Οι αναλογίες του σκυροδέματος για το ίδρυμα: οι κανόνες αυτο-ανάμιξης

 Οι αναλογίες του σκυροδέματος για το ίδρυμα: οι κανόνες αυτο-ανάμιξης

Το κύριο μέρος κάθε κτηρίου ή δομής είναι το θεμέλιο. Μετά από όλα, ο καθένας θέλει το κτίριο του, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για γκαράζ, για να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, αντιμετωπίζοντας τα καθήκοντα. Ως εκ τούτου, το κύριο καθήκον είναι να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό και υψηλής ποιότητας θεμέλιο. Τα χαρακτηριστικά αυτού του κόμβου δεν είναι μόνο ακριβή υπολογισμός, αρμόδια καρτέλα, αλλά και σε υψηλής ποιότητας σκυρόδεμα. Εάν το σκυρόδεμα γίνει προσωπικά, τότε πρέπει να ξέρετε σε ποιο ποσοστό να αναμίξετε τα συστατικά που επηρεάζουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Δεν είναι σωστό να καλέσω το μπετόν - υγρό.Το σκυρόδεμα είναι μια πέτρα που αποτελείται από εξαρτήματα. Το επίσημο όνομα είναι μια συγκεκριμένη λύση. Μιλώντας πιο ανοιχτά για το τσιμέντο, είναι ένα συνδετικό υλικό που συγκρατεί όλα τα συστατικά μαζί, τα οποία γίνονται ένα μετά την καθίζηση. Η κύρια ιδιότητα του σκυροδέματος - ένα υψηλό ποσοστό υγροσκοπικότητας. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να παρέχεται λίγο πριν από την προετοιμασία του διαλύματος.

Εξαρτήματα

Η σύνθεση του σκυροδέματος περιλαμβάνει διάφορα εξαρτήματα.

 1. Τσιμέντο Είναι η βάση για τη λύση.
 2. Νερό Είναι απαραίτητο αντιδραστήριο.
 3. Άμμος. Το παχυντή που κάνει τη λύση είναι απλά οδυνηρό. Η πυκνότητα του διαλύματος εξαρτάται επίσης από την ποσότητα του.
 4. Θέση θέσης Μπορεί να υπάρχει λεπτόκοκκο χαλίκι και σκόνη από τούβλα. Υπάρχουν επιλογές με μεγαλύτερα μεγέθη. Αυτό επηρεάζει την αντοχή του σκυροδέματος και τις ιδιότητες του ρουλεμάν (μάρκα).

Το μείγμα άμμου M 500, το οποίο κατασκευάζεται από την ASG, πρέπει να αναμειγνύεται καλά κατά τη διάρκεια της ανάμειξης, έτσι ώστε η σύσταση να είναι παχιά. Το ζυμώστε σωστά θα βοηθήσει ένα ειδικό τραπέζι.

Είδη

Οι παρακάτω τύποι τσιμέντου διακρίνονται ανάλογα με τη σύνθεση.

 1. Τσιμέντο Πόρτλαντ (συνηθισμένο). Προορίζεται για χρήση υπό κανονικές συνθήκες.Ανακουφίζει τέλεια τις επιδράσεις τόσο της υγρασίας όσο και των χαμηλών θερμοκρασιών. Χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή θεμελίων σε συνηθισμένα κτίρια, συνηθέστερα σε επιμέρους κτίρια κατοικιών.
 2. Τσιμέντο Slac Portland. Πολύ μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία από την προηγούμενη. Το ίδιο ισχύει για τη δύναμη. Αυξάνει πολύ αργά από το συνηθισμένο. Το κύριο πεδίο εφαρμογής - περιοχές με υψηλή υγρασία, με ένα συνηθισμένο κλίμα και πολύ σπάνιο παγετό.
 3. Ποζολάνικο τσιμέντο Portland. ΜεΤο πιο ανθεκτικό τσιμέντο στην υγρασία, αλλά έχει τη συνηθισμένη δύναμη. Σχεδιασμένο για να γεμίζει δομές που δεν έχουν σχεδιαστεί για βαριά φορτία. Συχνά - είναι υποβρύχιες κατασκευές.
 4. Μια ειδική κατηγορία τσιμέντων - γρήγορη σκλήρυνση. Αυτό οφείλεται σε ειδικά χημικά συστατικά που επιτρέπουν σε αυτή τη λύση να σκληρύνει δύο φορές τόσο γρήγορα όσο συνήθως - σε 14 ημέρες. Οι κλιματικές συνθήκες για αυτή τη λύση δεν είναι θεμελιώδεις.

Σχεδόν κάθε είδος νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νερό, συμπεριλαμβανομένου του νερού της βρύσης, εφόσον δεν είναι πλούσιο σε άλατα. Όταν εισέλθει σε χημική αντίδραση με νερό, το ξηρό τσιμέντο μετατρέπεται στο ίδιο το διάλυμα.

Η άμμος δεν πρέπει να περιλαμβάνει ακαθαρσίες από πηλό ή άλλες, την ίδια επιτρεπόμενη τιμή έως και 5%. Οι κόκκοι της άμμου πρέπει να είναι περίπου 1,2 - 2,5 mm από κάθε κόκκο, μικρότερο για το μέλλον του σκυροδέματος δεν θα λειτουργήσει.

Η καλύτερη άμμος για το ίδρυμα θεωρείται ποτάμι άμμο, αλλά πλένονται και κοσκινίζονται. Αυτό οφείλεται στο συνεχές πλύσιμο του με φρέσκο ​​νερό, το οποίο έχει θετική επίδραση στη σύνθεση του πηλού και του αλατιού. Ως υλικό πλήρωσης, η θρυμματισμένη πέτρα επιλέγεται συχνά για τη χειροποίητη παραγωγή σκυροδέματος, το κλάσμα των οποίων είναι μεταξύ 15-20 mm.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το μέγεθος των σπόρων θα πρέπει να είναι περίπου το ίδιο στη συνολική μάζα, χωρίς ένα σαφές πλεονέκτημα μεγάλων ερείπια πάνω από μικρά χαλίκια. Αυτό είναι απαραίτητο για τη μείωση του αριθμού κενών στο εσωτερικό του σκυροδέματος, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση τσιμέντου. Επίσης, δεν πρέπει να περιέχει ακαθαρσίες από πηλό, σκουπίδια.

Σήμανση σκυροδέματος

Ο βαθμός σκυροδέματος υποδεικνύεται με το γράμμα "M" και την ψηφιακή τιμή, η οποία δείχνει τη θλιπτική αντοχή του σκυροδέματος, σε kg / cm2. Αυτή η πυκνότητα στο σκυρόδεμα, που σύμφωνα με το SNiP είναι 28 ημέρες. Αυτό δεν ισχύει για τσιμέντα ταχείας πήξης και σκυρόδεμα. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το σκυρόδεμα δεν είναι κάτω από το βαθμό M100 · το σκυρόδεμα M50 χρησιμοποιείται για την πλήρωση μικρών δομών, συχνά με λεπτόκοκκο χαλίκι.

Η γραμμή σκυροδέματος ξεκινάει από το M15 και τελειώνει με το M1000.Έως το M200, το σκυρόδεμα χρησιμοποιείται κυρίως σε μη υποστηρικτικές κατασκευές, βοηθητικές ή διακοσμητικές. M200 ή M300 χρησιμοποιούνται συνήθως για τα θεμέλια, και το M350 για πολυκατοικίες.

Ο ελάχιστος βαθμός τσιμέντου είναι M100. Η μέγιστη μάρκα τσιμέντου είναι M500, αλλά M1000 σκυρόδεμα. Σκυρόδεμα αυτού του εμπορικού σήματος είναι εξαιρετικά βαρύ, πρακτικά δεν χρησιμοποιείται λόγω της υψηλής τιμής και των ειδικών συνθηκών.

Μία από τις μεγαλύτερες εφαρμογές είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς του τέταρτου αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ το 1986. Το πληρωτικό ήταν μολύβδινα πλινθώματα, τα οποία εκκενώνονταν ξεχωριστά από το σκυρόδεμα. Επίσης, τα καταφύγια αεροπορικής επιδρομής ήταν κατασκευασμένα από σκυρόδεμα αυτού του σήματος, όπου το πάχος τοιχώματος έφτασε τα 5-7 μέτρα.

Από την εκκαθάριση του ατυχήματος του Τσερνομπίλ, χρησιμοποιήθηκε μόνο στη Ρωσία και την ΚΑΚ - κατά τη διάρκεια κατασκευής του κοσμοδρόμου Vostochny.

Πώς να υπολογίσετε;

Από καλά επιλεγμένα εξαρτήματα, καθώς και οι αναλογίες τους εξαρτάται από το πόσο αξιόπιστη και ανθεκτική η κατασκευή θα καταλήξει, είτε πρόκειται για θεμέλιο είτε για τοίχο. Εάν χρησιμοποιήσετε τον υπολογισμένο λόγο που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο, μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι πολύ υψηλής ποιότητας μίγμα λόγω του γεγονότος ότι τα συστατικά που χρησιμοποιούνται εκεί είναι ιδιόμορφα και δοκιμασμένα στο χρόνο.Στο εργοστάσιο, ο τύπος είναι ως εξής: τσιμέντο (1), άμμος (2), θρυμματισμένη πέτρα ή άλλο συσσωμάτωμα (4), νερό (0,5).

Κατά την κατασκευή με χειροκίνητη κατασκευή σκυροδέματος είναι προτιμότερο να ακολουθείται η ίδια τεχνολογία, αλλά με μικρές προσαρμογές. Για το M100: τσιμέντο (1), άμμος (4), θρυμματισμένη πέτρα ή άλλο συσσωμάτωμα (6), νερό (0,5).

Αλλά για μια σαφέστερη κατανόηση του θέματος αναφέρουμε ως παράδειγμα τους υπολογισμούς για έναν κύβο: τσιμέντο 205 kg, άμμο 770 kg, θρυμματισμένη πέτρα 1200 kg, νερό - 180 l. Αλλά συχνά δεν υπάρχουν κλίμακες στο χέρι, ειδικά εκείνες που μπορούν να υπολογίσουν μεγάλα βάρη, επειδή ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδια μέσα, για παράδειγμα, ένα κουβά. Απαιτείται ένας κάδος των 10 λίτρων, κατά προτίμηση με γαλβανισμό. Σκυρόδεμα της μάρκας M250 θα είναι η καλύτερη επιλογή για τη βάση. Οι αναλογίες του είναι: τσιμέντο (1 κουβάς), άμμος (2 κουβάδες), χαλίκι (3,5 κουβάδες), νερό (μισό κουβά).

Συνταγές

Τα χαμηλού ύψους κτίρια και οι κατασκευές (μέχρι τρεις ορόφους) απαιτούν καλή βάση. Φυσικά, εξαρτάται τόσο από την εδαφική θέση όσο και από το επερχόμενο εποικοδομητικό φορτίο. Δεδομένου ότι τα θεμέλια με τσιμεντοκονίαμα είναι σταθμισμένα με ταινία, μπορεί να υποτεθεί ότι αυτό θα εφαρμοστεί στη μεσαία λωρίδα όχι σε σεισμικές περιοχές, αφού η χρήση τέτοιων θεμελίων απαγορεύεται σε τέτοιες περιοχές.

Στην περίπτωση που η πίεση στο εκατοστόμετρο της σόλας της σχάρας υπερβαίνει τα 400 kg, επιλέγεται ένας βαθμός σκυροδέματος τουλάχιστον Μ350 με αναλογίες τσιμέντου (1), άμμου (1), θρυμματισμένης πέτρας (2,5), νερού (0,5).

Αν οι παραμέτρους του μελλοντικού φορτίου είναι άγνωστες και ο πελάτης δεν έχει ιδέα γι 'αυτό, είναι προτιμότερο να γίνει αντασφάλιση και να γίνει βαρύτερο σκυρόδεμα Μ450 με αναλογίες: τσιμέντο (1), άμμο (1), θρυμματισμένη πέτρα ή άλλη απορροή (2) . Τέτοια θεμέλια είναι πολύ πιο ακριβά από ό, τι τα λιγότερο ισχυρά τους ομολόγους τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις φορές, κρίνεται από το M200, άρα αξίζει να πραγματοποιηθεί ένας οικονομικός υπολογισμός και η σκοπιμότητα της έκχυσης βαρύτερου σκυροδέματος.

Αλλά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το M100, τότε αυτή η ιδέα θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, αν, φυσικά, δεν είναι βεράντα εξοχικό σπίτι ή ένα μικρό κτίριο.

Δημιουργία σκυροδέματος με τα χέρια σας

Το κύριο εργαλείο για την κατασκευή σκυροδέματος είναι ένας μπετονιέρα, καθώς και ένα φτυάρι και κάδος. Και χρειάζονται επίσης λίγα κουβάδες και αυτοκίνητο (φορείο). Αλλά εάν δεν υπάρχει μπετονιέρα, τότε είναι δυνατόν να προετοιμάσετε μια λύση χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία. Για αυτό χρειάζεστε ένα είδος ξύλινου κουτιού, ένα πλαστικό λουτρό, αν και ένα μεταλλικό θα το κάνει.Επιπλέον, δύο φτυάρια, ένα ζευγάρι κουβάδες. Φυσικά, είναι επιθυμητό να πάρετε ένα αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα εργαλεία περιλαμβάνουν παραβίαση, επίπεδο, μετρητή ταινίας και μετρητή, και επίσης μην ξεχάσετε τους κανόνες.

Για να αναβάλει μόνο για τσιμέντο ένα κουβά και ένα φτυάρι, δεν πρέπει να πάρει την υγρασία. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο μαχαίρι, κάνετε μια τομή πάνω στην τσάντα και ρίχνετε τσιμέντο απευθείας στο δοχείο. Για την άμμο και τα ερείπια, αφιερώνουμε επίσης ένα σύνολο φτυάτων και κουβάδες που δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το τσιμέντο. Μετά την προετοιμασία, μπορείτε να αρχίσετε να κατασκευάζετε τσιμέντο, ζυμώντας προσεκτικά το απαιτούμενο ποσό με κουβάδες.

Αφού λάβετε το τσιμεντοκονίαμα, πρέπει να προσθέσετε χαλίκι και άμμο, στη συνέχεια αναμείξτε καλά μέχρι να εμφανιστεί ομοιόμορφο στρώμα. Είναι ευκολότερο να αναμειγνύεται, κάνοντας μια σήραγγα κάτω από τη λύση και με κάθετες κινήσεις μετά να "διαιρέσει" τη λύση.

Αυτό σας επιτρέπει να ζυμώσετε σχεδόν όλα τα εξαρτήματα, ανυψώνοντας από κάτω το τι αντιδρά άσχημα. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια "πυραμίδα" αυθαίρετων γωνιών, σχημάτων και δημιουργήστε μια εσοχή στο κέντρο του μισού πάχους του ξηρού μίγματος. Μετά από αυτό, προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα νερού και αρχίστε να αναμιγνύετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το ξηρό διάλυμα.Μετά από πλήρη ανάμιξη και διάλυση νερού, επαναλάβετε τη διαδικασία με μια "πυραμίδα". Και ούτω καθεξής μέχρι το σύνολο του διαλύματος να κορεστεί με νερό και να γίνει σκυρόδεμα. Η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου σκυροδέματος είναι περίπου δύο ώρες, επειδή αμέσως μετά την προετοιμασία είναι απαραίτητο να εργαστούμε μαζί του.

Συμβουλές

Για σωστή ανάμειξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές των επαγγελματιών.

 1. Αν το διάλυμα είναι πάρα πολύ παχύ, μπορεί να αραιωθεί με μικρή ποσότητα νερού, έτσι ώστε η δομή του μείγματος να είναι ομοιογενής. Δεν πρέπει να είστε ζήλος με γρήγορη ανάδευση, μάλλον συνηθισμένη ανάδευση.
 2. Όταν εργάζεστε σε υγρό καιρό ή βροχή, καθώς και σε περιπτώσεις που η άμμος είναι υγρή, οι αναλογίες νερού πρέπει να μειωθούν.
 3. Η αρχική ρύθμιση του σκυροδέματος γίνεται μετά από 12 ώρες. Κύρια σκλήρυνση σε 7 ημέρες από τη στιγμή της πλήρωσης. Μετά από 14 ημέρες, το σκυρόδεμα κερδίζει τα δύο τρίτα της δύναμης του και μετά από 28 ημέρες είναι έτοιμο για περαιτέρω εργασία ή λειτουργία. Αυτό ισχύει για τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που δεν επηρεάζουν το σκυρόδεμα εποικοδομητικά.
 4. Οι εργασίες σκυροδέματος δεν γίνονται σε εσωτερικούς χώρους μόνο σε μια εποχή, δηλαδή, σε θερμοκρασία πάνω από το μηδέν, από τότε μια επαρκής χημική αντίδραση λαμβάνει χώρα χωρίς καθυστέρηση και αυτό είναι που απαιτείται.Εάν το σκυρόδεμα ζυμώνεται και χύνεται σε παγετό, σχηματίζονται εσωτερικά τα σωματίδια πάγου, τα οποία είναι πολύ άσχημα, επειδή παίρνουν το μερίδιο του λέοντος από τη δύναμη του σκυροδέματος, καταστρέφοντάς το λόγω κοιλότητες, και η επισκευή και η αποκατάσταση του ιδρύματος είναι μια πολύ δαπανηρή επιχείρηση.

Φυσικά, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχουν εμφανιστεί πρόσθετα πρόσθετα στη λύση, τα οποία καθιστούν δυνατή την εκμετάλλευση αυτής της ίδιας λύσης, κάνοντας έτσι σχέδια που είναι κατάλληλα για σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή. Εκτός από την αντοχή στον παγετό, μπορείτε να προσθέσετε πρόσθετες ιδιότητες αντοχής στην υγρασία και διαπερατότητας νερού. Αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στις ιδιότητες της μελλοντικής δομής, επιτρέποντας την κατασκευή κατοικιών όπου προηγουμένως χρησιμοποιήθηκε μόνο βαρύ και ακριβό σκυρόδεμα.

Για να μάθετε πώς να αναμειγνύετε σκυρόδεμα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο