"Block-house" διακόσμηση μέσα στο σπίτι: ιδέες σχεδίασης και μεθόδους εγκατάστασης

Η κατοικία είναι ένα σύγχρονο φινίρισμα από ξύλο. Το τελείωμα με ένα τέτοιο υλικό όχι μόνο δίνει στο δωμάτιο μια αισθητική εμφάνιση, αλλά και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Αυτό το άρθρο θα σας πει για τις ιδιαιτερότητες του φινιρίσματος του σπιτιού του χώρου μέσα στο σπίτι, ιδέες σχεδίασης και μεθόδους εγκατάστασης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Block σπίτι είναι ένα είδος επένδυση τοίχων. Από τη μία πλευρά, η επιφάνεια των πινάκων έχει ένα κυρτό σχήμα, που μοιάζει οπτικά με κούτσουρο ή με στρογγυλεμένη δοκό. Για την τοποθέτηση πάνω στο υλικό υπάρχουν ειδικές αιχμές και αυλακώσεις.

Το block house χρησιμοποιείται για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Είναι δυνατόν να καπλαμάσετε μια μικρή περιοχή με ένα δομικό υλικό, καθώς το πάχος των φύλλων δεν είναι πολύ μεγάλο.

Τα προϊόντα έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

 • Ασφάλεια για την ανθρώπινη υγεία. Δεδομένου ότι τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο, το block house είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.
 • Τα πάνελ δεν δημιουργούν μεγάλο φορτίο στους τοίχους λόγω του ότι έχουν μικρή μάζα.
 • Το υλικό παρέχει ένα καλό επίπεδο ηχομόνωσης.
 • Η επίστρωση έχει θερμομονωτικές ιδιότητες. Φυσικά, τα πάνελ δεν παρέχουν απόλυτη κατακράτηση θερμότητας, αλλά ελαχιστοποιούν την επίδραση των ψυχρών επιφανειών στο μικροκλίμα.
 • Το υλικό προσαρμόζεται εύκολα στην επιφάνεια τοίχων και οροφών. Η δουλειά δεν δημιουργεί δυσκολίες ακόμη και για αρχάριους.
 • Μια κατοικία από πολύτιμα ξύλα γεμίζει το δωμάτιο με ένα ευχάριστο άρωμα, που δημιουργεί μια ιδιαίτερη διάθεση και επηρεάζει ευνοϊκά την υγεία του νοικοκυριού.
 • Τα ξύλινα πλαίσια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να τελειώσουν ολόκληρο το δωμάτιο. Η κατοικία είναι τέλεια συνδυασμένη με άλλα υλικά, μπορούν να διακοσμήσουν μόνο έναν τοίχο ή μέρος του.

Ποικιλίες υλικού

Στη σύγχρονη αγορά κατασκευών υπάρχουν πολλές ποικιλίες μπλοκ, που διαφέρουν σε κάποιες παραμέτρους και χαρακτηριστικά.Η κύρια ταξινόμηση περιλαμβάνει την κατανομή διαφόρων τύπων υλικών, ανάλογα με την ποιότητά τους.

 • "Extra". Οι πίνακες "Extra-class" δεν παρουσιάζουν σημαντικά ελαττώματα, είναι άριστης ποιότητας και υψηλού κόστους.
 • Κατηγορία "A". Τα πάνελ αυτής της κατηγορίας είναι καλής ποιότητας. Παρέχεται μικρή παρουσία υγιεινών κόμβων, θύλακες ρητίνης και ίχνη παρασίτων (σκουληκότρυπες) πλάτους τριών χιλιοστών κατ 'ανώτατο όριο.
 • Κατηγορία "Β". Το υλικό μπορεί να έχει πιο σημαντικές επιφανειακές ατέλειες. Ωστόσο, τα ελαττώματα δεν πρέπει να χαλάσουν τα λειτουργικά και διακοσμητικά χαρακτηριστικά των πλαισίων.
 • Κατηγορία "Γ". Τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας είναι χαμηλού κόστους και χειρότερης ποιότητας. Το υλικό έχει εμφανή εμφάνιση και χρειάζεται πρόσθετη επεξεργασία. Τα πάνελ αυτής της κατηγορίας μπορούν να κόψουν τους τοίχους των εξωτερικών χώρων.

Η απόδοση του συγκροτήματος κατοικιών επηρεάζεται από το είδος ξύλου από το οποίο κατασκευάστηκε το υλικό.

 • Pine. Σε μια τέτοια επιφάνεια υπάρχουν συνήθως ίχνη κόμβων που δημιουργούν ένα ενδιαφέρον σχέδιο. Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εσωτερική,και για εξωτερική διακόσμηση σπιτιών.
 • Σιμπέρια έλατο. Αυτό το υλικό ξεχωρίζει μεταξύ άλλων κωνοφόρων δέντρων με το μικρότερο βάρος. Το έλατο περιέχει μικρή ρητίνη, έτσι αυτό το ξύλο είναι επιρρεπές σε σήψη και απαιτεί πρόσθετη θεραπεία με αντισηπτικό.
 • Ερυθρελάτης. Αυτό το υλικό έχει μια όμορφη υφή. Σε αντίθεση με τα πεύκα, η ερυθρελάτη έχει μια ελαφρύτερη σκιά.
 • Κέδρος Αυτό το ξύλο έχει ένα ευχάριστο άρωμα και μια καλή επίδραση στο εσωτερικό μικροκλίμα.
 • Λάρχης. Αυτό το υλικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Το λάκκο περιέχει μια μεγάλη ποσότητα ρητίνης, η οποία προστατεύει το υλικό από την σήψη.
 • Άλντερ Αυτός ο τύπος ξύλου θεωρείται ένας από τους πιο ανθεκτικούς και ανθεκτικούς στην υγρασία. Τα χαρακτηριστικά απόδοσης των πάνελ alder βελτιώνονται μόνο με την πάροδο του χρόνου.
 • Δέντρο Linden Αυτή η επικάλυψη πρακτικά δεν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Τις περισσότερες φορές, ένα σπίτι τσάι μπλοκ χρησιμοποιείται για την επένδυση μπάνιο δωμάτια.
 • Birch Το ξύλο έχει μια ομοιογενή δομή και είναι εύκολο να μεταποιηθεί με χρώματα και βερνίκια. Με τη βοήθεια των σημείων σημύδας μπορείτε να δημιουργήσετε μια απομίμηση σχεδόν κάθε ακριβά ξύλο.
 • Aspen. Τέτοια πάνελ δεν υπόκεινται σε σήψη, είναι καλά ανεκτά από την υγρασία και έχουν μεγάλη αντοχή.

Οι πλάκες ξύλου μπορούν να έχουν διαφορετικά μήκη, πλάτη και πάχος. Τα τυπικά πάχη υλικού είναι 20, 30 και 36 χιλιοστά. Το πλάτος μπορεί να κυμαίνεται από 90 έως 190 χιλιοστά. Οι ενδιάμεσες τιμές του πλάτους του παραγόμενου υλικού είναι συνήθως 120, 140 και 160 χιλιοστόμετρα. Το μήκος των πάνελ είναι συνήθως δύο ή έξι μέτρα.

Πώς να επιλέξετε;

Η επιλογή ενός κατάλληλου συγκροτήματος μπλοκ εξαρτάται από πολλές παραμέτρους ταυτόχρονα.

Κατά την αγορά υλικού πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • χώρος δαπέδου;
 • εσωτερικό στυλ σχεδιασμού?
 • σκοπό της αίθουσας ·
 • τύπος επιφάνειας που πρέπει να καθαριστεί.

Για μικρά διαμερίσματα ή δωμάτια μικρής έκτασης είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πάνελ με ελάχιστο πάχος. Το υλικό αυτό δεν "αφαιρεί" πολύ χώρο. Για μεγάλους χώρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ευρείες πλακέτες, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια απομίμηση στρογγυλής ξυλείας.

Το block house φαίνεται καλό σε εσωτερικά στυλ όπως country, rustic, Provence, Chebbi-chic. Τα πάνελ συνδυάζονται τέλεια με άλλα υλικά, για παράδειγμα με διακοσμητικό γύψο, φυσική πέτρα ή βαφές και βερνίκια. Ένα μπλοκ σπίτι μπορεί να τελειώσει μόνο μέρος του τοίχου, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα εσωτερική λύση.

Τα πάνελ είναι αρκετά εύκολα τοποθετημένα σε διάφορες βάσεις. Τις περισσότερες φορές, το υλικό χρησιμοποιείται για την επένδυση τούβλων, σκυροδέματος, ξύλου ή μεταλλικών επιφανειών.

Ο σκοπός του χώρου στον οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η επένδυση επηρεάζει την επιλογή του τύπου ξύλου από τον οποίο κατασκευάζονται τα πλαίσια. Σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, ανθεκτικά στην υγρασία είδη δέντρων θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Κατά την επιλογή ενός σπιτιού είναι επίσης σημαντικό να δώσουμε προσοχή στην ποιότητά του. Στην επιφάνεια του υλικού δεν πρέπει να υποστεί ζημιά ή σημαντικά ελαττώματα.

Πώς να επικαλύψετε: οδηγίες βήμα προς βήμα

Το μπλοκ τοίχου μπορεί να γίνει εύκολα με το χέρι. Οι εργασίες εγκατάστασης δεν απαιτούν πλήρη απογύμνωση και ισοπέδωση της βάσης, καθώς τα πάνελ είναι τοποθετημένα πάνω στην πλάκα. Πριν προχωρήσετε στο κύριο έργο, συνιστάται η εσωτερική και η εσωτερική πλευρά του σπιτιού να υποβληθούν σε επεξεργασία με αντισηπτική σύνθεση και να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Για την προστασία της βάσης από τις δυσμενείς επιδράσεις εξωτερικών παραγόντων και μικροοργανισμών, είναι απαραίτητο να καθαριστεί από ακαθαρσίες και να αντιμετωπιστεί με αντισηπτικό εμποτισμό.Εάν υπάρχουν σημαντικές ανωμαλίες στην επιφάνεια, τότε ο τοίχος πρέπει να ισοπεδωθεί με γύψο ή στόκος.

Το κύριο προπαρασκευαστικό στάδιο πριν από την επένδυση του συγκροτήματος είναι η τοποθέτηση του πλαισίου. Για τα κιβώτια χρησιμοποιείται ξύλο, το πάχος του οποίου μπορεί να κυμαίνεται από τρία έως τέσσερα εκατοστά. Οι ράγες τοποθετούνται κάθετα στην επιφάνεια με ένα διάκενο 50-65 εκατοστών με πείρους και βίδες.

Πρώτα πρέπει να επισυνάψετε τις σχάρες σε αντίθετες γωνίες του δωματίου. Κατά την εγκατάσταση μιας ξυλείας στις γωνίες του πρώτου σταθερό το πάνω μέρος της. Η σωστή θέση του πυθμένα καθορίζεται από το επίπεδο του κτιρίου.

Ανάμεσα στις εγκατεστημένες ράγες, το σχοινί τεντώνεται και στη συνέχεια το υπόλοιπο της δομής είναι στερεωμένο, ξεκινώντας από το μέσο του τοίχου.

Είναι πιο βολικό να συνδέσετε το ξύλο, ξεκινώντας από την κορυφή. Μετά την πλήρη εγκατάσταση της δομής, μπορείτε να προχωρήσετε σε έργα που βλέπουν.

Συνέλευση

Η στερέωση των πλαισίων του σπιτιού συνιστάται να ξεκινά από το κάτω μέρος του τοίχου και να μετακινείται στην οροφή. Μεταξύ του πρώτου πάνελ και του δαπέδου, πρέπει να αφήσετε ένα μικρό κενό (όχι περισσότερο από ένα εκατοστό) για να σχηματίσετε καλό εξαερισμό. Το υλικό είναι στερεωμένο στο πλαίσιο με βίδες.

Οι βίδες βιδώνονται μέσα στην αυλάκωση με κατσαβίδι σε γωνία 30-45 μοίρες. Ως εναλλακτικό συνδετήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαριστικά. Το πλεονέκτημα αυτού του mount είναι ότι θα κρύβεται πίσω από τα πάνελ.

Κάθε επόμενο πάνελ τοποθετείται με ακίδα στην αυλάκωση της προηγούμενης σανίδας και προσαρμόζεται σε μια καλύτερη στερέωση με σφυρί του ξυλουργού. Εάν η τοποθέτηση σε τοίχο πραγματοποιείται σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία, συνιστάται να αφήσετε ένα κενό δύο χιλιοστών μεταξύ των πλαισίων. Αυτό θα αποτρέψει την παραμόρφωση μπλοκ-μπλοκ.

Δεν είναι απαραίτητο να στερεώσετε το υλικό κοντά στην οροφή, συνιστάται να αφήσετε ένα μικρό κενό (πέντε χιλιοστά). Οι αρμοί των πτερυγίων καλύπτονται από διακοσμητικές γωνίες.

Τελική εργασία

Αφού όλα τα λουριά είναι καλά στερεωμένα στο κιβώτιο, συνιστάται η στάθμη της επιφάνειας με ένα μύλο. Για να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ξύλου είναι επίσης απαραίτητη η επεξεργασία του αντισηπτικού και εμποτισμένου με φωτιά.

Τα κενά που σχηματίστηκαν κατά την τοποθέτηση μεταξύ των πτερυγίων και του δαπέδου, καθώς και οι πλάκες και η οροφή πρέπει να κλείνονται με πλίνθους.Για να δοθεί μια πιο αισθητική εμφάνιση στην επένδυση, το σπίτι μπλοκ μπορεί να αντιμετωπιστεί με χρώμα, βερνίκι ή λεκέ.

Για τη βαφή της επιφάνειας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν σκευάσματα διασποράς νερού για να διατηρηθεί η φυσική δομή του ξύλου. Η τεχνολογία εφαρμογής της βαφής δεν διαφέρει από την αντίστοιχη επεξεργασία άλλων ξύλινων κατασκευών.

Για να προστατεύσετε και να διακοσμήσετε τα πλαίσια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επίστρωση φυσικού κεριού. Η επιφάνεια που καλύπτεται με κερί δεν είναι τόσο απαιτητική για να φροντίσει. Είναι αρκετό από καιρό σε καιρό να αφαιρείτε τη σκόνη από αυτό χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί ή μια ηλεκτρική σκούπα.

Παραδείγματα σχεδίου δωματίου

Το ξύλο φαίνεται υπέροχο στο εσωτερικό της κουζίνας. Τα φωτεινά πλαίσια γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ζεστασιά και άνεση.

Η κατοικία από ξύλο ανθεκτική στην υγρασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υψηλή υγρασία. Ξύλινα πάνελ βαμμένα λευκά φαίνονται υπέροχα σε ένα μπάνιο σε στιλ Προβηγκίας.

Ξύλινα πάνελ χρησιμοποιούνται συχνά για την τελική δάπεδα σοφίτα. Το υλικό δεν δημιουργεί μεγάλο φορτίο στους τοίχους, βελτιώνει το επίπεδο θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.

Η κατοικία μπλοκ χρησιμοποιείται για το φινίρισμα όχι μόνο τοίχους, αλλά και οροφές.Ευρύχωρα πάνελ με φωτεινή φυσική υφή δημιουργούν μίμηση εξοχικής κατοικίας από κούτσουρο.

Το ξύλινο κάλυμμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο μια οικεία ατμόσφαιρα. Η πολυκατοικία των σκοτεινών τόνων δίνει έμφαση στο αυστηρό εσωτερικό της μελέτης.

Η διακόσμηση του υπνοδωματίου με ξύλινα πάνελ μοιάζει συγκρατημένη και ήρεμη, γεγονός που συμβάλλει στην ξεκούραση και χαλάρωση.

Πώς να διακοσμήσετε το δωμάτιο ανάπαυσης με ένα block house, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο