Block σπίτι για εσωτερική διακόσμηση: ιδέες σχεδιασμού δωματίου

 Block σπίτι για εσωτερική διακόσμηση: ιδέες σχεδιασμού δωματίου

Η μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση παρέχει όχι μόνο τη δημιουργία ενός πανέμορφου εσωτερικού χώρου αλλά και τη χρήση φυσικών υλικών υψηλής ποιότητας. Ως εκ τούτου, πρόσφατα οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και των διαμερισμάτων ως διακοσμητική επένδυση επιλέγουν ένα μπλοκ σπίτι. Αυτό το υλικό χαρακτηρίζεται από πολλές θετικές ιδιότητες και είναι σε θέση να γεμίσει το χώρο των δωματίων με μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα οικιακής ζεστασιάς και άνεσης. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του σπιτιού δείχνει μια καλή γεύση των ιδιοκτητών σπιτιού, την ικανότητά τους να εκτιμούν τη φυσική ομορφιά. Το υλικό τελικής επεξεργασίας είναι εύκολο να εγκατασταθεί και η τεράστια ποικιλία των υφασμάτων και των χρωμάτων του ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για τους σχεδιαστές να εφαρμόζουν δημιουργικές ιδέες.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η οικοδομική μονάδα είναι ένα μοναδικό οικοδομικό προϊόν, το οποίο είναι ένα είδος επένδυσης τοίχων. Σε αντίθεση με το συνηθισμένο χαρτόνι, είναι σε θέση να μιμηθεί ένα στρογγυλεμένο κορμό, χάρη σε αυτή την ιδιότητα που χρησιμοποιείται ευρέως σε διακοσμητική διακόσμηση. Η διαδικασία κατασκευής του υλικού γίνεται σύμφωνα με ειδικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούν όχι μόνο μαλακό ξύλο, αλλά και ασβέστη, σημύδα και λινάδα.

Η εξωτερική πλευρά του σπιτιού είναι κυρτή και μοιάζει με φυσικό ξύλο στην εμφάνιση και το πίσω μέρος είναι επίπεδο. Η εγκατάσταση των σανίδων γίνεται με παζλ. Το αποτέλεσμα είναι μια ποιότητα αποκοπής χωρίς κενά και κενά. Ανάλογα με τον τύπο του ξύλου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενός σπιτιού, τα εγγενή χαρακτηριστικά του μπορεί να διαφέρουν. Υπάρχουν πίνακες κατηγορίας Α και Β, η κύρια διαφορά μεταξύ των οποίων είναι η παρουσία ή η απουσία κόμβων και άλλων ελαττωμάτων. Τις περισσότερες φορές, το block block επιλέγεται για διακοσμητική επένδυση εντός των χώρων, αλλά πριν την τοποθέτησή της αξίζει να εξεταστεί το πάχος των σανίδων, καθώς μπορεί να "τρώει" τη χρήσιμη επιφάνεια του δωματίου.

Συνήθως, παράγεται ένα τετράγωνο σπίτι μήκους 2 έως 6 μέτρων. Όσον αφορά το πάχος του υλικού, κυμαίνεται από 20 έως 36 mm και το πλάτος μπορεί να φθάσει τα 190 mm.

Είδη

Σήμερα το block block θεωρείται το πιο δημοφιλές υλικό φινιρίσματος, το οποίο έχει υψηλά χαρακτηριστικά απόδοσης και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ισχυρή και ανθεκτική επιφάνεια επιμετάλλωσης. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του σχεδίου, οι πίνακες διακρίνονται με απομιμήσεις όχι μόνο ενός στρογγυλεμένου κορμού, αλλά και μιας γυαλισμένης ράβδου. Επιπλέον, ένα συγκρότημα κατοικιών είναι διαφόρων τύπων.

 • Ξύλο. Είναι μια κλασική έκδοση του υλικού, το οποίο παράγεται από διάφορα σκληρά και μαλακά ξύλα. Κατά κανόνα, στην αγορά κατασκευών τέτοιες ξύλινες σανίδες μπορούν να βρεθούν με πάχος 2 έως 4 cm.Έτσι, για την εσωτερική επένδυση του δωματίου, εκτός από διακοσμητικά πάνελ, είναι επίσης απαραίτητο να αγοράσει τη μόνωση επιπλέον. Ένα ξύλινο συγκρότημα είναι ακριβά, αλλά έχει υψηλή ηχομόνωση και είναι ένα καθαρό οικολογικό προϊόν. Συνιστάται η τοποθέτηση των πινάκων σε μια προκατασκευασμένη κατασκευή, η οποία είναι κατασκευασμένη από το περίβλημα, επενδυμένο με ράβδους. Η απόσταση μεταξύ των ράβδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 cm.

Για να επιτευχθεί η μέγιστη σύνδεση των πλακών, πρέπει να στερεωθούν από κάτω προς τα πάνω χρησιμοποιώντας το σύστημα παζλ.Επιπλέον, για να παραταθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου φινιρίσματος, οι ξύλινες σανίδες θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδικά αντισηπτικά ή λεκέδες.

 • Μεταλλικά. Αυτός ο τύπος υλικού είναι ανθεκτικός σε ακραίες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, δεν χρειάζεται επεξεργασία, είναι πρακτικός και αξιόπιστος σε λειτουργία. Ένα μεταλλικό συγκρότημα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 60 χρόνια. Οι πίνακες είναι φθηνές και, σε σύγκριση με τις ξύλινες σανίδες, είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν. Η στερέωση του μεταλλικού σπιτιού γίνεται επίσης πάνω στο στρώμα, παρατηρώντας το βήμα ανάμεσα στις ράβδους από 35 έως 40 cm. Οι εργασίες εγκατάστασης μπορούν να γίνουν σε χώρους με οποιαδήποτε θερμοκρασία. Προκειμένου να δοθεί μια αισθητική εμφάνιση στο περίβλημα, επιπρόσθετα χρησιμοποιούνται επιπρόσθετα στοιχεία.
 • Βινύλιο. Συνήθως χρησιμοποιείται μόνο για εσωτερική διακόσμηση δωματίων. Ένα τέτοιο σπιτάκι μιμείται τέλεια ένα αρχείο καταγραφής, έτσι με τη βοήθεια του μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασυνήθιστο εσωτερικό. Το υλικό παράγεται σε πλούσια χρώματα, δεν χρειάζεται επεξεργασία, είναι φθηνό και εγκαθίσταται γρήγορα. Το μόνο μειονέκτημα των πάνελ βινυλίου είναι η αστάθεια τους στις θερμοκρασιακές διαφορές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη δύναμή τους και να αμαυρωθούν.Οι εργασίες εγκατάστασης με το συγκρότημα βινυλίου με πολλούς τρόπους θυμίζουν την εγκατάσταση μεταλλικών πινάκων, αλλά κατά την τοποθέτησή του πρέπει πάντα να αφήνετε ένα μικρό κενό 2 mm μεταξύ των σανίδων. Αυτό πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί ο σχηματισμός ρωγμών στην επιφάνεια του υλικού, καθώς μπορεί να επεκταθεί υπό εξωτερική επίδραση.

Κάθε ένας από τους παραπάνω τύπους πάνελ απαιτεί όχι μόνο μια ειδική τεχνολογία εγκατάστασης, αλλά επίσης διαφέρει στο μέγεθος και την τροποποίησή του. Επομένως, πριν επιλέξετε ένα ή άλλο είδος υλικού, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε το σχέδιο του φινιρίσματος και να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του δωματίου όπου σχεδιάζεται η διακόσμηση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε άλλο οικοδομικό προϊόν, ένα συγκρότημα έχει τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του.

Η ευρεία χρήση αυτού του προϊόντος στην εσωτερική διακόσμηση οφείλεται στα πλεονεκτήματά του.

 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Τα πάνελ κατασκευάζονται αποκλειστικά από φυσικές πρώτες ύλες. Για να γίνει αυτό, επιλέξτε υψηλής ποιότητας ξύλο, το οποίο προετοιμάζεται και αποξηραίνεται. Επιπλέον, μια κατοικία από κωνοφόρο ξύλο δημιουργεί ένα καλό μικροκλίμα στα δωμάτια.Όσο για τις σανίδες των φυλλοβόλων δένδρων, έχουν υψηλή σκληρότητα και αντοχή στην υγρασία.
 • Αντοχή Το υλικό μπορεί να αντέξει μια ποικιλία περιβαλλόντων. Είναι ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες και δεν χάνει την αρχική εμφάνιση και την ποιότητά του με την πάροδο του χρόνου.
 • Αισθητική. Η όμορφη εμφάνιση των σανίδων τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν για διάφορες διακοσμήσεις δωματίων, δίνοντας έμφαση στην ομορφιά του εσωτερικού. Το υλικό παράγεται σε ποικιλία χρωμάτων, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο δωματίου.
 • Ελαφρύ και εύκολο στην εγκατάσταση. Τα έργα εγκατάστασης πραγματοποιούνται γρήγορα και δεν απαιτούν ειδικά εργαλεία, επομένως είναι αρκετά ρεαλιστικά να το κάνετε μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Επιπλέον, το χαμηλό βάρος των πλαισίων δεν απαιτεί πρόσθετη ενίσχυση των επιφανειών και των θεμελίων του σπιτιού.
 • Θερμομόνωση. Το δέντρο διατηρεί θερμότητα καλά.

  Όσο για τα μειονεκτήματα του σπιτιού, τότε μπορούν να τους αποδοθούν.

  • Ανεπαρκής διαπερατότητα ατμών. Η επιφάνεια που κόβεται με αυτό το υλικό "δεν αναπνέει", επομένως μπορεί να συσσωρευτεί συμπύκνωμα πάνω σε αυτό. Πιο συχνά, παρατηρείται παρόμοιο πρόβλημα σε χώρους όπου δεν υπάρχει σταθερό καθεστώς θερμοκρασίας.Για να αποφευχθεί αυτό, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα καλό σύστημα εξαερισμού ή να κλαδέψετε τους τοίχους με ένα βήμα μεταξύ των ράβδων των 50 mm.
  • Αναφλεξιμότητα Δεδομένου ότι είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε φυσικό ξύλο για την παραγωγή ενός σπιτιού, θα πρέπει να ανησυχείτε για την προστασία του από φωτιά και να το επεξεργαστείτε με μια πυρίμαχη λύση.

  Παρά την ύπαρξη ελαττωμάτων, το υλικό φινιρίσματος είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των τεχνιτών και των σχεδιαστών και έχει λάβει θετική ανάδραση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

  Πώς να επιλέξετε;

  Η τελική εργασία μέσα στο σπίτι απαιτεί πολλές φυσικές και οικονομικές δαπάνες, έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση του αποτελέσματος ήταν ευχαριστημένοι με την υψηλή ποιότητα, θα πρέπει να επιλέξετε σωστά το διακοσμητικό υλικό. Η κάθοδος είναι μια επένδυση τοίχου, η οποία έχει κυρτό σχήμα και προορίζεται για επιφανειακή επένδυση. Για την εσωτερική εργασία, οι σανίδες χρησιμοποιούνται συχνότερα, δεν υπερβαίνουν το μήκος των 6 μέτρων. Επιπλέον, κατά την αγορά είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή στο πάχος του υλικού - αν είναι μεγάλο, τότε το δωμάτιο μετά την αντιμετώπιση θα μειωθεί στην περιοχή. Η πολυκατοικία μικρού πάχους, αντίθετα, καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και δημιουργεί με επιτυχία μια ατμόσφαιρα άνεσης στο δωμάτιο.

  Η επιλογή των πάνελ εξαρτάται επίσης από το μέγεθος του δωματίου. Για ευρύχωρα δωμάτια, είναι προτιμότερο να προτιμάτε ευρείες πλακέτες, έτσι θα είναι δυνατό να επιτευχθεί ένα καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, ένας τεράστιος ρόλος κατά την αγορά διαδραματίζεται από μια ποικιλία ξύλου. Για την εσωτερική διακόσμηση των σάουνων και των λουτρών, μια κατοικία από μπρούντζο, βελανιδιά ή φέτα είναι κατάλληλη. Οι κατοικίες συνιστώνται να διακοσμούν με κωνοφόρα δέντρα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ρητίνες και παρέχουν στο δωμάτιο εξαιρετική στεγάνωση.

  Ιδέες σχεδιασμού δωματίων

  Σήμερα, υπάρχουν πολλές ιδέες για τη χρήση ενός block-house στο εσωτερικό. Συχνά αυτό το υλικό χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με φωτεινό χρώμα ή διακοσμητικό γύψο και ταπετσαρία. Αντιμετωπίζοντας την φυσική πέτρα και την επένδυση θα κάνει μια ποιοτική επισκευή, η οποία δεν χρειάζεται να σκέφτεται για πολλά χρόνια.

  Ιδιαίτερα όμορφα ξύλινα πλαίσια, τοποθετημένα σε έναν από τους τοίχους του υπνοδωματίου. Έτσι, ο χώρος ύπνου παίρνει ένα ενδιαφέρον σχέδιο, συνδυάζοντας συγχρόνως στυλ και χρήση. Το δέντρο γεμίζει το δωμάτιο με ένα ευχάριστο άρωμα και δημιουργεί μια εξαιρετική ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Η γωνία που είναι επενδεδυμένη με ένα σπιτάκι φαίνεται ασυνήθιστη στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας.Για να μην διαταραχθεί η ενότητα της εικόνας, συνιστάται να διακοσμήσετε τις σανίδες και την οροφή. Μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση μπορεί να επιτευχθεί με τη διακόσμηση ενός τοίχου του υπνοδωματίου με ένα block house, και το άλλο με clapboard.

  Σε περίπτωση που πρέπει να δημιουργήσετε ένα στυλ Provence, τότε στο διαμέρισμα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πίνακες από φυσικό ξύλο για εσωτερική διακόσμηση, προτιμώντας αποχρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, ο τόπος εγκατάστασης για αυτούς μπορεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο τον τοίχο, αλλά και τις οροφές ή τα έπιπλα. Χάρη στο παιχνίδι των χρωμάτων και τη χρήση σανίδων διαφορετικών υφών στα δωμάτια, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα μοιάζει με έναν έμπορο ή ένα ευγενές σπίτι.

  Το σαλόνι θεωρείται το πρόσωπο των ιδιοκτητών και επομένως το σχέδιό του πρέπει να είναι κατάλληλο. Για να γεμίσετε αυτό το δωμάτιο με κομψότητα και ομορφιά, αρκεί να καλύψετε τους τοίχους και την οροφή με ακριβά ξύλινα είδη. Συνιστάται να επιλέξετε πίνακες με απομίμηση ενός φυσικού σχεδίου ενός πίνακα με τη μορφή κόμβων. Ταυτόχρονα, ένα τοίχο καλυμμένο με ξύλινη επένδυση φαίνεται καλό, ενώ τα άλλα είναι διακοσμημένα με διακοσμητικό γύψο. Αυτή η ιδέα σάς επιτρέπει να αποφύγετε τη μονοτονία στο εσωτερικό και να γεμίζετε το χώρο με φυσικά μοτίβα.

  Μια ιδιαίτερη θέση στο εσωτερικό και παίρνει το σχέδιο του διαδρόμου ή του διαδρόμου.Για αυτούς τους χώρους, είναι δυνατό να συνδυάσετε ένα μπλοκ σπίτι με clapboard στο κάλυμμα τοίχου. Αποκτήστε μια ενδιαφέρουσα μετάβαση σε γραμμές και χρώματα. Εάν ο διάδρομος και το διάδρομο είναι μικρό, τότε είναι απαραίτητο να επιλέξετε ελαφρές αποχρώσεις των πάνελ. Για αυτό ταιριάζει τόσο καφέ και γκρι. Σε αυτή την περίπτωση, αν η περιοχή αυτών των χώρων είναι μεγάλη, τότε συνιστάται να εκδοθούν στο στυλ της χώρας και να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το μέγιστο αριθμό χρωμάτων στο περίβλημα. Ο συνδυασμός ξύλινων πινάκων με μέταλλο, πέτρα και γυαλί επιτρέπεται επίσης και προς τα τοιχώματα του διαδρόμου.

  Το μπλοκ βρήκε τη θέση του στο ντεκόρ της κουζίνας. Για αυτό το δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε πίνακες διαφορετικών χρωμάτων. Ιδιαίτερα κομψό βλέπει την κουζίνα με το στιλ της Προβηγκίας και του Catri. Το μπλοκ είναι τοποθετημένο σε τοίχους, οροφές, κάνει χωρίσματα και χρωματίζει όλες τις επιφάνειες με χρώματα θερμών αποχρώσεων. Μια πρωτότυπη λύση θα είναι η επεξεργασία των ημι-αντίκες σανίδων, μετά την οποία θα αποκτήσουν τραχύτητα και ρωγμές. Εάν η κουζίνα είναι διακοσμημένη με το στυλ της "ρωσικής καλύβας", τότε το εσωτερικό της μπορεί να αραιωθεί με καλλιτεχνική ζωγραφική.

  Στο εσωτερικό του μπάνιου είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα αίσθημα άνεσης και άνεσης,επομένως, όταν καλύπτετε τους τοίχους και την οροφή, πρέπει να επιλέξετε σωστά το χρώμα του σπιτιού. Σοκολάτα, λευκό, γκρι, μπεζ και πίσσα-μαύρο ξύλο θα φαίνονται καλά στο μπάνιο. Σε αυτή τη διακοσμητική διακόσμηση πρέπει να συμπληρωθεί με γλυπτά και μοτίβα. Επιπλέον, στο εσωτερικό του μπάνιου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δροσερές ή ουδέτερες αποχρώσεις. Ένα μπλοκ σπίτι σε αυτό το δωμάτιο είναι καλύτερα τοποθετημένο σε έναν από τους τοίχους, και επίσης διακοσμημένο με μια περιοχή νιπτήρα. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι το χρώμα των επίπλων, της οροφής και του δαπέδου πρέπει να είναι σε αρμονία με τα ξύλινα πλαίσια.

  Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κατοικία μπλοκ για εσωτερική διακόσμηση στο παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο