Παιδικοί ορθοπεδικοί καναπέδες: τύποι και συμβουλές για επιλογή

Παιδικοί ορθοπεδικοί καναπέδες - λειτουργικά έπιπλα σχεδιασμένα για τον καθημερινό ύπνο του παιδιού. Βασικά, οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων σταματούν στην επιλογή ενός τέτοιου έπιπλα, καθώς οι καναπέδες δεν θα εξασφαλίζουν μόνο έναν υγιή και πλήρη ύπνο του παιδιού, αλλά θα συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση του χρήσιμου χώρου στο δωμάτιο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Καναπές για παιδιά με ορθοπεδική βάση - ανατομικό προϊόν που συμβάλλει στη σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης. Λόγω της βέλτιστης ακαμψίας του στρώματος, η σπονδυλική στήλη του παιδιού δεν θα χαλαρώσει κατά τη διάρκεια παρατεταμένου ύπνου.

Οι καναπέδες για παιδιά έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Compact, που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε έπιπλα σε μικρούς χώρους.Το πλάτος των περισσότερων τύπων μοντέλων στην αναδιπλωμένη κατάσταση δεν υπερβαίνει ένα μέτρο.
 • Η δύναμη των μηχανισμών μετασχηματισμού. Οι κατασκευαστές γνωρίζουν ότι τα παιδιά συχνά χρησιμοποιούν καναπέ ή κρεβάτι ως τραμπολίνο. Εξαιτίας αυτού, ενισχύουν όλους τους κινούμενους μηχανισμούς της δομής, εξασφαλίζοντας τη δύναμή και την αξιοπιστία τους.
 • Η ευκολία προσθήκης και αποσύνθεσης του καναπέ, λόγω της οποίας ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν το έργο της προετοιμασίας ενός κρεβατιού.

Οι εγχώριοι και ξένοι κατασκευαστές προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία καναπέδων με ορθοπεδικά στρώματα. Μια εκτεταμένη σειρά θα επιτρέψει σε κάθε γονέα να επιλέξει ένα μοντέλο σύμφωνα με τις απαιτήσεις για το σχεδιασμό, τη μορφή, τους μηχανισμούς μετασχηματισμού και τα υλικά κατασκευής.

Τύποι καναπέδων

Υπάρχουν πολλοί τύποι καναπέδων για παιδιά με ορθοπεδική βάση στην αγορά.

Ανάλογα με το σχεδιασμό, οι κατασκευαστές παράγουν τα παρακάτω είδη αυτών των επίπλων:

 • Ευθεία παραλλαγές. Κλασικοί καναπέδες σχεδιασμένοι για να τοποθετούνται κοντά στον τοίχο. Τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με ένα μηχανισμό ευρω-βιβλίου (ξετυλίγοντας το πρώτο μισό προς τα εμπρός και χαμηλώνοντας το πίσω μέρος), ένα βιβλίο (ξαπλωμένο, μισό καθιστικό και καθιστικό), ένα ακορντεόν (μηχανισμός μετασχηματισμού ακορντεόν).
 • Καναπέδες με την vykatny αρχή της αποσυναρμολόγησης. Αυτά τα μοντέλα παρέχουν ένα ανεξάρτητο στρώμα, το οποίο μεταβάλλεται εύκολα με τα χέρια σας σε περίπτωση φθοράς.
 • Αρθρωτοί χώροι ύπνου. Αυτοί οι καναπέδες περιλαμβάνουν πολλά μέρη που μπορούν να αντικατασταθούν κατά την κρίση τους.
 • Οθωμανικά Προϊόντα που δεν είναι εφοδιασμένα με πλάτη, με μηχανισμό ανύψωσης για αναδίπλωση.
 • Γωνίες επιλογές. Έπιπλα σχεδιασμένα για να τοποθετηθούν σε μια γωνία του δωματίου. Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο.

Ανάλογα με το μοντέλο του καναπέ, ο σχεδιασμός του μπορεί να περιλαμβάνει συρτάρια για την αποθήκευση σεντονιών, παιχνιδιών ή άλλων αντικειμένων. Τα έπιπλα είναι διαθέσιμα με ή χωρίς μπράτσα. Ορισμένα αντικείμενα στο κιτ είναι μαξιλάρια. Στους καναπέδες των παιδιών δεν υπάρχουν σκληρές άκρες, γωνίες και άλλα επικίνδυνα μέρη της δομής, τα οποία μπορεί να τραυματίζουν ένα παιδί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι καναπέδες για παιδιά διαφέρουν κυρίως από το μέγεθος και την εμφάνιση των ενηλίκων. Οι κατασκευαστές παρουσιάζουν ενδιαφέροντα φωτεινά σχέδια. Τα έπιπλα για παιδιά κυριαρχούνται από πολύχρωμα και πλούσια χρώματα, εφαρμογές με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Για τους μικρότερους κατασκευαστές κάνουν κρεμαστά κρεβάτια για αυτοκίνητα, πλοία, βαγόνια.Τέτοιες επιλογές φαίνονται ενδιαφέρουσες και μη τυπικές. Θα γίνει όχι μόνο ένα κομμάτι επίπλων, αλλά και ένα κομψό ντεκόρ στο υπνοδωμάτιο του μωρού.

Τύποι ορθοπεδικών στρώσεων

Τα ορθοπεδικά στρώματα για παιδιά μπορούν να είναι είτε ατέρμονα είτε κατασκευασμένα με βάση μια ανεξάρτητη μονάδα ελατηρίου. Συχνά για παιδικά έπιπλα που χρησιμοποιούν βάσεις χωρίς ελατήρια, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά.

Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται ως πληρωτικά:

 • Αφρός πολυουρεθάνης (PPU). Αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα πληρωτικά. Το PUF δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, είναι ανθεκτικό στο σχηματισμό μύκητα, περιβαλλοντική καθαριότητα. Ο αφρός πολυουρεθάνης έχει "φαινόμενο μνήμης", δηλαδή είναι σε θέση να "απομνημονεύει" και να επαναλαμβάνει κάθε στροφή του ανθρώπινου σώματος.
 • Κοκοφοίνικα. Το φυσικό πληρωτικό που έχει την αυξημένη ακαμψία. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, τα στρώματα με ίνες καρύδας αγοράζονται για παιδιά με σκολίωση ή για την πρόληψη αυτής της ασθένειας. Τα προϊόντα αυτά είναι υποαλλεργικά. Είναι καλά αεριζόμενοι, αποτρέποντας το παιδί από την εφίδρωση.
 • Λατέξ. Χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά επειδή μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες.

Καθώς και οι κατασκευαστές παράγουν συνδυασμένα στρώματα. Σε τέτοιες βάσεις χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά πληρώσεως. Σε αυτή την περίπτωση, το στρώμα θα έχει τις εγγενείς ιδιότητες σε κάθε υλικό που χρησιμοποιείται.

Κριτήρια επιλογής

Κατά την αγορά ενός καναπέ στο φυτώριο πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στο κόστος και την εμφάνιση των προϊόντων, αλλά και στην ασφάλεια και την ευκολία τους για το παιδί.

Επιλέγοντας έπιπλα, είναι σημαντικό να εξετάσετε μερικές λεπτές αποχρώσεις:

 • Επιλέξτε το σωστό μέγεθος. Το μήκος του προϊόντος πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό μέτρο μεγαλύτερο από το ύψος του παιδιού. Εάν είναι δυνατόν, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα ευρύτερα μοντέλα για έναν πιο άνετο ύπνο.
 • Εάν το παιδί έχει προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη, η συσκευή πρέπει να αγοράζεται με τη συμβουλή ενός ορθοπεδικού χειρουργού.
 • Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών, είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν καναπέ με ένα ελατηριωτό στρώμα (το πάχος του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά), ενώ τα προϊόντα με ελατήρια με ανεξάρτητα μπλοκ θα είναι κατάλληλα για μεγαλύτερα παιδιά.
 • Είναι καλύτερο να σταματήσετε την επιλογή στον καναπέ με φυσικές απoαλλεργικές ταπετσαρίες (chennil, κοπάδι, λινά ή βαμβάκι). Συνιστάται να προτιμάτε τα έπιπλα στα οποία το υλικό ταπετσαρίας είναι εμποτισμένο με μια σύνθεση που διαθέτει ιδιότητες βρωμιάς και απωθησίας του νερού.Το γεγονός είναι ότι τα παιδιά συχνά παίζουν στον καναπέ, τρώνε, πίνουν χυμό, εξαιτίας των οποίων οι κίνδυνοι συχνής μόλυνσης των επίπλων είναι πολλές φορές υψηλότεροι. Το παραγέμισμα με υδατοαπωθητικό αποτέλεσμα θα καθαρίζεται εύκολα με τα διαθέσιμα εργαλεία.

Κατά την επιλογή ενός καναπέ μην ξεχάσετε τις προτιμήσεις του παιδιού. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να τους ακολουθήσουμε απερίσκεπτα. Μερικές φορές φωτεινά έπιπλα με ασυνήθιστο σχεδιασμό μπορούν να έχουν ένα υλικό πληρώσεως που δεν είναι κατάλληλο για ένα παιδί ή να κατασκευαστεί με υλικά που είναι επικίνδυνα για την υγεία. Για να αγοράσετε ένα ποιοτικό προϊόν, είναι επιτακτική ανάγκη να ζητήσετε από τους συμβούλους συνοδευτικά έγγραφα που να επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και το φιλικό προς το περιβάλλον έπιπλο.

Πώς να επιλέξετε παιδικό ορθοπεδικό καναπέ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο