Καναπέδες στο στυλ της "Προβηγκίας"

 Provence καναπέδες

Πρόσφατα, οι εσωτερικοί χώροι σε ρουστίκ στυλ είναι πολύ δημοφιλείς. Όχι μόνο ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών, αλλά και διαμερίσματα πόλης αντιμετωπίζουν αυτό το σχέδιο. Μια ενδιαφέρουσα και απλή κατεύθυνση φαίνεται εξαιρετική σε όλες τις κατοικίες, ειδικά αν τον νικήσετε σωστά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα κατάλληλο φινίρισμα και, φυσικά, έπιπλα. Σήμερα θα μιλήσουμε για κομψούς και ελκυστικούς καναπέδες στυλ Provence.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα ξαπλωμένα έπιπλα στο γοητευτικό στυλ "Προβηγκίας" χαρακτηρίζονται από μαλακές και κυματιστές μορφές, οι οποίες από κάθε εμφάνιση μιλούν για τα αξεπέραστα χαρακτηριστικά άνεσής τους.

Ένα τέτοιο στυλ όπως το "Provence" είναι μια πραγματική ενσάρκωση της οικιακής ζεστασιάς και άνεσης. Σε διάφορους τύπους επίπλων, αναλαμβάνει την υπεροχή φυσικών οικολογικών υλικών.

Κατά κανόνα, οι καναπέδες με παρόμοιο τρόπο είναι εξοπλισμένες με ψηλές και μαλακές πλάτες. Υπάρχουν επίσης μοντέλα στα οποία το τμήμα αυτό είναι από ξύλο.

Τις περισσότερες φορές, οι επιλογές αυτές αγοράζονται για εξοχικές κατοικίες ή εξοχικές κατοικίες.

Ορισμένα μοντέλα στο στυλ της "Provence" είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο. Παρουσιάζονται συχνά κομψές μεταβάσεις και τακτοποιημένες αυλακώσεις. Τέτοιες περιπτώσεις φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες.

Καναπέδες στις οποίες υπάρχουν ξύλινα υποβραχιόνια ή πόδια παρόμοιου υλικού είναι σε μεγάλη ζήτηση. Αυτά τα μέρη συχνά έχουν χαριτωμένες και λαξευμένες μορφές. Φυσικό ξύλο χρησιμοποιείται συνήθως για τέτοια στοιχεία, γεγονός που τους καθιστά όχι μόνο όμορφο, αλλά και ανθεκτικό.

Τα ξύλινα στοιχεία φαίνονται ιδιαίτερα άνετα στο γενικό σύνολο με υφασμάτινη ταπετσαρία, κατασκευασμένη σε στυλ Provencal. Μπορεί να είναι μινιατούρες εκτυπώσεις, ευαίσθητα μονοχρωματικά χρώματα, λωρίδες διαφορετικών χρωμάτων, εικόνες λουλουδιών, ζώων, φύλλων και ούτω καθεξής.

Έπιπλα με το στυλ της "Provence" μπορεί να έχει όχι μόνο ένα ευθύ, αλλά και ένα γωνιακό σχέδιο. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο εντυπωσιακή σε μέγεθος, οπότε φαίνεται καλύτερα σε ευρύχωρα και καλά φωτισμένα δωμάτια.

Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα σε παρόμοια φλέβα συχνά συμπληρώνονται με μαξιλάρια. Με αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία, το μοντέλο φαίνεται πιο αρμονικό και ζεστό, παρά το μικρό τους μέγεθος. Τα μαξιλάρια γίνονται με το ίδιο χρώμα όπως και η ταπετσαρία των επίπλων ή έχουν αντίθεση, αλλά είναι κατάλληλα για τα χρώματα των καθισμάτων.

Μην νομίζετε ότι οι εσωτερικοί χώροι στο προβηγκικό στιλ είναι ειλικρινά αγροτικές και ασυνήθιστες. Αν επιλέξετε τα σωστά έπιπλα και διακόσμηση, τότε καταλήγετε σε μια πολύ ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που ούτε εσείς ούτε οι καλεσμένοι σας θα θέλετε να φύγετε.

Είδη

Καναπέδες στο στυλ της "Προβηγκίας" είναι διαφορετικές. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς και ελκυστικές επιλογές που είναι σε ζήτηση μεταξύ των σύγχρονων καταναλωτών.

Ευθεία καναπέδες

Οι πιο συνηθισμένοι κλασικοί καναπέδες. Τις περισσότερες φορές είναι μικρές και διπλές. Τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με στρογγυλά και μαλακά υποβραχιόνια, ελατηριωτά και γεμάτα καθίσματα, καθώς και άνετα ψηλά πλάτη με μαλακή ταπετσαρία.Φαίνονται απίστευτα απαλές και ζεστές.

Με τη βοήθεια αυτών των λεπτομερειών στο εσωτερικό μπορεί να μετατρέψει αποτελεσματικά το δωμάτιο.

Καναπέδες με υποβραχιόνια

Σε απευθείας εκδόσεις, τα υποβραχιόνια δεν είναι μόνο μαλακά, αλλά και ξύλινα. Πιο συχνά σε τέτοια σχέδια υπάρχουν πόδια από ξύλο, φτιαγμένα με τα ίδια χρώματα με τις πλευρές. Συχνά, τα ξύλινα ένθετα πλαισιώνουν τα έπιπλα. Όμορφα σκαλιστά τέχνης σε τέτοια μοντέλα βρίσκονται στις πλευρές, την πλάτη, τα πόδια και το κάτω μέρος των καθισμάτων. Μπορούν να βαφτούν σε ένα αντίθεση χρώμα.

Αυτές οι επιλογές φαίνονται πολύ κομψές και ακριβές.

Γωνιακοί καναπέδες

Στα καταστήματα επίπλων μπορείτε να συναντήσετε μια μεγάλη ποικιλία γωνιακών καναπέδων στο στυλ της γαλλικής χώρας. Αυτά τα μοντέλα είναι μεγαλύτερα και καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, καθώς έχουν κοφτερά και τρισδιάστατα τμήματα που δεν διαφέρουν σε μικρό μέγεθος.

Κατά κανόνα, γωνιακά έπιπλα σε αυτό το σχέδιο είναι σε σχήμα L και χωράει σε ευρύχωρα δωμάτια.

Συρόμενες καναπέδες

Σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αντιμετωπίζουν μια καταστροφική έλλειψη ελεύθερου χώρου και επιλέγουν άνετους συρόμενους καναπέδες.Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει ένα επιπλέον κρεβάτι, που βρίσκεται κάτω από τα επάνω μαξιλάρια ή πίσω, ανάλογα με τον διαθέσιμο μηχανισμό.

Αυτά τα μοντέλα είναι πολυλειτουργικά. Στην συναρμολογημένη κατάσταση, δεν θα πάρουν πολύ χώρο, αλλά αν επεκταθούν, αυτοί οι καναπέδες εύκολα μετατρέπονται σε ένα πλήρες διπλό κρεβάτι.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια επιλογή από επιλογές αγοραστών με απλούς μηχανισμούς που είναι κατάλληλοι για περιστασιακή χρήση και φιλοξενούν διανυκτερεύσεις ή πιο ισχυρά δείγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά.

Σφυρήλατοι καναπέδες

Χαριτωμένοι καναπέδες από σφυρήλατο σίδερο σε μια προεξέχουσα βασική εμφάνιση πολύ τρυφερή και ρομαντική. Με τη βοήθεια τέτοιων επικαλυμμένων επίπλων μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λεπτό γαλλικό εσωτερικό.

Τα σφυρήλατα εξαρτήματα μπορούν να βαφτούν με λευκό ή μαύρο χρώμα. Και οι δύο επιλογές φαίνονται αρμονικά ενάντια στα μαλακά καθίσματα και τις πλάτες. Σφυρήλατα μπορεί να είναι τα πόδια, τα υποβραχιόνια και την υψηλή πλάτη. Συχνά αυτά τα στοιχεία είναι διακοσμητικά σχέδια που δίνουν στα έπιπλα μια μαγική εμφάνιση.

Δημοφιλή μοντέλα

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές δημοφιλείς παραλλαγές κομψών καναπέδων στυλ Provence:

 • Το απαλό και ζεστό μοντέλο ενός πτυσσόμενου καναπέ με το όνομα "Orleans" είναι σε μεγάλη ζήτηση. Έχει μαλακά υποβραχιόνια, ψηλά καθίσματα και πλάτη μεσαίου ύψους. Οι ταπετσαρισμένοι καναπέδες είναι διακοσμημένοι σε μια μεγάλη ή μικρή φυτική εκτύπωση στο φόντο μιας παστέλ σκιάς.

Σε αυτή την ενσωμάτωση, υπάρχει ένας μηχανισμός αναδίπλωσης και ένα αξιόπιστο πλαίσιο από ξηρό ξυλόγραμμα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα με ή χωρίς επιπλέον κρεβάτι.

Συμπαγές διπλό μοντέλο "Orleans" κατάλληλο για τοποθέτηση σε ένα μικρό δωμάτιο.

 • Οι κομψές γραμμές και ο πολυτελής σχεδιασμός έχουν ένα εκπληκτικό μοντέλο που ονομάζεται "Luigi" από την εταιρεία Belfan. Σε αυτό το προϊόν, το πλαίσιο είναι απόλυτα κατασκευασμένο από συμπαγές ξύλο χωρίς τη χρήση φτηνών μοριοσανίδων. Τα εξαίσια μοντέλα είναι τριπλά και διαθέτουν γοητευτικά στρογγυλά και τετράγωνα μαξιλάρια.

Αυτό το ελκυστικό προϊόν θα φανεί εντυπωσιακό, όχι μόνο στο εσωτερικό της Προβηγκίας, αλλά και σε ένα ιταλικό περιβάλλον.

 • Ο καναπές "Αμέθυστος" από το εργοστάσιο επίπλων MaestroMobili έχει μια αξεπέραστη εμφάνιση. Σε αυτό το γωνιακό μοντέλο κυριαρχούν στρογγυλεμένα σχήματα. Είναι εξοπλισμένο με ένα ευρύχωρο κουτί από κουβέρτα κάτω από το πλευρικό κάθισμα. Το λεπτό μοντέλο "Αμέθυστος" είναι εξοπλισμένο με λεπτές και τακτοποιημένες υποβραχιόνιες, καθώς και πολύχρωμα μαξιλάρια που φαίνονται καταπληκτικά στο φόντο της εφέ άνοιξης floral.
 • Το τριπλό αντίγραφο της "Lady Marie" από την εταιρεία Fabian Smith έχει ένα κομψό και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Είναι εξοπλισμένο με κομψά πόδια από σκούρο ξύλο, τα οποία φαίνονται εντυπωσιακά στο πλαίσιο της υψηλής ποιότητας υφασμάτινης ταπετσαρίας με floral εκτυπώσεις.

Με την επιλογή των καταναλωτών παρουσιάστηκαν περισσότερες από 10 επιλογές για πολύχρωμα υφάσματα με διαφορετικές εικόνες.

Επιλογές διακόσμησης

Τα πρωτότυπα έπιπλα προς την κατεύθυνση της Προβηγκίας φαίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα αν συμπληρώνονται με τις κατάλληλες διακοσμητικές λεπτομέρειες:

 • Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι διακοσμητικά μαξιλάρια. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί. Κατά κανόνα, τα τμήματα αυτά είναι μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Τα έντυπα μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά τα πιο δημοφιλή είναι τα στρογγυλά και τετράγωνα μαξιλάρια.
8 φωτογραφία
 • Σε πολλά μοντέλα της Προβηγκίας υπάρχουν διακοσμητικά καρφιά επίπλων.Κατά κανόνα, εγκατασταθούν σε μαλακές πλάτες, σχηματίζοντας ένα όμορφο σχέδιο ανακούφισης.
 • Στους καναπέδες της Προβηγκίας, τα καπέλα με λουλουδένες εκτυπώσεις και φουσκωμένο πάτο, που σχηματίζουν πανέμορφες φιόγκες ή πτυχές υφάσματος, φαίνονται πολύ ωραία στο στυλ. Συχνά, παρόμοιες διακοσμητικές λεπτομέρειες σε προβηγκιακό στιλ διακοσμούν τους οθωμανούς και τις πολυθρόνες, σχηματίζοντας ένα αρμονικό σύνολο σε συνδυασμό με έναν καναπέ.

Όμορφες φωτογραφίες σχεδίου στο εσωτερικό

Εξετάστε λεπτομερώς πολλά ελκυστικά παραδείγματα σχεδιασμού στο δημοφιλές στιλ της Προβηγκίας:

 • Ο διπλός μαλακός καναπές με απαλό κίτρινο χρώμα με μαλακά μοβ άνθη θα φανεί εντυπωσιακό στους τοίχους του ελαφρού χρώματος ροδάκινου, του λευκού ξύλινου δαπέδου και της ελαφριάς οροφής. Το δωμάτιο θα πρέπει να συμπληρώνεται με έναν πολυέλαιο οροφής σε κλασικό ύφος με ελαφριές αποχρώσεις υφάσματος, έναν οθωμανικό με κίτρινες και μωβ ρίγες, ένα μαλακό χαλί κουρτίνας και ένα διακοσμητικό λευκό φακό.

Γύρω από τον καναπέ μπορείτε να τακτοποιήσετε τα λουλούδια σε γλάστρες.

 • Τοποθετήστε δύο ανοιχτούς κίτρινους τριπλούς καναπέδες με τη μορφή του γράμματος G. Στην προκύπτουσα ελεύθερη γωνία μπροστά τους, τοποθετήστε ένα λευκό τραπέζι καφέ από ξύλο.Στις πλευρές των καναπέδων, τοποθετήστε τα φωτεινά ξύλινα τραπέζια με τις γυάλινες κορυφές και τοποθετήστε τους λαμπτήρες με ροζ αποχρώσεις. Ένα τέτοιο απλό σύνολο θα μοιάζει αρμονικά με φόντο μπεζ ή ανοιχτό κίτρινο τοίχους, λευκή οροφή και πολυστρωματικό δάπεδο, μεγάλα παράθυρα με πορτοκαλί κουρτίνες.
 • Ένας τριθέσιος καναπές κρεμ με καμπύλα μαλακά μπράτσα θα κοιτάξει αρμονικά στο φόντο της ταπετσαρίας με την εικόνα των εκτυπώσεων με χρυσή μοτίβο. Κοντά στα υποβραχιόνια δεξιά και αριστερά μπορείτε να βάλετε μικρά λευκά τραπέζια για στρογγυλές λυχνίες με κίτρινες αποχρώσεις. Η λευκή οροφή θα πρέπει να είναι διακοσμημένη με έναν κομψό σκούρο καφέ πολυέλαιο με λευκές αποχρώσεις και το λευκό ξύλινο πάτωμα θα πρέπει να είναι διακοσμημένο με καφέ και κίτρινο χαλί.

Πάνω από τον καναπέ είναι να κρεμάσει μια μεγάλη εικόνα που γίνεται σε παστέλ χρώματα.

 • Εάν διαθέτετε ένα στούντιο διαμέρισμα, μπορείτε να βάλετε έναν διπλό καναπέ με floral εκτυπώσεις και ξύλινα υποβραχιόνια κοντά σε έναν από τους τοίχους και να προσθέσετε δύο ξύλινα κομοδίνα με επιτραπέζιες λάμπες. Αυτές οι λεπτομέρειες φαίνονται ενδιαφέρουσες στο φόντο των τοίχων που διακοσμούνται με διακοσμητικό ξύλο ηλικίας. Ο τοίχος στο πλάι του καναπέ μπορεί να επικολληθεί με γαλλικές φωτογραφίες ταπετσαρίας μοτίβο.Το σύνολο θα πρέπει να συμπληρώνεται με ένα μεγάλο κρεμαστό πολυέλαιος λευκού χρώματος και ένα μικρό γκρι χαλί στο έλασμα.

Αυτή η ζώνη μπορεί να διαχωριστεί από τον υπόλοιπο χώρο με φράχτη χαμηλού φωτισμού με τη μορφή διακοσμητικού φράχτη.

 • Γωνιακός λευκός καναπές με κορδόνι από ύφασμα μπορεί να τοποθετηθεί στη γωνία του δωματίου με μπεζ ή γκρίζους τοίχους. Εάν υπάρχει ένα παράθυρο πίσω από τον καναπέ, τότε θα πρέπει να είναι διακοσμημένο με λευκές κουρτίνες με μπλε floral εκτυπώσεις. Θα πρέπει να βάλετε ένα χαμηλό τραπέζι από λευκό ξύλο μπροστά από τον καναπέ και να κρεμάστε πάνω από μικρά έργα ζωγραφικής σε στυλ ρετρό και διακοσμητικές πλάκες πάνω από το πίσω μέρος των επίπλων.
 • Ένας τριθέσιος κίτρινος καναπές με μικρές πράσινες εκτυπώσεις στο φόντο του θαμπό λεμονιού ή του ανοιχτό πορτοκαλί τοίχους θα φαίνονται μαλακά και ζεστά. Αριστερά και δεξιά από τον καναπέ μπορείτε να τοποθετήσετε καρέκλες με παρόμοια ταπετσαρία. Μπροστά από τον καναπέ θα βρει τη θέση του ένα φωτεινό τραπέζι με καμπύλα πόδια.

Η λευκή οροφή μπορεί να συμπληρωθεί με έναν λευκό κρεμαστό πολυελαίμονα με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και ένα χαλί μαλακού καφέ χρώματος να τοποθετηθεί στο πάτωμα.

 • Ένα σύνολο λευκών καναπέδων με κόκκινες εκτυπώσεις και πολυθρόνες σε παρόμοιο σχέδιο θα φανεί εντυπωσιακό με φόντο ταπετσαρία με παρόμοιες εικόνες και ελαφρύ πολυστρωματικό πάτωμα.Μια μικρή εικόνα με ένα λευκό πλαίσιο θα βρίσκεται πάνω από τα επικαλυμμένα έπιπλα και μπροστά από τον καναπέ μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό τετράγωνο τραπέζι για ένα σετ τσαγιού. Ένα κόκκινο χαλί με κίτρινες εκτυπώσεις θα πρέπει να τοποθετείται στο πάτωμα μπροστά από τα έπιπλα.
 • Ένας ενδιαφέρουσα κρεμ χρώματος καναπές με ένα περιθώριο στα μπράτσα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο με ανοιχτούς τοίχους καφέ, ένα μεγάλο παράθυρο, ένα ελαφρύ ξύλινο δάπεδο και μια πολυόροφη οροφή. Σε αυτήν την περιοχή, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ζευγάρι καρέκλες στο στυλ της Προβηγκίας, τα ψηλά κομοδίνα σε μπλε και άσπρο για επιτραπέζιες λυχνίες, έναν πολυέλαιο κρεμαστά και πολυτελείς κουρτίνες πράσινης απόχρωσης στο παράθυρο. Έτσι ώστε ο τοίχος πίσω από τον καναπέ να μην φαίνεται κενός, μπορεί να συμπληρωθεί με μια μικρή ορθογώνια εικόνα.

Το δωμάτιο δεν θα φαίνεται θαμπό και ζοφερή αν είναι διακοσμημένο με ένα μεγάλο χαλί δαπέδου ροδακινιάς.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο