Ένας Οθωμανός με μπλοκ ελατηρίου και κουτί για λινό

Όταν τακτοποιούν δωμάτια με μικρή έκταση, προτιμούν συμπαγή έπιπλα με μηχανισμό μετασχηματισμού. Αυτή η περιγραφή αντιστοιχεί στον οθωμανικό με μια μονάδα ελατηρίου και ένα κιβώτιο για λινό. Το μοντέλο συνδυάζει άνεση και πρακτικότητα, κατάλληλο για ύπνο και ξεκούραση.

Χαρακτηριστικά, υπέρ και τα κατά

Ο Οθωμανός συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του καναπέ και του κρεβατιού. Στην αναδιπλωμένη κατάσταση, το κομμάτι των επίπλων χρησιμοποιείται για συνεδρίαση, ανάγνωση βιβλίων, ανάπαυση ημέρας. Βρίσκεται στο σαλόνι, στο γραφείο, στην κουζίνα και, φυσικά, στην κρεβατοκάμαρα.

Σε μια αποσυναρμολογημένη θέση, ο οθωμανός μετατρέπεται σε ένα κρεβάτι για ένα ή δύο άτομα.

Πλεονεκτήματα του μοντέλου:

 • Μικρές διαστάσεις. Τα έπιπλα καταλαμβάνουν σχετικά μικρό χώρο, τοποθετούνται σε συνθήκες περιορισμένου χώρου.
 • Η παρουσία ενός ενσωματωμένου κιβωτίου. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό του σχεδιασμού, κρεβάτια, περιττά ή εποχιακά αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν στον οθωμανικό. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε δωρεάν ερμάρια για την αποθήκευση άλλων αντικειμένων.
 • Βολικός μηχανισμός μετασχηματισμού. Για να ισιώσει ο καναπέ μπορεί κανείς, ακόμη και ένα παιδί?
 • Χαμηλή τιμή Ένας Οθωμανός είναι φθηνότερος από ένα διπλό κρεβάτι, αλλά στην ανεπτυγμένη κατάσταση δεν είναι κατώτερος σε αυτό από την άποψη της άνεσης και του μεγέθους.

Τα έπιπλα χρησιμοποιούνται ως μόνιμο κρεβάτι · χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ξαφνικής άφιξης συγγενών ή φίλων. Κάτω από τον καναπέ, μπορείτε να σηκώσετε καρέκλες από το ίδιο υλικό, σε παρόμοιο χρωματικό σχέδιο - στην περίπτωση αυτή, έχετε ένα σετ, σχεδιασμένο με το ίδιο ύφος.

Τα μειονεκτήματα του μοντέλου περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά σχεδίασης: το σύστημα μπορεί να αρχίσει να τσιρίζει ή να αποτύχει. Αν σχεδιάζετε να ορίζετε τον οθωμανικό κάθε μέρα, συνιστάται να αγοράσετε ένα μοντέλο, η κατασκευή του οποίου χρησιμοποίησε υλικά ανθεκτικά στη φθορά. Το μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι μηχανισμοί σταθεροί στην ανώτερη θέση.

Είδη

Τα εμπορικά σήματα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων που διαφέρουν στον σχεδιασμό και στα εξωτερικά χαρακτηριστικά.Για τα ζευγάρια ταιριάζει μεγάλα μοντέλα, τα παιδιά, αντίθετα, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μικρά έπιπλα.

Σήμερα υπάρχουν τέτοιοι τύποι οθωμανών:

 • Μονό κρεβάτι Με συρόμενα (με vykatny) κουτιά για την αποθήκευση των πραγμάτων?
 • Διπλό κρεβάτι Αντιστοιχεί στο μέγεθος ενός πλήρους κρεβατιού. Ένα χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσει ξεχωριστά ένα στρώμα.
 • Οθωμανική καναπέ με πλάτη. Κατάλληλο μοντέλο για διασκέδαση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να στηρίξετε τη μαλακή πλάτη κατά τη διάρκεια των γευμάτων, να παρακολουθήσετε τηλεόραση, να συναντηθείτε με φίλους.
 • Έφηβοι και παιδιά. Πολύχρωμα έπιπλα, φτιαγμένα σε έντονα χρώματα, διακοσμημένα με σχέδια και σχέδια.
 • Στη γωνιακή έκδοση. Συμπαγή, πρακτική - τα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Είναι στερημένος από ένα υποβραχιόνιο, ταιριάζει στην απομακρυσμένη γωνία του δωματίου.

Στο στούντιο διαμέρισμα, ένας οθωμανικός μπορεί να τοποθετηθεί στην κουζίνα. Αυτά τα έπιπλα, κατά πρώτο λόγο, θα χρησιμεύσουν ως καναπέδες. Προτίμηση είναι καλύτερα να δώσετε ένα ουδέτερο σχέδιο και ήρεμες αποχρώσεις. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού ενός τέτοιου οθωμανικού θα είναι τα ίδια με άλλα μοντέλα, η ίδια η έκδοση της τοποθέτησής του θα είναι πρωτότυπη.

Ο καναπές θα επιτρέψει να χωρίσει το δωμάτιο σε ζώνες, να διανείμει ελεύθερο χώρο.

Τύποι μπλοκ ελατηρίων

Η βάση του καναπέ καθορίζει την άνεση της ανάπαυσης.Η μονάδα ελατηρίου, όπως υπονοεί το όνομα, αποτελείται από ελατήρια διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, που αποτελούνται από μια προκαθορισμένη διαμόρφωση. Από τον αριθμό και τη θέση τους εξαρτάται από το ύψος του καθίσματος, τη διάρκεια της υπηρεσίας.

Φτηνές πλήρωσης μπορεί να κρεμάσει, κρατάει το βάρος άσχημα και θα λυγίσει μετά από παρατεταμένη χρήση.

Τύποι βάσεων για Οθωμανούς:

 • Bonnel. Το κλασικό μπλοκ, εξοπλισμένο με ελατήριο bicone. Τα στοιχεία στερεώνονται με μια σπείρα από κράματα υψηλού άνθρακα. Η βάση είναι ανθεκτική στη φθορά, φθηνή, καλά αεριζόμενο λόγω της χαμηλής πυκνότητας των ελατηρίων.
 • Ανεξάρτητη μονάδα. Ένα από τα πιο περιζήτητα θεμέλια υψηλής ποιότητας. Ο σχεδιασμός βασίζεται σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες μικρές ελατήρια που λειτουργούν ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Τρεις τύποι τέτοιων μπλοκ διακρίνονται: τυποποιημένοι, ενισχυμένοι και μέγιστα ενισχυμένοι. Διαφέρουν στον αριθμό των ενσωματωμένων ελατηρίων.

Τα μπλοκ αντέχουν καλά τα σταθερά φορτία, χαρακτηρίζονται από ελαστικότητα, δεν σκίζουν και δεν σκουριάζουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

 • "Duet". Μέγιστη ενισχυμένη ορθοπεδική μονάδα.Μέσα είναι δύο φορές περισσότερες πηγές. διπλό μέρος για να αντέξει τα βαριά φορτία. Επιπλέον, αυτό το σχέδιο επαναλαμβάνει τις καμπύλες του σώματος και είναι χρήσιμο για τη σπονδυλική στήλη. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν υψηλό επίπεδο αντοχής στη φθορά και διάρκεια ζωής μέχρι 15 χρόνια.

Το μοντέλο αποκτάται για ασθενείς με οστεοχόνδρωση.

Με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους και τα χαρακτηριστικά των μπλοκ ελατηρίου θα πει το παρακάτω βίντεο.

Διαστάσεις

Τα προϊόντα κατασκευάζονται σε τυπικές διαστάσεις: υπάρχουν μονό, ενάμισι και διπλά μοντέλα. Όταν αγοράζετε έναν οθωμανικό, λάβετε υπόψη πόσα άτομα θα κοιμηθούν ή θα καθίσουν σε αυτό:

 • Τυπικό μήκος προϊόντα είναι 2 μέτρα, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
 • Πλάτος Η αποβάθρα κυμαίνεται από 80 έως 180 cm.

Τα τετράγωνα έπιπλα θα είναι η αρχική λύση για την κρεβατοκάμαρα, αλλά δεν θα ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια.

Half-καναπέ - η επιλογή εκείνων που θέλουν να χωρίσουν στον καναπέ ενώ χαλαρώνουν. Οι διαστάσεις του θα είναι 100x200 cm.

Ένας οθωμανός για ένα ζευγάρι θα είναι πιο ογκώδης, έχει διαστάσεις 140 έως 190 εκ. Και το μήκος ενός μόνο μοντέλου είναι μικρότερο από ένα μέτρο.

Υλικό

Το κάλυμμα ενός Οθωμανού γίνεται από φυσικό,και από συνθετικά υφάσματα. Οι δερμάτινοι καναπέδες διακρίνονται από την πολυτέλεια, ευχάριστη στην αφή, διατηρώντας τα αισθητικά χαρακτηριστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι ακριβά, δεν είναι κατάλληλα για οικογένειες με κατοικίδια ζώα.

Τα υλικά υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν φυσικό βελούδο και σουέτ.

Textile οθωμανική - μια πρακτική και οικονομική επιλογή που είναι δημοφιλής στο κοινό. Μπορείτε να καλύψετε τον καναπέ με ένα ύφασμα του ίδιου χρώματος ή να συνδυάσετε διαφορετικούς τόνους και μοτίβα, δημιουργώντας αντίθεση βραχιόνων, πλάτη και κάθισμα.

Μάρκες και μοντέλα

Οι οθωμανοί μπλοκ άνοιξη παρουσιάζονται στο φάσμα των κατασκευαστών γύρω. Λόγω της ποικιλομορφίας του στυλ και του σχεδιασμού, είναι δυνατόν να επιλέξετε έπιπλα για κάθε εσωτερικό χώρο, συνδυάζοντας με επιτυχία άλλα αντικείμενα.

Διάσημα εργοστάσια επίπλων:

 • Dreamline. Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από πολυστρωματική μοριοσανίδα, συμπαγή τέφρα και οξιά. Τα μοντέλα κατασκευάζονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σε διαφορετικές διαστάσεις. Τα μέρη προέρχονται από κορυφαίους ευρωπαίους προμηθευτές, εισάγονται τακτικά καινοτόμες τεχνολογίες στην παραγωγή.
 • "Τζούλια". Εγχώριο εργοστάσιο που ειδικεύεται στην παραγωγή επικαλυμμένων επίπλων.Ευνοϊκή τιμή σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων - ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της μάρκας. Προσφέρει μοντέλα με διαφορετικούς τύπους μηχανισμών μετασχηματισμού: βιβλίο, click-klyak, eurobook και άλλα.
 • Αγωνία. Προσαρμοστικοί καναπέδες, εξοπλισμένοι με αφαιρούμενα καλύμματα. Το εμπορικό σήμα επικεντρώνεται σε οικογένειες με παιδιά, παράγει μέτρια και ανθεκτικά έπιπλα για ένα ευρύ καταναλωτικό τμήμα. Τα καλύμματα μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για πλύσιμο ή αντικατάσταση εάν είναι απαραίτητο.
 • Ikea Καλά γνωστή φινλανδική μάρκα που δημιουργεί λειτουργικά έπιπλα σε μινιμαλιστικό ύφος. Οι μονόχρωμοι οθωμανοί συνδυάζονται εύκολα με άλλα αντικείμενα και ταιριάζουν στο μοντέρνο εσωτερικό.

Τα μοντέλα είναι ανθεκτικά, ανθεκτικά στην εξωτερική μηχανική καταπόνηση.

 • "Ελεγε." Έπιπλα ποιότητας σε προσιτές τιμές. Η εγχώρια μάρκα προτιμά μοντέρνα και νεοκλασικά στυλ: στις συλλογές υπάρχουν μονόχρωμα λακωνικά μοντέλα, καναπέδες στυλ Provence και οθωμανοί με ενσωματωμένη κομοδίνα.

Κριτικές

Οι αγοραστές σημειώνουν την υψηλή ποιότητα και άνεση των επίπλων με μπλοκ ελατηρίου. Δεν ανταγωνίζονται με την πολυουρεθάνη, η οποία πέφτει πολύ γρήγορα. Κατά την αγορά θα πρέπει να προτιμάτε μια πιο ακριβή βάση: θα είναι λιγότερο παραμορφωμένη.

Συνιστάται επίσης να δώσετε προσοχή στο δάπεδο μεταξύ του πληρωτικού και του καλύμματος στο οποίο εξαρτάται η διάρκεια ζωής των επίπλων.

 • Οι αγοραστές συμπεριλαμβάνουν το μπλοκ ελατηρίων Bonnel με το αποτέλεσμα Χειμώνα-Καλοκαίρι σε καλά μοντέλα. Η βάση περνάει θερμότητα καλά, εγγυάται συνεχή εναλλαγή αέρα, επομένως σε μια καυτή εποχή ένα άτομο θα νιώθει μια ευχάριστη δροσιά, και σε κρύο καιρό δεν θα παγώσει. Στη μία πλευρά του μπλοκ, το κάλυμμα είναι κατασκευασμένο από μαλλί, πρόβατα ή καμήλα, από την άλλη, χρησιμοποιούνται βαμβάκι ή ίνες μπαμπού.
 • Θετική ανατροφοδότηση παίρνει ένα άλλο μοντέλο - μια ανεξάρτητη μονάδα άνοιξη τσέπης. Αποτελείται από ελατήρια στρέψης, κατασκευασμένα με τη μορφή βαρελιού. Κάθε λεπτομέρεια είναι σε μια περίπτωση ανθεκτικής ύλης, επιτυγχάνοντας έτσι υψηλή δομική αντοχή. Από τον αριθμό των κατασκευαστών απομονωμένη εταιρεία Sonline.

Όμορφες ιδέες στο εσωτερικό

 • Οθωμανική με στρογγυλεμένες γωνίες - ένα καθολικό μοντέλο που θα δώσει στο εσωτερικό την ελαφρότητα και την άνεση. Η άμμος, η βανίλια και το κάστανο αποδίδονται στις καθολικές αποχρώσεις, αφού είναι εύκολο να συνδυαστούν με άλλα αντικείμενα και έχουν μια ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα.

Τέτοια έπιπλα θα ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό με απλούς τοίχους και κουρτίνες από ρέοντα υφάσματα.

 • Μοντέλο στο στυλ της "χώρας" θα είναι μια ασυνήθιστη λύση για ένα διαμέρισμα της πόλης. Ο οθωμανός είναι κατασκευασμένος από ξύλο, οι λεπτομέρειες του καναπέ είναι ζωγραφισμένες ή βερνικωμένες. Τα έπιπλα θα φαίνονται αρμονικά με ξύλινη επένδυση τοίχων, παρκέ ή έλασμα.

Ο σχεδιασμός του δωματίου θα ολοκληρώσει τη διακόσμηση των φυσικών υλικών.

 • Οι φίλοι της πολυτέλειας θα αγαπούν τον καναπέ της Προβηγκίας. Έπιπλα που μοιάζουν με αντίκες, διακοσμημένα με σκαλιστά πόδια, σχέδια με υφάσματα και εκτελούνται σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Μια πιο απλή έκδοση έχει ένα ελάχιστο μέρος, αλλά εξακολουθεί να είναι κατασκευασμένο από ακριβά ξύλα και διακρίνεται από την πολυπλοκότητα.
Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο