Πόσο καιρό στεγνώνει η στεγανή επαφή;

Επί του παρόντος, υπάρχει ένα εξαιρετικό εργαλείο που προάγει την πρόσφυση μιας ποικιλίας υλικών (ακόμα και γυαλιού και κεραμικών). Η επαφή σκυροδέματος είναι η πιο δημοφιλής στους καταναλωτές. Δεν υπάρχουν ανάλογα των προϊόντων αυτών στην τρέχουσα αγορά. Αυτό το μείγμα στεγνώνει πολύ γρήγορα, αλλά μόνο αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Τι είναι αυτό;

Η ειδική σύνθεση της επαφής της μπαστούνι περιλαμβάνει ακρυλικό με την προσθήκη κόλλας και τσιμέντου. Αυτό το αστάρι θα σας βοηθήσει να γυρίσετε μια ελαφρά τραχιά ή λεία επιφάνεια σε ένα φύλλο σκουριάς. Ένα τέτοιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα δημιουργεί χαλαζιακή άμμο με τη μορφή μικρών κόκκων. Τα διακοσμητικά υλικά δεν συγκρατούνται καλά σε μια ομαλή επιφάνεια, επομένως η χρήση της επαφής σκυροδέματος επιτρέπει την προετοιμασία της επιφάνειας με τη μέγιστη ποιότητα.

Η σύνθεση εφαρμόζεται στην προετοιμασία των τοίχων κάτω από πλακάκια, γύψο και κάτω από πολλά άλλα διακοσμητικά υλικά. Το Betonokontakt αντικαθιστά τον επίδεσμο, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για την αποφυγή καταρρέουσων σοβάδων. Εδώ είναι απλώς ένας επίδεσμος - μια χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία, και με οποιοδήποτε αστάρι αντιμετωπίσει.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Εξετάστε τα διακριτικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα της επαφής σκυροδέματος, τα οποία την καθιστούν απαραίτητη στις εργασίες φινιρίσματος:

 • Μπορεί να εφαρμοστεί στην οροφή, στο πάτωμα και ακόμη και στους τοίχους. Το αστάρι αυξάνει την ανθεκτικότητα σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιτρέπει στο συγκαλούμενο υλικό να κρατηθεί όρθιο.
 • Το υλικό στεγνώνει γρήγορα. Κατά την ξήρανση, δεν υπάρχει δυσάρεστη οσμή, οι επιβλαβείς ουσίες δεν εισέρχονται στον αέρα. Η ταχύτητα της διαδικασίας εξαρτάται από την ορθότητα του έργου και το μικροκλίμα του δωματίου.
 • Σκυρόδεμα ανθεκτικό στην υγρασία. Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στεγάνωση.
 • Οι κατασκευαστές είναι ικανοποιημένοι με τη διάρκεια ζωής του αστάρι. Εάν ακολουθηθούν οι οδηγίες, το αστάρι θα διαρκέσει μέχρι και 80 χρόνια.
 • Η παρουσία χρωστικής στη σύνθεση του εδάφους επιτρέπει να καλύπτεται η επιφάνεια όσο το δυνατόν πιο στενά. Λόγω του ορατού χρώματος, θα παρατηρήσετε αμέσως τα ελλείποντα μέρη.
 • Το μείγμα της επαφής σκυροδέματος με τη συνοχή της μοιάζει με ξινή κρέμα. Εξαιτίας αυτού, το εργαλείο εφαρμόζεται εύκολα στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα βολικό εργαλείο.
 • Το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από έμπειρους τεχνίτες αλλά και από αρχάριους. Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές ικανότητες.

Λεπτομέρειες εφαρμογής

Όλοι οι κατασκευαστές επαφής σκυροδέματος γράφουν μια σύντομη οδηγία στη συσκευασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πριν ξεκινήσετε. Η χρήση μιας λύσης αστάρι δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Αν διαβάσετε τις συστάσεις του κατασκευαστή, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο εύρος επιτρεπόμενων θερμοκρασιών. Οι υπερβολικά υψηλές και χαμηλές τιμές θερμοκρασίας αέρα δεν βλάπτουν μόνο τη σύνθεση, αλλά καθιστούν εντελώς ακατάλληλες. Η υπερψύξη και η υπερθέρμανση μειώνουν τις ιδιότητες πρόσφυσης αρκετές φορές.

Η επαφή σκυροδέματος είναι πιο κοινή στην πώληση σε τελική μορφή. Μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία των τοίχων, του δαπέδου ή της οροφής αμέσως μετά την επιστροφή από το κατάστημα. Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να αναμίξετε προσεκτικά τα περιεχόμενα του κάδου. Οπτικά, αυτό το χώμα μοιάζει με παστέλ χρώματα με λεπτές, συμπαγείς επιφάνειες.Πριν αρχίσετε τις εργασίες ασφάλισης, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι αρκετά ζεστό (περισσότερο από + 15 μοίρες).

Είναι απολύτως αδύνατο να εφαρμοστεί η σύνθεση σε κατεψυγμένα τοιχώματα. Η χαμηλή θερμοκρασία αποτρέπει την πρόσφυση της σύνθεσης στην επιφάνεια. Μετά την διακοσμητική επεξεργασία, το αστάρι απλά πέφτει από τον τοίχο υπό την επίδραση βαρέος υλικού. Αν υπάρχει καλωδίωση στον τοίχο, φροντίστε να απενεργοποιήσετε το δωμάτιο πριν ξεκινήσετε την εργασία. Διαφορετικά, η επιφάνεια μπορεί να απορροφήσει την υγρασία και να ενεργήσει ως αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας.

Για την εφαρμογή μιας σύνθεσης αστάρι χρησιμοποιείται:

 • ευρεία βούρτσα?
 • ευρείες και στενές σπάτουλες.
 • ρολό χρωμάτων.

Μια ευρεία βούρτσα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης υλικού και στον κύλινδρο, αντίθετα, μεγάλη σύνθεση παραμένει. Εφαρμόστε ομοιόμορφη επαφή ομοιόμορφα σε ολόκληρη την περιοχή της βάσης. Εάν εργάζεστε με μια επιφάνεια που απορροφά ένα υγρό, τότε είναι καλύτερο να εφαρμόσετε το αστάρι σε δύο στρώματα. Επίσης, θα πρέπει να επαναφέρετε τη λύση αν η βάση έχει σοβαρές ατέλειες και περίπλοκη ανακούφιση.

Μερικές φορές έχει νόημα να αραιώνεται ελαφρά το μίγμα των ασταριών. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 50 ml νερού σε 1 kg προϊόντος. Το νερό θα πρέπει να είναι η ίδια θερμοκρασία με τη θερμοκρασία του αέρα του δωματίου.

Πόσο καιρό στεγνώνει;

Η επαφή με το σκυρόδεμα πρέπει να εφαρμόζεται σε εκείνα τα υλικά που δεν απορροφούν καλά την υγρασία ή δεν τα απορροφούν καθόλου. Έτσι, το αστάρι χρησιμοποιείται για την επεξεργασία ξύλου, μετάλλου, κεραμιδιού, σκυροδέματος και ακόμη και για βαμμένες επιφάνειες. Η περίοδος ξήρανσης του εδάφους εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας του δωματίου.

Η τυπική περίοδος πλήρους ξήρανσης είναι 2,5-4 ώρες. Καλύτερη αντοχή στο μέγιστο χρόνο - βιασύνη θα καταστρέψει τις θετικές ιδιότητες της επαφής σκυροδέματος. Οι ειδικοί συστήνουν το μείγμα στους τοίχους το βράδυ, και το τελείωμα να ξεκινήσει το πρωί. Η αποξηραμένη επιφάνεια προσελκύει τη σκόνη, οπότε δεν πρέπει να περιμένετε πάρα πολύ. Αν εργάζεστε στους τοίχους στο μπάνιο, τότε παρέχετε αυξημένο αερισμό. Ένα ρεύμα καθαρού αέρα θα αντλήσει υπερβολική υγρασία από το δωμάτιο. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, αφήστε το υλικό να στεγνώσει για 24 ώρες.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου απλώς δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε όλη την απαραίτητη περίοδο για την πλήρη ξήρανση του αστάρι.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε επιπλέον εργασίες:

 • καλύψτε τους τοίχους με ένα αστάρι που εισχωρεί βαθιά μέσα στο υλικό.
 • περιμένετε για πλήρη ξήρανση και προχωρήστε στην ολοκλήρωση της εργασίας.

Πότε μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω;

Βεβαιωθείτε ότι η στρώση επαφής του σκυροδέματος είναι εντελώς στεγνή. Αμέσως μετά, μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία επιφανειακής φινιρίσματος. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να διακόψετε προσωρινά την ξήρανση για λίγο, αλλά δεν συνιστάται να καθυστερήσετε πάρα πολύ το έργο. Η σκόνη μπορεί να εγκατασταθεί στο αστάρι, λόγω του οποίου όλες οι ενέργειες θα πρέπει να εκτελούνται εκ νέου.

Λίγα περισσότερα σχετικά με τη χρήση της επαφής σκυροδέματος, δείτε παρακάτω στο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο