Σκυρόδεμα Βεράντα

Η ζωή σε ένα ιδιωτικό σπίτι ανοίγει πολύ περισσότερες ευκαιρίες όσον αφορά την κατασκευή και τη διευθέτηση από ένα διαμέρισμα. Τώρα και πάλι θέλω να βελτιώσω τη στέγαση μου, να την καταστήσω πιο ενδιαφέρουσα, πιο πρακτική, πιο βολική. Κάποιο όνειρο να φύγετε από το σπίτι, να σηκωθείτε σε μια όμορφη βεράντα και να απολαύσετε τη γύρω θέα. Για αυτό πρέπει να οικοδομήσουμε μια βεράντα. Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια βεράντα από σκυρόδεμα.

Ας δούμε πώς ακριβώς θα ολοκληρωθεί η εργασία και ποια σημεία θα πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερα υπόψη σε αυτά τα κτίρια.

Τι να εξετάσει;

Η κατασκευή ολοκληρώνεται με επιτυχία και σωστά μόνο όταν προσεγγίζετε προσεκτικά το ζήτημα του σχεδιασμού. Εξάλλου, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Για να μην χάσετε τίποτα σημαντικό, πρέπει να κάνετε το κατάλληλο έργο.

Η ανασκόπηση του έργου περιλαμβάνει:

 1. Είναι η βεράντα που χτίστηκε μαζί με το σπίτι, ή είναι μια επέκταση στην τελική δομή;
 2. Το ύψος καθορίζεται από το έδαφος έως το κάτω άκρο του κατωφλίου του σπιτιού.
 3. Το πλάτος καθορίζεται ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν μέχρι τις σκάλες ταυτόχρονα, καθώς επίσης και αν πρέπει να φτάσουν τα μεγάλα πράγματα στο σπίτι. Έτσι, για ένα άτομο απαιτείται ένα άνοιγμα τουλάχιστον 80 cm. Για να περπατήσετε δύο, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 100 cm.
 4. Βήματα. Εκτελείται ένας άπειρος αριθμός βημάτων, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την ανύψωση και την κάθοδο. Οι βέλτιστες διαστάσεις έχουν ύψος από 12 έως 20 cm και πλάτος 25 cm.
 5. Η βεράντα πρέπει να είναι περίπου 5 cm κάτω από το κατώφλι της πόρτας εισόδου. Αυτό θα επιτρέψει στην επέκταση να μην παρεμποδίζει το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έργο. Με βάση τα σχέδια, θα είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστούμε σταδιακά, για να συμμορφωθούμε με τα καθιερωμένα πρότυπα, για να αποφύγουμε τα λάθη.

Φροντίστε να λάβετε υπόψη το υλικό, την κατάσταση του εδάφους, το φορτίο, το οποίο θα έχει επέκταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται ενίσχυση.

Σχετικά με τα βασικά λάθη στο σχεδιασμό της κατασκευής της βεράντας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχεδιασμός

Το σχέδιο εργασίας περιλαμβάνει την εκπόνηση σαφούς ακολουθίας των ενεργειών σας. Εάν κάνετε ένα σχέδιο εκ των προτέρων, δεν θα συγχέεται στα στάδια, θα είστε σε θέση να κατανείμει σωστά το δικό σας χρόνο. Μετά από όλα, μετά από κάποια εργασία απαιτείται να δώσει το υλικό να στεγνώσει και να σκληρύνει. Για αυτό, παρεμπιπτόντως, συνιστάται να προσδιορίσετε εκ των προτέρων τις ιδιότητες ενός υλικού.

Κατά την κατασκευή μιας βεράντας σκυροδέματος, η ακολουθία βημάτων είναι η εξής:

 1. Καθαρισμός του χώρου υπό την επέκταση και την προετοιμασία της επικράτειας.
 2. Προσδιορισμός του μεγέθους της δομής.
 3. Εκτέλεση και τοποθέτηση του πλαισίου.
 4. Χύσιμο μίγματος σκυροδέματος.

Και τώρα ας μιλήσουμε για κάθε βήμα του σχεδίου λεπτομερώς.

Προετοιμασία εδάφους

Η προετοιμασία της γης για μελλοντική κατασκευή διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Εδώ δεν χρειάζεται μόνο να αφαιρέσετε όλα τα σκουπίδια και να αφαιρέσετε ένα στρώμα συσσωρευμένου γρασιδιού. Τα φυτά έχουν τεράστια αντοχή και είναι σε θέση να διεισδύσουν ακόμη και μέσα από ένα παχύ στρώμα σκυροδέματος. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ότι τα φυτά δεν αρχίζουν να φτάνουν κάτω από το ίδρυμα μετά την εκτέλεση των σχετικών εργασιών.

Το κύριο καθήκον είναι να αφαιρέσετε όλες τις φυτείες, να ξεριζώσετε δέντρα και θάμνους.Συνιστάται όχι μόνο να τα αφαιρείτε κάτω από τη ρίζα, αλλά να χρησιμοποιείτε ειδικά χημικά. Εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάπτυξη φυτειών. Επομένως, για να φοβούνται τις καταστρεπτικές δυνατότητές τους δύο χρόνια μετά την κατασκευή της βεράντας, δεν θα χρειαστεί.

Μόλις ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες στο έδαφος, θα μπορέσετε να ξεκινήσετε την τοποθέτηση του εδάφους.

Υπολογισμοί

Φυσικά, η κατασκευή θα απαιτήσει ορισμένες οικονομικές δαπάνες για τα υλικά. Είναι σημαντικό να καθορίσετε πόσο θα κοστίσει.

Έχοντας αποφασίσει για το μέγεθος του κτιρίου, λάβετε υπόψη:

 • το ύψος της βεράντας
 • βεράντα πλάτος,
 • αριθμό βημάτων.

Αυτό θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε σωστά την ποσότητα του σκυροδέματος. Πόσα τσιμέντα χρειάζονται ανά κύβο σκυροδέματος, μπορείτε να δείτε ένα άλλο άρθρο. Είναι συγκεκριμένη - η βάση της κατασκευής και του υλικού που απαιτεί το μεγαλύτερο ποσό κεφαλαίων.

Κάντε ένα σχέδιο και κάντε υπολογισμούς γι 'αυτό. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε έτοιμο σκυρόδεμα, τότε αρκεί να υπολογίσετε τον όγκο της δομής.

 Σχεδίαση της βεράντας του σκυροδέματος

Για την προετοιμασία του μίγματος σκυροδέματος για τη χύτευση μαρκαδόρου τσιμέντου M500, πάρτε άμμο και χαλίκι με την ακόλουθη αναλογία: 1 μέρος τσιμέντου σε 2,2 μέρη άμμου και 3,7 μέρη σκουπιδιών.Μια τέτοια βεράντα θα αντέξει πίεση 300 kg / cm².

Πρέπει επίσης να προσδιορίσετε τα εξαρτήματα και τα στεγανωτικά υλικά. Για παράδειγμα, για την ενίσχυση σε κάθε βήμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο ράβδους ενίσχυσης.

Κατασκευή

Υλικά και εργαλεία

Χωρίς κατάλληλα εργαλεία και υλικά, η έναρξη της εργασίας δεν έχει νόημα. Δεν μπορείτε απλά να το ξεκινήσετε.

Πριν από την κατασκευή, προετοιμάστε τα παρακάτω υλικά και εργαλεία:

 • Άμμος
 • Τσιμέντο.
 • Θρυμματισμένη πέτρα.
 • Φύλλα από κόντρα πλακέ.
 • Πίνακες;
 • Φτυάρι?
 • Εξαρτήματα.
 • Καρφιά σε φαρδύ καπέλο.
 • Αναμικτήρας σκυροδέματος.
 • Εργαλεία μέτρησης (επίπεδο, ρουλέτα κ.λπ.).
 • Σπάτουλα?
 • Μεταλλικό σύρμα.
 • Σπασμένα τούβλα.

Ίδρυμα

 1. Το θεμέλιο θα απαιτήσει ένα λάκκο και το βάθος του θα πρέπει να είναι περίπου 30 εκ. Το πλάτος του λάκκου πρέπει να είναι 2,5 εκατοστά ευρύτερο από το πλάτος της σχεδιαζόμενης επέκτασης. Για μια βεράντα από σκυρόδεμα, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια κατάλληλη βάση - ένα ρηχό θεμέλιο. Οι παράμετροί του πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις. Το βάθος πρέπει να είναι 20-30 cm χαμηλότερο από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους.
 2. Στο κάτω μέρος του λάκκου τοποθετείται το υπόστρωμα. Είναι φτιαγμένο από χαλάσματα και άμμο.Πρώτα, σκουπίζουν το στρώμα άμμου 10 εκατοστών και έπειτα ένα στρώμα ερείπιας - περίπου 5 εκ. Το υπόστρωμα έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το υπόβαθρο από τα υπόγεια ύδατα και να ενισχύει το θεμέλιο. Το υπόστρωμα πρέπει να εκτείνεται πέρα ​​από τα θεμέλια κατά περίπου 10 cm.
 3. Εάν υπάρχουν υπογείων υδάτων στο χώρο του υπογείου, είναι απαραίτητο να οργανωθούν δραστηριότητες για την απομάκρυνσή τους.

Ενίσχυση, διαμόρφωση

Αφού ολοκληρώσετε τα μαξιλάρια, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να χτίζετε μια βεράντα.

Η βεράντα χρειάζεται απαραιτήτως ένα πλαίσιο:

 1. Ο σκελετός είναι μια σταθερή βάση που μπορεί εύκολα να αντέξει το βάρος του σκυροδέματος που θα χυθεί επάνω του. Στην πραγματικότητα, ο ξυλότυπος είναι μια δομή από σανίδες, κόντρα πλακέ και στοιχεία από τούβλα, που επαναλαμβάνει την εμφάνιση της μελλοντικής σας βεράντα από σκυρόδεμα.
 2. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πίνακες που είναι ισχυροί, αλλά όχι υπερβολικά ξηροί, καθώς μπορεί να σπάσουν. Το πάχος τους - τουλάχιστον 2 cm, Και πλάτος - από 20 cm.
 3. Το ύψος του ξυλότυπου που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι περίπου 30 εκατοστά υψηλότερο από την ίδια τη βεράντα, καθώς το κάτω μέρος θα πέσει στο έδαφος. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τα πλευρικά στοιχεία που αποτελούν τα τμήματα των βαθμίδων του απαιτούμενου ύψους και πλάτους. Τα στοιχεία πλαισίου συναρμολογούνται σε μία ενιαία μονάδα με διαχωριστικά.Λόγω αυτού, επιτυγχάνεται η απαιτούμενη αντοχή.
 4. Οι πλευρές είναι ενισχυμένες με ενισχυτικά και μπορούν να συμπληρωθούν με ενίσχυση. Ο οπλισμός στοιβάζεται με μια ακολουθία βημάτων 20 cm, λαμβάνοντας υπόψη το προκαθορισμένο σχέδιο.
 5. Πρέπει να υπάρχουν διαχωριστικά μεταξύ του πλαισίου και των πλευρών. Όλα αυτά γεμίζουν με χώμα περίπου 10 cm και συμπιέζονται. Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του ξυλότυπου, αρχίζει η χύτευση.

Βήματα

Σχετικά με το θέμα των βημάτων πρέπει να εξετάσουμε πιο προσεκτικά. Εξάλλου, αντιπροσωπεύουν το σημαντικότερο στοιχείο ολόκληρης της δομής. Αφού τα έχετε υπολογίσει και εκτελέσει σωστά, μπορείτε άνετα να σηκωθείτε και να πέσετε από τη βεράντα. Αφού κάνατε λάθος, μπορεί να θέλετε να αποφασίσετε να κάνετε μια βεράντα.

Ο αριθμός των βημάτων εξαρτάται από το ύψος από το δάπεδο στην πόρτα εισόδου στο έδαφος. Το πλάτος των βημάτων πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το πόδι να τοποθετείται εντελώς στο στοιχείο. Αυτό θα προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια.

Εξετάστε ένα άλλο σημαντικό σημείο - αν χρειαστεί να χτίσετε περισσότερα από τρία βήματα, με βάση τους υπολογισμούς, είναι επιθυμητό να προβλεφθεί η εγκατάσταση κιγκλιδωμάτων.

Για να υπολογίσετε τις παραμέτρους των σκαλοπατιών, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τους υπολογισμούς στο παρακάτω σχήμα.

 Το πλάτος των βημάτων της βεράντας του σκυροδέματος

Η γωνία των σκαλοπατιών επιτρέπεται από 27 ° έως 45 °.

Κατά το σχεδιασμό του ύψους των βημάτων, εξετάστε εάν τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι θα χρησιμοποιήσουν τη βεράντα. Σε αυτή την περίπτωση, το ύψος αξίζει λιγότερο.

Βήμα βήμα, δείτε Βήμα ύψος, δείτε Μάρτιος γωνία
40 10 14°
38 11 16°
36 12 18°
34 13 21°
32 14 23°
30 15 25°
28 16 29°
26 17 33°
24 18 37°
22 19 40°
20 20 45°

Χύσιμο σκυροδέματος

 1. Ο σχεδιασμός θα είναι ισχυρότερος και πιο αξιόπιστος εάν προβλέπεται η χρήση εξαρτημάτων. Είναι επιθυμητό να προ-κοπεί στα απαραίτητα στοιχεία. Συνδέονται με μεταλλικό σύρμα. Επιτρέπεται επίσης να εγκατασταθούν στα στρώματα χύνοντας πέτρες, σπασμένα τούβλα. Λόγω αυτού, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λιγότερο σκυρόδεμα χωρίς να υποβαθμίσετε την αξιοπιστία της δομής.
 2. Κατά την ανάμιξη του διαλύματος είναι χρήσιμος αναμικτήρας. Η τοποθέτηση του σκυροδέματος αρχίζει μόνο μετά την ολοκλήρωση της ζύμωσης, η οποία θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά.
 3. Η πλήρωση πραγματοποιείται από το κάτω βήμα.
 4. Κάθε νέα γεμάτη στρώση είναι προσεκτικά τυποποιημένη. Αφήνοντας κενά, κινδυνεύετε να μειώσετε την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της δομής. Αν το γεμιστικό είναι πάνω από το απαιτούμενο επίπεδο, αφαιρέστε την περίσσεια διαλύματος, σφουγγίστε την. Το επίπεδο κατασκευής καθορίζεται από την ορθότητα του σελιδοδείκτη.
 5. Αφού γεμίσετε το πρώτο στρώμα, περιμένετε, αφήστε το μίγμα να σκληρύνει σωστά.Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο. Η φόρτωση ολοκληρώνεται με το τελευταίο βήμα.
 6. Ο κατασκευασμένος ξυλότυπος δεν αφαιρείται αμέσως μετά το ρίψιμο του τελευταίου βήματος. Πρέπει να περιμένετε περίπου 7 ημέρες πριν την αποσυναρμολόγηση.

Τελειώστε

Φυσικά, έχοντας ολοκληρώσει τη χύτευση και την αφαίρεση του ξυλότυπου, είναι απίθανο η βεράντα να μοιάζει σαν να περιμένατε. Όλα επειδή είναι ακόμα υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει εργασίες τελικής επεξεργασίας.

Ορισμένοι τεχνίτες, ακόμη και όταν ρίχνουν βάζουν διάφορα σχέδια χρησιμοποιώντας βότσαλα. Ωστόσο, αυτό απαιτεί προσπάθεια και επιπλέον χρόνο.

Είναι καλύτερο να τελειώσετε με πλακίδιο κλίνκερ. Είναι κατασκευασμένο με αντιολισθητική επιφάνεια και επομένως, ακόμη και στη βροχή, δεν μπορείτε να φοβάστε να κάνετε βήματα στο υλικό.

Φυσικά, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι το σπίτι και η βεράντα μοιάζουν με ένα ενιαίο σχέδιο, συνδυάζουν και ταιριάζουν με το ίδιο στυλ.

Αρχικές και χρήσιμες προσθήκες στη βεράντα θα είναι το κιγκλίδωμα και το γείσο. Εάν οι σκάλες είναι σύντομες, τότε το κιγκλίδωμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν υπάρχουν ηλικιωμένοι στο σπίτι, αξίζει να το σκεφτείτε. Επιλέξτε το υλικό κατά την κρίση του και εστιάστε στο στυλ της σύνθεσης.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για το πώς να φτιάξετε μια βεράντα από σκυρόδεμα με τα χέρια σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, να φτιάξετε μια βεράντα από σκυρόδεμα, βασιζόμενη μόνο στη δική μας δύναμη και δυνατότητες, είναι αρκετά ρεαλιστική. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε όλες τις σημαντικές συστάσεις, να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας υλικά και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την προετοιμασία του μείγματος.

Η ακρίβεια και η κατάλληλη ακολουθία των ενεργειών σας θα προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Η βεράντα σας θα είναι το θέμα της πραγματικής υπερηφάνειας. Μετά από όλα, εσείς ο ίδιος έχετε κάνει αυτή την ομορφιά με τα χέρια σας.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο