Γωνιακοί καναπέδες στο σαλόνι

Γωνιακοί καναπέδες στο σαλόνι - η καλύτερη λύση για το σχεδιασμό ενός ειδικού δωματίου. Επικαλυμμένα έπιπλα ενός τέτοιου σχεδίου μετασχηματίζουν οποιοδήποτε τύπο δωματίου, φέρνοντας την άνεσή του στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο, για να έχετε ένα άνετο και ολοκληρωμένο ύφος, πρέπει να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες αυτού του έπιπλα, το σχεδιασμό και τη διάταξή του, ανάλογα με το μοντέλο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη το στυλ της επιλεγμένης γωνιακής προβολής του καναπέ.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Γωνιακοί καναπέδες - ένα μοναδικό ταπετσαρισμένο έπιπλο, μια εναλλακτική λύση στα μοντέλα, τα οποία διαφέρουν στη δομή του πλαισίου και έχουν αρκετά πλεονεκτήματα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των καναπέδων είναι η παρουσία της γωνίας. Μπορεί να είναι καθολική (έχοντας τη δυνατότητα αλλαγής από τη μια πλευρά στην άλλη), συνηθισμένη ή νησιωμένη (ένα μοντέλο στο οποίο η γωνία μπορεί να αποτελείται από ένα καναπέ).

Η γωνία του καναπέ δεν είναι τόσο χαρακτηριστικό του όσο το πλεονέκτημα ενός γωνιακού μοντέλου, επειδή χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο καναπές μπορεί να τοποθετηθεί στη γωνία του τοίχου έτσι ώστε να εξοικονομούν κυριολεκτικά κάθε εκατοστό της χρήσιμης περιοχής. Αυτό σας επιτρέπει να οργανώσετε το χώρο ακόμα και σε ένα μικρό δωμάτιο, στο οποίο δεν υπάρχει επιπλέον χώρος, αλλά θέλετε να αυξήσετε οπτικά την περιοχή.

Οι γωνιακοί καναπέδες στο καθιστικό είναι μοναδικοί χάρη στο ότι είναι πολυλειτουργικοί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάνουν μια εξαιρετική δουλειά με τη λειτουργία του επισκέπτη περιοχή, όπου μπορείτε να κανονίσετε τους επισκέπτες ή τα μέλη της οικογένειας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γωνιακοί καναπέδες προβλέπουν μετασχηματισμό, οπότε τοποθετούνται τη νύχτα, σχηματίζοντας ένα πλήρες κρεβάτι.

Επιπλέον, τα μοντέλα σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η επιφάνεια του κρεβατιού να είναι πάντα άνετη και επίπεδη.

Τα γωνιακά μοντέλα καναπέδων είναι πολύ άνετα. Εάν πλησιάζετε σωστά την επιλογή των χαλιών, ο ύπνος δεν θα είναι μόνο γαλήνιος αλλά και σωστός, ο οποίος είναι σημαντικός για τη σπονδυλική στήλη, το ημερήσιο φορτίο του οποίου είναι πολύ υψηλό τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τέτοια επικαλυμμένα έπιπλα στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ένα βολικό μηχανισμό αναδίπλωσης,χάρη στο οποίο ο γωνιακός καναπές μετατρέπεται σε πλήρες κρεβάτι σε δευτερόλεπτα. Ως εκ τούτου, ανεξάρτητα από το είδος των χώρων, αυτά τα έπιπλα είναι σε μεγάλη ζήτηση μεταξύ των αγοραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και ένας έφηβος μπορεί να αντιμετωπίσει την πλειοψηφία των μοντέλων μετασχηματισμού, επειδή οι μηχανισμοί δεν είναι μόνο εύκολο να εργαστούν, αλλά και ασφαλείς.

Γωνιακοί καναπέδες - άνετα επικαλυμμένα έπιπλα, τα οποία μπορούν να έχουν διαφορετικούς βαθμούς ακαμψίας (μαλακά, μετρίως σκληρά και βέλτιστα σκληρά). Ανάλογα με τις προτιμήσεις, μπορείτε να επιλέξετε τη γωνιακή επιλογή με μασάζ ή ορθοπεδικό αποτέλεσμα. Τέτοιες κατασκευές δεν είναι θεραπευτικές, ωστόσο, θεωρούνται καλή πρόληψη ασθενειών της πλάτης, του λαιμού και των άκρων.

Σήμερα, η επιλογή μοντέλων γωνιακών καναπέδων είναι πολύ διαφορετική. Αυτό σας επιτρέπει να αγοράσετε την αγαπημένη σας επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις ενός συγκεκριμένου δωματίου, το στυλ του και τα υπάρχοντα έπιπλα. Έτσι μπορείτε να δώσετε έμφαση στην ιδέα του σχεδιασμού ή να επισημάνετε το εσωτερικό με μια κομψή προφορά, χωρίς να διαταράσσετε την αρμονία της γενικής εμφάνισης.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των γωνιακών καναπέδων είναι η συμπαγής όταν διπλώνεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, φαίνονται καθαρά και δεν γεμίζουν το δωμάτιο.Επιπλέον, τα μοντέλα είναι μοναδικά στο ότι για τον μετασχηματισμό συχνά δεν χρειάζονται μεγάλο ελεύθερο χώρο.

Με όλα τα πλεονεκτήματα, ορισμένα μοντέλα έχουν ένα μικρό μειονέκτημα. Δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση όλων των μοντέλων κοντά στον τοίχο για να χαμηλώσετε ελεύθερα το ερεισίνωτο. Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μηχανισμού μετασχηματισμού.

Ανάλογα με τα υλικά συστατικά των γωνιακών καναπέδων, διαφέρουν σε αξία. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο έτσι ώστε να είναι βολικό, άνετο και φθηνό.

Τύποι και μορφές

Γωνιακοί καναπέδες στο καθιστικό είναι διαφορετικοί. Στις συνθήκες ανταγωνισμού, οι εταιρείες κατασκευής επίπλων παράγουν μια σειρά που επηρεάζει όχι μόνο τη γενική εμφάνιση αλλά και τη λειτουργικότητα.

Το συνηθισμένο μοντέλο ενός ξεδιπλωμένου καναπέ δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τις επιλογές. Σήμερα, ακόμη και το πιο συνηθισμένο είδος καναπέ έχει διαφορετική έννοια (για παράδειγμα, η γωνία μπορεί να αντιμετωπίσει με τη λειτουργία του πολυθρόνα στα ευρύχωρα συρτάρια μπορεί να διπλωθεί κρεβάτι και άλλα πράγματα που καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά χρησιμοποιείται μόνο περιστασιακά).

Τα πιο δημοφιλή είδη γωνιακών καναπέδων περιλαμβάνουν μοντέλα με:

 • τραπέζι μπαρ
 • οθωμανική
 • λειτουργικά υπολείμματα υποβραχιόνων
 • πλευρικά ράφια
 • χωρίς πλευρικά εξαρτήματα
 • δομοστοιχειωτές κατασκευές
 • μοντέλα με φαρδιά υποβραχιόνια, τα οποία δημιουργούν τη δυνατότητα πρόσθετης οργάνωσης του χώρου εργασίας.

Τα μοντέλα με ευρεία μπράτσα είναι πολύ δημοφιλή: Σήμερα είναι το επίκεντρο δημιουργικών δημιουργών. Για τέτοιες κατασκευές αναπτύσσονται ειδικά επιθέματα από διαφορετικά υλικά (κόντρα πλακέ, κλωστοϋφαντουργικά, πλαστικά, γέμιση), τα οποία είναι πρωτότυπα διοργανωτές και μετατρέπουν το καθολικό υποβραχιόνιο σε μίνι τραπέζι για εργασία, ανάγνωση βιβλίων, μικρό τραπέζι για πρωινό και σας επιτρέπουν να καθορίσετε μια λάμπα γραφείου.

Όσον αφορά τα πρόσθετα μπλοκ που συνδέουν το ευθύ τμήμα και τη γωνία, ο σχεδιασμός τους δεν είναι λιγότερο διαφοροποιημένος. (μπορεί να είναι γωνιακές κόγχες, τραπέζια τσαγιού). Η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργικότητα των υποβραχιόνων είναι τα ράφια. Οτιδήποτε μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτά, και τα απαραίτητα στοιχεία θα είναι πάντα στο χέρι, αν είναι απαραίτητο.

Αυτά τα υποβραχιόνια είναι συνήθως μαλακά και είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με τα κύρια μπλοκ (κάθισμα και πίσω).

Σύμφωνα με τον τύπο κατασκευής, οι γωνιακοί καναπέδες είναι πτυσσόμενοι, ολισθαίνοντες (roll-out), μη πτυσσόμενοι. Ανάλογα με το μοντέλο, έχουν κανονική, μακρά ή χαμηλή πλάτη. Μερικές φορές στις συλλογές εταιρειών επίπλων υπάρχουν επιλογές με υψηλή πλάτη.

Ορισμένα μοντέλα έχουν σταθερή άκαμπτη πλάτη και συμπληρώνονται με μαλακά αρθρωτά μαξιλάρια.

Επιπλέον, το ίδιο το σχήμα του καναπέ είναι διαφορετικό:

 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό είναι ένα γνωστό κλασικό με μια σωστή γωνία, που αποτελείται από δύο - το πολύ τρία μέρη. Συνήθως σε τέτοιες κατασκευές μετασχηματίζεται ένα μεγάλο κομμάτι, που αποτελεί μια γεμάτη αγκυροβόλιο μαζί με μια γωνιακή λεπτομέρεια.
 • Μεταξύ των επιλογών του νησιού δεν είναι λιγότερο ποικιλία. Στη σειρά υπάρχουν ενδιαφέροντα, μακρά μοντέλα, τα οποία εκτός από το πτυσσόμενο μέρος έχουν από πέντε μονάδες και πολλά άλλα. Αυτό σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε άνετα τους επισκέπτες, οι καναπέδες είναι ευρύχωροι, καθώς είναι εξοπλισμένοι με μεγάλο αριθμό ευρύχωρων συρταριών σεντονιών. Ακόμη και η γωνιά τους μπορεί να έχει μια θέση ή ράφια (για βιβλία, CD ή άλλα χρήσιμα πράγματα).
 • Επιπλέον, αξιοσημείωτα και γωνιακά παράθυρα κόλπωνσχεδιασμένο για το παράθυρο του κόλπου σε σχήμα και μέγεθος.Πιο συχνά, τα μοντέλα αυτά γίνονται στην τάξη, αφού βασικά το σχήμα αυτών των δομών είναι ατομικό και διαφέρει από τα πρότυπα των επιχειρήσεων επίπλων. Σε αντίθεση με τον αναλογικό, ο γωνιακός καναπές δεν μπορεί να γεμίσει συμμετρικά την περιοχή της προεξοχής, έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σχεδιασμός του μοιάζει με ορθογώνια γωνία.

Μηχανισμοί αναδίπλωσης

Ο μετασχηματισμός του καναπέ είναι μια από τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων. Στην πραγματικότητα, οι καναπέδες είναι ευθεία και η γωνία του μετασχηματισμού δεν εμπλέκεται, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κρεβατιού.

Κάτω από το γωνιακό στοιχείο υπάρχει κουτί πλυντηρίου.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανισμών γωνιακού καναπέ:

 • Ένα βιβλίο - το μοντέλο μετατρέπεται ανυψώνοντας το κάθισμα ενώ ταυτόχρονα χαμηλώνει την πλάτη (μια απλή κλασική μέθοδος μετασχηματισμού).
 • Eurobook - ένα τροποποιημένο βιβλίο: το κάθισμα ανεβαίνει και ταυτόχρονα ωθείται προς τα εμπρός, στη συνέχεια χαμηλώνει στο πάτωμα, μετά το οποίο περιστρέφεται πάνω από την πλάτη και χαμηλώνει προς τα κάτω.
 • Κλικ-klyak - ένα σύστημα παρόμοιο με το βιβλίο: το κάθισμα αρχικά ανεβαίνει μέχρι το κτύπημα, ενώ ταυτόχρονα χαμηλώνει την πλάτη και έπειτα προς τα κάτω.
 • Δελφίνι - μια παραλλαγή στην οποία η πρόσθετη μονάδα είναι κρυμμένη στο πλαίσιο κάτω από το κάθισμα. απλά: πρέπει να τραβήξετε το βρόχο, να στρέψετε τη μονάδα κάτω από το κάθισμα προς τα εμπρός και στη συνέχεια να την σηκώσετε στο επιθυμητό ύψος, σχηματίζοντας ένα πλήρες κρεβάτι.
 • Ακορντεόν - ένα σχέδιο που ξεδιπλώνεται σαν γούνινα ακορντεόν: το κάθισμα τραβιέται προς τα εμπρός, ενώ η διπλή πλάτη, που συνδέεται με το κάθισμα, θα αποσυντεθεί αυτόματα.
 • Τηλεσκόπιο - ένα πρωτότυπο μηχανισμό για την προώθηση του καθίσματος με την επακόλουθη μεταφορά πτυχίδων από το άνω τμήμα του σε μια ανοιχτή μάσκα με ράγες ·
 • Puma - ένα απλό σύστημα που μοιάζει με ένα ευρωπαϊκό βιβλίο: το κάθισμα ανασηκώνεται και ταυτόχρονα τραβιέται προς τα εμπρός, πέφτει στο πάτωμα (το δεύτερο μπλοκ καθίσματος ανεβαίνει στο επιθυμητό ύψος και η πλάτη παραμένει στη θέση του).
 • Αμερικάνικο πτυσσόμενο κρεβάτι - ένα ενδιαφέρον σύστημα στο οποίο πρέπει να σηκώσετε την πλάτη και να το τραβήξετε προς το μέρος σας, χαμηλώνοντας το κάθισμα και την πλάτη, ανοίγοντας το κρεβάτι ύπνου (το πίσω μέρος και το κάθισμα κάτω από αυτό).
 • Γαλλική κούνια - μια εναλλακτική λύση στο αμερικάνικο πτυσσόμενο κρεβάτι με μια μικρή διαφορά: αφαιρέστε πρώτα τα δομοστοιχεία από το κάθισμα, έπειτα σηκώστε το κάθισμα μέχρι το επιθυμητό ύψος και στη συνέχεια ξεδιπλώστε τα στοιχεία του κρεβατιού ύπνου.

Με την αποπλάνηση, οι μηχανισμοί που μπορούν να αφαιρεθούν χρειάζονται περισσότερη προσοχή: εάν ο τάπητας είναι στο πάτωμα, ο σωρός μπορεί να φράξει κατά τη διάρκεια των κυλίνδρων. Στο σύστημα δίπλωσης τοποθετούνται στο πάτωμα μεταλλικά στοιχεία, επομένως για τέτοιες κατασκευές η επιφάνεια δαπέδου δεν είναι σημαντική.

Στυλ

Γωνιακοί καναπέδες είναι σε θέση να φέρει στη συνολική εμφάνιση του δωματίου την ατμόσφαιρα της άνεσης στο σπίτι. Συχνά, είναι οι πινελιές του καθιστικού, γι 'αυτό επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τη σχεδιαζόμενη ιδέα για να το επιδείξουν. Η επιλογή της σωστής επιλογής είναι μια γρήγορη επιλογή: ορισμένα μοντέλα είναι τόσο ευπροσάρμοστα ώστε μπορούν να χωρέσουν σε διαφορετικό εσωτερικό στυλ (για παράδειγμα, κλασικό, μοντέρνο και μινιμαλισμό).).

Συχνά, καναπέδες με γωνία αλλάζουν ακόμη και τη διάθεση ενός δωματίου. Είναι φωτεινά στοιχεία από μοντέρνα, νεο-μπαρόκ, γοητεία, chebbi-chic και ακόμη και αραβικά θέματα. Συχνά οι ίδιοι θέτουν το επιθυμητό υπόβαθρο, είναι μια έντονη αντίθεση με το σαλόνι.

Το μόνο που χρειάζονται σε αυτή την περίπτωση είναι να υποστηρίξουν το στυλ μέσω άλλων ειδών εσωτερικού ή ταπετσαρίας, ζωγραφικής, κουρτίνες.

Διαστάσεις

Γωνιακοί καναπέδες στο σαλόνι έχουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Δεν είναι μόνο οικεία πρότυπα,σχεδιασμένο για απλά και μικρά διαμερίσματα. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν επιλογές για διαμερίσματα στούντιο και αρκετά ευρύχωρους τύπους χώρων.

Αυτοί οι καναπέδες είναι μη τυποποιημένοι και, κατά κανόνα, αρκετά μεγάλοι (3 μέτρα ή περισσότερο).

Ωστόσο, τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι παγκόσμια μοντέλα για δύο και τρία μέρη. Ανάλογα με το γεγονός ότι κάθε εταιρεία επίπλων έχει τα δικά της πρότυπα, τα μεγέθη των δομών είναι διαφορετικά. Κατά μέσο όρο, το κρεβάτι ύπνου για τα δύο είναι 200x200 cm, 210x210 cm, 210x240 cm και περισσότερο. Μικροί καναπέδες σε ξεδιπλωμένη μορφή από κρεβάτια με χώρο ύπνου 180x200 cm, 160x200 cm, 140x200 cm.

Υλικά

Οι γωνιακοί καναπέδες για το σαλόνι είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα, ξύλο, κόντρα πλακέ, γέμισμα και ταπετσαρίες. Βασικά, οι καναπέδες με πλαίσιο έχουν βασικό μέταλλο, πλέγμα από ξύλο (ελαστικό πλέγμα) ή μεταλλική δομή (βάση ελατηρίου), καλύμματα επενδυμένα με καλύμματα. Το περιτύλιγμα είναι ένα από τα κύρια συστατικά του γωνιακού καναπέ. Η διάρκεια ζωής κάθε μοντέλου εξαρτάται από αυτό.

Υπάρχουν δύο τύποι καθισμάτων μπάρες και πλάτες: χωρίς ελατήρια και ελατήρια.

Άνοιξη μονάδα

Η συσκευασία τύπου Springless είναι μια σύγχρονη εναλλακτική λύση για τις μονάδες ελατηρίων.Σήμερα, τα υλικά πλήρωσης καναπέδων κατασκευάζονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών, γεγονός που εξαλείφει την ταχεία συσσώρευση του υλικού και εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής των στρώσεων.

Χάρη στα πληρωτικά, το κάθισμα και η πλάτη είναι εξαιρετικά μαλακά.

Κατά τύπο εκτέλεσης ένα μπλοκ χωρίς ελατήρια είναι:

 • μονολιθικό - όταν χρησιμοποιείται στερεό στρώμα από το ίδιο υλικό.
 • σε συνδυασμό - αποτελούμενη από μια σταθερή βάση μέσα, συμπληρωμένη από πάνω και κάτω με άλλο υλικό που προσδίδει την επιθυμητή ακαμψία,
 • ζαχαροπλαστική - μια δομή που δεν έχει πυρήνα και είναι φύλλα του ίδιου πάχους (3-4 cm), αλλά από διαφορετικό υλικό, κολλημένο με ειδική κόλλα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευασίας χωρίς άνοιγμα:

 • φυσικό λατέξ.
 • συνθετικό λάτεξ.
 • αφρός πολυουρεθάνης.
 • βούρτσα καρύδας?
 • holofiber?
 • struttofiber;
 • συνθετικό οινοποιείο?
 • sintepukh;
 • αισθάνθηκε.
7 φωτογραφία

Κάθε τύπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και αναπτύσσεται λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά φορτία:

 • Πατάκια από λατέξ προβλέπουν διαφορετικά επίπεδα πίεσης του σώματος. Διακρίνονται από μια πορώδη δομή, που έχει κυψέλες σε σχήμα κυλίνδρων.
 • Αφρώδη πολυουρεθανικά χαλάκια κάπως πιο εύκολο και λιγότερο ανθεκτικό, αλλά με τη σωστή επιλογή θα εξυπηρετήσει έως και 12 χρόνια (ένα μπλοκ λατέξ σχεδιασμένο για 15 χρόνια).
 • Coira πιο συχνά είναι ένα συστατικό του συνδυασμού μπλοκ, δεδομένου ότι το ίδιο το πληρωτικό μπορεί να σπάσει κάτω από το βαρύ φορτίο.
 • Sintepon, holofiber και struttofiber χρησιμεύουν ως προσθήκες μπλοκ, παρέχοντας την απαραίτητη απαλότητα.
 • Sintepon και sintepukh χρησιμοποιούνται συχνότερα σε επιπλέον μαξιλάρια, αν και σε ορισμένα μοντέλα καναπέδων, οι κατασκευαστές τα χρησιμοποιούν και στη μονάδα.

Σχετικά με αυτά και άλλα υλικά θα πει λεπτομερέστερα το παρακάτω βίντεο.

Springs

Οι γωνιακοί καναπέδες με την μονάδα ελατηρίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: εξαρτώμενος και ανεξάρτητος. Σε δύο περιπτώσεις, αυτά είναι στριμμένα χαλύβδινα στοιχεία τοποθετημένα κατακόρυφα. Η διαφορά στην κατασκευή είναι ότι στην πρώτη περίπτωση τα ελατήρια συνδέονται μεταξύ τους και ο σκελετός με ένα πλέγμα, και στη δεύτερη, η σύνδεση γίνεται μέσω μεμονωμένων υφασμένων καλυμμάτων που φοριούνται σε κάθε ελατήριο του μπλοκ.

Ο καλύτερος από τους δύο τύπους είναι ένα χαλάκι με ανεξάρτητα ελατήρια. Είναι αυτή η μονάδα που δημιουργεί τη σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης, ανεξάρτητα από το αν ένα άτομο κάθεται ή βρίσκεται. Κάθε άνοιξη κάμπτεται από μόνη της, δεν οδηγεί μακριά γύρω.

Και αν θεωρήσουμε ότι τα ελατήρια συμπληρώνονται από ένα άκαμπτο στεγανοποιητικό παρέμβυσμα,τότε μια τέτοια μονάδα μπορεί να είναι μια αξιόλογη εναλλακτική λύση στα ορθοπεδικά στρώματα.

Το μειονέκτημα των εξαρτημένων ελατηρίων είναι ο σχηματισμός κύματος υπό φορτίο. Εάν δύο άνθρωποι κοιμούνται στον καναπέ, ένας από αυτούς θα κυλήσει στον άλλο. Επιπλέον, ο σχηματισμός της οπής θα οδηγήσει σε μια αφύσικη στάση του σώματος, η οποία είναι επιβλαβής για τη σπονδυλική στήλη, εξαλείφει τη σωστή ανάπαυση και τον ανενόχλητο ύπνο. Ως εκ τούτου, στη βάση του καναπέ θα πρέπει να είναι οπλισμός θωρακισμένο (έτσι ώστε το στρώμα δεν λυγίσει).

Ταπετσαρίες

Το υλικό ταπετσαρίας των γωνιακών καναπέδων για το σαλόνι διακρίνεται από την ποικιλία της σειράς πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται:

 • Η ταπετσαρία από γνήσιο δέρμα είναι ένα από τα αγαπημένα. Τέτοιες καναπέδες θα φαίνονται πολυτελή σε κάθε σαλόνι. Επιπλέον, αυτό το υλικό είναι πιο πρακτικό και αξιόπιστο από άλλα σε λειτουργία. Είναι ανθεκτικό στην τριβή, μηχανική βλάβη, δεν επιτρέπει τη σκόνη, τη βρωμιά και την υγρασία.
 • Ωστόσο, η δερμάτινη ταπετσαρία αυξάνει σημαντικά το κόστος του μοντέλου, έτσι οι κατασκευαστές παράγουν ανάλογα με την ταπετσαρία του οικολογικού δέρματος και της δερματίνης. Είναι κάπως κατώτερα από τα δερμάτινα υλικά ταπετσαρίας, αλλά πιο πρακτικά από τα κλωστοϋφαντουργικά καλύμματα.
 • Το ύφασμα ταπετσαρίας είναι πολύ διαφορετικό και πολύχρωμο. Δεν είναι τόσο αριστοκρατικό όσο το δέρμα, αλλά δίνει πολλές ευκαιρίες για το σχεδιασμό, που εκτελούνται από κοπάδι, βελούδο, ζακάρ και ταπετσαρία επίπλων.Επιπλέον, το ύφασμα περνάει τη σκόνη, τη βρωμιά και την υγρασία, τόσο συχνά για τους καναπέδες αυτούς καπελάκια ή ειδικά καλύμματα.

Χρώματα

Οι χρωματικές αποφάσεις των γωνιακών καναπέδων είναι πολύπλευρες. Τα μοντέλα μπορούν να έχουν διαφορετικά χρώματα και σχέδια, με εξαίρεση τα μελάνια οξέος που παραβιάζουν οποιοδήποτε στυλ. Η έμφαση του χρώματος είναι η αρχοντιά του.

Η απόχρωση μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά πρέπει να είναι διαφορετική καθαρότητα, να μην περιέχει ακαθαρσίες.

Οι ουδέτεροι και κλασικοί τόνοι παραμένουν αγαπημένοι της εποχής.. Και αν το λευκό είναι σήμερα αναγνωρισμένο ως μη πρακτικό, τότε το φως γκρι, καφέ, μπεζ και καφέ είναι στο προσκήνιο. Τέτοιες αποχρώσεις είναι πιο απαιτητικές από άλλες, αφού ταιριάζουν απόλυτα σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ και δεν παραβιάζουν την αρμονία του σχεδιασμού, αν επιλεγούν στα υπάρχοντα έπιπλα.

Μεταξύ των χρωμάτων χρώματος, τα μοντέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες: τερακότα, ανοιχτό πράσινο, μπορντό, σοκολάτα, μπλε-γκρίζα, αμμώδης, μπλε αραβόσιτος και κακάκι, ελιές.

Πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο;

Η επιλογή του γωνιακού καναπέ στο σαλόνι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Είναι σημαντικό τα έπιπλα να διαμορφώνονται με στυλ, δίνοντας στο σαλόνι μια προσωπικότητα.Τότε μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και το πιο μέτριο εσωτερικό, εάν είναι απαραίτητο, διαιρώντας τον χώρο σε λειτουργικές ζώνες.

Η προσέγγιση για την αγορά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με εξωτερικούς δείκτες και συμπάθεια. Είναι σημαντικό να αγοράσετε ένα μοντέλο όσον αφορά τη λειτουργικότητα και την ευκολία. Και αποτελείται από πολλούς υποχρεωτικούς παράγοντες:

 • καναπέ ραντεβού (επιλογή επισκεπτών, καθιστικό, καναπέ-κρεβάτι).
 • μοντέλο που ταιριάζει με το στυλ του δωματίου ή ήδη υπάρχοντα έπιπλα στο δωμάτιο (για παράδειγμα, ο καναπές στο νεο-μπαρόκ στυλ δεν ταιριάζει στο στυλ του μινιμαλισμού του δωματίου, το αραβικό θέμα του καθιστικού δεν δέχεται σύγχρονα μοντέλα κ.λπ.).
 • σωστή επιλογή πλαισίου (το κόντρα πλακέ στη βάση είναι απαράδεκτο, είναι σημαντικό ότι ο καναπές ήταν σε μεταλλικό σκελετό και δεν είχε πλέγμα με ελατήρια στη βάση του, αλλά πλέξιμο πανοπλία)?
 • βολικό, αξιόπιστο, ασφαλές και απλό μηχανισμό μετασχηματισμού με μικρό φορτίο στο σώμα κατά τη λειτουργία (συναρμολόγηση και ξεδίπλωση).
 • άψογη πρόοδος του μηχανισμού μετασχηματισμού (ακόμη και η παραμικρή χαλαρότητα είναι απαράδεκτη, καθώς πρόκειται για γάμο και θα προκαλέσει μείωση της διάρκειας ζωής, με αποτέλεσμα την ταχεία αποτυχία του συστήματος και την ανάγκη αντικατάστασής του) ·
 • Τύπος πλήρωσης "σωστή" (είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο παραπέτασμα που να μπορεί να στηρίξει το επιθυμητό βάρος και να εξασφαλίσει τη σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης σε οποιαδήποτε θέση - καθιστή ή ξαπλωμένη).
 • διαθεσιμότητα ευρύχωρων συρταριών ρούχων και άλλα στοιχεία (ορισμένες λειτουργίες που σας επιτρέπουν να οργανώσετε το χώρο στο μέγιστο, για να απελευθερώσετε το δωμάτιο από περιττά στοιχεία).
 • υψηλής ποιότητας και πρακτικό μοντέλο ταπετσαρίας (εξαιρούνται οι κλωστοϋφαντουργικές επιλογές από λεπτό ύφασμα που επιτρέπει την υγρασία, δεν παγιδεύουν τη σκόνη και τη βρωμιά).
 • που ταιριάζουν με τις λύσεις χρώματος ιδέες σχεδιασμό και τα χρώματα του καναπέ (η σκιά ή το χρώμα του γωνιακού καναπέ πρέπει να είναι ο ίδιος τόνος με οποιοδήποτε αντικείμενο του εσωτερικού χώρου).
 • υγιεινό υλικό πλήρωσης μπλοκ με αντιμικροβιακό και αντι-αλλεργιογόνο εμποτισμό (δεν θα ερεθίσουν το δέρμα, το οποίο είναι σημαντικό για μια καλή ξεκούραση και έναν ξεκούραστο ύπνο)?
 • σωστή επιλογή του καναπέ, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος (για πολυτελή έπιπλα και ταπετσαρίες δεν χρειάζεται μόνο μια κομψή, αλλά μια κατάλληλη επιλογή καναπέ premium).

Η επιθεώρηση του μοντέλου πρέπει να είναι διεξοδική. Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε πολλές φορές τη λειτουργία του μηχανισμού μετασχηματισμού.εξετάστε το υλικό και το σχήμα των υποβραχιόνων, έτσι ώστε να μην μπορούν να τραυματιστούν εάν υπάρχει έλλειψη χώρου καθιστικού.

Πώς να τοποθετήσετε;

Γωνιακά μοντέλα καναπέδων μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε. Σήμερα, οι κατασκευαστές κατασκευάζουν σχέδια τέλεια τοποθετημένα στο μικρό σαλόνι του Χρουστσόφ και σε ένα απλό διαμέρισμα με δωμάτιο 16-18 τετραγωνικών μέτρων. m Τέτοιες καναπέδες ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση, που εγκατασταθούν όχι μόνο σε έναν τοίχο ή ένα παράθυρο:

 • Εάν η περιοχή του καθιστικού επιτρέπει, μπορείτε να βάλετε έναν γωνιακό καναπέ στο κέντρο του δωματίου, οριοθετώντας την περιοχή του δωματίου.
 • Εάν υπάρχει ένα παράθυρο κόλπων στο σαλόνι, είναι ακόμα καλύτερο: ο καναπές θα ταιριάζει καλά με τον χώρο που προορίζεται γι 'αυτό, χωρίς να ενοχλείται η γενική διάταξη των επίπλων.
 • Εάν θέλετε να τοποθετήσετε έπιπλα δίπλα στο παράθυρο, θα πρέπει να αφήσετε μια μικρή ποσότητα χώρου μεταξύ του καναπέ και του παραθύρου: αυτό είναι απαραίτητο για την ευκολία του μετασχηματισμού και τη δυνατότητα προσέγγισης του παραθύρου.
 • Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο δωμάτιο για τη μετατροπή ενός γωνιακού καναπέ, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο μεγάλου μήκους που θα τοποθετηθεί 1-1,5 μέτρα προς τα εμπρός, σχηματίζοντας έτσι έναν επαρκώς ευρύχωρο χώρο ύπνου για δύο άτομα.

Όμορφες ιδέες σχεδίασης στο εσωτερικό

Οι ιδέες σχεδιασμού καθιστικού με έναν γωνιακό καναπέ είναι ένα ιδιαίτερο θέμα.Δεν είναι επιθυμητό να αντιγράψετε ακριβώς το έτοιμο πρότυπο διάταξης, επειδή πρέπει να επιλέξετε το εσωτερικό ενός συγκεκριμένου ατόμου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις του.

Φωτεινό σαλόνι

Εάν υπάρχουν πολλά παράθυρα στο δωμάτιο, ο γωνιακός καναπές βρίσκεται καλύτερα στο κέντρο, επιλέγοντάς το με το χρώμα των παραθύρων, των τοίχων, της οροφής και των ράφια για βιβλία (λευκή σκιά). Το λευκό χρώμα πηγαίνει καλά με το γκρι, άρα αξίζει να προσθέσετε μια εικόνα σε γκρι τόνους στο πάτωμα, τοποθετώντας ένα βαθύ γκρι χαλί στο πάτωμα, επαναλαμβάνοντας τη σκιά στο χρώμα των μαξιλαριών, κομμάτια επίπλων.

Για να δώσετε έμφαση στα ανοιχτά χρώματα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα καφέ λινέλαιο και να προσθέσετε ένα μαύρο τόνο μέσα από καρέκλες, πολυθρόνες, καπέλα στο υποβραχιόνιο και ένα γλάστρα.

Συμπαγής έκδοση

Εάν ο χώρος στο σαλόνι δεν είναι τόσο πολύ, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν γωνιακό καναπέ δίπλα στον τοίχο. Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του χώρου, αξίζει να χρησιμοποιήσετε σωστά την περιοχή: προσθέστε ράφια στον τοίχο, πάρτε έπιπλα με ένα ευρύχωρο κουτί με λινό, βάλτε ένα ντουλάπι με επιπλέον ράφια. Μπορείτε να οργανώσετε το χώρο σε βάρος του παραθύρου, αφαιρώντας μια λάμπα γραφείου και φρέσκα λουλούδια στο περβάζι.

Για να φανεί μεγαλύτερο το δωμάτιο, οι τοίχοι, το ανώτατο όριο, οι κουρτίνες πρέπει να είναι λευκές.Ο καναπές μπορεί να παραληφθεί σε ένα σκοτεινό, αλλά σιωπηλό χρώμα, επαναλαμβάνοντας τη σκιά σε διάφορα εσωτερικά αντικείμενα (γλάστρα, μοτίβο εικόνας, κάλυμμα βιβλίου). Για να αναβιώσει το σχέδιο, θα χρειαστείτε μπεζ και γκρι τόνους: είναι καλύτερο να διακοσμήσετε τον καναπέ με διακοσμητικά μαξιλάρια.

Η ατμόσφαιρα της άνεσης στο σπίτι

Όσοι αγαπούν τα modular σχέδια των καναπέδων, θα προτιμούσαν την τοποθέτηση του καναπέ στο κέντρο της αίθουσας μπροστά από ένα μεγάλο πλάσμα. Και μπορείτε να βάλετε τα έπιπλα όπως σας αρέσει, ακόμα και σχεδόν τετράγωνο! Το γκρι μοντέλο με χαμηλά πλάτη και μεγάλα μαξιλάρια θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη της οικογένειας, ειδικά εάν είναι διακοσμημένο με πρόσθετα διακοσμητικά χέρια χαρούμενων ηλιουριών και πράσινων αποχρώσεων.

Είναι καλύτερα να αφήνετε τους τοίχους λευκούς, αλλά να τις γεμίζετε με φωτεινές προσθήκες, χωρίς τις οποίες ο σχεδιασμός θα χάσει τη φωτεινότητα (με πίνακες ζωγραφικής, καθρέφτη, κρέμονται σε αντίθεση κουρτίνες). Το δάπεδο είναι καλύτερο να τονίσει ένα σκούρο γκρι χρώμα, και τα έπιπλα - καφέ, "κάτω από το δέντρο." Το πράσινο χρώμα μπορεί να επαναληφθεί με τη βοήθεια πράσινων λουλουδιών.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο