Δημιουργία χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων από χαρτί με τα χέρια σας

 Δημιουργία χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων από χαρτί με τα χέρια σας

Το νέο έτος είναι ίσως η πιο σημαντική διακοπή για ενήλικες και παιδιά! Οι άνθρωποι ετοιμάζονται για αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα: διακοσμούν το σπίτι, διακοσμούν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αγοράζουν δώρα. Και να γιορτάζουμε σε μεγάλη κλίμακα - ολόκληρη τη μεγάλη χώρα, ακόμη και στο εξωτερικό. Τα παιδιά αγαπούν να δημιουργούν κοσμήματα μόνοι τους ή με ενήλικες. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αποσυναρμολογήσουμε τους πιο απλούς και ενδιαφέροντες τρόπους κατασκευής κοσμημάτων από το απλούστερο υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι - από χαρτί.

Δημιουργία διακοσμήσεων για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η κατασκευή κοσμημάτων με τα χέρια σας δεν είναι μόνο μια συναρπαστική δραστηριότητα - η κοινή δουλειά φέρνει μαζί γονείς και παιδιά.Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια χαρτιού είναι καλά λόγω της ελαφρότητάς τους: ακόμη και τα λεπτότερα κλαδιά δεν θα πέσουν κάτω από το βάρος τους!

Το πιο κατάλληλο κόσμημα για χνουδωτή ομορφιά του Νέου Έτους είναι οι ογκομετρικές μπάλες. Είναι εύκολο και απλό να τα κάνετε και υπό την καθοδήγηση των ενηλίκων, αυτό θα είναι εφικτό ακόμη και για τα νεότερα μέλη της οικογένειας. Για αυτό θα χρειαστείτε:

 • παχύ χαρτί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί ακουαρέλας, χαρτόνι, έγχρωμο χαρτί, λευκό, ακόμα και παλιές κάρτες).
 • κόλλα γραφείου ή κόλλα κόλλας?
 • κυβερνήτης.
 • ψαλίδι;
 • πυξίδες ή κύκλωμα (μπορείτε απλά να περιστρέψετε ένα κύπελλο ή ένα κυκλικό καπάκι).

Πρώτα πρέπει να κόψετε από χαρτί 20 κύκλους. Το μέγεθος του μελλοντικού παιχνιδιού θα εξαρτηθεί από το μέγεθός τους. Μέσα σε κάθε κύκλο, σχεδιάστε ένα ισόπλευρο τρίγωνο, οι γωνίες του οποίου θα πρέπει να αγγίζουν τις πλευρές του κύκλου. Κάνουμε τις πτυχές κατά μήκος των γραμμών του τριγώνου - αυτές θα είναι οι "άκρες" της μπάλας όγκου μας.

Το επόμενο στάδιο είναι η κατασκευή. Πάρτε τα πέντε κενά και τα διπλώστε με τα αιχμηρά άκρα των τριγώνων στο κέντρο - παίρνετε έναν κύκλο. Αμέσως τοποθετούμε ένα νήμα-βρόχο στο κέντρο, πάνω στο οποίο θα κρεμάσουμε τη διακόσμησή μας, κόβουμε τα τεμάχια με "νευρώσεις" προς τα έξω - έχουμε την άκρη.Ομοίως, ο πυθμένας της σφαίρας γίνεται. Τα υπόλοιπα 10 τεμάχια είναι κολλημένα σε μια λωρίδα, τα συνδέουμε σε ένα δαχτυλίδι, από την κορυφή και το κάτω μέρος κόβουμε ήδη αποξηραμένα μέρη της κορυφής και του πυθμένα.

Έτσι, αποδείχθηκε μια μεγάλη ογκομετρική μπάλα με ραβδώσεις! Αλλάζοντας το μέγεθος των κενών, το χρώμα και την υφή του χαρτιού, μπορείτε να πάρετε πολλά μοναδικά παιχνίδια για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του εσωτερικού. Μέσα στην μπάλα, είναι εύκολο να κρύψετε ένα μικρό σουβενίρ ή δώρο, να δώσετε μπαλόνια στους επισκέπτες ή να οργανώσετε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε μια ογκομετρική μπάλα είναι παρόμοιος με τον προηγούμενο, αλλά πολύ απλούστερος. Κόβουμε αρκετούς κύκλους από χαρτί ή χαρτόνι ή οποιαδήποτε άλλη μορφή, για παράδειγμα, αστέρια, καρδιές, χριστουγεννιάτικα δέντρα. Οι αριθμοί πρέπει να είναι πανομοιότυποι και συμμετρικοί. Μπορείτε να τα εκτυπώσετε σε έναν εκτυπωτή ή να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο. Λυγίστε την εικόνα στο μισό στο ακριβές κέντρο, κάνοντας το χειρισμό με τα υπόλοιπα στοιχεία. Παραμένει η κόλλα, για την οποία εφαρμόζουμε με κόλλα το μισό από κάθε κενό και συνδέουμε το με το άλλο μισό. Έτσι κολλάμε όλα τα στοιχεία. Ο τελευταίος συνδέεται με τον πρώτο και το αποτέλεσμα είναι ένα ογκώδες παιχνίδι.

  Η εκλεπτυσμένη διακόσμηση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας κενά αφρού. Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:

  • επικαλυμμένο παστέλ χαρτί?
  • κούρεμα τρύπα γροθιά "Λουλούδια" σε δύο μεγέθη: το ένα είναι μεγαλύτερο, το άλλο είναι μικρότερο?
  • beaded καρφίτσες κεφαλής.

  Αν δεν έχετε punchers - δεν έχει σημασία! Σχεδιάστε τα χαρτονένια σχέδια τετράφυλλων λουλουδιών και κόψτε τα. Τα λουλούδια πρέπει να διπλωθούν σε ζεύγη (από κάτω ένα μεγαλύτερο κενό, και από την κορυφή - μικρό), διατρυπημένο στο κέντρο με έναν πείρο και προσαρτημένο στην μπάλα αφρού. Επαναλάβετε μέχρι να καλύψει ολόκληρη η επιφάνεια της σφαίρας αφρού με λουλούδια. Στη συνέχεια κόψτε το βρόχο και κρεμάστε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

  Η διακόσμηση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, την οποία τα παιδιά σίγουρα θέλουν, είναι κώνοι με δώρα. Κάνοντας τους είναι απλό, αλλά συναρπαστικό. Από ένα όμορφο χαρτί διπλής όψεως, για παράδειγμα χαρτί origami, κόβουμε έναν ομαλό κύκλο, βρούμε το κέντρο του και κόβουμε μια μικρή σφήνα. Το προκύπτον κομμάτι είναι τυλιγμένο σε σχήμα κώνου και τακτοποιημένα. Με μια διάτρηση τρυπών κάνουμε δύο τρύπες στις πλευρές απέναντι από την άλλη (χρειάζονται για να ασφαλίσουν το νήμα).

  Εμφανίστηκε ένας κώνος με μια λαβή για τοποθέτηση, διαμορφωμένο σαν κάδος πυρκαγιάς. Οι δυνατότητες διακόσμησης του είναι κυριολεκτικά ατελείωτες: δαντέλα στην άκρη, χάντρες, πούλιες, ανοιχτά σύνορα και πολλά άλλα.Μέσα μπορείτε να βάλετε ένα μικρό σουβενίρ ή καραμέλα και να το κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο! Δεν πρέπει να τοποθετείται πολύ ψηλά, ώστε οι μικροί επισκέπτες να μπορούν να πάρουν μια θεραπεία ή ένα δώρο.

  Οι ήρωες της Πρωτοχρονιάς

  Μια από τις απλούστερες διακοσμήσεις της αίθουσας ή του διαμερίσματος της Πρωτοχρονιάς είναι μια χάρτινη γιρλάντα. Για το Νέο Έτος και τα Χριστούγεννα, θα είναι σημαντικό να το εκτελέσετε με τη μορφή αγγέλων, ελάφια, χιονάνθρωποι, Άγιος Βασίλης, χριστουγεννιάτικα δέντρα ή νιφάδες χιονιού. Η κλασική επιλογή - κρατώντας τα χέρια στους μικρούς άνδρες. Πολύ όμορφα γιρλάντες προέρχονται από χρωματιστό και κυματοειδές χαρτί, αλλά για τους αγγέλους και τις νιφάδες χιονιού, είναι επίσης κατάλληλο και το απλό λευκό.

  Θα χρειαστούμε:

  • Χαρτί επιλεγμένου χρώματος ή λευκό
  • ψαλίδι;
  • ένα μολύβι?
  • κόλλα.

  Συνταιρίζουμε πολλά φύλλα χαρτιού μαζί για να πάρουμε μια μακριά ταινία. Όσο μακρύτερη είναι η ταινία, τόσο μεγαλύτερη είναι η γιρλάντα, αλλά δεν αξίζει να κάνεις πάρα πολύ μια λωρίδα - θα είναι δύσκολο να κόψεις τα σχήματα. Στη συνέχεια, διπλώνουμε τη λωρίδα χαρτιού με ένα ακορντεόν και σχεδιάζουμε τον επιλεγμένο χαρακτήρα στο επάνω φύλλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεμβράνη). Στη συνέχεια, κόψτε το σχήμα, αλλά όχι εντελώς, αλλά αφήνοντας αριστερά και δεξιά σε μέρη κάμπτει μη χαραγμένες περιοχές πλάτους τουλάχιστον 5 χιλιοστών.

  Τώρα μένει να ξεδιπλωθεί η αρμονική και να στερεωθούν τα άκρα της γιρλάντας στον επιλεγμένο τόπο. Και τώρα, κυματίζοντας κάτω από την οροφή, αγγίζοντας φτερά, αγγέλους ή χορευτές χιονιού!

  Είναι επίσης εύκολο να κάνετε ασυνήθιστα παιχνίδια από ταινίες χαρτιού, για παράδειγμα, έναν χιονάνθρωπο. Κόβουμε 10 ίσες λωρίδες μήκους 15-20 εκατοστών και πλάτος 1-2 εκατοστά, τις τοποθετούμε με τη μορφή ηλιακού φωτός και τις στερεώνουμε στη μέση με συρραπτικό. Συλλέγουμε τα ελεύθερα άκρα με παρόμοιο τρόπο και επίσης στερεώνουμε με ένα βραχίονα ή κόλλα - φανερώνει μια σφαίρα. Κάνουμε ακόμα ένα μικρότερο - θα είναι το κεφάλι ενός χιονάνθρωπου. Συνδυάζουμε τις λεπτομέρειες και διακοσμούμε τη γεύση: κόβουμε τα μάτια από χαρτί ή χάντρες, βάζουμε ένα καπέλο ή κολλώνουμε μικρά χάρτινα γάντια στο σώμα ενός χιονάνθρωπου.

  Μπορείτε επίσης να κάνετε τον Άγιο Βασίλη από χαρτί. Για αυτό το κόκκινο χαρτόνι είναι απαραίτητο να κάνουμε κώνο - αυτό θα είναι το σώμα του ήρωα μας. Στη συνέχεια κόψτε δύο μικρές ωοειδές από λευκό χαρτί και κολλήστε τους κώνους από κάτω - παίρνουμε τα πόδια μας. Ένας κύκλος λευκού ή κρέμας χαρτιού είναι κολλημένος στην κορυφή του κώνου, τραβάμε ή κόβουμε τα μάτια, τη μύτη και τις γένια των ταινιών λευκού χαρτιού που είναι κυρτωμένες με ψαλίδι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα στοιχεία: τα χέρια, τα κουμπιά σε ένα παλτό γούνας, ένα καπάκι στο κεφάλι του.

  Ο κύριος χαρακτήρας των παραμυθιών των παιδιών για το χειμώνα είναι έτοιμος - ο παππούς Frost.

  Εορταστικές νιφάδες χιονιού

  Το νέο έτος συνδέεται κυρίως με το χιόνι. Διακοσμήστε το δωμάτιο για τις νυχτερινές διακοπές των Πρωτοχρονιάς. Κάνοντας το παράθυρο ενός σπιτιού είναι εύκολο να το κάνετε: κόβουμε ένα διάτρητο νιφάδα χιονιού από ένα φύλλο χαρτιού γραφείου, το εφαρμόζουμε στο παράθυρο και τον ψεκάζουμε με τεχνητό χιόνι. Το stencil μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, το τεχνητό χιόνι μετά τις διακοπές είναι εύκολα πλένονται από το γυαλί παραθύρων.

  Γνωστή από την παιδική ηλικία και αγαπημένη από όλο τον τρόπο να διακοσμήσει ένα σπίτι - κομμένα νιφάδες από μια χαρτοπετσέτα ή λεπτό χαρτί. Για να γίνει αυτό, τα τετράγωνα φύλλα πρέπει να διπλωθούν στο μισό, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Επαναλάβετε τη χειραγώγηση δύο φορές. Κατανοήστε την αιχμηρή κορυφή και προς τα αριστερά και τα δεξιά τραβήξτε αυθαίρετα καμπύλες γραμμές χωρίς να κόψετε τις πτυχές στο άκρο. Όταν ξεδιπλώνεται, γίνεται φανταχτερός νιφάδα χιονιού με ένα μοναδικό μοτίβο.

  Μια συνηθισμένη νιφάδα χάρτου μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κάτι ιδιαίτερο αν το φορέσετε σε ένα πρότυπο με τη μορφή ειδωλίου μπαλαρίνας. Σχεδιάζουμε ένα φύλλο Α4 σιλουέτας ενός χορευτή, το κόβουμε.Στο κέντρο της προκατασκευασμένης νιφάδα χιονιού θα πρέπει να δημιουργηθεί μια τρύπα στην οποία να σπείρει το μοτίβο. Το αποτέλεσμα ήταν μια μπαλαρίνα σε ένα χιονισμένο ανοιχτό tutu!

  Εάν το κρεμάτε από την οροφή, θα περιστρέφεται με κάθε κίνηση του αέρα.

  Πώς να φτιάξετε μια γιρλάντα;

  Κάνετε μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα είναι ένα γρήγορο. Για την πιο απλή κλασική μέθοδο, θα χρειαστείτε:

  • έγχρωμο χαρτί.
  • κόλλα κόλλα?
  • κυβερνήτης.
  • απλό μολύβι.
  • ψαλίδι.

  Το χαρτί κόβεται σε λωρίδες πλάτους 2 εκατοστών. Κλείνουμε την πρώτη λωρίδα στο δαχτυλίδι και την κολλάμε μαζί - βγήκε ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας. Η επόμενη λωρίδα περνάμε στην προκύπτουσα ζεύξη και επίσης κόλλα. Εκτελούμε αυτά τα απλά βήματα σταδιακά, εναλλάσσοντας διάφορες χρωματιστές λωρίδες μέχρι να φτάσει η αλυσίδα στο επιθυμητό μήκος. Η γιρλάντα που προκύπτει κοσμεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

  Οι τεχνίτες που ασχολούνται με το scrapbooking προσφέρουν να διαφοροποιήσουν τον "παλιομοδίτικο τρόπο" χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία για την εργασία με το χαρτί: κόβουν χαρτί με κουλουριασμένο ψαλίδι και κάνουν τρύπες στις λωρίδες με τη μορφή νιφάδων χιονιού με ειδική διάτρηση οπών.

  Υπάρχει ένας δεύτερος τρόπος. Με τη βοήθεια ενός έγχρωμου εκτυπωτή εκτυπώνουμε εκτυπώσεις Πρωτοχρονιάς σε συνηθισμένο χαρτί γραφείου.Κόψτε τα διαμάντια και διπλώστε στο μισό, καταλήγοντας σε τριγωνικές σημαίες. Στη συνέχεια θα πρέπει να σφίξετε ένα ισχυρό λεπτό σπείρωμα στον τόπο όπου θα θέλατε να τοποθετήσετε μια γιρλάντα. Κάθε διαμάντι είναι επικαλυμμένο από το εσωτερικό στο σημείο κάμψης με κόλλα και κρεμασμένο σε μια χορδή - η γιρλάντα είναι έτοιμη!

  Αυτός είναι ένας υπέροχος, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα χώρο γραφείων, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για εορταστική διακόσμηση ενός διαμερίσματος.

  Ο τρίτος τρόπος για τις κυρίες που αγαπούν να ράψουν. Θα χρειαστείτε:

  • παχύ χαρτί διπλής όψεως με μοτίβο ή απλώς χρωματισμένο.
  • ραπτομηχανή?
  • νήματα ·
  • ψαλίδι.

  Από το χαρτί κόβουμε τις σιλουέτες του χριστουγεννιάτικου δέντρου (μπορείτε να είστε οι ίδιοι, αλλά μπορείτε να είστε διαφορετικοί). Στη ραπτομηχανή πρέπει να εγκαταστήσετε τη μεγαλύτερη βελονιά. Βγάζουμε την πρώτη φιγούρα στο κέντρο. Χωρίς να κόβουμε το νήμα, ρίχνουμε και το επόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσει η γιρλάντα στο επιθυμητό μήκος. Αποδεικνύεται πολύ πρωτότυπη και κομψή διακόσμηση!

  Για να φτιάξουμε έναν άλλο τύπο γιρλάντας, χρειαζόμαστε:

  • ισχυρό νήμα ίσο με το μήκος της γιρλάντας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την αλιεία γραμμή ή νήματα για πλέξιμο χωρίς ένα σωρό)?
  • κόλλα?
  • παχύ χαρτί ή χαρτόνι.

  Μια γροθιά τρύπα ή με το χέρι πρέπει να γίνει από παχύ χαρτί ή λεπτό χαρτόνι με διάμετρο 5-7 εκατοστά. Κάθε κύκλος κάμπτεται στο μισό και τοποθετείται σε ένα νήμα, κόβοντας τις άκρες. Το επόμενο στοιχείο είναι κολλημένο με παρόμοιο τρόπο, έτσι ώστε τα ημικύκλια να βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο. Ο Γκαρλάντ μπορεί να κρεμαστεί!

  Η επόμενη ιδέα για την κατασκευή μιας γιρλάντας είναι ένας ανεμιστήρας! Για να διπλώσετε μια ορθογώνια λωρίδα με ένα ακορντεόν, να λυγίσει στο μισό και να συνδεθεί με τη βοήθεια κόλλας ή συρραπτικού - κατά την άνθηση ο ημικυκλικός ανεμιστήρας βγαίνει. Συγκεντρώνουμε έναν κύκλο από δύο τέτοιους οπαδούς, τα κολλάμε μαζί, κάνουμε τον απαραίτητο αριθμό τέτοιων κύκλων ανεμιστήρων. Συνδέουμε κύκλους μεταξύ τους με ένα συρραπτικό ή στερεώνουμε σε ένα νήμα. Μαγική διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί!

  Και μια ακόμη απλή γιρλάντα κυματοειδούς χαρτιού. Για να το καταφέρουμε, διπλώνουμε φαρδιές λωρίδες κυματοειδούς χαρτιού και κόβουμε λεπτό περιθώριο στις πλευρές. Περιστρέψτε τη λωρίδα ελαφρώς σε μια σπείρα, και η λεπτή διακόσμηση χαρτιού είναι έτοιμη!

  Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

  Έτσι, έχετε μάθει την τεχνική της εργασίας με το χαρτί και έκανε μια πολύ όμορφη και ασυνήθιστη διακόσμηση για το εσωτερικό, στο οποίο πρόκειται να γιορτάσετε τις διακοπές.Ωστόσο, αυτή η εργασία δεν έχει ολοκληρωθεί! Μετά από όλα, δεν θέλετε το site για διακοπές όπως μια αποθήκη συλλογής απορριμμάτων χαρτιού; Τώρα όλα τα στοιχεία - γιρλάντες, μπάλες και άλλες διακοσμήσεις - πρέπει να τοποθετηθούν σωστά στο διάστημα.

  Ας ξεκινήσουμε με τη διακόσμηση του κύριου στοιχείου της γιορτής - ελάφι Χριστουγέννων. Μια από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους είναι να τοποθετήσετε σφαίρες του ίδιου τύπου σε μια σπείρα, ξεκινώντας από την κορυφή. Το κενό είναι γεμάτο με μια γιρλάντα με σημαίες.

  Μην ξεχάσετε το χρωματικό σχέδιο! Το εσωτερικό είναι πολύ κομψό, διακοσμημένο σε ορισμένα χρώματα.

  Είναι επίσης μια αρκετά ενδιαφέρουσα παραλλαγή της τοποθέτησης παιχνιδιών σε σχήμα σκακιέρας, που εναλλάσσουν μεγάλες και μικρές διακοσμήσεις ή Χριστουγεννιάτικες μπάλες διαφορετικών χρωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, οι σχεδιαστές συστήνουν να κρέμονται οι γιρλάντες από την κορυφή του δέντρου μέχρι τον πυθμένα τους, χωρίς να στρέφονται με σπείρα.

  Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα μενταγιόν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκονται πάνω από το επίπεδο των κεφαλών των φιλοξενουμένων, διαφορετικά στη μέση της διασκέδασης που μπορεί απλά να πέσουν από μια τυχαία πινελιά. Το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτηση γιρλάντων.

  Αν η οσφυϊκή ομορφιά σας είναι κάτω από το ύψος ενός ενήλικα και στέκεται στη γωνία ενός δωματίου, καλό είναι να τοποθετείτε γιρλάντες ακριβώς πάνω από αυτό.Σε μια τέτοια κατάσταση, σημαίες και αλυσίδες τοποθετούνται σε σειρές, το ένα πάνω από το άλλο, από το ένα τοίχωμα της γωνίας στο άλλο.

  Γιρλάντες μπορούν να κρεμαστούν κάτω από το ανώτατο όριο του δωματίου. Βεβαιωθείτε ότι δεν αλληλεπικαλύπτονται και ότι δεν βρίσκονται το ένα πάνω στο άλλο: φαίνεται παραπλανητικό και άγευστο.

  Μην ξεχνάτε ότι η διακόσμηση του δωματίου θα πρέπει να διατηρείται σε ένα χρώμα ή σε πολλά (καλύτερα να πάρει όχι περισσότερο από 3), σε συνδυασμό μεταξύ τους.

  Πώς να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με τα χέρια τους, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο