Καναπέδες οικολογικού δέρματος

Σήμερα, οι καναπέδες οικολογικού δέρματος είναι πολύ δημοφιλείς. Αυτό οφείλεται στην ελκυστική εμφάνισή τους, επαναλαμβάνοντας εντελώς το φυσικό δέρμα. Τέτοιου είδους έπιπλα είναι φθηνότερα, κάτι που δεν επηρεάζει την ποιότητά του. Είναι καλύτερο να γνωρίσετε τους καναπέδες του σύγχρονου οικολογικού δέρματος.

Χαρακτηριστικά, υπέρ και τα κατά

Το δέρμα ήταν πάντα και παραμένει στη μόδα. Χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς. Από το κάνουν τα παπούτσια, τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα ταπετσαρία για τα επικαλυμμένα έπιπλα. Δεν είναι μυστικό ότι αυτό το υλικό διακρίνεται από την ανθεκτικότητα και την ευγενή του εμφάνιση. Ωστόσο, κάθε καταναλωτής δεν μπορεί να αντέξει έναν υψηλής ποιότητας και όμορφο καναπέ με πολυτελή δερμάτινη επένδυση.

Το υψηλό κόστος παραμένει συχνά ο αποφασιστικός παράγοντας, εξαιτίας του οποίου οι άνθρωποι αρνούνται να αγοράσουν δερμάτινα έπιπλα.Ο χρόνος δεν παραμένει σταθερός και σήμερα οι κατασκευαστές προσφέρουν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

Η Ecoskin επαναλαμβάνει από πολλές απόψεις το φυσικό υλικό και διαφέρει στην ελαστικότητα και το ευχάριστο τιμολόγιο. Από την άποψη των εξωτερικών χαρακτηριστικών του, η πρώτη ύλη δεν είναι καθόλου κατώτερη από το κανονικό δέρμα φυσικής προέλευσης.

Τα έπιπλα με τέτοιο φινίρισμα υψηλής τεχνολογίας μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο στο σαλόνι, αλλά και στον παιδικό σταθμό, στην κουζίνα, στο διάδρομο ή στο εξοχικό σπίτι. Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών.

Το Eco-leather είναι ένα ειδικό βαμβακερό ύφασμα με ελάχιστη περιεκτικότητα σε συνθετικά. Εξαιτίας αυτού, οι καναπέδες με τέτοιο φινίρισμα δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και είναι εξαιρετικές όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά.

Ως μέρος του οικολογικού δέρματος μπορεί να είναι γνήσιο δέρμα και άλλες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, που βασίζονται στην κυτταρίνη. Η αντοχή του δημοφιλούς και φθηνού υλικού συνδέεται με την επίστρωση πολυουρεθάνης.

Πρέπει να σημειωθεί η φιλικότητα προς το περιβάλλον τέτοιων επικαλυμμένων επίπλων. Στη διαδικασία κατασκευής, το οικολογικό δέρμα υποβάλλεται σε χημική σύνθεση πολλαπλών επιπέδων, η οποία εξασφαλίζει την ασφάλεια του υλικού και εμποδίζει την απελευθέρωση επιβλαβών ουσιών στη διαδικασία χρήσης του.

Συχνά, οι καταναλωτές επιλέγουν μοντέλα από οικολογικό δέρμα όχι μόνο για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό τους, αλλά και για την απόδοσή τους. Τα δείγματα αυτά δεν υπόκεινται σε μηχανική βλάβη. Το Ecoskin θεωρείται ως αναπνεύσιμη πρώτη ύλη, καθώς χαρακτηρίζεται από αξιοσημείωτη ανταλλαγή θερμότητας και αέρα. Αυτές οι ιδιότητες εξασφαλίζουν τη μακροζωία των προϊόντων και εμποδίζουν την ανάπτυξη διαφόρων μικροοργανισμών στο εσωτερικό του.

Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από χρώματα οικολογικού δέρματος. Μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή για απολύτως οποιοδήποτε εσωτερικό - από το κλασσικό μέχρι το μοντέρνο.

Πρέπει να σημειωθεί το οικολογικό δέρμα χωρίς απαλότητα. Η επιφάνειά του καθαρίζεται εύκολα από διάφορους λεκέδες, έτσι οι καναπέδες με τέτοιες ταπετσαρίες μπορούν να τοποθετηθούν στο διάδρομο, στο μπαλκόνι ή στην κουζίνα, όπου η πιθανότητα μόλυνσης είναι υψηλότερη από ό, τι στο σαλόνι.

Ωστόσο, το οικολογικό δέρμα έχει τα μειονεκτήματά του:

 • Αντίγραφα με τέτοιες ταπετσαρίες δεν αξίζει να αγοράσετε αν έχετε κατοικίδια ζώα. Από τα νύχια τους στον καναπέ μπορούν να παραμείνουν άσχημα σημάδια και γρατσουνιές, να απαλλαγούμε από αυτό δεν θα λειτουργήσει.
 • Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το υλικό αυτό απορροφά βαφές από άλλα υφάσματα.Αυτό μπορεί να είναι κρεβάτι ή ρούχα. Μπορεί να εμφανιστούν άσχημοι λεκέδες στην ταπετσαρία επίπλων, κάτι που δεν θα είναι εύκολο να αφαιρεθεί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ελαφρύ οικολογικό δέρμα.
 • Τα προϊόντα από οικολογικό δέρμα είναι κρύα, οπότε καθισμένος πάνω τους δεν είναι πάντα ευχάριστος. Τέτοια έπιπλα θα πρέπει να συμπληρώνονται με μια μαλακή κουβέρτα.
 • Πολλοί δεν γνωρίζουν αν είναι κατάλληλο για ύπνο σε τέτοια επικαλυμμένα έπιπλα. Κατά την κρύα εποχή είναι δυνατό να το παγώσετε, και κατά τη θερινή περίοδο μπορείτε να κολλήσετε στις ανοικτές περιοχές του σώματος.
 • Μερικοί αγοραστές επισημαίνουν ότι με το χρόνο, το κάλυμμα ξεφλουδίζει αυτή την ταπετσαρία. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο αντικαθιστώντας το υλικό.

Με περισσότερες λεπτομέρειες για το τι είναι το οικολογικό δέρμα και ποιες ιδιότητες διαθέτει, θα πει το παρακάτω βίντεο.

Είδη

Σήμερα σε καταστήματα επίπλων μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα από διάφορους καναπέδες που είναι επικαλυμμένοι με οικολογικό δέρμα.

Ευθεία γραμμή

Ένα από τα πιο δημοφιλή και περιζήτητα είναι ευθεία (ορθογώνια) καναπέδες. Παρόμοια αντίγραφα με ταπετσαρίες οικολογικού δέρματος θα φαίνονται αρμονικά όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και στο γραφείο ή στη ρεσεψιόν.

Αυτά τα δείγματα δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ώστε να μπορούν να αγοραστούν τόσο για ευρύχωρα όσο και για μικρά δωμάτια.

Γωνία

Σήμερα είναι πολύ δημοφιλή έπιπλα γωνιών. Αυτά τα μοντέλα είναι πιο ακριβά. Συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν διάφορες λειτουργικές προσθήκες. Τα πολυτελή προϊόντα μπορούν να έχουν μικρά μπαρ, στερεοφωνικά, χρηματοκιβώτια, ράφια και άλλα εξαρτήματα. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν σήμερα στους αγοραστές τους τη δική τους επιλογή για τον απαραίτητο εξοπλισμό του καναπέ.

Τα γωνιακά μοντέλα είναι δύο τύπων: σχήμα U και σχήμα L. Και οι δύο αυτές επιλογές φαίνονται ελκυστικές και η επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου εξαρτάται από τη διάταξη και το μέγεθος του δωματίου.

Συχνά, γωνιακοί καναπέδες είναι εξοπλισμένοι με πολλά συρτάρια σεντονιών στο κάτω μέρος.

Σήμερα τα προϊόντα με τραπέζι είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Μπορεί να βρίσκεται στη διασταύρωση της γωνιακής δομής ή να καταλαμβάνει ένα από τα τμήματα.

Modular

Το πολυλειτουργικό είναι ένας διαμορφωμένος καναπές με δερμάτινη ταπετσαρία. Σε τέτοιες κατασκευές μπορούν να τοποθετηθούν τμήματα όπως επιθυμείτε. Οι modular καναπέδες είναι σήμερα σε ζήτηση, αφού σε οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να μεταμορφωθούν και να γίνουν ακόμα πιο ευρύχωροι.

Καναπέδες οικονομίας

Αν ψάχνετε για ένα οικονομικό μοντέλο οικονομικής θέσης, τότε μπορείτε να μετατρέψετε σε ένα συμπαγές καναπέ ή ένα μικρό διθέσιο μοντέλο με μεταλλικά πόδια.Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρχουν τέτοιες προσθήκες όπως ένα πτυσσόμενο κρεβάτι ή ένα συρτάρι σεντονιών.

Χωρίς υποβραχιόνια

Για ένα μικρό δωμάτιο ένας καναπές χωρίς μπράτσα είναι ιδανικός. Κατά κανόνα, σε τέτοια τροποποίηση γίνονται συνήθεις ευθείες καναπέδες. Τέτοιες ποικιλίες από επικαλυμμένα έπιπλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των ιδιοκτητών ψηλών, καθώς κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου τίποτα δεν στηρίζεται στα πόδια.

Ποικιλίες υλικού

Τα ταπετσαρίες χρησιμοποιούνται συνήθως σε ένα απαλό και ελαστικό οικολογικό δέρμα, με υφή που επαναλαμβάνει το φυσικό υλικό. Έχει μια ματ και τραχιά επιφάνεια, ευχάριστη στην αφή.

Τα μοντέλα καναπέδων ταπετσαρισμένα με καπιτονέ υλικό φαίνονται πολυτελή. Το χαρακτηριστικό μοτίβο διαμαντιού μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στην πλάτη, στο κάθισμα ή σε όλα τα στοιχεία. Αυτές οι επιλογές σήμερα είναι πολύ δημοφιλείς επειδή φαίνονται κομψές και πρωτότυπες.

Με τη βοήθεια τέτοιων επίπλων μπορείτε να μεταμορφώσετε το δωμάτιο και να του δώσετε μια ιδιαίτερη κομψότητα.

Ένα μοντέλο στο οποίο υπάρχουν ειδικά καρφιά επίπλων στη διασταύρωση των διαμαντιών μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό. Τέτοιες περιπτώσεις μοιάζουν αρκετά σταθερές, έτσι μπορούν συχνά να βρεθούν σε επίσημες ρυθμίσεις.

Τα γαρίφαλα σε τέτοια έπιπλα βρίσκονται σε ολόκληρη την περιοχή της πλάτης ή μόνο στο πάνω μισό της.

Το πρωτότυπο σχέδιο διαθέτει καναπέδες ταπετσαρισμένες σε γυαλιστερό οικολογικό δέρμα. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι τύποι βρίσκονται στα γραφεία, καθώς φαίνονται πολύ "ακριβά" και συμπαγή.

Ένα τέτοιο μοντέλο θα αντικαταστήσει τέλεια τον ακριβό καναπέ από το γνήσιο δέρμα.

Μέγεθος

Σήμερα σε καταστήματα επίπλων μπορείτε να συναντήσετε καναπέδες διαφόρων μεγεθών:

 • Τα πιο συμπαγή είναι καναπέδες μίνι. Μπορούν επίσης να φτιαχτούν με οικολογικό δέρμα. Τις περισσότερες φορές, τα προϊόντα αυτά τοποθετούνται σε εξοχικές κατοικίες ή σε υπνοδωμάτια για παιδιά.
 • Για ένα μικρό σαλόνι ταιριάζει διπλό καναπέ. Τέτοια προϊόντα είναι συχνά εξοπλισμένα με πτυσσόμενα σχέδια, αλλά μπορείτε να βρείτε μια πιο προσιτή επιλογή ξεδιπλώματος.
 • Ευρύχωρο μοντέλο διπλού καναπέ με τρία και τέσσερα τμήματα. Το μήκος των επιλογών αυτών συχνά υπερβαίνει τα 2, -2,5 μ. Και μπορεί να φτάσει μέχρι 3,5-4 μ. Πριν αγοράσετε ένα τέτοιο μοντέλο, πρέπει να μετρήσετε το δωμάτιο στο οποίο πρόκειται να το τοποθετήσετε.
 • Τα Compact είναι προϊόντα σε σχήμα L με γωνιακό σχεδιασμό, αν και φαίνονται αρκετά εντυπωσιακά. Με τη βοήθεια τέτοιων επίπλων μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά ελεύθερο χώρο, αν το βάλετε στη γωνία του δωματίου.
 • Για ένα ευρύχωρο δωμάτιο κατάλληλο άνετο σχήματος U ή οβάλ καναπέ. Αυτά τα μοντέλα καταλαμβάνουν πολύ χώρο, μπορούν να φιλοξενήσουν 4-5 άτομα.

Χρώμα

Το Eco-leather μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για οποιοδήποτε εσωτερικό:

 • Για αρκετές εποχές στη σειρά, ένα ελκυστικό χρώμα ασβέστη ήταν στο αποκορύφωμα της δημοτικότητας. Υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις. Τα προϊόντα από ανοιχτό πράσινο οικολογικό δέρμα θα εναρμονιστούν αρμονικά στο φωτεινό εσωτερικό, διακοσμημένα σε θετικές και ηλιόλουστες αποχρώσεις.
 • Το Universal μπορεί να ονομαστεί ένα κλασικό μπεζ χρώμα. Έπιπλα αυτού του χρώματος θα ταιριάζουν σε πολλές ρυθμίσεις, από το κλασικό έως το φουτουριστικό. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το μπεζ χρώμα είναι το εμπορικό σήμα, επομένως συνιστάται να χρησιμοποιείτε προσεκτικά τα έπιπλα αυτού του χρώματος.
 • Σήμερα, καναπέδες με καφέ ταπετσαρία είναι σε μεγάλη ζήτηση. Το μοντέλο μιας ελαφριάς σκιάς μπορεί να τοποθετηθεί στο σαλόνι και να δημιουργηθεί ένα πολύ άνετο εσωτερικό. Τα σκοτεινά μοντέλα με γυαλιστερή επιφάνεια φαίνονται πιο συμπαγή, μπορούν να τοποθετηθούν στο γραφείο.
 • Οι αισθησιακές και παθιασμένες φύσεις θα εκτιμήσουν τον κόκκινο καναπέ από το οικολογικό δέρμα. Αυτή η επιλογή συνιστάται να τοποθετείται σε δωμάτια που γίνονται σε ουδέτερα και καταπραϋντικά χρώματα, διαφορετικά το εσωτερικό θα είναι πολύ φωτεινό, και στη συνέχεια θα ερεθίσει με τα χρώματα του.
 • Για ένα φωτεινό και θετικό σύνολο, θα γίνει ένας κίτρινος καναπές από οικολογικό δέρμα. Αυτό το μοντέλο θα φανεί αρμονικά σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο, διακοσμημένο σε φωτεινά χρώματα.

Διάρκεια ζωής

Η ζωή της ταπετσαρίας εξαρτάται από τον τρόπο παραγωγής της. Το υψηλής ποιότητας οικολογικό δέρμα θα σας εξυπηρετήσει πιστά για 5-15 χρόνια και η εμφάνισή του δεν θα σταματήσει να είναι ελκυστική.

Το υλικό που «βιάζεται» μπορεί να χάσει το χρώμα του μετά από λίγους μήνες λειτουργίας.

Πώς να επιλέξετε;

Η επιλογή των καναπέδων από το οικολογικό δέρμα σήμερα είναι εντυπωσιακή στην ποικιλομορφία του. Εάν η περιοχή της κατοικίας επιτρέπει, τότε μπορείτε να πάρετε ένα μεγάλο γωνιακό μοντέλο του σχήματος υ σχεδίασης. Για πιο συμπαγή δωμάτια, είναι προτιμότερο να αγοράσετε παραλλαγές μορφής ορθογωνίου ή L, δεδομένου ότι δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά ταυτόχρονα παραμένουν αρκετά ευρύχωροι.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο μοντέλο, τότε θα πρέπει να καθορίσετε τον σκοπό για τον οποίο πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε. Φθηνότερες επιλογές με απλούς μηχανισμούς είναι κατάλληλες μόνο για σπάνια χρήση και διαμονή για όσους παρέμειναν διανυκτέρευση. Τα πτυσσόμενα αντίγραφα με αξιόπιστα συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά είναι πιο ακριβά, αλλά διαρκούν πολύ περισσότερο.

Επιλέξτε μια συγκεκριμένη επιλογή θα βοηθήσει τον πωλητή-σύμβουλο.

Για έπιπλα σπιτιού, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μοντέλο που ταιριάζει στο στυλ και το χρώμα στο εσωτερικό του δωματίου. Εάν αγοράσετε έναν καναπέ για το γραφείο, τότε θα πρέπει να εξετάσετε τα συνδυασμένα προϊόντα, στα οποία το οικολογικό δέρμα συνδυάζεται με βελούδο και ξύλο.

Πώς να φροντίζετε;

Το οικολογικό δέρμα είναι ανεπιτήδευτο, αλλά η διάρκεια ζωής του μπορεί να επεκταθεί εάν φροντίζετε:

 • Για να προστατεύσετε την ταπετσαρία (ειδικά το φως), μπορείτε να αγοράσετε ειδικά σπρέι.
 • Για την φροντίδα αυτών των καναπέδων πωλούνται ειδικοί εμποτισμοί που δεν επιτρέπουν την υγρασία να διεισδύσει στο υλικό.
 • Είναι δυνατόν να καθαρίσετε την επιφάνεια από μόλυνση με μέσα που περιέχουν αμμωνία, αφρούς ξυρίσματος, διάλυμα σαπουνιού ή διάλυμα αλκοόλης-νερού.

Κριτικές

Αρνητικές κριτικές σχετικά με καναπέδες από οικολογικό δέρμα αφήνονται μόνο από εκείνους τους καταναλωτές που κατά την αγορά αποθηκεύουν και αγοράζουν ένα φτηνό μοντέλο από έναν μη ελεγμένο κατασκευαστή.Αλλά ακόμη και αυτά τα μοντέλα ευχαρίστησαν τους πελάτες με μια ελκυστική εμφάνιση, η οποία δυστυχώς χάθηκε γρήγορα.

Οι ικανοποιημένοι καταναλωτές που αγόρασαν μοντέλα ποιότητας σημειώνουν την αντοχή και την αντοχή τους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτοί οι καναπέδες δεν γίνονται λιγότερο ελκυστικοί, δεν εμφανίζονται ρωγμές ή εκδορές. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι συμβουλεύονται να προστατεύουν αυτά τα έπιπλα από τα κατοικίδια ζώα, καθώς υπάρχουν αξιοσημείωτες ζημιές από τα αιχμηρά νύχια στο οικολογικό δέρμα.

Πολλοί καταναλωτές ήταν ικανοποιημένοι με τις αγορές τους, καθώς δεν είναι μόνο όμορφες, αλλά και φθηνές, ανεπιτήδευτες στη φροντίδα τους.

Ιδέες στο εσωτερικό

Ένας λευκός καναπές μπορεί να τοποθετηθεί στο σαλόνι με ένα σκοτεινό laminate και καφέ τοίχους. Ένα τραπέζι καφέ, φυτά σε γλάστρες και μια ξύλινη βιβλιοθήκη θα βρουν τη θέση τους γύρω από αυτό.

Ο μαύρος καναπές σχήματος L θα φανεί εντυπωσιακός με φόντο λευκοί σοβάς τοίχου και σκούρο καφέ φύλλο. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το εσωτερικό με ένα γυάλινο τραπέζι καφέ απέναντι, κουρτίνες κρέμας στα παράθυρα και λευκό χαλί δαπέδου με ένα υψηλό σωρό.

Κόκκινο-μαύρο γωνιακό καναπέ μπορεί να τοποθετηθεί στο φόντο των λευκών τοίχων και λευκό χαλί. Για να νικήσει η αντίθεση ακολουθεί τα στοιχεία της μαύρης διακόσμησης.

Ο γκρίζος ορθογώνιος καναπές θα συνδυαστεί με τοίχους κρέμας και γκρι γυαλιστερό δάπεδοπου ολοκληρώνεται με ένα πλούσιο πράσινο χαλί.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο