Λεπτό μπετόν

Το λεπτόκοκκο σκυρόδεμα - ένα δομικό υλικό που ανήκει στην ομάδα του βαρύ σκυροδέματος, είναι τεχνητή πέτρα.

Εφαρμογή

  • Παραγωγή δομών τσιμέντου. Για το σκοπό αυτό, το σκυρόδεμα ενισχύεται με χαλύβδινο σύρμα ή πλέγμα από χάλυβα.
  • Συνιστάται η χρήση για πυκνοκατασκευασμένες κατασκευές.
  • Μεγάλο για κατασκευή στην περιοχή όπου δεν υπάρχουν θραυστήρες από πέτρα και άμμο με αμμοχάλικο.
  • Αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό στον παγετό και αδιάβροχο, έχει επίσης αυξημένη δύναμη κάμψης. Εξαιτίας αυτού, το υλικό αυτό είναι ιδανικό για την κατασκευή πεζοδρομίων.
 Λεπτό σκυρόδεμα ως άσφαλτο

Τεχνολογία κατασκευής και απαραίτητα υλικά

Οι ιδιότητες θα εξαρτηθούν από τους ίδιους παράγοντες με τις συνήθεις ιδιότητες του σκυροδέματος. Στην κατασκευή μην χρησιμοποιείτε χοντρά συσσωματώματα.Ταυτόχρονα, το λεπτόκοκκο σκυρόδεμα έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία χαρακτηρίζουν μια τέτοια δομή. Θα είναι πιο ομοιόμορφη, με αυξημένο πορώδες και συγκεκριμένη επιφάνεια στερεής μάζας.

Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη αντοχή του υλικού, πρέπει να επιλέξετε τη βέλτιστη αναλογία άμμου και τσιμέντου.

Εάν το τσιμέντο είναι πολύ χαμηλό, το μείγμα θα είναι χειρότερο να συσκευάζεται, η πυκνότητα του θα μειωθεί. Λόγω αυτού, η δύναμη μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Αν υπάρχει πάρα πολύ τσιμέντο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ νερό στο μίγμα, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση του πορώδους και τη μείωση της αντοχής.

Για την κατασκευή του μείγματος είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε καθαρή, χοντρή άμμο. Ή, τουλάχιστον, να εμπλουτίσετε την ψιλή άμμο με θρυμματισμένη πέτρα ή λεπτό χαλίκι. Αυτό δεν θα έχει μόνο θετική επίδραση στη σύνθεση του μείγματος, αλλά θα μειώσει επίσης την κατανάλωση τσιμέντου.

Μεγάλη σημασία θα είναι η αποτελεσματική συμπύκνωση του εφαρμοζόμενου μείγματος, η οποία μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους:

  • σφραγίδα κυλίνδρων
  • πατώντας,
  • συμπιέζοντας
  • δονητική πίεση.

Η επιλογή της μεθόδου συμπύκνωσης θα εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο έργο που έχει οριστεί για τους κατασκευαστές.

Πριν προχωρήσουμε στην κατασκευή, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε τη σύνθεση. Οι ειδικοί το κάνουν σε δύο στάδια, χρησιμοποιώντας μια υπολογιστική-πειραματική μέθοδο:

  • Το πρώτο προκαταρκτικό στάδιο περιλαμβάνει έναν κατά προσέγγιση υπολογισμό της σύνθεσης, που θα μπορούσε να δώσει μια δεδομένη κινητικότητα και δύναμη. Για δοκιμές, συνιστάται η χρήση όχι πολύ μεγάλων δειγμάτων.
  • Στο δεύτερο στάδιο, η σύνθεση υποβάλλεται σε πειραματική επαλήθευση, μετά την οποία διευκρινίζεται η σύνθεση και, εάν είναι απαραίτητο, γίνονται αλλαγές σε αυτήν.
Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο