Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για ένα εφηβικό κορίτσι;

Σήμερα, η επιλογή των έφηβων επίπλων είναι τόσο μεγάλη που είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε το ιδανικό μοντέλο. Έτσι, μόνο ένας καναπές πωλείται πολύ. Υπάρχουν κλασικές, πρωτοποριακές και μικρές και πολύ μεγάλες επιλογές. Αξίζει να εξεταστεί λεπτομερώς πώς να επιλέξετε έναν κατάλληλο καναπέ για ένα εφηβικό κορίτσι και ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληρεί ένα ιδανικό μοντέλο.

Χαρακτηριστικά έφηβων επίπλων

Προς το παρόν, η επιλογή των μαλακών επίπλων για παιδιά και εφήβους είναι εξαιρετικά διαφορετική. Μπορείτε να επιλέξετε την τέλεια επιλογή για το εσωτερικό οποιασδήποτε στυλιστικής κατεύθυνσης. Επιπλέον, ο καναπές για το κορίτσι θα επιλέξει, ακόμη και αν το δωμάτιο είναι πολύ μικρό. Τα εφηβικά έπιπλα αντιπροσωπεύονται επί του παρόντος όχι μόνο από αυστηρά κλασικά αντίγραφα, αλλά και από θαρραλέα, πρωτότυπα προϊόντα,που είναι σε θέση να μετατρέψουν το εσωτερικό του δωματίου. Στα καταστήματα επίπλων υπάρχουν προϊόντα διαφορετικών χρωμάτων, ώστε να μπορείτε να πείτε με ασφάλεια ότι θα μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο αντίγραφο για έπιπλα που γίνονται σε οποιοδήποτε χρώμα.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που κάθε εφηβικό έπιπλο πρέπει να έχει είναι η ασφάλειά του. Και δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι η κοπέλα. Για παράδειγμα, οι καναπέδες με μπουφέδες συνιστώνται για τα μωρά που μπορούν να αποτρέψουν την πτώση. Όσο για τις εφηβικές επιλογές, γι 'αυτούς οι προφυλακτήρες δεν είναι υποχρεωτικοί, αλλά η απουσία αιχμηρών γωνιών θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Επιπλέον, τέτοια έπιπλα δεν θα πρέπει να έχουν προεξέχοντα μεταλλικά μέρη στο πλαίσιο - μπορείτε να πάρετε τυχαία πληγωθεί για τους σε μια βιασύνη.

Τα εφηβικά έπιπλα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Τα πραγματικά αξιόπιστα και ανθεκτικά μοντέλα κατασκευάζονται από ασφαλή και υψηλής ποιότητας υλικά. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε έναν φτηνό καναπέ, τότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει να παραμορφώνεται και να χάσει την ελκυστική εμφάνιση του. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εφηβικής έπιπλα είναι η ευκολία της.Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα κατά τη λειτουργία, διαφορετικά, η κοπέλα απλά θα είναι άβολα στηριγμένη σε έναν τέτοιο καναπέ. Εξοπλίζοντας έναν παιδικό σταθμό ή ένα δωμάτιο για έναν έφηβο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν πολυλειτουργικά μοντέλα με διάφορες πρόσθετες λεπτομέρειες, για παράδειγμα, συρτάρια, ντουλάπια ή τραπέζια - υπάρχουν πολλές επιλογές. Αυτοί οι τύποι έφηβων καναπέδων είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, καθώς επιλύουν διάφορα προβλήματα ταυτόχρονα και σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε ελεύθερο χώρο στο σπίτι.

Είδη

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δωμάτια των παιδιών έχουν μια μικρή περιοχή, οπότε οι καναπέδες για αυτούς πρέπει να επιλέξουν, διατηρώντας αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα. Ευτυχώς, η επιλογή των διαφόρων μοντέλων επικαλυμμένων επίπλων για εφήβους είναι απλώς τεράστια, επομένως, θα είναι δυνατόν να επιλέξετε το καλύτερο αντίγραφο ανεξάρτητα από το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου. Αξίζει να εξεταστεί λεπτομερώς ποιοι τύποι καναπέδων για εφηβικά κορίτσια προσφέρουν σύγχρονους κατασκευαστές. Επικαλυμμένα έπιπλα όπως καναπέδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέρα και νύχτα. Το καλύτερο από όλα, λειτουργικοί και οι πιο άνετοι καναπέδες-κρεβάτια είναι κατάλληλοι για αυτό.Σήμερα, πολλοί καταναλωτές στρέφονται προς αυτούς.

Τα μοντέλα αυτά έχουν ως εξής:

 • μονά κρεβάτια.
 • τύπου πατάρι?
 • μετασχηματιστές.

Οι απλές επιλογές είναι πολύ παρόμοιες με τα κανονικά κρεβάτια. Σε αυτά υπάρχει μια προσθήκη με τη μορφή τριών πλάτη. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της ημέρας, το κρεβάτι μετατρέπεται σε κανονικό καναπέ, ειδικά αν συμπληρώσετε τέτοια έπιπλα με παχιά μαξιλάρια κοντά στη μακρύτερη πλάτη. Τα προϊόντα αυτά έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • την παρουσία αρκετών πρόσθετων τμημάτων, τα οποία συνήθως διπλώνουν διάφορα αξεσουάρ για ύπνο.
 • την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα της δομής, λόγω του γεγονότος ότι τα εν λόγω έπιπλα δεν απαιτείται να συσσωρεύονται τακτικά και να είναι σχεδιασμένα για να προετοιμάζουν ένα μέρος για ύπνο.
 • Οι σύγχρονες καναπέδες-κρεβάτια παρουσιάζονται σε πολλές εκδόσεις με διαφορετικούς τύπους ταπετσαριών.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι αγοράζουν πολυλειτουργικά μοντέλα στα οποία υπάρχουν συρτάρια ή συρτάρια. Όσο για τον δημοφιλή καναπέ τύπου σοφίτα σήμερα, πρόκειται για μια κατασκευή επίπλων που αποτελείται από δύο επίπεδα. Σε αυτά, ένα μέρος για ύπνο είναι στην κορυφή, και ο ίδιος ο καναπές - κάτω.Μην συγχέετε τέτοια μοντέλα με τις κλασικές επιλογές δύο επιπέδων, διότι στο τελευταίο υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια, και στον σοφίτα σοφίτα - μόνο ένα. Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν αυτό το μοντέλο έφηβου καναπέ, επειδή έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

 • δεν χρειάζεται να διπλώνει και να διπλώνει συνεχώς, έτσι ώστε τα έπιπλα να διαρκούν περισσότερο, επειδή δεν θα υπάρχει φθορά των μηχανικών εξαρτημάτων.
 • Συχνά, τα πλευρικά τοιχώματα των πατάρι είναι εξοπλισμένα με αξεσουάρ όπως αθλητικά τμήματα ή γωνίες (επιτρέπεται η τοποθέτηση τμημάτων για την αποθήκευση πραγμάτων).
 • Αυτά τα μοντέλα καταλαμβάνουν λίγο ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο, συνδυάζοντας διάφορα λειτουργικά στοιχεία στην κατασκευή τους ταυτόχρονα.

Σήμερα οι πρακτικοί και πολυλειτουργικοί καναπέδες μετατρέπονται σε μεγάλη ζήτηση. Τέτοια μοντέλα επικαλυμμένων επίπλων βρίσκονται σε πολλά σπίτια. Έτσι, ο καναπές που ανακατεύεται άψογα σε ένα άνετο κρεβάτι θεωρείται το πιο δημοφιλές και περιζήτητο. Αυτοί οι μετατρέψιμοι καναπέδες έχουν τόσο σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

 • μια κομψή επιλογή από μια ποικιλία μοντέλων με διαφορετικά σχήματα, χρώματα και μηχανισμούς αναδίπλωσης.
 • Μερικές εκδόσεις του μετασχηματιστή μπορούν να τοποθετηθούν απρόσκοπτα απέναντι από το στενό τοίχωμα του δωματίου.
 • όταν διπλωθούν, αυτοί οι καναπέδες καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο, αλλά αν διευρυνθούν, μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε πλήρεις υπνοδωμάτια.
 • μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά πληρωτικά σε τέτοια προϊόντα (οι εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να δώσουν προτίμηση στις παραλλαγές με ορθοπεδικά μπλοκ, ανεξάρτητα ελατήρια ή λατέξ).
 • Οι μετασχηματιστές αντιπροσωπεύονται από μοντέλα με διαφορετικές τιμές - υπάρχουν και πολύ ακριβές και οικονομικά αντίγραφα που ο καθένας μπορεί να αντέξει οικονομικά.
 • Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιήσετε τέτοια έπιπλα - είναι εύκολο να διπλώσετε και να διπλώσετε (μια εφηβική κοπέλα θα αντιμετωπίσει αυτό αδιάκοπα, αφού δεν θα χρειαστεί να κάνετε επιπλέον προσπάθειες).

Υπάρχουν επίσης τέτοια είδη εφηβικών καναπέδων στα οποία υπάρχει ένα κρεβάτι ανύψωσης. Για να οργανώσετε ένα κρεβάτι σε ένα παρόμοιο μοντέλο, θα πρέπει να κατεβάσετε το κρεβάτι, το οποίο βρίσκεται σε κάθετη θέση πίσω από τον καναπέ. Αυτοί οι τύποι επικαλυμμένων επίπλων μπορούν επίσης εύκολα να αγοραστούν για εφηβική κοπέλα. Έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • εμφάνιση αισθητική και πρωτότυπο?
 • οι μηχανισμοί σε αυτά τα μοντέλα είναι πολύ εύκολο να ελέγχονται.
 • καταλαμβάνουν λίγο ελεύθερο χώρο στο νηπιαγωγείο.

Μηχανισμοί

Οι λειτουργικοί και εύκολοι στην χρήση καναπέδες είναι εξοπλισμένοι με διάφορους μηχανισμούς. Λειτουργούν διαφορετικά. Αξίζει να γνωρίσετε τα πιο δημοφιλή σχέδια καναπέδων.

 • Βγάλτε έξω. Ο μηχανισμός αυτός θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους και πιο ανθεκτικούς. Επιπλέον, έχει εξαιρετική σταθερότητα, η οποία παρατηρείται από πολλούς καταναλωτές. Στην αναδιπλωμένη κατάσταση, οι vykatny καναπέδες καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο στην αίθουσα ενός εφήβου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για μέτριο χώρο. Αυτά τα μοντέλα είναι απλά σχεδιασμένα - πρέπει να τραβήξετε το κάθισμα του καναπέ προς τον εαυτό σας και ο χώρος στον ύπνο θα είναι έτοιμος. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μετά την ολοκλήρωση της αναδίπλωσης, τα έπιπλα αυτά χάνουν σε ύψος - στην πτυσσόμενη κατάσταση, οι καναπέδες είναι μεγαλύτερες.
 • Ακορντεόν Ο μηχανισμός αυτός χαρακτηρίζεται από μικρό μέγεθος. Οι καναπέδες μαζί του μεταμορφώνονται πολύ απλά - ένα έφηβο κορίτσι μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει αυτά τα έπιπλα. Οι καναπέδες των μηχανισμών Accordion αποτελούνται από 2 μέρη.Εάν τραβήξετε τον ειδικό βρόχο, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλάτης, το προϊόν θα πάρει εύκολα μια οριζόντια θέση. Ταυτόχρονα, ένα μέρος για ύπνο από την πλευρά θα μοιάζει με ένα άνετο και χαριτωμένο κρεβάτι με μπράτσα.
 • Κλικ-klyak. Αυτός ο δημοφιλής μηχανισμός ολίσθησης αναπτύχθηκε στη Γαλλία. Είναι πολύ παρόμοιο με το σχεδιασμό, που ονομάζεται βιβλία. Ο μετασχηματισμός ενός τέτοιου καναπέ γίνεται συνήθως χωρίς περιττό θόρυβο. Ωστόσο, μπορεί να πάρει τρεις βασικές θέσεις: συνεδρίαση, ξαπλωμένη και ξαπλωμένη. Μαξιλάρια στα πλάγια σε ένα τέτοιο μοντέλο μπορούν να λειτουργήσουν ως και τα δύο υποβραχιόνια και τα προσκέφαλα. Συνιστάται η τοποθέτηση καναπέδων με μηχανισμό click-klyak σε χώρους όπου ζουν κορίτσια ηλικίας τουλάχιστον 8 ετών.
 • Δελφίνι Αυτός είναι ένας άλλος κοινός μηχανισμός, ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε πολλές εκδόσεις γωνιακού σχεδιασμού καναπέδων. Για να οργανώσετε ένα κρεβάτι σε τέτοια έπιπλα, θα χρειαστεί να τραβήξετε ελαφρά το λουρί στο κάτω μέρος του καναπέ. Με τη βοήθεια του μεντεσέ, το μπλοκ που κρύβεται κάτω από το κάθισμα θα τροφοδοτηθεί πρώτα. Μια τέτοια παραλλαγή των επικαλυμμένων επίπλων είναι κατάλληλη για ένα εφηβικό κορίτσι που ζει σε ένα αρκετά ευρύχωρο δωμάτιο.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η επιλογή του ιδανικού καναπέ για ένα εφηβικό κορίτσι συχνά επηρεάζεται από την παρουσία τέτοιων πρόσθετων λειτουργικών στοιχείων όπως:

 • άνετα εσωτερικά συρτάρια ή πρόσθετα τμήματα, τα οποία συνήθως αποθηκεύουν διαφορετικά πράγματα και κλινοσκεπάσματα.
 • αθλητικές γωνίες και τοίχους από την πλευρά των επιλογών δύο επιπέδων.
 • στα μοντέλα που ονομάζονται σοφίτες, οι περιοχές ύπνου και διαβίωσης συχνά συνδυάζονται.
 • οι σοφίτες συχνά συμπληρώνονται επίσης από μικρές σκάλες που οδηγούν στη δεύτερη βαθμίδα, όπου βρίσκεται το κρεβάτι.

Κανόνες επιλογής

Κατά την επιλογή των κατάλληλων καναπέδων για την αίθουσα ενός εφηβικού κοριτσιού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά κριτήρια.

 • Υλικό κατασκευής. Οι ειδικοί συστήνουν να προτιμούν τα προϊόντα από φυσικό ξύλο. Ναι, συνήθως είναι δαπανηρές, αλλά είναι φιλικές προς το περιβάλλον και διαρκούν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα μοντέλα που κατασκευάζονται από MDF ή πολυστρωματικές μοριοσανίδες θα κοστίζουν λιγότερο, αλλά φαίνονται απλούστερα και η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μικρότερη από αυτή των ξύλινων δειγμάτων (το LDSP είναι ένα εντελώς τοξικό υλικό, το οποίο περιέχει ρητίνες φορμαλδεΰδης). Μπορείτε επίσης να στραφείτε σε μεταλλικά προϊόντα, αλλά συνήθως είναι πολύ βαριά, οπότε ίσως να μην είναι πολύ βολικό για ένα έφηβο κορίτσι να τα χρησιμοποιήσει.
 • Ταπετσαρίες. Οι εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να δίνουν προτίμηση σε είδη υφασμάτων όπως μικροΐνες, κοπάδι, ζακάρ, βελούδο, σενίλλη ή βαμβάκι. Το χρώμα του υφάσματος θα πρέπει να ταιριάζει με το εσωτερικό ως σύνολο.
 • Το πληρωτικό. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε καναπέδες, στους οποίους υπάρχει ένα υψηλής ποιότητας και φιλικό προς το περιβάλλον πλήρωσης. Φυσικά, ένα μοντέλο με αφρώδες λάστιχο θα είναι φτηνό, αλλά δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ και γρήγορα θα χάσει την οπτική του έκκληση. Συνιστάται να επιλέξετε πιο ακριβές επιλογές με καλής ποιότητας ορθοπεδικό στρώμα.
 • Σχεδιασμός και λειτουργικότητα. Πριν πάτε στο κατάστημα για ένα κατάλληλο μοντέλο του καναπέ, θα πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποιες λειτουργίες θέλετε να δείτε σε αυτό.
 • Δημιουργία ποιότητας. Πριν αγοράσετε έπιπλα, θα πρέπει σίγουρα να το εξετάσετε προσεκτικά - δεν πρέπει να υπάρχει ζημιά, scuffs ή αιχμηρά αιχμηρά τμήματα της εσωτερικής δομής στον καναπέ. Επιπλέον, θα πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργία του μηχανισμού - δεν πρέπει να εκπέμπει ξένο θόρυβο, σκασίματα ή κουδουνίστρα. Ο σύμβουλος πωλήσεων πρέπει να βοηθήσει στην επιθεώρηση. Εάν υπάρχει βλάβη στο μοντέλο ή ο μηχανισμός δυσλειτουργεί, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.
 • Κατασκευαστής. Θα πρέπει να αγοράσετε μόνο επώνυμα μοντέλα καναπέδων. Συνήθως είναι ακριβές, ειδικά αν είναι ένας μεγάλος ξένος κατασκευαστής. Είναι προτιμότερο να μην αγωνίζεστε για πολύ φθηνά προϊόντα, γιατί συχνά δεν εξυπηρετούν πολύ και γρήγορα χάνουν την ελκυστική τους εμφάνιση.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Ένας σωστά επιλεγμένος καναπές για ένα δωμάτιο παιδιού ή ένα δωμάτιο για εφήβους δεν θα εξασφαλίσει μόνο ένα άνετο υπόλοιπο του ιδιοκτήτη του, αλλά θα είναι επίσης μια αρμονική προσθήκη στο υπάρχον εσωτερικό. Επιπλέον, η κατάσταση μπορεί να γίνει σχεδόν σε οποιοδήποτε στυλ - χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία από επικαλυμμένα έπιπλα, είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή. Αξίζει να μελετήσετε μερικά αρμονικά εσωτερικά δωμάτια των παιδιών, όπου υπάρχουν καναπέδες διαφορετικών τροποποιήσεων και χρωμάτων:

 • Σε ένα δωμάτιο με κρέμες και ένα ελαφρύ παρκέ δάπεδο, ένας στατικός καναπές από μπεζ ξύλο με ένα πορτοκαλί καθισμένο καρέκλα και πλάτη θα φανεί εξαιρετικό. Στον τοίχο πίσω από τα έπιπλα, μπορείτε να κρεμάσετε μια φωτογραφία με τα τοπία του καλοκαιριού, να τοποθετήσετε ένα πράσινο χαλί στο πάτωμα και να τον ενισχύσετε με πράσινες ημιδιαφανείς κουρτίνες στα παράθυρα.
 • Ένας γοητευτικός φωτεινός ροζ καναπές με βελούδινη βελονιά μεταφοράς θα είναι μια θαυμάσια προσθήκη στο δωμάτιο με μονόχρωμη ταπετσαρία διακοσμημένη με μεγάλα ροζ λουλούδια.Στο πάτωμα είναι να βάλει ένα ελαφρύ κρέμα στρωμνή.
 • Ένας χιονισμένος καναπές μετασχηματιστή με ξύλινες πλευρές θα φανεί εντυπωσιακή στο φυτώριο με απαλούς ροζους τοίχους, καφέ δάπεδο και παρκέ δάπεδο. Είναι δυνατό να συμπληρώσετε ένα τέτοιο σύνολο με μωβ και ροζ μαξιλάρια, έναν πολυέλαι οροφής με λευκές στρογγυλές αποχρώσεις και σχέδια ή πίνακες στον τοίχο πάνω από τον καναπέ.

Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για ένα εφηβικό κορίτσι, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο