Καναπέδες στο σαλόνι

 Καναπέδες στο σαλόνι

Ένα μοντέρνο σαλόνι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς μια τόσο σημαντική λεπτομέρεια σαν έναν καναπέ. Παρόμοια έπιπλα είναι ένα από τα κύρια αντικείμενα σε αυτά τα δωμάτια. Σήμερα, οι πελάτες αντιμετωπίζουν μια τεράστια ποικιλία διαφόρων καναπέδων, οι οποίες διακρίνονται όχι μόνο από την υψηλότερη ποιότητα αλλά και από την εντυπωσιακή εμφάνιση.

7 φωτογραφία

Ειδικά χαρακτηριστικά

Με τη βοήθεια ενός σωστά επιλεγμένου καναπέ μπορείτε να ρυθμίσετε τον συνολικό τόνο του καθιστικού. Χωρίς τέτοιες λεπτομέρειες, το δωμάτιο δεν θα είναι μόνο κενό, αλλά και χαμηλής λειτουργικότητας.

Αυτό το έπιπλο μπορεί να εκτελέσει πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Για παράδειγμα, σε πολλά μοντέλα σήμερα υπάρχουν προσθήκες όπως μπαρ, συρτάρι ρούχων, ράφι στο υποβραχιόνιο, μηχανισμοί αναδίπλωσης, άνετα προσκέφαλα κλπ.

Κατάλληλο για ένα καθιστικό και έναν υπερσύγχρονο καναπέ, στον οποίο υπάρχει ένα ενσωματωμένο μουσικό κέντρο ή ένα χρηματοκιβώτιο με κλειδαριά συνδυασμού. Τέτοιες επιλογές δεν είναι φθηνές, αλλά με τη βοήθεια τους μπορείτε να δώσετε έμφαση σε ένα κομψό εσωτερικό και να το κάνετε πιο υψηλής τεχνολογίας.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και κοινά είναι οι καναπέδες με μηχανισμούς αναδίπλωσης. Όταν είναι διπλωμένα, είναι συμπαγή και κινητά. Αν επεκταθούν, τότε θα δείτε ένα ευρύχωρο και άνετο κρεβάτι, όπου μπορείτε να φιλοξενήσετε τους φιλοξενούμενους επισκέπτες.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κοιμούνται στους καναπέδες στα σαλόνια. Ιδιαίτερα συχνά αυτή η λύση επιδιώκεται από ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων, στα οποία διάφορα αντικείμενα μεγάλου μεγέθους έπιπλα απλά δεν ταιριάζουν.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν την επιλογή των καταναλωτών όχι μόνο συνήθεις ορθογώνιους καναπέδες, αλλά και πολυτελή μοντέλα σχήματος U και γωνιακές δομές σχήματος L, σε τομή. Τέτοια δείγματα είναι άνετα και ευρύχωρα.

Μην νομίζετε ότι ο γωνιακός καναπές μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Σήμερα είναι δυνατόν να επιλέξετε μοντέλα διαφόρων μεγεθών που θα βρουν τη θέση τους ακόμη και σε ένα μικρό σαλόνι.

Με τη βοήθεια του καναπέ μπορείτε να κάνετε ζώνη στον χώρο.Αυτές οι δεξιώσεις απευθύνονται συνήθως στους ιδιοκτήτες των στούντιο και των διαμερισμάτων ενός δωματίου.

Είδη

Ο καναπές για το σαλόνι μπορεί να είναι απολύτως τίποτα. Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να δείτε μια τεράστια γκάμα υψηλής ποιότητας όμορφα επικαλυμμένα έπιπλα διαφορετικών στυλ.

Ένα από τα πιο περιζήτητα είναι οι κλασικοί ίσιοι καναπέδες. Αυτά τα μοντέλα φαίνονται εξαιρετικά σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις. Οι πιο συνηθισμένες τυποποιημένες επιλογές με υποβραχιόνια και πλάτη μεσαίου ύψους.

Μέχρι σήμερα, τα ελαφριά αντίγραφα, στα οποία δεν υπάρχουν υποβραχιόνια, έχουν μεγάλη ζήτηση. Τις περισσότερες φορές έχουν στρογγυλεμένα σχήματα και φαίνονται πολύ μαλακά.

Στα έπιπλα μπορεί να υπάρχει μόνο ένα υποβραχιόνιο. Αυτή η επιλογή θα είναι πολύ χρήσιμη αν είστε ιδιοκτήτης υψηλής ανάπτυξης. Μπορείτε να βάλετε το κεφάλι σας στη μία πλευρά και να τεντώσετε ήσυχα τα πόδια σας προς τα εμπρός - δεν θα στηριχτούν σε τίποτα.

Συχνά, τέτοιου είδους μοντέλα τοποθετούνται σε παιδικά δωμάτια, καθώς είναι ασφαλή και δεν έχουν αιχμηρές γωνίες ή σκληρά μέρη που μπορείτε να σκοντάψετε ή να τραυματιστείτε.

Τα πολυτελή γωνιακά μοντέλα είναι ένας άλλος δημοφιλής τύπος σαλονιού καναπέ. Έχουν σχήμα U ή σχήμα L. Τέτοια επικαλυμμένα έπιπλα έχουν κομψή μοντέρνα εμφάνιση. Οι γωνιακοί καναπέδες είναι πιο ευρύχωροι και ευρύχωροι από τα ίσια μοντέλα στο στυλ ενός κλασικού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των σχεδίων γωνιών είναι η δυνατότητα εγκατάστασης διαφόρων πρόσθετων. Αυτό μπορεί να είναι ένα μπαρ, μουσικό κέντρο, ράφια, τραπέζι του καφέ και ούτω καθεξής.

Ο γωνιακός καναπές μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ευρύχωρο και μικρό δωμάτιο. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα μοντέλο κατάλληλου μεγέθους. Έτσι, για ένα συμπαγές σαλόνι μπορείτε να πάρετε μια κομψή φωτεινή γωνία που δεν θα πάρει πολύ χώρο.

Κομψή και μοντέρνα στο σαλόνι φαίνεται ακτινωτό μοντέλο. Αυτά τα μοντέλα έχουν στρογγυλεμένο σχήμα. Τις περισσότερες φορές έχουν τουλάχιστον τρία τμήματα. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα τετραπλά προϊόντα. Λιγότερο συνήθης επιλογές τριών διατομών.

Οι κυκλικοί καναπέδες είναι κατάλληλοι για ευρύχωρα δωμάτια. Με τη βοήθεια τέτοιων επίπλων μπορείτε πραγματικά να διακοσμήσετε το δωμάτιο.

Αν σας αρέσουν οι προσαρμοσμένες λύσεις, τότε θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τους ασυνήθιστους καναπέδες διπλής όψεως. Σε τέτοια έπιπλα, τα καθίσματα βρίσκονται και στις δύο πλευρές και τα χωρίζει.

Παρόμοια προϊόντα είναι αρμονικά στο εσωτερικό μόνο στο μοντέρνο στυλ. Για τα κλασικά, δεν είναι απολύτως κατάλληλα, ακόμη και αν είναι διακοσμημένα σε ουδέτερα χρώματα.

Υψηλότερες είναι οι άνετες επιλογές στα πόδια. Αυτά τα μέρη είναι κατασκευασμένα από μια ποικιλία υλικών, αλλά πιο συχνά υπάρχουν έπιπλα με πόδια από ξύλο ή μέταλλο. Η δεύτερη επιλογή είναι βαμμένη, άβαφη ή χρώμιο.

Τα πόδια είναι εξοπλισμένα με ελαφρύ καναπέδες φιλοξενουμένων. Τέτοια μοντέλα μοιάζουν με συμπαγή πάγκους με υποβραχιόνια, πλάτη και μαλακά καθίσματα. Οι επιλογές φωτισμού δεν ταιριάζουν σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, γι 'αυτό πρέπει να επιλέγονται πολύ προσεκτικά.

Διαστάσεις

Για ένα ευρύχωρο σαλόνι εφαρμόστε μεγάλους καναπέδες. Τα κοινά είναι γωνιακά και ωοειδή προϊόντα. Αυτοί οι τύποι επικαλυμμένων επίπλων φαίνονται στερεά και ελκυστικά.

Το μήκος αυτών των επιλογών μπορεί να φτάσει τα 400 cm και το βάθος - 200 cm ή περισσότερο.

Οι περισσότερες φορές υπάρχουν μεγάλοι καναπέδες, το κανονικό μήκος των οποίων είναι 3 μέτρα.

Εάν η περιοχή επιτρέπει, τότε στο σαλόνι μπορείτε να βάλετε έναν τεράστιο καναπέ. Αλλά μην ξεχνάτε ότι τέτοια επικαλυμμένα έπιπλα θα γίνουν αυτόματα το κύριο στοιχείο και η καρδιά του δωματίου, οπότε προσπαθήστε να επιλέξετε την υψηλότερη ποιότητα και το όμορφο μοντέλο.

Το μήκος των εν λόγω μοντέλων συχνά υπερβαίνει τα 450 cm, και το βάθος - 160-250 cm.

Για σαλόνια μικρού μεγέθους, τα μικρά μοντέλα καναπέδων που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και εμποδίζουν το διάδρομο είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα. Συμπαγή αντίγραφα μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος του τοίχου ή στο κέντρο του καθιστικού.

Στενοί και χαμηλοί καναπέδες είναι κατάλληλοι για μικρά δωμάτια. Εάν σε αυτά τα προϊόντα υπάρχει ένα επιπλέον κρεβάτι, τότε είναι συμπαγές και πιο συχνά - μόνο.

Χρώμα διαλύματα

Εξετάστε λεπτομερώς αρκετές ελκυστικές ποικιλίες επικαλυμμένων επίπλων, οι οποίες είναι πρόσφατα σε ζήτηση.

 • Σχεδόν ποτέ δεν βγαίνω από τον κλασικό καφέ ή καναπέ σοκολάτας της μόδας. Αυτό το κομμάτι των επίπλων ταιριάζει απόλυτα σε πολλά στυλ και εσωτερικούς χώρους, γι 'αυτό μπορεί να ονομαστεί και καθολικός.
 • Αποτελεσματική και ελκυστική εμφάνιση καναπέδων με μπλε ταπετσαρία. Τέτοια μοντέλα συνδυάζονται με πολλές αποχρώσεις. Μπορεί να είναι τόσο αντίθετες όσο και ουδέτερες αποχρώσεις επίπλων ή διακόσμησης τοίχου, δαπέδου και οροφής.
 • Οι μοβ και οι λιθόστρωτοι καναπέδες δεν θα αγνοηθούν στο εσωτερικό. Μπορούν να κτυπηθούν με πράσινα ή χρυσά μαξιλάρια, καθώς και τη διακόσμηση του καθιστικού σε παστέλ και χαλαρωτικά χρώματα.
 • Το πράσινο έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Έπιπλα σε ένα παρόμοιο σχέδιο όχι μόνο θα ευχαριστήσουν το μάτι, αλλά και θα έχουν φιλική επικοινωνία και ισορροπία συναισθηματική κατάσταση.
 • Τυρκουάζ καναπέδες μπορεί να καυχηθεί μια όμορφη εμφάνιση, αλλά τέτοια μοντέλα συνιστώνται να εγκατασταθούν σε δωμάτια διακοσμημένα σε φωτεινά χρώματα. Η πυκνή τιρκουάζ απόχρωση σε ένα σκοτεινό περιβάλλον θα "ωθήσει" στα μάτια.
 • Οι αισθησιακές φύσεις θα αγαπούν τον κόκκινο καναπέ. Κατά κανόνα, αυτοί οι τύποι επικαλυμμένων επίπλων τοποθετούνται σε σαλόνια με αντίθεση (λευκά, μπεζ, μαύρα), καθώς οι αποχρώσεις του κόκκινου φαίνονται πιο αρμονικές σε τέτοιες συνθήκες.
 • Τα κλασικά χρώματα είναι λευκά και μπεζ. Οι άνθρωποι συχνά δεν τολμούν να αγοράσουν έπιπλα σε αυτό το σχέδιο, φοβούμενοι ότι θα πάρουν εύκολα βρώμικα και γρήγορα θα χάσουν την αρχική τους εμφάνιση. Ο καναπές με δερμάτινη ταπετσαρία δεν γνωρίζει τέτοια προβλήματα, καθώς οι λεκέδες μπορούν να απομακρυνθούν εύκολα από την επιφάνεια.
 • Αριστοκρατικοί μαύροι καναπέδες. Αυτά τα μοντέλα φαίνονται εξαιρετικά τόσο σε μοντέρνα όσο και σε κλασικά στυλ.
 • Το απαλό και άνετο σαλόνι θα συμπληρώσει τον γαλάζιο καναπέ. Οι γοητευτικές ουράνιες αποχρώσεις φαίνονται καλύτερα σε λευκό φόντο.
 • Όχι για όλα τα σαλόνια χωράνε ένα μαύρο καναπέ. Ευρύχωρα έπιπλα σε αυτό το σχέδιο δεν συνιστάται να εγκατασταθούν σε μικρά δωμάτια με ανεπαρκή φωτισμό, διαφορετικά κινδυνεύετε να δημιουργήσετε ένα πιο ζοφερό εσωτερικό.
 • Οι λάτρεις των φωτεινών και πλούσιων χρωμάτων θα πρέπει να δουν τους πορτοκαλί και κίτρινους καναπέδες. Τέτοιου είδους έπιπλα μπορούν να αναζωογονήσουν το καθιστικό και να το διακοσμήσουν με λεπτές νότες θετικής.
 • Μια ιδιαίτερη γοητεία διαθέτει ένα ροζ καναπέ. Τέτοια έπιπλα δεν ταιριάζουν σε σκούρα και ζοφερά δωμάτια. Για έναν όμορφο ροζ καναπέ, ένα καλά φωτισμένο σαλόνι σε ουδέτερους ή χιονισμένους τόνους είναι ιδανικό.
 • Το χρώμα της ελιάς, του φιστικιού και της μουστάρδας έχει ιδιαίτερη γοητεία. Επικαλυμμένα έπιπλα αυτού του χρώματος φαίνονται άνετα. Μπορεί να τοποθετηθεί στο σαλόνι, διακοσμημένο σε κίτρινο, γκρι, πράσινο, καραμέλα, μπεζ και λευκό.
 • Όχι όλα τα καθιστικά θα χωρέσουν έναν καναπέ από τερακότα. Αυτό το κομμάτι των επίπλων φαίνεται καλό σε ένα σύνολο με τοίχους που έχουν ένα ελαφρύ και υποτονικό φινίρισμα. Σε φωτεινά και κορεσμένα σύνολα, αυτό το χρώμα θα φαίνεται ασύμφορο.
 • Το χτύπημα των τελευταίων ετών είναι ένας καναπές μέντας. Έπιπλα σε αυτό το συνδυασμό χρωμάτων φαίνεται φρέσκο ​​και πρωτότυπο, αλλά είναι ένα εμπορικό σήμα, όπως τα λευκά μοντέλα.
 • Ο κόκκινος καναπές θα φανεί εξαιρετικός ακόμη και αν η διακόσμηση του καθιστικού είναι σε αντίθεση. Για παράδειγμα, ένα δερμάτινο τριπλό παράδειγμα στα μεταλλικά πόδια μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στον πλούσιο μπλε τοίχο.

Υλικό

Το γνήσιο δέρμα, το δερματόνι ή το ύφασμα χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση καναπέδων.

Το πιο υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό υλικό είναι δέρμα φυσικής προέλευσης. Καναπέδες με τέτοιες ταπετσαρίες χρησιμεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν χάνουν την οπτική τους έκκληση.

Το φυσικό υλικό είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά. Αλλά οι πραγματικοί δερμάτινοι καναπέδες είναι ακριβοί. Τα έπιπλα που είναι επικαλυμμένα με δέρμα ή δέρμα είναι λιγότερο δαπανηρά. Εξωτερικά, τα υλικά αυτά είναι με πολλούς τρόπους παρόμοια με τα φυσικά, αλλά είναι λιγότερο ανθεκτικά. Δεν τους αρέσουν οι σταγόνες θερμοκρασίας και οι ζημιές παραμένουν εύκολα στην επιφάνεια τους.

Ecoskin πιο μαλακό και πιο απαλό από το δερματό. Σήμερα, τέτοιες πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραγωγή επίπλων, καθώς είναι φθηνές και ελκυστικές.

Δημοφιλή σήμερα και καναπέδες ύφασμα.Για ταπετσαρίες επίπλων, τα πιο ανθεκτικά υφάσματα, όπως το κοπάδι, το βελούδο, το βελούδο και το ψάθα, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Σχεδιασμός

Σκεφτείτε μερικούς αρμονικούς συνδυασμούς καναπέδων στο εσωτερικό του καθιστικού.

 • Ένας μεγάλος καναπές σχήματος U σε σκούρο γκρι ή μαύρο μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, απέναντι από τα παράθυρα. Τέτοια επικαλυμμένα έπιπλα θα φαίνονται αρμονικά σε ένα φόντο από λευκούς τοίχους και ένα μπεζ δάπεδο, που θα συμπληρώνεται από ένα fleecy χαλί χρώματος creme brulee. Αξίζει να κάνετε μια εσωτερική διακόσμηση σε πορτοκαλί τόνους (αγγεία, πίνακες, κλπ.).
 • Ένας λευκός καναπές σχήματος L με μαξιλάρια κόκκινου και μοβ θα βρει τη θέση του στο σαλόνι με λευκούς ή κρέμαχους τοίχους, ένα δάπεδο διακοσμημένο με ένα ελαφρύ μπεζ στρωματοποιημένο και μια χιονισμένη οροφή. Το εσωτερικό θα πρέπει να τελειώσει με έναν όμορφο κόκκινο πολυέλαιο, μια καθρέφτη με ντουλάπες, ξύλινα ράφια και μεγάλες τοιχογραφίες πάνω από τον καναπέ.
 • Ο καναπές από δέρμα κρέμας θα φανεί εντυπωσιακό ενάντια στους σκοτεινούς τοίχους και το γκρίζο δάπεδο, με επένδυση από ματ πλακίδια. Απέναντι από τα έπιπλα, μπορείτε να βάλετε έναν καφέ μαύρο καφέ πίνακα και να βάλετε ένα μπεζ τάπητα με ένα ψηλό σωρό κάτω από αυτό. Αραιώστε την ζοφερή κατάσταση θα πρέπει να σχεδιάσετε έναν από τους τοίχους με λευκό χρώμα και διακοσμητική μονόχρωμη εικόνα.
 • Ένας μοβ καναπές καναπές μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα μικρό σαλόνι με τοίχους κρέμας και ένα καφέ laminate πάτωμα. Τα ελαφρά έπιπλα για βιβλία πρέπει να κρεμαστούν πάνω από τα έπιπλα και ένα ασυνήθιστο λευκό τραπέζι πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι από αυτό.
 • Τυρκουάζ καναπέ θα φανεί εντυπωσιακό στο φόντο των παραθύρων με κουρτίνες κρέμας, λευκούς τοίχους και ένα αχνό καφέ δάπεδο. Απέναντι από αυτόν θα πρέπει να βάλει ένα γυάλινο τραπέζι με μαύρα πόδια, και στις πλευρές - γυάλινα τραπέζια κάτω από το στρογγυλό μωβ λαμπτήρες.

Στυλ

Ένας λακωνικός και διακριτικός καναπές με κανονικά και γωνιακά σχήματα είναι κατάλληλος για σαλόνι σε μοντέρνο στιλ. Τις περισσότερες φορές είναι ένα μοντέλο λευκό, γκρι, μαύρο και μπεζ.

Το αγγλικό ύφος χαρακτηρίζεται από την παρουσία ξύλινων μερών με διακοσμητικά γλυπτά στα έπιπλα. Για σαλόνια σε αυτή τη φλέβα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν μαζικό καναπέ με φαρδύ μπράτσο και καρφιά επίπλων.

Στο σαλόνι του νεοκλασικού στυλ θα δούμε αρμονικά καλαίσθητο καναπέ μικρού μεγέθους ή καναπέ με περίπλοκο στολίδι. Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους τοποθετούνται πιο συχνά στο κέντρο του δωματίου. Ιδανικό για ενδιαφέροντα μοντέλα κατασκευασμένα στο στυλ του Louis XVI.

Για ένα δωμάτιο σε στιλ σοφίτας, ένας τεράστιος καναπές με δερμάτινη ταπετσαρία είναι ιδανικός. Δεν συνιστάται η επιλογή κομψών μοντέλων με κυματιστές γραμμές. Σε ένα τέτοιο σαλόνι, χοντρά μοντέλα ουδέτερων ή κλασικών χρωμάτων θα φαίνονται καλύτερα.

Το ύφος υψηλής τεχνολογίας είναι παρόμοιο με το μινιμαλισμό. Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα για τους χώρους με τέτοιο τρόπο είναι να επιλέξετε με αυστηρό σχεδιασμό με την παρουσία σαφών γεωμετρικών σχημάτων. Συνιστάται να αγοράσετε καναπέδες στους οποίους υπάρχουν μέρη χρωμίου.

Συμβουλές για την επιλογή

Επιλέξτε το τέλειο ταπετσαρισμένο έπιπλο είναι απαραίτητο, βασισμένο στο βασικό στυλ του καθιστικού. Αν αυτό το δωμάτιο στο σπίτι σας είναι ευρύχωρο, τότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένας όμορφος και άνετος γωνιακός καναπές.

Τα μοντέλα με μετρητές μπαρ, ράφια και άλλες προσθήκες θα φαίνονται πανέμορφα. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν ιδανικές λύσεις για τους επισκέπτες αναψυχής και συνάντησης.

Για ένα μικρό σαλόνι, θα ταιριάζει ένας δημοφιλής καναπές χωρίς μπράτσα ή ένα τυποποιημένο μοντέλο μικρού μεγέθους. Προσέξτε με τους σκούρους τόνους.

Σήμερα οι αρχικοί σούπερ-καναπέδες είναι ημικυκλικοί ή ωοειδείς. Αυτά τα δείγματα φαίνονται υπέροχα στο χώρο του καθιστικού μιας μεγάλης περιοχής.Μεταξύ αυτών, μπορείτε να βάλετε τον οθωμανό στο χρώμα ή ένα γυάλινο τραπέζι.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ασυνήθιστο μοντέλο σχεδιαστή, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους κατασκευαστές από την Ιταλία. Τέτοιες εταιρείες όπως το IB Gallery, το Grand Manor ή το Natuzzi παράγουν τα καλύτερα και πιο μοντέρνα κομμάτια που μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε σαλόνι.

Εσωτερική τοποθέτηση: τάσεις μόδας

Πριν αγοράσετε έναν καναπέ, πρέπει να αποφασίσετε πού θα το τοποθετήσετε. Τα πιο συχνά επικαλυμμένα έπιπλα που:

 • στο κέντρο της αίθουσας.
 • στο παράθυρο του κόλπου από το παράθυρο.
 • κατά μήκος ενός από τους τοίχους?
 • κάτω από τις σκάλες (αν υπάρχει ένα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα).

Και στα μικρά και ευρύχωρα δωμάτια, ο τοίχος με μια θέση για έναν καναπέ φαίνεται εκπληκτικός, αλλά γι 'αυτό πρέπει να επιλέξετε έπιπλα κατασκευασμένα με το ίδιο στυλ και ιδανικά κατάλληλα για το μέγεθος της θέσης.

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν: πώς να κανονίσετε δύο ή τρεις καναπέδες στο σαλόνι;

Η πιο συχνή είναι η γωνιακή θέση των δύο καναπέδων: ο ένας είναι τοποθετημένος κατά μήκος του τοίχου και ο δεύτερος είναι απέναντι από αυτόν στην πλευρική θέση.

Ελαφρώς λιγότερο επικαλυμμένα έπιπλα τοποθετούνται πίσω στην πλάτη. Έτσι, μπορείτε να διαιρέσετε διακριτικά τις δύο ζώνες στο σαλόνι. Για παράδειγμα, μπροστά από έναν καναπέ για να θέσει ένα σκάκι σκάκι, και απέναντι από το δεύτερο - μια τηλεόραση.

Εάν η περιοχή επιτρέπει, μπορείτε να τακτοποιήσετε τα έπιπλα απέναντι από το άλλο.Ένα οθωμανικό, τραπέζι ή τετράγωνο / ορθογώνιο χαλί θα βρει τη θέση του ανάμεσα στους καναπέδες.

Τρεις καναπέδες είναι συνήθως διατεταγμένες με το γράμμα P. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνικής, μπορείτε να διακοσμήσετε δαπανηρά και όμορφα ένα ευρύχωρο σαλόνι.

Για να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ, μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλληλο γύψο, καθώς και κανονική ταπετσαρία ή φωτογραφία. Συχνά πίσω από τα μαλακά έπιπλα έχουν ράφια για βιβλία, ντουλάπια, ψηλά ράφια και βιβλιοθήκες. Το τελευταίο μπορεί να τοποθετηθεί γύρω από τα έπιπλα.

Ο μετρητής μπαρ φαίνεται θεαματικός πίσω από τον καναπέ. Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων-στούντιο καταφεύγουν σε αυτή τη ρύθμιση. Σε τέτοιες κατοικίες, συχνά βρίσκεται ένας κομψός χωρισμός μιας καμάρας κάτω από έναν καναπέ.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο