Μπλοκ σπίτι με απομιμήσεις ξυλείας: χαρακτηριστικά και οφέλη

Block σπίτι είναι ένας δημοφιλής τύπος αντιμετωπίζει το διοικητικό συμβούλιο και χρησιμοποιείται ευρέως για την εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση των κτιρίων. Μιμείται τέλεια τη φυσική ξυλεία και δίνει στη δομή μια φυσική και αισθητική εμφάνιση.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η κατοικία είναι ένα ξύλινο σανίδες με ξύλινη γλωττίδα και αυλάκωση, η εξωτερική πλευρά του οποίου επαναλαμβάνει ακριβώς το σχήμα της ξυλείας και η εσωτερική έχει μια απολύτως επίπεδη επιφάνεια. Οι σανίδες διασυνδέονται μέσω του συστήματος γλωττίδας και αυλάκωσης, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά την εγκατάσταση και εξασφαλίζει αξιόπιστη σύνδεση μεταξύ των πλαισίων. Το υλικό έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των ιδιοκτητών δομών πλαισίων, επιτρέποντάς σας να ανεβάσετε γρήγορα και ανέξοδα το κτίριο. Τα σπίτια που καλύπτονται από ένα σπιτάκι, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεται από φυσικό, κομμένο από ένα μπαρ. Η επένδυση αυτή δίνει την αντοχή στην πρόσοψη, το υψηλό κόστος και δείχνει την τέλεια γεύση των ιδιοκτητών.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κατασκευής των πάνελ είναι η προκαταρκτική ξήρανση του ξύλου.η οποία διεξάγεται σε ειδικούς θαλάμους και εξαλείφει πλήρως τον κίνδυνο διαμήκους ρωγμής τελικών σανίδων. Στη διαδικασία επεξεργασίας, το ξύλο χάνει πολύ υγρασία, χάρη στο οποίο τα πτερύγια έχουν πολύ χαμηλή υγρασία, που δεν υπερβαίνει το 15%. Αυτό ενεργεί ως εγγυητής της απουσίας μούχλας και μούχλας και αποκλείει την εμφάνιση ενός μπλε χρώματος χαρακτηριστικό του ξυλώδους ξύλου. Η αποξηραμένη σανίδα δεν υπόκειται στη διαδικασία συρρίκνωσης και παραμόρφωσης, έτσι ώστε ο πίνακας να μπορεί να διατηρήσει το αρχικό του σχήμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικά

Η παραγωγή πλαισίων σπιτιών είναι κατασκευασμένη σε διαφορετικές διαστάσεις. Το μήκος του ελάσματος μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 2-6 μέτρων, το πλάτος είναι 9-19,5 εκ. Και το πάχος είναι 2-4 εκ. Τα προϊόντα με πλάτος 9-15 εκ. Είναι κατάλληλα για εσωτερική διακόσμηση και τα πλαϊνά πάνελ είναι καλύτερα για εξωτερική επένδυση. Κάνουν ένα μπλοκ σπίτι από μια σειρά από σκληρό ξύλο και μαλακό ξύλο. Οι πρώτοι αντιπροσωπεύονται από τριαντάφυλλο και δρυς, και το δεύτερο από πεύκο Arkhangelsk, κέδρος, σιβηριανή λάριχος και ερυθρελάτης. Τα πάνελ από μαλακό ξύλο είναι το πιο πολύτιμο υλικό.Λόγω της σημαντικής περιεκτικότητας της ρητίνης στο ξύλο, οι ιδιότητες στεγανοποίησης της σανίδας αυξάνονται σημαντικά, ο κίνδυνος βλάβης του ξύλου από βακτήρια που προκαλούν σήψη μειώνεται και η συνολική αντοχή των ελασμάτων και η διάρκεια ζωής τους αυξάνουν.

Το ξύλο της σιβηρικής λυρίνης εκτιμάται ιδιαίτερα. Το υλικό έχει υψηλή σκληρότητα και αντοχή στην υγρασία και ως εκ τούτου είναι το πιο ακριβό. Η ερυθρελάτη και το πεύκο έχουν καλή περιεκτικότητα ρητίνης, επαρκή αντοχή και διακρίνονται από τη βέλτιστη αναλογία τιμής και ποιότητας. Οι σανίδες Cedar είναι σε θέση να ρυθμίζουν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και να συμβάλλουν στη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος. Όταν αγοράζετε ένα block house, θυμηθείτε ότι το καλύτερο και πιο ανθεκτικό είναι το βόρειο ξύλο.

Οφέλη

Η δημοτικότητα και η υψηλή ζήτηση από τους καταναλωτές για πάνελ επένδυσης σε συγκροτήματα κατοικιών οφείλονται μια σειρά από θετικές ιδιότητες του υλικού.

 • Ευελιξία. Η σανίδα κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εξωτερική όσο και για εσωτερική τελική επεξεργασία. Με τη βοήθεια ενός block-house, μπορείτε όχι μόνο να ανυψώσετε την πρόσοψη ποιοτικά, αλλά και να καλύψετε τέλεια ένα λουτρό, μια βεράντα ή μια κατοικία ρουστικής και εθνοτικής στυλ.Ξύλινα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε τύπο θεμελίωσης, συμπεριλαμβανομένων σκυροδέματος, τούβλων, ξύλινων επιφανειών, καθώς και σε τοίχους από αφρώδες σκυρόδεμα και πυριτικό αέριο.
 • Η απόλυτη περιβαλλοντική ασφάλεια και ο καλός αερισμός της πρόσοψης προσδίδουν στο υλικό υψηλές υγιεινές ιδιότητες. Η πρόσοψη διατηρεί υψηλές ιδιότητες διαπερατότητας ατμών, απομακρύνοντας την υπερβολική υγρασία μέσω των ραφών και του ξύλου και σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο με μπλοκ, είναι πάντα εύκολο να αναπνεύσετε.
 • Υψηλή αντίσταση στη μηχανική καταπόνηση. Το υλικό είναι καλά ανθεκτικό σε κραδασμούς και φορτία βάρους, οι πλάκες δεν στρωματοποιούν και δεν σπάζουν.
 • Καλή συντηρησιμότητα. Σε περίπτωση βλάβης του πίνακα, η περιοχή προβλήματος μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί. Για να γίνει αυτό, αρκεί να γυαλίσετε το ελάττωμα και στη συνέχεια να το βερνίσετε.
 • Πίνακες χαμηλού βάρους. Λόγω της ελαφρότητας του υλικού, είναι δυνατόν να επιτευχθεί σημαντική μείωση του φορτίου βάρους στους φέροντες τοίχους του κτιρίου και του θεμελίου.
 • Η υψηλή αντοχή στις θερμικές αντλίες, η υψηλή υγρασία, καθώς και οι συνθήκες υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, επιτρέπουν τη χρήση του υλικού τόσο στις συνθήκες του Άπω Βορρά όσο και στα ατμόλουτρα του ρωσικού λουτρού και της φινλανδικής σάουνας.
 • Η ευκολία εγκατάστασης οφείλεται στην παρουσία του καθολικού συστήματος αυλάκωσης, το οποίο επιτρέπει την εγκατάσταση ανεξάρτητα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Εξαιρετική ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. Η παρουσία ενός μικρού χώρου ανάμεσα στον κύριο τοίχο και την επένδυση του συγκροτήματος επιτρέπει την τοποθέτηση της μόνωσης, παρέχοντας παράλληλα αξιόπιστη προστασία από τους κρύους και τους εξωτερικούς ήχους. Η μείωση των απωλειών θερμότητας στο ελάχιστο θα σώσει σημαντικά τη θέρμανση του σπιτιού.
 • Η αισθητική εμφάνιση και το άνετο κόστος σας επιτρέπουν να πάρετε μια πολυτελή πρόσοψη ή κομψή εσωτερική διακόσμηση για πολύ λίγα χρήματα. Το υλικό διατηρεί την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που εξαλείφει την ανάγκη συχνών επισκευών. Συνιστάται η ανανέωση ξύλινων πάνελ με βερνίκι τουλάχιστον μία φορά σε 7 χρόνια.
 • Η καλή βιολογική αντοχή και η αντοχή στη φωτιά του ξύλου οφείλεται στην αντισηπτική και αντι-αφρώδη επεξεργασία των πρώτων υλών που διεξάγεται στο στάδιο της παραγωγής.

Μειονεκτήματα

Εκτός από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στο υλικό. Μεταξύ αυτών αξίζει να επισημανθεί η ανάγκη περιοδικής ενημέρωσης του υλικού με τη βοήθεια βερνικιών, μαστιχών, λεκέδων και αντισηπτικών.Θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι το συγκρότημα ξύλινων πάνελ είναι ελαφρώς πιο ακριβά από τα υλικά πρόσοψης τεχνητής προέλευσης. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η ευφλεκτότητα και η χαμηλή αντίσταση σε υγρασία ορισμένων τύπων πινάκων. Αλλά αυτό ισχύει για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό και όχι για τα τελευταία ειδικά μοντέλα επεξεργασίας.

Είδη

Μπλοκ σπίτι με απομίμηση της ξυλείας γίνεται όχι μόνο από φυσικό ξύλο. Το βινύλιο και το μέταλλο χρησιμοποιούνται συχνά ως πρώτες ύλες.

Μεταλλικά

Τα μεταλλικά πλαίσια είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα. Η μπροστινή πλευρά της σανίδας καλύπτεται με ένα πολυμερές υλικό που μοιάζει τέλεια με το μοτίβο των ινών ξύλου. Το πλεονέκτημα ενός μεταλλικού σπιτιού πάνω από ένα ξύλινο είναι μια μεγάλη διάρκεια ζωής αρκετών δεκαετιών, χαμηλό κόστος και καμία ανάγκη για τακτικές ενημερώσεις.

Στο στάδιο της παραγωγής, οι πίνακες επικαλύπτονται με μια αντιδιαβρωτική ένωση., αποτρέποντας την καταστροφή του μετάλλου και της σκουριάς. Λόγω της μη καυστικότητας του υλικού, η συνολική πυρασφάλεια του κτιρίου αυξάνεται. Τα μειονεκτήματα ενός μεταλλικού σπιτιού περιλαμβάνουν το σχηματισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου σε εσωτερικούς χώρους και την ανάγκη να εγκατασταθούν πρόσθετες δομές στερέωσης.

Πλαστικά

Τα πλαστικά πάνελ που είναι κατασκευασμένα από βινύλιο είναι πιο κατάλληλα για εσωτερική διακόσμηση. Η μπροστινή πλευρά καλύπτεται με μια μεμβράνη πολυμερούς με τυπωμένο ξύλινο σχέδιο. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου είναι το χαμηλό κόστος, η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών, η πλήρης περιβαλλοντική ασφάλεια και η υγιεινή. Οι ράβδοι είναι ελαφρύ, εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη συντήρηση και δεν χρειάζονται τακτική ενημέρωση. Το υλικό δεν υπόκειται σε σήψη, δεν ενδιαφέρει τα τρωκτικά και τα έντομα, εξαλείφει την εμφάνιση μούχλας και μύκητα. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ευαισθησία στις διαφορές θερμοκρασίας, την ανάγκη για το σχηματισμό διακένων μεταξύ διαφανειών και όχι μια τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση, σε σύγκριση με τα ξύλινα μοντέλα.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Το συγκρότημα μπλοκ αποτελείται από διάφορα στάδια.

 • Θα πρέπει να ξεκινήσει με την προετοιμασία της επιφάνειας, η οποία είναι να αφαιρέσετε από τη βάση όλα τα προεξέχοντα στοιχεία: περβάζια παραθύρων, πλατφόρμες, ηλεκτρικά καλώδια, φανάρια και κουρτινόξυλα.
 • Ο τοίχος πρέπει να καθαρίζεται από βρωμιά, μεγάλες ρωγμές, τσιπς και βαθιές κοιλότητες.
 • Η βάση πρέπει να καλύπτεται με οποιοδήποτε υλικό στεγανοποίησης, για παράδειγμα, περγαμίνη.Τα πανιά επικαλύπτονται και ασφαλίζονται με ταινία αλουμινίου.
 • Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η εγκατάσταση κιβωτίων. Η απόσταση μεταξύ των γειτονικών ράβδων πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος του μονωτικού φύλλου.
 • Οι ξύλινες ράβδοι πρέπει να στερεώνονται με συνδετήρες σχεδιασμένους ειδικά για το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο τοίχος. Για παράδειγμα, σε βάση από τούβλο ή σκυρόδεμα, η ξυλεία είναι στερεωμένη με πείρους, και για μια ξύλινη επιφάνεια αρκεί να χρησιμοποιείτε βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 • Πρέπει να προσέχετε ώστε οι ράβδοι να είναι τοποθετημένες σε μια αυστηρά όρθια θέση. Για ακρίβεια τοποθέτησης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο κτιρίου ή ένα επίπεδο. Οι ράβδοι πρέπει να είναι πλαισιωμένες με πόρτες, παράθυρα, γωνίες και εγκάρσιες αρθρώσεις των πλαισίων του συγκροτήματος.
 • Μετά την εγκατάσταση των ράβδων, θα πρέπει να προχωρήσετε στην τοποθέτηση των μονωτικών πλακών που είναι προσαρτημένες στην πρόσοψη με τη βοήθεια ομπρελών σε σχήμα πείρου ή ειδικής κόλλας. Αν η ορυκτή μαλλιά χρησιμοποιήθηκε ως μόνωση, τότε πρέπει να καλύπτεται με μεμβράνη ανθεκτική στην υγρασία. Κατά τη θέρμανση με αφρό πολυστερίνης ή πολυστυρένιο, η τοποθέτηση μιας μεμβράνης δεν είναι υποχρεωτική.
 • Περαιτέρω είναι δυνατή η έναρξη εγκατάστασης κάσας.Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται από κάτω, ελέγχοντας με τη βοήθεια της στάθμης την οριζόντια θέση του πρώτου πίνακα. Ο πίνακας είναι τοποθετημένος στο κιβώτιο με βίδες, κλύστρα ή καρφιά.

Τοποθετήστε τις λωρίδες πρέπει να είναι ένα αυλάκι προς τα κάτω. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή εισόδου βροχής και χιονιού στην επένδυση και θα εξοικονομήσει ξύλο από υπερβολική υγρασία και πρήξιμο.

 • Κατά την εγκατάσταση ενός σπιτιού, αφήστε μικρά κενά. Αυτό θα αποτρέψει την παραμόρφωση της επένδυσης, η οποία μπορεί να προκύψει από την επέκταση του ξύλου ως αποτέλεσμα των απότομων μεταβολών στις κλιματολογικές συνθήκες.
 • Το τελικό στάδιο θα πρέπει να είναι η τοποθέτηση οροφών, καλωδίων, παραθύρων, πλακών και φανών.

Η εσωτερική εγκατάσταση πάνελ εκτελείται με την ίδια τεχνολογία, με εξαίρεση την τοποθέτηση πλακών μόνωσης και μεμβρανών.

Συμβουλές για την επιλογή

Συνιστάται η μεταφορά του υλικού στο χώρο εκ των προτέρων, ώστε το ξύλο να προσαρμόζεται στις εξωτερικές συνθήκες και στο μικροκλίμα του χώρου εγκατάστασης. Αυτό θα επιτρέψει στους πίνακες να αποκτήσουν την απαραίτητη υγρασία, καθώς και να τους σώσει από την περαιτέρω αλλαγή του σχήματος των πάνελ. Για την εξωτερική επένδυση είναι προτιμότερο να επιλέγεται το κωνοφόρο ξύλο που αναπτύσσεται στις βόρειες περιοχές.Το σκληρό ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική διακόσμηση. Κατά την αγορά ενός υλικού, θα πρέπει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα των πιστοποιητικών συμμόρφωσης και άλλων συνοδευτικών εγγράφων και να επιθεωρήσετε οπτικά τα πάνελ για κόμπους και άλλα ελαττώματα.

Το Block House είναι ένας μεγάλος προσομοιωτής ξυλείας. Μεταβάλλει αισθητά κάθε δομή, δίνοντάς της σταθερότητα, υψηλό κόστος και στυλ.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επένδυσης των τοίχων στο εσωτερικό του σπιτιού με ένα σπιτάκι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο