Πώς να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από τα κώνοι με τα χέρια σας;

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να διακοσμήσουν το σπίτι τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση αυτή αποδίδεται στη διακόσμηση του δέντρου διακοπών. Για να ντύσετε την ομορφιά του δάσους, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε αγορασμένα παιχνίδια. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία στο χέρι, τα οποία μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικές χειροτεχνίες. Μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο παιχνίδι χριστουγεννιάτικων δέντρων ακόμη και από ένα κωνικό κουκουνάρι.

Προετοιμασία για εργασία

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο από κώνοι, θα πρέπει να προετοιμάσετε υλικά που μπορεί να χρειαστούν κατά τη διάρκεια της εργασίας. Οι κώνοι μπορούν να βρεθούν όχι μόνο στο κωνοφόρο δάσος, αλλά και στα αστικά πάρκα ή λεωφόρους. Τα δείγματα ερυθρελάτης και πεύκου είναι κατάλληλα για χρήση. Η εργασία με τους κώνους είναι πολύ εύκολη, αλλά επειδή η εσωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλότερη από έξω, μπορούν να ανοίξουν.Αν χρειαστεί ένα χτύπημα για να δημιουργήσετε ένα κόσμημα, η ακεραιότητά του μπορεί να διατηρηθεί με κόλλα ξύλου. Αρκεί να χαμηλώσετε τα φρούτα σε κόλλα για μισό λεπτό και αφήστε τα μέχρι να στεγνώσουν.

Εάν η διακόσμηση απαιτεί ανοιχτούς κώνους, τότε η διαδικασία ανοίγματος μπορεί να επιταχυνθεί χρησιμοποιώντας έναν προθερμασμένο φούρνο. Μόνο μερικά λεπτά φρύξης σε θερμοκρασία πάνω από 200 ° C - και τα κωνοφόρα φρούτα θα γίνουν χνουδωτά. Το σχήμα του προϊόντος μπορεί να ρυθμιστεί. Για να γίνει αυτό, απλά πρέπει να το απορροφήσετε στο νερό και να τραβήξετε τα απαραίτητα εξαρτήματα με μια χορδή. Απομένει μόνο να περιμένουμε την πλήρη ξήρανση του φυσικού υλικού.

Για να ελαφρύνετε τα χτυπήματα χωρίς τη χρήση χρωστικών ουσιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να απορροφήσετε τα κωνοφόρα φρούτα στο νερό και να προσθέσετε χλωρίνη σε αυτό. Μετά από 30 λεπτά, το προϊόν πρέπει να ξεπλυθεί και να στεγνώσει. Εκτός από τα φυσικά υλικά, θα χρειαστεί να εργαστείτε:

  • γάντια.
  • νήματα ·
  • βελόνες.
  • λαμπερό χρώμα?
  • βαμβακερό μαλλί.
  • διαλύτης.
  • κόλλα.

Για να επιτευχθεί αξιόπιστη στερέωση, είναι απαραίτητο να αποκτήσετε κόλλα υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, τα επιλεγμένα νήματα θα πρέπει να έχουν αρκετή δύναμη για να αντέξουν το βάρος της μελλοντικής διακόσμησης.Οι βελόνες πρέπει να πάρουν εκείνες που μπορούν εύκολα να τρυπήσει ένα κομμάτι. Η εργασία με κόλλα και χρώματα απαιτεί τη συμμόρφωση με όλα τα πρότυπα ασφαλείας. Εάν το σκάφος δημιουργείται σε εσωτερικούς χώρους, τότε πρέπει να του παρέχετε έναν σταθερό αερισμό. Δεν πρέπει να υπάρχουν πηγές ανοιχτής φλόγας κοντά.

Βήμα-βήμα master class

Πριν κάνετε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με δικά σας χέρια, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το φυσικό υλικό από τα δόντια. Αυτό θα επιτρέψει την εφαρμογή βαφής με υψηλότερη ποιότητα και την ασφαλή επικόλληση του βαμβακιού. Για να καθαρίσετε τον κώνο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό πινέλο. Ο τόπος εργασίας πρέπει να προστατεύεται από τη μόλυνση με βαφή και κόλλα. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιές εφημερίδες ή ανεπιθύμητο ύφασμα. Για να μην χρειαστεί πολύς χρόνος για τη διαδικασία χρώσης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το σμάλτο ψεκασμού, με το οποίο μπορείτε γρήγορα να βάψετε πάνω από όλα τα στοιχεία του κωνοφόρου καρπού.

Για να βάψετε καλά το χτύπημα, πρέπει πρώτα να το τοποθετήσετε στο περίπτερο. Μετά από πλήρη ξήρανση, πρέπει να επικαλυφθεί με κόλλα και να καλυφθεί με μικρή ποσότητα βαμβακιού. Μόλις στεγνώσει ολόκληρο το προϊόν, μένει να γίνει μια διαμπερή οπή στο πάνω μέρος και να βιδωθεί το νήμα. Είναι απαραίτητο να συνδέσετε και να κρύψετε τον κόμπο στην τρύπα.Για να διευκολυνθεί η διαδικασία, είναι απαραίτητο να τρυπηθεί όχι το ίδιο το κομμάτι, αλλά το βαμβάκι. Χρησιμοποιώντας μια αιχμηρή βελόνα, πρέπει να προσέξετε. Επιπλέον, μπορείτε να διακοσμήσετε το σκάφος με τόξο ή spangles.

Ενδιαφέρουσες ιδέες

Δεν είναι απαραίτητο να φτιάχνετε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από απλούς κώνους. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε ασυνήθιστες συνθέσεις και σχήματα. Για παράδειγμα, είναι ενδιαφέρον να δούμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μεγάλα αστέρια. Για να φτιάξετε έναν κώνο με τη μορφή ενός αστέρι, πρέπει να πάρετε πέντε όμοια κώνοι, σύρμα, κόλλα, μπογιά, λάστιχο και νήμα. Για αρχή, δημιουργείται μια βάση σύρματος: είναι λυγισμένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε 5 ακτίνες να προέρχονται από το κέντρο της.

Στη συνέχεια, πρέπει να τρυπήσετε τα φυσικά υλικά στην αμβλύ πλευρά, να τα χτυπήσετε με κόλλα και να ωθήσετε τις ακτίνες σύρματος σε αυτά. Μετά από πλήρη ξήρανση, το προϊόν παραμένει βαμμένο, δημιουργεί μια οπή στο πάνω μέρος ενός από τους κώνους και βιδώνει σε αυτό ένα νήμα. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε μια νιφάδα χτυπήματος. Για να το δημιουργήσετε, πρέπει να προετοιμάσετε αρκετούς διαφορετικούς κώνους και να τους κολλήσετε στο σύρμα, όχι με αμβλύ αλλά αιχμηρά μέρη.

Μια γιρλάντα κώνων θα φανεί πολύ όμορφη σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για την κατασκευή του θα πρέπει να αποκτήσουν μια ποικιλία από διαφορετικούς κώνους. Για τη μέγιστη ομορφιά μπορούν να βαφτούν σε διαφορετικά χρώματα. Για να φτιάξετε μια γιρλάντα, πρέπει να πάρετε μια παχιά γραμμή αλιείας και να την κλωστήσετε μέσα από τις τρύπες στα αμβλύ τμήματα των κώνων. Διορθώστε τη θέση των προϊόντων που χρειάζεστε με κόλλα.

Εκτός από τις νιφάδες χιονιού και τις γιρλάντες των κωνοφόρων καρπών, μπορείτε να βρείτε διάφορα σχήματα. Για παράδειγμα, ένα σκυλί. Για να το δημιουργήσετε, θα χρειαστεί να πάρετε ένα μεγάλο χτύπημα, τέσσερα μικρότερα και δύο μικρότερα. Το σώμα ενός ζώου θα αποδειχθεί από ένα μεγάλο φυσικό υλικό και τέσσερις μικρότερες θα παίξουν το ρόλο των ποδιών. Το κεφάλι και η ουρά είναι κατασκευασμένα από μικρούς κώνους. Για να συλλέξετε ένα σκυλί ενός κώνου, πρέπει να τραβήξετε ένα τρύπημα και να το κάνετε τρύπες στους κώνους. Μετά την τρύπα, πρέπει να λιπάνετε με κόλλα και να εισάγετε σπίρτα σε αυτά. Όλα τα μέρη συνδέονται με τον ίδιο τρόπο. Τα αυτιά, τα μάτια και η μύτη του σκύλου μπορούν να γίνουν από έγχρωμο χαρτόνι.

Ενδιαφέρουσες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φανεί λίγα γνόμωνα. Για τη δημιουργία τους θα χρειαστούν κώνους, κάστανα, κόλλα και απορρίμματα πανιών. Το κωνοφόρο υλικό σε αυτή την περίπτωση θα παίξει το ρόλο του κορμού, και το κάστανου θα είναι αντί του κεφαλιού. Τα καπέλα και τα κασκόλ μπορούν να γίνουν από κομμάτια ύφασμα νάνο.Ομοίως, μπορείτε να φτιάξετε έναν Χριστουγεννιάτικο άγγελο. Το κεφάλι του μπορεί να αποτελείται από μια μεγάλη λευκή χάντρα, στην οποία πρέπει να τραβήξετε το μάτι, το στόμα και τη μύτη με ένα δείκτη. Για να κάνετε τα μαλλιά αγγέλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβάκι ή τσόχα, και για το φωτοστέφανο πρέπει να πάρετε το καλώδιο. Διακοσμήστε το πίσω μέρος ενός αγγέλου χαρτί ή σατέν φτερά, σταθερό με κόλλα.

Με τη βοήθεια των κώνων και των παραπάνω υλικών, μπορείτε να κάνετε διάφορες διακοσμήσεις Χριστουγέννων. Μπορεί να είναι αλεξίπτωτο στεφάνια, αστεία πιγκουίνοι, χαριτωμένα μικρά ποντίκια, κουκουβάγιες και ούτω καθεξής. Το κύριο πράγμα που κάνει τα διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας. Χρησιμοποιώντας τους κώνους, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορες χειροτεχνίες. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, διακοσμημένο με σπιτικές διακοσμήσεις, είναι σε θέση να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι και να προσελκύσει την προσοχή των επισκεπτών.

Τα πλεονεκτήματα του σπιτικού κοσμήματος

Τα κωνοφόρα φρούτα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για την κατασκευή διαφόρων χειροτεχνιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε σύγκριση με άλλα φυσικά υλικά, έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

  • Χαμηλό κόστος - Για τη δημιουργία κώνου παιχνιδιών μπορεί να χρειαστεί τα πιο απλά υλικά και εργαλεία. Οι ίδιοι οι σβώλοι είναι φυσικής προέλευσης και επομένως είναι ελεύθερα διαθέσιμοι.Μπορείτε να τα συλλέξετε σε οποιοδήποτε κωνοφόρο δάσος.
  • Περιβαλλοντική φιλικότητα - λόγω του γεγονότος ότι οι κώνοι είναι φυσικές πρώτες ύλες, είναι απολύτως ασφαλείς για τον άνθρωπο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για οικογένειες με μικρά παιδιά.
  • Ευχάριστη οσμή - με τη βοήθεια των κώνων χειροτεχνίας, μπορείτε όχι μόνο να διακοσμήσετε ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και να γεμίσετε το δωμάτιο με ένα ασυνήθιστο άρωμα.

Είναι καλό να χρησιμοποιείτε παιδιά στην κατασκευή κοσμημάτων κώνου. Παρομοίως, μπορείτε να αναπτύξετε τη φαντασία τους για να αναπτύξετε λεπτές κινητικές δεξιότητες.

Λεπτομερή κύρια τάξη για την κατασκευή παιχνιδιών Χριστουγέννων από κώνοι - στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο