Επίστρωση του καναπέ με τα χέρια σας

Μερικές φορές θέλω πραγματικά να αλλάξω την κατάσταση στο διαμέρισμα και να αλλάξω τα έπιπλα. Μερικές φορές ο παλιός καναπές χάνει απλώς την αρχική του εμφάνιση, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει ένα νέο. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει μια διέξοδος - καναπέ τραυματισμένο στο χέρι!

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλες τις πτυχές και στάδια αυτής της, με την πρώτη ματιά, δύσκολη διαδικασία.

Ποιο ύφασμα θα επιλέξει και ποιο υλικό πλήρωσης θα το κάνει;

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα πιο δημοφιλή υλικά για εξωτερική ταπετσαρία και εσωτερική γέμιση. Όχι όλα τα υλικά, από όλα τα υπάρχοντα, μπορούν να είναι κατάλληλα για τέντες - απαιτούνται ορισμένες ιδιότητες, για παράδειγμα:

 • το ύφασμα πρέπει να έχει υψηλό βαθμό αντοχής στη φθορά.
 • το υλικό θα πρέπει να είναι πυκνό και ανθεκτικό στο χρώμα - δηλαδή, το χρώμα δεν πρέπει να εξασθενεί και να αμυδρά με το χρόνο.
 • η ταπετσαρία δεν πρέπει να συρρικνώνεται, το ύφασμα πρέπει να συρρικνώνεται και να τεντώνεται καλά εάν είναι απαραίτητο.
 • αντοχή στην τριβή - στο ύφασμα δεν πρέπει να σχηματίζονται σφαιρίδια.
 • είναι καλύτερο ότι το υλικό έχει ένα ειδικό εμποτισμό που τον προστατεύει από την απορρόφηση των υγρών και την εμφάνιση λεκέδων που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.
 • είναι καλό εάν το υλικό έχει τέτοιες ιδιότητες όπως φιλικότητα προς το περιβάλλον και αντοχή στη φωτιά.
 • το ύφασμα πρέπει να είναι αναπνεύσιμο - είναι αυτή η ποιότητα που θα βοηθήσει να αποφευχθεί η διάχυση του υλικού πάνω από τις ραφές.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις πιο δημοφιλείς επιλογές για ταπετσαρίες για καναπέδες, χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα καθενός από αυτούς.

Κοπάδι

Αυτό είναι το όνομα του μη υφασμένου υλικού, το οποίο κατασκευάζεται με κόλληση των ινών ενός υλικού με ειδική βάση. Είναι ανθεκτικό στις βλάβες, είναι εύκολο να καθαριστεί, δεν ξεθωριάζει και δεν απορροφά την υγρασία. Επιπλέον, τα μαλλιά του ζώου δεν κολλά σε αυτό το υλικό, επομένως, φροντίζοντας για την επιφάνεια του καναπέ, θα είναι αρκετό για να το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων του υλικού, παρατηρείται χαμηλή αντίσταση στη φθορά - το ύφασμα φθείρεται γρήγορα και έχει επίσης την τάση να απορροφά οσμές, συμπεριλαμβανομένων και των δυσάρεστων.

Faux σουέτ

Τεχνητή σουέτ έχει πολλές ιδιότητες που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών.Επιπλέον, έχει χαμηλότερο κόστος από το φυσικό σουέτ, αλλά δεν είναι καθόλου κατώτερος για κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το τεχνητό σουέτ είναι πολύ ανθεκτικό και έχει υψηλή αντοχή στη φθορά, δεν ξεθωριάζει και αφαιρείται μόνο μετά από πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις, οι οποίες, παρεμπιπτόντως, δεν αφορούν τη λειτουργικότητα του υλικού: όταν χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά, γίνεται γρήγορα ακατάλληλη, δεν μπορεί να είναι ανθεκτική, αν δεν εισέλθει στη βάση.

Λείαντο

Το δερμάτινο υποκατάστατο είναι ένα αρκετά πρακτικό και μάλλον φθηνό υλικό κατάλληλο για τέντωμα των καναπέδων. Το πραγματικό δέρμα μπορεί να είναι πολύ ακριβό, και δεδομένου ότι μια μεγάλη ποσότητα δέρματος μπορεί να χρειαστεί για την τακτοποίηση ενός ολόκληρου καναπέ, χρησιμοποιούν μια τεχνητή επιλογή πιο προϋπολογισμού.

Το Kozham έχει τέτοια πλεονεκτήματα: ανθεκτικό στην υγρασία, μη ευαίσθητο στην ταχύτερη τριβή, πρακτικό και εύκολο στον καθαρισμό.

Αλλά, δυστυχώς, εκτός από τα πλεονεκτήματα, αυτό το υλικό έχει κάποια μειονεκτήματα: γρήγορα υποβάλλονται σε καύση, είναι σαφώς ορατή μηχανική βλάβη, προσκολλάται σθεναρά στο γυμνό δέρμα ενός ατόμου.

Οικολογικό δέρμα

Η Ecoskin, η οποία έχει επίσης τεχνητή προέλευση, αλλά είναι κατασκευασμένη από φιλικότερα προς το περιβάλλον και υποαλλεργικά υλικά, είναι δημοφιλής.

Jacquard

Το υλικό είναι υφαντό και με την μαλακή του σύσταση είναι παρόμοια με τις ίνες ρεγιόν. Αποτελείται από φυσικές και συνθετικές ίνες, σε ίσες αναλογίες. Το ύφασμα είναι πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά, έτσι ώστε ο καναπές μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια χωρίς να χάσει την αρχική του εμφάνιση. Επιπλέον, δεν ξεθωριάζει, και η ποικιλία των χρωμάτων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καναπέδων για να διαλέξετε.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων του υλικού επισημαίνεται μια ελαφρώς ολισθηρή επιφάνεια, καθώς και η αδυναμία εφαρμογής υγρής φροντίδας, η οποία είναι συνήθως η πιο αποτελεσματική.

Chenille

Ένα υλικό, του οποίου η επιφάνεια μοιάζει με ένα πλήθος μικρών κάμπιων, επιτυγχάνεται μέσω μιας ειδικής αλληλοσύνδεσης ινών και νημάτων. Αυτό το ύφασμα είναι φυσικό και συνθετικό. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τη διατήρηση της αρχικής μορφής - το ύφασμα δεν παραμορφώνεται και δεν τεντώνεται.

Επιπλέον, δεν είναι επιρρεπής στην απορρόφηση δυσάρεστων οσμών και την εμφάνιση του σβώλου.

Το ύφασμα είναι πρακτικό, μακρύ διατηρεί την αρχική του εμφάνιση και τα φωτεινά χρώματα. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ιδιοτήτων απότομης υγρασίας, υψηλού κόστους και ευαισθησίας στις μηχανικές επιδράσεις των νυχιών των ζώων.

Ταπετσαρία

Το Tapestry είναι το πιο δημοφιλές ύφασμα για ταπετσαρίες. Ονομάζεται επίσης και δύο όψεων, επειδή τα διακοσμητικά αντικείμενα που είναι ζωγραφισμένα σε αυτό μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν τόσο από τη μια πλευρά όσο και από την άλλη. Το ύφασμα περιέχει μεγάλη ποσότητα βαμβακιού και οι υπόλοιπες ίνες είναι φυσικές. Το υλικό έχει υψηλό βαθμό αντοχής και ανθεκτικότητας, έχει εμποτισμό ανθεκτικό στην υγρασία, δεν ξεθωριάζει και ευχαριστεί τους αγοραστές με ευρύ φάσμα ανθών και μοτίβων.

Αλλά, δυστυχώς, αυτό το υλικό φθείρεται γρήγορα και καίγεται από την έκθεση στο φως του ήλιου, οπότε δεν πρέπει να βάζετε έναν καναπέ, καλυμμένο με ταπετσαρία, δίπλα στο παράθυρο.

Βελούδο

Το υλικό αναμειγνύεται επειδή περιέχει ίνες βισκόζης, πολυεστέρα και βαμβακιού. Εκτός από το γεγονός ότι το ύφασμα είναι πολύ ελκυστικό και ευχάριστο στην αφή, είναι επίσης αρκετά ανθεκτικό, ελαστικό και "αναπνεύσιμο", δηλαδή είναι αναπνεύσιμο.

Αλλά υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα: ισχύει μόνο ήπιο καθαρισμό, λεκέδες είναι πολύ δύσκολο να εμφανιστεί, το υλικό εκτίθεται σε ταχεία απώλεια της αρχικής του εμφάνισης, γιατί πολύ γρήγορα εξαντληθεί.

Εκτός από την εξωτερική ταπετσαρία, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί ο εσωτερικός καναπές και ο παλιός καναπές. Εξετάστε τα πιο δημοφιλή υλικά που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό:

 • Αφρός πολυουρεθάνης. Πολύ πρακτικό, υποαλλεργικό υλικό που μπορεί να αντέξει τα βαριά φορτία. Είναι καλά αεριζόμενο και προάγει την καλή κυκλοφορία της υγρασίας.
 • Streamfiber. Ελαστικό ανθεκτικό υλικό με λογική τιμή. Δεν υπόκειται σε σήψη, δεν επιτρέπει την εμφάνιση παράσιτων και αποτελεί την ορθοπεδική βάση του καναπέ.
 • Πιθανότατα. Φυσικό υλικό που λαμβάνεται κατά τη διαδικασία επιχρίσματος μαλλιού με διάφορες τεχνικές. Το υλικό δεν χρησιμοποιείται ως κύριο στρώμα, αλλά τα μονωτικά και ανθεκτικά στη φθορά χαρακτηριστικά του καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή επένδυσης.
 • Λατέξ. Θεωρείται ελίτ, επομένως χρησιμοποιείται για την πλήρωση ακριβών καναπέδων. Είναι ανθεκτικό, ελαστικό και ανήκει στην κατηγορία των ορθοπεδικών υλικών.
 • Κουβέρτα καρύδας. Φυσικό υλικό από ίνες καρύδας. Το στρώμα αυτού του υλικού δεν είναι απολύτως ελαστικό και αρκετά σκληρό, αλλά είναι υποαλλεργικό και αρκετά κερδοφόρο.

Πώς να κάνετε τους σωστούς υπολογισμούς του υλικού;

Δεν αρκεί μόνο να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά για τη μέση του καναπέ. Μια σημαντική πτυχή είναι ο υπολογισμός της ποσότητας ιστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι προτιμότερο να ληφθεί λίγο περισσότερο από το υπολογιζόμενο ποσό, καθώς μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτες περιστάσεις και ίσως να μην υπάρχει αρκετός ιστός.

Υπολογίστε το ποσό του υλικού δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά:

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αφαιρέσετε προσεκτικά το παλιό ύφασμα, το οποίο ήταν καναπές ταπετσαρισμένο, κρατώντας τα μέρη ανέπαφα.
 • Το επόμενο βήμα είναι να τα μετρήσετε διεξοδικά και στη συνέχεια να συνοψίσουμε όλα τα αποτελέσματα σχετικά με τις οριζόντιες μορφές. Στο ποσό που θα ληφθεί, θα είναι απαραίτητο να προσθέσετε το εικοστό μέρος του αποτελέσματος, το οποίο θα φτάσει στην ένωση μοτίβων και επιδομάτων ραφής. Το αποτέλεσμα θα είναι το απαιτούμενο μήκος.
 • Το πλάτος υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο και είναι πολύ απλούστερο: χρειάζεται μόνο να μετρήσετε το ευρύτερο τμήμα.

Εάν υπάρχουν μαξιλάρια, θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Η ποσότητα του υφάσματος που απαιτείται για το ράψιμο των μαξιλαριών υπολογίζεται ως εξής: μετράται το πλάτος και το μήκος των προϊόντων, τα αποτελέσματα προστίθενται μεταξύ τους και διπλασιάζονται.

Θα χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον εκατοστά που θα χρησιμοποιηθούν για δικαιώματα.

Σε περίπτωση που η παλιά ταπετσαρία δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή δεν μπορεί να μετρηθεί, όλες οι μετρήσεις θα είναι μόνο κατά προσέγγιση - χρησιμοποιούνται συνήθως διπλές τιμές για το μήκος και το πλάτος του καναπέ. Για την ταπετσαρία του καναπέ με μαζικά υποβραχιόνια και πρόσθετες λεπτομέρειες, το μήκος του προϊόντος πρέπει να πολλαπλασιαστεί με πέντε, προκειμένου να αποφευχθεί η έλλειψη υλικού.

Κάντε ένα μοτίβο

Είναι καλό αν, κατά την αφαίρεση της παλιάς ταπετσαρίας, διατηρείται σε μια ολιστική κατάσταση - τότε το σχέδιο είναι εύκολο. Αλλά τι να κάνετε αν είναι αδύνατο να κόψετε νέες σύμφωνα με τα παλιά μοτίβα; Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να φτιάξετε το δικό σας μοτίβο, κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο του καναπέ.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να μετρήσετε όλα τα μέρη που συνθέτουν τον καναπέ: το ερεισίνωτο, το κάθισμα και τα υποβραχιόνια.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τη διαδικασία σύνταξης ενός σχεδίου, χρησιμοποιώντας ένα απλό παράδειγμα:

 • Υποβραχιόνιο. Είναι απαραίτητο να μετρήσετε τα εξωτερικά, εσωτερικά και μπροστινά μέρη του. Στο τέλος, για τα δύο υποβραχιόνια θα πρέπει να πάρει έξι μέρη - ένα ζευγάρι όλων των εισηγμένων.
 • Κάθισμα Ένα συνεχές κομμάτι είναι κομμένο, το οποίο χωρίζεται σε μισό με κάμψη. Ένα τμήμα του τμήματος θα καλύπτει την επιφάνεια στην οποία κάθεται, το άλλο μέρος ρέει στο κάτω εμπρόσθιο, κατακόρυφα τοποθετημένη επιφάνεια.
 • Η πλάτη. Καταργούνται διάφορα κομμάτια: το μπροστινό μέρος είναι σε ένα μόνο αντίγραφο και τα δύο μισά έχουν σχεδιαστεί για τη μέση του πίσω τμήματος της πλάτης. Πρέπει να σημειωθεί ότι το πίσω μέρος της πλάτης πρέπει να είναι σχεδόν διπλάσιο από το εμπρόσθιο μέρος, επειδή καλύπτει όλο το πίσω μέρος του καναπέ.

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μοτίβα σε ειδικό χαρτί, στη συνέχεια να κόψετε τις λεπτομέρειες και, στη συνέχεια, να τα μεταφέρετε στο υλικό. Αυτό θα σας εξοικονομήσει από λάθη και ζημιά στο ύφασμα.

Επιπλέον, κατά το κόψιμο εξαρτημάτων, πρέπει να προσθέσετε μερικά εκατοστά σε κάθε άκρη - για την επεξεργασία των άκρων του υλικού και για τα δικαιώματα ραφής.

Εργαλεία

Εκτός από τα σχέδια και τα υφάσματα, για τη σύσφιξη των καναπέδων, θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία εργασίας, χωρίς τα οποία όλη η διαδικασία θα είναι απλά αδύνατη. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα ολόκληρο τον κατάλογο των εργαλείων, καθώς και τις λειτουργίες που εκτελούν:

 1. Για να αποσυναρμολογήσετε την παλιά ταπετσαρία και μερικά ξεπερασμένα μέρη και στη συνέχεια να συναρμολογήσετε τον καναπέ, μπορεί να χρειαστείτε ένα κλειδί, ένα κατσαβίδι με το χέρι ή ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι.
 2. Για να αφαιρέσετε την ταπετσαρία και να αποσυνδέσετε τα παλιά στηρίγματα επίπλων χρειάζονται πένσες ή ειδική συσκευή σχεδιασμένη ειδικά για αυτό. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, επειδή οι συνδετήρες έχουν αιχμηρά άκρα και, πέφτουν στο πάτωμα και χάνονται, μπορούν εύκολα να μπουν στο πόδι και να σας τραυματίσουν.
 3. Για τη μέση του καναπέ στο σπίτι και τη στερέωση του υλικού είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα συρραπτικό επίπλων και αγκύλες του απαιτούμενου μήκους. Για μια μικρή εργασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μηχανικό μοντέλο, αλλά εάν πρέπει να εγκαταστήσετε μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων, προτιμάτε να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό προϊόν.
 4. Χρειάζεστε ένα σφυρί και ένα μαχαίρι κατασκευής. Αυτά τα εργαλεία είναι χρήσιμα αν πρέπει να προσαρμόσετε οποιαδήποτε μέρη απευθείας στη διαδικασία στερέωσης και τοποθέτησής τους.
 5. Μην ξεχνάτε το μέτρο της ταινίας, το μήκος της γραμμής, τα μολύβια και τα κραγιόνια από ύφασμα, καθώς και τα ωστικά ψαλίδια. Όλα αυτά τα πράγματα θα είναι απαραίτητα όταν κάνετε μετρήσεις, σχεδιάζετε σχέδια και κατασκευάζετε εξαρτήματα υφασμάτων.

Περνάμε τον καναπέ στο σπίτι με τα χέρια τους

Η απομάκρυνση των επίπλων δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση όσο μπορεί να φαίνεται αρχικά. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε εκ των προτέρων όλα τα κύρια στάδια της εργασίας, καθώς και να καταρτίσετε ένα σχέδιο επερχόμενων ενεργειών που θα βοηθήσουν στη διευκόλυνση της διαδικασίας και να μην χάσετε καμία σημαντική λεπτομέρεια:

 • Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον καναπέ, αφού είναι απλά αδύνατο να υπερφορτωθεί το έπιπλο σε συναρμολογημένη κατάσταση. Είναι απαραίτητο να χαλαρώσετε και να ξεβιδώσετε προσεκτικά όλα τα εξαρτήματα, ώστε να μην καταστρέψετε τους συνδετήρες, αφού μετά τη μέση όλα τα μέρη πρέπει να επιστραφούν στις θέσεις τους.

Μετά την ανάλυση του καναπέ, το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε την παλιά ταπετσαρία. Πρέπει να χαλαρώσετε προσεκτικά τους βραχίονες και να τραβήξετε έξω το υλικό. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αντικαταστήσετε το στρώμα.

 • Η αντικατάσταση της εσωτερικής πλήρωσης είναι το επόμενο βήμα. Σε αυτό το στάδιο, αντικατάσταση του πλαισίου αφρού ή ελατηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επιλογή είναι πολύ πιο εύκολη στην εργασία. Στην περίπτωση ενός στρώματος ελατηρίου, η πλήρης αντικατάστασή του μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Εάν το πλαίσιο είναι σε κατάλληλη κατάσταση, μπορείτε να επισκευάσετε και να διορθώσετε το σχήμα των ελατηρίων με τη βοήθεια αυτοσχέδιων εργαλείων.Εάν τα ελατήρια είναι εντελώς ακατάλληλα, θα χρειαστεί η αντικατάσταση ενός ολόκληρου στρώματος καναπέ.
 • Ακολουθεί η αντικατάσταση του υλικού πλήρωσης του πίσω μέρους του παλιού καναπέ, μαξιλαριών και μπράτσων, σε περίπτωση που είναι μαλακά.
 • Μετά την αντικατάσταση της εσωτερικής πλήρωσης, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλες τις λεπτομέρειες του υφάσματος και να ράψετε τα αντίστοιχα μέρη μαζί.
 • Μετά το μοτίβο και τα ραμμένα μέρη, αρχίζει το στάδιο της ταπετσαρίας. Εμπλουτίζουμε υπερβολικά τα υποβραχιόνια, τα καθίσματα, τα μαξιλάρια και την πλάτη του καναπέ.

Στο κάτω μέρος των καθισμάτων, τα υποβραχιόνια και το υλικό πλαισίου καναπέδων είναι προσαρτημένα με ειδικές βραχίονες επίπλων.

 • Μετά τον καθορισμό όλων των τμημάτων υφάσματος και την ολοκλήρωση της ταπετσαρίας του καναπέ θα πρέπει να είναι η τελική συναρμολόγηση του. Στο τέλος αυτού του σταδίου, ο καναπές θα λάβει μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση, χωρίς να αλλάξει το σχέδιό του.

Μια αλλαγή της ταπετσαρίας θα βοηθήσει ένα ξεπερασμένο έπιπλο να παίξει με νέα χρώματα και να γίνει ένα κομψό κέντρο για κάθε εσωτερικό.

Μια πιο λεπτομερής διαδικασία τέντωσης του καναπέ μπορεί να προβληθεί στο επόμενο βίντεο.

Ανεξάρτητος καναπές γωνίας μέσης

Σύρετε απλό ευθεία μοντέλο του καναπέ είναι πολύ απλή, οι δυσκολίες μπορούν να συνίστανται μόνο στην εργασία με μπράτσα.Αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να αλλάξετε την ταπετσαρία του γωνιακού καναπέ, αφού υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα με διαφορετικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν δυσκολίες στην εργασία.

Εξετάστε τις επιλογές για τον καναπέ της γωνίας μέσης, για παράδειγμα δύο μοντέλα

Με ορθογώνιο γωνιακό κομμάτι

Ένας καναπές με ένα ορθογώνιο γωνιακό στοιχείο είναι πολύ πιο εύκολο να ενημερωθεί, δεδομένου ότι λιγότερα μέρη χρειάζονται μια μέση. Συχνά, αυτά τα μοντέλα έχουν μηχανισμό δελφινιών και μεγάλα μαξιλάρια που χρησιμεύουν ως πλάτη πλάτης.

Τα κύρια στάδια της ταπετσαρίας ενός τέτοιου μοντέλου δεν διαφέρουν από τα άλλα:

 • ο καναπές πρέπει πρώτα να αποσυναρμολογηθεί.
 • να επαναφέρετε το στρώμα ή να αλλάξετε εντελώς το περιεχόμενο.
 • μετρήσεις από όλα τα μέρη.
 • Κόψτε νέα ταπετσαρία.

Εκτός από τα τυποποιημένα εξαρτήματα, θα χρειαστεί να κόψετε την ταπετσαρία για το γωνιακό ορθογώνιο στοιχείο. Εάν είναι απαραίτητο, πρέπει επίσης να αλλάξετε το περιεχόμενο και την ταπετσαρία του κρυμμένου μέρους, το οποίο γίνεται ορατό κατά την αποσύνθεση του καναπέ και είναι μέρος του κρεβατιού.

Επιπλέον, τα ταπετσαρία χρειάζονται μπράτσα, το πίσω μέρος του καναπέ και όλα τα μαξιλάρια καναπέδων. Δεδομένου ότι είναι ένα ανεξάρτητο στοιχείο και δεν έχουν σαφές πλαίσιο,Μπορείτε να αλλάξετε τη γέμιση των μαξιλαριών σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή, για παράδειγμα, πιο υποαλλεργική ή φιλική προς το περιβάλλον.

Με στρογγυλεμένη γωνία

Θα χρειαστεί να καταβάλουμε λίγο περισσότερη προσπάθεια και να προσεγγίσουμε τη διαδικασία με όλη την προσοχή. Η πολυπλοκότητα της ταπετσαρίας ενός τέτοιου καναπέ βρίσκεται στο ασυνήθιστο σχήμα της πλάτης, καθώς και η παρουσία επιπρόσθετων ημικυκλικών στοιχείων τοποθετημένων στα υποβραχιόνια. Επιπλέον, η γωνία αυτού του καναπέ αποτελείται από μια προεξέχουσα τετραγωνική λεπτομέρεια και ένα τριγωνικό στοιχείο στη γωνία.

Για την ταπετσαρία θα χρειαστούν τρία στοιχεία: ένα τετράγωνο, ένα τρίγωνο και ένα ορθογώνιο. Εκτός από την πλάτη στη μέση και χρειάζονται όλα τα κατώτερα στοιχεία των καναπέδων - τα μέρη που βρίσκονται σε κάθετη θέση κάτω από τα καθίσματα.

Τα βήματα του μοντέλου ραφής με μπλοκ ελατηρίου

Η τοποθέτηση ενός καναπέ με ένα ελατηριωτό στρώμα μπορεί να απαιτήσει ιδιαίτερη προσπάθεια. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλα τα κύρια στάδια της εργασίας με αυτό το μοντέλο καναπέ-στρώμα:

 • Πρώτα απ 'όλα, επιλέγουμε τα κατάλληλα υλικά. Για παράδειγμα, ως σφραγίδα στρώματος, η επιλογή με ελατήρια είναι ιδανική για παχιά τσόχα, η οποία χρησιμοποιείται ειδικά για έπιπλα.
 • Με τη βοήθεια ενός ειδικού συρραπτικού για έπιπλα, προσαρμόζουμε το κομμένο κομμάτι τσόχας στο ξύλινο πλαίσιο του καθιστικού καναπέ. Χρησιμοποιήστε μικρές αλλά ανθεκτικές αγκύλες που θα σας βοηθήσουν να στερεώσετε και να συγκρατήσετε το υλικό στη βάση.
 • Ακολουθεί η προετοιμασία της μονάδας ελατηρίου. Εάν έχετε αγοράσει ένα καινούργιο και δεν ταιριάζει σε μέγεθος, θα πρέπει να προσαρμόσετε τις διαστάσεις του με τη βοήθεια ενός μύλου και ειδικών κοπτικών. Το λαμβανόμενο ελατήριο πρέπει να στερεωθεί στην ίδια ξύλινη βάση ενός καθίσματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στηρίγματα επίπλων και συρραπτικά.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε μεγαλύτερο βραχίονα με μακρύτερα πόδια για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη ασφάλεια.

 • Μετά από αυτό, πρέπει να κόψετε λουρίδες αφρού που αντιστοιχούν στο ύψος των ελατηρίων και να τις τοποθετήσετε γύρω από την περίμετρο ολόκληρου του μπλοκ. Το καουτσούκ αφρού θα πρέπει επίσης να στερεωθεί στη βάση. Επιπλέον, οι ταινίες θα πρέπει να σταθεροποιούνται και μεταξύ τους.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε από τσόχα και αφρώδη ελαστικά μέρη που αντιστοιχούν στο μέγεθος του προκύπτοντος πλαισίου και να τα βάζετε με την ακόλουθη σειρά: πρώτα αισθητήκατε, στη συνέχεια αφρώδες ελαστικό. Θα πρέπει να σημειωθείότι για την αξιοπιστία των τμημάτων αφρού είναι καλύτερο να στερεώσετε μια ειδική κόλλα για το αφρώδες ελαστικό.
 • Στην κορυφή της προκύπτουσας δομής επιβάλλεται ένα άλλο στρώμα από πίλημα, ελαφρώς μεγαλύτερο. Για καλύτερη πρόσφυση, θα χρειαστεί να το κολλήσετε στη μέση και στις άκρες για να το στερεώσετε με ισχυρούς νάιλον κώνοι.
 • Αφού προετοιμάσετε το ελατηριωτό κάθισμα, είναι απαραίτητο να χαράξετε γι 'αυτόν την ταπετσαρία του κατάλληλου μεγέθους, να στερεώσετε τα σε γωνιακά σημεία και στη συνέχεια να τα τραβήξετε πάνω στο κάθισμα και να το στερεώσετε σωστά στη βάση του πλαισίου με ένα συρραπτικό για τα έπιπλα.

Μερική ταπετσαρία: οδηγίες βήμα προς βήμα

Μερικές φορές συμβαίνει ότι ο καναπές δεν χρειάζεται πλήρη μέση, αλλά μόνο μερικώς επικαλυμμένο. Αυτό μπορεί να είναι σχετικό με την παρουσία υπολειμμάτων και θέσεων με τα σχηματισμένα σφαιρίδια.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις βήμα προς βήμα οδηγίες για μια μερική μέση χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός καναπέ:

 • Βήμα 1. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τον καναπέ, ανατρέποντας απολύτως κάθε λεπτομέρεια, χωρίς εξαίρεση.
 • Βήμα 2. Αφαιρέστε προσεκτικά όλες τις ταπετσαρίες χωρίς να καταστρέψετε τα καλά διατηρημένα μέρη. Εάν σε μερικά μέρη η μέση δεν είναι κατασκευασμένη, δεν χρειάζεται να αγγίξει (στην περίπτωση αυτή τα κάτω μέρη και τα βασικά στοιχεία των υποβραχιόνων).
 • Βήμα 3. Ελέγξτε προσεκτικά ολόκληρο το γέμισμα του καναπέ. Επαναφορά εάν υπάρχουν σοβαρές ατέλειες.
 • Βήμα 4. Κόβουμε τα απαραίτητα εξαρτήματα από το νέο ύφασμα (στην περίπτωση αυτή τα καθίσματα, τα επάνω τμήματα των υποβραχιόνων, μέρος της πλάτης και τα μαξιλάρια).
 • Βήμα 5. Διατηρούμε το πάνω μέρος της πλάτης και το ράβουμε με τα αντικείμενα που αντικαθίστανται.
 • Βήμα 6. Κάνουμε ένα banner και στερεώνουμε υλικό με ξύλινες βάσεις πλαισίου.
 • Βήμα 7. Τελειώστε τη διαδικασία της μέσης και συλλέξτε τον καναπέ.

Συμβουλές πλοίαρχοι

Όταν η αυτοσυγκράτηση του καναπέ δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στον εαυτό τους. Είναι καλύτερο να εξοικειωθείτε με τις συμβουλές εμπειρογνωμόνων που μπορούν να βοηθήσουν στην εργασία και να προστατεύσουν από τα παράλογα λάθη.

Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς συμβουλές για τους καλεσμένους των καναπέδων:

 • Αξίζει να χρησιμοποιήσετε πυκνά υλικά. Ο καναπές είναι το πιο δημοφιλές έπιπλο στο διαμέρισμα και χρησιμοποιείται κυρίως, γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πυκνό, ανθεκτικό στη φθορά υλικό για τη μέση.
 • Αν αγοράσετε σκόπιμα έναν παλιό καναπέ για να κάνετε μια μέση, θα πρέπει να φροντίσετε την ταπετσαρία, αφού η αντικατάστασή της μπορεί να είναι οικονομικά και ενεργειακά.Επιπλέον, δεν πρέπει να επιλέξετε ιδιαίτερα πολύπλοκα μοντέλα για να μειώσετε το χρόνο που αφιερώνετε στη μέση.
 • Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε το υλικό ταπετσαρίας εάν θέλετε να αλλάξετε μόνο τη σκιά του καναπέ. Θα αρκεί μόνο να ζωγραφίσετε το υλικό.
 • Είναι προτιμότερο να αφήνετε τα ράφια των τμημάτων υφάσματος επιτέλους, αφού αντικαταστήσετε το πληρωτικό, επειδή όταν χρησιμοποιείτε νέο υλικό, ο όγκος των καθισμάτων και της πλάτης του καθίσματος μπορεί να ελαττωθεί ή να αυξηθεί ελαφρά.

Ιδέα συστολής

Ο παλιός καναπές με ξύλινο σκελετό χρειάζεται μια πλήρη ανακαίνιση, που θα δώσει στο κομμάτι των επίπλων μια πιο μοντέρνα εμφάνιση. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ανάγκη να κατασκευαστούν νέα, πιο ογκώδη και μαλακά υποβραχιόνια, καθώς και η ανακατασκευή του κάτω μέρους και η μεταφορά του με ύφασμα.

Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήθηκε σκούρο καφέ δερματίνη και ανοιχτόχρωμο φινίρισμα.

Για τη μέση του παλιού δερμάτινου καναπέ χρησιμοποιήθηκε μαλακό βελούδο. Το χρώμα του ελεφαντόδοντου σε συνδυασμό με μια βελούδινη επιφάνεια φαίνεται απλά καταπληκτικό.

Πολύ κομψή έκδοση της ταπετσαρίας ενός μικρού καναπέ. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται μαλλί παχύ drape. Ο συνδυασμός στοιχείων διαφορετικών αποχρώσεων δίνει στο προϊόν μια εξαιρετική γοητεία και μοναδικό στυλ.

Ένας λευκός δερμάτινος καναπές με μαλακά μαξιλάρια θα τραβήξει ένα κοπάδι φωτεινό πράσινο ύφασμα, χάρη στο οποίο το κομμάτι των επίπλων θα παίξει με εντελώς νέα χρώματα.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο