Παιδικοί καναπέδες: μια ανασκόπηση δημοφιλών μοντέλων και συστάσεων για επιλογή

Στο δωμάτιο για παιδιά, ο καναπές εκτελεί διάφορες λειτουργίες. Εκτός από την οργάνωση του κρεβατιού, τέτοια έπιπλα μπορούν να χρησιμεύσουν ως πλατφόρμα παιχνιδιών, να συνομιλούν με φίλους και να διαβάζουν βιβλία. Ο καναπές είναι βολικός αν οι επισκέπτες έφτασαν απροσδόκητα με μια διανυκτέρευση, και επιπλέον, αυτός ο τύπος επίπλων σάς επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο.

Ποικιλίες και μοντέλα

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων και παραλλαγών του καναπέ - μίνι, πτυσσόμενο, roll-out, καρέκλα-κρεβάτι, βιβλίο καναπέ και σοφίτα. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να υπολογίσετε πόσο λογικό είναι η αντικατάσταση ενός παραδοσιακού κρεβατιού με έναν καναπέ. Το γεγονός είναι ότι πριν από την ηλικία των 14 ετών τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται σε ένα ορθοπεδικό στρώμα - σε αυτή την ηλικία σχηματίζεται μόνο η σπονδυλική στήλη και ένας μαλακός καναπές δεν μπορεί να προσφέρει κανονικές συνθήκες για την ανάπτυξη και ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος.Ταυτόχρονα, η εύρεση ενός καναπέ με μια τέτοια βάση δεν είναι τόσο εύκολη, και τα στρώματα καναπέ σπάνια πωλούνται χωριστά. Γι 'αυτό τα έπιπλα αυτά δεν είναι κατάλληλα για παιδιά που έχουν προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη.

Ο καναπές είναι τελείως επικαλυμμένος με ύφασμα, επομένως θεωρείται πιο επώνυμος και ο μηχανισμός ολίσθησης διαλείμματα περιοδικά. Επιπλέον, δεν υπάρχουν πλευρές στον καναπέ, που μπορούν να προστατεύσουν το μωρό από το να πέσει κατά τη διάρκεια του ύπνου της νύχτας.

Την ίδια στιγμή οι καναπέδες είναι εξαιρετικά εργονομικοί: όταν διπλώνονται, καταλαμβάνουν λίγο χώροΤα περισσότερα μοντέλα έχουν ενσωματωμένα διαμερίσματα και ένα μέρος για να βάλουν ρούχα και άλλα πράγματα για τα παιδιά. Ένα άλλο πλεονέκτημα του καναπέ είναι η ασφάλειά του. Σε αντίθεση με το κρεβάτι, το οποίο έχει αρκετά αιχμηρές γωνίες, όλα τα μέρη του καναπέ είναι στρογγυλεμένα και πολύ μαλακά, και ακόμη και κατά την κρούση ο κίνδυνος τραυματισμού είναι ελάχιστος, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια παιχνίδια με φίλους.

Και, φυσικά, ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι το κόστος ενός καναπέ - κατά κανόνα, η τιμή τους είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από αυτή των κλινών, ο καναπές είναι πιο προσιτός για τις νέες οικογένειες και τις οικογένειες με πολλά παιδιά. Πρέπει να σημειωθεί ότι η σύγχρονη αγορά επίπλων προσφέρει την ευρύτερη ποικιλία καναπέδων διαφόρων τύπων.

Ίσως η πιο ανάρμοστη έκδοση του καναπέ για το φυτώριο μπορεί να είναι μια επιλογή με ένα στρώμα από αφρό πολυουρεθάνης. Πρόκειται για φτηνά προϊόντα, τα οποία χαρακτηρίζονται από χαμηλό βαθμό ακαμψίας και δεν πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά ούτε οι έφηβοι. Τέτοια έπιπλα δεν πρέπει να τοποθετούνται στο δωμάτιο των παιδιών, ακόμη και ως κρεβάτι προσκεκλημένων, καθώς γρήγορα σβήνουν και χάνουν το αρχικό τους σχήμα. Παρά το χαμηλό κόστος, η αγορά ενός καναπέ με ένα πληρωτικό από αφρό πολυουρεθάνης δεν είναι οικονομικά δικαιολογημένη, δεδομένου ότι η διάρκεια ζωής του είναι μόνο 2-3 χρόνια και το μέγιστο φορτίο που μπορεί να αντέξει είναι 90 κιλά.

Καναπές καναπέ

Αλλά το πιο ασφαλές για το δωμάτιο ενός παιδιού μπορεί να ονομαστεί καναπές καναπέ, το οποίο είναι βέλτιστο για παιδιά άνω των 6 ετών. Τέτοια σχέδια είναι αισθητικά, οικονομικά και πολυλειτουργικά. Η μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μονόκλινο ή διπλό κρεβάτι, όπου, επιπλέον, υπάρχει ένας εξοπλισμένος χώρος για την αποθήκευση κλινοστρωμνής. Το κύριο πλεονέκτημα του μοντέλου είναι η ανεξαρτησία του καναπέ από το στρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να αγοράσετε μια βολική ορθοπεδική βάση ξεχωριστά και σε κάθε περίπτωση να την αλλάξετε σε μια νέα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των καναπέδων είναι ένας ιδιαίτερος μηχανισμός έλξης, ο οποίος εκτιμάται πολύ στις συνθήκες, αν το φυτώριο δεν μπορεί να καυχηθεί με ανοιχτό χώρο.

Οθωμανικά

Εκτός από τον καναπέ, οι γονείς μπορούν να στρέψουν την προσοχή τους σε έναν άλλο τύπο καναπέ - έναν οθωμανικό, ο οποίος μοιάζει με ένα μικρό καναπέ μισής ύπνου με μικρή πλάτη κοντά στο κεφαλάρι και δύο υποβραχιόνια. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο, ο καναπές δεν ξεδιπλώνεται, διαθέτει ενσωματωμένο πτυσσόμενο μηχανισμό αναδίπλωσης. Ο Οθωμανός είναι αρκετά συμπαγής, ελκυστικός από την άποψη του σχεδιασμού, εύκολος στη χρήση και πολύ ευπροσάρμοστο για ένα αναπτυσσόμενο παιδί. Τη νύχτα παίζει το ρόλο ενός πλήρους ύπνου και κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμεύει ως εσωτερικό στοιχείο για να διαβάζει, να παρακολουθεί τηλεόραση ή να συνομιλεί με φίλους.

Με την ευκαιρία, οι οικογένειες με δύο παιδιά μπορούν να συμβουλεύουν έναν οθωμανικό χωρίς ιδιαίτερο κεφαλάρι, που εξοικονομεί σημαντικό χώρο και δεν γεμίζει χώρο.

"Eurobook"

Ανάλογα με την παραλλαγή μετασχηματισμού, οι καναπέδες για παιδιά μπορούν να είναι πολλών τύπων. Το πιο δημοφιλές είναι το "Eurobook". Τα πλεονεκτήματά του είναι προφανή:

 • διπλώνει εύκολα.
 • συλλέγονται, παίρνει λίγο χώρο, επομένως είναι βέλτιστο για τα στενά παιδικά δωμάτια.
 • έχει ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο?
 • εξοπλισμένο με κιβώτια για την ασφαλή φύλαξη των πραγμάτων.
 • λόγω των χαρακτηριστικών του μηχανισμού σπάνια αποτυγχάνει.

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα - το κρεβάτι του είναι αρκετά ψηλό, επομένως για τα μικρά παιδιά μπορεί να είναι δύσκολο να αναρριχηθεί σε αυτό.

Μοντέλα αναδίπλωσης

Τα μοντέλα αναδίπλωσης είναι εύκολο να αναδιπλωθούν και μερικές εκδόσεις του προϊόντος καθιστούν δυνατή την πλήρη απομάκρυνσή τους, αλλά ταυτόχρονα, τέτοιες επιλογές για καναπέδες απαιτούν πάρα πολύ χώρο μπροστά τους και θεωρούνται λιγότερο ποιότητας από τα "Eurobooks". Επιπλέον, συνήθως δεν διαθέτουν ενσωματωμένα κιβώτια.

Sedfleks

Το Sedaflex ή, όπως αποκαλείται επίσης "αμερικάνικο πτυσσόμενο κρεβάτι", χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός φυσιολογικού ορθοπεδικού στρώματος, ώστε να μπορεί να αγοραστεί για ψίχουλα από πολύ νεαρή ηλικία. Μεταξύ των ελλείψεων, είναι δυνατό να σημειωθεί η απουσία διαμερισμάτων αποθήκευσης, επιπλέον, ένας τέτοιος μηχανισμός μετασχηματισμού είναι βαρύτερος από αυτόν του αποσύρουμενου μοντέλου ή του "Eurobook". Εάν ένας καναπές απαιτείται περιοδικά (για παράδειγμα, μια γιαγιά, στην οποία τα εγγόνια έρχονται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες), τότε μπορείτε να δώσετε προσοχή σε προϊόντα με άλλους μηχανισμούς.

Ακορντεόν

"Accordion" προτείνει μια αρκετά μεγάλη θέση για δύο, όπου 1-2 άτομα μπορούν να χωρέσουν ελεύθερα. Ωστόσο, ένας τέτοιος καναπές μπορεί να αποσυντεθεί μόνο ένας ενήλικας ή έφηβος. Δεν έχει κουτιά αποθήκευσης, αλλά χρειάζεται αρκετό χώρο στην ξεδιπλωμένη μορφή.

"Γαλλική κούνια"

"Γαλλική κούνια" είναι εύκολο να διαχειριστεί. Αυτός ο καναπές είναι εύκολος να διπλωθεί και να ξεδιπλωθεί, και το ίδιο το σχέδιο είναι πολύ όμορφο και ενδιαφέρον. Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να σημειωθεί η αναξιοπιστία του μηχανισμού, ένα υπερβολικά λεπτό στρώμα και η ανάγκη για μεγάλο χώρο όταν ξετυλίγεται.

"Κλικ-klyak"

Το "click-klyak" είναι ένας άλλος τύπος καναπέδων για παιδιά, ο οποίος όταν συναρμολογείται καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο, αλλά ο χώρος ύπνου είναι αρκετά ευρύχωρος. Οι γονείς και τα παιδιά θα απολαύσουν τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων του προϊόντος, καθώς και τη δυνατότητα ρύθμισης της πλάτης σε διάφορες θέσεις.

Ωστόσο, το προϊόν αυτό είναι κατασκευασμένο από βάση αφρού πολυουρεθάνης, οπότε ο καναπές δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συχνή χρήση και η πλάτη σε ένα τέτοιο προϊόν βρίσκεται σε μεγάλη κλίση που δεν προσθέτει άνεση στα παιδιά.

"Βιβλίο"

Το "βιβλίο" είναι ένα άλλο μοντέλο προϋπολογισμού καναπέδων, το οποίο εγκαθίσταται συχνά κάτω από το κρεβάτι του σοφίτα. Έτσι, είναι δυνατόν να εξοπλίσει μερικά κρεβάτια, και το χώρο παιχνιδιού στο κάτω μέρος του μόλις δύο τετραγωνικών μέτρων. Από τα μείγματα, θα πρέπει να σημειωθεί ένας πολύπλοκος μηχανισμός αναδίπλωσης, ο οποίος επίσης δεν είναι πάντα αξιόπιστος.

Βέλτιστο μέγεθος

Κατά την επιλογή ενός καναπέ θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό σχήμα και το μέγεθος, διότι αυτό θα πρέπει να βασίζεται στην ηλικία του μωρού. Τα νεώτερα ψίχουλα θα αγαπήσουν τους καναπέδες με τη μορφή ζώων, αυτοκινήτων ή πλοίων. Εξωτερικά, μοιάζουν περισσότερο με μεγάλα παιχνίδια και όχι με ύπνο, επομένως απλά απολαμβάνουν ένα παιδί που μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοια μοντέλα όχι μόνο για έναν άνετο ύπνο αλλά και ως χώρο για ενεργά παιχνίδια με φίλους.

Στο φυτώριο πρέπει να προτιμώνται οι λεπτές γραμμές και τα στρογγυλά σχήματα.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, η αγορά τέτοιων καναπέδων δεν είναι πλέον δικαιολογημένη, τα μοντέλα με στοιχεία γεωμετρικής ασυμμετρίας είναι κατάλληλα γι 'αυτά - είναι πιο κομψά και ενήλικα, επομένως είναι κατάλληλα για εφήβους. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να παραμείνετε σε προϊόντα των οποίων οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες - η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας, ακόμα και αν το παιδί σας δεν είναι ακόμη 3 χρονών. Όταν αγοράζετε έναν καναπέ, είναι σημαντικό να συνδέσετε σωστά τις διαστάσεις ολόκληρου του προϊόντος και του μονόκλινου. Εάν δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό, τότε το μωρό μπορεί να είναι είτε πολύ στενά είτε, αντίθετα, πολύ ευρύχωρο, οπότε πρέπει επίσης να επεκτείνετε τον καναπέ στο κατάστημα και να υπολογίσετε τις παραμέτρους του χώρου για ύπνο.

Το πιο σημαντικό, η περιοχή που προέκυψε ήταν αρκετή για έναν άνετο ύπνο. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, το πλάτος του προϊόντος μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά πιο συχνά παράγονται μοντέλα με παραμέτρους 130, 140 150, 170 190 και 200 ​​cm, το πλάτος του κρεβατιού είναι λίγο πιο στενό. Οι διαστάσεις των 70 ή 90 cm είναι ιδανικές για τα παιδιά.

Το απαιτούμενο μήκος του καναπέ μπορεί να υπολογιστεί ανεξάρτητα, γι 'αυτό προστίθενται 50 cm στον ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού, κάτι που θα σας επιτρέψει να ξεχάσετε την ανάγκη ενημέρωσης του κρεβατιού κάθε 3 χρόνια.

Πώς να επιλέξετε;

Η κατάσταση της υγείας, της δραστηριότητας και της ευεξίας εξαρτάται από το πόσο άνετος είναι ο ύπνος ενός παιδιού, γι 'αυτό και τα έπιπλα πρέπει να επιλέγονται έτσι ώστε να εξασφαλίζουν φυσιολογικές συνθήκες που αντιστοιχούν στα φυσικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης και της ανάπτυξης του μωρού. Πρώτα απ 'όλα, ο καναπές πρέπει να έχει ορθοπεδικό στρώμα.Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 13-14 ετών. Είναι βέλτιστο αν πρόκειται για μοντέλο με ελατήρια με υψηλό βαθμό ακαμψίας και πάντα με φυσικά πληρωτικά. Αυτή είναι η επιλογή που μπορεί να εξασφαλίσει τη φυσιολογική θέση της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Θεωρήστε ότι ένα τέτοιο στρώμα δεν πρέπει να είναι λεπτό - το ελάχιστο επιτρεπόμενο πάχος είναι 6 cm και το βέλτιστο είναι 12-14 cm. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει έναν τέτοιο καναπέ - όταν ακουστεί το φορτίο της κίνησης του ελατηρίου. Το υλικό πλήρωσης είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, η οποία θα πρέπει να δίνεται η μεγαλύτερη προσοχή κατά την επιλογή ενός καναπέ. Κατά κανόνα, είναι ανοιχτό και με ελατήριο. Τα μοντέλα των ελατηρίων περιλαμβάνουν μηχανισμούς τύπου Bonnel - τα ελατήρια αλληλοσυνδέονται, επομένως, για οποιαδήποτε παραμόρφωση, αλλάζει το σχήμα ολόκληρου του μπλοκ. Όσο λεπτότερες είναι αυτές οι πηγές και όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τους, τόσο καλύτερη είναι η ορθοπεδική δράση, πράγμα που σημαίνει ότι ο καναπές ταιριάζει περισσότερο με τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του παιδιού. Συνήθως τέτοιες πηγές καλύπτονται με κοκοφοίνικα, καθώς και χοντρότριχες ή αφροί PU.

Επιπλέον, ορισμένα προϊόντα κατασκευάζονται σε ξεχωριστή μονάδα ελατηρίου - με όλα τα ελατήρια που συνδέονται σε μικρές βολίδες και τοποθετούνται ξεχωριστά το ένα από το άλλο.Χάρη σε αυτό το σχέδιο, είναι απόλυτα σιωπηλό και το ίδιο το κρεβάτι προστατεύεται αξιόπιστα από τυχόν κραδασμούς. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι εξαιρετικά σπάνια για καναπέδες. Τα ανοιξιάτικα πληρωτικά μπορεί να είναι άκαμπτα (σφαίρες από πολυστυρένιο και αφρό πολυουρεθάνης), καθώς και μαλακά (sintepon, καθώς και holofiber, αφρώδες λάστιχο ή λάτεξ).

Αυτό δεν σημαίνει ότι κανένα από αυτά τα υλικά είναι χειρότερο ή καλύτερα. Εάν είναι υψηλής ποιότητας, σε κάθε περίπτωση θα εξυπηρετεί πιστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά αξίζει να δίνετε προσοχή στην πυκνότητα του - όσο υψηλότερος είναι αυτός ο δείκτης, τόσο καλύτερα για το σύνολο του προϊόντος ως σύνολο. Εάν ο καναπές αγοράζεται για μόνιμη χρήση, τότε η καλύτερη επιλογή θα είναι τα μοντέλα στις πηγές, εάν η χρήση του περιορίζεται σε αρκετές νύχτες το μήνα, τότε μπορείτε να μείνετε σε πιο οικονομικά μοντέλα τύπου αέρας.

Είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε έναν καναπέ με το αναμενόμενο φορτίο σε αυτό. Εάν αγοράσετε ένα προϊόν από έναν καλόπιστο κατασκευαστή, τότε αυτή η παράμετρος πρέπει να αναφέρεται στη συνοδευτική τεκμηρίωση. Είναι βέλτιστο να ληφθεί ένα μοντέλο στο οποίο αυτή η παράμετρος είναι τουλάχιστον 110 kg για οποιοδήποτε βαθμό ακαμψίας.Κατά κανόνα, τέτοιοι καναπέδες εξυπηρετούν περίπου 10 χρόνια, ενώ τα προϊόντα με χαμηλότερες τιμές είναι δύο φορές λιγότερα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο πληρωτικό. Τα περισσότερα μοντέλα προϋπολογισμού αντιπροσωπεύονται από αφρό πολυουρεθάνης, ενώ είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί με τον πωλητή εάν ο αφρός έχει τη μορφή διαφόρων ξεχωριστών στρωμάτων ή ως ένα συμπαγές κομμάτι. Η πρώτη επιλογή είναι απαράδεκτη για την περιοχή των παιδιών, καθώς δεν έχει τη μορφή και μάλλον γρήγορα τα ορυχεία. Εάν έχετε δύο προϊόντα μπροστά σας με τις ίδιες παραμέτρους, απλώς πιέστε κάθε ένα από αυτά με τη γροθιά σας και επιλέξτε αυτό που θα ωθήσει το χέρι σας πίσω πιο γρήγορα.

Ξεχωριστά, δείτε τι έκανε τη βάση του καναπέ. Για τα παιδιά, είναι απαραίτητο να αγοράσετε μοντέλα με ράφι - μόνο τέτοια προϊόντα εξασφαλίζουν τη σωστή θέση του σώματος του παιδιού κατά τη διάρκεια του ύπνου. Προτίμηση θα πρέπει να δοθεί στα ράφια από σημύδα ή οξιά, αλλά οι λεπτομέρειες του πεύκου δεν θα είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι πολύ σημαντικό το σώμα του πηνίου να βρίσκεται αναγκαστικά πάνω σε ένα πλαίσιο από μέταλλο και θα πρέπει ιδιαίτερα να ελέγξετε προσεκτικά τις θέσεις συγκόλλησης (αν είναι δυνατόν) για να βεβαιωθείτε ότι ο συμπλέκτης είναι ασφαλής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πλαίσια δεν είναι πάντα κατασκευασμένα από μέταλλο. Πολύ συχνά, η βάση συνδέεται με τα στοιχεία του κόντρα πλακέ, ξύλου ή μοριοσανίδων. Το ισχυρότερο είναι το μέταλλο, αλλά το πιο ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον είναι το ξύλο. Κόντρα πλακέ διακρίνεται από την αξιοπιστία και το χαμηλό βάρος, επιπλέον, δεν είναι επιρρεπής σε παραμόρφωση κατά τη χρήση. Ωστόσο, το υλικό δεν κολλάει μαζί, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μικρούς καναπέδες, αλλά για τα γενικά προϊόντα είναι καλύτερα να παίρνετε μοριοσανίδες.

Τις περισσότερες φορές στην κατασκευή του πλαισίου με τη βάση συνδυάζονται διάφορες επιλογές, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά το συνολικό κόστος του προϊόντος.

Φροντίστε να σκεφτείτε την ταπετσαρία. Τα παιδιά, δυστυχώς, απέχουν πολύ από τους πιο ακριβείς ανθρώπους στη Γη. Στον καναπέ, τρώνε και τα δύο, ζωγραφίζουν και δημιουργούν με χρώματα και πηλό. Αυτός είναι ο λόγος Η πιο πρακτική επιλογή στο φυτώριο θα είναι τα μοντέλα με αφαιρούμενα καλύμματα κατασκευασμένα από εύκολα πλένεται ύφασμα. Τα συνθετικά υλικά, τα οποία συνήθως είναι θερμοζυγιά ή σμήνος, πληρούν αυτές τις απαιτήσεις. Τα μικτά υφάσματα καθαρίζονται καλά, για παράδειγμα, βαμβάκι με πολυεστέρα. Μερικοί γονείς προτιμούν τα προϊόντα με βελούδινη επικάλυψη, επειδή είναι αρκετά όμορφο και αισθητικό, αλλά τα φύλλα γλιστράνε από το, κάτι που είναι πολύ δυσάρεστο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Καναπέδες από οικολογικό δέρμα ή απλό δέρμα είναι επίσης μια καλή επιλογή για το σπίτι σας. Είναι πρακτικά, καθαρά και διατηρούν την ανθεκτικότητά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είναι απολύτως ακατάλληλα για παιδιά, επειδή είναι πολύ κρύο για να τους κρύβεται σε δροσερό καιρό και όταν θερμαίνεται το καλοκαίρι όταν έρχονται σε επαφή με αυτά τα υλικά, αρχίζει έντονος εφίδρωση. Παρεμπιπτόντως, ειδικά για το παιδικό δωμάτιο, πολλοί κατασκευαστές παράγουν καναπέδες με αντιβανδαλικό εμποτισμό.

Φροντίστε να δώσετε προσοχή στην αισθητική πλευρά του θέματος. Ανεξάρτητα από το πόσο πρακτικό και άνετο μπορεί να είναι ο καναπές, σίγουρα πρέπει να ταιριάζει οργανικά στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου. Χρώμα ταπετσαρίας είναι επιθυμητό να επιλέξει με τον τόνο των κουρτινών, μια σκιά των επίπλων ή χαλί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα χρώματα ανάλογα με το φύλο του παιδιού, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τις πολύ φωτεινές αποφάσεις, επειδή η ποικιλία μπορεί να αποσπάσει το μωρό από τον ύπνο και επιπλέον να επιβαρύνει σημαντικά το εσωτερικό του. Στην ιδανική περίπτωση, ο καναπές δεν πρέπει να είναι προφανής ως ξεχωριστό στοιχείο. Ως φωτεινά χρώματα είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε και άλλα οικιακά μικροσκοπικά. Επιπλέον, τα πολύχρωμα προϊόντα γίνονται γρήγορα βαρετά και παύουν να ευχαριστούν τόσο τους γονείς όσο και τον ιδιοκτήτη του δωματίου.Θυμηθείτε ότι έχετε ένα καναπέ μια φορά για αρκετά χρόνια, και τα γούστα των παιδιών αλλάζουν πολύ πιο συχνά.

Αν αγοράζετε έπιπλα για ένα πιο ενήλικα παιδί, τότε συνιστάται να τον εμπλέξετε στην επιλογή. Αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο να αγοράσετε ένα μοντέλο που θα ταιριάζει στη γεύση του, αλλά και να τον εξοικειώσετε με τη θλίψη, να δείξετε την πραγματική τιμή των πραγμάτων και να τον κάνετε να αγαπάτε τα έπιπλα που κοστίζουν τόσο πολύ. Επιπλέον, θα πρέπει να εστιάσετε στις ακόλουθες παραμέτρους του αγορασμένου προϊόντος:

 • αντίσταση στην τριβή - ο επιθυμητός δείκτης για τη μέθοδο Martindale είναι 20 χιλιάδες κύκλοι.
 • πυκνότητα - η ελάχιστη αποδεκτή παράμετρος αντιστοιχεί σε 200 g / m2.
 • χύνοντας - τάση εμφάνισης σφαιριδίων - όχι λιγότεροι από 500 κύκλους.
 • σταθερότητα - η ικανότητα να επιστρέψει γρήγορα στο σχήμα μετά από παραμόρφωση,
 • Η αντίσταση στη φωτιά είναι η λεγόμενη δοκιμή τσιγάρων, αλλά είναι απίθανο κάποιος να σας επιτρέψει να το κάνετε αυτό στο κατάστημα και τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει να δείτε τις κριτικές στο Διαδίκτυο.
 • φιλικότητα προς το περιβάλλον - αυτός ο δείκτης επιβεβαιώνεται από πιστοποιητικά υγιεινής και υγιεινής.
 • αναπνέει.

Δώστε προσοχή σε ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες. Ο καναπές δεν είναι μόνο μια κουκέτα.Συχνά χρησιμοποιείται για παιχνίδια και συναντήσεις με φίλους, έτσι οι σχεδιαστές εργάζονται ακούραστα για να κάνουν τα μοντέλα πιο ελκυστικά και λειτουργικά. Για παράδειγμα, σε ορισμένα προϊόντα στα πλευρικά τοιχώματα υπάρχουν ράφια στα οποία τα παιδιά μπορούν να αποθηκεύουν βιβλία ή χαρτικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αν το μοντέλο έχει ενσωματωμένα κιβώτια αποθήκευσης - είναι πολύ βολικό να αποθηκεύετε κλινοσκεπάσματα ή ύπνου για το μωρό σας. Τα γωνιακά προϊόντα είναι συχνά εξοπλισμένα με μικρά ράφια για φορητούς υπολογιστές με υποβραχιόνιο - αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους εφήβους.

Κατασκευαστές

Σήμερα, η αγορά επίπλων είναι γεμάτη με προϊόντα για παιδιά από διάφορους κατασκευαστές, αλλά οι περισσότεροι γονείς δεν θα δίσταζαν να προτιμούν προϊόντα από την Ikea. Τα προϊόντα τους πληρούν τη βασική απαίτηση - οι χώροι ύπνου των παιδιών πρέπει να είναι όχι μόνο ελκυστικοί, αλλά και άνετοι, μαλακοί και εύκολοι καθαρισμοί. Οι σχεδιαστές της εταιρείας αναπτύσσουν ακούραστα μια ποικιλία μοντέλων που μπορούν να ταιριάζουν όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στις μητέρες και τους μπαμπάδες τους. Η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει την παραγωγή προϊόντων διαφόρων μεγεθών - από τομινιατούρα έως τεράστια, χάρη στην οποία μπορείτε να εξοπλίσετε δωμάτια οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους.

Ιδιαίτερα σημαντικές σήμερα είναι οι επιλογές για μια συμπαγή μορφή. Η ζήτηση γι 'αυτές οφείλεται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ρώσων δεν μπορεί να καυχηθεί με ένα ευρύχωρο χώρο διαβίωσης, τα δωμάτια των παιδιών είναι συνήθως μικρού μεγέθους και οι γονείς είναι αναγκασμένοι να σκέφτονται συνεχώς για την οικονομική χρήση του ελεύθερου χώρου. Καναπέδες Ikea Υπάρχουν ίσια, γωνιακά, στρογγυλά και ημικυκλικά, μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υποβραχιόνια, ενώ οι μηχανισμοί μετασχηματισμού παρουσιάζονται σε διάφορες επιλογές.

Ξεχωριστά, πρέπει να ειπωθεί ότι οι καναπέδες αυτού του εμπορικού σήματος θεωρούνται ως οι ασφαλέστεροι, καθώς οι σχεδιαστές ανάπτυξης τους προσπαθούν να προσομοιώσουν οποιεσδήποτε, ακόμη και τις πιο γελοίες καταστάσεις που μπορούν να συμβούν σε παιδιά και να προσπαθήσουν να τους προστατεύσουν εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, οι ειδικοί του κατασκευαστή κατανοούν ότι ορισμένα παιδιά θέλουν να κάθονται στα υποβραχιόνια, έτσι ώστε να δημιουργούν εκ των προτέρων μοντέλα που μπορούν να αντέξουν το σωματικό βάρος του παιδιού.

Όλοι οι καναπέδες είναι από Ikea δεν έχουν αιχμηρές γωνίες και το πιο σημαντικό, περισσότερα μοντέλα έχουν σχετικά χαμηλά ύψη,έτσι ώστε το μωρό, ακόμη και αν πέσει, δεν θα χτυπηθεί σκληρά. Πολύ ενδιαφέροντα καναπέδες από την εταιρεία "M-Style". Τα προϊόντα τους είναι σχεδιασμένα για τους νεότερους χρήστες - έως 7 ετών. Οι καναπέδες γίνονται με τη μορφή ζώων, αστείων μηχανών ή κινούμενων χαρακτήρων - τέτοια έπιπλα μπορούν να γίνουν ενεργά συμμετέχοντες στα ενεργά παιχνίδια ρόλων των παιδιών.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι καναπέδες για παιδιά είναι μια ιδανική λύση για ένα μικρό δωμάτιο, επειδή καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο και ταυτόχρονα αποτελούν εξαιρετικό συμπλήρωμα στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου.

Τα κορίτσια είναι μικρές πριγκίπισσες, οπότε ένα κρεβάτι πρέπει να είναι ένας αγώνας για αυτούς. Λεπτά χρώματα, άφθονα ρούχα και μαξιλάρια - αυτά είναι τα βασικά συστατικά του σχεδίου αυτού του κοριτσιού.

Για τα ενεργά και κακόφημα αγόρια στην κορυφή της δημοτικότητας του μοντέλου τύπου "McWin" με τη μορφή μηχανών, καθώς και πλοίων ή ακόμα και υπερήρωες. Στο πιο ακριβό τμήμα υπάρχουν ακόμη και αντικείμενα με τη μορφή διαστημόπλοια ή μοτοσικλέτες. Τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορη κανένα παιδί.

Τα δημοφιλή μοντέλα για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών είναι πολύ ενδιαφέροντα στο εσωτερικό:

 • "Dima";
 • "Τζούλια";
 • "Αρκούδα";
 • "Αλένκα".

Λοιπόν, για τους εφήβους πρέπει να παραμείνουν σε πιο συνοπτικές και πιο ενήλικες επιλογές.

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός καναπέ στο νηπιαγωγείο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο