Γωνιακοί καναπέδες

Πριν από μερικές δεκαετίες, το πιο δημοφιλές μοντέλο ήταν ένας απλός καναπές που είχε διαφορετικούς μηχανισμούς διάταξης ή απλώς χρησίμευε ως κάθισμα και δεν αναδιπλώθηκε, αλλά οι άνθρωποι άρχισαν να σκέπτονται όλο και περισσότερο για το πώς να το κάνουν πιο ευρύχωρο, εξοικονομώντας χώρο. Στη συνέχεια, οι ευθείες καναπέδες αντικαταστάθηκαν από γωνιακούς.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Έτσι, όπως προκύπτει από το όνομα, ο καναπές της γωνιακής τροποποίησης είναι μια κατασκευή με τη μορφή του γράμματος "G", το οποίο ταιριάζει απόλυτα σε κάθε δεξιά γωνία του δωματίου. Το προεξέχον τμήμα μπορεί να είναι και από τις δύο πλευρές και η θέση του εξαρτάται μόνο από την επιλογή του καταναλωτή.

Ποια είναι τα οφέλη αυτής της ρύθμισης;

Πρώτον, πρόκειται για σημαντική εξοικονόμηση χώρου με αυξημένο αριθμό θέσεων.Έτσι, σε σύγκριση με τον κανονικό ευθεία καναπέ, στη γωνία μπορεί να καθίσει κατά μέσο όρο 2-3 άτομα περισσότερο. Δεύτερον, σχεδόν όλα τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μηχανισμούς μετασχηματισμού, οι οποίοι είναι σε θέση να μετατρέψουν γρήγορα ένα ευρύχωρο κάθισμα σε ένα πλήρες διπλό κρεβάτι. Τρίτον, σήμερα οι γωνιακοί καναπέδες είναι εξοπλισμένοι με ευρύχωρα κουτιά αποθήκευσης που μπορούν να τοποθετηθούν και στα δύο επίπεδα του έπιπλα.

Επιπλέον, μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία από διάφορα υφάσματα και μοντέλα καθιστά δυνατή την επιλογή επίπλων για οποιαδήποτε απόφαση στυλ.

Είδη

Υπάρχουν πολλοί τύποι γωνιακών καναπέδων: μαλακά και ορθοπεδικά, με μαξιλάρια, με ξύλινα υποβραχιόνια και χωρίς αυτά, με προσκέφαλα ή με υψηλή πλάτη. Η μάζα των διαφόρων επιλογών σας επιτρέπει να επιλέξετε πολλές ταξινομήσεις μοντέλων γωνιακών καναπέδων.

Για παράδειγμα, ο τύπος του σχεδίου μπορεί να χωριστεί σε όλους τους καναπέδες:

 • Μονόλιθος - τέτοιοι καναπέδες σχηματίζουν μια στατική μη διαχωρίσιμη δομή. Εδώ, η γωνία και το κύριο ευθύ τμήμα είναι πάντα στερεωμένα μεταξύ τους και δεν είναι κινητά.
 • Modular - σε τέτοια μοντέλα είναι συνήθως δυνατή η αναδιάταξη του γωνιακού μέρους σε οποιαδήποτε από αυτέςπλευρές, ενώ υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορεί να αποδοθεί ένας τέτοιος τύπος ένας καναπές με μπουκάλι ή με αναπαυτήρα. Modular μπορεί επίσης να ονομάζεται καναπές με οθωμανική.
 • Μεταμόρφωση καναπέδων - Αυτό το μοντέλο παρέχει έναν ειδικό ενσωματωμένο μηχανισμό, με τον οποίο τα έπιπλα μετατρέπονται σε έναν πλήρως διαμορφωμένο χώρο ύπνου.

Είναι επίσης δυνατή η ταξινόμηση σύμφωνα με τη φόρμα. Μπορεί να φαίνεται ότι ο γωνιακός καναπές είναι εντελώς μη μεταβλητός από άποψη μορφής, αλλά δεν είναι Σήμερα, μπορούν να διακριθούν τουλάχιστον 4 παραλλαγές της στατικής μορφής:

 • Αριστερή γωνία - όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτός είναι ένας καναπές, του οποίου η γωνία είναι στην αριστερή πλευρά.
 • Δεξιά γωνία - παρόμοια με την προηγούμενη έκδοση, μόνο εδώ η γωνία θα βρίσκεται στα δεξιά.
 • Σχήματος U - το σχήμα του καναπέ, στο οποίο οι γωνίες θα βρίσκονται και στις δύο πλευρές.
 • Γύρω - Αυτή η επιλογή μοιάζει με σχήμα U, ωστόσο οι γωνίες εδώ θα στρογγυλοποιηθούν.

Επίσης, κάντε μια ταξινόμηση κατά τύπο μηχανισμού εγκατεστημένο σε αντικείμενα επίπλων. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί, με τις πιο δημοφιλείς επιλογές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή γωνιακών μονάδων, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Eurobook - ένας από τους πιο αξιόπιστους και συχνά χρησιμοποιούμενους μηχανισμούς. Έχει τον απλούστερο σχεδιασμό, ένας τέτοιος μηχανισμός είναι ο πιο αξιόπιστος και δεν προκαλεί δυσκολίες στη χρήση. Αναδιπλώνεται σαν ένα πραγματικό βιβλίο: το κύριο μέρος ωθείται προς τα εμπρός και η πλάτη χαμηλώνεται στην προκύπτουσα θέση. Αυτή είναι η πιο κοινή έκδοση των μοντέλων με μαξιλάρια, αφού, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μηχανισμού, η πλάτη είναι αρκετά μακριά από την άκρη της θέσης καθισμάτων και, για λόγους ευκολίας, τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μεγάλα μαλακά μαξιλάρια.
 • Rollout - Με αυτή την επιλογή, η θέση ανοίγει πάνω σε ειδικούς τροχούς προς τα εμπρός, ενώ κατά την επανασυναρμολόγηση, μέρος της προβλήτας μετατρέπεται σε πλάτη.
 • Δελφίνι - αυτός ο μηχανισμός μετασχηματισμού λειτουργεί σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή: η θέση καθίσματος ωθείται προς τα εμπρός και ανοίγει το χώρο στο οποίο υπάρχει ένα πρόσθετο στοιχείο από το οποίο σχηματίζεται ένας χώρος ύπνου. Σε αυτό το είδος, συχνά χρησιμοποιούνται ορθοπεδικά στρώματα, τα οποία βοηθούν να αποκτήσετε ένα πλήρες ορθοπεδικό κρεβάτι.

Για ένα υπνοδωμάτιο ή σαλόνι όπου ο καναπές σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθείως κύριο ή επιπρόσθετο κρεβάτι, ένα από τα βασικά κριτήρια θα είναι η παρουσία μιας θέσης για λινό, επομένως μια άλλη ταξινόμηση:

 • Χωρίς κουτί για λινό. Μοντέλα που δεν διαθέτουν ειδικά εξοπλισμένο χώρο αποθήκευσης. Αυτή η επιλογή θα ήταν ακατάλληλη για ένα μικρό διαμέρισμα, στο οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα να εγκαταστήσετε ένα επιπλέον στήθος.
 • Με κουτί για λινό. Τα περισσότερα από τα τυποποιημένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικές θέσεις που βρίσκονται είτε κάτω από την κύρια θέση καθήμενου είτε στη βάση της γωνίας.
 • Με δύο συρτάρια για λινό. Αυτά είναι τα πιο λειτουργικά μοντέλα, εδώ ειδικά κιβώτια βρίσκονται τόσο κάτω από το κύριο ευθύ τμήμα και υπό γωνία.
 • Επίσης σε αυτή την ταξινόμηση, μπορείτε να προσθέσετε ένα μοντέλο με περίπτερο. Συνδέεται ή βρίσκεται στο υποβραχιόνιο, προσθέτει επίσης χώρο αποθήκευσης.

Ξεχωριστά, μπορείτε να σημειώσετε ένα ισόπλευρο γωνιακό καναπέ. Εδώ η γωνία και το κύριο μέρος είναι ίσου μήκους. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, ένας τέτοιος καναπές μπορεί να είναι διπλός και τριπλός.

Υπάρχουν μοντέλα με γωνία ολίσθησης. Ταυτόχρονα, αυτά είναι κυρίως κινητά μοντέλα,καθώς η πλευρά της γωνίας μπορεί να αλλάξει εάν είναι επιθυμητό, ​​επειδή τα ανασυρόμενα μέρη είναι και στις δύο πλευρές του καναπέ και στην εκτεταμένη κατάσταση σχηματίζουν μια γεμάτη θέση. Με τις γωνίες που πιέζονται, αυτό είναι το συνηθισμένο τυποποιημένο μοντέλο ενός καναπέ.

Για να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα μοντέλα χωρίς πλευρικά τοιχώματα ή σε εκείνα που έχουν υποβραχιόνιο μόνο στη μία πλευρά, πιο συχνά με τη γωνία. Μια ενδιαφέρουσα λειτουργική και στυλ λύση είναι ένας καναπές με ένα ράφι στη γωνία, παίρνει λίγο περισσότερο χώρο από ένα κανονικό, αλλά ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα να αφήσει ένα βιβλίο στο ράφι για μια βραδινή ανάγνωση, ή πρωινό για ένα αγαπημένο.

Διαστάσεις

Για να κάθεστε στην κουζίνα εφαρμόστε ένα στενό μίνι καναπέ, αλλά με αυξημένο ύψος, ώστε να είναι βολικό να φτάσετε στο τραπέζι. Στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο μπορείτε να επιλέξετε πιο πρότυπα μοντέλα, συνήθως βάθος 90 cm και μήκος 220 cm, η γωνία μπορεί να έχει και βάθος 70 cm και μήκος 200 cm. Εδώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν κατώτερο καναπέ, ο οποίος θα παρέχει τη μεγαλύτερη άνεση για τα υπόλοιπα.

Το μέγεθος των επιλεγμένων επίπλων εξαρτάται από το πού θα τοποθετηθούν και ποιες λειτουργίες θα εκτελέσουν.

Ωστόσο, τα τυποποιημένα μεγέθη δεν είναι πάντα κατάλληλα για εγκατάσταση σε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό, μερικές φορές πρέπει να παραγγείλετε μοντέλα μη τυποποιημένων μεγεθών. Για παράδειγμα, σήμερα ένα αρκετά σχετικό μη τυποποιημένο μέγεθος είναι ένας γωνιακός καναπές μήκους 360 εκατοστών. Το μοντέλο αυτό παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης έως και 10 ατόμων σε καθίσματα και διαθέτει διπλό κρεβάτι μεγάλου μεγέθους.

Ωστόσο, παρά την ευκολία, ένας τέτοιος μακρύς καναπές απαιτεί ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο, το οποίο δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί στα σύγχρονα διαμερίσματα.

Με βάση το μέγεθος του κρεβατιού, μπορείτε να επιλέξετε τις ακόλουθες διαστάσεις:

 • Μονό με πλάτος 70 έως 150 cm και μήκος 180 έως 220 cm.
 • Διπλό με πλάτος 140 εκ.
 • Τριπλά, καναπέδες, με κουκέτα πλάτους 200 εκ. Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία αυτή είναι οι καναπέδες με τετράγωνη κουκέτα 2 x 2 ή 3 x 3 μέτρα.

Μηχανισμοί μετασχηματισμού

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον γωνιακό καναπέ ως κρεβάτι (μόνιμο ή επιπλέον για τους επισκέπτες), τότε πρέπει να δώσετε προσοχή για πτυσσόμενα μοντέλα εξοπλισμένα με ειδικούς μηχανισμούς:

 • Eurobook. Μια από τις πιο δημοφιλείς και ανθεκτικές επιλογές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή επίπλων. Για να μετατρέψετε τον καναπέ σε ένα κρεβάτι χρησιμοποιώντας αυτόν τον μηχανισμό, είναι απαραίτητο να σπρώξετε το κάθισμα μέχρι το πλάι και να χαμηλώσετε την πλάτη στο ελεύθερο χώρο που προκύπτει. Η επανασυναρμολόγηση γίνεται με την ίδια αρχή - η πλάτη ανεβαίνει, το κάθισμα ανασύρεται. Πιο συχνά σε μια θέση που σχηματίζεται κατά τη μετακίνηση, υπάρχει ένα μεγάλο και ευρύχωρο κουτί πλυντηρίου, το οποίο είναι επίσης ένα πλεονέκτημα για μικρές εγκαταστάσεις.

Αυτό το μοντέλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως νησί, καθώς η πλάτη είναι κατασκευασμένη από το κύριο ύφασμα της ταπετσαρίας, που σημαίνει ότι δεν φαίνεται λιγότερο αισθητική από το μπροστινό μέρος, το οποίο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε έπιπλα όχι μόνο κοντά στον τοίχο, αλλά σε οποιοδήποτε μέρος του δωματίου.

 • Δελφίνι Είναι επίσης αρκετά αξιόπιστος και ανθεκτικός μηχανισμός για καθημερινή χρήση. Για να διευρυνθεί ο καναπές με αυτόν τον μηχανισμό, είναι απαραίτητο να σπρώξετε το κάτω μέρος και με τη βοήθεια ειδικού ιμάντα για να τραβήξετε το κιβώτιο προς τα πάνω.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο μηχανισμός δεν προβλέπει ένα κουτί για πλυντήριο · επομένως, σε γωνιακούς καναπέδες με αυτόν τον μηχανισμό, μια θέση βρίσκεται συνήθως κάτω από το πλευρικό τμήμα.

 • Ακορντεόν Όταν ξεδιπλώνεται σχηματίζει ένα άνετο μεγάλο και επίπεδο κρεβάτι. Όταν διπλώνεται, ο καναπές είναι αρκετά συμπαγής σχεδιασμός, ωστόσο, για να ξεδιπλωθεί είναι σημαντικό να υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος χώρος. Ο μηχανισμός διάταξης είναι εξαιρετικά απλός - είναι απαραίτητο να σηκώσετε το κάθισμα σε ένα χαρακτηριστικό κλικ και τραβήξτε το κρεβάτι στο πλήρες καθορισμένο μήκος.
 • Sedaflex. Ο μη δαπανηρός μηχανισμός που επιτρέπει την απόκτηση πρόσθετης θέσης. Αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί με βάση την αρχή του clamshell, έχει μια αρκετά σταθερή μεταλλική κατασκευή και ένα παχύ άνετο στρώμα.
 • Puma Ο μηχανισμός εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, αλλά ήδη κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των καταναλωτών με ποιότητα και ευκολία χρήσης. Έτσι, για να πάρει το κρεβάτι χρησιμοποιώντας μηχανισμό Puma, είναι απαραίτητο να τραβήξει το κάθισμα για ένα ειδικό λουρί, θα απομακρυνθεί και στη θέση του θα αυξηθεί η κρυμμένη μέσα στο τμήμα μέχρι αυτό το σημείο.

Τα μοντέλα με αυτό το μηχανισμό έχουν άφθονη, ομαλή κρεβάτι, ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πλαίσιο για τα ρούχα μόνο δυνατό γωνιακό καναπέ μονάδα, όπως σε μοντέλα όπως το Dolphin.

 • Βγάλτε έξω. Ένας από τους πιο δημοφιλείς και απλούς μηχανισμούς.Λόγω της ευθραυστότητας του σχεδιασμού δεν είναι κατάλληλη για καθημερινή μόνιμη χρήση, αλλά θα είναι μια ιδανική επιλογή για τη διαμονή των νυχτών. Εδώ η κουκέτα απλώς τραβιέται έξω από την εσωτερική θέση, ενώ η πλάτη είναι ακίνητη.

Έντυπα

Μια ποικιλία μορφών γωνιακών καναπέδων σας επιτρέπει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο στυλ και λειτουργικότητα. Έτσι, οι τύποι των μορφών:

 • Η απλούστερη και πιο κοινή μορφή είναι ένας γωνιακός καναπές με μια ορθή γωνία, το οποίο βρίσκεται στα δεξιά ή στα αριστερά του κύριου ευθύγραμμου τμήματος. Ανάλογα με το μοντέλο, αυτή η γωνία μπορεί να είναι roll-out, αφαιρούμενη ή σταθερή. Ορισμένα μοντέλα παρέχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης της υπάρχουσας γωνίας σε οποιαδήποτε πλευρά χρησιμοποιώντας ειδικές βάσεις στήριξης.
 • Σχήματος U - Είναι επίσης ένας καναπές με μια σωστή γωνία, ωστόσο, σε αντίθεση με την πρώτη επιλογή, η γωνία είναι και στις δύο πλευρές του έπιπλα, που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε περισσότερους ανθρώπους στο κάθισμα και να αποκτήσετε ακόμη μεγαλύτερο χώρο ύπνου κατά την τοποθέτηση.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη ότι τα σχέδια αυτού του μοντέλου είναι μάλλον δυσκίνητα και συνεπώς απαιτούν περισσότερο ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο παρά απλούς γωνιακούς καναπέδες, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να εξοικονομούν πολύ χώρο.

 • Γύρω. Εκτός από τους καναπέδες με ορθές γωνίες, υπάρχουν μοντέλα με απλοποιημένα, στρογγυλεμένα σχήματα. Αυτά τα μοντέλα αντιπροσωπεύουν μια θέση που βρίσκεται σε ένα ημικύκλιο που σας επιτρέπει να καθίσετε πολύ άνετα, για παράδειγμα, γύρω από μια στρογγυλή τράπεζα. Εάν ένας τέτοιος καναπές προβλέπει τη μετατροπή σε έναν χώρο ύπνου, τότε αποδεικνύεται ότι είναι στρογγυλό ή οβάλ, ανάλογα με τα επιλεγμένα μεγέθη.

Εντυπωσιακά στρογγυλοί καναπέδες βλέπουν σε διαμερίσματα με ημικυκλικά παράθυρα, ένα τέτοιο καναπέ είναι τοποθετημένο κατά μήκος του παραθύρου και το καθιστά εύκολο να θαυμάσετε τη θέα με ένα φλιτζάνι αρωματικό τσάι.

Υλικά

Αφού αποφασιστεί ο μηχανισμός μετασχηματισμού, το μέγεθος και το σχήμα του μελλοντικού καναπέ, είναι απαραίτητο να αποφασιστεί το υλικό ταπετσαρίας - αυτό θα καθορίσει την τελική εμφάνιση των επίπλων, καθώς και τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Η γκάμα των υφασμάτων για ταπετσαρίες σήμερα είναι τεράστια.

Μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρίες υφασμάτων ή δέρμα, φυσικά υλικά ή τεχνητά:

 • Έτσι, ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά σήμερα είναι σενίλ Το ύφασμα έλαβε το όνομά του από το νήμα, το οποίο περιλαμβάνεται στο ύφασμα, σε εμφάνιση που μοιάζει με μια χνουδωτή κάμπια μπουζούλας, έτσι μια μαλακή, στρογγυλεμένη επιφάνεια είναι χαρακτηριστική ενός τέτοιου υλικού.Αυτό το ύφασμα έχει καλή πυκνότητα, δεν τεντώνεται με την πάροδο του χρόνου και είναι κατάλληλο για καθαρισμό, για το οποίο αρκεί μια συμβατική ηλεκτρική σκούπα με ακροφύσιο για τα επικαλυμμένα έπιπλα.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το υλικό φοβάται τη ζημιά, που σημαίνει ότι για διαμερίσματα στα οποία η γάτα αρέσει να ακονίζει τα νύχια στον καναπέ, τέτοια ταπετσαρία δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

 • Γκούννυ. Ένα τέτοιο ύφασμα επιτυγχάνεται με την αλληλοσύνδεση των πυκνών νημάτων διπλής ή τριπλής προσθήκης, τα νήματα σχηματίζουν ένα σχέδιο που μοιάζει με σκακιέρα. Συνήθως, αυτό το ύφασμα είναι κατασκευασμένο από βαμβάκι ή λινό βάσεις, έτσι είναι ένα οικολογικό και φυσικό υλικό, επιπλέον, είναι αρκετά πυκνό, το οποίο εμποδίζει την ταχεία φθορά του προϊόντος.

Το μειονέκτημα είναι το εύρος των χρωμάτων, επειδή με τη βοήθεια μιας τέτοιας αλληλοσύνδεσης είναι αδύνατο να αποκτηθεί ένα ύφασμα με μοτίβα, επομένως παράγονται μόνο μοντέλα απλού χρώματος από το χαλάκι.

 • Το πιο βελούδινο και ευχάριστο υλικό ταπετσαρίας - βελούδο. Ο καναπές με βελούδο ταπετσαρίας θα είναι αρκετά όμορφο και πρακτικό. Το υλικό δεν φοβάται τη μηχανική ζημιά, αρκετά ισχυρό και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.Αρκεί αρκετές φορές το μήνα να περπατάμε με ένα μαλακό πινέλο.
 • Κοπάδι. Ένα υλικό με βαμβακερή βάση, το οποίο στη συνέχεια ψεκάζεται με ένα μαλακό υπνάκο. Σε ένα τέτοιο ύφασμα είναι δυνατή η εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου, καθώς παράγεται με εκτύπωση. Ένα τέτοιο υλικό διατηρεί το σχήμα του καλά, δεν ξεθωριάζει και έχει υψηλές ιδιότητες υδατοαπωθητικότητας.
 • Ταπετσαρία. Ένα από τα πιο ανθεκτικά και ταυτόχρονα φθηνά υφάσματα που χρησιμοποιούνται για ταπετσαρίες. Συνήθως πρόκειται για ύφασμα διπλής όψης με διαφορετικά σχέδια, τα οποία, όταν παράγουν ορισμένα μοντέλα επίπλων, είναι διατεταγμένα με ένα κατάλληλο μονοχρωματικό ύφασμα. Το υλικό προσφέρεται για στεγνό καθάρισμα και η σύνθεση, η οποία περιλαμβάνει οργανικό βαμβάκι, δίνει στο ύφασμα υποαλλεργικότητα και καλή αναπνοή.

Το κύριο μειονέκτημα είναι η γρήγορη καύση στον ήλιο.

 • Γνήσιο δέρμα. Αυτό το ύφασμα χρησιμοποιείται για την ταπετσαρία των πιο ακριβών επίπλων. Ωστόσο, η τιμή δικαιολογείται: το γνήσιο δέρμα είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά υλικά, επιπλέον, τα έπιπλα από δέρμα έχουν πάντα ελκυστική εμφάνιση. Τα μειονεκτήματα αυτής της κάλυψης περιλαμβάνουνότι το γνήσιο δέρμα δεν διαφέρει σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων.
 • Τεχνητό δέρμα. Το υλικό δεν είναι κατώτερο στις ιδιότητές του σε φυσικό δέρμα. Έτσι, το δερματίνη έχει χαμηλό βαθμό τριβής, δεν απορροφά οσμές και είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Σε αντίθεση με το φυσικό υλικό έχει μια πιο εκτεταμένη χρωματική γκάμα, και το κόστος είναι αρκετές φορές χαμηλότερο.
 • Επιπλέον, αξίζει να δοθεί προσοχή στα ειδικά μοντέλα γωνιακών καναπέδων, που δεν απαιτούν ταπετσαρία και θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εξοχικές κατοικίες ή κουζίνες. Τέτοια μοντέλα δημιουργούνται με τη μέθοδο της ύφανσης από τεχνητό μπαστούνι. Πρόκειται για ένα κομψό, ελαφρύ και ανθεκτικό έπιπλο, το μόνο που πρέπει να το συμπληρώσετε με μαλακά μαξιλάρια - και ένα ασυνήθιστο, ενδιαφέρον εσωτερικό είναι έτοιμο για ένα σχετικά χαμηλό κόστος.

Στυλ

Επιλέξτε ένα νέο καναπέ πρέπει να βασίζεται στο αρχικό στυλ του δωματίου στην οποία θα είναι:

 • Για παράδειγμα, ένας καναπές για ένα σαλόνι διακοσμημένο σε κλασικό στιλ θα πρέπει να έχει μαλακή ταπετσαρία και ένα μεγάλο αριθμό μαξιλαριών. Κλασικοί καναπέδες δέχονται την παρουσία των κουρτίνες, utyazhki, σκαλιστά στοιχεία, για παράδειγμα, ξύλινα υποβραχιόνια με νήμα.Η ποικιλία χρωμάτων είναι τεράστια, μπορείτε να επιλέξετε ελαφριά ταπετσαρία βελούδο με χρυσές εκτυπώσεις ή να προτιμήσετε βαθιά, ευγενή χρώματα, για παράδειγμα, μπορντό ή μπλε.
 • Αν το συνολικό εσωτερικό του δωματίου είναι κατασκευασμένο σε ένα ήρεμο και ειρηνικό στιλ της Προβηγκίας, ο καναπές πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις: η ταπετσαρία πρέπει να είναι από απαλές, σιωπηρές αποχρώσεις (τα ιδανικά χρώματα είναι ελαφριά λιλά, κρέμα, γκρίζα, άσπρη) επιτρέπονται επίσης εκτυπώσεις λουλουδιών με λιλά και πράσινες αποχρώσεις. Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν υφάσματα με κουκκίδες, κλουβί ή λωρίδα. Είναι καλύτερα να σταματήσετε την επιλογή για ταπετσαρίες φυσικών υφασμάτων. Οι καλές επιλογές θα είναι ματ, λινά ή υφάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε βαμβάκι. Τελειώνοντας ρούχα ή κορδόνια θα είναι χρήσιμη, η οποία θα προσθέσει ρομαντισμό επίπλων και ελαφρότητα.
 • Σε αντίθεση με το στιλ της Προβηγκίας, μπορείτε να φανταστείτε ένα δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας. Εδώ, οι καναπέδες μοιάζουν περισσότερο με γραφικά έπιπλα γραφείου και η ταπετσαρία συνήθως κατασκευάζεται από δέρμα ή δερματίνη, γεγονός που αυξάνει την πρακτικότητα των επίπλων και τη λειτουργικότητά τους. Τα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας διακρίνονται από ευθείες γραμμές και έλλειψη διακόσμησης.
 • Το σύγχρονο μοντέρνο στυλ δέχεται παράξενες, μη τυποποιημένες μορφές καναπέδων. Ράφια, τραπέζια για καναπέδες, τεράστια μαλακά μαξιλάρια, τα οποία χρησιμοποιούνται όχι μόνο για διακόσμηση αλλά και για πιο άνετα καθίσματα, είναι κατάλληλα εδώ. Μπεζ, μαύρα, καφέ μοντέλα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για αυτό το στυλ, ωστόσο, μπορείτε να πάρετε μια ευκαιρία και να δημιουργήσετε μια φωτεινή προφορά με τη βοήθεια ενός καναπέ. Για παράδειγμα, η χρήση του κόκκινου χρώματος θα προσθέσει τη φωτεινότητα και τη ζωή στο δωμάτιο.
 • Σήμερα, ο μινιμαλισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Για να συμπληρώσετε το δωμάτιο αυτού του στυλ με έναν καναπέ, πρέπει να δώσετε προσοχή στα πιο απλά μοντέλα. Θα πρέπει να έχουν ένα επίπεδο γεωμετρικό σχήμα: όσο λιγότερο οι καμπύλες, η διακόσμηση και οι υφασμάτινες υφές, τόσο καλύτερα τα έπιπλα θα ταιριάζουν στο αναφερθέν στυλ. Οι καναπέδες συνήθως κατασκευάζονται σε γκρι, λευκές, μπεζ ή μαύρες αποχρώσεις. Εάν χρειάζεστε μια φωτεινή προφορά, το στυλ σας επιτρέπει να κάνετε μια προσθήκη με τη μορφή φωτεινών μαξιλαριών με πολύ αυστηρό και ομοιόμορφο σχήμα.

Συμβουλές για την επιλογή

Δώστε προσοχή στις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • Επιλέγοντας έναν γωνιακό καναπέ, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε σε ποια πλευρά θα κατευθυνθεί η γωνία. Κατά την αγορά, αξίζει να διευκρινιστεί αν είναι δυνατό να αλλάξει η τροποποίηση και να αλλάξει ανεξάρτητα τη θέση της γωνίας. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν συνήθως αυτή τη λειτουργία.
 • Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον καναπέ για ύπνο κάθε μέρα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του μηχανισμού διάταξης και της εσωτερικής πλήρωσης. Έτσι, η ιδανική επιλογή θα ήταν ένας καναπές σε ένα ελατήριο με μηχανισμό Eurobook ή ένα δελφίνι.
 • Τα μοντέλα καλής ποιότητας διακρίνονται από την ποιότητα, ομοιόμορφες και όμορφες ραφές, οπότε όταν αγοράζετε, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτές, επειδή για να δείτε τι είναι μέσα πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει και από την ποιότητα της ραφής μπορείτε να κρίνετε την ποιότητα του προϊόντος στο σύνολό του.
 • Εάν τα έπιπλα επιλέγονται για το διαμέρισμα μιας τυπικής διάταξης, δεν υπάρχει ειδική επιλογή στις τροποποιήσεις του καναπέ, απλά τοποθετείται σε μία από τις γωνίες του ίδιου του τείχους. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε την ταπετσαρία κατηγορίας premium για τον πίσω τοίχο, είναι δυνατόν να περιορίσετε την οικονομική θέση και τα χρήματα που εξοικονομούνται, για παράδειγμα, για να περάσετε σε φωτεινά μαξιλάρια ή άλλα αξεσουάρ μόδας για το δωμάτιο. Αυτοί, σε αντίθεση με το πίσω μέρος του καναπέ, θα ευχαριστήσουν τα μάτια των ιδιοκτητών και των καλεσμένων τους.
 • Εάν το μέγεθος του διαμερίσματος και το πορτοφόλι επιτρέπουν, μπορείτε να δώσετε προσοχή στις κομψές λύσεις σχεδιασμού. Ασυνήθιστες μορφές, η αρχική διακόσμηση θα βοηθήσει να προσθέσετε μια αίσθηση στο εσωτερικό. Εδώ είναι σημαντικό ότι ο καναπές με όλα τα οπτικά του πλεονεκτήματα ήταν επίσης βολικός και πρακτικός, διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξει γρήγορα και τέτοιες επιλογές είναι ακριβές.
 • Επιλέγοντας έπιπλα για ένα παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα υφάσματα επένδυσης ελίτ, όπως το σενίλ και το δέρμα. Δεν φοβούνται τη ρύπανση, την υγρασία, είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν και είναι υποαλλεργικά υφάσματα. Ωστόσο, το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό, το οποίο, φυσικά, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά.
 • Οι καλύτεροι καναπέδες έχουν ένα μεταλλικό ή συμπαγές ξύλινο πλαίσιο, Επομένως, όταν επιλέγετε χωριστά, είναι απαραίτητο να ασχοληθείτε με την επιλογή του υλικού πλαισίου. Φυσικά, το πλαίσιο από συμπαγές ξύλο θα είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερη από αυτή του μοριοσανίδας, αλλά τέτοια έπιπλα θα διαρκέσουν περισσότερο.

Πώς να συναρμολογήσετε και να αποσυναρμολογήσετε έναν γωνιακό καναπέ;

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι μάλλον ογκώδεις κατασκευές και είναι πολύ ενοχλητικοί για τη μεταφορά. Όταν φέρνουν έναν καναπέ κατά την αγορά, είναι συνήθως μη συναρμολογημένο, και στη συνέχεια συναρμολογείται από ειδικούς πλοιάρχους.Αλλά τι πρέπει να κάνετε εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον καναπέ ή να το συναρμολογήσετε μόνοι σας, για παράδειγμα, για να μετακινηθείτε; Επιπλέον, μπορεί να είναι αναγκαία η αποσυναρμολόγηση της κατασκευής σε περιπτώσεις όπου ένας καναπές ενός τεμαχίου απλά δεν διέρχεται από την πόρτα, για παράδειγμα, εάν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έπιπλα σε μπαλκόνι ή σε αίθουσα με στενή αψίδα. Δεν μπορεί να γίνει χωρίς αποσυναρμολόγηση.

Συχνά, ένας γωνιακός καναπές επιλέγεται για να δώσει, στην περίπτωση αυτή είναι επίσης απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τον μονόλιθο καναπέ, επειδή η μεταφορά μπορεί να διαρκέσει πολύ και η αποσυναρμολόγηση των επίπλων θα συμβάλει στη διατήρηση της ποιότητας και της ακεραιότητάς του κατά τη μεταφορά.

Έτσι, ο μηχανισμός συναρμολόγησης-αποσυναρμολόγησης είναι στάνταρ για όλα τα μοντέλα γωνιακών καναπέδων, είτε είναι ένας καναπές με μηχανισμό Puma είτε ένας περιστρεφόμενος μηχανισμός, ένα μοντέλο roll-out ή ένα ευρωπαϊκό βιβλίο, σε μεταλλικό πλαίσιο ή με ξύλινη βάση. Η τεχνική αποσυναρμολόγησης έχει ως εξής:

 • Για να αποσυναρμολογήσετε τον καναπέ πρέπει να ξεκινήσει με την αποσυναρμολόγηση όλων των αφαιρούμενων τμημάτων της δομής, αφαίρεση μαξιλαριών, ψεύτικα στρώματα, αφαιρούμενα καλύμματα.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να σπρώξετε το κύριο μέρος του καναπέ. Χάρη σε αυτό το χειρισμό, το εσωτερικό πλαίσιο των επίπλων θα είναι ορατό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σηκώσετε το πλευρικό τμήμα, θα εκθέσει την προσκόλληση ενός μέρους στο άλλο.Η στερέωση μπορεί να γίνει με συνηθισμένους μεταλλικούς βραχίονες ή ειδικές βίδες. Τέτοιες επιλογές δεν θα προκαλέσουν δυσκολίες κατά την αποσυναρμολόγηση, αλλά αν οι σύνδεσμοι είναι κρυμμένοι κάτω από την ταπετσαρία ή έχουν μη τυποποιημένη μορφή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων. Για την αυτόματη αποσυναρμολόγηση των επιλογών με κρυμμένους συνδετήρες, θα πρέπει να αφαιρέσετε προσεκτικά την ταπετσαρία (χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε τα στηρίγματα, κατά την επανασυναρμολόγηση θα χρειαστεί να επιστρέψετε την ταπετσαρία στην αρχική της θέση χρησιμοποιώντας ένα συρραπτικό για τα έπιπλα).
 • Πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε τα υποβραχιόνια, αν υπάρχουν. Αυτή η απλή χειραγώγηση θα μειώσει ήδη τον καναπέ κατά τουλάχιστον μισό μέτρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποσυνδέσετε το κύριο και το πλευρικό τμήμα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την ταπετσαρία, εάν καλύπτεται από τη στερέωση, ξεβιδώστε τα παξιμάδια και ξεκλειδώστε το γωνιακό τμήμα του καναπέ. Κατ 'αρχήν, είναι δυνατόν να το αποσυναρμολογήσετε τελείως, αλλά αν θέλετε να κάνετε τα μέρη του καναπέ όχι μόνο μικρό αλλά ελαφρύ, μπορείτε να διαχωρίσετε τα μαλακά μέρη και το κουτί πλυντηρίων. Για να γίνει αυτό, πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τον μηχανισμό μετασχηματισμού, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες σε έναν μη επαγγελματικό συναρμολογητή επίπλων.

Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται με παρόμοιο τρόπο: πρώτα, με τη βοήθεια των βιδών, τα μέρη του γωνιακού καναπέ είναι συνδεδεμένα, τότε η ταπετσαρία που κρύβει την βάση, αν παρέχεται από το μοντέλο, επιστρέφεται στον τόπο, τότε τα αφαίρεση των μπράτσων τοποθετούνται στη θέση τους. Στο τέλος όλα τα είδη διακόσμησης και μαξιλάρια επανέρχονται, ο καναπές συναρμολογείται.

Γωνιακός καναπές

Οποιοδήποτε επικαλυμμένο έπιπλο ακόμα και με την καλύτερη ποιότητα θα φθείρεται με την πάροδο του χρόνου και το θέμα της αλλαγής των επίπλων προκύπτει. Ωστόσο, δεν πρέπει να βιαστείτε και να πετάξετε τον αγαπημένο σας καναπέ, ίσως θα σώσει την ταπετσαρία ταπετσαρίας.

Ο γωνιακός καναπές μεταφοράς περιλαμβάνει τους ακόλουθους χειρισμούς:

 • αποσυναρμολόγηση της δομής.
 • αφαιρώντας την παλιά ταπετσαρία.
 • κόβοντας μια νέα υπόθεση.
 • στερέωση νέων ταπετσαριών.
 • σχεδιασμό συναρμολόγησης.

Πριν ξεκινήσετε την αποκατάσταση, πρέπει να επιλέξετε ένα ύφασμα το οποίο θα τραβήξει, θα καθορίσει το βαθμό φθοράς του υλικού πλήρωσης και θα επιλέξει έναν αντικαταστάτη εάν είναι απαραίτητο. Όταν γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε προσεκτικά τα έπιπλα και να αφαιρέσετε όλες τις παλιές ταπετσαρίες. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να δουλέψουμε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφούν τα μέρη της ταπετσαρίας που θα αποτελέσουν το πρότυπο για το νέο κάλυμμα.

Επιπλέον, εάν είναι απαραίτητο, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε το πληρωτικό, μπορείτε να βάλετε ένα νέο μπλοκ ελατηρίων ή ένα μπλοκ αφρού. Όταν γίνει αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να κόβετε τις λεπτομέρειες της ταπετσαρίας. Περαιτέρω, το νέο υλικό τεντώνεται από την πλευρά του καναπέ και στερεώνεται με συρραπτικό επίπλων. Μετά από αυτό, θα είναι απαραίτητο μόνο να συναρμολογηθούν όλα τα μέρη του καναπέ μαζί με τη βοήθεια των συνδετήρων υψηλής ποιότητας.

Κριτικές

Από κριτικές σχετικά με τοποθεσίες συστάσεων και ιστοσελίδες των καταστημάτων που πωλούν τα επικαλυμμένα έπιπλα, οι περισσότεροι χρήστες είναι ικανοποιημένοι με γωνιακούς καναπέδες. Έτσι, υπάρχει ένας αρκετά ευρύχωρος χώρος καθιστικού, η ευκολία χρήσης κουτιών αποθήκευσης και η κομψή εμφάνιση μοντέρνων μοντέλων. Οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει γωνιακά μοντέλα με ορθοπεδικό στρώμα, σημειώνουν την ευκολία χρήσης ως κύριο κρεβάτι.

Αρνητικές κριτικές προκύπτουν από ανθρώπους που έχουν επιλέξει πολύ φθηνά μοντέλα γωνιακών καναπέδων. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένας καναπές ποιότητας που θα διαρκέσει για πολύ καιρό και θα ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του θα κοστίσει τουλάχιστον 30 χιλιάδες, η αποταμίευση συμβαίνει σε φθηνότερα και βραχύβια υλικά, σαθρά πλαίσια και μηχανισμούς μετασχηματισμού.Συνεπώς, πιέζονται μέσα πλήρωσης, οι μηχανισμοί καθίστανται αχρησιμοποίητοι και το ύφασμα φθείρεται γρήγορα.

Επιπλέον, το αρνητικό προκαλεί λάθος επιλογή του συνολικού μεγέθους των επίπλων ή της γωνίας από τη λάθος πλευρά, η οποία δεν επιτρέπει την εγκατάσταση των επίπλων με την εξοικονόμηση ελεύθερου χώρου. Η χρήση μιας κεκλιμένης αγκυροβόλησης θέτει επίσης κάποια δυσαρέσκεια, μερικοί χρήστες σημειώνουν το γεγονός ότι ο σύνδεσμος μεταξύ των μπλοκ του καναπέ είναι πολύ αισθητός όταν χρησιμοποιείτε την κουκέτα. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί επιλέγοντας τους πιο βολικούς μηχανισμούς μετασχηματισμού και προσεκτικό έλεγχο κατά την αγορά, πρέπει να διπλώσετε τον καναπέ αρκετές φορές και, ει δυνατόν, να ξαπλώσετε σε αυτό.

Πώς να επιλέξετε τη δεξιά γωνία του καναπέ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο