Γυαλικά παιχνίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο: χαρακτηριστικά, ιστορία και παραγωγή

Τα γυάλινα παιχνίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα είδος κλασικού. Από τη σοβιετική εποχή, ήταν ειδώλια από γυαλί που ήταν παραδοσιακά σύμβολα του νέου έτους. Ωστόσο, η ιστορία αυτών των παιχνιδιών και τα χαρακτηριστικά της παραγωγής τους παρέμειναν ελάχιστα γνωστά. Αργότερα, όταν εύθραυστες γυάλινες μπάλες αντικατέστησαν τα πλαστικά παιχνίδια, ήταν εντελώς αδιάφορη για κανέναν. Τώρα γυάλινες διακοσμήσεις Χριστουγέννων αντιμετωπίζουν μια αναγέννηση, και πολλοί θέλουν να γνωρίζουν την ιστορία της εμφάνισης αυτών των υπέροχων παιχνιδιών.

Ιστορικό εμφάνισης

Τα γυάλινα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία, στην πόλη Lauscha, τον XIX αιώνα. Το γυάλινο μήλο, ο πρόγονος όλων των επόμενων γενεών των γυάλινων παιχνιδιών της Πρωτοχρονιάς, δημιουργήθηκε σε χίλια οκτακόσια σαράντα οκτώ.Αυτή η μορφή του παιχνιδιού δεν επιλέχθηκε τυχαία: το έτος αποδείχθηκε άγονο, και καταλαβαίνω τεχνίτες ξεσπούσαν μια παρτίδα από γυάλινα φρούτα, τα οποία αμέσως εξαντλήθηκαν. Αυτό σηματοδότησε την αρχή της μαζικής παραγωγής.

Την ίδια περίοδο το 1848 ανοίχτηκε η παραγωγή διακοσμήσεων από γυαλί Χριστουγέννων στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Κλίν της Μόσχας. Η εταιρεία υπήρξε για πολύ καιρό, δημιουργώντας αποκλειστικά παιχνίδια της Πρωτοχρονιάς, μέχρι που κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Ήταν δυνατή η αποκατάστασή της μόνο την δεκαετία του '50 χάρη στους κατοίκους της περιοχής.

Πώς;

Αυτά τα εύθραυστα έργα τέχνης - τα γυάλινα παιχνίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο - γίνονται με το χέρι. Αυτό τους δίνει μια ιδιαίτερη αξία και γοητεία, διατηρώντας την ανθρώπινη ζεστασιά του κυρίου που έχει παραγάγει μια τέτοια ομορφιά.

Η μεταποίηση χωρίζεται σε τέσσερα κύρια στάδια:

  • κατάλληλα παιχνίδια που φυσούν?
  • την ασημένια της?
  • ζωγραφική και ζωγραφική.
  • κόβοντας την "ουρά".

Στο πρώτο στάδιο, ένας γυάλινος φούρνος χτυπά ένα παιχνίδι από προθερμασμένο σε χίλιους βαθμούς. Το κενό είναι ένας γυάλινος σωλήνας μήκους περίπου μισού μέτρου.Οι διακοσμήσεις εκτοξεύονται από τη δύναμη του ελαφρού οδηγού · δεν χρησιμοποιείται ειδική τεχνική εδώ. Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε μια απλή μπάλα, πιο δύσκολα - διαμορφωμένα στολίδια.

Το προϊόν που ελήφθη στο πρώτο στάδιο δεν είναι ακόμα ένα παιχνίδι της Πρωτοχρονιάς με την πλήρη έννοια της λέξης. Πρόκειται για ένα διαφανές σχήμα, το οποίο πρέπει να ψύχεται για να περάσει τα υπόλοιπα στάδια, το άλλο από τα οποία είναι ασημένια. Η ουσία του έγκειται στο γεγονός ότι στα παιχνίδια "μείγμα κέικ" ρίχνουμε σε μια ειδική λύση, η οποία αποτελείται από ασήμι, αμμωνία και απλό απεσταγμένο νερό. Στη συνέχεια, το κομμάτι εργασίας βυθίζεται σε βραστό νερό και ανακινείται απαλά για να καλύψει ομοιόμορφα το ασήμι τοίχο του σχήματος. Μετά από αυτό, το προϊόν καλύπτεται με ένα στρώμα μονόχρωμης βαφής και αφήνεται να στεγνώσει.

Το τρίτο στάδιο είναι η ζωγραφική των παιχνιδιών. Φυσικά, όλες οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένου αυτού, γίνονται με το χέρι. Τα στοιχεία μιας απλής φόρμας κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής μπορούν απλά να βυθιστούν σε ένα δοχείο με χρώμα. Πιο περίπλοκα προϊόντα, όπως ο Καρυοθραύστης, ένα σπίτι, οι κρόνοι με διάφορα σχήματα, τα παιχνίδια με τη μορφή ζώων (λαγουδάκι, κουκουβάγια, σκαντζόχοιρος) βαμμένα χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Όσον αφορά την εφαρμογή του σχεδίου, του σχεδίου,εδώ επιτρέπεται μόνο η ζωγραφική με το χέρι. Σε αυτήν την περίπτωση, παρά όλη την ικανότητα του καλλιτέχνη, είναι δύσκολο να βρεθούν δύο εντελώς πανομοιότυποι αριθμοί. Είναι αυτή η μοναδικότητα που δίνει τέτοια παιχνίδια γυαλιού.

Το τελικό τέταρτο στάδιο της κατασκευής αποτελείται από μία απλή λειτουργία. Αυτή η περιτομή της "ουράς" του παιχνιδιού είναι το υπόλοιπο της σωληνώσεως από την οποία έγινε το προϊόν. Στη συνέχεια, ένας βρόχος συνδέεται με τα έτοιμα στοιχεία, συσκευάζεται και αποστέλλεται στα καταστήματα όπου αυτά τα όμορφα "κομμάτια διακοπών" περιμένουν τον αγοραστή τους.

Κατασκευαστές

Φυσικά, τα εργοστάσια για την παραγωγή γυάλινων διακοσμήσεων Χριστουγέννων δεν είναι τόσο λίγα. Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε τα πάντα, αρκεί να αναφέρουμε δύο, των οποίων η ιστορία ξεκινά εδώ και πάνω από δώδεκα χρόνια.

  • Το παλαιότερο εργοστάσιο στη Ρωσία βρίσκεται στην πόλη Κλίν. Ήταν εκεί ότι για πρώτη φορά στα μέσα του 19ου αιώνα οι διακοσμήσεις των Χριστουγέννων ήταν από γυαλί. Αυτό συνέβη με πρωτοβουλία του πρίγκιπα Αλέξανδρου Menshikov, ο οποίος άνοιξε μια μικρή παραγωγή στην πόλη. Οι ντόπιοι που είχαν μάθει στο εργοστάσιο στη συνέχεια άρχισαν να εργάζονται για τον εαυτό τους, ανοίγοντας μικρά εργαστήρια συνδεδεμένα με τα σπίτια τους.

Τώρα είναι το εργοστάσιο "Yolochka", το έργο στο οποίο θεωρείται κύρος στην πόλη. Τα προϊόντα του εργοστασίου είναι υψηλής ποιότητας και πληρούν όλα τα διεθνή πρότυπα. Μπορεί να βρεθεί στις εκθέσεις Χριστουγέννων ανά τον κόσμο. Δεν είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ιστορία αυτής της παραγωγής ξεκινά σχεδόν δύο αιώνες · κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλη η τεχνολογία κατασκευής έχει τελειοποιηθεί, η οποία αναγνωρίζεται από αγοραστές όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στο εξωτερικό.

  • Ένας άλλος «παλαίμαχος» της επιχείρησης που φυσάει γυαλί είναι το εργοστάσιο Ariel. Δημιουργήθηκε αργότερα, "Fir Trees", αλλά η ποιότητα των προϊόντων της δεν είναι κατώτερη αυτής. Επιπλέον, αυτή η εταιρεία είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη για εκδρομές. Τουλάχιστον δεκαέξι ομάδες περνούν από το εργοστάσιο ανά ημέρα, πράγμα που δείχνει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για αυτή τη μακρόχρονη τέχνη.

Τα προϊόντα αυτής της εταιρείας έχουν επίσης εξαιρετικές διακοσμητικές ιδιότητες, η επίστρωση είναι υψηλής ποιότητας, διαρκεί πολύ και δεν καταρρέει. Τα χρώματα είναι λαμπερά, ζουμερά, ανθεκτικά. Δεν είναι περίεργο ότι κάποια στιγμή αυτό το εργοστάσιο έλαβε ειδικές παραγγελίες για την παραγωγή παιχνιδιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ήταν απαραίτητο να απεικονιστεί στις μπάλες του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Οι καλλιτέχνες αποφάσισαν ότι η επαγγελματική κάρτα του προέδρου (ένα ευρύ χαμόγελο) θα ήταν καταλληλότερη και τον απεικόνιζε με ένα τόσο ευρύ χαμόγελο. Ωστόσο, οι πελάτες θεώρησαν ότι ο Ομπάμα ήταν πολύ χαρούμενος και έπρεπε να δοθεί λίγη αυστηρότητα. Ως αποτέλεσμα, μπαλόνια με ένα χαμογελαστό χαμόγελο Obama πέταξαν στις ΗΠΑ, και οι πλοίαρχοι μας έμειναν με τη μνήμη ενός ανοιχτού χαμόγελου.

Μια λεπτομερής ιστορία για την παραγωγή χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων - στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο