Τσιμεντοκονίαμα - σωστές αναλογίες

Οι αναλογίες για την παρασκευή τσιμεντοκονίας εξαρτώνται από ποιες ιδιότητες θα πρέπει να διαθέτει το κονίαμα.

Παρά την πιθανή ποικιλομορφία, συνήθως χρησιμοποιούν τις τυπικές αναλογίες, που έχουν γραφτεί στους κανονισμούς. Έτσι, το πιο κοινό ποσοστό είναι ένα μέρος του τσιμέντου στα τρία μέρη της άμμου. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σε τέτοια μείγματα προστίθενται επίσης αμμοχάλικο ή θρυμματισμένη πέτρα και μερικές φορές πρόσθετα πρόσθετα που επηρεάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Και τώρα ας εξετάσουμε τι πρέπει να είναι η αναλογία άμμου και τσιμέντου για διαφορετικούς τύπους κατασκευών.

Στρώση δαπέδου

Σε αυτή την περίπτωση, πρώτα απ 'όλα πρέπει να εστιάσετε στο αναμενόμενο φορτίο, το οποίο θα βρίσκεται στο πάτωμα. Είναι από αυτό θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις για τη δύναμη και τη σταθερότητα του σκυροδέματος.

Τις περισσότερες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε τσιμέντο M150-200.

  • Εάν χρησιμοποιήσουμε το τσιμέντο Portland M500, η ​​αναλογία τσιμέντου προς άμμο θα είναι 1: 3. Στο τέλος, μπορούμε να πάρουμε σκυρόδεμα M200.
  • Εάν πάρουμε τσιμέντο με χαμηλότερο βαθμό, για παράδειγμα, PC400, στη συνέχεια στην ίδια αναλογία, θα απελευθερωθεί το σκυρόδεμα M150.
  • Αλλά αν ο λόγος είναι 1: 2, τότε M200.

Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όσο καλύτερα τσιμέντα χρησιμοποιούμε, τόσο περισσότερο άμμος μπορεί να προστεθεί στη λύση. Η ποιότητα της ίδιας της λύσης δεν θα υποφέρει από αυτό. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε ότι το τσιμέντο M500 πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διατηρεί την αποκλειστικότητα των ιδιοτήτων τους.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας. πόσα τσιμέντα χρειάζονται σε έναν κύβο σκυροδέματος.

Εάν η επίστρωση γίνεται για μη οικιστικούς χώρους, τότε είναι καλύτερο να κάνετε μια πιο ισχυρή λύση, καθώς το φορτίο θα είναι πιο σημαντικό.

 Τσιμεντοκονίαμα

Πλινθοδομή

Σε αυτή την περίπτωση, η αναλογία τσιμέντου και άμμου είναι από 1: 3 έως 1: 6. Οι αναλογίες υπολογίζονται ανάλογα με το εμπορικό σήμα του τσιμέντου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η άμμος μπορεί να αντικατασταθεί με ασβέστη. Ίδρυμα

Για το ίδρυμα, το ποσοστό 1: 3 χρησιμοποιείται επίσης πιο συχνά. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν περισσότερα ερείπια, ως εκ τούτου, γενικά, η αναλογία μπορεί να οριστεί ως 1: 3: 5.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο