Αρθρωτοί καναπέδες

 Αρθρωτοί καναπέδες

Οι κύριες παράμετροι που οι καταναλωτές δίνουν προσοχή όταν αγοράζουν τα επικαλυμμένα έπιπλα είναι η άνεση και το ύφος. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να σχεδιάζουν τις εγκαταστάσεις σε ένα μοντέρνο στυλ, συνδυάζοντάς το με κλασικά ή εκλεκτικιστικά στοιχεία. Τα συνήθη έπιπλα είναι κάτι από το παρελθόν, και οι πρακτικοί σχεδιαστές σπονδυλωτών καναπέδων παίρνουν τη θέση του.

Γενικά χαρακτηριστικά

Οι διαμορφωμένοι καναπέδες αποτελούνται από μεμονωμένες μονάδες που διαφέρουν ως προς το μέγεθος, τη λειτουργία και τη μορφή. Τα σύνθετα δομοστοιχεία μπορούν επίσης να ποικίλουν σε πλάτος, βάθος φύτευσης και ύψος των ράχης. Υπάρχουν δομές στις οποίες η μία πλευρά έχει υψηλή μετασχηματιστική πλάτη και η άλλη αποτελείται από εισπνοές και είναι αρκετά χαμηλό στοιχείο.

Αποδεικνύεται ότι οι σκελετοί καναπέδες στο μηχανισμό τους έχουν διαφορετικά μπλοκ (δομοστοιχεία) που αποτελούν τη βασική δομή.

Η ζήτηση για δομοστοιχειωτές κατασκευές αυξάνεται καθημερινά. Ένα ευρύ φάσμα επιτρέπει σε κάθε πελάτη να βρει ένα μοντέλο που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του. Η πρακτικότητα, η λειτουργικότητα και η πρωτοτυπία της απόδοσης καθιστούν τον αρθρωτό καναπέ ένα από τα πιο δημοφιλή είδη εσωτερικού χώρου.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Η θέση του δομοστοιχειωτού σχεδιασμού δεν περιορίζεται πάντοτε σε μια αυστηρά καθορισμένη διαμόρφωση. Στα περισσότερα καταστήματα επίπλων που ειδικεύονται στην πώληση ενότητες, οι αγοραστές συνοδεύονται στον σχεδιαστή. Ο ειδικός βοηθάει στον προσδιορισμό του σχεδιασμού, της λειτουργικότητας και των διαστάσεων του μοντέλου ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του πελάτη.

Ορισμένα αρθρωτά κιτ μπορούν να αποτελούνται από περισσότερα από 50 διαφορετικά στοιχεία που συνδυάζονται σε ένα κοινό σχέδιο. Ένας τέτοιος καναπές θα καλούσε καλύτερα ένα αρθρωτό σύστημα, που μπορεί επίσης να αποτελείται από ένα μπωλ με μαξιλάρια, έναν οθωμανικό, μια πολυθρόνα, ένα τραπέζι, την αποθήκευση για τα σεντόνια και όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του.

Το δομοστοιχειωτό σύστημα μπορεί να συνταχθεί με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους, γεγονός που καθιστά δυνατή την τακτική και εύκολη αλλαγή της διάταξης του δωματίου, φέρνοντας την ποικιλομορφία στο εσωτερικό.Η κάμψη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, αλλάζοντας το μήκος και το πλάτος - όλα αυτά οφείλονται στον αρθρωτό σχεδιασμό.

Είδη

Τα αρθρωτά συστήματα διακρίνονται από τη διαμόρφωση και το σχεδιασμό του γεωμετρικού σχήματος. Η παρουσία ενσωματωμένων ράφια, τραπέζια και αποθηκευτικοί χώροι καθορίζει την κυριότητα του μελλοντικού μοντέλου. Ορισμένοι καναπέδες είναι σχεδιασμένοι για καθιστικά, άλλοι είναι πιο κατάλληλα τοποθετημένοι στο γραφείο, άλλοι είναι μια μεγάλη προσθήκη στην κρεβατοκάμαρα και αντικαθιστούν το κρεβάτι.

Το βασικό σύνολο αρθρωτών συστημάτων περιέχει ορισμένα στοιχεία:

 • Ευθεία γραμμή Αποτελούνται από ένα κάθισμα, μπορείτε να πάρετε έναν καναπέ οποιουδήποτε μήκους από αυτά?
 • Γωνία. Χρησιμοποιούνται ως γωνίες και βοηθούν στην αναμόρφωση της δομής.
 • Οθωμανικό κρεβάτι ή καρέκλα. Σερβίρεται ως επιπλέον κρεβάτι.
 • Υποβραχιόνια. Διαιρέστε τον καναπέ σε τμήματα, μπορεί να περιέχει αποσκευές.
 • Poof - ανεξάρτητη έδρα.

Τμήμα

Οι διαμορφωμένοι καναπέδες ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο κατασκευής, μπορεί να είναι άκαμπτοι ή ελεύθεροι. Με μια άκαμπτη δομή, οι μονάδες αρχικά συνδέονται · η δομή λειτουργεί στην αρχική της μορφή. Ένα τέτοιο μοντέλο ονομάζεται τομή.Σύμφωνα με το έργο, το οποίο συντάχθηκε από τον σχεδιαστή, τα δομικά στοιχεία σταθεροποιούνται σταθερά κατά τη συναρμολόγηση. Δεν μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε ή να επανασχεδιάσετε τον καναπέ με μια άκαμπτη δομή.

Ενωση

Τα σύνθετα αρθρωτά συστήματα, με τη σειρά τους, έχουν ελεύθερες μονάδες τοποθέτησης. Τα εξαρτήματα δεν συνδέονται μεταξύ τους, το σχήμα του καναπέ μπορεί να αλλάξει κατά βούληση, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Σε έναν τέτοιο καναπέ, μπορείτε να αγοράσετε σταδιακά πρόσθετες ενότητες.

Μπουκάλια, καρέκλες και οθωμανοί χρησιμοποιούνται ως ξεχωριστά κομμάτια επικαλυμμένων επίπλων, αποσυνδέοντάς τα από το συνολικό σχέδιο.

Ακτίνα

Η μη τυποποιημένη μορφή εσωτερικών αντικειμένων προσελκύει πάντα την προσοχή και φαίνεται ασυνήθιστη. Έτσι, καναπέ ακτίνα έχουν γίνει η τάση των τελευταίων ετών. Το κάθισμα, το καμπύλο τόξο με μικρή ή έντονη στρογγυλοποίηση δίνει την εσωτερική ελαφρότητα και ευελιξία.

Radial modular καναπέδες βοηθά να τονίσει την κεντρική ζώνη και εστιάζει στο χώρο σε αυτό. Το σχήμα της δομής εξαρτάται από τη γωνία κλίσης ή την ακτίνα, η οποία κυμαίνεται από 10 ° έως 180 °. Ο αριθμός των ενοτήτων επηρεάζει το μέγεθος. Ο ακτινικός καναπές μπορεί να περιλαμβάνει υποβραχιόνια, τμήματα για αποθήκευση και άλλες πρόσθετες λεπτομέρειες, η στρογγυλεμένη μορφή δεν στερεί τη λειτουργικότητά της.

Με οθωμανικά

Ένας διαμορφωμένος καναπές με έναν οθωμανικό, πολλοί κατασκευαστές αναφέρονται σε ξεχωριστά μοντέλα. Ένας οθωμανικός μπορεί να γίνει όχι μόνο μια πρόσθετη επιφάνεια καθισμάτων, αλλά και ένας πλήρης χώρος ύπνου για τη μετατροπή του συστήματος. Στα σύνθετα μοντέλα μπορείτε να αλλάξετε τη θέση του οθωμανικού και τη γεωμετρία του. Το επιπλέον επίπεδο γίνεται το τέλειο μέρος μιας άνετης μονάδας ύπνου.

Σκοπός

Οι διαμορφωμένοι καναπέδες φαίνονται εξαιρετικά σε κάθε δωμάτιο, είτε πρόκειται για γραφείο, είτε για καφέ είτε για ένα ζεστό σαλόνι, έτσι ώστε να διακρίνονται από το σκοπό:

 • Τα ράφια για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων δεν είναι τοποθετημένα σε ένα αρθρωτό σύστημα σχεδιασμένο για τη ράβδο.
 • Εάν πρόκειται για καναπέ για κρεβατοκάμαρα, τότε είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την επιλογή της τοποθέτησης μιας μονάδας ύπνου και να επιλέξετε τον βέλτιστο μηχανισμό αποσύνθεσης, για παράδειγμα ένα "δελφίνι" ή ένα "ευρωπαϊκό βιβλίο".
 • Ο καναπές γραφείου θα πρέπει να παρέχει υψηλής ποιότητας ταπετσαρία και μεγάλο αριθμό καθισμάτων.

Οι τύποι και ο αριθμός των μονάδων εξαρτώνται αποκλειστικά από τον σκοπό του καναπέ.

Για σαλόνι

Ο αρθρωτός καναπές φαίνεται κομψός σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Το υψηλό επίπεδο άνεσης και λειτουργικότητας το καθιστά ένα απαραίτητο κομμάτι έπιπλα στο σαλόνι. Μια άδεια γωνία σε ένα μικρό δωμάτιο θα γεμίσει τέλεια το γωνιακό σπονδυλωτό σχέδιο.

Ο πτυσσόμενος καναπές σε σχήμα L με μια κουκέτα θα εξοικονομήσει χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο και μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο κρεβάτι για τους επισκέπτες. Ορισμένα μοντέλα σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε άνετα μέχρι πέντε άτομα σε έναν καναπέ. Στο μεγάλο σαλόνι μπορείτε να τοποθετήσετε πιο ασυνήθιστα σχέδια καναπέδων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χωρίσετε το χώρο του δωματίου σε διάφορες ζώνες.

Για γραφείο

Το εσωτερικό του γραφείου είναι η επαγγελματική κάρτα της εταιρείας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στο δωμάτιο μια αξιοσέβαστη εμφάνιση.

Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα στα γραφεία υπόκεινται σε μεγαλύτερο φορτίο από ό, τι στο σπίτι. Το κύριο καθήκον του καναπέ γραφείου είναι μια άνετη θέση για τους πελάτες. Ότι ο καναπές εξυπηρετείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και διατήρησε τους εμφανείς, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν ειδικά υλικά ταπετσαρίας.

Διακρίνονται από υψηλές ιδιότητες αντοχής στο νερό και ανθεκτικές στη φθορά.

Ο δερμάτινος καναπές στο γραφείο φαίνεται κομψό και συνοπτικό. Αυτός ο καναπές είναι πολύ πρακτικός και θα διαρκέσει αρκετά με σωστή φροντίδα. Οι επιλογές προϋπολογισμού περιλαμβάνουν δομοστοιχειωτά συστήματα από οικολογικό δέρμα.

Η φροντίδα για υποκατάστατα του δέρματος είναι πολύ ευκολότερη.

Όταν επιλέγετε ταπετσαρίες υφάσματος, προτιμάτε τα μοντέλα με επικαλυμμένο με τεφλόν ή ειδικό εμποτισμό με βρωμιά. Τα ανθεκτικά στη φθορά και ανθεκτικά είναι υλικά όπως το κοπάδι, το ζακάρ και η ταπετσαρία. Το χρωματικό σχέδιο και ο σχεδιασμός του αρθρωτού συστήματος γραφείου μπορεί να εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις του πελάτη ή από το στυλ με το οποίο είναι διακοσμημένο το δωμάτιο.

Για μπαρ

Τα έπιπλα μπαρ πρέπει επίσης να έχουν διαφορετική αντοχή, να είναι πρακτικά, ανθεκτικά σε διάφορες επιρροές, διαφορετικό ανθεκτικό σχέδιο και την παρουσία πρόσθετων συνδετήρων που αυξάνουν τη ζωή.

Το πλαίσιο του αρθρωτού συστήματος για το μπαρ είναι καλύτερα να επιλέξει από ξύλο ή μέταλλο. Το Eco-leather είναι ιδανικό για την ταπετσαρία, δεν απορροφά οσμές και είναι εύκολο να το φροντίσει. Τα υφάσματα Teflon και jacquard φαίνονται επίσης εργονομικά. Ο σχεδιασμός του καναπέ πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με την στυλιστική κατεύθυνση της εγκατάστασης.

Με την παρουσία μαξιλαριών, είναι προτιμότερο να προτιμούν μικρά μεγέθη έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα.

Μορφή

Ανεξάρτητα από τη διάταξη του δωματίου, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ένα αρθρωτό σύστημα μεκάθε γεωμετρία. Η επιλογή των κατασκευαστών είναι διαφορετική σε στοιχεία μορφής:

 • γωνία;
 • ορθογώνιο;
 • Σχήμα U;
 • τετράγωνο.

Στα καταστήματα επίπλων προσφέρεται στον αγοραστή να δημιουργήσει τη δική του διαμόρφωση των υφιστάμενων ενοτήτων.

Εάν ο πελάτης θέλει να αγοράσει μια πιο σύνθετη δομή, τότε ένας σχεδιαστής έρχεται στη διάσωση. Με τη βοήθεια ενός εικονικού σχεδιαστή, μπορείτε να σχεδιάσετε στρογγυλά και ζιγκ-ζαγκ καναπέδες, αλλά με ένα ίσιο τμήμα όπου μπορεί να τοποθετηθεί η μονάδα ύπνου. Θα υπάρχει μια θέση στο έργο για κάθε είδους πρόσθετα τμήματα που επιθυμεί ο πελάτης.

Ο σχεδιασμένος "σχεδιαστής" μπορεί να έχει οποιαδήποτε διάσταση. Τα σύνθετα αρθρωτά σχέδια μπορούν να αλλάξουν σχήμα ανάλογα με τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Στους καναπέδες διατομής, με τη σειρά του, ο σχεδιασμός έχει ήδη καθοριστεί κατά τη συναρμολόγηση.

Είναι πιο συχνά σε σχήμα L ή ευθεία, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις είναι στρογγυλά ή ημικυκλικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές σχεδιασμού για τον καναπέ μπορεί να βρίσκονται στο παρακάτω βίντεο.

Υλικά

Οι διαμορφωμένοι καναπέδες διακρίνονται όχι μόνο από την ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και παραλλαγών της εγκατάστασης, αλλά και από το ευρύ φάσμα υλικών που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής κατά τη δημιουργία μονάδων.

Πλαίσιο και πλήρωση

Το κύριο μέρος του καναπέ που παίρνει το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου είναι το πλαίσιο. Τα πιο αξιόπιστα υλικά για την κατασκευή του πλαισίου είναι δρυς, οξιά και πεύκα. Αλλά όχι λιγότερο πρακτικό και μεταλλικό πλαίσιο.

Το υλικό πλήρωσης για σπονδυλωτά καναπέδες έχει διάφορους τύπους:

 • Άνοιξη.
 • Άνοιξη.

Ο μηχανισμός ελατηρίου, με τη σειρά του, χωρίζεται σε εξαρτώμενο και ανεξάρτητο. Ένα εξαρτώμενο πληρωτικό είναι ένα σύνολο διασυνδεδεμένων ελατηρίων, όταν, υπό πίεση σε ένα από αυτά, ολόκληρη η μονάδα της μονάδας κάμπτεται. Με ένα ανεξάρτητο σύστημα, ασκείται πίεση μόνο στα εμπλεκόμενα ελατήρια, τα υπόλοιπα παραμένουν στην αρχική κατάσταση.

Καθώς τα κύρια αλεξίπυρα υλικά χρησιμοποιούν:

 • Συνθετικό κάτω?
 • Sintepon;
 • Αφρός πολυουρεθάνης.

Κάθε υλικό έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Όμως η αυξημένη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία του αφρού πολυουρεθάνης είναι διαφορετική. Μπορεί να βρεθεί συχνότερα σε αρθρωτά συστήματα ασυνήθιστων σχημάτων, δεδομένου ότι ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ευκολότερος να προσδώσει αρχική γεωμετρία.

Χωρίς πλαίσια

Οι καναπέδες χωρίς καρέκλες προκαλούν τα πρότυπα σχέδια. Χάρη στην ασυνήθιστη εμφάνισή τους, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα στο σαλόνι ή το γραφείο. Η ιδιαιτερότητα αυτού του τύπου δομοστοιχειωτών συστημάτων βρίσκεται στο όνομά τους.

Η έλλειψη πλαισίου σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ σχέδιο που διατηρεί το σχήμα καλά. Οι ενότητες του καναπέ χωρίς πλαίσιο αποτελούνται από ένα εσωτερικό κάλυμμα, το οποίο είναι γεμάτο με αφρό πολυστερίνης. Η δεύτερη περίπτωση, που ονομάζεται εξωτερική, είναι κατασκευασμένη από ύφασμα με υδατοαπωθητικό εμποτισμό.

Ταπετσαρίες

Η επιλογή του υλικού και των χρωμάτων του για την ταπετσαρία πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη το χρωματικό σχέδιο ολόκληρου του δωματίου. Τα στοιχεία ενός αρθρωτού συστήματος μπορούν να είναι στο ίδιο χρώμα ή να συνδυάζουν πολλές αποχρώσεις. Ο καναπές των ουδέτερων χρωμάτων συμπληρώνει τέλεια τον φωτεινό εσωτερικό σχεδιασμό, αλλά τα ήρεμα χρώματα, αντίθετα, θα σας επιτρέψουν να πειραματιστείτε με την επιλογή του χρώματος για τον αρθρωτό καναπέ.

Υψηλής ποιότητας δερματίνη και φυσικά υλικά παρατείνουν τη ζωή, η πλειοψηφία των αγοραστών τους προτιμούν. Τα σουέτ, το ζακάρ, το κοκτέιλ, το κοπάδι, το τεχνητό ή το γνήσιο δέρμα είναι τα πιο δημοφιλή υλικά για την ταπετσαρία.

Τα αρθρωτά δερμάτινα συστήματα θα προσδώσουν σταθερότητα στο δωμάτιο. Απαιτείται όμως φροντίδα του δέρματος, διαφορετικά θα καταστρέψει γρήγορα την εμφάνισή του. Οι ιδιοκτήτες καναπέδων από γνήσιο δέρμα θα πρέπει να οπλίζονται με ειδικά καθαριστικά.

Για όσους δεν είναι έτοιμοι για τακτική φροντίδα, ταιριάζουν με τεχνητό δέρμα.

Το Jacquard μοιάζει με ένα εξαιρετικό κλασικό υλικό. Η δύναμη έχει λαϊκή. Το υλικό είναι ανεπιτήδευτο και έχει μια μαλακή και βελούδινη επιφάνεια.

Οι λεκέδες και οι βρωμιές από το κοπάδι απομακρύνονται εύκολα με συνηθισμένους καθαριστικούς παράγοντες. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων προτιμούν αυτό το υλικό, δεν υπάρχουν ίχνη νυχιών και δοντιών σε αυτό.

Διαστάσεις

Το μέγεθος του αρθρωτού καναπέ εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τον αριθμό των πρόσθετων στοιχείων. Πριν από την αγορά, θα πρέπει να μετρήσετε το χώρο και να αποφασίσετε για την επιθυμητή λειτουργικότητα του καναπέ. Η ποσότητα του χώρου που καταλαμβάνεται εξαρτάται από τον τύπο της σύνδεσης των μπλοκ. Διαφορετικοί τύποι μοντέλων έχουν τις διαστάσεις τους.

Για παράδειγμα, μια μονάδα μετασχηματισμένη από μια προσγείωση σε μια θέση αγκυροβολίας έχει μήκος σε αποσυναρμολογημένη κατάσταση από 2,4 μέτρα και πλάτος από 1,5 μέτρα.

Σε μικρά δωμάτια υπάρχει κίνδυνος να υπερφορτωθεί το εσωτερικό με ένα μεγάλο καναπέ. Για τέτοιους χώρους κατάλληλο καναπέ σε σχήμα U ή γωνία. Τα τυπικά μεγέθη τέτοιων μοντέλων ποικίλλουν: βάθος από 90 έως 100 cm, πλάτος κλίνης από 130 έως 160 cm και μήκος από 180 έως 220 cm.

Ένα τέτοιο αρθρωτό σύστημα είναι μια εξαιρετική λύση για μικρά διαμερίσματα.

Πιο εύκολο να επιλέξετε έναν διαμορφωμένο καναπέ για ευρύχωρα δωμάτια. Το μέγεθός του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των καθισμάτων και πρόσθετων στοιχείων, όπως ένα μίνι μπαρ, ένα ενσωματωμένο τραπέζι και ακόμη και ένα home theater.

Εξοπλισμένο με μοντέρνους καναπέδες μοντέρνους gadgets - όχι ασυνήθιστο. Αυτό το αρθρωτό σύστημα ονομάζεται επίσης "έξυπνο". Η παρουσία ασύρματης φόρτισης, μουσικού κέντρου, πίνακα ελέγχου για φωτιστικά είναι από τις μοναδικές επιλογές. Αλλά κάθε μέρα όλο και περισσότεροι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με παρόμοια λειτουργικότητα.

Χρώμα διαλύματα

Ο καναπές σε οποιοδήποτε εσωτερικό είναι ένα βασικό στοιχείο. Μετά τον καθορισμό της λειτουργικότητας, του μεγέθους και του υλικού ταπετσαρίας, είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά το χρώμα. Οι σχεδιαστές έχουν αναπτύξει πέντε βασικές έννοιες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το χρωματικό σχέδιο ενός αρθρωτού συστήματος για οποιοδήποτε εσωτερικό:

 • Συνδυασμένη. Ο συνδυασμός χρωμάτων αντίθεση είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση σχεδιασμού, για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο με μωβ τοίχους μπορείτε να κανονίσετε έναν πράσινο καναπέ.
 • Μονόχρωμη. Το χρώμα του σχεδίου συμπίπτει με τα κύρια χρώματα στο εσωτερικό, οι διαφορές επιτρέπονται σε αποχρώσεις. Ο συνδυασμός των ροδάκινων και των μαλακών πορτοκαλί ταπετσαριών.
 • Χρωματισμένο. Φωτεινό έγχρωμο καναπέ στο δωμάτιο ουδέτερων αποχρώσεων. Μπορείτε να συλλέξετε και πολύχρωμα στοιχεία, συνδυάζοντας σωστά τα χρώματα.
 • Ουδέτερο. Γκρι ή λευκή ταπετσαρία σε αρμονία με τα κύρια χρώματα του εσωτερικού.
 • Ουδέτερο σε ένα πολύχρωμο εσωτερικό. Ένας μαύρος ή λευκός καναπές είναι ένα όμορφο και κομψό αντικείμενο με φωτεινά χρώματα άλλων εσωτερικών αντικειμένων.

Στυλ

Μινιμαλισμός

Σε ένα σύγχρονο μινιμαλιστικό εσωτερικό, ένας διαμορφωμένος καναπές μπορεί να γίνει ένα κεντρικό σημείο. Η πολυλειτουργικότητα και η απουσία περιττών λεπτομερειών είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τόσο του μινιμαλισμού στο εσωτερικό όσο και των αρθρωτών συστημάτων. Τα κρυφά συστήματα αποθήκευσης, η απλή αλλά άνετη λειτουργικότητα των σπονδυλωτών καναπέδων θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο μινιμαλιστικό ύφος.

Σκανδιναβικό στυλ

Στο σκανδιναβικό στυλ προτιμάται επίσης ο χώρος και η πρακτικότητα. Μπορούμε να πούμε ότι το σκανδιναβικό στυλ είναι ένας μοναδικός συνδυασμός σοφίτας και μινιμαλισμού. Τα έπιπλα σε αυτό το εσωτερικό χαρακτηρίζονται από ποιότητα και φιλικότητα προς το περιβάλλον, και ο καναπές είναι ένα βασικό αντικείμενο. Ένα αρθρωτό σύστημα με απλές γραμμές και χρώματα σε γκρι, πράσινο, μουστάρδα και κόκκινες αποχρώσεις θα ζωντανέψει το εσωτερικό σε Σκανδιναβικό στιλ.

Προβηγκία

Οι αρθρωτοί ήχοι φωτισμού στο στιλ της Προβηγκίας θα δώσουν την ατμόσφαιρα ενός παλιού γαλλικού σπιτιού σε οποιοδήποτε δωμάτιο, είτε πρόκειται για σαλόνι, υπνοδωμάτιο ή κουζίνα. Τα φυσικά υλικά, τα ανοιχτά χρώματα και ο απλός σχεδιασμός του καναπέ της σπονδυλικής στήλης θα σας επιτρέψουν να διατηρήσετε μια ελαφριά ρουστίκ επαφή που θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς στο σπίτι. Στο στυλ της Προβηγκίας προτιμώνται οι φυσικές αποχρώσεις: γαλάζιο, λεβάντα, γαλακτώδες λευκό, ροδάκινο και μπεζ.

Ανατολικό στυλ

Oriental στυλ στο εσωτερικό φαίνεται πολύ εξωτική: ιερογλυφικά, ασυνήθιστα μοτίβα - άνετο, αλλά ταυτόχρονα εξωφρενική ατμόσφαιρα. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια ολοκληρωμένη εικόνα του ανατολικού εσωτερικού χωρίς έναν κατάλληλο καναπέ, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στο εσωτερικό του δωματίου. Σε ανατολίτικο στυλ, ένας καναπές τύπου σπιτιού θα πρέπει να έχει χαμηλή φόρμα, φωτεινά και πλούσια χρώματα και μεγάλο αριθμό μαξιλαριών με κεντήματα και περίπλοκα στολίδια.

Συμβουλές για την επιλογή

Οι διαμορφωμένοι καναπέδες φαίνονται εργονομικοί σε σχεδόν οποιοδήποτε χώρο. Αλλά υπάρχουν μερικοί περιορισμοί στο εσωτερικό σχεδιασμό. Τα διαμορφωμένα έπιπλα ταιριάζουν απόλυτα στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό - υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνα, σοφίτα και μινιμαλισμό. Αλλά με το στυλ της χώρας ή του ρετρό, καθώς και σε ορισμένες κλασικές κατευθύνσεις του εσωτερικού σχεδιασμού, ένας αρθρωτός καναπές θα μοιάζει με ένα ξένο αντικείμενο εσωτερικού χώρου.

Πριν αγοράσετε μια αντικειμενική αξιολόγηση του εσωτερικού είναι απαραίτητη, στην οποία θα βρίσκεται ο καναπές.

Ένας διαμορφωμένος καναπές μπορεί να φανεί υπερβολικά ογκώδης και αμήχανος ή αντίθετα μικρός και ακατάλληλος εάν οι μετρήσεις χώρου δεν έγιναν σωστά. Πρέπει να εξεταστεί όχι μόνο το μήκος των τοίχων και των θυρών, αλλά και ο ελεύθερος χώρος που θα παραμείνει μετά την εγκατάσταση του καναπέ. Εάν ο σχεδιασμός προβλέπει μετασχηματισμό και πτυσσόμενο στοιχείο ύπνου, τότε αυτές οι παράμετροι θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη.

Η σωστή εκτίμηση του λόγου των διαστάσεων των επίπλων και του δωματίου θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα αρθρωτό σύστημα που ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό.

Όταν επιλέγετε έναν καναπέ με μια μονάδα ύπνου, προτιμάτε τα μοντέλα με ορθοπεδική βάση. Όταν ξεδιπλώνεται, η δομή είναι συνήθως τετράγωνο ή ορθογώνιο. Αυτές οι ενότητες είναι κατάλληλες για καθημερινό υγιή ύπνο. Αλλά συχνά υπάρχουν ακτινικοί σπονδυλωτοί καναπέδες,που αποσυναρμολογούνται σε σχήμα κύκλου ή ωοειδούς, με τις κατάλληλες διαστάσεις μιας κουκέτας, είναι επίσης άνετα για ξεκούραση.

Κριτικές

Οι ιδιοκτήτες αρθρωτών συστημάτων γράφουν για τα οφέλη που έλαβαν μετά την απόκτηση καναπέδων. Σε κριτικές πελατών επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο καναπές μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο και να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σε διάφορες παραλλαγές.

Τα πιο θετικά σχόλια αφήνουν τους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων. Τα διαμορφωμένα έπιπλα τους έδωσαν την ευκαιρία να εξοικονομήσουν χώρο χάρη σε ευρύχωρους αποθηκευτικούς χώρους και συμπαγή χαρακτηριστικά του επιλεγμένου μοντέλου.

Η παρουσία μιας μονάδας ύπνου και των διαμερισμάτων για την αποθήκευση κουβερτών και μαξιλαριών είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για αυτούς. Η δυνατότητα να αναπτύξει ανεξάρτητα το σχεδιασμό του καναπέ και, με την πάροδο του χρόνου, να συμπληρώσει το σχέδιο με πρόσθετα στοιχεία, έκανε επίσης μια θετική εντύπωση και χρησίμευσε ως ένα βαρύ επιχείρημα για την απόκτηση.

Οι περισσότερες θετικές αναφορές αφορούν ιταλικούς καναπέδες σπιτιού. Σύμφωνα με τους πελάτες, διακρίνονται από την ευελιξία, την ευελιξία και τον αρχικό σχεδιασμό τους.Οι Ιταλοί καναπέδες έχουν άριστη ποιότητα, οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν φυσικά υλικά, γεγονός που εγγυάται αξιοπιστία. Μεταξύ των αγοραστών, αυτά τα μοντέλα είναι σε μεγάλη ζήτηση.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Το modular γωνιακό σύστημα είναι ιδανικό για ένα σαλόνι στυλ Provence. Το εσωτερικό σε μπεζ τόνους δημιουργεί μια αίσθηση άνεσης και ελαφριάς, και ο καναπές που βρίσκεται στη μέση του δωματίου χωρίζει οπτικά το δωμάτιο σε τραπεζαρία και χώρο χαλάρωσης.

Αυτός ο εσωτερικός χώρος είναι διακοσμημένος αυστηρά σύμφωνα με τους κανόνες του σκανδιναβικού στυλ: ξύλινες αποχρώσεις, απαλές γραμμές και μινιμαλισμό που είναι εγγενείς σε αυτήν την περιοχή.. Ο σκελετός καναπέ γίνεται μια φωτεινή προφορά στο εσωτερικό.

Πρόκειται για έναν άνετο χώρο για αναψυχή και συναντήσεις με τους αγαπημένους σας.

Η απουσία γωνιών και άκαμπτων γραμμών, κομψές σιλουέτες και καμπύλες σε συνδυασμό με τον ελάχιστο σχεδιασμό δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που θα εξομαλύνει τις συγκρούσεις και την ένταση, ασκώντας αντίκτυπο σε ψυχολογικό επίπεδο και ηρεμώντας.

Ο καναπές φαίνεται εκπληκτικός σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό και η απλότητα της λειτουργικότητάς του είναι εκπληκτική. Ελαφρώς φουτουριστικό σχήμα δίνει στο εσωτερικό μια οργανική εμφάνιση.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο