Καλύμματα για γωνιακό καναπέ

 Καλύμματα για γωνιακό καναπέ

Οι ιδιοκτήτες γωνιακών καναπέδων αντιμετωπίζουν συχνά το γεγονός ότι το αρκετά κατάλληλο προϊόν χάνει την αισθητική του εμφάνιση. Ένα ζευγάρι λεκέδες ή γρατσουνιές στην ταπετσαρία χαλάει εντελώς τη συνολική εμφάνιση του δωματίου. Συμβαίνει επίσης ότι θέλετε να αποθηκεύσετε τον αγαπημένο σας καναπέ στην αρχική του μορφή, αλλά είναι αδύνατο να απομακρύνετε τα σωματίδια σκόνης από αυτό. Οι απλές κουβέρτες ή καπέλα είναι ενοχλητικές: κινούνται προς τα έξω, κολλάνε και δεν προστατεύουν πραγματικά, μόνο καλύμματα επίπλων μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα καλύμματα επίπλων έχουν σημαντικές λειτουργίες:

 • Προστασία. Το κάλυμμα μπορεί να αγοραστεί ολοκληρωμένο με καναπέ.Τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια ζώα κάνουν την υπόθεση απολύτως απαραίτητη. Η νέα ταπετσαρία θα αποφύγει κινδύνους όπως γρατζουνιές, ρουφηξίες, μαλλί και βρώμικους λεκέδες.
 • Ενημέρωση. Με την πάροδο του χρόνου, ο καναπές χάνει το πλούσιο χρώμα του, σε μερικές περιπτώσεις σκουπίζεται, εμφανίζονται μη ορατοί λεκέδες, έχοντας τη δική του ιστορία, ίχνη νυχιών και μαλλί. Καλύψτε απόλυτα όλες τις ατέλειες.
 • Νέο ύφος. Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο είναι ο αποκτώμενος καναπές, με την πάροδο του χρόνου θα σας ενοχλήσει. Και η μόδα είναι μια πολύ ιδιότροπη κυρία. Στη νέα εποχή, το παλιό χρώμα μπορεί να είναι σημάδι κακής γεύσης. Μια καλά επιλεγμένη κάλυψη όχι μόνο θα αναζωογονήσει το εσωτερικό, αλλά θα σας επιτρέψει να παραμείνετε πάντα στην τάση.

Τα οφέλη είναι τα εξής:

 • Καναπές ασφαλείας. Καλύπτει, σε αντίθεση με την ταπετσαρία της μέσης, η οποία απαιτεί την αποσυναρμολόγηση του μηχανισμού του καναπέ, διατηρεί την εργοστασιακή του συναρμολόγηση και επομένως δεν βλάπτει τα εσωτερικά μέρη του.
 • Πρακτικότητα. Μόλις το προϊόν έχει λερωθεί, μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί γρήγορα.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Μπορείτε να ντύσετε το προϊόν μόνοι σας. Χρειάζεται πολύς χρόνος. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τα καλύμματα κάθε μήνα ή εβδομάδα.
 • Ποικιλία. Στην πώληση είναι προϊόντα από υλικά διαφορετικών χρωμάτων και υφών, όλα τα πιθανά στυλ και τύπους.
 • Κόστος Η ακριβότερη κάλυψη είναι φθηνότερη από την αντικατάσταση της ταπετσαρίας και, ακόμα πιο φθηνότερη από ένα νέο καναπέ.

Είδη

Τα καλύμματα μπορούν να καλύψουν ολόκληρο τον καναπέ και μπορείτε και μεμονωμένα αντικείμενα. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος τους θα είναι χαμηλότερο, ωστόσο, δεν θα εκτελέσει όλες τις λειτουργίες μιας πλήρους κάλυψης. Ας σταματήσουμε σε καλύμματα σε όλους τους καναπέδες. Για γωνιακούς καναπέδες παρουσιάζεται ένα ευρύ φάσμα καλύψεων. Διαφορετικά στυλ, υλικά και τιμές.

Αξίζει να εξεταστεί μόνο το μέγεθος της δομής. Πού είναι η προεξοχή δεξιά ή αριστερά. Υπάρχουν υποβραχιόνια ή ράφι - δεν έχει σημασία, αφού τα μοντέλα για όλες τις παραλλαγές καναπέδων πωλούνται. Απομένει μόνο να τα βρούμε.

Τύποι καλύμματα γωνιακών καναπέδων:

 • Ακρωτήριο Είναι μια κουβέρτα από πυκνό υλικό, στερεωμένη στον καναπέ με τη βοήθεια διακοσμητικών δεσμών, ταινιών ή κολλητών. Μερικές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κεραυνοί. Το προϊόν είναι καλά στερεωμένο στα έπιπλα και δεν γλιστράει, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα καπέλα.
 • Προϊόν σε ελαστική ταινία. Στην άκρη του καλύμματος περνάει το τσίχλα. Κατά κανόνα, τα προϊόντα αυτά τείνουν καλά και είναι κατάλληλα για έπιπλα οποιασδήποτε διαμόρφωσης.
 • Eurocover Το αδιάστατο προϊόν που έχει οποιαδήποτε μορφή. Η ποιότητα αυτή οφείλεται στην ελαστικότητα και την ελαστικότητα του υλικού. Τα Eurocovers είναι ανθεκτικά, ευέλικτα και πρακτικά.

Με τη μορφή διακεκριμένων:

 • Δωρεάν Μπορεί να κρύψει ελαττώματα επίπλων. Το προϊόν σε σχήμα τσάντας είναι σταθερό με τόξα, κορδέλες. Παράγεται από πυκνά υλικά. Μερικές φορές σε συνδυασμό με τους πνεύμονες.
 • Πτώση Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η παρουσία μεγάλου αριθμού διακοσμητικών, κουρτίνες. Συνδεμένο με γραβάτες και velcro.
 • Τοποθετημένο. Καλά τοποθετημένα ή τεντώσιμα καλύμματα. Επαναλάβετε ιδανικά το σχήμα του καναπέ.
 • Πυκνό. Αυτή η επιλογή είναι συχνά ραμμένη κατά παραγγελία, καθώς πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στο μέγεθος του καναπέ. Οποιεσδήποτε ρυτίδες και ανωμαλίες θα είναι εμφανείς.

Υλικά και εξαρτήματα

Όταν επιλέγετε μια περίπτωση, πρέπει να σκεφτείτε το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Η ποιότητα, η πρακτικότητα και η διάρκεια ζωής του προϊόντος εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τους όρους χρήσης των επίπλων:

 • Μόνιμο κρεβάτι. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ανθεκτικά στη φθορά υλικά που δεν χύνονται, δεν εξασθενίζουν και παραμένουν ανθεκτικά.Συνήθως συνθετικά υφάσματα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Εξίσου σημαντική είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον.
 • Η παρουσία μικρών παιδιών και κατοικίδιων ζώων. Επιλέξτε ένα υλικό μη σήμανσης με την προσδοκία συχνών πλυσίματος. Η μη τάση για εισπνοές και συλλογή μαλλιού θα είναι επίσης ένα πλεονέκτημα.
 • Σαλόνι. Το πρόσωπο του σπιτιού, ένα μέρος για την υποδοχή των επισκεπτών. Είναι απαραίτητο να μιλάμε για υλικά με μια ενδιαφέρουσα υφή, ασυνήθιστα χρώματα και κομψό σχεδιασμό.

Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα υλικά:

 • Βελούδο Βελούδινη, μαλακή επιφάνεια, χαμηλό κόστος σε σύγκριση με το πραγματικό βελούδο και αντοχή στη φθορά με την προϋπόθεση ότι η βελούδα είναι δημοφιλής. Δεν συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό, είναι εύκολο να καθαριστεί και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Κοπάδι. Μαλακή αλλά ανθεκτική. Δεν παραμορφώνει και απωθεί το νερό. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του υλικού είναι η ασυλία του στο φως. Δεν ξεθωριάζει κάτω από τη δράση του ηλιακού φωτός.
 • Βαμβάκι Η φυσική προέλευση παρέχει μια οικολογική και αναπνεύσιμη δομή. Έχει φωτεινά, όμορφα χρώματα λόγω της ευκολίας του χρωματισμού. Απορροφά την υγρασία καλά.
 • Jacquard. Μπορεί να αποτελείται από φυσικές και τεχνητές ίνες.Διατηρεί πολύχρωμα. Καλό. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αντοχή λόγω της παρουσίας συνθετικών πολυεστέρων και ελαλασμάτων στη σύνθεση. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ένα ενδιαφέρον ανάγλυφο μοτίβο, που θυμίζει κασκόλ.
 • Χαλαρώστε. Μοιάζει με φυσικό δέρμα. Δεν απορροφά νερό και αποκαθιστά καλά. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα - η έλλειψη καθυστερήσεων, που θα είναι ευτυχισμένοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.
 • Nubuck Μοιάζει με σουέτ. Υπάρχουν φυσικοί και τεχνητοί τύποι πρώτων υλών - δέρμα. Το τελευταίο είναι πολύ φθηνότερο και ανεπιτήδευτο στη φροντίδα. Το φυσικό nubuck έχει χαμηλή αντίσταση στη φθορά και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Το τεχνητό nubuck χρησιμοποιείται συχνά για έπιπλα σε γραφεία και καταστήματα τροφίμων.
 • Microfiber ή μικροΐνες. Λεπτή ίνα πολυμερούς. Αντιγράφει φυσικό σουέτ. Καλή πλένεται. Είναι εξαιρετικά απορροφητικό, ενώ στεγνώνει γρήγορα. Επιπλέον, η υγρασία δεν πέφτει από την μπροστινή πλευρά στην λανθασμένη πλευρά, η οποία προστατεύει τέλεια τα έπιπλα. Το κάλυμμα από μικροΐνες δεν ξεθωριάζει και δεν κυλάει.
 • Οικολογικό δέρμα Υφαντική βάση επικαλυμμένη με καουτσούκ ή πολυαιθυλένιο Για να φτιάξετε το υλικό σαν φυσικό δέρμα, δημιουργείται μια ιδιαίτερη εντύπωση.Χρησιμοποιείται για έπιπλα γραφείου και ως αντικατάσταση φυσικού δέρματος σε εσωτερικούς χώρους.
 • Πολυεστέρας Συνθετικό ύφασμα. Φορέστε, ασφαλές. Μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή. Δεν είναι τσαλακωμένο.
 • Chenille Υλικό αναγνωρισμένο από το ειδικό, διακριτικό μοτίβο. Προηγουμένως, αυτή η υφή δημιουργήθηκε με το χέρι λόγω της πρόσθετης περιέλιξης των νημάτων. Η χρήση αυτόματων μηχανών επέτρεψε τη μείωση του κόστους του σενίλλης. Η σύνθεση έχει βαμβάκι, ακρυλικό, βισκόζη και πολυεστέρα. Δεν ανέχεται την υγρασία και επιτρέπει μόνο στεγνό καθάρισμα.
 • Velvet Διατηρεί το σχήμα του καλά, το οποίο είναι σημαντικό για τα καπέλα. Δεν εξαπλώνεται και δεν ρίχνει. Στερεά και ανθεκτικά. Η συνήθης λύση της υγρής αμμωνίας θα βοηθήσει στην επιστροφή της αρχικής εμφάνισης.
 • Σημειώστε. Βαμβακερό ύφασμα με μοτίβο ψαροκόκαλου. Δεν ξεθωριάζει και δεν ξεθωριάζει στον ήλιο. Λόγω της ειδικής ύφανσης έχει υψηλή πυκνότητα.
 • Δαμασκό. Η βάση είναι το μετάξι, το μαλλί, το βαμβάκι ή το λινάρι. Το υλικό είναι ευγενές και λαμπερό. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ένα λουλούδι στολίδι.
 • Brocade Προς το παρόν κατασκευάζονται από τεχνητές ίνες.Χοντρό και πλούσιο - μπορεί να γίνει το επίκεντρο του εσωτερικού. Η παρουσία μεταλλικών νημάτων απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.
 • Ταπετσαρία. Το φυσικό μαλλί, το βαμβάκι, το λινάρι, το μεταξωτό, το χρυσό και το αργυρό νήμα, το Lurex και οι συνθετικές ίνες χρησιμοποιούνται ως σύνθετα υλικά. Υψηλή πυκνότητα, ως αποτέλεσμα - διαστασιακή σταθερότητα και αντοχή στη φθορά. Μια μεγάλη ποικιλία από υφές, χρώματα, στολίδια και οικόπεδα. Διατηρεί το χρώμα καλά. Μην ανεχτείτε το σιδέρωμα και το πλύσιμο στο σπίτι. Είναι απαραίτητο να στεγνώνετε.

Για να μην καταρρεύσει το κάλυμμα και να μην προκαλέσει δυσκολία, θα πρέπει να διορθωθεί, γι 'αυτό υπάρχουν οι εξής τρόποι:

 • Κλειδαριά φερμουάρ Χρησιμοποιείται για στενά καλύμματα. Πιο συχνά κρυμμένο, αλλά μερικές φορές ξεχωρίζει σε φωτεινό χρώμα, ως στοιχείο διακόσμησης.
 • Δεσμοί Κατάλληλο για προϊόντα χωρίς κόψιμο. Τα υλικά μπορεί να διαφέρουν. Διακοσμητικά κορδόνια, σατέν κορδέλες, δαντέλες.
 • Κουμπιά και κουμπιά. Το στοιχείο διακόσμησης που εκτελεί τη λειτουργία στερέωσης.
 • Τοποθέτηση ταινιών. Velcro - στερέωση σε δύο μέρη: σκληρό είναι καρφωμένο στον καναπέ, και μαλακό ραμμένο στο μπότες. Κρυμμένα αντικείμενα.
 • Ελαστική ταινία ραμμένη στην άκρη. Κατάλληλο για σταθερά μαξιλάρια.

Διαστάσεις

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι μεγάλοι και μαζικοί. Χάρη στον αναδιπλούμενο χώρο ύπνου γίνεται ακόμα πιο πολύ. Οι παράμετροι τέτοιων προϊόντων βρίσκονται μέσα σε ευρέα όρια και εξαρτώνται από τον αριθμό των ατόμων που θα χρησιμοποιήσουν το σχέδιο για ύπνο. Τα προϊόντα για παιδιά, για παράδειγμα, έχουν μήκος κλινοσκεπάσματος 150 εκ. Σε περίπτωση που ένας ενήλικας χρησιμοποιεί καναπέ - 200 ή 210 εκ. Τα τυπικά μεγέθη είναι 3800Χ2000 χιλ.

Είναι καλύτερο για τους ιδιοκτήτες επίπλων ασυνήθιστων διαστάσεων και σχημάτων να χρησιμοποιούν καθολικά καλύμματα κατασκευασμένα από υλικό έντασης. Στους γωνιακούς καναπέδες, κάθονται σαν γάντι.

Κατά την αγορά μιας θήκης, θα πρέπει να εξετάσετε όχι μόνο το μήκος του κρεβατιού, αλλά και το ύψος της πλάτης. Οι γωνιακοί καναπέδες είναι ιδανικοί για όλα τα καλύμματα. Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στην πλευρά της προεξοχής και την παρουσία υποβραχιόνων και ράφια.

Μάρκες

Πολλοί κατασκευαστές επίπλων προσφέρουν καλύμματα για τα προϊόντα τους:

 • Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου κατασκευαστή είναι η παγκοσμίου φήμης Ikea. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εταιρείες που δεν έχουν καμία σχέση με τα έπιπλα αυτής της εταιρείας, παρ 'όλα αυτά ειδικεύονται σε καλύμματα γι' αυτήν. Ο αριθμός των προσφορών δεν μπορεί να υπολογιστεί. Οι τιμές είναι διαφορετικές.Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν υπηρεσίες προσαρμογής προσαρμοσμένες στις επιθυμίες του πελάτη. Μπορεί να είναι διάφορες αποφάσεις στυλ ή προϊόντα για έπιπλα ασυνήθιστη μορφή.
 • Τα πιο δημοφιλή τουρκικά προϊόντα. Το χαμηλό κόστος και η ευκολία φροντίδας κέρδισαν την καρδιά του καταναλωτή. Αυτές οι ιδιότητες οφείλονται στη χρήση συνθετικών υφασμάτων. Το υλικό αποτελείται συνήθως από βαμβάκι, πολυεστέρα και ελαστάνη. Από την αναλογία τους εξαρτάται από το τελικό κόστος του προϊόντος. Όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία των συνθετικών, τόσο φθηνότερο θα είναι το κάλυμμα. Η γκάμα των προϊόντων είναι ευρεία, ως επί το πλείστον στερεά χρώματα. Κερδίζουν λόγω της υφής του υλικού.
 • Τούρκοι κατασκευαστές κρατήστε μια παλάμη για την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρονται. Λόγω της ευελιξίας και της ευκολίας τους, τα τεντώσιμα καλύμματα είναι τα πιο συνηθισμένα. Οι κατασκευαστές επικεντρώθηκαν επίσης στην παραγωγή αυτών των συγκεκριμένων μοντέλων. Κάτι άλλο μπορεί να βρεθεί, αλλά κάπως πιο περίπλοκο και δαπανηρό.

Πώς να πάρετε ένα μέτρο για να αγοράσετε ένα κάλυμμα;

Όταν αγοράζετε ένα καθολικό κάλυμμα για ένα γωνιακό καναπέ, είναι απαραίτητο να μετρήσετε το μήκος της πλάτης του και να συσχετίσετε αυτό το μέγεθος με τις παραμέτρους της ελαστικότητας του καλύμματος.Το μήκος του γωνιακού καναπέ μπορεί να φτάσει τα 5,5 μέτρα. Οι ιδιοκτήτες ενός καλού ματιού μπορούν απλά να υπολογίσουν πόσα άτομα χωρούν στον καναπέ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα καλύμματα υποδεικνύουν την κατηγορία των επίπλων για τα οποία προορίζονται: διπλή, τριπλή. Στην περίπτωση των capes, πρέπει να διευκρινίσετε το μοντέλο του καναπέ σας και να μάθετε αν το επιλεγμένο ακρωτήριο ταιριάζει στον καναπέ σας. Όταν αγοράζετε, δώστε προσοχή - σε ποια πλευρά είναι η προεξοχή.

Πώς να φορέσετε;

Κάνοντας ένα γωνιακό καναπέ με ένα κάλυμμα δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις, το κύριο πράγμα είναι να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί.

Το ντύσιμο έχει ως εξής:

 1. Είναι απαραίτητο να μετακινήσετε τον καναπέ μακριά από τον τοίχο για να μπορείτε να φτάσετε σε οποιοδήποτε μέρος του.
 2. Διπλώστε το κάλυμμα σύμφωνα με τις γωνίες του καναπέ. Εστίαση στο χείλος.
 3. Εάν οι οδηγίες δεν έχουν πρόσθετες οδηγίες, τότε μπορείτε να φορέσετε ένα κάλυμμα και από τις δύο πλευρές. Το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε σωστά το βήμα 2.
 4. Ευθυγραμμίζουμε το υλικό σε ολόκληρη την επιφάνεια.
 5. Τοποθετήστε το κάλυμμα. Τα προϊόντα είναι πιο συχνά τοποθετημένα στο επάνω και στο κάτω μέρος.
 6. Οι τεντωμένοι τύποι καλύψεων σχηματίζουν κενά. Απαλλαγείτε από αυτά με ειδικά μαξιλάρια.Τους βάζουμε στο κενό μεταξύ της πλάτης και του καθίσματος. Έγινε!

Ένας ενδεικτικός τρόπος για να σφίξετε το κάλυμμα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Συμβουλές για την επιλογή

Για να μην απογοητευτείτε στην αγορά, πριν αποφασίσετε να πάτε στο κατάστημα, καθορίστε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Υφάσματα Ανάληψη βάσει των όρων χρήσης. Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα υλικά και επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά.
 • Χρώμα. Αποφασίστε για τα χρώματα που βασίζονται στο συνολικό ύφος του δωματίου. Θυμηθείτε ότι τα καλύμματα των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων γίνονται γρήγορα βρώμικα και συνεπώς απαιτούν συχνή πλύση. Δώστε προτίμηση σε ένα πυκνό προϊόν που θα διατηρήσει τη δομή του μετά από μεγάλο αριθμό πλύσεων.
 • Στυλ Εξαρτάται άμεσα από τον τύπο κατασκευής. Μάθετε αν υπάρχουν έτοιμα καλύμματα για το μοντέλο σας.
 • Διαστάσεις. Το κάλυμμα πρέπει να ταιριάζει στο μέγεθος του καναπέ σας. Καθορίστε ακριβώς ποια μεγέθη χρειάζονται για το επιλεγμένο μοντέλο.

Η ποικιλία τύπων, μορφών, σχημάτων και μεγεθών καλύμματος είναι εντελώς συγκεχυμένη. Επομένως, χρησιμοποιήστε μερικά από τα μυστικά της αγοράς:

 • Ένα απλό κάλυμμα χωρίς τέντωμα προϋποθέτει την γνώση των ακριβών διαστάσεων των επίπλων. Ελέγξτε με τους πωλητές για τις απαιτούμενες διαστάσεις και ελέγξτε τους ξανά πριν αγοράσετε.
 • Καλύπτει στην τάξη, φυσικά, αρκετά ακριβό. Ωστόσο, αυτός είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε ένα εντελώς μοναδικό πράγμα που να ικανοποιεί όλες τις πρακτικές και αισθητικές απαιτήσεις.
 • Eurocover - η ευκολότερη και πιο βολική επιλογή. Εύκολο στην αφαίρεση και τοποθέτηση, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Στην πώληση υπάρχει το ευρύτερο φάσμα αυτού του τύπου καλύμματα.
 • Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στα πιο αδύναμα σημεία του προϊόντος, δηλαδή: την ποιότητα των εξαρτημάτων και των εξαρτημάτων. Αυτό θα αναγνωρίσει αμέσως το ψεύτικο.
 • Μην κάνετε μια τελική απόφαση αγοράς χωρίς να ελέγξετε την ποιότητα των ραφών, την ακεραιότητα του υφάσματος και την απουσία ελαττωμάτων.
 • Θυμηθείτε, τα πιο διακοσμητικά στοιχεία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ότι θα εξαφανιστούν. Επιπλέον, είναι απλούστερη η φροντίδα ενός απλού προϊόντος.
 • Διαβάστε τις οδηγίες. Υπάρχουν καλύμματα υφασμάτων που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.
 • Μερικές φορές τα εξώφυλλα πωλούνται με έτοιμα προϊόντα, συνδυασμένα σε στυλ - ρολά, τραπεζομάντιλα, διακοσμητικά μαξιλάρια και χαρτοπετσέτες.

Κάνε τον εαυτό σου

Οι δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν ενδιαφέροντα και κομψά καλύμματα με τα χέρια τους. Αυτό μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, δεμένη ή βελονιά. Τα πλεκτά καλύμματα θα έχουν ιδιαίτερη σημασία στην κρύα εποχή. Χρησιμοποιήστε την τεχνική βελονάκι, μια τέτοια περίπτωση είναι πιο πυκνή από ό, τι πλέξιμο με βελόνες πλεξίματος, δεν θα τεντώσει και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Για να βελτιώσετε την ανθεκτικότητα του προϊόντος, προσθέστε συνθετικά νήματα σε φυσικά. Μπορείτε να πλέξετε διαμάντια, τετράγωνα, χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα. Μπορείτε να διακοσμήσετε τις άκρες με δαντέλα.

Δεν έχει σημασία αν η περίπτωση είναι ραμμένη ή πλεγμένη, το σχήμα της δημιουργίας της είναι περίπου το ίδιο και αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 1. Η επιλογή του υφάσματος, νήματα.
 2. Παράθυρα μέτρησης καναπέ.
 3. Ο υπολογισμός της ποσότητας του υλικού.
 4. Δημιουργία μοτίβων.
 5. Τοποθέτηση, απομόνωση.
 6. Ράψιμο

Εκτός από την επιθυμία και το υλικό θα χρειαστούν εργαλεία:

 • νήματα ·
 • ένα σύνολο βελόνων.
 • ραπτομηχανή?
 • ψαλίδι;
 • όργανο μέτρησης (μετρητής, μετροταινία).
 • δείκτη, σαπουνάκι ή κραγιόνια.

Όταν επιλέγετε ένα ύφασμα, εξετάστε τις συνθήκες στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί. Με την παρουσία παιδιών ή κατοικίδιων ζώων, είναι προτιμότερο να παραμείνετε σε μη σημαδεμένα και ανθεκτικά υλικά.

Οι παράμετροι καναπέδων απαιτούνται για τον υπολογισμό της ποσότητας υλικού. Για ευκολία και ακρίβεια του αποτελέσματος, είναι απαραίτητο να διαιρέσετε οπτικά τον καναπέ σε ορθογώνια τμήματα και να υπολογίσετε τις περιοχές τους. Το άθροισμα των περιοχών όλων των ορθογωνίων θα είναι η ποσότητα του υφάσματος που απαιτείται.

Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε την ποσότητα υλικού που απαιτείται για μικρά αντικείμενα και να τα προσθέσετε στο σύνολο. Θυμηθείτε ότι πρέπει να αγοράσετε ένα ύφασμα με περιθώριο, οπότε προσθέτουμε ένα άλλο μετρητή στον αριθμό που προκύπτει. Είναι καλύτερο να υπάρχει πλεόνασμα από ένα μειονέκτημα. Επιπλέον, το υπόλοιπο υλικό μπορεί να είναι χρήσιμο για την αποκατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων.

Πλένουμε το κάλυμμα, το σιδερώνουμε, το ντύρουμε στον καναπέ και θαυμάζουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Η μοναδικότητα κάθε μοντέλου του καναπέ οδηγεί στην αδυναμία γενικών συστάσεων για την κατασκευή μοτίβων. Κάθε καναπές έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Μέτρηση του καναπέ, βάλτε το μέγεθός του στο χαρτί. Εξετάστε την κλίμακα. Αργότερα αυτές οι παράμετροι θα τοποθετηθούν πάνω στο υλικό. Οι αποφάσεις στυλ εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τη φαντασία σας. Ωστόσο, με την έλλειψη εμπειρίας ραψίματος, αποφύγετε καμβά με στολίδια ή περίπλοκα σχέδια. Το ύφασμα θα πρέπει να προσαρμοστεί σύμφωνα με το πρότυπο, το οποίο θα απαιτήσει όχι μόνο χειροτεχνία, αλλά και περισσότερο υλικό.

Πώς να κοπεί;

Το κύριο και δυσκολότερο βήμα για τη δημιουργία ενός μαξιλαριού στον καναπέ είναι η δημιουργία ενός σχεδίου. Εάν δεν υπάρχει εμπειρία ή πολύ μικρή εμπειρία στο ράψιμο καλύμματος, είναι λογικό να εκπαιδεύετε σε οποιοδήποτε περιττό ύφασμα.Κάντε ένα μοτίβο, ράψτε το με το χέρι με μεγάλες ραμμένες βελονιές και δοκιμάστε. Σχεδόν πάντα υπάρχουν θέσεις που πρέπει να βελτιωθούν. Προσαρμογή. Ένα θαύμα συμβαίνει και η μπότα ταιριάζει τέλεια στον καναπέ. Αφαιρέστε προσεκτικά και ολοκληρώστε το τελικό μοτίβο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον επιθυμητό καναπέ.

Αν έχετε αρκετή εμπειρία και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, τότε μπορείτε να κάνετε χωρίς εκπαίδευση. Για την κατασκευή μοτίβων απαιτούνται τα ακόλουθα διαθέσιμα εργαλεία: χαρτί (κατά προτίμηση χάρτινο χιλιοστό, αλλά και απλό χαρτί), κραγιόνια (βεβαιωθείτε ότι δεν πλένονται εύκολα), μετρητή και ψαλίδι.

Εδώ χρησιμοποιούμε τις προετοιμασμένες διαστάσεις:

 • Για να γίνει αυτό, το ύφασμα πρέπει να απλώνεται σε μια οριζόντια επιφάνεια προς τα έξω.
 • Οι διαστάσεις σημαίνουν ένα κομμάτι σαπουνιού, δείκτη ή κιμωλία. Αφήνουμε τα επιδόματα ενός έως δύο εκατοστών για ραφές και ταιριάζουν.
 • Κόψτε τις τελειωμένες σιλουέτες και ράψτε τις με το χέρι ή κόψτε τους μαζί με καρφίτσες.
 • Κάνουμε ένα εξάρτημα και αξιολογούμε τη συνολική εμφάνιση του ληφθέντος ημιτελικού προϊόντος.
 • Οι ανακρίβειες και οι παραλείψεις εξαλείφονται με τη βοήθεια ακίδων και ζευγαριού βελονιών. Έχοντας επιτύχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ράφουμε τα πάντα σε μια γραφομηχανή.
 • Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις υπόλοιπες ραφές και ράψτε διάφορες διακοσμήσεις.Μπορούν να είναι λειτουργικές κλειδαριές και κουμπιά.
 • Δαντέλες, τριαντάφυλλα, flounces θα δώσει ρομαντισμό στο εσωτερικό. Διακοσμητικές κορδέλες, κορδέλες και κεντήματα υπογραμμίζουν την πρωτοτυπία.
 • Λάβετε υπόψη ότι όλα τα πρόσθετα στοιχεία πρέπει όχι μόνο να ταιριάζουν στο συνολικό εσωτερικό, αλλά και να είναι κατάλληλα για το βασικό υλικό της θήκης ανάλογα με την υφή και το χρώμα.

Αξίζει να σκεφτούμε την ευκολία. Ένα ζευγάρι τσέπες θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε διάφορα μικρά αντικείμενα, όπως ένα τηλεχειριστήριο τηλεόρασης.

Ωστόσο, κάθε καλή ραπτική έχει τα δικά της μυστικά:

 • Τα περισσότερα δικαιώματα ραφής, τόσο περισσότερο περιθώριο ελιγμών κατά την τοποθέτηση του προϊόντος.
 • Όσο ισχυρότερο είναι το νήμα, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κάλυμμα. Στην περίπτωση των λεπτών νημάτων, το προϊόν θα πρέπει να αλλάξει πολύ σύντομα καθώς αρχίζει να σέρνει μακριά στις ραφές.
 • Θυμηθείτε ότι το μέγεθος βελονιάς εξαρτάται από το ύφασμα. Πολύ μικρή βελονιά θα καταστρέψει τη δομή του. Βάζαμε πυκνά υλικά δύο φορές.
 • Κοιτάξτε προσεχτικά τον καναπέ. Συχνά, ακόμη και με την πρώτη ματιά, οι περιοχές έχουν κάποιες αποκλίσεις. Προσθέστε μερικά χιλιοστά στις παραμέτρους των ιστότοπων που δεν είναι αρκετά σίγουροι.
 • Εάν η περίπτωση γλιστρήσει μακριά, τότε το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια μιας γραμμής ρούχων, απλώς συρραφής στην πίσω πλευρά.
 • Από το υπόλοιπο υλικό μπορείτε να ράψετε υπέροχα διακοσμητικά μαξιλάρια.

Ιδέες στο εσωτερικό

Μην ξεχνάτε ότι ο καναπές είναι το κύριο έπιπλο, ένα είδος αυτοκράτορα του δωματίου. Ως εκ τούτου, αξίζει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο στυλ του. Ωστόσο, ακόμα και η πιο όμορφη και κομψή εικόνα αργά ή γρήγορα γίνεται βαρετή. Η χρήση καλύψεων θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Μπορούν εύκολα να αλλάξουν την εμφάνιση των επίπλων. Τα καλύμματα μπορεί να είναι οποιεσδήποτε. Με διάθεση, ανά εβδομάδα, ανά εποχή. Πολυτελή ή ασκητική. Με διακοσμητικά και χωρίς. Δύο χρωμάτων, τριών χρωμάτων και μονοφώνων.

Εξετάστε τις διάφορες επιλογές σχεδίασης:

 • Ο συνδυασμός των ζεστών, ευχάριστων χρωμάτων των ματιών είναι ιδανικό για το δωμάτιο ενός παιδιού. Και το ριγωτό υλικό του καναπέ και των μαξιλαριών δεν θα επιτρέψει να χάσει το τελευταίο από το φόντο του. Οι μανταλάκια σε μια μικρότερη λωρίδα θα προσθέσουν μια αίσθηση διασκέδασης στο εσωτερικό.
 • Τα καλύμματα του Patchwork θα προσθέσουν στην εσωτερική σας άνεση και πρωτοτυπία. Επιπλέον, είναι πολύ ενδιαφέρον να δημιουργηθεί με το χέρι. Τα τόξα, οι κορδέλες θα διακοσμήσουν τέλεια έναν στερεό καναπέ και θα προσθέσουν ζωντάνια στο εσωτερικό σας.
 • Τα καλύμματα είναι καθολικά. Αυτά συμπληρώνουν τέλεια κάθε εσωτερικό - από τα αυστηρά κλασικά μέχρι τα πολυτελή μπαρόκ.Το αρμονικό χρώμα, το ενδιαφέρον σχέδιο και το κατάλληλο ύφασμα είναι τα τρία στοιχεία της εγγυημένης επιτυχίας.
Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο