Χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντιλα και χαρτοπετσέτες: πώς να επιλέξετε και να κάνετε τον εαυτό σας;

 Χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντιλα και χαρτοπετσέτες: πώς να επιλέξετε και να κάνετε τον εαυτό σας;

Το νέο έτος είναι μία από τις σημαντικότερες διακοπές, η οργάνωση της οποίας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εορταστική διάθεση, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα περάσει ο επόμενος χρόνος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά διακοσμούν με επιμέλεια το σπίτι τους. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μια τέτοια ασυνήθιστη διακόσμηση ως χαρτοπετσέτα, τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή του και επίσης θα σας πω πώς να το κάνετε μόνοι σας.

Υλικά

Οι χαρτοπετσέτες για το νέο έτος μπορεί να είναι διαφορετικού τύπου: πλεκτά, λινό, κεντημένα, φτιαγμένα από ψάθα. Στο αρχικό στάδιο είναι απαραίτητο να αποφασιστεί το υλικό. Συχνά για την κατασκευή των πετσετών που χρησιμοποιούνται:

 • ύφασμα (πρόκειται για αμφότερες τις παραλλαγές που έχουν θεματικό χρώμα και μονότονα, τα οποία φαίνονται υπέροχα όταν συνδυάζονται).
 • παχιά χρωματισμένο χαρτί.
 • κανονικό νήμα, εάν πρόκειται για την ανάγκη να πλέκουμε χαρτοπετσέτες ή τραπεζομάντιλο?
 • ακρυλικό νήμα ή νήμα κέντημα?
 • διάφορα βοηθητικά υλικά: χάντρες, πούλιες, χαρτί αποκομιδής, κόλλα.

Μορφές και μεγέθη

Οι παράμετροι και τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των τραπεζιών του νέου έτους εξαρτώνται από πολλούς όρους. Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν την επιλογή τραπεζομάντιλων που ακολουθούν το σχήμα του τραπεζιού (ορθογώνιο, οβάλ ή τετράγωνο). Σε τέτοια μοντέλα, ένα μικρό σχέδιο μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος των άκρων, και στο κέντρο θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο μοτίβο. Μια ευέλικτη επιλογή μπορεί να θεωρηθεί ένα τραπεζομάντιλο στρογγυλού σχήματος. Μια καλή ιδέα είναι ένα στρογγυλό τραπεζομάντιλο, πάνω στο οποίο τοποθετείται ένα τετράγωνο αντίγραφο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σύνολα αυτά αλληλοσυμπληρώνονται.

Στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς φαίνεται υπέροχο μοντέλο, φτιαγμένο με τη μορφή ενός κομματιού. Μια ιδιαίτερη προσθήκη είναι το κύριο τραπεζομάντιλο, που έχει κατασκευαστεί στο κατάλληλο χρωματικό σχήμα, καθώς και ένα μονοπάτι που γίνεται με αντιθέσεις.Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιλογή αυτή χρησιμοποιείται σε σχέση με τα χαρτοπετσέτες, στην περίπτωση μιας ποικιλίας που τοποθετείται στα γόνατα. Όσον αφορά τα χαρτοπετσέτες, σε μέγεθος μπορούν να είναι μεσαία και μικρά (τέτοιες επιλογές είναι πιο απαιτητικές). Η χρήση τους εξαρτάται από τη ρύθμιση του πίνακα. Επιτρέπεται ως μπαλαντέρ τοποθέτηση χαρτοπετσέτες δίπλα στα μαχαιροπίρουνα, και το πρωτότυπο τραπέζι σε σύγχρονες τάσεις.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός των τραπεζομάντιλων που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των πινάκων της Πρωτοχρονιάς μπορεί να είναι διαφορετικός και η επιλογή του εξαρτάται από τη γενική επιλογή σχεδιασμού. Μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές είναι όταν το κύριο τραπεζομάντιλο αγοράζεται σε λευκό (είναι επιθυμητό τα σχέδια ή τα κεντήματα που εφαρμόζονται σε αυτό να μην είναι πολύ φωτεινά και παλαιωμένα) και μικρότερα κόκκινα και πράσινα σχέδια διακοσμημένα με τον κατάλληλο τρόπο, για παράδειγμα, τοποθετούνται πάνω του. , με την ενεργή χρήση θεματικών εκτυπώσεων.

Οι χαρτοπετσέτες που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του πίνακα της Πρωτοχρονιάς, συνήθως έχουν αρχικά τυπωμένο μοτίβο ή προσφέρονται για πρόσθετη διακόσμηση με χάντρες και πούλιες.

Οι επιλογές Ύφασμα μπορούν να ανανεωθούν με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας ό, τι είναι στο χέρι. Για παράδειγμα, με τη χρήση ειδικών χρωμάτων για να σχεδιάσετε το ύφασμα, μπορεί να εφαρμοστεί ένα χειμερινό σχέδιο ή εικόνες χαρακτήρων παραμυθιού της Πρωτοχρονιάς. Μια εναλλακτική λύση θα ήταν ένα ταιριαστό κέντημα με χάντρες ή συνηθισμένα νήματα.

Πολύ σπάνια, μπορείτε να δείτε τις χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες με την εφαρμογή, καθώς είναι αρκετά δύσκολο να κατασκευαστούν. Ωστόσο, αυτά τα μοντέλα θα κάνουν μια ανεξίτηλη εντύπωση στους επισκέπτες. Μια ενδιαφέρουσα απόφαση θα ήταν να γίνουν μερικές χωριστές χαρτοπετσέτες με εφαρμογές, και στη συνέχεια να συνδυαστούν σε μια κοινή πλοκή.

Δεν είναι λιγότερο πρωτότυπο βλέμμα και τα μοντέλα που γίνεται με τη χρήση ύφασμα ζωγραφική. Η πιο επιτυχημένη επιλογή θα ακολουθήσει τα θέματα του ανατολικού ωροσκοπίου.

Πώς να επιλέξετε;

Προκειμένου τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στον εορταστικό πίνακα να είναι επαρκώς αποδεκτά για χρήση, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε την επιλογή τους με τρόπο ικανό και υπεύθυνο. Οι λεγόμενες ψεύτικες χαρτοπετσέτες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χειλιών και των χεριών πρέπει να είναι κατασκευασμένες από φυσικά υφάσματα. Όσο για μεγάλες πετσέτες που απλώνονται στα γόνατα, μπορούν να κατασκευαστούν από συνθετικά υφάσματα, τα οποία θα προσφέρουν μια πιο ελκυστική και κομψή εμφάνιση.

Παρόμοια κριτήρια επιλογής ισχύουν και για το τραπεζομάντιλο. Αν μιλάμε για ένα υπέροχο γλέντι στο οποίο προσκαλούνται συναδέλφους ή φίλοι, τότε σε μια τέτοια περίπτωση είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε πράγματα διακοσμημένα με ασήμαντα και όχι πολύ πιασάρικα μοτίβα, επιγραφές και επιθυμίες διακοπών.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης προτιμά να μην αγοράζει έτοιμα γιορτινά υφάσματα, αλλά να τα κατασκευάζει ανεξάρτητα. Αυτή η προσέγγιση δίνει τόσο την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τις δικές τους δεξιότητες, και να πάρουν το πρωτότυπο πράγμα στην έξοδο. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε μια σερβιέτα νέου έτους με τρισδιάστατα στοιχεία συνονθύλευμα.

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

 • λωρίδες υφάσματος (είναι καλύτερο να έχουν μια κατάλληλη θεματική εστίαση) ορθογώνιου σχήματος μεσαίου μεγέθους.
 • την ύλη που προορίζεται για χρήση στην αντίθετη πλευρά ·
 • ένα κομμάτι πολυεστέρα πληρώσεως ή άλλο πυκνό ύφασμα.
 • υλικό που απαιτείται για την επεξεργασία των άκρων.
 • ψαλίδι;
 • βελόνες και κλωστές μέσης αντοχής.

Στο αρχικό στάδιο, το υλικό που χρησιμοποιείται ως το εσωτερικό της σερβιέτας τοποθετείται με την όψη προς τα κάτω στην επιφάνεια εργασίας.Αν υπάρχει τέτοια ευκαιρία, είναι απαραίτητο να το καλύψετε με προσωρινή κόλλα ή, με τη βοήθεια των ακίδων, να στερεώσετε την επένδυση σε λάθος πλευρά. Στην αριστερή άκρη της όψης επάνω βάλτε ένα κομμάτι από έγχρωμο υλικό, στη συνέχεια θα πρέπει να βάλετε ένα άλλο κομμάτι από την αντίθετη πλευρά. Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τέτοιες ενέργειες μέχρι να γεμίσει ολόκληρος ο καμβάς μαζί τους. Επιπλέον, όλα τα μπαλώματα μπορούν να συρραφτούν με μια ραπτομηχανή.

Τώρα πρέπει να πάτε στο σχεδιασμό των άκρων (βέλτιστα εφαρμόστε το ύφασμα του ίδιου χρώματος). Ράψτε μια λωρίδα, λίγο πριν φτάσετε στη γωνία της σερβιέτας. Μετά από αυτό, η λωρίδα πλαισίου κάμπτεται σε γωνία 45 μοιρών, χάρη στην οποία σχηματίζεται μια γωνία στον καμβά. Η επόμενη ταινία τοποθετείται στον καμβά και η επόμενη πλευρά αναβοσβήνει. Με παρόμοιο τρόπο είναι ο σχεδιασμός και άλλες γωνίες. Μέχρι τη στιγμή που γίνεται όλη η εργασία, είναι απαραίτητο να σβήσει το πλαίσιο και η χαρτοπετσέτα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς θα είναι εντελώς έτοιμη.

Όσο για το τραπεζομάντιλο, μπορεί επίσης να γίνει ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας ύφασμα ταπετσαρίας.

Για την προσαρμογή θα χρειαστείτε:

 • ύφασμα ταπετσαρίας - το τμήμα πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με το μέγεθος του πίνακα.
 • ένα παρόμοιο κομμάτι από απλό ύφασμα που χρησιμοποιείται ως επένδυση.
 • σατέν κορδέλα για διακόσμηση?
 • ψαλίδι, νήμα σε τόνο υφάσματος, βελόνα

Με βάση τα μέτρα που χαρακτηρίζουν τον πίνακα, προστίθενται δικαιώματα ίση με 1 cm. Και τα δύο μέρη συνδέονται μεταξύ τους από τις μπροστινές πλευρές και στερεώνονται στις άκρες με τη βοήθεια ακίδων. Μετά από αυτό, οι άκρες γειώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε μια μικρή περιοχή να παραμένει άθικτη για περαιτέρω περιστροφή. Οι αποζημιώσεις στις γωνίες κόβονται, αλλά ταυτόχρονα παραμένουν μερικά χιλιοστά στην ίδια γραμμή. Οι ραφές του τραπεζομάντιλου σιδερώνονται από την μπροστινή πλευρά και οι δύο επιδοτήσεις τοποθετούνται στο μέρος από το κύριο ύφασμα.

Στο επόμενο βήμα, τα δικαιώματα στην ανοικτή περιοχή του υφάσματος σιδερώνονται προσεκτικά, συγκολλούνται, σκουπίζονται και σιδερώνονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στις άκρες. Μια σατέν κορδέλα (ως εναλλακτική λύση, μια δαντέλα ενθέματα ενεργεί) είναι προσαρτημένη γύρω από την περίμετρο, και οι άκρες πρέπει να υποβάλλονται σε προσεκτική επεξεργασία. Μετά από όλες τις ενέργειες το τραπεζομάντιλο είναι έτοιμο για χρήση.

Συμβουλές εξυπηρέτησης

Δεδομένου ότι η χρήση των χαρτοπετσετών δίνει πολύ περισσότερο χώρο για τη δημιουργικότητα, αρχικά πρέπει να δώσετε προσοχή στις επιλογές σχεδιασμού τους. Για να δημιουργήσετε μια εορταστική διάθεση, μπορείτε να τα βάλετε με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου. Γι 'αυτό, επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες και χαρτοπετσέτες. Είναι πιο λογικό να λαμβάνετε τις επιλογές πράσινου χρώματος, αλλά εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε άλλα χρώματα.

Αν μιλάμε για τη χρήση των χαρτοπετσετών με την έντυπη εφημερίδα του νέου έτους, μπορείτε να τους φτιάξετε έναν ανεμιστήρα, η βάση του οποίου θα είναι στερεωμένη με ένα φωτεινό νήμα, και ως συμπλήρωμα για να επισυνάψετε ένα όχι πολύ μεγάλο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι (φτιαγμένο με τη μορφή μιας μπάλας, ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου ή ενός αγγέλου). Όταν χρησιμοποιούνται μεγάλες χαρτοπετσέτες, η μέση τους πρέπει απαραίτητα να σταθεροποιείται με τη βοήθεια ειδικού δακτυλίου, το οποίο μπορεί επίσης να γίνει ανεξάρτητα με εύχρηστα εργαλεία, για παράδειγμα, κώνοι ελάτης ή βελόνες.

Όμορφα παραδείγματα

Για να καταλάβετε πόσο ελκυστικά μπορεί να είναι τραπεζομάντιλα και πετσέτες, που γίνονται ανεξάρτητα, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα παρακάτω παραδείγματα. Για να κάνετε μια τέτοια διακόσμηση, πρέπει να πάρετε τις συνηθισμένες χαρτοπετσέτες λευκού, κόκκινου και πράσινου χρώματος. Ακολουθούν τα σχέδια κοπής.Για να εξασφαλίσετε ένα ασυνήθιστο αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σγουρό ψαλίδι.

Χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες με εφαρμογή - ένα win-win. Για τη βάση είναι αρκετά ρεαλιστικό να χρησιμοποιούμε μια έτοιμη βάση. Όσο για τα στοιχεία, μπορείτε είτε να τα αγοράσετε σε ειδικό κατάστημα είτε να τα ράψετε μόνοι σας. Η χρήση τραπεζομάντιλων με νεανικές παραμύθια ήρωες μπορεί επίσης να ευχαριστήσει πολλούς. Αν μιλάμε για μεμονωμένες επιλογές, τότε μπορούν να εκτελεστούν σχεδόν εξ ολοκλήρου με τη μορφή ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα. Επιτρέπεται επίσης η τοπική διακόσμηση. Έτσι, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός επιλογών για τη χρήση τραπεζομάντιλων και χαρτοπετσετών, ώστε το νέο έτος να φέρει πολλά ευχάριστα συναισθήματα.

Πώς να διακοσμήσετε τις χαρτοπετσέτες της νέας χρονιάς svomim χέρια, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο