Καναπέδες κρεβατοκάμαρων

Σήμερα, πολλές εταιρείες παράγουν υψηλής ποιότητας και πολυλειτουργικά μοντέλα καναπέδων, τα οποία με τα άνετα χαρακτηριστικά τους σε καμία περίπτωση δεν είναι κατώτερα από τα ευρύχωρα κρεβάτια. Τέτοιου είδους έπιπλα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό των υπνοδωματίων. Μπορούν να έχουν μια ποικιλία εξοπλισμού, χρωμάτων και ταπετσαριών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Σήμερα, πολλοί καταναλωτές αγοράζουν όμορφα και υψηλής ποιότητας καναπέδες όχι μόνο για σαλόνια, αλλά και για υπνοδωμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το δημοφιλές επικαλυμμένο έπιπλα για διαφορετικούς σκοπούς.

Ενδιαφέρουσα και κομψή συλλογή ματιών, στην οποία υπάρχει και ένας καναπές και ένα κανονικό κρεβάτι. Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες ευρύχωρων δωματίων στρέφονται σε παρόμοιες σχεδιαστικές λύσεις, καθώς σε μια μικρή περιοχή μια τέτοια παράθεση θα ήταν ασύμφορη.Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός μικρού υπνοδωματίου, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κανονικό διπλό κρεβάτι με έναν καναπέ-κρεβάτι με ένα επιπλέον κρεβάτι. Ευτυχώς, σήμερα στα καταστήματα επίπλων πωλούνται ποικίλες επιλογές για τέτοια κρεβάτια. Είναι εξοπλισμένα με διάφορους μηχανισμούς και πρόσθετες λειτουργίες.

Συχνά, ο συνδυασμός ενός κρεβατιού και ενός καναπέ απευθύνεται στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στούντιο. Κατά κανόνα, οι κατοικίες αυτές είναι μικρές, οπότε ο διαθέσιμος χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν παραγωγικότερα και αποτελεσματικότερα. Έτσι, ο συνδυασμός χώρων διαβίωσης και ύπνου στο στούντιο θα φαίνεται πολύ αρμονικός και ελκυστικός. Αν θέλετε να διαχωρίσετε δύο λειτουργικές περιοχές, τότε μπορείτε να ανατρέξετε στο κατάλληλο στυλ διαμερισμάτων, ράφια βιβλίων, ντουλάπες, κλπ.

Πολλά μοντέλα καναπέδων μπορούν να συμπληρωθούν με κομοδίνα. Θα πρέπει επίσης να τοποθετούνται στις άκρες των επικαλυμμένων επίπλων. Μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή στην οποία ο ρόλος των αντίχειρων θα παίζει άνετα και ευρύ υποβραχιόνια. Μπορούν εύκολα να οργανώσουν διάφορα μικροσκοπικά: από τα gadgets μέχρι τις κούπες καφέ.

Ειδικά συχνά βάζουμε καναπέδες στα εφηβικά υπνοδωμάτια.Αυτά τα έπιπλα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα μεγάλο κρεβάτι και να αφήσουν αρκετό χώρο για ένα γραφείο μαθητών και πολυθρόνες, όπου οι φίλοι, που θέλουν να επισκεφθούν, θα φιλοξενήσουν άνετα.

Μοντέλα

Υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις των καναπέδων που μπορούν να τοποθετηθούν στο υπνοδωμάτιο. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες μερικά πραγματικά και περιζήτητα μοντέλα:

 • Τα πιο δημοφιλή και κοινά είναι τα παραδοσιακά ορθογώνια μοντέλα.. Αυτές οι επιλογές μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη: από συμπαγή έως πολύ εντυπωσιακά. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι τύποι επικαλυμμένων επίπλων τοποθετούνται κατά μήκος των τοίχων. Ωστόσο, εάν τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου επιτρέπουν, τότε είναι δυνατόν να κανονιστεί ένας ή δύο καναπέδες που είναι κατάλληλοι για το στυλ στο κεντρικό τμήμα.
 • Ελκυστικό και κομψό στο εσωτερικό του υπνοδωματίου θα φτιάξει έναν καναπέ γωνίας ποιότητας. Τα μοντέλα με τέτοια σχέδια είναι συχνά εξοπλισμένα όχι μόνο με πτυσσόμενα και συρόμενα κρεβάτια, αλλά και με διάφορες ενδιαφέρουσες επιλογές. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα μικρό μπαρ, ένα μουσικό κέντρο, πολλά ευρύχωρα συρτάρια σεντονιών, ράφια στα μπράτσα, γωνιακά ράφια.
 • Τα κινητά και τα μετασχηματισμένα προϊόντα είναι αρθρωτά πτυσσόμενα προϊόντα. Τα τμήματα τέτοιων μοντέλων μπορούν να χωριστούν ανά πάσα στιγμή και να διευθετηθούν όπως επιθυμείτε. Όχι μόνο ορθογώνιοι, αλλά και γωνιακοί καναπέδες μπορεί να είναι αρθρωτοί.
 • Για ένα μικρό υπνοδωμάτιο ή παιδικό δωμάτιο ένας άνετος μίνι καναπές είναι ιδανικός. Τέτοιες επιλογές αποτελούνται συνήθως από ένα ευρύ ή στενό τμήμα και μοιάζουν περισσότερο με μεγάλες καρέκλες. Μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με μηχανισμούς ολίσθησης και να μετενσαρκωθούν σε πλήρεις χώρους ύπνου. Όταν διπλωθεί, οι καναπέδες μίνι θα πάρουν πολύ λίγο χώρο, ώστε να μπορείτε να τις τοποθετήσετε ακόμη και σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο.
 • Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο και μοντέρνο σύνολο, τότε θα πρέπει να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά σε ασυνήθιστες στρογγυλές και οβάλ παραλλαγές. Ωστόσο, αυτά τα έπιπλα είναι κατάλληλα μόνο για ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο. Δηλαδή, στο μικρό "Χρουστσόφ" για αυτό το μοντέλο δεν υπάρχει απλά καμία θέση.
 • Το εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας θα φαίνεται αρμονικά οθωμανικό ή ένα μικρό καναπέ. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τέτοια μοντέλα με συρόμενες δομές που εκτελούν τη λειτουργία μιας προβλήτας.

Μηχανισμοί

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε το συνηθισμένο κρεβάτι με έναν καναπέ, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον μηχανισμό με τον οποίο είναι εξοπλισμένος. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες μερικές κοινές και δημοφιλείς. Μετασχηματιστές με επιπλέον κρεβάτι:

 • Αναδιπλούμενο σχέδιο. Αυτές οι επιλογές είναι γνωστές σε όλους τους καναπέδες, τα βιβλία, τα βελτιωμένα βιβλία και τα απλά click-klyaki. Σε τέτοια μοντέλα, η πλάτη και το κάθισμα είναι ένα κρεβάτι για ύπνο, το οποίο, όπως ανοίγει, σαν ένα βιβλίο. Εξ ου και το όνομα των γνωστών μηχανισμών.
 • Μηχανισμοί Vykatnye. Καναπέδες με τέτοια συστήματα είναι σχεδιασμένα με τη βοήθεια ενός κρεβατιού από κάτω από τα καθίσματα. Παρόμοια σχέδια είναι εξοπλισμένα με πολυλειτουργικά μοντέλα που ονομάζονται ακορντεόν, δελφίνι και καγκουρό. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι μηχανισμοί εξοπλίζουν γωνιακούς καναπέδες.
 • Αναδιπλούμενους καναπέδες. Επικαλυμμένα έπιπλα με ένα τέτοιο μηχανισμό είναι ένα κρεβάτι που διπλώνεται στο εσωτερικό μέρος. Κατά κανόνα, αυτά τα παραδείγματα είναι όπως τα συνηθισμένα clamshells. Με τέτοια συστήματα εκδίδονται γαλλικά πτυσσόμενα κρεβάτια και προϊόντα Sedafleks. Η πρώτη επιλογή δεν είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση.Ένα τέτοιο μοντέλο είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί ως κάθισμα και να βάλει ένα επιπλέον κρεβάτι μόνο για να φιλοξενήσει εκείνους που έμειναν όλη τη νύχτα.

Για το λόγο αυτό, αυτός ο καναπέ-κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Υλικά

Τα πλαίσια καναπέδων είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά. Οι πιο προσιτές επιλογές είναι κατασκευασμένες από μοριοσανίδες ή κόντρα πλακέ. Μοντέλα με δομές κόντρα πλακέ είναι ελαφριά, γεγονός που τα καθιστά πολύ κινητά:

 • Δεν είναι το ασφαλέστερο υλικό είναι μοριοσανίδες. Στην παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιούνται ρητίνες από ξύλο και φορμαλδεΰδη. Το τελευταίο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα. Τα πλαίσια της μοριοσανίδας θα εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Πιο φιλικές προς το περιβάλλον και πρακτικές είναι τα ξύλινα κουφώματα. Τέτοια επικαλυμμένα έπιπλα δεν είναι φθηνά, αλλά οι ιδιότητες απόδοσης και η αντοχή τους δικαιολογούν την υψηλή τιμή.
 • Πιο συχνά χρησιμοποιείται για την κατασκευή κουφωμάτων επίπλων οξιά, δρυς, τέφρα, σκλήθρα, σημύδα, πεύκο και καρυδιά.
 • Πολύ δημοφιλή σήμερα είναι οι ανθεκτικοί μεταλλικοί καναπέδες. Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν έπιπλα με ένα τόσο αξιόπιστο πλαίσιο, καθώς είναι πυρίμαχα και ανθεκτικά σε μηχανικές βλάβες.Εάν εξακολουθείτε να βλάπτετε έναν τέτοιο καναπέ, τότε η επισκευή του δεν θα έχει καμία δυσκολία και δεν θα πάρει πολύ χρόνο.
 • Τα ταπετσαρία ενός καναπέ μπορεί να είναι τόσο ύφασμα, όσο και δέρμα. Εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για το ακριβό φυσικό υλικό είναι το χοντρό και πυκνό δερματίνη, καθώς και το ελαστικό και υψηλής τεχνολογίας οικολογικό δέρμα.

Χρώματα

Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι:

 • Σε πολλές ρυθμίσεις θα δούμε αρμονικά επικαλυμμένα έπιπλα. καφέ σκιά. Αυτό το κλασικό χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με πολλές παλέτες. Αυτός ο καναπές θα δημιουργήσει μια ζεστή και απαλή ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο.
 • Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κρεβατοκάμαρα μαύρο καναπέ. Αυτή η επιλογή συνιστάται να υπάρχει μπροστά από τον τοίχο. Εάν βάζετε ένα μαύρο αντίγραφο κοντά σε ένα σκοτεινό τοίχο, τότε θα πρέπει να προστεθούν με μαλακά μαξιλάρια ή καλύμματα.

Ο αερόσακος λευκού χρώματος θα αναζωογονήσει τον εσωτερικό σχεδιασμό. Θα είναι σε αρμονία με τα πιο διαφορετικά χρώματα του εσωτερικού.

 • Αν θέλετε να προσθέσετε ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο κόκκινο καναπέτότε θα πρέπει να κτυπηθεί με διακοσμητικά στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι λευκά, γκρι ή καφέ μαξιλάρια, μπορντό κουρτίνες συσκότισης.
 • Η ευελιξία είναι ένας ουδέτερος καναπές γκρι χρώμα. Θα φαίνεται οργανικά σχεδόν σε κάθε κρεβατοκάμαρα. Για την εγγραφή παιδικού υπνοδωματίου είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα φωτεινό μοντέλο θετικού χρώματος. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρό καναπέ διακοσμημένο με πολύχρωμες εκτυπώσεις, ρυθμίσεις λουλουδιών ή εικόνες χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων.

Επιλέγοντας έναν καναπέ για μια κρεβατοκάμαρα, δεν συνιστάται να δίνετε προτίμηση στα προϊόντα των υπερβολικά ουρλιάζοντας και όξινων τόνων. Τέτοια έπιπλα θα επηρεάσουν το γρήγορο ύπνο και θα προσελκύσουν πάρα πολλή προσοχή. Με τον καιρό, ο πλούσιος καναπές θα προκαλέσει ερεθισμό, και θα θελήσετε να το ξεφορτωθείτε.

Ενδιαφέρουσες ιδέες σχεδίασης

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πολλά ελκυστικά εσωτερικά δωμάτια στα οποία υπάρχουν καναπέδες:

 • Στο φωτεινό υπνοδωμάτιο με λευκούς τοίχους Μπορείτε να βάλετε έναν γωνιακό καφέ καναπέ με υφασμάτινη ταπετσαρία και μηχανισμό αναδίπλωσης. Ένα κρεβάτι στα επικαλυμμένα έπιπλα θα πρέπει να είναι διακοσμημένο με ελαφριά κλινοσκεπάσματα με λωρίδες σοκολάτας. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τον καναπέ με ένα μικρό ξύλινο τραπέζι στο πλάι και να βάλετε μια σκοτεινή λάμπα με ένα λευκό θόλο πάνω του.Ολοκληρώστε το εσωτερικό με ένα σκούρο καφέ πατάκι, ζωντανά λουλούδια σε γλάστρες και τοιχογραφίες με αντιπαραβαλλόμενες εικόνες.
 • Μπορεί να τοποθετηθεί ευρύχωρος ορθογώνιος καναπές με αντίθετο κόκκινο σχέδιο και μεγάλο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο με λευκούς τοίχους και καφέ φύλλα. Το εσωτερικό θα πρέπει να συμπληρώνεται με ελαφριά λευκά είδη, μια κρέμα κουβέρτα, κουρτίνες μαλακής σοκολάτας στα παράθυρα και μαξιλαράκια.
 • Σε ένα διαμέρισμα στούντιο Μπορείτε να κανονίσετε έναν καναπέ στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού και να τα χωρίσετε με ένα χαμηλό διαμέρισμα. Διακοσμήστε τους τοίχους σε ένα τέτοιο δωμάτιο με σοβά κρέμας και τοποθετήστε ένα ανοιχτό καφέ φυλλωτό στο πάτωμα. Ένα κρεβάτι με μεγάλο λευκό κεφαλάρι μπορεί να συμπληρωθεί με κλινοσκεπάσματα κρεμμυδιού και ριγέ πολύχρωμα μαξιλάρια. Ο γωνιακός καναπές στο σαλόνι πρέπει να συμπληρώνεται με διακοσμητικά διακοσμητικά μαξιλάρια και τοιχογραφίες σε μπλε και άσπρο.
 • Σε ένα ευρύχωρο φωτεινό δωμάτιο Μπορείτε να βάλετε έναν λευκό ορθογώνιο καναπέ απέναντι από το μαλακό κρεβάτι. Μεταξύ αυτών των εσωτερικών αντικειμένων, ένας μεγάλος και χαμηλός λευκός πίνακας και ένα μαύρο διαμέρισμα που χωρίζει τον χώρο εργασίας μπορούν εύκολα να χωρέσουν.Ολοκληρώστε το σύνολο με έναν τοίχο μπεζ χρώματος πίσω από τον καναπέ, τα ελαφρά αγγεία και τους λαμπτήρες στο τραπέζι, ένα ελαφρύ χαλί κάτω από το κρεβάτι και μια μπεζ κουβέρτα.
 • Αν θέλετε να το κάνετε αρμονικό εσωτερικό στο ύφος του μινιμαλισμού, τότε θα πρέπει να διακοσμήσετε τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο με λευκό χρώμα, και να βάλει ένα ελαφρύ μπεζ laminate στο πάτωμα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ένας μικρός μπλε ορθογώνιος καναπές με πτυσσόμενο κρεβάτι και μια μπλε καρέκλα απέναντι από αυτό θα φαίνονται αρμονικά. Συμπληρώστε ένα απλό σύνολο με ένα μικρό σκούρο κομοδίνο με ζωντανό λουλούδι, σκούρο γκρίζο πάτωμα, κίτρινες λάμπες στις γωνίες και μικρά φωτεινά έργα με μαλακά τιρκουάζ καρέ πάνω στον καναπέ.

Όλα τα χαρακτηριστικά της επιλογής του καναπέ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο