Καναπέδες καρέ

Επικαλυμμένα έπιπλα είναι απαραίτητα για τη διακόσμηση του καθιστικού, του υπνοδωματίου ή του παιδικού δωματίου. Φέρνει άνεση και ζεστασιά στο σπίτι. Οι καναπέδες πλαισίου χαρακτηρίζονται από πρακτικότητα και αξιοπιστία.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές επικαλυμμένων επίπλων προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών στην κατασκευή τους. Ο μαλακός και άνετος καναπές μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες.

Καναπές πλαίσιο - Αυτός είναι ο σκελετός του, επειδή κρατά ολόκληρο το σχέδιο του προϊόντος. Κατά τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας, υπόκειται σε βαριά φορτία, επομένως πρέπει να διακρίνεται από αντοχή και ποιότητα.

Πριν από αρκετούς αιώνες, στην κατασκευή έπιπλα πλαισίου χρησιμοποιήθηκε κυρίως ξύλο οξιάς, βελανιδιάς, σημύδας ή σφενδάμου. Σήμερα, οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν τη χρήση για την κατασκευή επικαλυμμένων επίπλων και άλλων υλικών, η οποία έχει θετική επίδραση στη λειτουργία,την ποιότητα και το κόστος των προϊόντων.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές χρησιμοποιούνται συχνά στην κατασκευή πλαισίων από ξύλο ή μέταλλο. Υπάρχουν μοντέλα ταπετσαρισμένων επίπλων, τα οποία έχουν συνδυασμένο πλαίσιο. Για τη δημιουργία τους, χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός ξύλου με κόντρα πλακέ, μέταλλο ή μοριοσανίδες.

Είδη

Τα σύγχρονα μοντέλα όμορφων και ανθεκτικών καναπέδων είναι εξοπλισμένα με πλαίσια από διαφορετικά υλικά, αφού κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα:

 • Ένας κομψός καναπές σε μεταλλικό πλαίσιο προσελκύει συνήθως την προσοχή με ένα ασυνήθιστο και μοντέρνο σχέδιο. Chrome ή τιτάνιο χρησιμοποιείται συχνά για έπιπλα πολυτελείας. Το μεταλλικό σκελετό μπορεί να είναι κατασκευασμένο από χάλυβα ή κράμα αλουμινίου. Τέτοια σχέδια είναι φθηνότερα από τους καναπέδες στα πλαίσια της κατηγορίας premium.
 • Το μεταλλικό πλαίσιο εξασφαλίζει αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Τα μοντέλα πλαισίων από χάλυβα είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση. Όταν επιλέγετε τα επικαλυμμένα έπιπλα, αξίζει να δείτε τις συγκολλήσεις. Δεν πρέπει να έχουν ροές, καθώς και άλλα σφάλματα. Για αξιοπιστία, το μέταλλο πρέπει να είναι επικαλυμμένο με ειδική επίστρωση βερνικιού ή αντιδιαβρωτικής επίστρωσης.
 • Οι καναπέδες που κατασκευάζονται από χάλυβα χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι πολύ πιο εύκολο να επισκευαστούν από ένα μοριοσανίδα, κόντρα πλακέ ή ξύλινο πλαίσιο. Ορισμένα μοντέλα με χαμηλό κόστος ενδέχεται να έχουν μεταλλική βάση, αλλά μετά βιδώνονται για αξιοπιστία.
 • Τα μοντέλα με ελατήριο χαρακτηρίζονται από πρακτικότητα και ανθεκτικότητα. Η παρουσία ελατηρίων δημιουργεί μια άνετη θέση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου της νύχτας.
 • Ορισμένα μοντέλα αναδίπλωσης έχουν λυγισμένες λωρίδες. Είναι στερεωμένα στο μεταλλικό πλαίσιο με κλιπς. Οι καναπέδες με τα πτερύγια έχουν λειτουργία απορρόφησης.

Οι καναπέδες σε μεταλλικά πλαίσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση ενός δωματίου με μοντέρνο στυλ, υψηλής τεχνολογίας ή μινιμαλισμό. Θα εναρμονιστούν αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου, θα προσθέσουν άνεση και οικεία ζεστασιά.

Πολλά μοντέρνα μοντέλα ταπετσαρισμένων επίπλων παρουσιάζονται σε ένα πλαίσιο από ξύλο. Αν και είναι ακριβότερα από το μέταλλο, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά.

Οι καναπέδες πλαισίων από ένα μπαρ χρησιμοποιούνται συχνά για να ενσωματώνουν το κλασικό στυλ.

Οι σύγχρονες εταιρείες για την παραγωγή επικαλυμμένων επίπλων χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους ξύλου. Μακαρόνια, μαόνι και teak σφάγια είναι σε μεγάλη ζήτηση. Αυτές οι φυλές είναι ελίτ ξένων ποικιλιών.

Μεταξύ των εγχώριων φυλών είναι τα ισχυρότερα πλαίσια δρυός, οξιάς, τέφρας και καρυδιού. Η πιο δημοφιλής και χαμηλού κόστους λύση είναι η σημύδα. Στις οικονομικές επιλογές περιλαμβάνονται επίσης καναπέδες από πεύκα και άλλα κωνοφόρα.

Το ξύλινο πλαίσιο χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολλών πλεονεκτημάτων:

 • αντοχή;
 • αυξημένη αξιοπιστία.
 • τη δυνατότητα δημιουργίας μικροκλίματος στο δωμάτιο.
 • φυσικότητα.

Αν μιλάμε για τις αδυναμίες, τότε μπορείτε να καλέσετε μόνο την οικονομική πλευρά, επειδή το ξύλο είναι πιο ακριβό από το μέταλλο.

Όταν αγοράζετε έναν καναπέ σε ένα ξύλινο πλαίσιο είναι να ελέγξετε το δέντρο για την ξηρότητα και την απουσία κόμβων. Εάν η υγρασία των επικαλυμμένων επίπλων υπερβαίνει το 8%, τότε ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια σημαντική πτυχή είναι η δύναμη των συνδετήρων, καθώς είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του προϊόντος.

Μεσαία πυκνότητα ινοσανίδων (MDF) χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή πλαισίων. Αυτό το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, φθηνό και εύκολο στη διαδικασία.Το MDF είναι λιγότερο ανθεκτικό από το κωνοφόρο ξύλο. Είναι κατασκευασμένο από μικρά ξυριστικά ξύλα πιέζοντας. Το στοιχείο σύνδεσης είναι μια φυσική ουσία - η λιγνίνη.

Το πλαίσιο από MDF θα είναι κατάλληλο ακόμη και για τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι αρκετά ανθεκτικό στην υγρασία, αλλά μπορεί να διογκωθεί σε παρατεταμένη επαφή με την υγρασία. Ένα τέτοιο πλαίσιο είναι πολύ βαρύτερο από ένα ξύλινο αντίστοιχο.

Ορισμένοι ανέξοδοι καναπέδες έχουν πλαίσια από μοριοσανίδες. Αυτή η πινακίδα δεν είναι σε ζήτηση, διότι αναφέρεται σε μη ανθεκτικά υλικά. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή της ταπετσαρισμένης οικονομικής κλάσης επίπλων. Για να προστατευθεί από τις επιβλαβείς επιδράσεις της ρητίνης φορμαλδεΰδης, το υλικό πρέπει πρώτα να επικαλυφθεί με ειδικό παράγοντα. Όταν αγοράζετε έναν καναπέ σε ένα τέτοιο πλαίσιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας.

Εάν η μοριοσανίδα επεξεργάζεται σύμφωνα με όλα τα τεχνικά πρότυπα, είναι αβλαβής. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του υλικού είναι το χαμηλό κόστος, η εξαιρετική αντοχή, η αντοχή στην υγρασία, η ανθεκτικότητα.

Τα πλαίσια καναπέδων από κόντρα πλακέ είναι ανθεκτικά, λεία επιφάνεια, καλή ευκαμψία και χαμηλό βάρος. Η ποιότητα και το κόστος του κόντρα πλακέ επηρεάζεται από το πάχος του. Το υλικό με πάχος 8 mm ή περισσότερο μπορεί να διαρκέσει 10 χρόνια με εντατική χρήση.

Το κόντρα πλακέ είναι τέλειο για τη δημιουργία μιας στερεής δομής καναπέ. Είναι ασφαλές για την υγεία, επειδή δεν εξάγει επιβλαβείς ουσίες. Ένα τέτοιο πλαίσιο προστατεύεται αξιόπιστα από την αποξήρανση και από διάφορα είδη παραμορφώσεων.

Για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο καναπέ, η επιλογή των υλικών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μηχανισμό αναδίπλωσης και το σχεδιασμό του. Για απλά μοντέλα, χωρίς μηχανισμό αναδίπλωσης, συχνά χρησιμοποιούνται πλαίσια από το ίδιο υλικό. Εάν τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα πολύπλοκο μηχανισμό μετασχηματισμού, τότε οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν συχνά ένα συνδυασμό υλικών.

Τα μοντέλα με μηχανισμό "παντογράφου" μπορούν να είναι ίσια ή γωνιακά. Αυτός ο μηχανισμός έχει πολλά κοινά με το σύστημα του Eurobook, αλλά μόνο στο σχεδιασμό του δεν υπάρχουν κυλίνδρους που να καταστρέφουν την επένδυση δαπέδου όταν αναδιπλώνεται ο καναπές.

Ανάμεσα στα μοντέρνα μοντέλα πλαισιωτικών καναπέδων, η Finca έχει μεγάλη ζήτηση. Το μοντέλο αυτό έχει ένα μεταλλικό σκελετό με ορθοπεδικές λάμες από οξιά. Ο καναπές είναι εξοπλισμένος με μπλοκ ελατηρίου.Το μοντέλο έχει τρεις θέσεις, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διπλωμένη μορφή για καθιστή, ξεδιπλωμένη - για ύπνο και υπό γωνία 135 μοίρες - για ξεκούραση.

Ο καναπές "Flora" παρουσιάζεται σε ξύλινο πλαίσιο από πεύκο. Ένα ελατηριωτό μπλοκ, αφρός πολυουρεθάνης, κτυπήματα και τσόχα χρησιμοποιείται για να γεμίσει το μοντέλο. Στην καρδιά αυτού του καναπέ είναι ένας μηχανισμός μετασχηματισμού, ο οποίος χαρακτηρίζεται από απλότητα και αξιοπιστία. Για να πάρετε ένα άνετο κρεβάτι, απλά τραβήξτε το μπροστινό μέρος του προϊόντος.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Κατά την επιλογή πλαισίου καναπέ, αξίζει να εξεταστεί το γεγονός ότι λειτουργεί ως υποστηρικτική δομή και χρησιμοποιείται επίσης ως διακόσμηση.

Αν το πλαίσιο είναι κρυφό, τότε όταν το επιλέγετε, αξίζει να λάβετε υπόψη μόνο τα χαρακτηριστικά απόδοσης. Για μακροχρόνια χρήση, είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα πλαίσιο από ακριβά υλικά, δεδομένου ότι χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποιότητα.

Εάν τα έπιπλα δεν χρησιμοποιούνται συχνά ή μόνο ένας μικρός χρόνος, για παράδειγμα, στη χώρα ή ένα νοικιασμένο διαμέρισμα, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια καλή επιλογή από πλαστικό, κόντρα πλακέ ή MDF.

Συμβουλές για την επιλογή

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα κομψό, μοντέρνο καναπέ εξαιρετικής ποιότητας, τότε Είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη αρκετές σημαντικές αποχρώσεις που αφορούν τα πλαίσια:

 • Μακρόχρονα μοντέλα, τα πλαίσια των οποίων είναι κατασκευασμένα από κόντρα πλακέ και ξύλινα δοκάρια. Συνήθως παρουσιάζονται σε μικρά μεγέθη που δεν υπερβαίνουν τις διαστάσεις του φύλλου κόντρα πλακέ. Αλλά μπορείτε να συναντήσετε και μεγάλους καναπέδες καρέ από κόντρα πλακέ, τότε οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μια σανίδα από μοριοσανίδες ή ξύλο.
 • Η αντοχή εξαρτάται από το πάχος του υλικού που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του πλαισίου. Όσο παχύτερο το πλαίσιο, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος των επικαλυμμένων επίπλων. Η τυπική επιλογή είναι το πάχος από 12 έως 25 mm. Οι κατασκευαστές παρέχουν συνήθως εγγύηση για τέτοια μοντέλα μέχρι δέκα χρόνια.
 • Εάν ο καναπές έχει πλαίσιο μοριοσανίδας, τότε κοιτάξτε, εάν είναι καλυμμένο με μια ειδική ένωση που θα αποτρέψει την απελευθέρωση επιβλαβών ουσιών.
 • Πρωτότυποι και ασυνήθιστοι καναπέδες στο σκελετό από μέταλλο. Εάν χρειάζεστε έπιπλα στο γραφείο, τότε ένας τέτοιος καναπές είναι ιδανικός για το σκοπό αυτό. Ο καναπές με μεταλλικό σκελετό δεν είναι συνήθως εξοπλισμένος με μηχανισμό μετασχηματισμού και ζυγίζει πολλά, οπότε η μετακίνηση του ακόμη και σε ένα δωμάτιο θα απαιτήσει σημαντική προσπάθεια.

Κριτικές

Το πλαίσιο με ταπετσαρισμένα έπιπλα ζητείται σήμερα, καθώς χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Οι αγοραστές προτιμούν μοντέλα με μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο. Αυτά τα υλικά χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, ευκολία και όμορφη, ελκυστική εμφάνιση.

Οι χρήστες όπως το γεγονός ότι οι καναπέδες στα πλαίσια αντιπροσωπεύονται από μια ευρεία γκάμα μοντέλων πολλών σύγχρονων κατασκευαστών. Προσφέρουν κουφώματα από μοριοσανίδες, MDF, κόντρα πλακέ, μέταλλο και ακόμη συνδυασμένες λύσεις.

Ο καναπές πλαισίου ταπετσαρίας μπορεί να εκπροσωπείται από διάφορα υφάσματα. Η επιλογή των χρωμάτων απλά μαγεύει.

Ο καναπές-πλαίσιο, σύμφωνα με τους αγοραστές, θα ταιριάζει ιδανικά σε πολλές σύγχρονες κατευθύνσεις στυλ. Μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος ενός τείχους σε ένα μικρό δωμάτιο ή στο κέντρο σε ένα ευρύχωρο σαλόνι. Συχνά θεαματικά μοντέλα χρησιμοποιούνται για χώρους διαχωρισμού ζωνών. Θα βοηθήσουν να χωριστεί η τραπεζαρία από το σαλόνι.

Οι καναπέδες με μηχανισμούς μετασχηματισμού είναι ιδανικοί για τη δημιουργία μιας άρτιας και άνετης θέσης. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ορθοπεδική θωράκιση για μέγιστη άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου της νύχτας.Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η παρουσία αφαιρούμενου καλύμματος. Μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί για καθαρισμό από κάθε είδους ρύπανση.

Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ-πλαίσιο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο