Σκυρόδεμα

Ο κάδος από σκυρόδεμα είναι ένας περιέκτης που χρησιμοποιείται για την παροχή μίγματος κτιρίων σε πολυώροφα κτίρια. Δεν είναι μόνο βολικό να μεταφέρουμε μεγάλους όγκους μιγμάτων μέσω γερανού, αλλά και να αποθηκεύουμε και να παραδίδουμε το διάλυμα κατά μήκος των υδρορροών κατά τη διάρκεια εργασιών οπλισμού και συστοιχιών, την κατασκευή μονολιθικών τοίχων και στηλών.

Αποτελείται από μια δεξαμενή όπου χύνεται το διάλυμα, μια πύλη (βαλβίδα πύλης), η οποία πραγματοποιεί ομοιόμορφη ροή του μίγματος, λαβές, σφιγκτήρες και βρόχους μεταφοράς, για τους οποίους ο γερανός εκτελεί τοποθέτηση, πριν ανεβάσει το δοχείο στην κορυφή. Το χρησιμοποιούμενο υλικό είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, με πάχος τουλάχιστον 2,5 mm. Σε αυτό το δοχείο είναι εύκολο να ανυψωθεί στο ύψος οποιουδήποτε κονιάματος με όγκο από 500 έως 2000 λίτρα, εκτός από τα μίγματα ταχείας σκλήρυνσης.

 Σκυρόδεμα κάδου για οικοδομικό μείγμα

Το μπετόν για σκυρόδεμα χαρακτηρίζεται από υψηλή κινητικότητα, αξιοπιστία, απλότητα και ευκολία στη λειτουργία.

Υπάρχουν δύο τύποι:

  • περιστρεφόμενο (κεκλιμένο), που χαρακτηρίζεται από την παρουσία χοάνης τροφοδοσίας και χαμηλότερου ύψους φόρτωσης του διαλύματος.
  • κατακόρυφη (μη στροφή), χρησιμοποιείται για τη μεταφορά πολύ μεγάλων ή πολύ μικρών όγκων οικοδομικών μειγμάτων.

Κάθε τύπος εφαρμόζεται σε συγκεκριμένους τύπους έργων.

 Τύποι κάδων για σκυρόδεμα

Περιστρέψτε

Ονομάζεται επίσης κεκλιμένος ή "παντόφλα".

Τοποθετήστε το δοχείο σε οριζόντια θέση και η μεταφορά πραγματοποιείται σε κάθετη θέση.

 Τριβεία για Σκυρόδεμα - Παντόφλα

Πλεονεκτήματα

  • Ο περιστρεφόμενος κάδος για σκυρόδεμα διαφέρει ευνοϊκά επειδή σας επιτρέπει να σταθεροποιήσετε την κεκλιμένη θέση του. Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να αυξήσετε την παραγωγικότητα των κατασκευαστών, διότι σας δίνει την ευκαιρία να εργαστείτε με μεγαλύτερη άνεση.
  • Ο σχεδιασμός του περιστρεφόμενου δοχείου σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τη λύση σε μια κατεύθυνση και ομοιόμορφα, για να ρυθμίσετε την κλίση και να γυρίσετε.

Μείον

Το κόστος του "παπουτσιού" εξαρτάται από τις παραμέτρους χωρητικότητας και χωρητικότητας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ακριβότερο από παρόμοιες κάθετες μη περιστροφικές δεξαμενές.

Βασική

Λόγω του κωνικού του σχήματος, ο μη περιστρεφόμενος κάδος για σκυρόδεμα ονομάζεται "γυαλί".

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο σχεδιασμό, ο κατακόρυφος κάδος δεν μπορεί να γέρνει. Ο οικοδόμος πρέπει να προσαρμοστεί, οπότε η τιμή ανά κάδο είναι χαμηλότερη σε σχέση με τους κάδους.

Το διάλυμα χύνεται στο δοχείο από πάνω (κατακόρυφα) και η εκκένωση εκτελείται από τον πυθμένα μέσω ειδικού ανοίγματος, εξοπλισμένου με περιστρεφόμενο δίσκο για ομαλή τροφοδοσία σκυροδέματος.

 Σταθερό Σωλήνα για Γυαλί Σκυροδέματος

Ανάλογα με την ανάγκη για όγκους, επιλέγεται ένα bunker κατάλληλης χωρητικότητας και μεταφορικής ικανότητας.

Ορισμένα μοντέλα "γυαλιών" είναι εξοπλισμένα με ειδικές βάσεις για τους χειριστές.

Οι σωλήνες για σκυρόδεμα είναι απαραίτητες στην κατασκευή, καθώς καθιστούν δυνατή τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων οικοδομικών μειγμάτων σε ύψη και δυσπρόσιτες περιοχές με τη βοήθεια εξοπλισμού ανύψωσης.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο