Πώς να επιλέξετε το τσιμέντο και να προετοιμάσετε ανεξάρτητα ένα μίγμα για το ίδρυμα;

Το σκυρόδεμα είναι ένα από τα κύρια δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται παντού. Μία από τις κύριες κατευθύνσεις στις οποίες χρησιμοποιείται είναι η εκχύλιση θεμελίων ή θεμελίων. Ωστόσο, δεν είναι κάθε μίγμα κατάλληλο για αυτό.

Σύνθεση

Από μόνη της, το σκυρόδεμα είναι μια πέτρα τεχνητής προέλευσης. Στη σύγχρονη αγορά υπάρχουν πολλές ποικιλίες σκυροδέματος, αλλά η συνολική σύνθεση είναι πάντα η ίδια. Έτσι, το μίγμα σκυροδέματος αποτελείται από την πλεκτική ουσία, τα πληρωτικά και το νερό.

Το τσιμέντο χρησιμοποιείται συχνότερα ως συνδετικό υλικό. Υπάρχουν επίσης μη σκυροδέματα σκυροδέματος, αλλά δεν χρησιμοποιούνται για την πλήρωση των θεμελίων, καθώς η αντοχή τους είναι σημαντικά κατώτερη από τα ανάλογα που περιέχουν τσιμέντο.

Η άμμος, η θρυμματισμένη πέτρα ή το χαλίκι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό πλήρωσης.Ανάλογα με τον τύπο του ιδρύματος που επιλέγεται, αυτή ή αυτή η επιλογή θα κάνει.

Όταν συνδυάζετε το συνδετικό, το συσσωμάτωμα και το νερό στις απαιτούμενες αναλογίες, λαμβάνετε μια ποιοτική λύση. Ο χρόνος σκλήρυνσης εξαρτάται επίσης από τα επιλεγμένα συστατικά. Καθορίζουν επίσης το εμπορικό σήμα του σκυροδέματος, την αντοχή του στο κρύο και το νερό, καθώς και τη δύναμη. Επιπλέον, ανάλογα με τη σύνθεση, είναι δυνατή η εργασία με το τσιμέντο μόνο με το χέρι ή υπάρχει ανάγκη χρήσης ειδικού εξοπλισμού (μπετονιέρες).

Μάρκες και προδιαγραφές

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μείγμα.

Μάρκα

Ο υποκείμενος είναι ο συγκεκριμένος βαθμός. Ένα σήμα είναι ένα αριθμητικό σημάδι σε μια συσκευασία. Από αυτό μπορείτε να καταλάβετε αμέσως ποιοι δείκτες θα έχουν μία ή άλλη σύνθεση. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP, δεν είναι κάθε σκυρόδεμα κατάλληλο για τη δημιουργία ενός κτιρίου κατοικιών. Η μάρκα δεν πρέπει να βρίσκεται κάτω από το M250.

Τα πιο κοινά θεμέλια για τα ιδρύματα είναι τα εξής:

 • M250. Αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος μόνο σε περιπτώσεις που προγραμματίζεται ένα μικρό φορτίο στο ίδρυμα. Επίσης από το σκυρόδεμα αυτού του εμπορικού σήματος είναι από επικάλυψη, καλύπτει το δρόμο.Έτσι, η περιοχή χρήσης είναι εξαιρετικά περιορισμένη λόγω των χαρακτηριστικών που δεν έχουν πολύ υψηλή αντοχή. Θα είναι κατάλληλη για τη βάση κάτω από το σκελετό.
 • M300. Αυτό το πιο ανθεκτικό τσιμέντο είναι κατάλληλο για περισσότερες κατασκευές. Για παράδειγμα, εκτός από το ίδρυμα, μπορούν να γεμίσουν το δρόμο, υπόκεινται σε υψηλά φορτία, εκτελούν σκάλες. Λόγω της μεγαλύτερης δύναμης, ανοίγει η δυνατότητα χύνοντας το θεμέλιο για μονόφυλλα τούβλα ή ξύλινα σπίτια με σοφίτα.
 • M350. Αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη. Όπως και στην περίπτωση του M300, διάφορες κατασκευές μπορούν να κατασκευαστούν από σκυρόδεμα M350. Η δύναμη θα είναι μόνο ελαφρώς υψηλότερη, αλλά εάν χτίσετε ένα μονοόροφο σπίτι σε ένα οικόπεδο με ρεύμα έδαφος, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή σε αυτό το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα.
 • M400. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για κατασκευή σε περιπτώσεις όπου η αντοχή δαπέδου είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, το σκυρόδεμα αυτού του εμπορικού σήματος μπορεί να χυθεί ως θεμέλιο για ένα γκαράζ ή ένα διώροφο σπίτι. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συνιστάται για χρήση σε χώρους γραφείων (εργαστήρια).
 • M450. Σκυρόδεμα αυτού του σήματος είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά, ως εκ τούτου είναι πιο κατάλληλο για να ρίχνει τα θεμέλια περισσότερο από άλλα.Χρησιμοποιείται σε πολυώροφη κατασκευή για να καλύψει όχι μόνο τη βάση, αλλά και τα δάπεδα. Εάν χτίζετε ένα σπίτι βαριών υλικών ή σε πολλούς ορόφους, συνιστάται να επιλέξετε αυτό το εμπορικό σήμα.
 • M500. Η ισχυρότερη από όλες τις μάρκες που είναι κατάλληλες για τη βάση. Τα σκυρόδεμα και τα δάπεδα είναι κατασκευασμένα από σκυρόδεμα M500 όταν δεν είναι δυνατή η χρήση λιγότερο ανθεκτικών μειγμάτων. Για παράδειγμα, εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής: η παρουσία υπογείων υδάτων, ισχυροί άνεμοι, υψηλή οξύτητα του εδάφους. Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν άλλο τύπο, για παράδειγμα M450. Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στη σύνθεση αυξάνουν το κόστος και είναι μερικές φορές πιο συνετό να αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αυτό το μείγμα.

Έτσι, όταν μια μάρκα είναι ο κύριος δείκτης στον οποίο πρέπει να εστιάσετε, τότε πρέπει να γνωστοποιήσετε ορισμένες σημαντικές πληροφορίες. Το σήμα δείχνει το μέγιστο φορτίο που μπορεί να αντέξει ένα μπλοκ από σκυρόδεμα. Όλα αυτά ανιχνεύονται από την πρακτική σκέψη. Για πειράματα χρησιμοποιούνται κύβοι των 15x15 cm. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το σήμα δείχνει το μέσο δείκτη αντοχής και η κλάση δείχνει την πραγματική.

Κατηγορίες αντοχής

Στις συνθήκες της εγχώριας κατασκευής, οι ακριβείς γνώσεις είναι συχνά περιττές, οπότε δεν πρέπει να το δοκιμάζετε.Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι πόσο περίπου η τάξη δύναμης σχετίζεται με το εμπορικό σήμα. Κατανοήστε αυτό θα βοηθήσει τον παρακάτω πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σήμα δηλώνεται με το γράμμα Μ, και την κλάση - το γράμμα Β.

Αντοχή σε θλίψη

Κατηγορία αντοχής

Μάρκα

261,9

Β20

M250

294,4

B22,5

M300

327,4

B25

M350

392,9

B30

M400

392,9

B30

M400

Η αντοχή σε θλίψη δίδεται σε κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. δείτε

Αντίσταση παγετού

Όταν πρόκειται για αντοχή στον παγετό, σημαίνουν πόσες φορές είναι δυνατόν να παγώσει και να αποψυχθεί σκυρόδεμα χωρίς συνέπειες για τα χαρακτηριστικά του. Η αντίσταση στον παγετό υποδηλώνεται με το γράμμα F.

Αυτή η ποιότητα δεν είναι ίση με τον αριθμό των ετών που μπορούν να εξυπηρετήσουν μια συγκεκριμένη βάση. Φαίνεται ότι το ποσό του παγετού και της απόψυξης είναι ο αριθμός των χειμώνες, αλλά στην πραγματικότητα τα πάντα δεν είναι τόσο απλά. Κατά τη διάρκεια ενός χειμώνα, οι θερμοκρασίες μπορούν να κυμανθούν σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα αρκετοί κύκλοι εναλλαγής να εμφανίζονται σε μία εποχή.

Σε γενικές γραμμές, αυτός ο δείκτης είναι σημαντικός μόνο στην περίπτωση του σκυροδέματος που περιέχει υγρασία. Εάν χρησιμοποιήθηκε ένα ξηρό μίγμα, ακόμη και ένας χαμηλός δείκτης αντοχής στον παγετό δεν αποτελεί εμπόδιο για μακροχρόνια εξυπηρέτηση, ενώ η διόγκωση και συστολή των μορίων ύδατος στο λεγόμενο υγρό μίγμα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη του σκυροδέματος μετά από αρκετούς κύκλους.

Έτσι, με υψηλής ποιότητας στεγανοποίηση του θεμελίου, ο F150-F200 είναι ο καλύτερος δείκτης αντοχής σε παγετό για αυτό.

Ανθεκτικό στο νερό

Αυτός ο δείκτης χαρακτηρίζεται από το γράμμα W. Πρόκειται για το πόση πίεση νερού μπορεί να αντέξει ένα μπλοκ από σκυρόδεμα χωρίς να περάσει νερό. Αν το νερό τροφοδοτείται χωρίς πίεση, κατά κανόνα, όλες οι κατασκευές από σκυρόδεμα είναι ανθεκτικές σε αυτό.

Σε γενικές γραμμές, όταν επιλέγετε ένα σκυρόδεμα για το ίδρυμα, αυτός ο δείκτης δεν είναι τόσο σημαντικός. Όπου είναι πιο σημαντικό να δίνετε προσοχή στη μάρκα του σκυροδέματος που επιλέγετε. Δείκτης αντοχής στο νερό που είναι εγγενής σε μια συγκεκριμένη μάρκα για το ίδρυμα, αρκεί.

Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να δείξουμε στον πίνακα πώς οι δείκτες της δύναμης συσχετίζονται με την αντίσταση στο νερό και την αντοχή στον παγετό ενός συγκεκριμένου εμπορικού σήματος.

Μάρκα

Κατηγορία αντοχής

Ανθεκτικό στο νερό

Αντίσταση παγετού

M250

Β20

W4

F100

M250

Β20

W4

F100

M350

B25

W8

F200

M350

B25

W8

F200

M350

B25

W8

F200

Από τον παραπάνω πίνακα μπορείτε να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε. Λάβετε υπόψη ότι με την ανάπτυξη του αριθμητικού δείκτη της μάρκας βελτιώνονται και άλλα χαρακτηριστικά.

Αποτελεσματικότητα

Αυτός ο δείκτης καθορίζει πόσο άνετα είναι να δουλέψετε με σκυρόδεμα, αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς μηχανικά μέσα, χύνεται με το χέρι.Στις συνθήκες οικιακής κατασκευής, αυτή η παράμετρος είναι πιο σημαντική από τις άλλες, καθώς δεν υπάρχει πάντα πρόσβαση σε εξειδικευμένο εξοπλισμό και πρέπει να είστε ικανοποιημένοι με ένα μόνο φτυάρι και ένα τρυπάνι με ένα ειδικό ακροφύσιο.

Η εργασιμότητα καθορίζει την πλαστικότητα του σκυροδέματος, την ικανότητά του να διασπείρεται γρήγορα και ομοιόμορφα στην επιφάνεια, καθώς και τον χρόνο πήξης - σκλήρυνσης των εξωτερικών συνόρων. Συμβαίνει έτσι το τσιμέντο να καταγράφει πολύ γρήγορα, γι 'αυτό δεν υπάρχει τρόπος να διορθώσουμε γρήγορα τις ανωμαλίες ή να προσθέσουμε ένα νέο κονίαμα εάν η υπάρχουσα δεν είναι αρκετή. Ο δείκτης πλαστικότητας χαρακτηρίζεται από το γράμμα "P".

Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά χαρακτηριστικά κάθε τιμής.

Δείκτης

Χαρακτηριστικό

Ρ1

Πρακτικά δεν χρησιμοποιείται σε ιδιωτικές κατασκευές, δεδομένου ότι χαρακτηρίζεται από σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών. Η υφή μοιάζει με υγρή άμμο.

Ρ1

Πρακτικά δεν χρησιμοποιείται σε ιδιωτικές κατασκευές, δεδομένου ότι χαρακτηρίζεται από σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών. Η υφή μοιάζει με υγρή άμμο.

Ρ1

Πρακτικά δεν χρησιμοποιείται σε ιδιωτικές κατασκευές, δεδομένου ότι χαρακτηρίζεται από σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών. Η υφή μοιάζει με υγρή άμμο.

Ρ1

Πρακτικά δεν χρησιμοποιείται σε ιδιωτικές κατασκευές, δεδομένου ότι χαρακτηρίζεται από σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών. Η υφή μοιάζει με υγρή άμμο.

Α5

Δεν είναι κατάλληλο για την πλήρωση της θεμελίωσης, καθώς η λύση αποδεικνύεται πολύ υγρή και κινητή.

Ποια να επιλέξει;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η μάρκα του επιλεγμένου ιδρύματος πρέπει να εξαρτάται από τρία κριτήρια: τον τύπο της βάσης, το υλικό των τοίχων και την κατάσταση του εδάφους. Μια τέτοια εσκεμμένη προσέγγιση θα βοηθήσει όχι μόνο να σώσει τα πρόσθετα που προστίθενται στο σκυρόδεμα, αλλά και να εξασφαλίσει τη μέγιστη διάρκεια ζωής της βάσης.

Λάβετε υπόψη ότι στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε μόνο για εκείνα τα μίγματα σκυροδέματος.τα οποία παραγγέλλονται σε τελική μορφή, δεδομένου ότι η προετοιμασία της δικής σας λύσης είναι ένα δύσκολο έργο και δεν είναι πάντοτε δυνατό να αποκτηθούν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Αντίθετα, στην περίπτωση της έκδοσης αγοράς, όλα τα χαρακτηριστικά είναι εγγυημένα και η υπερπληρωμή είναι είτε ελάχιστη είτε καθόλου.

Μεταξύ άλλων, συνιστάται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διάρκεια ζωής του μείγματος και στις συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσής του.

Τύπος βάσης

Στην ιδιωτική κατασκευή πιο συχνά χρησιμοποιούνται θεμέλια λωρίδα.Αυτό οφείλεται στην απλότητα της κατασκευής του και στις υψηλές επιδόσεις του όσον αφορά την αξιοπιστία. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, είναι λογικό να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις κατάλληλες επιλογές με αυτήν την επιλογή.

Για τα θεμέλια λωρίδων, η διάδοση των σημείων είναι μεγάλη. Η επιλογή μπορεί να κυμαίνεται από το M200 έως το M450, ανάλογα με τη ροή των υπογείων υδάτων και το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστούν οι τοίχοι του σπιτιού.

Για το μονολιθικό υπόγειο, που συνήθως επιλέγεται για μπάνια, υπόστεγα και άλλες παρόμοιες κατασκευές, θα χρειαστεί μπετόν Μ350 και άνω.

Για τοποθέτηση σωρού, η ένδειξη πρέπει να είναι M200-M250. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού αυτού του τύπου θεμελίωσης το καθιστούν ισχυρότερο από την ταινία και την μονολιθική.

Υλικό τοίχου και έδαφος

Έτσι, εάν τα υπόγεια ύδατα εμφανιστούν σε βάθος μεγαλύτερο από 2 μέτρα, τότε θα γίνουν οι ακόλουθες μάρκες:

Τύπος κτιρίου

Μάρκα σκυροδέματος

φως στο σπίτι

M200, M250

φως στο σπίτι

M200, M250

διώροφα σπίτια από τούβλα

M250, M300

διώροφα σπίτια από τούβλα

M250, M300

Είναι απαραίτητο να κάνετε μια κράτηση εκ των προτέρων ότι αυτό ισχύει μόνο για τα θεμέλια λωρίδων.

Εάν τα υπόγεια ύδατα ρέουν πάνω από 2 μ. Τότε η μάρκα θεμελίωσης δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από το M350. Για να συνοψίσουμε τα δεδομένα, το M350 είναι κατάλληλο για ελαφρά κτίρια, το M400 είναι για μονόχωρα σπίτια από τούβλα, το M450 είναι για διώροφα και τριώροφα σπίτια από τούβλα.Κάτω από τα φωτεινά σπίτια νοούνται τα ξύλινα κτίρια.

Εστιάζοντας σε όλα τα χαρακτηριστικά που είναι εγγενή στο μελλοντικό σας σπίτι, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε ποια μάρκα τσιμέντου για τη βάση θα χρησιμοποιήσει στην περίπτωσή σας.

Παρασκευή του διαλύματος

Πριν προχωρήσουμε στην προετοιμασία μίγματος σκυροδέματος, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε καλύτερα τα συστατικά του. Η αντοχή της βάσης, η αντοχή της στην τάση και η διάρκεια ζωής της εξαρτώνται από τη σωστή επιλογή των συνιστωσών της και των αναλογιών τους. Δεδομένου ότι το ίδρυμα είναι κυριολεκτικά το θεμέλιο ενός σπιτιού, κάθε λάθος μπορεί να γίνει θανατηφόρο και να οδηγήσει στο γεγονός ότι το σπίτι δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Πρώτα πρέπει να κάνετε κράτηση ότι όλα τα εξαρτήματα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Δεν πρέπει να αντικαταστήσετε κανένα αναλογικό συστατικό, εάν δεν είστε βέβαιοι ότι δεν θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης. Για παράδειγμα, τα λεπτόκοκκα πληρωτικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαλύματα που προορίζονται για χύσιμο σε περιοχές αβαθούς ροής υπόγειων υδάτων, καθώς η διαπερατότητα αυτού του τσιμέντου είναι χαμηλή.

Εξαρτήματα

Όπως προαναφέρθηκε, το σκυρόδεμα για το υπόβαθρο αποτελείται από τρεις ομάδες συστατικών: συνδετικά υλικά, πληρωτικά υλικά και νερό.Το μη τσιμεντοειδές σκυρόδεμα δεν χρησιμοποιείται για να γεμίσει τα θεμέλια, οπότε η μόνη επιλογή για το συνδετικό υλικό σε αυτή την περίπτωση θα είναι τσιμέντο διαφορετικών βαθμών.

Τσιμέντο

Για την προσθήκη στο μπετόν μίγμα για το ίδρυμα δεν είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε τσιμέντο, αλλά μόνο λίγα είδη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτούνται ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το σκυρόδεμα από σκυρόδεμα θα απαιτήσει τσιμέντο ενός συγκεκριμένου εμπορικού σήματος:

 • για σκυρόδεμα, η συμπιεστική αντοχή του οποίου βρίσκεται στο πλαίσιο του Β3,5-Β7,5, απαιτείται τσιμέντο 300-400.
 • εάν η αντοχή σε θλίψη ποικίλει από Β12.5 έως Β15, τότε οι μάρκες τσιμέντου 300, 400 ή 500,
 • για σκυρόδεμα της αντοχής Β20, απαιτούνται μάρκες τσιμέντου 400, 500, 550.
 • εάν η απαιτούμενη αντοχή του σκυροδέματος είναι B22.5, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν ποιότητες τσιμέντου 400, 500, 550 ή 600.
 • για σκυρόδεμα με αντοχή των τμημάτων Β25, 500, 550 και 600 τσιμέντου είναι κατάλληλα?
 • εάν χρειάζεστε τη δύναμη σκυροδέματος B30, τότε 500, 550 και 600 μάρκες τσιμέντου θα απαιτηθούν.
 • για την αντοχή του σκυροδέματος Β35, θα χρειαστούν οι μάρκες τσιμέντου 500, 550 και 600.
 • Για την αντοχή του σκυροδέματος B40, απαιτούνται σήματα τσιμέντου 550 ή 600.

Έτσι, προσδιορίζεται ο λόγος του βαθμού σκυροδέματος προς τον βαθμό τσιμέντου.

Ο δεύτερος παράγοντας που χρειάζεται προσοχή είναι ο χρόνος σκλήρυνσης. Εξαρτάται από τον τύπο της ουσίας τσιμέντου.

Τσιμέντο Portland - τσιμέντο με πυριτικό άλας. Χαρακτηρίζεται από ένα χρόνο γρήγορου ρυθμού, ο οποίος, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τις 3 ώρες μετά το ζύμωμα. Το τέλος της ρύθμισης έρχεται μετά από 4-10 ώρες, ανάλογα με τα επιλεγμένα είδη.

Υπάρχουν οι πιο κοινές υποτύποι τσιμέντου Portland:

 • Γρήγορη σκλήρυνση. Σκληρύνεται 1-3 μετά το ζύμωμα. Μόνο κατάλληλο για μηχανική χύτευση.
 • Κανονικά σκλήρυνση. Χρόνος ρύθμισης - 3-4 ώρες μετά το ζύμωμα. Κατάλληλο τόσο για χειροκίνητη πλήρωση όσο και για μηχανή.
 • Υδρόφοβη Έχει αυξημένη αντίσταση στην υγρασία.

Ανάλογα με τις ανάγκες και τον διαθέσιμο εξοπλισμό, μπορεί να επιλεγεί μια από τις παρακάτω επιλογές. Όλοι τους είναι ιδανικοί για το ίδρυμα.

Το τσιμέντο Slag Portland, στην πραγματικότητα, στα χαρακτηριστικά του δεν διαφέρει πολύ από το τσιμέντο Portland. Η μόνη διαφορά είναι στην τεχνολογία κατασκευής. Ο χρόνος ρύθμισης της σκωρίας τσιμέντου Portland ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Μετά το ζύμωμα, μπορεί να πιάσει μετά από 1 ώρα ή μετά από 6 ώρες. Όσο θερμότερο και στεγνότερο το δωμάτιο, τόσο νωρίτερα η λύση θα τεθεί.Κατά κανόνα, ένα τέτοιο τσιμέντο έχει οριστεί πλήρως μετά από μόνο 10-12 ώρες, οπότε υπάρχει ένα κενό χρόνου για την εξάλειψη ατελειών και ατελειών. Λόγω αυτού, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν τόσο μια μέθοδος χύνοντας με μηχανή όσο και μια χειροκίνητη. Αυτός ο τύπος τσιμέντου προτιμάται περισσότερο για χρήση σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Επιπλέον, μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως και 600 μοίρες.

Το τσιμέντο ποζολάνης Portland είναι κατάλληλο για χρήση μόνο σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, δεδομένου ότι το σκυρόδεμα εξωτερικού χώρου με βάση το ποζολανικό τσιμέντο Πόρτλαντ θα στεγνώσει γρήγορα και θα χάσει την προηγούμενη αντοχή του. Επίσης στον αέρα μια τέτοια βάση από σκυρόδεμα θα δώσει μια ισχυρή συρρίκνωση. Σε περιπτώσεις όπου για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή η χρήση τσιμέντου άλλου τύπου, συνιστάται να υγραίνεται συνεχώς το θεμέλιο σκυροδέματος.

Το πλεονέκτημα του ποζολάνικου τσιμέντου Πόρτλαντ είναι ότι δεν ρυθμίζεται τόσο γρήγορα όσο άλλα είδη, επομένως, υπάρχει περισσότερος χρόνος για ισοπέδωση και βαθιά δόνηση. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείται τσιμέντο αυτού του τύπου, είναι δυνατή η εκτέλεση εργασιών σκυροδέματος ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Το τσιμέντο αλουμίνας σκληραίνει γρήγορα, γι 'αυτό είναι απαραίτητο όταν χρειαστεί να χτίσετε γρήγορα ένα θεμέλιοενώ δεν υπάρχει χρόνος για το πάγωμα του. Πάρε σε μια ώρα, ενώ ο μέγιστος χρόνος πήξης κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι 8 ώρες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο τύπος τσιμέντου ασφαλίζει καλά με μεταλλικά εξαρτήματα. Εξαιτίας αυτού, επιτυγχάνεται υψηλή αντοχή της βάσης σκυροδέματος. Σε αυτή την περίπτωση, η βάση είναι πιο πυκνή από ό, τι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Τα θεμέλια με την προσθήκη τσιμέντου υψηλής αλουμίνας μπορούν να αντέξουν την έντονη πίεση του νερού.

Άμμος

Δεν είναι κάθε άμμος κατάλληλο για γέμισμα σκυροδέματος. Για τα θεμέλια, η χονδρόκοκκη και η μεσαία άμμος χρησιμοποιούνται συχνότερα με κόκκους άμμου 3,5-2,4 mm και 2,5-1,9 mm, αντίστοιχα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρά κλάσματα μεγέθους κόκκων άμμου 2,0-2,5 mm. Οι κόκκοι χρησιμοποιούνται λιγότερο στην κατασκευή θεμελίων.

Είναι σημαντικό η άμμος να είναι καθαρή και να μην περιέχει ακαθαρσίες. Η άμμος του ποταμού είναι κατάλληλη για αυτό. Η ποσότητα ξένων ουσιών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5%, διαφορετικά αυτές οι πρώτες ύλες δεν μπορούν να θεωρηθούν κατάλληλες για κατασκευαστικές εργασίες.Κατά την αυτοεξαγωγή της άμμου, φροντίστε να το ελέγξετε για την παρουσία ακαθαρσιών. Εάν είναι απαραίτητο, καθαρίστε την εξόρυξη άμμου.

Λάβετε υπόψη ότι ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε ήδη καθαρισμένη άμμο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχετε άλλα προβλήματα: ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο να χάσει η βάση από σκυρόδεμα λόγω των σωματιδίων σκόνης ή αργίλου που περιέχονται στην άμμο.

Για να ελέγξετε την καθαρότητα της άμμου, θα πρέπει να εκτελέσετε το ακόλουθο πείραμα. Περίπου 11 κουταλιές της σούπας άμμου πρέπει να χύνεται σε κανονική πλαστική φιάλη μισού λίτρου και να γεμίζεται με νερό. Στη συνέχεια, μετά από ένα λεπτό και μισό, πρέπει να αποστραγγιστεί το νερό, να ρίξουμε το φρέσκο ​​νερό, να ανακινήσουμε το μπουκάλι, να περιμένουμε λίγο και μισό πάλι και να στραγγίσουμε το νερό. Αυτό πρέπει να επαναληφθεί μέχρι το νερό να είναι καθαρό. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε πόση άμμος παραμένει: εάν τουλάχιστον 10 κουταλιές της σούπας, τότε η μόλυνση της άμμου δεν υπερβαίνει το 5%.

Χαλίκια και χαλίκια

Η θρυμματισμένη πέτρα μπορεί να αποτελείται από πολλά κλάσματα, που κυμαίνονται από μικρά έως μεγάλα. Για να αυξήσετε την αντοχή του σκυροδέματος, προσθέστε αρκετά κλάσματα σκουπιδιών. Είναι σημαντικό ότι η θρυμματισμένη πέτρα ή χαλίκι χρησιμοποιείται όχι περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού μίγματος σκυροδέματος.

Είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο μεγάλο υπόλειμμα που χρησιμοποιείται για το σκυρόδεμα κάτω από το θεμέλιο. Δεν πρέπει να υπερβαίνει το τρίτο μέρος του μικρότερου μεγέθους της δομής. Στην περίπτωση μιας βάσης, οι ράβδοι οπλισμού λαμβάνονται ως μονάδα σύγκρισης.

Λάβετε υπόψη ότι η χρήση υπολείμματος ή χαλικιού επηρεάζει μόνο την αναλογία νερού και ξηρού μίγματος. Όταν εργάζεστε με χαλίκι θα απαιτήσετε 5% περισσότερο νερό από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε χαλίκι.

Όσον αφορά το νερό, τότε για την παρασκευή διαλύματος σκυροδέματος είναι κατάλληλο μόνο ένα κατάλληλο για πόση. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το νερό που μπορεί να πιει μετά το βρασμό. Μην χρησιμοποιείτε νερό επεξεργασίας. Το θαλασσινό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με τσιμέντο αλουμίνας ή τσιμέντο Portland.

Αναλογίες

Για να αποκτήσετε σκυρόδεμα συγκεκριμένου εμπορικού σήματος, πρέπει να επιλέξετε τα σωστά εξαρτήματα στη σωστή αναλογία. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την αναλογία των συστατικών που είναι κατάλληλα για μείγματα σκυροδέματος για το υπόβαθρο.

Μάρκα σκυροδέματος

Μάρκα τσιμέντου

Η αναλογία των συστατικών στο ξηρό μίγμα (τσιμέντο, άμμος, θρυμματισμένη πέτρα)

Όγκοι συστατικών σε ξηρό μίγμα (τσιμέντο, άμμος, θρυμματισμένη πέτρα)

Η ποσότητα του σκυροδέματος που παράγεται από 10 λίτρα τσιμέντου

250

400

1,0; 2,1; 3,9

10; 19; 34

43

500

1,0; 2,6; 4,5

10; 24; 39

50

300

400

1,0; 1,9; 3.7

10; 17; 32

41

500

1,0; 2,4; 4,3

10; 22; 37

47

400

400

1,0; 1,2; 2,7

10: 11; 24

31

500

1,0: 1,6: 3,2

10; 14; 28

36

Έτσι, μπορείτε να πάρετε την ίδια μάρκα σκυροδέματος, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μάρκες τσιμέντου και αλλάζοντας τις αναλογίες άμμου και ερείπια στη σύνθεση.

Κατανάλωση

Η ποσότητα του σκυροδέματος που μπορεί να απαιτείται για την ίδρυση εξαρτάται κυρίως από τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού. Για παράδειγμα, αν μιλάμε για το δημοφιλές ίδρυμα ταινιών, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη το βάθος και το πάχος της ταινίας. Για το θεμέλιο σωρό, πρέπει να σκεφτείτε το βάθος και τη διάμετρο των πασσάλων. Το μονολιθικό υπόβαθρο απαιτεί την εξέταση των διαστάσεων της πλάκας.

Για παράδειγμα, υπολογίστε την ποσότητα του σκυροδέματος για το υπόβαθρο της ταινίας. Πάρτε μια κορδέλα, το συνολικό μήκος των οποίων είναι 30 μ., Πλάτος - 0,4 μ., Και βάθος - 1,9 μ. Έτσι, 30x0,4x1,9 = 22,8 cu. μ. Στρογγυλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό, παίρνουμε 23 cu. m

Επαγγελματικές συμβουλές

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη διάφορες παρατηρήσεις των επαγγελματιών, που θα βοηθήσουν στην επιλογή ή την προετοιμασία μίγματος σκυροδέματος:

 • Σε υψηλές θερμοκρασίες, η σωστή σκλήρυνση του σκυροδέματος μπορεί να διατρέξει κίνδυνο. Είναι απαραίτητο να το πασπαλίζετε με πριονίδια, τα οποία θα πρέπει να υγραίνονται από καιρό σε καιρό.Στη συνέχεια δεν θα υπάρχουν ρωγμές στο θεμέλιο.
 • Όποτε είναι δυνατόν, η βάση ταινίας πρέπει να γεμίσει σε μία διαδρομή, αλλά όχι σε πολλές. Στη συνέχεια θα είναι εγγυημένη η μέγιστη δυνατή ισχύς και ομοιομορφία.
 • Ποτέ μην παραβλέπετε τη στεγανοποίηση του θεμελίου. Εάν η διαδικασία αυτή δεν διεξαχθεί σωστά, το σκυρόδεμα μπορεί να χάσει κάποια από τα χαρακτηριστικά αντοχής του.

Για να μάθετε πώς να προετοιμάσετε το σκυρόδεμα για τη χύτευση του θεμελίου, δείτε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο