Οι αναλογίες σκυροδέματος για το ίδρυμα

Η ποιότητα και ο σκοπός του μίγματος σκυροδέματος θα εξαρτηθεί από τις αναλογίες των σύνθετων υλικών του σκυροδέματος για το υπόβαθρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αναλογίες πρέπει να προσαρμόζονται και να υπολογίζονται με ακρίβεια.

Σύνθεση

Μείγμα σκυροδέματος για το υπόβαθρο αποτελείται από:

  • άμμος;
  • χαλίκι.
  • συνδετικό υλικό ·
  • τσιμέντου.

Ο διαλύτης είναι συνηθισμένο νερό.

Σε αυτό το μείγμα απαιτείται τσιμέντο για να γεμίσει ο κενός χώρος που σχηματίζεται μεταξύ αμμοχάλικου και άμμου. Επίσης, το τσιμέντο τους συνδέει κατά τη διάρκεια της σκλήρυνσης. Όσο λιγότερα κενά σχηματίζονται, τόσο λιγότερο τσιμέντο χρειάζεται για να γίνει ένα συγκεκριμένο μείγμα. Για να μην έχετε τόσα πολλά τέτοια κενά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαλίκια διαφορετικών μεγεθών. Λόγω αυτού, αποδεικνύεται ότι μικρότερο χαλίκι θα γεμίσει το χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στο χαλίκι των μεγάλων κλασμάτων. Ο υπόλοιπος χώρος μπορεί να γεμίσει με άμμο.

 Τσιμέντο χύνεται θεμέλιο

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, υπολογίστηκαν οι μέσες αναλογίες σκυροδέματος για το υπόβαθρο. Η τυπική αναλογία τσιμέντου, άμμου και χαλικιού είναι 1: 3: 5, αντίστοιχα, ή 1: 2: 4. Η επιλογή μιας συγκεκριμένης επιλογής εξαρτάται από το τσιμέντο που χρησιμοποιείται.

Το μάρκο τσιμέντου δείχνει τη δύναμή του. Έτσι, όσο υψηλότερο είναι, τόσο λιγότερο τσιμέντο θα πρέπει να παίρνετε για να προετοιμάσετε το μείγμα, και τόσο υψηλότερη είναι η αντοχή του. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται επίσης από τον τύπο του τσιμέντου.

Άλλα υλικά επηρεάζουν επίσης τα χαρακτηριστικά ποιότητας. Έτσι, η δύναμή του εξαρτάται από την επιλεγμένη άμμο. Πολύ λεία άμμος και υψηλή άμμος από πηλό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

  1. Πριν κάνετε ένα μίγμα για το ίδρυμα, πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα της άμμου. Για να γίνει αυτό, προσθέστε μερικώς κάποια άμμο μέσα στο διαφανές δοχείο και ανακινήστε το. Αν το νερό γίνει ελαφρώς θολό ή παραμείνει διαφανές, η άμμος είναι κατάλληλη για χρήση. Αλλά αν το νερό γίνει πολύ θολό, τότε η χρήση αυτής της άμμου θα πρέπει να απορριφθεί - υπάρχουν πάρα πολλά αργυρά συστατικά και πηλός σε αυτό.
  2. Για την ανάμειξη του μείγματος απαιτείται μπετονιέρα, δεξαμενή σιδήρου ή ειδική. χειροποίητο δάπεδο.
  3. Κατά την κατασκευή ενός δαπέδου, είναι σημαντικό να προσέξουμε να μην εισχωρήσουν ακαθαρσίες στο μείγμα, καθώς θα σπάσουν τη σύνθεση και θα επηρεάσουν δυσμενώς την ποιότητά του.
  4. Αρχικά, τα κύρια συστατικά αναμειγνύονται μέχρι να ληφθεί ένα ξηρό, ομοιογενές μίγμα.
  5. Στη συνέχεια, παρατηρώντας όλες τις αναλογίες, προσθέστε νερό. Για να μάθετε το ακριβές αναλογίες τσιμέντου, άμμου, εδαφών και νερού για την παραγωγή τσιμέντου δείτε τους σχετικούς πίνακες από το άλλο μας άρθρο. Ως αποτέλεσμα, το μίγμα πρέπει να μετατραπεί σε μια παχύρρευστη μάζα. Τις επόμενες δύο ώρες μετά την παραγωγή, θα πρέπει να χυθεί στο πλαίσιο για το ίδρυμα.
Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο