Γωνιακοί καναπέδες με μηχανισμό "Accordion"

 Γωνιακοί καναπέδες με μηχανισμό ακορντεόν

Γωνιακοί καναπέδες με το μηχανισμό "ακορντεόν" - είναι ένα μοντέρνο ταπετσαρισμένο έπιπλο, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στους αγοραστές. Η ζήτηση για το σχεδιασμό εξηγείται από μια σειρά λειτουργιών και ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Χαρακτηριστικά συστήματος

Το όνομα του μηχανισμού "ακορντεόν" μιλάει για τον εαυτό του. Ο καναπές μετατρέπεται σύμφωνα με την αρχή ενός ακορντεόν: είναι απλά τεντωμένος, όπως και οι γούνες ενός οργάνου. Για να επεκτείνετε τον καναπέ, απλά πρέπει να τραβήξετε τη λαβή του καθίσματος. Σε αυτή την περίπτωση, η πλάτη, που αποτελείται από δύο όμοια μπλοκ, θα πέσει η ίδια. Στην ανεπτυγμένη μορφή, το κρεβάτι θα αποτελείται από τρία τεμάχια του ίδιου πλάτους και μήκους.

Η διαφορά στη γωνιακή σχεδίαση είναι η παρουσία μιας γωνίας. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα με γενική γωνιακή μονάδα, η οποία μπορεί να αλλάξει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αυτό είναι βολικό και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το συγκεκριμένο δωμάτιο. Ο καναπές μπορεί να τοποθετηθεί στο υπνοδωμάτιο, όπου θα αντικαταστήσει το κρεβάτι, θα τοποθετηθεί στο σαλόνι (τότε θα καθορίσει το χώρο καθιστικού και υποδοχής). Αν το επιτρέπει ο χώρος, ένα μοντέλο με μηχανισμό ακορντεόν μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στην κουζίνα.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των δομών είναι πολλά. Ασανσέρ καναπέδες:

 • κινητό και δεν είναι δύσκολο να επαναπροσδιορίσει τα έπιπλα?
 • λόγω του αξιόπιστου μηχανισμού μετασχηματισμού που είναι πρακτικά σε λειτουργία.
 • έχουν διαφορετικό βαθμό ακαμψίας των τεμαχίων.
 • να συμβεί με προληπτικό, αλλά και με αποτέλεσμα μασάζ.
 • διαφέρουν σε ένα ευρύ φάσμα μοντέλων και σε διάφορες λειτουργίες.
 • έχουν ένα αρθρωτό σύστημα σχεδιασμού.
 • κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά.
 • είναι μια εναλλακτική λύση για ένα πλήρες κρεβάτι.
 • με σωστή επιλογή του μπλοκ, συμβάλλουν στην πιο άνετη και σωστή ξεκούραση.
 • διαφέρουν ως προς τα μεγέθη και το ύψος μιας θέσης ·
 • έχουν ένα εύκολο στη δουλειά μηχανισμό μετασχηματισμού που μπορεί να κάνει και ένας έφηβος.
 • με διάφορα υλικά ταπετσαρίας, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο στο χρώμα και το σχέδιο που σας αρέσει.
 • Διαφέρουν στο κόστος - ανάλογα με το υλικό πλήρωσης, το σώμα και την ταπετσαρία.

Τα μειονεκτήματα των γωνιακών μοντέλων με το σχέδιο της ακορντεόν περιλαμβάνουν το φορτίο στο σώμα όταν ο μηχανισμός λειτουργεί.

Επιπλέον, τα μοντέλα προϋπολογισμού δεν διαφέρουν ως προς την ανθεκτικότητα, δεδομένου ότι ορισμένες ποικιλίες του μπλοκ παραμορφώνονται σχετικά γρήγορα.

Τύποι και στυλ

Τα γωνιακά μοντέλα με το μηχανισμό του "ακορντεόν" είναι διαφορετικά. Διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά το σχεδιασμό, το μέγεθος και το σύνολο χαρακτηριστικών. Είναι τριών τύπων (ανάλογα με τον προορισμό):

 • μαλακό?
 • μέτρια σκληρή.
 • σκληρή.

Ο πρώτος τύπος θεωρείται αναξιόπιστος, δεν παρέχει πλήρη ξεκούραση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η μεσαία σκληρότητα. Αγοράζονται συχνότερα, καθώς μπορούν να αντέξουν ένα μέσο βάρος ενός, δύο ή ακόμα και τριών ατόμων, εξυπηρετούν περίπου 10-12 χρόνια.

Γωνιακοί καναπέδες με χώρο ύπνου που είναι διαφορετικός στη δυσκαμψία ονομάζονται ορθοπεδικά μοντέλα, καθώς παρέχουν πρόληψη της εμφάνισης προβλημάτων που σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη.Τέτοιες κατασκευές είναι άνετες, παρέχουν πλήρη μυϊκή χαλάρωση όλη τη νύχτα, και ακόμη και ανακουφίζουν από μούδιασμα των άκρων.

Τα μοντέλα διαφέρουν επίσης εξωτερικά: υπάρχει ένα κουτί για λινό, οι γωνιακοί καναπέδες μπορούν να είναι χωρίς ή με υποβραχιόνια, με διαμερίσματα που βρίσκονται στα υποβραχιόνια, με επιπλέον γωνιακά τραπέζια ή μπαρ.

Τα σχέδια του Accordion είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικά στυλ (μοντέρνα, κλασσική, μινιμαλιστική, νεο-μπαρόκ, art deco), έτσι ώστε να συμπληρώνουν με επιτυχία το υπάρχον εσωτερικό του δωματίου.

Η αρθρωτή αρχή του γωνιακού καναπέ είναι πολύ βολική, επειδή τέτοια έπιπλα δεν είναι μόνο κινητά αλλά και πολυλειτουργικά: η γωνιακή μονάδα χρησιμοποιείται συχνά ως καρέκλα στην οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε κλινοσκεπάσματα ή άλλα αντικείμενα. Το κύριο μέρος με ένα κουτί για λινό ξεδιπλώνεται, σχηματίζοντας ένα λείο κρεβάτι ύπνου, σαν ένα κρεβάτι, και οι ευρείες πλευρές σε ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τραπέζια τσαγιού.

Υλικά

Στην παραγωγή γωνιακών καναπέδων με το σύστημα "ακορντεόν", οι εταιρείες χρησιμοποιούν χάλυβα, ξύλο, κόντρα πλακέ, συνθετικά και φυσικά υλικά πληρώσεως και διάφορα υλικά ταπετσαρίας.

Τέτοια σχέδια εκτελούνται επί του μεταλλικού πλαισίου, γεγονός που εξηγεί την αξιοπιστία τέτοιων καναπέδων.Για τη βάση χρησιμοποιούνται συχνά ελασματοειδή ελάσματα (ελαστικά ξύλινα προϊόντα που εμποδίζουν την κάμψη από το μπλοκ). Κόντρα πλακέ - μια έκδοση του προϋπολογισμού της βάσης, ωστόσο, και η πιο βραχύβια.

Συμπληρωματικό

Το μπλοκ ενός τέτοιου καναπέ μπορεί να είναι δύο τύπων: χωρίς ελατήρια ή σε ελατήρια. Σε καθεμία από τις κατηγορίες υπάρχουν καλές επιλογές που παρέχουν όχι μόνο άνεση κατά τον ύπνο αλλά και τη σωστή θέση του σώματος - χωρίς καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης.

Άνοιξη μονάδα

Ένα τέτοιο μπλοκ είναι κατασκευασμένο από φυσικό ή τεχνητό λάτεξ, ελαστικό αφρού επίπλων δύο τύπων (T και HR), struttofiber και συμπληρώνεται με κοκοφοίνικα (ινών καρύδας), λιγότερο συχνά με τσόχα και πολυεστέρα (και σε διακοσμητικά μαξιλάρια είναι holofiber και synthepooh).

Οι καλύτερες ποικιλίες ενός τέτοιου υποστρώματος αναγνωρίζονται ως αφρός τύπου PU HR και μπλοκ λατέξ. Είναι ανθεκτικά σε φορτία μεγάλου βάρους, δεν σκίζουν και δεν παραμορφώνονται. Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι κάπως κατώτερος από το λατέξ, κοστίζει λιγότερο, αλλά από μόνες του είναι μάλλον ελαστικός.

Επιπλέον, μια μεγάλη ποικιλία του μπλοκ συνδυάζεται, όταν προστίθενται σκληρές ίνες καρύδας στην κορυφή και στον πυθμένα του πληρωτικού. Αυτό το χαλάκι έχει ορθοπεδικό αποτέλεσμα, εξοικονομεί από πόνο στην πλάτη, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για άτομα με υπερβολικό βάρος, καθώς μπορεί να σπάσει.

Springs

Το μπλοκ ελατηρίου διαιρείται σε εξαρτώμενους και ανεξάρτητους τύπους. Τα πρώτα ελατήρια συνδέονται μεταξύ τους, το δεύτερο ξεχωριστά.

Συνολικά υπάρχουν τρεις τύποι ελατηρίου:

 • φίδι?
 • bonnel;
 • ανεξάρτητο τύπο (με "τσέπες").

Φίδι (ή ελικοειδείς πηγές) είναι λιγότερο πρακτικές και τείνουν ταχύτερα από άλλες. Τέτοια ελατήρια βρίσκονται οριζόντια, αποτελούν τη βάση του καναπέ.

Bonnel αποτελείται από στριμμένα ελατήρια, διατεταγμένα κάθετα, διασυνδεδεμένα με το πλαίσιο του πλέγματος. Έτσι ώστε το μπλοκ να μην χτυπά το σώμα, το πάνω, το κάτω και το πλευρικό άκρο συμπληρώνονται με αφρό επίπλων.

Ανεξάρτητες πηγές τοποθετημένα κατακόρυφα. Διακρίνονται από το γεγονός ότι κάθε ένα από αυτά είναι ντυμένο σε μια μεμονωμένη υφασμάτινη θήκη, έτσι ώστε τα χαλύβδινα στοιχεία να μην αγγίζουν το ένα το άλλο. Η ακεραιότητα της μονάδας δικτύου εξασφαλίζεται με τη σύνδεση καλυμμάτων χαρτιού.

Από όλες τις ποικιλίες του ελατηρίου, αυτός είναι ο ανεξάρτητος τύπος που θεωρείται ο καλύτερος, δεδομένου ότι σε οποιαδήποτε θέση του ατόμου (συνεδρίαση, ψέμα), αποκλείεται η νωτιαία παραμόρφωση.

Ταπετσαρίες

Τα γωνιακά μοντέλα με το σύστημα των ακορντεόν είναι κατασκευασμένα από τα ίδια υλικά όπως ολόκληρη η σειρά από επικαλυμμένα έπιπλα. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές ταπετσαρίας παραμένουν φυσικό και οικολογικό δέρμα, δερματίνη:

 • Δερμάτινο καναπέ πρακτική, τέτοια ταπετσαρία είναι εύκολο να σκουπίσει, είναι ανθεκτικό στις μηχανικές βλάβες. Επιπλέον, η υφή είναι διαφορετική (μπορεί να είναι ομαλή, με εκτύπωση και ανακούφιση).
 • Λείαντο λιγότερο πρακτικό, καθώς το στρώμα-δέρμα με εντατική χρήση διαχωρίζεται γρήγορα από τη βάση του υφάσματος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προστατεύσετε τα έπιπλα από τη βρωμιά και την υγρασία.
 • Ομάδα κλωστοϋφαντουργίας Τα ταπετσαρία περιλαμβάνει υλικά όπως κοπάδι, βελούδο, ταπετσαρία επίπλων και ζακάρ. Η ταπετσαρία από ύφασμα είναι πολύ φωτεινή, μπορεί να εκτυπωθεί και έχει πλούσια παλέτα χρωμάτων. Είναι εύκολο να παραλάβετε τέτοιους καναπέδες σε ήδη διαθέσιμα έπιπλα. Το μειονέκτημα της ταπετσαρίας είναι η συλλογή σκόνης, βρωμιάς και υγρασίας. Δεν είναι πρακτικό να χρησιμοποιηθεί, καθώς δημιουργεί γρατζουνιές, κοψίματα και εκδορές γρηγορότερα από άλλα υλικά.

Διαστάσεις

Το μέγεθος του γωνιακού καναπέ μπορεί να είναι διαφορετικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε κατασκευαστής καθορίζει τα δικά του πρότυπα. Κατά μέσο όρο μια προβλήτα μπορεί να είναι περίπου 2 × 2 m, το ύψος της είναι 48-50 cm.

Το βάθος ποικίλλει από 1,6 m έως 2 και περισσότερο. Ορισμένα μοντέλα είναι πολύ ευρύχωρα και μπορούν να φτάσουν σε μήκος 2,4 μ.Ένας μεγάλος καναπές σας επιτρέπει να τοποθετήσετε σε αυτό όχι μόνο δύο, αλλά και τρία άτομα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν χρειαστεί να κανονίσετε τους επισκέπτες.

Κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος - μια προϋπόθεση.

Είναι απαραίτητο το βάθος του κρεβατιού να είναι τουλάχιστον 20-30 εκατοστά περισσότερο από το ύψος, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να χαλαρώσετε σε τέτοια έπιπλα. Το πλάτος είναι εξίσου σημαντικό, ακόμη και αν αγοράσετε έναν μικρό καναπέ. Τουλάχιστον 20 cm σε κάθε πλευρά πρέπει να είναι.

Κριτικές

Γωνιακοί καναπέδες με το μηχανισμό του "ακορντεόν" θεωρούνται καλό έπιπλα. Αυτό αποδεικνύεται από τις πολυάριθμες αναθεωρήσεις που έμειναν στο Διαδίκτυο. Ο μηχανισμός σχεδιασμού είναι πολύ βολικός, εύκολος και ασφαλής στο μετασχηματισμό. Τα σχόλια δείχνουν ότι τέτοιοι καναπέδες εξοικονομούν σημαντικά τη χρήσιμη περιοχή οποιουδήποτε δωματίου, που βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στη γωνία.

Οι απόψεις είναι διφορούμενες σχετικά με το μπλοκ του καναπέ. Κάποιοι προτιμούν την άνοιξη, μιλούν για την ανθεκτικότητα τέτοιων κατασκευών, άλλοι επιλέγουν μοντέλα με αέρινη μονάδα και ορθοπεδικό αποτέλεσμα, τα οποία δεν σκίζουν και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής - έως και 15 χρόνια.

Τα καλά μοντέλα περιλαμβάνουν την Karina, Baron, Denver, Σαμουράι, Ντάλλας, Βενετία, Καρδινάλιο. Αυτά είναι πολύ δημοφιλείς γωνιακές επιλογές που κατασκευάζονται σε μεταλλικό πλαίσιο και διαθέτουν ελαστικό και εύκαμπτο συγκρότημα αφρού πολυουρεθάνης. Αυτά τα σχέδια επιλέγονται για την αξιοπιστία, την ποιότητα, το μοναδικό σχεδιασμό και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Μια λεπτομερής ανασκόπηση του συστήματος του γωνιακού καναπέ "Accordion" μπορεί να προβληθεί στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο