Καναπές με μηχανισμό click-klyak

Μήπως το όνομα "click-klyak" σε κάνει να χαμογελάς και σχετίζεται με ένα παιδικό κινούμενο σχέδιο; Δεν εκπλήσσει, επειδή λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με ένα μαγικό ξόρκι, αλλά αναφέρεται σε ένα εντελώς συνηθισμένο πράγμα - έναν πτυσσόμενο καναπέ. Ταυτόχρονα, οι άπειροι ιδιοκτήτες δεν κάνουν τη διαφορά μεταξύ αυτού και άλλων μηχανισμών, αλλά υπάρχουν και έχουν θεμελιώδη σημασία.

Τι είναι αυτός ο μηχανισμός μετασχηματισμού και πώς ξετυλίγεται;

Δεν υπάρχει ακόμα μια σφαίρα παραγωγής. Οι οικιακές συσκευές, τα gadgets, τα έπιπλα εξελίσσονται με το ρυθμό ανάπτυξης της κοινωνίας, προσαρμόζοντας τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Όλα γίνονται πιο πρακτικά, λειτουργικά και αποσκοπούν στην ευκολία. Τα νέα μοντέλα επίπλων για ξεκούραση δεν είναι λιγότερο προοδευτικά από το νέο μοντέλο ενός προσωπικού υπολογιστή ή ενός smartphone, επειδή η ξεκούραση είναι το πιο σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής.

Μια καινοτόμος λύση στον τομέα της παραγωγής επίπλων, και συγκεκριμένα των καναπέδων, είναι ένας μηχανισμός "click-klyak", ο οποίος αντικατέστησε τα "βιβλία". Αυτό το αρχικό όνομα προέκυψε λόγω των χαρακτηριστικών ήχων που κάνει ο μηχανισμός κατά τη μετατροπή των επίπλων σε μια συγκεκριμένη θέση. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί ανησυχία. Ο καναπές δεν θα σκιστεί, ανεξάρτητα από το πόσο ενεργά οι ιδιοκτήτες γυρίζουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, και οι ήχοι που γίνονται δεν αποτελούν ένδειξη ότι ο μηχανισμός αποτυγχάνει: σηματοδοτεί ότι ο καναπές είναι σωστά τοποθετημένος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να διατυπωθεί με διαφορετικούς τρόπους.

Η διαμόρφωση του μηχανισμού είναι τέτοια ώστε είναι βολικό να καθίσετε σε έναν καναπέ κατά τη διάρκεια της ημέρας, να χαλαρώσετε το βράδυ και να κοιμηθείτε άνετα τη νύχτα. Μπορείτε να αλλάξετε τη γωνία κλίσης και τη θέση της πλάτης με ελαφρά κίνηση του χεριού σας.

Για να χαμηλώσετε την πλάτη σε μικρή γωνία, αρκεί να ανεβάσετε απαλά το κάθισμα στο πρώτο "κλικ". Σημαίνει ότι ο καναπές έχει υιοθετήσει τη θέση "χαλαρώστε". Συνεχίζοντας να μειώσετε τη γωνία μεταξύ της πλάτης και του καθίσματος μέχρι το δεύτερο κλικ, μπορείτε να το αναπτύξετε τελείως. Μετά το κάθισμα "klyak" θα πρέπει να επιστρέψετε στην προηγούμενη θέση του, τότε ο καναπές θα τοποθετηθεί εντελώς σε ένα άνετο κρεβάτι χωρίς κενό στη διασταύρωση του καθίσματος καιερεισίνωτο.

Για ένα πλήρες σετ καναπέ, μπορείτε να επιλέξετε ένα ορθοπεδικό στρώμα με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Πολλά μοντέλα καναπέδων "click-klyak" είναι εξοπλισμένα με λειτουργικά υποβραχιόνια με ρυθμιζόμενη θέση. Μπορούν να παραλειφθούν τόσο από κοινού όσο και χωριστά, επιλέγοντας την επιθυμητή γωνία κλίσης. Έτσι, αν από τη μία πλευρά τα υποβραχιόνια είναι εντελώς όρθια, και από την άλλη πλευρά, για να κρατήσετε μια μικρή κλίση, δεν υπάρχει ανάγκη να αγοράσετε μαξιλάρια. Μια άλλη επιλογή - να επεκταθεί πλήρως ο καναπέ, αυξάνοντας έτσι το κρεβάτι μερικές δεκάδες εκατοστά.

Ένα σημαντικό σημείο: επιλέγοντας έναν καναπέ με πτυσσόμενα υποβραχιόνια, πρέπει να μετρήσετε σωστά το απαιτούμενο μήκος του στρώματος.

Χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι καναπέδες "Click-klyak" είναι ένα προηγμένο σύστημα αναδίπλωσης του τύπου eurobook. Ο εκσυγχρονισμός του έχει δώσει ορισμένα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου:

 • Πρωτοτυπία. Η τεχνογνωσία επίπλων πρέπει να είναι πρακτική, αλλά οι αισθητικές της ιδιότητες είναι εξίσου σημαντικές. Οι καναπέδες "Click-klyak" είναι μια μεγάλη λύση για τους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, όπου τα παλιομοδίτικα μοντέλα φαίνονται τετριμμένα και βαρετά.
 • Λειτουργικότητα Το κύριο χαρακτηριστικό του καναπέ - τρεις πιθανές θέσεις αντί για δύο, το καθιστά πολυλειτουργικό. Όταν συναρμολογείται, χρησιμεύει τέλεια ως χώρος για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες σε ένα φλιτζάνι τσάι, ο τρόπος χαλάρωσης είναι κατάλληλος για περιστασιακή συνομιλία ή ανάπαυση μετά την εργασία και σε μια πλήρως ισιωμένη κατάσταση είναι ένας πλήρης χώρος ύπνου για έναν ή δύο ενήλικες.
 • Ορθοπεδικά χαρακτηριστικά. Οι καναπέδες "Click-klyak" διαθέτουν στοχαστικά σχήματα και υλικά που εξασφαλίζουν έναν υγιή ύπνο. Ταυτόχρονα, μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο ορθοπεδικό καναπέ ή να εξοπλίσετε ένα συνηθισμένο κάθισμα με ένα ειδικό στρώμα. Το μέγεθος του στρώματος ταιριάζει απόλυτα με τις παραμέτρους του καναπέ, επομένως είναι άνετο και ασφαλές να κοιμάται σε αυτό.
 • Ανθεκτικότητα Στην παραγωγή επίπλων χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά υλικά που παρέχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Εύλογη οργάνωση του χώρου. Ο καναπές-μετασχηματιστής είναι πολύ βολικός για τη διευθέτηση δωματίων στα οποία δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να διαχωριστεί το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα, η κρεβατοκάμαρα και η μελέτη, τα παιδικά δωμάτια.Τέτοια έπιπλα είναι συμπαγή και έχουν σχετικά μικρό βάρος, γεγονός που την καθιστά την καλύτερη επιλογή για μικρά διαμερίσματα και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου.
 • Ευκολία χρήσης. Είναι πολύ εύκολο να διπλώσετε και να ξεδιπλώσετε τον καναπέ click-klyak. Ο μηχανισμός έχει μια απαλή και απαλή κίνηση, την οποία μπορεί να χειριστεί ακόμα και ένα παιδί.
 • Ευρύ φάσμα και όμορφο σχέδιο. Η αρχή της λειτουργίας του μηχανισμού δεν περιορίζει τις πιθανές διαμορφώσεις απλών γραμμών. Ο καναπές click-klyak μπορεί να είναι ίσιος ή γωνιακός, στενός ή ευρύς, με καθαρά ή μαλακά σχήματα.
 • Αντικαθιστάμενα καλύμματα. Προστατέψτε την ταπετσαρία από τη σκόνη, την εύκολη αφαίρεση και πλύση. Αλλάζοντας τα καλύμματα διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των επίπλων προσαρμόζοντάς τα στη νέα ταπετσαρία ή τις κουρτίνες. Περιλαμβάνονται τα καλύμματα.
 • Αποταμιεύσεις. Ο περίπλοκος μηχανισμός δεν επηρεάζει την τιμή του καναπέ. Αυτό το λειτουργικό έπιπλο μπορεί να αγοραστεί με το κόστος των συνηθισμένων "βιβλίων"

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μοντέλο έχει κάποια μειονεκτήματα.

10 φωτογραφία

Δεδομένου ότι βασίζεται σε ένα βιβλίο μηχανισμού, το οποίο αποσυντίθεται σε δύο πλευρές, πρέπει να υπάρχει ένας χώρος ανάμεσα στο πίσω μέρος του καναπέ και στον τοίχο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε οριζόντια θέση.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό των καναπέδων κλίνης είναι οι περιορισμοί βάρους. Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι αρκετά μεγάλο, αλλά είναι καλύτερα να το ξεκαθαρίσετε πριν αγοράσετε. Με τη συνεχή υπερφόρτωση, ο μηχανισμός θα γίνει γρήγορα μη χρησιμοποιήσιμος και η αντικατάστασή του θα είναι δαπανηρή.

Είδη

Μεταξύ των καναπέδων "click-clack" υπάρχουν μόνο λίγες ποικιλίες: ευθεία και γωνιακή. Κάθε μοντέλο μπορεί να παρουσιάζεται με ρυθμιζόμενα υποβραχιόνια και χωρίς υποβραχιόνια και μπορεί να έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά: μια ορθοπεδική βάση για καθημερινό ύπνο, συρτάρια για λινά, καλύμματα και μαξιλάρια.

Άμεση

Ο στενός ή ευρύς, μακρύς ή βραχύς, ευθεία καναπές έχει ένα συνοπτικό σχέδιο και απλότητα της εσωτερικής δομής. Είναι ιδιόμορφο:

 • διαισθητική λειτουργία του μετασχηματιστή.
 • ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων.
 • ενδιάμεση θέση υπό γωνία 45 μοιρών.
 • ανθεκτική ταπετσαρία?
 • αξιόπιστο μεταλλικό πλαίσιο.

Οι ευθείες καναπέδες χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό χώρων εργασίας, καθιστικών, παιδικών δωματίων και μεγάλων κουζινών σε διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου. Για υπνοδωμάτια μοντέλα με κουτί για λινό. Στο εσωτερικό μπορεί να υπάρχει ένα ή περισσότερα διαμερίσματα που μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε όλα τα αξεσουάρ ύπνου.

Επίσης δημοφιλείς καναπέδες με ανατομική και ορθοπεδική βάση. Το ανατομικό δεν έχει ελατήρια, αποτελείται από διάφορα εναλλασσόμενα στρώματα λατέξ και κοκοφοίνικα ή μπλοκ λατέξ.

Η ορθοπεδική βάση μπορεί να παρουσιαστεί σε δύο μορφές: με ένα ελατήριο σε σύστημα εξαρτημένων ελατηρίων και σε ένα μπλοκ ανεξάρτητων ελατηρίων. Στην πρώτη περίπτωση, η βάση του στρώματος είναι ένα μονοκόμματο σχέδιο φιδιών ελατηρίου ή ελατηρίων με πέντε σπείρες-φουσκάλες, οι οποίες σε σχήμα μοιάζουν με κλεψύδρα που κλίνει στη μέση και επεκτείνεται κατά μήκος των βάσεων. Αυτό το στρώμα παρέχει μια ομοιόμορφη κατανομή φορτίου και πιο υγιή ύπνο. Στη δεύτερη περίπτωση, η βάση σχηματίζεται από ένα μπλοκ ελατηρίων, το καθένα από τα οποία είναι συσκευασμένο σε μια μεμονωμένη περίπτωση πυκνού υλικού. Η κατανομή του φορτίου είναι από σημείο σε σημείο, έτσι ώστε το στρώμα παίρνει το σχήμα ενός σώματος Είναι πολύ πιο ακριβά μοντέλα ολόκληρων μονάδων.

Γωνία

Ο μαλακός καναπές γωνίας είναι ευρύχωρος, αλλά ταυτόχρονα ένας συμπαγής σχεδιασμός.

Τα χαρακτηριστικά του είναι:

 • modular. Ο γωνιακός καναπές "click-klyak", ανεξάρτητα από το μέγεθος, αποτελείται από πολλά πρόσθετα μέρη. Μπορούν να είναι ένας διαφορετικός αριθμός, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί με μια στροφή προς τα αριστερά και με μια στροφή προς τα δεξιά. Κάποια αυτόνομα αντικείμενα μπορούν να παίξουν το ρόλο των καρέκλες.
 • ευρύχωρη θέση. Είναι δυνατόν να σχηματίσουν ένα πολύ μεγάλο κρεβάτι ή πολλά ευρύχωρα μονά κρεβάτια.
 • διαθεσιμότητα ρυθμιζόμενη υποβραχιόνια;
 • αξιοπιστία σχέδια.

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι οι πλέον κατάλληλοι για σαλόνια και ευρύχωρους χώρους κουζίνας.

Στυλ

Η σχεδιαστική ευρηματικότητα δεν γνωρίζει όρια. Μερικές φορές η επιλογή των επίπλων που θα ταιριάζουν βιολογικά στο στυλ του δωματίου απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά οι καναπέδες "click-dam" είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό. Η σειρά είναι τόσο μεγάλη και ποικίλη ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες οποιουδήποτε στυλ:

 • Κλασικόπου συνδυάζει μοντέρνο, ρομαντισμό και σύγχρονες ερμηνείες του Γοτθικού, του Μπαρόκ και της Αναγέννησης, προτιμά τις αποχρώσεις, τις απλές γραμμές, την ελάχιστη διακόσμηση και τα καθαρά αξεσουάρ. Η φυσικότητα, η μονοτονία, η έλλειψη φτηνών αντικειμένων είναι ευπρόσδεκτες.
 • Εθνοτικό στυλ περιλαμβάνει την αναπαραγωγή χαρακτηριστικών χαρακτηριστικών μιας συγκεκριμένης εθνικότητας, αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά, παραδοσιακά πρότυπα, ζωικά χρώματα.
 • Σύγχρονες τάσεις της νεολαίας, όπως Προβηγκία, χώρα και σοφίτα, συνδυάζουν ρομαντικές εκτυπώσεις, άφθονα λουλούδια, ασυνήθιστα χρώματα και αξεσουάρ. Χαρακτηρίζονται από κάποιο πρωτόγονιο, χονδροειδή φυσικά υλικά, απροσεξία. Παράλληλα, ανιχνεύονται αστικά χαρακτηριστικά. Έτσι τα έπιπλα μπορούν να είναι ένας συνδυασμός νεωτερικότητας και αντίκες, για παράδειγμα, chrome καναπέδες πόδια και ταπετσαρίες, που μιμούνται υλικό από τον περασμένο αιώνα. Η παρουσία μαξιλαριών, μαξιλαριών και ρουφηξιών θα είναι τυπική.
 • Ένα πιο ώριμο κοινό προτιμά τέτοιες περιοχές της νεωτερικότητας μινιμαλισμό, art deco, hi-tech. Πρόκειται για κομψή πολυτέλεια, ακριβή απλότητα, καθαρότητα και καθαρότητα γραμμών, νεωτερικότητα, άνεση και άνεση. Τα έπιπλα σε αυτό το στυλ θα είναι στο μέγιστο λειτουργικό και στο ελάχιστο φορτωμένα με αξεσουάρ.

Διαστάσεις του καναπέ

Από το μέγεθος και τον σκοπό του δωματίου εξαρτάται από τις παραμέτρους των επιλεγμένων επίπλων. Έτσι, ο πτυσσόμενος καναπές για την κρεβατοκάμαρα των δύο ενηλίκων θα διαφέρει σημαντικά από τον καναπέ στο φυτώριο και η ομάδα επίπλων για το σαλόνι θα διαφέρει από τον καναπέ στην κουζίνα.

Οι κύριες παράμετροι του προϊόντος είναι το μήκος και το πλάτος. Το ύψος της πλάτης καθορίζεται από τον αριθμό των κλινών που έχει ο καναπές όταν έχει τοποθετηθεί. Το επίπεδο ύψους πάνω από το πάτωμα έχει επίσης σημασία · δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χαμηλό ούτε πολύ υψηλό.

Σε μέγεθος, οι πτυσσόμενοι καναπέδες διαιρούνται κανονικά σε μεγάλες ή μέγιστες, μεσαίες και μικρές (μίνι). Οι συναρμολογημένοι μίνι-καναπέδες, οι οποίοι επιλέγονται συνήθως για το νηπιαγωγείο, το δωμάτιο ενός εφήβου ή ένα bachelor διαμέρισμα, έχουν πλάτος 130-140cm. Οι διαστάσεις του κρεβατιού - 190-200 με 80εκ. Η συμπαγεια δεν επηρεάζει τη διαμόρφωση. Οι καναπέδες με μίνι καναπέδες είναι εξοπλισμένες με κουτί για λινό, αφαιρούμενα καλύμματα, διακοσμητικά μαξιλάρια.

7 φωτογραφία

Οι μεγαλύτεροι καναπέδες έχουν παραμέτρους 110-140 έως 200cm. Sleeper 140-160 200, συν το μήκος που προσθέτουν μπράτσα, αν υπάρχει. Ο μεγαλύτερος διπλός αντιπρόσωπος διαφέρει σε συνολικές διαστάσεις από 160x200cm. Σε αυτή την περίπτωση, το κρεβάτι τοποθετείται σε ευρύχωρο κρεβάτι 180 κατά 200 cm.

Υλικά

Από την ποιότητα και τον τύπο των υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή επίπλων, θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια ζωής τους. Αξιολογώντας τον καναπέ "click-klyak", θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό του πλαισίου, της ταπετσαρίας, του τύπου του πληρωτικού.

Πλαίσιο

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μασίφ ξύλο και χάλυβας.Τα ξύλινα σκελετά χρησιμοποιήθηκαν ευρέως όταν εμφανίστηκε στην αγορά επίπλων το "click-clack". Σήμερα ξεθωριάζουν στο παρασκήνιο, αλλά ορισμένοι κατασκευαστές εξακολουθούν να προτιμούν τη σειρά για την ανθεκτικότητα και την φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Οι λαμαρίνες είναι κατασκευασμένες από ξύλο - ειδικές πλάκες με ιδιότητες απορρόφησης κραδασμών που αποτελούν το ορθοπεδικό πλαίσιο του πλαισίου. Παρέχουν έναν υγιή ύπνο στον καναπέ και ενισχύουν το αποτέλεσμα των ορθοπεδικών στρώσεων. Το πλαίσιο βάσης μπορεί να είναι ξύλινο και μέταλλο. Ο πρώτος απαιτεί μια πιο προσεκτική στάση, η δεύτερη είναι λιγότερο ιδιότροπη στη φροντίδα.

Για την κατασκευή των ελασμάτων χρησιμοποιούνται ξύλο σημύδας, πεύκο ή οξιά. Τα προϊόντα οξιάς είναι τα πιο ακριβά και πιο ανθεκτικά. Πρέπει να δίνουν προσοχή αν ο καναπές αγοράζεται για δύο ή για ένα κρεβάτι με μεγάλο βάρος.

Τα προϊόντα Birch και Pine είναι φθηνότερα, ελαφρύτερα και δεν έχουν μεγάλη αντοχή. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ή για έπιπλα παιδιών.

Οι κατασκευές σε μεταλλικό πλαίσιο διακρίνονται από το μεγάλο βάρος, το χαμηλό κόστος και την αντοχή τους. Είναι ανθεκτικά, αξιόπιστα και μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε φορτίο.

Ταπετσαρίες

Το χρώμα του καναπέ δεν είναι όλα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό ταπετσαρίας ανάλογα με τη θέση των επίπλων στο σπίτι και τις λειτουργίες του. Είναι λογικό να αγοράσετε ακριβά και ανθεκτικά υφάσματα στο σαλόνι που αντικατοπτρίζουν το ύφος του δωματίου. Για τα παιδιά πιο κατάλληλες επιλογές προϋπολογισμού που είναι εύκολο να καθαριστούν και να πλυθούν. Στην κρεβατοκάμαρα, μαλακές επιστρώσεις με αντιολισθητικό αποτέλεσμα θα είναι χρήσιμες, και στις επιφάνειες που πλένονται στην κουζίνα που δεν απορροφούν οσμές θα είναι κατάλληλες.

Τα πιο δημοφιλή υλικά ταπετσαρίας:

 • Κοπάδι. Είναι ένα ύφασμα με ευχάριστη επιδερμίδα, βελούδινη επιφάνεια. Γενική επιλογή σε σχέση με το κόστος και την ποιότητα. κατάλληλο για τα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού. Σύμφωνα με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, δεν είναι κατώτερη από τα ακριβότερα υλικά. Επιπλέον, η χρήση ενός διαφορετικού σωρού στην παραγωγή ενός κοπαδιού επίπλων καθιστά δυνατή την απομίμηση ευγενών υφασμάτων: σουέδι, βελούδο και σενίλλη. Τα έπιπλα με ταπετσαρία από κοπάδι διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και εύρος τιμών. Όσο για τη λειτουργία, το σμήνος εκδηλώνεται τέλεια σε διαφορετικές συνθήκες. Είναι ανθεκτικό, δεν λάμπει, απωθεί την υγρασία. Το κοπάδι αντιμετωπίζεται με προστατευτικό εμποτισμό, οπότε δεν φοβάται λεκέδες από τρόφιμα, δείκτες, ποτά, γεγονός που το καθιστά εύκολο για παιδικά δωμάτια και καθιστικά.Δεν φοβάται το υλικό των νυχιών και των μαλλιών των κατοικίδιων ζώων, επειδή είναι πολύ δύσκολο να το σχίσει, αλλά να καθαριστεί εύκολα. Δεν ξεθωριάζει στον ήλιο, αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες.

Δεν είναι κατάλληλο για την κουζίνα λόγω της ικανότητάς του να απορροφά οσμές. Για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργίας, τα έπιπλα που μεταμορφώνονται είναι τρίβονται στις πτυχές.

 • Chenille Μαλακή, "χνουδωτή" επίστρωση, η οποία απωθεί την υγρασία. Chenille ανθεκτικό, δεν τρίβει στις πτυχές, δεν ξεθωριάζει, δεν απορροφά οσμές, δεν προκαλεί αλλεργίες. Είναι εύκολο να απομακρύνετε τυχόν λεκέδες από την επιφάνεια της ταπετσαρίας, αλλά τα ίχνη των νυχιών ζώων θα είναι σαφώς ορατά.
 • Jacquard. Η ταπετσαρία Jacquard φαίνεται και είναι ακριβή. Είναι πολύ πυκνό, "καλής ποιότητας", ανθεκτικό στις βλάβες και το ηλιακό φως, ευχάριστο στην αφή και μεταβλητό σε χρώματα και μοτίβα. Το Jacquard δεν ανέχεται την υγρασία, απαιτεί λεπτή φροντίδα (μόνο στεγνό καθάρισμα), γλιστρά, η οποία δεν είναι πολύ άνετη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τα κατοικίδια ζώα μπορούν εύκολα να βγάλουν τα νύχια στην επιφάνεια της ταπετσαρίας.
 • Ταπετσαρία. Το φυσικό κάλυμμα βαμβακιού, το οποίο φαίνεται πολυτελές, λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ανθεκτικό σε όλους τους τύπους συγκομιδής, παρουσιάζεται σε μεγάλο αριθμό χρωμάτων.Η φυσικότητα του υφάσματος είναι τόσο συν (οικολογικό και υποαλλεργικό) όσο και μείον (εύκολα φθείρεται και χάνει την εμφάνιση).
 • Δέρμα. Οι δερμάτινοι καναπέδες είναι πρακτικοί, όμορφοι και κομψοί, με υψηλό κόστος. Αλλά η τιμή των πολυτελών επίπλων δικαιολογείται από τις αισθητικές της ιδιότητες και την άψογη εξυπηρέτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δερμάτινη ταπετσαρία είναι πρακτική, επιδεκτική σε διάφορους τύπους καθαρισμού, ανθεκτική στην υγρασία. Είναι φυσικό, ανθεκτικό, διάσημο, αλλά απαιτεί κάποια φροντίδα. Το δέρμα φοβάται τα νύχια των ζώων και της φωτιάς, θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από το τζάκι και το χώρο καπνίσματος. Η ποικιλία χρωμάτων των επίπλων από γνήσιο δέρμα είναι πολύ περιορισμένη.

Μακριά από το καθένα μπορεί να αντέξει το φυσικό δέρμα, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που δεν είναι κατώτερες σε αυτό στην ποιότητα της υπηρεσίας και της εμφάνισης. Αυτά περιλαμβάνουν δερματίνη και οικολογικό δέρμα. Τα ταπετσαρία από αυτά τα υλικά θα κοστίσει πολύ λιγότερο, αλλά θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό ενός πλούσιου καθιστικού, μελέτης ή κουζίνας.

Συμπληρωματικό

Τα ταπετσαρία και τα αξεσουάρ εξασφαλίζουν την επιτυχή ενσωμάτωση νέων επίπλων στο χώρο του δωματίου και η άνεση και αξιοπιστία του προϊόντος εξαρτάται από την "πλήρωση".

Καθίσματα και πλάτη

Η βάση ενός καναπέ γίνεται είτε σε μπάρες ελατηρίων είτε σε αφρό πολυουρεθάνης.

Η μονάδα ελατηρίου μπορεί να εξαρτάται από το σύστημα (σύστημα "bonnel") και ανεξάρτητη. Μια παραλλαγή με μπλοκ φιδιού (επιμήκη, οριζόντια καμπύλα ελατήρια) και με ορθοπεδικά ελάσματα.

Όλα τα συστήματα είναι καλά με τον δικό τους τρόπο, η επιλογή εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Πλεονεκτήματα των συστημάτων απορρόφησης κραδασμών:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • αξιοπιστία ·
 • να διατηρήσει το μεγάλο βάρος?
 • παίρνουν τη μορφή ενός σώματος, παρέχοντας έναν υγιή και άνετο ύπνο?
 • κρατήστε την επιφάνεια του καναπέ ελαστική και ομοιόμορφη.
 • ο αέρας κυκλοφορεί στο εσωτερικό, πράγμα που εξασφαλίζει καλή ανταλλαγή υγρασίας και απουσία συσσώρευσης σκόνης.

Μειονεκτήματα:

 • με την πάροδο του χρόνου, οι πηγές θα αρχίσουν να σκίζουν.
 • ακριβή αντικατάσταση μπλοκ?
 • περιορισμένο αριθμό εντύπων ·
 • υψηλό κόστος.

Ο αφρός από πολυουρεθάνη επίπλων (γνωστός και ως PPU, FPPU και αφρώδες ελαστικό) είναι εναλλακτική λύση για τις μονάδες ελατηρίων. Αυτό το υλικό διαφέρει σε διάφορους βαθμούς πυκνότητας (μπορείτε να επιλέξετε έναν περισσότερο ή λιγότερο άκαμπτο καναπέ), υποαλλεργικό, ποικίλες μορφές, ελαστικότητα, ελαστικότητα και αξιοπιστία. Λόγω της μοναδικής δομής του, δεν συσσωρεύεται σκόνη.

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, είναι κατώτερη από τα συστήματα απορρόφησης κραδασμών. Ο φτηνός αφρός πολυουρεθάνης θα καταστεί γρήγορα άχρηστος και θα αρχίσει να ωθείται σε μέρη όπου συχνά κάθεται ή ψέμα.

Αξεσουάρ

Συνεχίζοντας το θέμα των πληρωτικών, αξίζει να αναφέρουμε τα αξεσουάρ: μαξιλάρια και καλύμματα για καναπέδες.

Μαξιλάρια

Έρχονται σε διάφορα μεγέθη, από τα μεγάλα έως τα διακοσμητικά, είναι κατασκευασμένα από διάφορα είδη πληρωτικών: sintepon, sintepuh, hollofayber:

 • Sinteponovy προϊόντα φθηνότερα από τα υπόλοιπα. Είναι ένα πολυστρωματικό μη υφασμένο ύφασμα από ίνες πολυεστέρα. Το υλικό χρησιμοποιείται τόσο για την κατασκευή αξεσουάρ όσο και για την επεξεργασία των πίσω και των καθισμάτων. Είναι ελαφρύ, ανθεκτικό, ανθεκτικό στην υγρασία, δεν είναι επιρρεπές στη συσσώρευση σκόνης και μυκήτων, δεν προκαλεί αλλεργίες. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να τσαλακωθεί μέσα στο μαξιλάρι.
 • Sintepukh - συνθετικό υποκατάστατο του φυσικού κάτω. Τα μαξιλάρια είναι κατασκευασμένα από αυτή την ίνα, λιγότερο συχνά πλάτη και μπράτσα. Δεν συσσωρεύεται, δεν φοβάται τη σκόνη, δεν συσσωρεύει υγρασία. Με την πάροδο του χρόνου διατηρεί απαλότητα, ελαστικότητα και σχήμα.
 • Holofiber - την καλύτερη επιλογή για την πλήρωση μαξιλαριών και κυλίνδρων. Δεν χάνουν το σχήμα τους λόγω του γεγονότοςότι είναι πυκνά συσκευασμένα με μπάλες από σιλικονούχα πολυεστέρα, ενώ η σκόνη δεν συσσωρεύεται στο εσωτερικό, δεν απορροφά οσμές και είναι εύκολο να πλυθεί. Μετά την υγρή επεξεργασία, τα μαξιλάρια θα παραμείνουν ελαστικά και μαλακά.

Καλύπτει

Ένα αφαιρούμενο κάλυμμα με ελαστική ταινία προσαρτάται σε οποιοδήποτε μοντέλο του καναπέ "click-klyak". Προστατεύει την ταπετσαρία καναπέ από τη βρωμιά και τις ζημιές, καθιστά εύκολο να αλλάξει το βλέμμα των επίπλων, αντικαθιστά το κάλυμμα.

Τα καλύμματα είναι κατασκευασμένα από μαλακά υφάσματα που διαγράφονται εύκολα, διατηρώντας παράλληλα τη φωτεινότητα του χρώματος και της πυκνότητας του υφάσματος. Τα πιο συνηθισμένα μοντέλα κοπάδι, βελούδο, shinila, βαμβάκι, μικροΐνες.

Χρώμα και εκτύπωση

Για το σαλόνι εφαρμόστε μονοχρωματικά υφάσματα πλούσιων σκούρων ή ανοιχτών αποχρώσεων. Θα φανεί καλό μπεζ, ελεφαντόδοντο, παστέλ ροδάκινο, μπλε, ροζ. Επιλέγοντας σφραγισμένα χρώματα, είναι σημαντικό να εξετάσετε το είδος του υφάσματος και την παρουσία αρκετών εναλλάξιμων καλυμμάτων, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια ζώα στο σπίτι.

Μια εναλλακτική επιλογή στην κλίμακα φωτός μπορεί να είναι ένας κλασικός καναπές μαύρου, καφέ ή κερασιού από δέρμα ή οικολογικό δέρμα.

Η επιλογή του χρώματος και του σχεδίου εξαρτάται από την κατεύθυνση του στυλ του δωματίου και του σκοπού του.

Τα έπιπλα σε μοντέρνο στυλ θα συμπληρώνονται από έπιπλα με μοτίβο ή από ασυνήθιστα υλικά. Ένα ωραίο floral print ή βελούδο που μιμείται vintage θα φανεί καλό. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε σκιά απολύτως: πράσινο, χρυσό, κόκκινο, σκονισμένο τριαντάφυλλο, μπλε.

Αν το δωμάτιο λειτουργεί ταυτόχρονα ως σαλόνι και κρεβατοκάμαρα, κατάλληλα χρώματα που δεν φέρουν σήμανση με εναλλάξιμα καλύμματα.

Στα παιδικά δωμάτια οργανικά βλέπουμε φωτεινά σχέδια, γράμματα, επιγραφές, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Τα εξαρτήματα στο κιτ μπορεί να είναι μονοφωνικά ή σε αντίθεση, με φούντες, δαντέλες, περιθώρια, ή όχι. Αυτό θα δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα και θα δώσει την ευκαιρία να διαφοροποιήσετε το εσωτερικό, απλά αλλάζοντας τα καλύμματα στα μαξιλάρια και στον καναπέ.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέγοντας έναν καναπέ μετασχηματισμού, θα πρέπει να εξετάσετε:

 1. Σκοπός του δωματίου. Έτσι, στο καθιστικό θα είναι πολύ πιο βολικό να τοποθετήσετε έναν ευθεία ευρύ καναπέ με τα υποβραχιόνια, και στην κουζίνα - ένα γωνιακό μοντέλο χωρίς μπράτσα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο με το παιδί, έτσι ώστε όταν κάνετε μια αγορά, βεβαιωθείτε ότι μπορεί εύκολα να γεμίσει και να ευθυγραμμίσει τον καναπέ τον εαυτό του.
 2. Τύπος μηχανισμού μετασχηματισμού. Το ξύλο και το μέταλλο έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετική διάρκεια ζωής, ενώ το ξύλο ανήκει σε φυσικά, αλλά πιο εύθραυστα υλικά και μέταλλο - σε ανθεκτικό.
 3. Τύπος πλήρωσης. Τα μοντέλα χωρίς ορθοπεδική βάση θα είναι πολύ φθηνότερα, αλλά δεν πρέπει να σώσετε την υγεία, ειδικά όταν αγοράζετε έπιπλα στο βρεφονηπιακό σταθμό.
 4. Υλικό ταπετσαρίας. Είναι λογικό να βεβαιωθείτε εκ των προτέρων ότι ο καναπές στην κουζίνα δεν απορροφά τις μυρωδιές των τροφίμων, τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα δεν ήταν πολύ ολισθηρά, και στο φυτώριο ήταν πολύ επώνυμα.
 5. Πρόσθετη επεξεργασία ταπετσαριών. Ο ψεκασμός, ο εμποτισμός, η προστασία από την εξάντληση, η υγρασία, ο καπνός, η επίστρωση που πλένεται - όλα αυτά αυξάνουν το κόστος του προϊόντος, αλλά απλοποιούν σημαντικά τις ζωές των ιδιοκτητών στο μέλλον.
 6. Δημιουργία ποιότητας. Οι σύνδεσμοι και τα εξαρτήματα δεν πρέπει να έχουν ρωγμές, ελαττώματα, κενά. Η πορεία ενός ποιοτικά συναρμολογημένου μηχανισμού είναι ομαλή και σχεδόν αθόρυβη.
 7. Διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Κουτιά για λινά, μαξιλάρια και αφαιρούμενα καλύμματα - χαρακτηριστικά που θα είναι χρήσιμα στο εσωτερικό σχεδιασμό. Τα διαμερίσματα για την αποθήκευση των κλινοσκεπασμάτων θα εξοικονομήσουν χώρο, τα μαξιλάρια θα δημιουργήσουν άνεση και τα καλύμματα θα προστατεύσουν τα έπιπλα από τον συχνό καθαρισμό.

Κανόνες φροντίδας

Ο καναπές θα διαρκέσει περισσότερο εάν προσεγγίσετε τη λειτουργία με σύνεση.

Το πρώτο είναι να φροντίσει τον μηχανισμό του "click-klyak". Με την πάροδο του χρόνου, αναπόφευκτα φθείρεται λόγω των σταθερών φορτίων, επομένως συνιστάται η λίπανση των λειτουργικών μερών του με παχύ τεχνικό λάδι για πρόληψη.

Αξίζει επίσης να φροντίσετε την ταπετσαρία. Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τον καναπέ μακριά από θερμότητα ή υγρασία. Μην χρησιμοποιείτε κατά τον καθαρισμό των οικιακών χημικών ουσιών που δεν προορίζονται για καναπέδες και λεύκανσης.

Τα υφάσματα καύσης πρέπει να προστατεύονται από το άμεσο ηλιακό φως.

Κριτικές

Οι καναπέδες "click-klyak" που εμφανίστηκαν πρόσφατα στην αγορά επίπλων έχουν κερδίσει την αναγνώριση εμπειρογνωμόνων και καταναλωτών. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του μηχανισμού σημειώνεται η ευκολία, η ομορφιά, η άνεση και η λειτουργικότητα. Η θετική ανατροφοδότηση έχει κερδίσει μοντέλα με ορθοπεδική βάση.

Ξεχωριστά, αξίζει να σημειωθεί ένα ευρύ φάσμα, ο πλούτος των χρωμάτων και των εκτυπώσεων.

Ιδέες στο εσωτερικό

Ο καναπές μπορεί να ρυθμίσει το στυλ ολόκληρου του δωματίου. Οι ευθείες και ξεκάθαρες γραμμές θα διευκολύνουν και οι αυστηρότερες, στρογγυλεμένες και πιεσμένες επιφάνειες θα δώσουν άνεση, υψηλά μαξιλάρια και κομψή διακόσμηση - θεατρικότητα και κομψότητα.Τα φωτεινά μοντέλα με μεγάλο αριθμό μαξιλαριών, μαξιλαριών και κυλίνδρων διαθέτουν φιλικές συνομιλίες, επιμήκεις βραχίονες σχηματίζουν ένα άνετο κρεβάτι για ανάγνωση. Τα ευρεία δερμάτινα μοντέλα σε σκούρα χρώματα φαίνονται αριστοκρατικά και έχουν την ιδιότητα να ταιριάζουν με το γραφείο ή τη ρεσεψιόν.

Ενδιαφέρουσες επιλογές μπορούν να δημιουργηθούν σχετικά με τις αντιθέσεις και την αφθονία των αξεσουάρ και μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μοντέλο ασυνήθιστου σχεδιασμού. Καναπές φωλιάζουν στην κρεβατοκάμαρα; Γιατί όχι! Καναπές καφέ 160x200 στην αίθουσα ενός εφήβου; Δοκιμάστε, πάρτε τη θέση μου! Πλούσιο καναπέ γάτας στο σαλόνι για μια φιλική οικογένεια; Φυσικά, ναι!

Οι παραλλαγές των καναπέδων "Click-klyak", τα χρώματα και οι διαμορφώσεις τους μπορούν να προβληθούν στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο