Διπλό καναπέ-κρεβάτι

 Διπλό καναπέ-κρεβάτι

Ο καναπές είναι ένα κομμάτι επικαλυμμένο έπιπλο, το οποίο κάνει σε κάθε εσωτερικό χώρο μια αίσθηση οικιακής άνεσης και αρμονίας. Σήμερα, η εστίαση σε μοντέλα σχεδιασμένα για δύο. Δεν ανταποκρίνονται μόνο στις σύγχρονες απαιτήσεις για έπιπλα, αλλά παρέχουν επίσης την πιο άνετη ξεκούραση και ύπνο.

Ο πτυσσόμενος καναπές είναι ένα καθολικό μοντέλο, ταιριάζει σε κάθε τύπο δωματίου και είναι σε θέση να αλλάξει το στυλ του εσωτερικού.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των συμπαγών καναπέδων

Ο διπλός καναπές-κρεβάτι είναι μια εναλλακτική λύση για ένα πλήρες κρεβάτι. Σε αντίθεση με αυτό, δεν γεμίζει μέχρι τη χρήση του χώρου χωρίς την ανάγκη, έχοντας ένα συμπαγές μέγεθος όταν διπλώνεται.

Οι πτυσσόμενοι καναπέδες είναι ιδανικοί για κάθε δωμάτιο και εσωτερικό στυλ. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να σταθούν όχι μόνο στο υπνοδωμάτιο, αλλά και στο σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο, την κουζίνα, αναδιπλώνοντας αν είναι απαραίτητο. Τα διπλά μοντέλα πτυσσόμενων καναπέδων είναι πιο ευέλικτα και άνετα στη χρήση. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση σε όλες τις συνθήκες του δωματίου, κινητές όταν αναδιαμορφώνονται και όταν διπλώνουν, δημιουργούν την ψευδαίσθηση του χώρου, μετατρέποντας το χώρο και καθιστώντας τον φιλόξενο.

Η σύγχρονη αγορά της βιομηχανίας επίπλων παράγει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διπλού καναπέ. Σήμερα, δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε μια κατάλληλη επιλογή: λόγω της ποικιλίας των μοντέλων, μπορείτε να αγοράσετε έναν καναπέ για οποιοδήποτε εσωτερικό, σύμφωνα με την πιο πλούσια γεύση και τσέπη.

Οι πτυσσόμενοι διπλοί καναπέδες είναι πολυλειτουργικοί. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώρος για αναψυχή, βλέποντας τηλεόραση, οικογενειακές συγκεντρώσεις στο σαλόνι. Στην ανεπτυγμένη μορφή, τέτοιες δομές μετατρέπονται σε ένα πλήρες διπλό κρεβάτι.

Παρόμοιες καναπέδες βλέπουν στο εσωτερικό των γραφείων. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή φέρουν ένα αποκλειστικά αισθητικό φορτίο και δεν συνεπάγονται μετασχηματισμό. Εδώ, ένας συμπαγής καναπές, μάλλον, δείχνει την κατάσταση και την επιτυχία της εταιρείας, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο από δέρμα.

Μια τέτοια υποδοχή στο εσωτερικό είναι πιο χαλαρωτική και αντικαθιστά τέλεια τις συνήθεις καρέκλες γραφείου ή καρέκλες.

Τα πλεονεκτήματα των διπλών αναδιπλούμενων καναπέδων περιλαμβάνουν μια πλούσια χρωματική παλέτα ταπετσαρίας. Σήμερα μπορείτε να δείτε την επιλογή που ταιριάζει με τα υπάρχοντα έπιπλα. Εκτός από το χρώμα, το υλικό ταπετσαρίας ξεχωρίζει επίσης. Δίνει σταθερότητα σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Συχνά, οι πτυσσόμενοι διπλοί καναπέδες αγοράζονται με σκοπό την άνετη και αποτελεσματική χρήση του ελεύθερου χώρου του δωματίου. Είναι αναντικατάστατα όπου υπάρχει έλλειψη ελεύθερου χώρου. Τα συμπαγή μοντέλα μπορούν να χωρέσουν στο εσωτερικό της loggia, αλλάζοντας την εμφάνισή του και καθορίζοντας μια περιοχή αναψυχής.

Μορφές και μοντέλα

Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα διπλών καναπέδων με μηχανισμό αναδίπλωσης (ευθεία, γωνιακή και αρθρωτή). Κάθε τύπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και επιλέγεται για τις συγκεκριμένες συνθήκες του δωματίου. Συχνά, το πλάτος του καθίσματος στα μοντέλα αυτά είναι ίσο με το πλάτος της πλάτης.

Έτσι, όταν ξεδιπλωθεί, ο χώρος ύπνου θα αποτελείται από όμοια μπλοκ.

Ευθεία καναπέδες

Οι ευθείες καναπέδες για δύο καθίσματα θεωρούνται καθολική επιλογή. Κατά κανόνα, εξοικονομούν πάντα χώρο και είναι μια απαραίτητη επιλογή σε περίπτωση που είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε κάθε εκατοστό του χρησιμοποιήσιμου χώρου. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν τοίχο ή να το χρησιμοποιήσει για να τοποθετήσει ένα χώρο.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, ένας τέτοιος καναπές δεν θα φαίνεται ενοχλητικός, είτε στενός με αγκυροβόλιο είτε πλατύ.

Γωνιακοί καναπέδες

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι άνετοι τουλάχιστον σε ίσια μοντέλα. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ευέλικτες επιλογές στις οποίες μπορείτε να αλλάξετε τη μία γωνία με την άλλη. Αυτό σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με το στυλ του εσωτερικού και να απλοποιήσετε την αναδιάταξη.

Αρθρωτοί καναπέδες

Οι αρθρωτές διπλές επιλογές είναι λειτουργικές και σας επιτρέπουν να αλλάξετε το σχέδιο του δωματίου. Για παράδειγμα, μία από τις ενδιαφέρουσες αποφάσεις σχεδιασμού είναι ένας στρογγυλός καναπέ-κρεβάτι για δύο άτομα. Το δομοστοιχειωτό σύστημα μετασχηματισμού σας επιτρέπει να αποσυναρμολογήσετε το κρεβάτι ύπνου στα συστατικά μέρη του. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μέρη μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ρουφηξιά ή ένα μικρό μαλακό τραπέζι.Ένας ενδιαφέρονς και κεντρικός μηχανισμός αναδίπλωσης. Όταν συναρμολογείται, ένας τέτοιος καναπές μοιάζει με ημικύκλιο με πίσω ή μαλακά μαξιλάρια.

Άλλα μοντέλα διαθέτουν μηχανισμό μετασχηματισμού όταν, εκτός από το υπνοδωμάτιο, υπάρχει ένα κομψό κεφαλάρι. Τέτοια μοντέλα μοιάζουν εντελώς με ένα υπέροχο διπλό κρεβάτι. Μπορούν να είναι στενά με μια κουκέτα, να έχουν μαλακά υποβραχιόνια και μια ακίνητη πλάτη άλλου πάχους. Κλασικά μοντέλα μπορούν να γίνουν με το στυλ του μινιμαλισμού άμεση άποψη με ή χωρίς μπράτσα.

Κάθε μορφή έχει πολλές ποικιλίες που διαφέρουν σε διαφορετικά στυλ (αρθρωτό, γραφείο, κλπ.). Τα καθολικά μοντέλα έχουν συρτάρια για ρούχα, τα οποία είναι πολύ βολικά και σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χώρο στο ντουλάπι.

Ο σχεδιασμός των άλλων γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε η μονάδα τους να κρύβεται μέσα και μέχρι να ξεδιπλώσει ο καναπές, δεν είναι ορατή.

Επιπλέον, διαφορετικά μοντέλα και ο βαθμός ακαμψίας του στρώματος. Μπορούν να είναι μαλακά, μεσαία σκληρά και σκληρά (εναλλακτικά σε ορθοπεδικά κρεβάτια).

Αν και οι πρώτοι είναι μαλακοί, δεν είναι πάντα άνετοι, επειδή κατά τη διάρκεια του ύπνου κινούνται προς τα κάτω, γεγονός που εμποδίζει την κατάλληλη ανάπαυση και δίνει στο σώμα λάθος θέση.Τα μοντέλα με μέτρια σκληρότητα των χαλάκια είναι καθολικά. Είναι σχεδιασμένα για το κύριο σώμα, διατηρούν το μέσο βάρος δύο ατόμων και συμβάλλουν στην πιο σωστή ξεκούραση και ύπνο.

Οι καλύτερες επιλογές για αναδιπλούμενους καναπέδες σε δύο μέρη είναι τα σχέδια με άκαμπτο μαξιλάρι και πλάτη. Αυτά τα μοντέλα θεωρούνται ορθοπεδικά και, αν και δεν θεραπεύουν ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος, μπορεί να είναι η πρόληψή τους. Σε τέτοια μοντέλα παρέχεται ένας τύπος μπλοκ με ορθοπεδικό αποτέλεσμα, όταν, εκτός από την κύρια πλήρωση, προστίθεται σκληρό υλικό από πάνω και κάτω (τέτοιο χαλάκι δεν κάμπτεται).

Μερικές φορές η μονάδα παρέχει πρόσθετη προστασία, η οποία ενεργοποιείται υπό βαριά φορτία. Αυτοί οι πτυσσόμενοι καναπέδες επιλέγονται από αυτούς που χρειάζονται καλή ξεκούραση και μέγιστη άνεση μετά από εργασία που σχετίζεται με βαριά σωματική άσκηση ή εκείνους που έχουν καθιστική εργασία στο γραφείο.

Μηχανισμοί μετασχηματισμού

Τα μοντέλα πτυσσόμενων καναπέδων για δύο καθίσματα διαφέρουν ως προς τον τύπο του μηχανισμού μετασχηματισμού. Διακρίνεται από την αρχή της αναδίπλωσης του καναπέ:

 • Βιβλίο Ο μηχανισμός του μετασχηματισμού με βάση την αρχή του βιβλίου είναι ο απλούστερος σχεδιασμός.Για να επεκτείνετε τον καναπέ, πρέπει να σηκώσετε τη μονάδα καθίσματος και να χαμηλώσετε την πλάτη, σχηματίζοντας ένα πλήρες κρεβάτι ύπνου από δύο ταυτόσημα μέρη. Εάν ο καναπές αγοράζεται για χρήση ως κρεβάτι, πρέπει να προσέξετε το γεγονός ότι το πλάτος της πλάτης και του καθίσματος ήταν το ίδιο.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο τύπος του πληρωτικού: πρέπει να είναι ο ίδιος σε πυκνότητα και πάχος.

 • Eurobook. Ο μηχανισμός μετασχηματισμού μοιάζει με ένα βιβλίο: για να επεκτείνετε τον καναπέ, πρέπει επίσης να σηκώσετε το κάθισμα (με την πλάτη να πέφτει κάτω). Η μόνη διαφορά είναι ότι εκτός από την ανύψωση του καθίσματος, θα πρέπει να τραβήξετε ελαφρά προς τα εμπρός.
 • Κάντε κλίκ κλικ. Η αρχή του πτυσσόμενου διπλού καναπέ μοιάζει με ένα βιβλίο, αλλά έχει μια μικρή διαφορά. Για να μετατρέψετε τον καναπέ σε διπλό κρεβάτι, πρέπει να σηκώσετε το κάθισμα μέχρι ένα χαρακτηριστικό κλικ. Μετά από αυτό, το κάθισμα χαμηλά χαμηλώνεται, η πλάτη κινείται και τα δύο μέρη τοποθετούνται σε ένα κρεβάτι ύπνου.
 • Ακορντεόν Ένα από τα πιο αξιόπιστα σχέδια. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης του ακορντεόν είναι αρκετά απλός και μοιάζει με μια αντιστροφή της αρμονικής. Όταν ξεδιπλώνεται, ένα διπλό κρεβάτι αποτελείται από τρία ίδια μπλοκ.Για να μεταμορφώσετε το μοντέλο σε πλήρες κρεβάτι, πρέπει να τραβήξετε το επάνω κάθισμα και να το τραβήξετε προς τα εμπρός. Ταυτόχρονα, το διπλό τμήμα ξετυλίγεται.
 • Αμερικάνικο πτυσσόμενο κρεβάτι. Το όνομα "clamshell" δηλώνει τη μέθοδο μετατροπής του καναπέ. Το κρεβάτι για ύπνο αποτελείται από τρία όμοια μέρη, τα οποία έχουν ως εξής: αφαιρέστε πρώτα το πρώτο τεμάχιο και το βάλτε στο πάτωμα, στη συνέχεια τραβήξτε το επόμενο στρώμα με τα πόδια από τη λαβή και το βάλτε στο πάτωμα. Αυτό το μοντέλο δεν διαθέτει κουτί για λινό.
 • Γαλλική κούνια. Αυτό το μοντέλο έχει μια μικρή διαφορά από την αμερικανική ανοιχτόχρωμη. Για να φτιάξετε ένα διπλό κρεβάτι από τον καναπέ, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε τα μαξιλάρια που βρίσκονται στο κάθισμα. Στη συνέχεια, ο καναπές τοποθετείται προς τα εμπρός, ενώ η πλάτη είναι ακίνητη και παραμένει στη θέση της.
 • Recliner. Το σύστημα μετασχηματισμού ενός τέτοιου καναπέ είναι κάπως διαφορετικό από άλλα μοντέλα. Λειτουργεί με την ακόλουθη μέθοδο: καθισμένος στον καναπέ, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται στο υποβραχιόνιο και στηρίζεται όλο το βάρος στην πλάτη. Την ίδια στιγμή το πόδι ανεβαίνει και η πλάτη κατεβαίνει.

Στυλ

Ολόκληρο το εσωτερικό ως σύνολο εξαρτάται από το σχεδιασμό του πτυσσόμενου καναπέ.Ως εκ τούτου, κατά την αγορά πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες. Στο μοντέρνο σχεδιασμό, τα πραγματικά διαφορετικά στυλ των μοντέλων, από το κλασικό και το μοντέρνο μέχρι τη μίμηση των παλαιών μοντέλων.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ, καθένα από τα οποία έχει τη δική του ιστορία και διακρίνεται από το σχήμα της δομής:

 • Τσέστερφιλντ Δερμάτινο καναπέ με καμπύλα μπράτσα και πλάτη πλάτης του ίδιου ύψους, αποτέλεσμα του καπιτονέ υλικού και έλλειψη μαξιλαριού ερεισίνωτο.
 • Camelback. Επικαλυμμένα έπιπλα με καμπύλη πλάτη, που μοιάζουν με καμπάνα με καμήλο, χωρίς μαξιλάρι πλάτης.
 • Lawson. Καναπές με χαμηλά υποβραχιόνια και μαξιλάρια, συνδυάζοντας μέταλλο και ξύλο στο πλαίσιο.
 • Tuxedo Μια παραλλαγή στο στυλ αρτ νουβό στις αρχές της δεκαετίας του 20ου αιώνα με την υποχρεωτική παρουσία μαξιλαριών και μπράτσων του ίδιου ύψους με την πλάτη του καθίσματος.
 • Αγγλικά Αριστοκρατικός καναπές με απαλές στρογγυλές λαβές, κατασκευασμένες με το στυλ της βρετανικής ενδοχώρας (σχεδιασμός με άκαμπτη πλάτη, μεγάλα μαλακά μαξιλάρια στο κάθισμα και πολύ μικρές μαλακές λαβές).
 • Knowle. Εξαιρετικό μοντέλο με υψηλή πλάτη και υποβραχιόνια, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν μέσω των καλωδίων που συνδέουν την πλάτη και τα υποβραχιόνια.
 • Bridgewater Κομψό ανεπίσημο μοντέλο, κλασικό στυλ. Έχει στρογγυλεμένη πλάτη, χαμηλές καμπύλες λαβές, καθώς και μαξιλάρια.

Σε γενικές γραμμές, οι καναπέδες διακρίνονται από το ύψος και το σχήμα της πλάτης, την ακαμψία και το ύψος των υποβραχιόνων, την παρουσία μαξιλαριών και την κινητικότητα της πλάτης. Κάθε μοντέλο είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο και πρέπει να αντιστοιχεί στον σχεδιασμό του δωματίου.

Διαστάσεις

Τα πρότυπα των πτυσσόμενων διπλών καναπέδων διαφέρουν για κάθε κατασκευαστή. Ο μέσος όρος είναι 160 x 190 εκ. Οι διαστάσεις του καναπέ εξαρτώνται από την επιφάνεια του δωματίου, τον διαθέσιμο χώρο και τις επιθυμητές παραμέτρους του κρεβατιού ύπνου.

Όταν διπλωθεί, ο καναπές μπορεί να είναι αρκετά μικρός, στενός.

Τα μοντέλα διαφέρουν σε πλάτος. Μεταξύ των επιλογών μπορείτε να επιλέξετε έναν μικρό, μικρό, ευρύ ή μίνι καναπέ:

 • Κατά μέσο όρο, το πλάτος των συνήθων ευθεία μοντέλα 60-100 cm, ύψος έως 1 μέτρο. Ανάλογα με το μοντέλο, το μήκος τους μπορεί να είναι 190-196-200-206 cm. Ορισμένα μοντέλα σε ξεδιπλωμένη μορφή είναι 140 x 186 cm και 150 x 190 cm και το ύψος των μπράτσων κυμαίνεται από 48 έως 70 cm και άνω.
 • Συνήθως, οι διαστάσεις εξαρτώνται από το μήκος του καναπέ: όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο ευρύχωρο είναι ο ύπνος. Το βάθος των συμπαγών μοντέλων στην ξεδιπλωμένη μορφή είναι 120 (130) x 180 cm, στα διπλωμένα - από 70 έως 91 cm.

Υλικά

Τα κύρια μέρη του καναπέ είναι το πλαίσιο, η βάση και το μπλοκ. Καθορίζουν τη διάρκεια ζωής, τη λειτουργικότητα και το σχεδιασμό του μοντέλου.

Πλαίσιο

Συνήθως η δομή αποτελείται από ξύλο και μέταλλο. Πρόσφατα, τα μεταλλικά στοιχεία χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην παραγωγή. Το δέντρο εξασθενεί στο παρασκήνιο, αν και συχνά βρίσκεται σε μοντέλα κλασσικού στυλ.

Στον μηχανισμό μετασχηματισμού χρησιμοποιούνται συχνότερα μεταλλικά μέρη. Η βάση μπορεί να είναι χάλυβα και ξύλινα. Το μόνο που είναι άχρηστο είναι η χρήση μοριοσανίδων - ένα τέτοιο θεμέλιο δεν θα διαρκέσει πολύ.

Μια καλή βάση θεωρείται ότι είναι μια κατασκευή με ελάσματα (μάλλον στενά ξύλινα lats κατά μήκος, που συνδέονται με το πλαίσιο). Ένα τέτοιο πλαίσιο είναι ιδανικό ως βάση για έναν καναπέ με ορθοπεδικό αποτέλεσμα. Είναι καλά εξαεριζόμενο, χαρακτηρίζεται από ελαστικότητα και είναι σε μεγάλη ζήτηση μεταξύ των αγοραστών.

Λόγω των ελασμάτων, το στρώμα μπορεί να "αναπνέει" ελεύθερα, γεγονός που εξαλείφει τον σχηματισμό μύκητας ή μούχλας.

Πλήρωση

Στην παραγωγή σύγχρονων επίπλων που χρησιμοποιούν διάφορα είδη πληρωτικών. Με βάση τη δομή του καναπέ, η βάση του μοντέλου μπορεί να είναι ελαφριά και ανοιγμένη.

Άνοιγμα πλήρωσης

Έτσι ώστε τα έπιπλα να ήταν μαλακά, δύο τύποι αφρού από καουτσούκ χρησιμοποιούνται συχνότερα ως ατέρμονα χαλάκι: κανονικός και πυκνός αφρός πολυουρεθάνης (αφρός πολυουρεθάνης). Ο συμβατικός αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα φύλλο σχήματος σπόγγου, το οποίο συγκολλάται μαζί για να αποκτήσει ένα μπλοκ του επιθυμητού πάχους και ακαμψίας. Αυτό το πληρωτικό είναι ο πιο προϋπολογισμός, αν και η ποιότητα του είναι το πιο αναξιόπιστο.

Κατά κανόνα, το υπνοδωμάτιο μαζί του υποχωρεί γρήγορα, σχηματίζοντας βαθουλώματα στο κέντρο.

Χυτοσίδηρος πολυουρεθάνης - ένας πιο προηγμένος τύπος πλήρωσης. Χυτεύεται στο επιθυμητό σχήμα σύμφωνα με τις συγκεκριμένες διαστάσεις για κάθε μοντέλο. Είναι πιο ανθεκτικό, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αν και μερικές φορές αλλάζει την αρχική σκιά του με την πάροδο του χρόνου. Ένα τέτοιο χαλάκι δεν θα σκιστεί, μπορεί να είναι κάπως συμπιεσμένο, αλλά δεν θα δώσει ισχυρές χτυπήματα.

Εκτός από αυτό το υλικό ως πληρωτικό για διπλό διπλό καναπέ χρήση:

 • φυσικό λατέξ (αφρώδες υλικό, κατασκευασμένο από το χυμό του δέντρου της Hevea).
 • συνθετικό λάτεξ (παράγωγο αφρού πολυουρεθάνης),
 • κοκοφοίνικα (ίνες καρύδας με τη μορφή ρυμούλκησης) ·
 • holofiber (προϊόν ίνα πολυεστέρα)?
 • Stratofiber (σύνθεση πολυεστέρα και μαλλί, ίνες μπαμπού).

Εκτός από αυτά τα πληρωτικά στην κατασκευή του τσόχα, γεμισμένο σακάκι, sintepukh. Εάν το μοντέλο έχει μαξιλάρια, είναι γεμάτα με συνθετικό χνούδι, holofiber ή polyester padding.

Ανοιχτό μπλοκ

Αναδιπλούμενο καναπέ με μπλοκ ελατηρίου - το θέμα είναι αμφιλεγόμενο. Αυτές δεν είναι καθόλου παλιομοδίτικες κατασκευές που έχουν θυμηθεί πολλοί από τη σοβιετική εποχή. Σήμερα, τα ελατήρια συνδέονται σύμφωνα με μια άλλη αρχή, η οποία μειώνει την τριβή των τμημάτων μεταξύ τους και την ευθραυστότητα τους.

Στην παραγωγή των μοντέλων που χρησιμοποιούν τρεις τύπους ελατηρίων: φίδι, φουσκάλες και ανεξάρτητα στοιχεία:

 • Ο πρώτος τύπος αποτελείται από στρογγυλά ελατήρια ζιγκ-ζαγκ σε επίπεδη μορφή που είναι προσαρτημένα στο πλαίσιο και στις δύο πλευρές και έχουν ελαστική στερέωση μεταξύ τους.
 • Πλήρη ελατήρια του τύπου φουσκώματος είναι διατεταγμένα κάθετα. Ένα τέτοιο πληρωτικό ονομάζεται ένα μπλοκ, αφού τα δομικά στοιχεία που διασυνδέονται εξωτερικά από την κορυφή και τον πυθμένα σχηματίζουν ένα πλέγμα με ένα πλαίσιο. Σε αντίθεση με το πλέγμα ελατηρίου φίδι, ένα τέτοιο μπλοκ τοποθετείται σε ένα ξύλινο πλαίσιο με βάση πλέγματος. Για να αποφευχθεί η θραύση των ελατηρίων από την ταπετσαρία, το μπλοκ συμπληρώνεται με ένα στρώμα από αφρώδες λάστιχο πάνω από την κορυφή,κάτω άκρες και πλευρικές επιφάνειες.
 • Τα ελατήρια ανεξάρτητου τύπου είναι διατεταγμένα διαφορετικά. Κάθε μία από αυτές λειτουργεί ξεχωριστά από τις άλλες. Ο μηχανισμός του μπλοκ είναι κάπως διαφορετικός από τους αντίστοιχους εαυτούς: κάθε στοιχείο είναι συσκευασμένο σε ξεχωριστή υφασμάτινη θήκη. Τα μεταλλικά μέρη δεν είναι διασυνδεδεμένα: η ακεραιότητα του μπλοκ δημιουργείται με τη σύνδεση των κλωστοϋφαντουργικών καλυμμάτων. Ως εκ τούτου, κάτω από το φορτίο, η επιφάνεια θα είναι επίπεδη χωρίς κύλιση στη μέση.

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του μπλοκ είναι μια παραλλαγή με διπλά ελατήρια, όταν κάποιος εισάγεται μέσα στο άλλο. Το δεύτερο στοιχείο προσθέτει ελαστικότητα στη δομή και ενεργοποιείται μόνο κάτω από μεγάλο φορτίο.

Υλικά ταπετσαρίας

Η επιλογή του υλικού ταπετσαρίας είναι ένα θέμα που απαιτεί μια προσεκτική προσέγγιση. Σήμερα, στην παραγωγή επικαλυμμένων επίπλων, χρησιμοποιούνται φυσικά και οικολογικά δέρματα, τσιτσιρίσματα, σμήνη και έπιπλα. Επιπλέον, ορισμένες εταιρείες καλύπτουν επικαλυμμένα έπιπλα με κορεατικά υφάσματα με βελούδινη υφή ("τσιντσιλά").

Επιλέγοντας τον τύπο του υλικού ταπετσαρίας, λάβετε υπόψη την φροντίδα και την ανθεκτικότητα:

 • Για παράδειγμα, ένας δερμάτινος αναδιπλούμενος καναπές δεν είναι ιδιότροπος στη φροντίδα: η διακοσμητική επίστρωση επιτρέπει τον καθαρισμό με απορρυπαντικά και δεν σκουπίζεται κατά τη χρήση.
 • Η επιλογή Ύφασμα για δύο μέρη είναι πιο κατάλληλη για ένα υπνοδωμάτιο ή σαλόνι, όπου δεν υπάρχει πολύ σκόνη και βρωμιά. Είναι πιο δύσκολο να φροντίσετε τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ειδικά εάν τα τρόφιμα, τα χρώματα, τα μελάνια πέφτουν στην ταπετσαρία κατά τη λειτουργία.

Το ύφασμα σκουπίζει ταχύτερα, εξασθενεί και συσσωρεύει σκόνη.

Χρώμα διαλύματα

Το χρώμα του καναπέ εξαρτάται από το ύφος του δωματίου και πρέπει να ταιριάζει καλά στο εσωτερικό. Η πιο δημοφιλής σκιά σήμερα είναι καφέ, που κυμαίνεται από μια κλίμακα φωτός και τελειώνει με μια σκιά σοκολάτας.

Οι επιλογές γραφείου είναι πιο ποικίλες: μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι σίγαλοι τόνων πράσινου, ελιάς, πορτοκαλιού και μοβ.

Ο λευκός τόνος είναι αριστοκρατικός, αλλά εντελώς απαράδεκτος για συνεχή χρήση. Εκείνοι που αγαπούν τα ανοιχτά χρώματα, επιλέγουν διαζευγμένο γκρι, ροζ, μοβ και παρόμοιους απαλούς τόνους.

Το μαύρο χρώμα φαίνεται ζοφερή, οπότε δεν χρησιμοποιεί ειδική ζήτηση.

Πώς να επιλέξετε ένα καναπέ-μωρό στο δωμάτιο;

Συχνά, η επιλογή του καναπέ βασίζεται στους εξωτερικούς δείκτες του μοντέλου. Ο αγοραστής δίνει προσοχή στο μέγεθος, την ταπετσαρία και το σχεδιασμό των επικαλυμμένων επίπλων. Αυτά τα κριτήρια επιλογής είναι συναφή μόνο εάν σπάνια προγραμματίζεται η χρήση του καναπέ (για παράδειγμα, σε εξοχική κατοικία για τους επισκέπτες). Εάν η αγορά συνεπάγεται καθημερινή ή συχνή χρήση, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες στους οποίους πρέπει να δοθεί προσοχή.

Σε αυτή την περίπτωση, ο έλεγχος θα πρέπει να ξοδεύει πολύ περισσότερο χρόνο ζητώντας από τον πωλητή για όλες τις αποχρώσεις του μοντέλου.

Επιλέγοντας μια ανθεκτική επιλογή, όλα έχουν σημασία, κυμαινόμενα από το μέγεθος και τη δομή του μηχανισμού μετασχηματισμού, την παρουσία κουτιών για πλυντήριο, την ευκολία της θέσης και τη λήξη με τα εξαρτήματα του πληρωτικού. Επιπλέον, επιλέγοντας ένα μοντέλο που θα είναι μεγαλύτερο κρεβάτι από έναν καναπέ, μπορείτε να δώσετε τη δυνατότητα επισκευής των μπλοκ.

Το γεγονός είναι ότι με τη συνεχή χρήση οποιουδήποτε καναπέ, ένα μπλοκ αργά ή γρήγορα βυθίζεται, τα ελατήρια αποδυναμώνουν, ή η ταπετσαρία πέφτει σε χαλάρωση. Λίγοι γνωρίζουν, αλλά τα επικαλυμμένα έπιπλα μπορούν να ανανεωθούν και έτσι να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους. Και συχνά η επισκευή δεν είναι επίπονη, αν ξέρετε πώς να αντικαταστήσετε τη μονάδα τον εαυτό σας, δεν θα πάρει πολύ χρόνο και θα σώσει τον προϋπολογισμό. Το παρακάτω βίντεο θα το πει:

Βασικοί κανόνες

Στην επιλογή ενός συμπαγούς καναπέ για δύο καθίσματα, οι ειδικοί συνιστούν να προσέχετε τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • δείκτης ακαμψίας (η μέση επιλογή θα παρατείνει τη λειτουργία, θα αντέξει το φορτίο βάρους και δεν θα προκαλέσει πόνο στην πλάτη εξαιτίας μη συνηθισμένων σε σκληρά ή υπερβολικά μαλακά χαλιά).
 • τύπος πληρωτικού (όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του κρεβατιού, τόσο πιο σκληρή θα είναι η επιφάνεια, διαφορετικά θα πέσει η μέση).
 • η διάρκεια ζωής του πληρωτικού υλικού (έτσι ώστε το στρώμα να μην κυλάει πολύ γρήγορα, αξίζει να επιλέξετε από τρεις επιλογές: φυσικό λάτεξ, πυκνό αφρό πολυουρεθάνης και ανεξάρτητο τύπο ελατηρίου).
 • το πάχος των στρώσεων (δεν πρέπει να είναι πιο λεπτό από 8 - 10 cm)?
 • η τελειότητα του μηχανισμού μετασχηματισμού (δεν υπάρχει χαλάρωση της δομής είναι ένας γάμος που θα συντομεύσει τη ζωή του καναπέ).
 • όταν αγοράζετε μια ορθοπεδική επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε το μοντέλο με ελάσματα οξιάς ή σημύδας.
 • ο μηχανισμός μετασχηματισμού θα πρέπει να είναι άνετος και κατάλληλος για τις διαστάσεις του δωματίου (εύκολη και χωρίς να προκαλεί δυσκολίες κατά την εκδίπλωση, λόγω της έλλειψης ελευθερίας χώρου).
 • (η μοριοσανίδα δεν είναι κατάλληλη για συνεχή λειτουργία, γι 'αυτό επιλέξτε μια επιλογή στην οποία υπάρχει συνδυασμός μετάλλου και ξύλου).
 • η διάμετρος των τμημάτων του μηχανισμού μετασχηματισμού (όσο μεγαλύτερη είναι,τόσο πιο αξιόπιστο το μοντέλο και όσο περισσότερο θα διαρκέσει).

Επιπλέον, ένας σημαντικός δείκτης κατά την επιθεώρηση είναι το επίπεδο της προσαρμογής του καλύμματος και του υλικού του. Δεδομένου ότι ο πτυσσόμενος καναπές αγοράζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ταπετσαρία πρέπει να είναι κατασκευασμένη από πυκνό και ανθεκτικό στην τριβή υλικό.

Λοιπόν, αν μπορεί να καθαριστεί - θα παρατείνει τη λειτουργία.

Είναι επίσης σημαντικό ότι η ταπετσαρία είναι κατασκευασμένη με υψηλή ποιότητα: δεν πρέπει να υπάρχουν καμπύλες βελονιές, ελαττώματα με τη μορφή γρατζουνιών, τρυπών ή αποφλοιωμένου υλικού. Εάν ο πωλητής λέει ότι το ύφασμα θα τελειώσει εγκαίρως, δεν είναι: το ύφασμα θα παραμείνει το ίδιο όπως είναι.

Ιδέες στο εσωτερικό

Ο πτυσσόμενος διπλός καναπές αλλάζει κάθε εσωτερικό χώρο. Μπορεί να σταθεί στην κουζίνα, συμπληρώνοντας το σετ κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέτει λειτουργικότητα στο χώρο, δίνει την εσωτερική πληρότητα.

Ο μαύρος και γκρίζος καναπές αναδίπλωσης στα διαμορφωμένα πόδια θα χωρέσει τέλεια στο λακωνικό εσωτερικό των ουδέτερων τόνων, αν το βάζετε στον τοίχο. Φωτεινό πολυστρωματικό, γεωμετρικό περίγραμμα - εξαιρετικά συστατικά του σχεδιασμού του δωματίου.

Για να δημιουργήσετε αρμονία, πρέπει να επιλέξετε ένα ντεκόρ ή ένα ντουλάπι στον ίδιο τόνο με τον καναπέ.

Αν επιλέξετε έναν ανοιχτό γκρι καναπέ για μια μπεζ κρεβατοκάμαρα με μπεζ τοίχους και ένα ελαφρύ δάπεδο, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τόνους. Θα χρειαστείτε φωτεινά τιρκουάζ μαξιλάρια και ντουλάπια του ίδιου χρώματος. Έτσι ώστε ο καναπές να μην συγχωνεύεται με τον τόνο του δαπέδου, μπορείτε να επαναλάβετε το χρώμα της προφοράς, τοποθετώντας το χαλί στο πάτωμα για να ταιριάζει με τα έπιπλα ή τα μαξιλάρια.

Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τις αντιθέσεις στο εσωτερικό, μπορείτε να αγοράσετε έναν καναπέ σε χρώματα κρέμας ή γάλακτος με μπράτσα και μαξιλάρια. Έτσι ώστε το μοντέλο να μην συγχωνεύεται με το χρώμα του τοίχου, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσετε σε σκούρο φόντο και να βάλετε το χαλί στο πάτωμα ώστε να ταιριάζει με τον τοίχο.

Το σκούρο χρώμα του εσωτερικού μπορεί να επαναληφθεί επιλέγοντας το ράφι και τη λάμπα του ίδιου χρώματος.

Εάν το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο σε μπεζ και γκρι-μπλε χρώματα, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο μοντέλο μιας γαλακτώδους σκιάς με μια εκτύπωση και μικρά ξύλινα πόδια. Για να αναβιώσει το σχέδιο, μπορείτε να διακοσμήσετε τον καναπέ με μαξιλάρια, βάζετε ένα βάζο και ντουλάπι σε λευκό και καφέ τόνο.

Αυτός ο καναπές θα φαίνεται καλός στο υπνοδωμάτιο, στο καθιστικό, κοντά στον τοίχο με γυάλινα ράφια για βιβλία.

Επιλέγοντας ένα ή άλλο μοντέλο, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι εκτός από το λειτουργικό, μπορεί να οριοθετήσει το χώρο. Για παράδειγμα, εάν βάζετε έναν καναπέ στο κέντρο της αίθουσας στούντιο, θα μπορείτε να διαχωρίσετε τα σύνορα της τραπεζαρίας.Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα τέτοιων επίπλων.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο