Μεγάλοι καναπέδες

Ο καναπές είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του καθιστικού σε οποιοδήποτε στυλ. Δεν θέτει μόνο τον τόνο για το δωμάτιο, αλλά είναι η «καρδιά» του, στην οποία τα υπόλοιπα στοιχεία ταιριάζουν. Αν επιτρέπονται τετραγωνικά μέτρα, μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγάλο και όμορφο καναπέ που θα μεταμορφώσει το δωμάτιο και θα το καταστήσει πιο λειτουργικό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Σήμερα σε καταστήματα επίπλων μπορείτε να βρείτε έναν τεράστιο αριθμό διαφορετικών μοντέλων καναπέδων μεγάλου μεγέθους. Έχουν μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές που έχουν ευρύχωρες κατοικίες.

Σε αυτά τα έπιπλα μπορούν να φιλοξενηθούν μερικοί άνθρωποι. Στο σαλόνι, αυτή η λεπτομέρεια θα είναι πολύ χρήσιμη, καθώς σε αυτό το δωμάτιο οι άνθρωποι συνήθως συναντώνται για ένα φλιτζάνι τσάι και φιλικές συνομιλίες.

Αυτός ο καναπές μπορεί να έχει τόσο άμεση όσο και γωνιακή σχεδίαση.Η δεύτερη επιλογή είναι πολύ δημοφιλής, καθώς φαίνεται μοντέρνα και κομψή και μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορες λειτουργικές προσθήκες.

Σήμερα, διάφοροι κατασκευαστές που παράγουν επικαλυμμένα έπιπλα προσφέρουν την υπηρεσία αυτοελέγχου από τους πελάτες των χρήσιμων επιλογών για τον καναπέ που τους αρέσει. Αυτά μπορεί να είναι οι ράφια στις πλευρές, ένα στερεοφωνικό σύστημα, πολλά κουτιά από λινό και ούτω καθεξής.

Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πτυσσόμενα και ανασυρόμενα συστήματα που εκτελούν το ρόλο ενός επιπλέον κρεβατιού. Στους μεγάλους καναπέδες-κρεβάτια, το επιπλέον κρεβάτι είναι πιο ευρύχωρο και είναι εξοπλισμένο με ένα ισχυρό πλαίσιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί η κατάσταση της εμφάνισης τέτοιων επίπλων. Για παράδειγμα, ένας πολυτελής γωνιακός καναπές με σχέδιο U και επικαλυμμένος με λευκό δέρμα μπορεί να δώσει ιδιαίτερο κομψό σαλόνι στο σαλόνι.

Είδη

Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες αρκετές δημοφιλείς ποικιλίες μεγάλων καναπέδων.

Τα κλασικά προϊόντα με βραχίονες απ 'ευθείας σχεδίασης είναι τα πιο δημοφιλή και κοινά. Είναι κατάλληλα για τις περισσότερες διατάξεις και φαίνονται αρμονικά αν επιλέξετε ένα κατάλληλο μέρος στο δωμάτιο.

Υπάρχουν επίσης μοντέλα καναπέδων χωρίς μπράτσα. Αυτοί οι τύποι μεγάλου μεγέθους έπιπλα έχουν μια πρωτότυπη και αρμονική εμφάνιση. Δεν φαίνεται βαρύ, επειδή δεν έχουν πλευρικά μέρη.

Στα καταστήματα επίπλων μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα μοντέλα στα οποία υπάρχει μόνο ένα υποβραχιόνιο. Τέτοιες επιλογές είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των ψηλών ανθρώπων, επειδή μπορείτε να βάλετε το κεφάλι σας στη μία πλευρά και να τεντώσετε ήρεμα τα πόδια σας, χωρίς τίποτα να στηρίζεται πάνω τους.

Ιδιαίτερα κομψό και ελκυστικό στα προϊόντα εσωτερικής εμφάνισης σε κλασικό στιλ με ξύλινες λεπτομέρειες και όμορφη καμπύλη πλάτη.

Στα ευρύχωρα σαλόνια φαίνονται γωνιακοί καναπέδες. Μπορούν να έχουν σχήμα σχήματος U ή σχήμα L. Αυτά τα μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή σήμερα, καθώς έχουν μια εντυπωσιακή και καλαίσθητη εμφάνιση και σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ικανοποιητικά τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συχνά υπάρχουν αρκετά βολικά συρτάρια σεντονιών στο κάτω μέρος και άλλες ενδιαφέρουσες προσθήκες.

Μπορείτε να δείτε τα διάφορα μοντέλα των μεγάλων γωνιακών καναπέδων στο παρακάτω βίντεο:

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν όμορφους και άνετους καναπέδες με τα πόδια. Τόσο ευθύ όσο και γωνιακά μοντέλα μπορούν να συμπληρωθούν με αυτά τα μέρη. Για την κατασκευή των ποδιών που χρησιμοποιούνται πιο συχνά υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό ξύλο ή μέταλλο.

Έτσι, στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους, τα αντίγραφα με οικολογικά ξύλινα στοιχεία φαίνονται αρμονικά. Είναι απλά, σκαλισμένα ή καμπύλα.

Για τα έπιπλα με σύγχρονο τρόπο (σοφίτα, hi-tech, κ.λπ.) είναι ιδανικά για επιλογές με μεταλλικά πόδια. Μπορούν να είναι βαμμένα και άβαφτα. Τα πιο αρμονικά προσαρμόζονται σε μοντέλα αυτού του περιβάλλοντος που είναι εξοπλισμένα με πόδια από χρώμιο.

Αν σας αρέσουν οι δημιουργικοί εσωτερικοί χώροι, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους θεαματικούς στρογγυλός καναπέδες μεγάλου μεγέθους. Τα καθίσματα σε παρόμοια μοντέλα, που βρίσκονται πλησίον μεταξύ τους, σχηματίζουν μια στρογγυλεμένη γραμμή. Αυτά τα έπιπλα έχουν εντυπωσιακές διαστάσεις και φαίνονται υπέροχα μόνο σε ευρύχωρα δωμάτια.

Σήμερα, σε μερικά καταστήματα επίπλων μπορείτε να βρείτε ασυνήθιστα προϊόντα, πλήρη με τα οποία είναι ένας μικρός γύρος οθωμανός, φτιαγμένος στο ίδιο πνεύμα με τα επικαλυμμένα έπιπλα. Μια τέτοια λεπτομέρεια μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον καναπέ, σχηματίζοντας το οπτικό αποτέλεσμα του αποσπασματικού πυρήνα του ημικυκλίου.

Διαστάσεις

Τα μεγάλα έπιπλα μπορούν να έχουν μήκος μεγαλύτερο από 300-400 cm.

Στις συνθήκες ενός ευρύχωρου καθιστικού, οι πολύ μεγάλοι γωνιακοί καναπέδες φαίνονται εξαιρετικοί, το μήκος τους είναι 5 μέτρα ή περισσότερο.

Συνιστάται να επιλέξετε τις επιλογές, το βάθος των καθισμάτων να μην είναι μικρότερο από 80-90 εκ. Στα πιο ευρύχωρα μοντέλα, ο αριθμός αυτός μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκ. Αυτά τα καθίσματα είναι πολύ άνετα αλλά δεν είναι κατάλληλα για όλους. Μετά από ανάπαυση σε έναν καναπέ σαν αυτό, κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται δυσφορία στη σπονδυλική στήλη.

Υλικά

Πριν αγοράσετε έπιπλα, πρέπει να αποφασίσετε σχετικά με το μοντέλο με το οποίο θέλετε να δείτε την ταπετσαρία στο σπίτι σας.

Τα πιο πρακτικά και ανθεκτικά θεωρούνται καναπέδες ταπετσαρισμένες σε γνήσιο δέρμα. Τέτοιο υλικό μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλή αντοχή και αντίσταση στη φθορά Στην επιφάνειά του δεν είναι τόσο εύκολο να αφήσετε μια γρατσουνιά.

Καναπέδες με ταπετσαρία από γνήσιο δέρμα έχουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Αλλά είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι τέτοια μοντέλα είναι ακριβά. Εάν θέλετε να αγοράσετε έναν όμορφο δερμάτινο καναπέ, αλλά ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα πιο προσιτό μοντέλο με δερμάτινη ταπετσαρία ή οικολογική δερμάτινη ταπετσαρία.

Εξωτερικά, τέτοια επικαλυμμένα έπιπλα δεν είναι κατώτερα από τα φυσικά, αλλά είναι λιγότερο ανθεκτικά και ανθεκτικά στη φθορά. Πάνω από παρόμοιες επιφάνειες με την πάροδο του χρόνου υπάρχουν ρωγμές και άσχημες τριβές, χαλάοντας την εμφάνισή τους. Αντιμετωπίστε έναν τέτοιο καναπέ πρέπει να είναι προσεκτικά.

Τα μοντέλα υφασμάτων είναι δημοφιλή σήμερα. Οι ακόλουθοι τύποι υφασμάτων χρησιμοποιούνται για καναπέδες ταπετσαρίας:

  • Chenille Αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον κλωστοϋφαντουργικό προϊόν είναι ανθεκτικό στη φθορά, καθώς περιέχει συνθετικές ίνες. Αλλά μην αγοράζετε καναπέ με παρόμοια ταπετσαρία, αν έχετε ζώα στο σπίτι, καθώς το σενίλ γίνεται γρήγορα άχρηστο υπό την επίδραση των αιχμηρών νυχιών.
  • Γκούννυ. Αυτό το ύφασμα είναι πολύ ανθεκτικό και δεν απαιτεί πολύπλοκη φροντίδα. Από τα μειονεκτήματα τέτοιων ταπετσαριών, μπορείτε να επιλέξετε μόνο την κακή περιοχή χρώματος του τάπητα.
  • Βελούδο Τέτοιες ταπετσαρίες είναι εύκολο να φροντίσουν. Δεν έχει διαγραφεί με το χρόνο και είναι υποαλλεργικό. Ωστόσο, τα έπιπλα με βελούδο δεν είναι φθηνά.
  • Κοπάδι. Αυτό το υλικό είναι πολύ δημοφιλές. Έχει μια πυκνή δομή και φωτεινά χρώματα, που δεν υπόκεινται σε ξεθώριασμα.

Συμβουλές για την επιλογή

  1. Πριν πάτε στο κατάστημα επίπλων, θα πρέπει να αποφασίσετε πού ακριβώς σχεδιάζετε να τοποθετήσετε τα μεγάλα έπιπλα ταπετσαρισμένα.
  2. Μετρήστε το δωμάτιο στο οποίο θα υπάρχει ένας καναπές.
  3. Μην βιαστείτε να αγοράσετε το αγαπημένο σας μοντέλο. Κατ 'αρχάς, εκτιμήστε την ποιότητα των επίπλων στο κατάστημα. Επιθεωρήστε προσεκτικά τις ραφές - πρέπει να είναι απολύτως επίπεδες και κομψές.
  4. Δώστε προσοχή στην ποιότητα της ταπετσαρίας. Δεν πρέπει να είναι πολύ θαμπό και να έχει ελαττώματα στην επιφάνεια.
  5. Αν αγοράσετε έναν καναπέ με ένα μηχανισμό ολίσθησης, τότε θα πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργικότητα του έργου του.
  6. Επιλέξτε τέτοια έπιπλα έτσι ώστε στο στυλ και το χρώμα του να ταιριάζει στο εσωτερικό και τη διακόσμηση του δωματίου στο οποίο πρόκειται να το τοποθετήσετε.

Παραλλαγές τοποθέτησης στο εσωτερικό

Γωνιακός καναπές με μπεζ δερμάτινη ταπετσαρία μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο με απαλούς μπλε τοίχους, λευκή οροφή και κόκκινο laminate δάπεδο. Απέναντι από τα επικαλυμμένα έπιπλα θα πρέπει να βάλει ένα σκοτεινό ξύλινο τραπέζι με μια γυάλινη κορυφή. Τα παράθυρα πίσω από τον καναπέ (αν υπάρχουν) πρέπει να συμπληρώνονται με ελαφρές κουρτίνες. Αραιώστε το συνδυασμό με ένα χαλί άσπρου και καφέ χρώματος, εικόνες στους τοίχους και ένα ψηλό μπεζ φανό δαπέδου πίσω από τον καναπέ.

Ένας πανέμορφος καναπές σχήματος U με λεπτή σκιά θα φανεί εντυπωσιακό με φόντο το χιόνι-λευκό γύψο στους τοίχους και την οροφή, τα διακοσμητικά τούβλα και το πάτωμα, με επένδυση από ανοιχτό καφέ φύλλο.Ολοκληρώστε το σαλόνι με ένα μικρό οθωμανικό κοντά στα επικαλυμμένα έπιπλα, ενσωματωμένα φώτα οροφής, μονόχρωμες ζωγραφιές στους τοίχους και ψηλούς λαμπτήρες δαπέδου με μεγάλες μπεζ αποχρώσεις.

Ένας σκούρος μπλε καναπές με ταπετσαρία ύφασμα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο με λευκούς τοίχους και ένα ελαφρύ ξύλινο πάτωμα. Πάνω από τα έπιπλα είναι να κρεμάσουν λευκά ράφια τοίχων για βιβλία και μερικά μικρά έργα ζωγραφικής. Μια μικρή λευκή στρογγυλή τράπεζα και ένα στρογγυλό λευκό χαλί θα βρουν τη θέση της απέναντι από τον καναπέ.

Ένας μεγάλος δερμάτινος καναπές χρώματος καραμέλας πρέπει να τοποθετείται σε ένα δωμάτιο με λευκούς τοίχους και ένα δάπεδο με επένδυση από γαλακτώδες φύλλο. Αραιώστε το χιονισμένο περίγραμμα με μαύρα κουφώματα, λάμπες με μαύρες αποχρώσεις και μεγάλη τοιχογραφία με "ζοφερές" αποχρώσεις. Ο καναπές μπορεί να συμπληρωθεί με γκρι μαξιλάρια και μπροστά του μπορείτε να βάλετε ένα χαμηλό τραπέζι από σκούρο ξύλο.

Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα με γαλάζια σκιά θα φαίνονται αρμονικά στο φόντο ενός τοίχου από τούβλα και ενός δαπέδου γκρίζου χρώματος. Βάλτε μια ψηλή, γκρίζα βιβλιοθήκη πίσω από τον καναπέ και απέναντί ​​της ένα μικρό ασπρόμαυρο τραπέζι. Στο πάτωμα μπορείτε να βάλετε ένα χαλί που συνδυάζει μαύρο, γαλακτώδες και ανοιχτό γκρι χρώμα.Τα παράθυρα θα πρέπει να συμπληρωθούν με ελαφρές κουρτίνες. Σε ένα τέτοιο σύνολο θα φανεί σκοτεινό σφυρήλατο πολυέλαιο.

Ο καναπές με το κάτω μέρος, επικαλυμμένο με μαύρο δέρμα και το πάνω μέρος, διακοσμημένο με γκρι υφάσματα, θα βρει τη θέση του στο καθιστικό με λευκούς και μωβ τοίχους, μαύρο πάτωμα με γυαλιστερή επιφάνεια και παράθυρα με σκούρα πλαίσια. Στο πάτωμα μπορείτε να βάλετε ένα χαλί με ένα μεγάλο σωρό γκρι σκιά. Απέναντι από τον καναπέ μπορείτε να βάλετε ένα ξύλινο τραπέζι σε μαύρο χρώμα. Ολοκληρώστε το δωμάτιο με μονόχρωμες ζωγραφιές και λαμπτήρες δαπέδου από μέταλλο.

Ένας λευκός στρογγυλός καναπές θα είναι σε αρμονία με τους λευκούς τοίχους και τα παρόμοια χαλιά δαπέδου. Μπορείτε να αραιώσετε το εσωτερικό του χιονιού με ένα σκούρο μπλε μαξιλάρι, ένα μικρό ξύλινο τραπέζι, χρυσούς λαμπτήρες και ένα μπεζ σωρό χαλί.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο