Αναδιπλούμενοι καναπέδες για παιδιά: μοντέλα και συμβουλές για επιλογή

Ο πτυσσόμενος καναπές ταιριάζει ακόμη και σε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο, όπως συναρμολογείται, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Μετά το μετασχηματισμό, υπάρχει ένας άνετος χώρος ύπνου, όχι κατώτερος από το κρεβάτι. Οι περισσότεροι κατασκευαστές μοντέλων εξοπλίζουν κουτιά για την αποθήκευση ρούχων, πράγμα που σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε το χώρο για παιχνίδια.

Οι καναπέδες για παιδιά είναι ασφαλείς ακόμη και για παιδιά ηλικίας 1,5-2 ετών. Και θα είναι εύκολο να επιλέξετε το σωστό σε μορφή και χρώμα, επειδή υπάρχουν μοντέλα διαφορετικών σχεδίων προς πώληση: για αγόρια και για κορίτσια, εφήβους και παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Περιηγηθείτε δημοφιλή μοντέλα

Η μεγαλύτερη ζήτηση είναι για ευθεία καναπέδες. Υπάρχουν μοντέλα διαφόρων μεγεθών, από συμπαγή έως ευρεία. Εάν η περιοχή του δωματίου είναι αρκετά μικρή, δώστε προσοχή στην ποικιλία τους όπως ένα καρεκλάκι. Σε ένα πιο ευρύχωρο νηπιαγωγείο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσθήκη στο κεντρικό κρεβάτι.Και αν είναι απαραίτητο, και ως κούνια.

Καναπές καναπέ - ένας συνδυασμός καναπέ και ένα κρεβάτι. Λόγω της ασυμμετρίας, φαίνεται ασυνήθιστο και κομψό. Η πλάτη προστατεύει από την επαφή με κρύο τοίχο. Τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ορθοπεδικά στρώματα, τα οποία θα αποτελέσουν πλεονέκτημα κατά την επιλογή επίπλων για τον σπουδαστή.

Σε ένα ευρύχωρο νηπιαγωγείο θα ήταν ωραίο να αγοράσετε ένα γωνιακό καναπέ. Με την εξάπλωση του, μπορείτε να πάρετε ένα κρεβάτι για δύο παιδιά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι βολικό να παίξετε ή να δεχτείτε μια μεγάλη εταιρεία φίλων. Δημοφιλή και μικρά γωνιακά καναπέδες, τα οποία κινούνται χωριστά. Είναι διακοσμημένα με ασύμμετρα τοποθετημένους προφυλακτήρες ή μαξιλάρια. Κατά κανόνα, είναι συγκρίσιμα σε πλάτος με την καρέκλα.

Μια άλλη επιλογή είναι αρθρωτή. Το παιδί θα είναι σε θέση να αλλάξει την κατάσταση ανάλογα με τη διάθεσή του: να συναρμολογήσει τα μέρη σε ένα σχέδιο ή να αφήσει εισπνοές για παιχνίδια.

Στο δωμάτιο όπου ζουν δύο παιδιά, μπορείτε να αγοράσετε έναν καναπέ μετασχηματισμού. Όταν αποσυναρμολογείται, είναι σχεδόν το ίδιο με ένα κανονικό κουκέτα. Η άνω θέση είναι περιφραγμένη και μπορείτε να ανεβείτε σε μια μεταλλική σκάλα.

Το κάτω μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ύπνο ή παιχνίδι, εξαρτάται από τη θέση των μαξιλαριών.Το συναρμολογημένο σχέδιο μοιάζει με έναν ευθεία καναπέ.

Ορισμένα από αυτά τα μοντέλα δεν διπλώνουν - αποδεικνύεται ο καναπές, πάνω στον οποίο ενισχύεται το κρεβάτι. Στην περίπτωση αυτή, οι κατασκευαστές παρέχουν διαμερίσματα για πλυντήρια ρούχων.

Για τα μικρότερα παιδιά, ένας άλλος τύπος κατασκευής μετασχηματιστών θα κάνει. Είναι διατεταγμένο με την αρχή ενός καναπέ vykatnogo: η κάτω θέση αγκυροβολίας εκτείνεται από κάτω από το άνω μέρος. Μαξιλάρια αφαιρούνται από το κάθισμα, και γίνεται επίσης ένα κρεβάτι. Οι καναπέδες κουκέτες βοηθούν στη μεγιστοποίηση της χρήσης του χώρου, ειδικά όταν πολλά παιδιά διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά επιλογής

Ο καναπές για παιδιά εξυπηρετεί περίπου 7 χρόνια, αφού απαιτείται αντικατάσταση ή αποκατάσταση. Τι στιγμές πρέπει να ληφθούν υπόψη για να μην λυπηθούμε για την αγορά;

Ας ξεκινήσουμε με την εμφάνιση των επίπλων. Ένα παιδί κάτω των 5 ετών μπορεί να θέλει έναν καναπέ μίνι με τη μορφή σπιτιού, αυτοκινήτου ή μαλακού παιχνιδιού. Είναι σημαντικό οι πλευρές να είναι μόνιμες ή αφαιρούμενες.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να αγοράσουν έναν καναπέ ενός πιο οικείου σχήματος, αλλά με ένα ασυνήθιστο χρώμα.

Τα κορίτσια συχνά προτιμούν μοντέλα παστέλ χρώματα, λευκά και διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ. Μπορούν να διακοσμηθούν με κουμπιά, γούρια και χαριτωμένα μαξιλάρια.

Και τα κορίτσια και τα αγόρια ίσως θέλουν έναν καναπέ με την εικόνα των χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων, αστείες εικόνες ή στολίδια. Μερικές φορές οι κατασκευαστές συμπληρώνουν το ουδέτερο καναπέ ασυνήθιστο σχεδιασμό μαξιλάρια. Όταν η γεύση του παιδιού αλλάξει, μπορούν να αντικατασταθούν από άλλους. Επίσης, το παιδί μπορεί να αρέσει στις λεπτομέρειες που κάνουν τα έπιπλα να μοιάζουν με διαστημόπλοιο, αυτοκίνητο ή ρομπότ.

Μπορεί να προσφερθεί ασύμμετρη σχεδίαση χρωμάτων αντίθεση σε έναν έφηβο και ένα παιδί ηλικίας άνω των 7-8 ετών. Ή αγοράστε έναν απλό καναπέ, και τα αξεσουάρ γι 'αυτόν, φτιαγμένα σε διαφορετικά στυλ, και να τα αλλάξετε σε διάθεση.

Έτσι, θα υπάρξει ένας άλλος λόγος να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να εκπαιδεύσουμε τη δημιουργική σκέψη.

Ωστόσο, ο αναδιπλούμενος καναπές δεν πρέπει να αποτελεί το επίκεντρο του παιδικού σταθμού. Μοντέλα παραδοσιακής μορφής, αρμονικά εγγεγραμμένα στο εσωτερικό, δεν φαίνονται χειρότερα. Άλλες παράμετροι είναι πολύ πιο σημαντικές:

 • τη δύναμη, την αξιοπιστία και την ασφάλεια της δομής.
 • ύψος και διαστάσεις του κρεβατιού, άνετα για το παιδί.
 • διαθεσιμότητα στρώματος υψηλής ποιότητας με πάχος 8 cm.
 • χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών.

Ο καναπές των παιδιών θα πρέπει να αντέξει όχι μόνο τους συχνούς μετασχηματισμούς αλλά και τα ενεργά παιχνίδια.Ως εκ τούτου, οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή καναπέδων και μοντέλων ακορντεόν για παιδιά και νεότερους φοιτητές.

Επιπλέον, πρέπει να ελέγξετε αν τα προεξέχοντα στερεά μέρη και οι αιχμηρές γωνίες. Οι σύνδεσμοι και οι μηχανισμοί πρέπει να αποκρύπτονται με ασφάλεια. Τα συρτάρια για τα ρούχα πρέπει να τοποθετηθούν στους οδηγούς.

Αν ο πτυσσόμενος καναπές χρησιμοποιείται συχνά για ύπνο, δώστε προσοχή στην πλήρωσή του. Είναι άνοιξη και ανοιξιάτικη.

Άνοιξη

Τα ανεξάρτητα ελατήρια παρέχουν την πιο άνετη θέση της σπονδυλικής στήλης σε ένα όνειρο, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνται στην παραγωγή καναπέδων.

Τα ελατήρια δεν συνδέονται μεταξύ τους, χωρίζονται χωριστά σε βαρέλια. Αποκλείστε τους κραδασμούς της επιφάνειας.

Bonnel - ένα σύστημα διασυνδεδεμένων ελατηρίων που καλύπτονται με άλλο υλικό - χοντρότριχες, αφρός πολυουρεθάνης. Έχει ορθοπεδικό αποτέλεσμα. Όσο πιο λεπτές πηγές, τόσο πιο έντονες είναι.

Αυτός ο τύπος γέμισης είναι ο καλύτερος για παιδιά άνω των 7 ετών και εφήβους.

Άνοιξη

Τα έπιπλα με αρσενικά πληρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ύπνο από μωρά κάτω των 7 ετών. Διακρίνονται επίσης σε 2 ομάδες.

 • Ανοξείδωτοι αφρός πολυουρεθάνης, μπάλες από πολυστερίνη. Για κανονικό ύπνο, τα προτιμώμενα υλικά σε αυτήν την ομάδα.
 • Μαλακό αφρό, sintepon, durafil, hollofayber. Κατάλληλο μόνο για καναπέδες επισκεπτών.

Ελέγξτε ότι η πυκνότητα του πληρωτικού είναι απλή - απλά πιέστε την επιφάνεια. Εάν έχει χαμηλώσει γρήγορα, τότε χρησιμοποιείται άκαμπτη συσκευασία.

Κατασκευή

Οι κατασκευαστές επίπλων έχουν αναπτύξει περισσότερους από 10 μηχανισμούς ολίσθησης. Αλλά δεν είναι όλα αυτά που σας επιτρέπουν να κρατήσετε το σώμα σας σε μια άνετη θέση. Για τους καναπέδες των παιδιών χρησιμοποιήστε συστήματα που δημιουργούν την πιο άνετη επιφάνεια για ύπνο.

 • Rollout - Ο συμπαγής και αξιόπιστος μηχανισμός, το παιδί μπορεί να το αντιμετωπίσει επίσης. Για να επεκτείνετε τον καναπέ, απλά τραβήξτε τον βρόχο στο μπροστινό μέρος και η πλάτη πέφτει. Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός γίνεται ελαφρώς χαμηλότερος, έτσι ώστε το μωρό να είναι άνετο να αναρριχηθεί σε αυτό. Το κρεβάτι είναι λείο, χωρίς στροφές και μούλια. Αξίζει να προσέξετε τα μοντέλα με τροχούς με καουτσούκ - δεν θα χαλάσουν το δάπεδο με συχνή χρήση.
 • "Ακορντεόν" - αποτελείται από ένα κάθισμα και διπλωμένο ερεισίνωτο.Αν τραβήξετε το βρόχο, το κάθισμα προχωράει και θα πάρετε ένα μέρος για ύπνο. Το παιδί θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το μηχανισμό ανεξάρτητα από την ηλικία των 7 ετών περίπου. Οι συναρμολογημένοι καναπέδες είναι μικρού μεγέθους, συχνά στο σετ υπάρχουν αφαιρούμενα καλύμματα. Αλλά το κρεβάτι μπορεί να είναι ανομοιογενές.
 • "Δελφίνι" - χρησιμοποιείται σε γωνιακά μοντέλα. Υπάρχουν επιλογές στις οποίες ο μηχανισμός "δελφίνι" συνδυάζεται με δυνατότητα αναλήψεως. Διαφέρει σε υψηλή αντοχή καθώς ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από χάλυβα. Ο χώρος ύπνου είναι ευρύχωρος, με μερικοί καναπέδες κατάλληλοι για δύο παιδιά. Ωστόσο, για να βάλει έναν τέτοιο καναπέ, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει έναν ενήλικα.
 • "Κλικ-klyak" - σχέδιο με μετασχηματισμό του οποίου εμπλέκεται μόνο το άνω μέρος. Υπάρχει μια ενδιάμεση θέση ανάμεσα στη συλλογή και την εκτύλιξη, όταν μπορείτε να ξαπλώνετε στον καναπέ. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το φορτίο κατανέμει την ορθοπεδική θωράκιση. Πιο κατάλληλος έφηβος, το μωρό δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον μηχανισμό.

Πριν από την αγορά, ελέγξτε πόσο εύκολο είναι να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο και αν είναι εύκολο για ένα παιδί να το ελέγξει.

Διαστάσεις

Διαστάσεις του καναπέ είναι καλύτερα να επιλέξει με περιθώριο. Το μήκος θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 50 cm.Για να καθορίσετε το βέλτιστο πλάτος του χώρου ύπνου, ζητήστε από το μωρό να ξαπλώνει με τα χέρια απλωμένα.

Το μήκος των κανονικών στρώσεων καναπέδων ξεκινά από 186 cm, και το πλάτος - από 60 cm, αλλά τέτοιοι καναπέδες θα ταιριάζουν μόνο στο μικρότερο. Άνετα μοντέλα με πλάτος 80 εκ. Η μεγαλύτερη ζήτηση για καναπέδες μήκους 190 εκατοστών και πλάτους 90 εκατοστών. Οι μέγιστες διαστάσεις του κρεβατιού - 200x150 cm.

Αν έχετε αμφιβολίες αν ο καναπές θα χωρέσει στο χώρο που του έχει δοθεί, λύστε το πρόβλημα ως σχεδιαστής.

 • Σχεδιάστε ένα σχέδιο του δωματίου με τα κύρια στοιχεία της κατάστασης, επισημάνετε σε αυτό, με ποιο τρόπο ανοίγουν οι πόρτες.
 • Κόψτε τα ορθογώνια χαρτιών των οποίων οι διαστάσεις είναι ίσες με το μέγεθος του επιλεγμένου μοντέλου σε συναρμολογημένη και αποσυναρμολογημένη μορφή.
 • Δοκιμάστε διαφορετικές επιλογές διαμονής. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε και με τα υπόλοιπα έπιπλα και να καταλήξετε σε μια νέα ρύθμιση.

Υλικά

Για την κατασκευή του πλαισίου με ξύλο, κόντρα πλακέ, μέταλλο. Κάθε ένα από τα υλικά είναι καλό με τον δικό του τρόπο.

 • Μεταλλικό πλαίσιο - ανθεκτικό, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μοντέλα ασυνήθιστου σχήματος. Χρησιμοποιείται σε μοντέλα για σπουδαστές μεγαλύτερης ηλικίας ή σε συνδυασμό με άλλα υλικά.
 • Δέντρο - φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, αλλά εάν δεν έχει περάσει τη σωστή επεξεργασία, δεν θα διαρκέσει πολύ. Το κύριο μέρος του πλαισίου είναι από ξύλο και για τα πλευρικά μέρη χρησιμοποιείται κολλημένη πολυστρωματική ξυλεία.
 • Κόντρα πλακέ είναι δυνατή μόνο σε μικρούς καναπέδες. Είναι ελαφρύ, αλλά ανθεκτικό - η διάρκεια ζωής του προϊόντος θα είναι περίπου 10 χρόνια.

Τα πιο αξιόπιστα μοντέλα, το πλαίσιο του οποίου αποτελείται από διάφορα υλικά. Κατά κανόνα, είναι ένας μηχανισμός διπλώματος από μέταλλο, και η περίπτωση του κόντρα πλακέ ή ξύλο.

Η ταπετσαρία φυσικού υλικού δεν προκαλεί αλλεργίες, δεν λερώνει την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι δύσκολο να αφαιρεθεί η ρύπανση από αυτήν. Για να απλοποιήσετε τον καθαρισμό, μπορείτε να αγοράσετε πολλά καλύμματα αντικατάστασης από το ίδιο υλικό.

Εκείνοι που επιτρέπουν τη χρήση συνθετικών πρέπει να εξετάζουν τα ακόλουθα υλικά.

 • Τα υφάσματα με επικάλυψη τεφλόν - θεωρούνται τα πιο ανθεκτικά στη βρωμιά. Μαλακό, ευχάριστο στην αφή.
 • Chenille - εύκολα καθαρίζονται από λεκέδες, δεν σκουπίζει.

Τα υφάσματα Jacquard δεν είναι κατάλληλα για παιδικά έπιπλα, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να αφαιρεθεί η βρωμιά από αυτά.

Παραμυικά παραδείγματα στο εσωτερικό

Με τους ήρωες του αγαπημένου σας παραμυθιού μπορείτε όχι μόνο να παίζετε, αλλά και να κοιμάστε σε μια αγκαλιά. Αυτό το παιχνίδι καναπέ μπορεί να αντικατασταθεί από το πρώτο κρεβάτι του μωρού.Ένα τέτοιο μοντέλο θα προσελκύσει αμέσως την προσοχή, γι 'αυτό είναι επιθυμητό το χρώμα του να συνδυαστεί με το γενικό σχέδιο χρώματος του φυτωρίου.

Πιθανότατα, ένα παιδί ηλικίας άνω των 3 ετών θα απολαύσει τον ύπνο δίπλα στους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Στη συνέχεια, ο καναπές θα γίνει το κεντρικό αντικείμενο στο νηπιαγωγείο.

Ο καναπές μιας λακωνικής μορφής και μάλλον ήσυχος χρωματισμός είναι επίσης κατάλληλος για ένα παιδικό δωμάτιο. Χάρη στα μαξιλάρια, πεταλούδες, μοιάζει με ενήλικα, αλλά αρκετά θαμπό.

Επιλογή για μικρό παιδικό σταθμό. Το απόγευμα, ένα φωτεινό, άνετο καναπέ θα διακοσμήσει το εφηβικό δωμάτιο. Τη νύχτα μετατρέπεται σε κουκέτα.

   Τα πτυσσόμενα έπιπλα είναι βολικά όχι μόνο ως το κύριο μέρος για ύπνο. Αυτή η συμπαγής καρέκλα είναι μια επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τον επισκέπτη.

   Πώς να επιλέξετε παιδικό καναπέ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο