Επιλογή και σχεδιασμός των πιάτων της Πρωτοχρονιάς

Το νέο έτος για πολλούς ανθρώπους είναι η κύρια διακοπή, οπότε η προετοιμασία για αυτό είναι η πιο δραστήρια και μακρά. Όταν κάνετε ένα δωμάτιο, ένας σημαντικός παράγοντας είναι η προετοιμασία του τραπεζιού και η σωστή επιλογή των πιάτων.

Το νέο πίνακα του νέου έτους

Για να βάλετε το τραπέζι για το νέο έτος, δεν αρκεί μόνο να μαγειρέψετε πολλά νόστιμα πιάτα - πρέπει επίσης να το οργανώσετε όμορφα. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αποφασίσετε για το στυλ με το οποίο θα εκτελεστούν όλα. Μπορείτε να σταθείτε όλα σε ένα χρώμα ή μπορείτε να παίξετε με αντιθέσεις. Το κυριότερο είναι να κάνουμε τα πάντα με γούστο και ικανοποίηση.

Αρχικά, επιλέγεται ένα τραπεζομάντιλο, κατά κανόνα, ένα ελαφρύ παστέλ χρώμα. Θα δώσει αμέσως μια αίσθηση άνεσης και άνεσης. Το κάλυμμα με χρυσά ή ασημένια σχέδια και μια μικρή δαντέλα στην άκρη φαίνεται πολύ όμορφη.

Εάν μια τέτοια κλασική τάση έχει επιλεγεί, τότε όλα τα άλλα πρέπει να αντιστοιχούν σε αυτήν: όμορφα πορσελάνη, τακτοποιημένα μαχαιροπίρουνα και γυαλιά.

Συχνά ένα μεγάλο μπολ με φρούτα διακοσμημένο με κλαδιά έλατος τοποθετείται στη μέση του τραπεζιού. Μια μεγάλη ιδέα θα ήταν η διακόσμηση, που γίνεται με τη μορφή ενός μικρού κλαδάκι σε ένα πιάτο για κάθε επισκέπτη με μια προκαθορισμένη χαρτοπετσέτα. Κηροπήγια με αναμμένα κεριά θα φαίνονται επίσης όμορφα, γεγονός που θα δώσει στο τραπέζι μια πιο εορταστική εμφάνιση. Ορισμένες νοικοκυρές χρησιμοποιούν φρούτα ως κηροπήγια.

Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα μήλο ή οποιοδήποτε άλλο είδος φρούτου με σκληρό πυρήνα, κόψτε το στο μισό, κόψτε έναν πυρήνα με ένα κουτάλι, αλλά όχι εντελώς, αλλά από το μέγεθος ενός κεριού. Στη συνέχεια, το κομμάτι κεριού εισάγεται απαλά μέσα. Έτσι ώστε το μισό δεν ταλαντεύεται, μπορείτε να κόψετε ελαφρά το κάτω μέρος, καθιστώντας το επίπεδο. Μπορεί επίσης να γίνει σε ολόκληρα μήλα.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το τραπέζι με πιο μοντέρνο στυλ, παίζοντας αντιθέσεις. Για παράδειγμα, ένα λευκό τραπεζομάντιλο είναι διακοσμημένο με κόκκινες πετσέτες, πάνω στις οποίες τοποθετούνται λευκά σκεύη. Κομψά μαχαιροπίρουνα στο πάτωμα.Αυτό το στυλ δεν περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό κοσμημάτων - όλα πρέπει να είναι στο ελάχιστο, αλλά με γούστο. Μπορείτε να εξαπλωθεί απαλά σε διάφορα μέρη του πίνακα ερυθρελάτες και μπάλες για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Οι επισκέπτες θα είναι ευγνώμονες εάν ο οικοδεσπότης βάζει ένα νομισματικό σοκολατί κάτω από κάθε πλάκα. - θα τους φέρουν γλυκά γεγονότα και νομισματικά κέρδη το επόμενο έτος. Η εικόνα του τοτέμ ζώου που συμβολίζει το επόμενο έτος δεν θα είναι περιττή. Είναι καλύτερο να το κάνετε μόνοι σας, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε να το αγοράσετε στο κατάστημα.

Στην περίπτωση που προγραμματίζεται βραδινή δεξίωση με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, τότε τα πιάτα πρέπει να τοποθετούνται με ιδιαίτερο τρόπο.

Πρώτα απ 'όλα η μεγάλη πλάκα για ζεστά πιάτα κρατά μέσα, πάνω σε σνακ μπαρ. Μια πλάκα πίτας τοποθετείται δίπλα της. Το μαχαίρι τοποθετείται στα δεξιά και το πιρούνι στα αριστερά της πλάκας. Τα γυαλιά βρίσκονται στα δεξιά των πλακών. Πρώτα απ 'όλα, βάλτε ένα ποτήρι χυμό, στη συνέχεια ένα ποτήρι σαμπάνια και κρασί. Η άκρα αριστερά είναι ένα ποτήρι για τη βότκα ή το κονιάκ.

Επιλέγοντας πιάτα

Μετά την έγκριση της στυλιστικής κατεύθυνσης έρχεται η σειρά της επιλογής των πιάτων.Κατά κανόνα, όμορφα σύνολα με θέμα Νέο Έτος εμφανίζονται στα καταστήματα πολύ πριν από τις ίδιες τις διακοπές. Μεταξύ του ευρέος φάσματος, ο καθένας θα μπορεί να επιλέξει τη συλλογή του για να δοκιμάσει.

Δεν συνιστάται να αγοράσετε επιτραπέζια σκεύη μιας χρήσης για να γιορτάσετε το Νέο Έτος, επειδή τα πιάτα μιας χρήσης και τα κύπελλα δεν θα φαίνονται ποτέ τόσο όμορφα όσο η Κίνα.

Για δείπνο

Για το δείπνο, συνιστάται να επιλέξετε ένα πλήρες σύνολο γυαλιών για να ταιριάζει, έτσι ώστε το τραπέζι να φαινόταν πλουσιότερο. Δεν κάθε οικογένεια έχει ξεχωριστό σύνολο για το νέο έτος, παρόλο που φαίνεται ωραίο και εορταστικό. Τις περισσότερες φορές βάζουν στο τραπέζι μόνο όμορφα πιάτα. Για ένα βράδυ σε κλασικό στιλ, συνιστάται να επιλέξετε πλάκες με χρυσό ή ασημένιο πατίνα για να ταιριάζει με το τραπεζομάντιλο. Εάν σχεδιάζετε μια γιορτή νεολαίας στο μοντέρνο θέμα, τότε τα άσπρα πιάτα είναι τέλεια.

Το κύριο πράγμα είναι ότι τα πιάτα ταιριάζουν στο συνολικό εσωτερικό του δωματίου.

Θα πρέπει να προετοιμάσετε τα γυαλιά για το ουίσκι και το κονιάκ εκ των προτέρων για να δώσετε στον επισκέπτη το απαραίτητο εξάρτημα εγκαίρως. Στην αρχή, στο τραπέζι μπορεί να υπάρχει μόνο ένα ποτήρι για ποτά και ένα ποτήρι για σαμπάνια, και στη συνέχεια - ανάλογα με την επιλογή του οινοπνεύματος, υπάρχουν και άλλοι τύποι γυαλιών.

Για το ψήσιμο

Κατά κανόνα, σε βράδια υψηλής κοινωνίας χρησιμοποιούνται διαφορετικά σύνολα για το δείπνο και το επόμενο επιδόρπιο. Τα μαγειρικά σκεύη για το ψήσιμο θα πρέπει επίσης να είναι όμορφα και να ταιριάζουν στο γενικό στυλ. Κάθε επισκέπτης πρέπει να έχει ένα μικρό πιάτο για το κέικ και ένα φλιτζάνι τσαγιού ή καφέ με πιατάκι και κουταλάκι του γλυκού. Στη μέση του τραπέζι θα πρέπει να βάλετε ένα μικρό ποτήρι με κουτάλια επιδόρπιο για το κέικ.

Τα ζεστά ροφήματα σερβίρονται σε τσαγιέρες. Δίπλα στον καφέ θα πρέπει να βάζετε σίγουρα ένα δοχείο για την κρέμα. Ένα μπωλ ζάχαρης τοποθετείται επίσης στο κέντρο του τραπεζιού. Αν είναι μεγάλη, τότε για την ευκολία των επισκεπτών συνιστάται να βάλετε δύο στοιχεία από κάθε κατηγορία.

Πιάτα με νοστιμιές τοποθετούνται στο κέντρο, συνιστάται να κόψετε το κέικ σε κομμάτια εκ των προτέρων και τοποθετήστε ένα ειδικό κουτάλι τριγωνικής μορφής για να μετακινήσετε εύκολα τα γλυκά στο πιάτο σας.

Χαρακτηριστικά διακόσμησης

Τα επιτραπέζια σκεύη για έναν εορταστικό πίνακα μπορούν να είναι τόσο μονοφωνικά όσο και διακοσμητικά. Ο σχεδιασμός των πινακίδων με το θέμα των Χριστουγέννων είναι πάντα ευχάριστο στο μάτι. Κατά κανόνα, σε επιτραπέζια σκεύη προσελκύουν όμορφα σχέδια σε κόκκινο και πράσινο τόνους, συμβολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το κοστούμι του Άγιου Βασίλη.Οι άνθρωποι που προτιμούν συγκράτηση και κλασικά, αποκτούν μόνο τέτοια σύνολα.

Στα ράφια μπορείτε να βρείτε τεράστια πιάτα και πιο ζωντανές εικόνες. Τα πιάτα είναι διακοσμημένα με σχέδια ελάφια που συγκρατούνται σε έλκηθρο, χριστουγεννιάτικα δέντρα, σύμβολα του επόμενου έτους. Μπορείτε να βρείτε επιλογές νεολαίας με ασυνήθιστες διακοσμήσεις και gags.

Η επιλογή της ποικιλίας είναι αρκετά μεγάλη, οπότε όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το δικό τους σετ ανάλογα με την στυλιστική κατεύθυνση της εξυπηρέτησης.

DIY επιτραπέζια διακόσμηση

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο τραπέζι, που εξυπηρετείται για τα Χριστούγεννα ή το Νέο Έτος, δίνεται από τα όμορφα διακοσμημένα γυαλιά. Μερικοί άνθρωποι παρακολουθούν ακόμη και ειδικά εργαστήρια για να εκπλήξουν τους καλεσμένους τους. Η διακόσμηση μεγάλων ποτηριών κρασιού με τα χέρια σας δεν είναι τόσο δύσκολη - απλά πρέπει να μελετήσετε καλά τη διαδικασία.

  • Glitter. Η διακόσμηση γυαλιών με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ απλή. Για εργασία θα χρειαστείτε κάλτσες και κόλλα PVA. Αρχικά, είναι απαραίτητο να αποφασίσουμε με ακρίβεια πώς θα τοποθετηθούν τα σωματίδια: σε ολόκληρη την επιφάνεια του γυαλιού, στην άκρη ή σε μορφή φιγούρας. Η κόλλα εφαρμόζεται με μοτίβο πάνω στο γυαλί και πασπαλίζεται με λάμψη στην κορυφή.Το γυαλί κρατιέται σε οριζόντια θέση για περίπου πέντε λεπτά για να επιτρέψει στη σύνθεση να στεγνώσει.
  • Πιθανότατα. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε τα απαραίτητα στοιχεία διακόσμησης, κόλλα PVA και χαρτί τσόχας με κόκκινο και πράσινο χρώμα. Μια ταινία πάχους αρκετών εκατοστών κόβεται από κόκκινο τσόχα και κολλάει γύρω από το γυαλί. Από το πράσινο χαρτί πρέπει να κόψετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να το προσαρτήσετε στην κόκκινη λωρίδα.

Η περαιτέρω διακόσμηση εξαρτάται αποκλειστικά από τη φαντασία του ιδιοκτήτη. Μπορείτε να προσθέσετε ένα ποτήρι με δύο μικρά τόξα στις πλευρές του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα στρας, τις χάντρες και άλλα στοιχεία.

  • Decoupage Η τεχνική της Decoupage δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Δίνει στα πιάτα μια μαγική εμφάνιση που συμβάλλει σε μια εορταστική διάθεση. Μπορείτε να διακοσμήσετε με τέτοιο εξοπλισμό τόσο τα πιάτα όσο και τα γυαλιά. Για εργασία θα χρειαστείτε χαρτοπετσέτες με μοτίβο, κόλλα PVA, ακρυλικό χρώμα με βούρτσα, σφουγγάρι, ακρυλικό λάκκο. Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να απολιπαίνετε την επιφάνεια του πιάτου για να βγάλετε μια καλύτερη εικόνα. Στη συνέχεια, από τη χαρτοπετσέτα θα πρέπει να αποκόψετε το κομμάτι που σας αρέσει και να το συνδέσετε στο γυαλί ή στο πιάτο σας, χτυπώντας απαλά το χαρτί με κόλλα. Μετά από αυτό, θα πρέπει να δώσετε στο υπόλοιπο της συσκευής ένα κατάλληλο ντεκόρ, διακοσμώντας το με χρώματα.

Για να μαλακώσετε τα ορατά όρια μεταξύ της σερβιέτας και των υπόλοιπων, απλά πρέπει να περπατήσετε ένα σφουγγάρι κατά μήκος της άκρης. Όταν όλα είναι στεγνά, είναι απαραίτητο να στερεώσετε το σχέδιο με τρία στρώματα υδατοειδούς ακρυλικής λάκας και αφήστε τα πιάτα να στεγνώσουν καλά.

Κάνοντας ένα δώρο στο πιάτο

Στα δυτικά, υπάρχει μια θαυμάσια παράδοση να βάλεις ένα μικρό κουτί με δώρο στην πλάκα του κάθε επισκέπτη. Πρόσφατα, παρόμοια δώρα άρχισαν να εμφανίζονται στη χώρα μας. Κάθε επισκέπτης θα χαρεί να λάβει μια μικρή έκπληξη από τον οικοδεσπότη της βραδιάς. Κατά κανόνα, καραμέλα, σοκολάτα, μια μικρή ζωική φιγούρα - ο οικοδεσπότης του επόμενου έτους τοποθετούνται στο κουτί. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του δωρητή.

Είναι απαραίτητα διακοσμημένα για να ταιριάζουν με τα πιάτα και το τραπέζι, καθώς και δεμένα με μια κορδέλα. Μερικοί ιδιοκτήτες θέλουν να δέσουν μια μικρή καρτ-ποστάλ με τις επιθυμίες των διακοπών στην κασέτα. Εάν σκοπεύετε να κάνετε κάποια καθίσματα επισκεπτών, τότε μπορείτε να γράψετε το όνομα του κάθε επισκέπτη στο κουτί στη θέση του.

Ως δώρο μπορεί να υπάρχει όχι μόνο ένα κιβώτιο με γλυκά - μπορεί να είναι ένα μικρό παιχνίδι, ένα μίνι σημειωματάριο ή ένα ημερολόγιο, ένα λουλούδι ή ένα διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.Είναι επιθυμητό να διακοσμήσετε κάθε δώρο με μια κορδέλα για να δώσετε μια εορταστική εμφάνιση.

Όμορφα παραδείγματα

  1. Κλασική ρύθμιση πίνακα. Τραπεζομάντιλο με χρυσά σχέδια σε συνδυασμό με σχέδια υφασμάτων. Λευκά πιάτα και ψηλά ποτήρια ταιριάζουν όμορφα στη συνολική εμφάνιση και δεν τραβούν την προσοχή μακριά από το κεντρικό καλάθι με κόκκινα τριαντάφυλλα. Τα κεριά δίνουν μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα.
  2. Αυτή η επιλογή είναι πιο σύγχρονη και νεανική. Κόκκινα πιάτα με λευκά σχέδια φαίνονται όμορφα σε μια λευκή βάση. Τα μαχαιροπίρουνα ψιλοκομμένα σε χαρτοπετσέτες. Εμπρός κλαδιά, κώνοι, τόξα και ψηλά παχιά κεριά κοσμούν το τραπέζι.
1
2

Πώς να διακοσμήσετε γυαλιά για το νέο έτος το κάνετε μόνοι σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο