Πώς να επιλέξετε ένα ράφι για λουλούδια στο περβάζι;

 Πώς να επιλέξετε ένα ράφι για λουλούδια στο περβάζι;

Εάν ένας θαυμαστής ζωντανών λουλουδιών ζει στο σπίτι, τότε ένας μεγάλος αριθμός υφιστάμενων φυτών συχνά στερούνται χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, μια καλή λύση είναι να αγοράσετε ένα ειδικό ράφι στο περβάζι. Ωστόσο, κατά την επιλογή του, πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ράφια λουλουδιών είναι μικρά περίπτερα που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε ένα μεγάλο αριθμό φυτών στο περβάζι. Μερικές φορές μοιάζουν με μικρότερες εκδόσεις ραφιών. Στην πραγματικότητα, τέτοια ράφια είναι λειτουργικά προϊόντα που διαφέρουν στο διακοσμητικό στοιχείο. Αυτές οι κινητές δομές μπορούν εύκολα να μετακινηθούν σε άλλο μέρος ή να αφαιρεθούν εντελώς από το περβάζι παραθύρου.

Τα προϊόντα έχουν ποικίλη εμφάνιση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία σε οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού σχεδιασμού. Επίσης, με τη βοήθειά τους, μπορείτε να διακοσμήσετε τις δομές παραθύρων, δίνοντας στο δωμάτιο περισσότερη άνεση. Το υλικό για την κατασκευή μπορεί να είναι οποιοδήποτε - εξαρτάται από τις γευστικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών του σπιτιού και τις οικονομικές δυνατότητές τους.

Τα ράφια λουλουδιών είναι στάσιμα σχέδια που είναι εγκατεστημένα στο παράθυρο. Μπορούν να συμπληρωθούν με δομές τοίχων σε παρόμοιο σχέδιο, τοποθετώντας τα πρόσθετα κοντά στα παράθυρα ή στους τοίχους. Τα προϊόντα δεν μπορούν να κατασκευάζονται μόνο από εργοστάσιο: μπορούν να κατασκευαστούν ανεξάρτητα, ακόμη και από απορρίμματα. Τα προϊόντα αυτά δίνουν στο σπίτι μια ιδιαίτερη γεύση: το σπίτι φαίνεται ιδιαίτερα άνετο.

Στην πραγματικότητα, τα ράφια για λουλούδια μπορούν να ονομάζονται στοιχεία της οργάνωσης του χώρου. Δεν τοποθετούν μόνο περισσότερα φυτά, αλλά κάνουν και αισθητικά ελκυστικό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αξίζει να σημειωθεί τα πλεονεκτήματα των ράφια λουλουδιών στο περβάζι.

 • Είναι πρωτότυπα. Οποιοσδήποτε σχεδιασμός έχει διαφορετικό σχήμα και είναι σε θέση να μεταφέρει τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών σπιτιού.
 • Τα ράφια λουλουδιών σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια σύνθεση φυτών.
 • Αυτά τα σουβέρ είναι μοναδικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λουλούδια, σπορόφυτα και μερικές φορές ως διοργανωτές.
 • Είναι άνετα. Συχνά, τα προϊόντα αυτά σας επιτρέπουν να τοποθετείτε λουλούδια χωρίς να χρειάζεται να ταιριάζει με το μέγεθος ενός συγκεκριμένου δοχείου.
 • Τα σουβέρ είναι μεταβλητά. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο με οπές ή με μια σταθερή επιφάνεια εργασίας.
 • Τα μοντέλα ποικίλουν σε μέγεθος. Ο αγοραστής έχει την ευκαιρία να αγοράσει αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες μετρήσεις παραθύρων.
 • Τα προϊόντα διαφέρουν σε χρώμα. Αυτό σας επιτρέπει να αγοράσετε την κατάλληλη επιλογή που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας (ή να ταιριάζει με τα υπάρχοντα έπιπλα).
 • Είναι διαθέσιμα. Σήμερα μπορείτε να τα αγοράσετε σε πολλά καταστήματα, γεγονός που απλοποιεί την αγορά και σας επιτρέπει να επιλέξετε την αγαπημένη σας επιλογή.
 • Τα μοντέλα διαφέρουν στο κόστος. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο αγοραστής μπορεί να ενημερώσει το σχεδιασμό των περβάζων παραθύρων με νέα (φτηνότερα ή ακριβότερα) προϊόντα.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων κατασκευών συνδέονται με τη μείωση της ποσότητας φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. Κατά κανόνα, κάθε σχέδιο εμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου να γεμίσουν το δωμάτιο με το φως στο σωστό ποσό.Επομένως, στα δωμάτια με παράθυρα στη βόρεια πλευρά, τέτοια ράφια δεν είναι πάντα κατάλληλα. Επίσης, οι επιλογές πολλαπλών επιπέδων για τα παράθυρα δεν είναι η σωστή λύση. Αλλάζουν οπτικά την αντίληψη της εσωτερικής σύνθεσης και δημιουργούν μια βαριά ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Ο στόχος ορισμένων ποικιλιών είναι αυστηρή λειτουργικότητα, για τον λόγο αυτό μερικές φορές φαίνονται άσχημα.

Η κακή αντίληψη ορισμένων εργοστασιακών μοντέλων μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη το βάρος των δοχείων. Επομένως, το ζήτημα της επιλογής θα πρέπει να προσεγγίζεται με κάθε ευθύνη.

Τύποι και μορφές

Η στάση λουλουδιών για φυτά εσωτερικού χώρου στο παράθυρο παραθύρων ποικίλλει. Η διαμόρφωση μπορεί να είναι ευθεία (γραμμική) ή γωνιακή, διαχωριστικό.

 • Τα απλά μοντέλα είναι παρόμοια με μια τετράγωνη ή ορθογώνια θήκη.
 • Στη γραμμή υπάρχουν ποικιλίες όπως: σκάλα, ράφια, ράφια, ράφια. Ο αριθμός των επιπέδων μπορεί να είναι διαφορετικός, καθώς και η απόσταση μεταξύ τους. Σε μια περίπτωση, ο χώρος του ράφι μπορεί να αρκεί για τα μικρά λουλούδια (για παράδειγμα, βιολέτες), στην άλλη, τα σουβέρ μπορεί να έχουν ένα ράφι και είναι κατάλληλα για ψηλά φυτά (ορχιδέες).
 • Οι γωνιακές ποικιλίες είναι αξιοσημείωτες στο ότι μπορούν να ανασηκωθούν προσεκτικά στις πλαγιές,εξοικονομώντας πολύτιμα εκατοστά από ένα μικρό περβάζι. Συχνά αυτά τα προϊόντα είναι ένα συμπαγές ράφι.

Η κατασκευή με λοξές επιφάνειες προορίζεται συχνά για προσωρινή τοποθέτηση φυτών. Αυτός είναι ένας μοναδικός τρόπος για τη στερέωση κουτιών για σπορόφυτα. Τα προϊόντα είναι κανονικά ή φωτιζόμενα. Αυτό είναι βολικό στο ότι είναι δυνατό να παρέχεται στο φυτό πρόσθετο φως, το οποίο είναι πολύτιμο για την καλλιέργεια σπόρων.

Υλικά

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, τα ράφια για λουλούδια στο περβάζι παραθύρων μπορούν να είναι:

 • γυαλί?
 • ξύλινα?
 • μέταλλο?
 • πλαστικό.

Κάθε υλικό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που καθορίζουν το πάχος, το σχήμα και το σχεδιασμό των ράφια. Τα πιο τεράστια είναι τα προϊόντα από ξύλο. Διακρίνονται από το μεγάλο βάρος τους και δημιουργούν ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα (είτε πρόκειται για ένα ευθεία είτε για ένα γωνιακό μοντέλο). Ανάλογα μεταλλικών στοιχείων που παράγονται σφυρηλατημένα. Σφυρήλατο λουλούδι στάση στο περβάζι παραθύρων φαίνεται ιδιαίτερα όμορφο, αν γίνει με ανοιχτό πρότυπο.

Η βάση γυαλιού φαίνεται ελαφριά και ευάερη. Ωστόσο, τα γυάλινα φύλλα δεν έχουν γραμμές ειδικής μορφής, που επηρεάζουν τη συντομία του σχεδιασμού. Το πλαστικό είναι βολικό και διαφέρει σε μικρό βάρος.Ωστόσο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα τέτοιο ράφι ιδιαίτερα προσεκτικά: οι φτηνές επιλογές και ο λεπτός καμβάς δεν διατηρούν το σχήμα τους καλά. Το μειονέκτημα είναι επίσης η αστάθεια στη μηχανική βλάβη και το φούσκωμα υπό την επίδραση των υπεριωδών ακτίνων.

Συχνά στην κατασκευή υλικών συνδυάζονται μεταξύ τους. Μερικές φορές οι ταινίες χρησιμοποιούνται ως συνδετήρες, σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται γωνίες από μέταλλο γι 'αυτό.

Λεπτές αποχρώσεις της επιλογής

Όταν υπάρχει η επιθυμία να διακοσμήσετε τα σπιτικά κομψά και όμορφα ράφια για λουλούδια, πολλοί χαθούν όταν επιλέγουν (λόγω της ποικιλομορφίας τους). Πράγματι, τα δημιουργικά και τα κλασικά πακέτα παρουσιάζονται στα ράφια των καταστημάτων. Μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή μερικών συμβουλών.

 • Αγοράστε ράφια χρειάζονται ταυτόχρονα για πολλά δωμάτια. Εάν τα μοντέλα είναι διαφορετικά στο σχεδιασμό και το χρώμα, θα σπάσει το υπόλοιπο του σχεδίου. Πρέπει να απωθήσετε από τη γενική ιδέα του σχεδιασμού. Αν δεν το λάβετε υπόψη, τα προϊόντα δεν θα φαίνονται όμορφα.
 • Το μέγεθος ενός παράθυρου με διπλά τζάμια έχει σημασία. Εάν το παράθυρο είναι μεγάλο, επιτρέπεται η χρήση του μοντέλου με τη μορφή βιβλιοθήκης ή μίνι ράφι.
 • Για να μην αποκρύψετε τη φωτεινή ροή, δεν πρέπει να υπερφορτώνετε το παράθυρο με την τοποθέτηση μαζικών προϊόντων.Ως εκ τούτου, ανεπιθύμητα μοντέλα με τη μορφή των κωφών αντίχειρες, οι οποίες εμποδίζουν την πρόσβαση του ηλιακού φωτός στο δωμάτιο. Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν για σχεδιαστικά παράθυρα ενός σχεδιασμού μαύρου υποτονισμού. Μειώνουν την ποσότητα φωτός σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
 • Το ράφι θα πρέπει να δημιουργεί ένα αίσθημα ελαφρότητας. Αυτό θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε λουλούδια πάνω του χωρίς την ακαταστασία του περβάζι παραθύρου.
 • Η παραγωγή υλικών πρέπει να είναι ανθεκτική στο πότισμα και τον συνεχή ψεκασμό των φυτών. Οι πρώτες ύλες για ράφια πρέπει να είναι εύκολο να διατηρηθούν, καθώς θα πρέπει να καθαρίζονται συνεχώς από λεκέδες νερού, για να αφαιρεθεί η σκόνη και τα σωματίδια από το έδαφος από χαλάρωση.

Είναι επίσης σημαντικό να αξιοποιηθεί το κόστος. Για να δημιουργήσετε ένα όμορφο σχέδιο παραθύρων, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να επενδύσετε ένα μεγάλο ποσό. Είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε τη λειτουργικότητα και την εξωτερική αισθητική και να μην πληρώσουμε υπερβολικά για το όνομα της μάρκας. Όταν έχετε εμπειρία με μέταλλο ή ξύλο, μπορείτε να φτιάξετε τον εαυτό σας με τα λουλούδια.

Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των προϊόντων: όσο πιο ασυνήθιστο είναι το σχήμα και ο σχεδιασμός, τόσο μικρότερο θα πρέπει να είναι τα ράφια (και αντίστροφα). Επιπλέον, αξίζει να ξεκινήσετε από το διορισμό ενός συγκεκριμένου δωματίου: δεν είναι μυστικό ότι η ατμόσφαιρα της κουζίνας, του καθιστικού, της κρεβατοκάμαρας και της μελέτης είναι διαφορετική. Έτσι, στην κουζίνα είναι ευπρόσδεκτη κάποιος ενθουσιασμός. Το υπνοδωμάτιο είναι κατάλληλες λείες γραμμές και αλεξίπτωτα στοιχεία.Στο σαλόνι πρέπει να δείξετε τη μοναδικότητα και την ασυνήθιστη διαμόρφωση. Αν θέλετε να διακοσμήσετε το περβάζι παραθύρου μιας μελέτης με ράφι λουλουδιών, θα πρέπει να επιλέξετε ένα αυστηρό προϊόν χωρίς υπερβολές.

Όταν τα ράφια αγοράζονται για να διακοσμήσουν τα παράθυρα των βεράντες ή τα κλειστά κιόσκια, η κατάσταση είναι διαφορετική: μπορείτε να αγοράσετε πολυτελείς σφυρηλατημένες κατασκευές, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός συγκροτήματος σχεδιασμού. Όταν το παράθυρο είναι ένα, τους δίνεται μια συγκεκριμένη λειτουργική περιοχή. Για παράδειγμα, η εντονότερη παράθυρα κόλπων με ράφια λουλουδιών θα δημιουργήσει μια αίσθηση θερμοκηπίου.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Εάν σκέφτεστε για αυτοπαραγωγικές δομές, θα πρέπει να επιλέξετε το υλικό με το οποίο είναι πιο εύκολο να εργαστείτε. Για παράδειγμα, το ξύλο ή το κόντρα πλακέ χρησιμοποιείται συχνότερα για τη δημιουργία ράφια. Για να κάνετε ένα τέτοιο προϊόν είναι εύκολο, ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα. Η βάση που πρέπει να πάρετε κρέμονται δομή για τα μικρά χρώματα. Και άμεσα το ράφι μπορεί να είναι κατασκευασμένο από δύο ξύλινες σανίδες ίδιου μεγέθους ορθογώνιου σχήματος.

 • Οι πλάκες αλέθονται και στη συνέχεια υφίστανται επεξεργασία με μια αντισηπτική σύνθεση που αποτρέπει την καταστροφή.
 • Το υλικό είναι βαμμένο στον επιθυμητό τόνο ή βερνικωμένο, δίνοντας έμφαση στη φυσική υφή του ξύλου.
 • Λαμβάνουν δύο ίδιες δερμάτινες ζώνες από τις τσάντες και τις στερεώνουν με καρφιά (ή άλλους συνδετήρες) στις σανίδες. Η απόσταση μεταξύ των επιπέδων πρέπει να είναι ίδια.
 • Παραμένει να εκτελέσετε συνδετήρες στο πλαίσιο.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν πιο κομψό σχεδιασμό για να διακοσμήσετε το περβάζι του παραθύρου, μπορείτε να φτιάξετε ένα ράφι από γυαλί. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για ξύλινα παράθυρα και δεν απαιτεί μεγάλη οικονομική επένδυση και γνώση. Για αυτό χρειάζεστε ανοιχτές σφυρήλατες γωνίες και γυάλινο ύφασμα με το επιθυμητό μέγεθος. Μπορείτε να διορθώσετε τις γωνίες στο πλάι του παραθύρου ή του πλαισίου, βάζοντας ένα φύλλο γυαλιού πάνω τους.

Εάν το εσωτερικό του δωματίου είναι κατασκευασμένο σε φιλικό προς το περιβάλλον στυλ, και τα παράθυρα είναι μεγάλα και ευρύ, τότε μπορείτε να κάνετε ένα ράφι των απλών κλάδωντο οποίο είναι εύκολο να συναρμολογηθεί όταν περπατάτε στον καθαρό αέρα. Αυτό το ράφι θα φαίνεται κομψό. Ταυτόχρονα, θα είναι μοναδικό και θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα μη τυποποιημένο εσωτερικό. Εκτός από τα κλαδιά, για το περίπτερο θα χρειαστούν πλάκες στρογγυλής μορφής μεσαίου μεγέθους.

 • Το συλλεγόμενο υλικό στεγνώνει, καθαρίζεται από φλοιό, βρωμιά.
 • Ξεχωριστά επιλέξτε αρκετά παχιά κλαδιά καμπυλωτού σχήματος. Αυτό θα είναι οι πυλώνες και η θέση των υποστηριγμάτων-κύκλων.
 • Τα κλαδιά είναι αλεσμένα με γυαλόχαρτο.
 • Το ίδιο γίνεται με τα στρογγυλά στοιχεία της μελλοντικής στάσης.
 • Τα θραύσματα του μελλοντικού ράφι επεξεργάζονται με αντιμικροβιακό εμποτισμό ακολουθούμενο από ξήρανση.
 • Η σύνθεση συλλέγεται μαζί, σχηματίζοντας τα υποστηρίγματα (πρέπει να υπάρχουν 4 από αυτά). Καμπύλες κλαδιά μπορούν να τοποθετηθούν μεταξύ των στηριγμάτων, εξασφαλίζοντας τους με κόλλα.
 • Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τους κατόχους σε διαφορετικά επίπεδα.
 • Στις θέσεις όπου βρίσκονται οι γλάστρες, κολλήστε στρογγυλές μπάλες από ξύλο.
 • Μετά τη συναρμολόγηση, το προϊόν είναι βαμμένο ή βερνικωμένο.

Για να είναι ένα τέτοιο ράφι ισχυρό και τα λουλούδια πάνω σε αυτό να στερεώνονται καλά, προσπαθούν να κάνουν την συμπλοκή των κλαδιών πυκνή. Η μοναδικότητα ενός τέτοιου προϊόντος έγκειται στη φυσική και φυσική του βάση. Αυτό το ράφι θα φανεί όμορφο και αρμονικό.

Συμβουλές

Για να αποφύγετε λάθη, πρέπει να ακολουθήσετε απλές συμβουλές.

 • Εάν το ράφι θα χρησιμοποιηθεί στο μπαλκόνι, μπορείτε να το κάνετε να μοιάζει με μίνι θερμοκήπιο. Για να το κάνετε αυτό, ρυθμίστε το μέγεθος του προϊόντος κατά μήκος του περβάζι παραθύρου και επιλέξτε παρόμοιο υλικό με το υλικό. Θα φανεί όμορφο και σφυρηλάτηση.
 • Εάν το προϊόν είναι απαραίτητο για να δώσετε και δεν θέλετε να επενδύσετε μεγάλα χρήματα σε μια αγορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ράφι για πιάτα με παλέτες ως ράφι.
 • Οι επιλογές στο λευκό θα φαίνονται βιολογικά στο περβάζι.
 • Πρέπει να επιλέξετε τα μοντέλα που έχουν αξιόπιστη και σταθερή υποστήριξη. Πρέπει να είναι βιώσιμη. Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη τον μηχανισμό ανοίγματος των παραθύρων.
 • Θα πρέπει να προτιμούνται συμπαγή μοντέλα.
 • Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές επιλογές με την απλοποίηση του συστήματος άρδευσης.

Όμορφα παραδείγματα

Όμορφα παραδείγματα διακοσμητικών και λειτουργικών ράφια λουλουδιών θα σας βοηθήσουν. Ένα παράδειγμα χρήσης παλετών και ξύλινων αρμών. Συμπαγές ράφι για τρία γλάστρες. Κομψή λύση με τη μορφή σφυρηλάτησης. Ένα παράδειγμα μοντέλου διαχωριστή. Με ένα μικρό μέγεθος, ένα ράφι μπορεί να χωρέσει μέχρι και 7 γλάστρες με λουλούδια. Ενδιαφέρουσα μεταλλική τοξωτή σχεδίαση με επιπλέον χώρους για να φιλοξενήσει λουλούδια. Ένα ράφι κάτω από τα λουλούδια στο παράθυρο σε σχήμα καρδιάς. Ελαφριά και χωρίς βάρη μεταλλική κατασκευή με συγκρατημένα στηρίγματα.

Πώς να φτιάξετε ένα ράφι για λουλούδια στο περβάζι με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο