Παιδικό ακορντεόν καναπέ: χαρακτηριστικά, σχεδιασμός και συμβουλές για επιλογή

Κάθε γονέας στη διάταξη του δωματίου για το παιδί του δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον χώρο ύπνου. Επί του παρόντος, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ποικιλιών τέτοιων δομών ύπνου. Σήμερα μιλάμε για ακορντεόν καναπέ για παιδιά.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ακορντεόν καναπέ είναι ένα μεταμορφωτικό κρεβάτι. Μετά από όλα, αυτό το είδος των επίπλων μπορεί εύκολα να προβληθεί σε 2 πλήρη κρεβάτια.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο σχεδιασμός αυτός συναρμολογείται και λειτουργεί ως κανονικός καναπέ, και το βράδυ είναι σχεδιασμένος για ύπνο.

Σε αυτόν τον τύπο κατασκευής για παιδιά, ο μηχανισμός λειτουργεί με βάση την αρχή ενός ακορντεόν. Συχνά αυτό το έπιπλο ονομάζεται ξεδίπλωμα. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε παρόμοια μοντέλα καναπέδων στα καταστήματα (αναδιπλούμενο βιβλίο καναπέ, συρόμενο ευρωπαϊκό βιβλίο).

Η κουκέτα στον καναπέ του ακορντεόν αποτελείται από 3 τμήματα. Όταν συναρμολογούνται, 1 από αυτά λειτουργεί ως κάθισμα και 2 άλλα μέρη είναι η πλάτη. Για να επεκτείνετε πλήρως τα έπιπλα, το κάθισμα ανασηκώνεται μέχρι να ακουστεί ένα κλικ. Μετά από αυτό, ο σχεδιασμός ωθείται προς τα εμπρός μέχρι το τέλος.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Ακορντεόν καναπέδων για παιδιά διαθέτουν σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • εξοικονομεί χώρο στο δωμάτιο.
 • μπορεί να έχουν διαφορετικά διαμερίσματα για την αποθήκευση των παιδιών?
 • σχετικά χαμηλό κόστος.
 • διαθεσιμότητα ενός άνετου επίπεδου κρεβατιού με ορθοπεδικό αποτέλεσμα για ένα παιδί.

Παρά όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, οι καναπέδες-ακορντεόν των παιδιών έχουν μερικά σημαντικά μειονεκτήματα:

 • είναι δύσκολο να διπλωθεί στην αρχική του κατάσταση.
 • σε περίπτωση βλάβης του μηχανισμού, τα έπιπλα θα είναι δύσκολο να επισκευαστούν, επειδή το κάθισμα και το στρώμα είναι μια ενιαία κατασκευή.
 • η πλάτη του καθίσματος είναι πάρα πολύ παχιά λόγω του γεγονότος ότι χρησιμεύει και ως ξεχωριστή κλίνη.
 • οι τροχοί ενός τέτοιου καναπέ, εάν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, μπορούν να αφήσουν μεγάλες τσιμπήματα, γρατζουνιές και παραμορφώσεις στο κάλυμμα δαπέδου που δεν μπορούν να κρυφτούν.

Είδη

Σήμερα καναπέδες, ακορντεόν για παιδιά υποδιαιρείται σε διάφορους τύπους ανάλογα με τη δομή του πλαισίου:

 • καροτσάκι ακορντεόν σε μεταλλικό πλαίσιο?
 • ακορντεόν καναπέ στο μπλοκ ελατηρίου.
 • καροτσάκι ακορντεόν σε ξύλινο πλαίσιο.

Καναπέδες ακορντεόν σε μεταλλικό πλαίσιο

Τα έπιπλα παιδιών με ένα τέτοιο πλαίσιο διακρίνονται από ένα αυξημένο επίπεδο αντοχής. Θεωρείται επίσης το πιο ανθεκτικό. Πράγματι, σε ένα τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχουν πολύ εύθραυστα μέρη.

Ένας βολικός μηχανισμός σε τέτοιους μετασχηματιστές σας επιτρέπει να επεκτείνετε πλήρως τα έπιπλα με μια απλή κίνηση των χεριών. Το κάθισμα ανεβαίνει λίγο και το κάτω μέρος απλώς ωθείται προς τα εμπρός. Ακόμα και ένα μικρό παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον.

Ακορντεόν καναπέ στο μπλοκ ελατηρίου

Για τέτοια έπιπλα που χρησιμοποιούν άνετα στρώματα με μηχανισμό ελατηρίου. Μπορεί να υπηρετήσει τους δασκάλους του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, το κόστος ενός τέτοιου καναπέ είναι σχετικά χαμηλό.

Πολλοί άνθρωποι σημειώνουν ότι η μονάδα ελατηρίου έχει εξαιρετικό ορθοπεδικό αποτέλεσμα. Αυτό παρέχει άνεση στο παιδί.

Ακορντεόν καναπέ αυτού του τύπου συνιστώνται να τοποθετούνται σε μικρά διαμερίσματα στούντιο.

Ξύλινο καναπέ ακορντεόν

Τα έπιπλα από ξύλο είναι λιγότερο ανθεκτικά από τα έπιπλα από μεταλλικό σκελετό.Αλλά αυτή η επιλογή είναι πιο κοινή για τα παιδιά.

Το φυσικό ξύλο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Το τεχνητό ξύλο μπορεί να παράγει ουσίες που είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που τοποθετούν μετασχηματιστικούς καναπέδες σε χώρους που φωτίζονται από υπεριώδεις ακτίνες, οι οποίες επιταχύνουν τη διαδικασία έκκρισης τοξινών.

Συμβουλές για την επιλογή

Πριν αγοράσετε έναν κατάλληλο καναπέ μετασχηματιστή για το παιδί σας, πρέπει να εξετάσετε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός είναι αρκετά ισχυρός. Μετά από όλα, τα περισσότερα παιδιά αγαπούν να πηδούν στα κρεβάτια τους.

Ελέγξτε προσεκτικά ότι δεν υπάρχουν γρατζουνιές ή τσιπς στον καναπέ. Δείτε επίσης όλες τις προσθήκες. Πρέπει να είναι σταθερά τοποθετημένα έτσι ώστε η δομή να μην σπάει κάτω από το βάρος ενός ατόμου.

Ελέγξτε τον βασικό μηχανισμό. Θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, τα έπιπλα θα πρέπει να εμφανίζονται εύκολα με μια απλή κίνηση του χεριού. Δώστε προσοχή στο σχεδιασμό του καναπέ-μετασχηματιστή. Μετά από όλα, επιλέγεται για το εσωτερικό του παιδικού δωματίου.

Λαμβάνεται υπόψη το ύψος των εν λόγω επίπλων. Μετά από όλα, θα χρησιμεύσει ως ένα κρεβάτι για ένα παιδί.Για τα παιδιά, συνιστάται να αγοράσετε σχέδια ύπνου με χαμηλότερο ύψος. Δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 115-120 εκατοστά.

Ενδιαφέροντα παραδείγματα στο εσωτερικό

Σήμερα, οι κατασκευαστές μπορούν να προσφέρουν ένα σημαντικό αριθμό διαφορετικών όμορφων εκδόσεων ακορντεόν καναπέ για παιδιά. Έτσι, για ένα μικρό παιδί μπορείτε να πάρετε τα έπιπλα σε φωτεινά χρώματα (μπλε, ανοιχτό πράσινο, ροζ, λιλά). Ταυτόχρονα μπορεί να είναι ένα φωτεινό μοτίβο μεσαίου μεγέθους. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά διακοσμητικά μαξιλάρια, φτιαγμένα στο ίδιο χρώμα. Λαμβάνετε υπόψη το ύψος αυτών των επίπλων. Μετά από όλα, θα χρησιμεύσει ως ένα κρεβάτι για ένα παιδί.

Επίσης στο παιδικό δωμάτιο μπορείτε να κανονίσετε ένα ακορντεόν καναπέ, κατασκευασμένο σε κρέμες, μπεζ ή αποχρώσεις δέρματος. Ταυτόχρονα, το κύριο κάθισμα μπορεί να είναι ελαφρύτερο και φωτεινότερο (ανοιχτό μπλε, λευκό, πράσινο, κίτρινο). Είναι καλύτερα να μην επιλέξετε την επιλογή των επίπλων με μια φωτογραφία. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι περιττό και μπορεί να επιβαρύνει το εσωτερικό του δωματίου. Ως διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά μαξιλάρια με άλλες φωτεινότερες αποχρώσεις (κόκκινο, σκούρο πράσινο, πορτοκαλί, καφέ).

Το σχήμα αυτών των πρόσθετων αντικειμένων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό (στρογγυλό, κυλινδρικό, οβάλ, τετράγωνο).

Μια μεγάλη επιλογή για το δωμάτιο ενός παιδιού μπορεί να είναι έπιπλα από χλωμό λιλά σκιές. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι πλεονεκτικό να εξετάσουμε αυτή την επιλογή με λευκά στοιχεία. Ρίξτε μαξιλάρια για αυτή την επιλογή είναι καλύτερα να επιλέξετε το ίδιο χρώμα. Αυτό το κομμάτι των επίπλων στο δωμάτιο, που εκτελούνται και σε απαλά-ιώδη τόνους θα φαίνονται τέλεια.

Στο δωμάτιο για το κορίτσι θα δούμε μεγάλο καναπέ-ακορντεόν, φτιαγμένο σε ανοιχτό ροζ και άσπρες αποχρώσεις. Τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να γίνει με ένα ανάγλυφο στρώμα και μια όμορφη πλάτη με σχέδια. Τα πολύ μαλακά μαξιλάρια θα πρέπει να επιλέξουν μια λεπτή ροζ απόχρωση.

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καναπέ-ακορντεόν, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο