Σχεδιάστε ένα σαλόνι με τζάκι σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Τα τζάκια εγκαθίστανται όλο και περισσότερο σε σπίτια. Η φωτιά δίνει στο σπίτι όχι μόνο τη ζεστασιά, αλλά και μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και άνεση. Εάν το διαμέρισμα έχει την ευκαιρία να βάλει μόνο μια απομίμηση, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πραγματικό τζάκι σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Θα φανεί καλό σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό, ανεξάρτητα από το ύφος. Ταυτόχρονα, ένα τζάκι είναι ένα από τα σημασιολογικά κέντρα του δωματίου, και ο σχεδιασμός ενός δωματίου με τζάκι θα πρέπει να είναι καλά μελετημένο.

Εσωτερικά χαρακτηριστικά

Το τζάκι είναι ένα ειδικό στοιχείο του εσωτερικού. Τις περισσότερες φορές γίνεται η κεντρική προφορά και βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του δωματίου, αν και είναι δυνατές και άλλες επιλογές. Το κέντρο θα είναι ενδιαφέρον να κοιτάξει σε συνδυασμό με διαφορετικά στυλ.

Εξετάστε τις παρακάτω επιλογές σχεδιασμού σαλόνι και χαρακτηριστικά για την τοποθέτηση μιας πύλης τζάκι σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους:

 • Πολύ συχνά, οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι προσθέτουν πραγματική φωτιά. country style. Σε συνδυασμό με φυσικά υλικά, ξύλο, πέτρα και ζωικά δέρματα, η πύλη του τζακιού θα φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και οργανική. Συχνά για τέτοιους εσωτερικούς χώρους επιλέξτε το ξύλο ή την επένδυση από τούβλα για την πύλη. Μπορεί να βρίσκεται μπροστά από έναν καναπέ ή πολυθρόνες. Ένα τζάκι στο εσωτερικό σε ρουστίκ στυλ θα κάνει το σπίτι ιδιαίτερα ζεστό.
 • Γνωριμίες Art Nouveau συχνά επιλέγουν επίσης ένα τζάκι για να διακοσμήσουν το δωμάτιο και τη θέρμανση του. Εσωτερικές επιλογές μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές - το τζάκι συχνά αποκαλύπτεται με λεία λάκα ξύλο ή διακοσμημένο με κεραμικά. Με δερμάτινα επικαλυμμένα έπιπλα και ντουλάπια από λακαρισμένο ξύλο, αυτή η επιλογή θα φανεί ιδιαίτερα κομψή.
 • Εραστές κλασικούς εσωτερικούς χώρους ή μπαρόκ μπορεί να επιλέξει ένα μοντέλο με επένδυση από μάρμαρο. Αυτή η επιλογή είναι η πιο οργανική εφαρμογή στη γενική ιδέα και θα φανεί πολυτελή.
 • Τώρα η πύλη τζάκι μπορεί να εισαχθεί με επιτυχία ακόμα και στην πιο σύγχρονη ατμόσφαιρα στο σπίτι. hi-tech ύφος. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα μοντέρνων τζακιών, διακοσμημένα με μέταλλο και γυαλί. Με αυτό το σχέδιο, είναι τέλεια ακόμα και για σύγχρονο εκλεκτικισμό ή κομψόμινιμαλισμό.

Τοποθεσία

Η θέση του τζακιού στο δωμάτιο είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική, καθώς θα προσελκύσει την προσοχή.

Εξετάστε τις ακόλουθες καλές διατάξεις:

 • Είναι σημαντικό η πύλη τζάκι να βλέπει στο κέντρο του δωματίου - τότε η φωτιά θα είναι ορατή από οπουδήποτε στο δωμάτιο. Αυτό θα κάνει τον σχεδιασμό του δωματίου πιο αρμονικό.
 • Τα σχέδια είναι συχνά κακά για το έργο του τζακιού. Πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν παράθυρα, παράθυρα και σκάλες κοντά σε αυτό.
 • Δίπλα στην πύλη του τζακιού συνήθως εξοπλίζεται ένα άνετο μέρος για να χαλαρώσετε με έναν καναπέ ή πολυθρόνες. Δεν είναι απαραίτητο ανάμεσα στο τζάκι και τα επικαλυμμένα έπιπλα να σχηματίζεται ένα πέρασμα μέσα από το δωμάτιο. Έτσι τα μέλη της οικογένειας που περνούν θα εισβάλουν στον χώρο και θα ενοχλήσουν την ειρήνη σας.
 • Οι τηλεοράσεις βρίσκονται συχνά πάνω από το τζάκι. Αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση όσον αφορά τον σχεδιασμό, επειδή η τεχνική θα αποσπά την προσοχή στον εαυτό της. Ταυτόχρονα, είναι ευπρόσδεκτο για πολλούς να χαλαρώσετε μπροστά από την τηλεόραση, γι 'αυτό η διαμονή είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Εάν κρεμάτε την οθόνη πάνω από το τζάκι, προσπαθήστε να το καταστήσετε όσο πιο διαυγές γίνεται: είναι καλό αν ο τοίχος είναι σκοτεινός και η ίδια η τηλεόραση δεν ξεχωρίζει.
 • Μερικές φορές ένα ευρύχωρο καθιστικό χωρίζεται σε διάφορες ζώνες, ένα από τα οποία είναι η εστία. Αυτό σας επιτρέπει να μετακινήσετε την τηλεόραση και τον υπόλοιπο εξοπλισμό σε άλλες περιοχές, ενώ οι θέσεις κοντά στο τζάκι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάγνωση, εργασία και συνομιλίες.
 • Αν έχετε δύο πανοραμικά παράθυρα στο σαλόνι, το κέντρο τοποθετείται συχνά μεταξύ τους. Πρόκειται για μια κομψή λύση για κάθε εσωτερικό χώρο. Επιπλέον, είναι επίσης ένας τρόπος για την αποτελεσματική χρήση του χώρου μεταξύ δύο παραθύρων, τα οποία συχνά δεν είναι επιπλωμένα με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Εάν δημιουργείτε καμάρες ή διακοσμητικούς τοίχους σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, μπορείτε συχνά να φτιάξετε ένα τζάκι σε αυτά. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ασυνήθιστο. Επιπλέον, αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν κατά μήκος των κύριων τειχών του δωματίου δεν μπορείτε να βρείτε χώρο για τζάκι.

Διακόσμηση σε τζάκι

Τώρα, η επένδυση των τζακιών διαφέρει σε τεράστια ποικιλία. Μπορείτε να βρείτε τόσο ακριβές όσο και οικονομικές επιλογές κατάλληλες για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Το κύριο πράγμα είναι να σκεφτούμε τον σχεδιασμό ολόκληρου του δωματίου εκ των προτέρων για να επιλέξουμε το σωστό ντεκόρ για το τζάκι.

Ορισμένες καπλαμάδες θα είναι σχεδόν καθολικές, ενώ άλλες θα ταιριάζουν μόνο σε μια συγκεκριμένη έκδοση του εσωτερικού. Εξετάστε τα παρακάτω μοντέλα:

 • Γύψος ή πάνελ Οι πύλες μπορούν να είναι πολύ διαφορετικές σε μορφή, αλλά πιο συχνά γίνονται σε κλασικό ύφος. Φαίνονται συνοπτικά και κομψά, ενώ έχουν και χαμηλή τιμή. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι λευκές ή οι ελαφρές εκδόσεις, παρόλο που, αν θέλετε, μπορείτε να βάψετε την πύλη σε οποιοδήποτε χρώμα. Μπορείτε επίσης να βρείτε μοντέλα με ασυνήθιστο σχήμα και υφή σχεδιασμού - αυτές οι πρωτότυπες επιλογές θα μπορούν να ταιριάζουν άψογα ακόμα και σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.
 • Τούβλα ή πέτρινη επένδυση - Αυτή είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σε ιδιωτικές κατοικίες, οι οποίες θα δουν οργανικά σε πολλές παραλλαγές των εσωτερικών χώρων. Η πύλη από πραγματικό τούβλο ή πέτρα θα φαίνεται πιο κομψή, αλλά είναι αρκετά ακριβό. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κεραμίδι που μιμείται τούβλο. Τώρα υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών.
 • Κεραμικά πλακίδια - Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για ένα εσωτερικό σε μοντέρνο στυλ ή χώρα. Μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Από μικρά πλακάκια μπορείτε εύκολα να χαράξετε όμορφα σχέδια μωσαϊκού. Επίσης δημοφιλή κεραμίδια - αναπαυτικά κεραμίδια που είναι τέλεια σε θέση να διακοσμήσουν το τζάκι πύλης.
 • Πύλες από μάρμαρο ή πύλες από συμπαγή πέτρα - Πρόκειται για μια ακριβή επιλογή, η οποία θα ταιριάζει κυρίως στους εσωτερικούς χώρους σε κλασικό ή μπαρόκ στυλ. Μοντέλα από τεχνητή πέτρα, δημοφιλή τώρα θα είναι λίγο φθηνότερα. Αυτές είναι ανθεκτικές και εκλεπτυσμένες προσόψεις για το τζάκι, οι οποίες μπορούν να έχουν το πιο διαφορετικό σχέδιο.
 • Πλαστικές προσόψεις - Αυτή είναι μια οικονομική επιλογή. Συχνά δεν διαρκούν πολύ, αλλά όλα εξαρτώνται από την ποιότητα ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Το πλεονέκτημα είναι ότι, όταν εργάζεται με πλαστικό, ο σχεδιαστής δεν περιορίζεται ούτε σε μορφή ούτε σε έγχρωμες λύσεις. Έτσι, μπορείτε να βρείτε πολύ ασυνήθιστες σύγχρονες εκδόσεις τέτοιων όψεων.
 • Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους είναι πολύ δημοφιλές τώρα mantel γυάλινη επένδυση. Οι σχεδιαστές προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών. Μπορεί να είναι γυαλιστερό ή παγωμένο γυαλί, σκούρο, διαφανές ή βαμμένο. Επίσης, τα μοντέλα με οπίσθιο φωτισμό είναι πολύ δημοφιλή.
 • Πολύ κομψό μπορεί να κοιτάξει και μεταλλική επένδυση - αυτή η τάση είναι χαρακτηριστική για το ύφος του μινιμαλισμού και της υψηλής τεχνολογίας. Συνήθως, ο σχεδιασμός μεταλλικών πύργων είναι πολύ απλός και συνοπτικός, αν και μπορείτε να συναντήσετε μερικές απροσδόκητες ενδιαφέρουσες επιλογές.Συχνά, το μέταλλο στην επένδυση συνδυάζεται με κεραμικά ή γυαλί, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον σχέδιο.

Ιδέες κουζίνας

Σήμερα, οι ανοιχτοί χώροι στο εσωτερικό είναι πολύ δημοφιλείς και πολλοί είναι πρόθυμοι να απαλλαγούν από περιττές πόρτες και τοίχους μεταξύ των δωματίων. Ιδιαίτερα δημοφιλή σαλόνια κουζίνας.

Τοποθετώντας ένα τζάκι σε ένα δωμάτιο χωρισμένο σε δύο ζώνες μπορεί να μην είναι εύκολο.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές που μπορούν να εφαρμοστούν με μια τέτοια ασυνήθιστη διάταξη.

Εξετάστε τα ακόλουθα σχέδια σχεδιασμού και αποφασίστε:

 • Εάν η κουζίνα είναι αρκετά ευρύχωρη, το τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στη μονάδα κουζίνας. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για εσάς εάν έχετε ένα γωνιακό σχέδιο κουζίνας. Τις περισσότερες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις, επιλέξτε ένα τζάκι, ενσωματωμένο στον τοίχο - ένα προεξέχον τζάκι μπορεί να επηρεάσει το έργο στην κουζίνα. Η επιλογή είναι σχετική αν το τζάκι βλέπει από όλες τις πλευρές του δωματίου. Συνήθως μπροστά του σε κάποια απόσταση υπάρχει τραπέζι ή μπαρ.
 • Εάν έχετε μια νησιώτικη κουζίνα, μια πρωτότυπη λύση θα μπορούσε να είναι ένα τζάκι που είναι ενσωματωμένο στο νησί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το νησί χωρίζεται συνήθως σε δύο μέρη - αφενός,που βλέπει στο σαλόνι, θα υπάρχει τζάκι και από την άλλη μεριά που βλέπει στην κουζίνα μπορεί να υπάρχει ένας πάγκος, φούρνος ή νεροχύτης, καθώς και ράφια και κουτιά αποθήκευσης. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται πολύ μοντέρνος και ασυνήθιστος, και βοηθά επίσης να οριοθετήσει σαφώς το χώρο χωρίς περιττούς τοίχους και καμάρες.
 • Αν πρόκειται να κάνετε μια τοξωτή δομή, έναν μικρό τοίχο ή μια στήλη σε ένα δωμάτιο, μπορεί να ενσωματωθεί ένα τζάκι. Συνήθως αυτό γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε η πύλη του τζακιού να βλέπει στο σαλόνι. Μια τέτοια απόφαση θα φαίνεται ασυνήθιστη και κομψή. Επιπλέον, ένα τόξο ή ένας πυλώνας θα τονίσει περαιτέρω το τζάκι στο εσωτερικό.
 • Εάν έχετε μια μεγάλη κουζίνα, μερικές φορές η πύλη τζάκι βρίσκεται στο κέντρο της. Μπορεί να φαίνεται πολύ ενδιαφέρον - ένα τζάκι με αυτό τον τρόπο θα μοιάζει πραγματικά με ένα σπίτι. Είναι καλό αν στην περίπτωση αυτή ο χώρος του δωματίου δε χωρίζεται από τίποτα και η φωτιζόμενη φωτιά θα είναι απόλυτα ορατή από την περιοχή του καθιστικού.
 • Εάν έχετε μεγάλους πλευρικούς τοίχους και θέλετε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την περιοχή μαγειρέματος, ένα τζάκι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην οριοθέτηση του χώρου σε αυτή την περίπτωση.Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικροσκοπικό σύνολο στη μια πλευρά και να τοποθετήσετε ένα τζάκι πίσω από αυτό. Για μεγαλύτερη διαφοροποίηση, η πρόσοψη του τζακιού μπορεί να συμπληρωθεί με μια σανίδα με ράφια για κούτσουρα ή με κλειστά συρτάρια. Στην πύλη τζάκι μπορείτε να τοποθετήσετε οτιδήποτε θέλετε - φυτά εσωτερικού χώρου, τραπεζάκι του καφέ, γραμματέας για εργασία, ράφια ή κλειστές ντουλάπες. Έτσι, μπορείτε να περιορίσετε εύκολα τον χώρο της κουζίνας, καθιστώντας το όσο το δυνατόν πιο συμπαγές.
 • Φυσικά, πιο παραδοσιακές εκδόσεις του τζακιού στο κέντρο του δωματίου είναι κατάλληλες για την κουζίνα-σαλόνι - αυτό γίνεται συνήθως στην περιοχή του καθιστικού δίπλα σε ταπετσαρισμένα έπιπλα. Αυτή είναι μια επιλογή win-win, καθολική για όλους τους τύπους εσωτερικών χώρων.

Ιδέες για ένα μικρό σαλόνι

Σε ορισμένες εξοχικές κατοικίες τα σαλόνια είναι αρκετά μικρά, οπότε σε αυτό το χώρο είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε όλο τον διαθέσιμο χώρο όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Ταυτόχρονα, ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο, αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τζάκι.

Για μια καλή διάταξη, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες ιδέες:

 • Η εστία χτίστηκε στον τοίχο - Αυτή είναι μια λύση που δεν είναι πάντοτε εφικτή, όμως, εάν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία στο δωμάτιό σας, ένα ενσωματωμένο τζάκι θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο.Επομένως, δεν χρειάζεται πολύς χώρος, αλλά θα αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο του ντεκόρ. Σε μικρά δωμάτια, το τζάκι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα άνεσης και θα είναι επίσης εξαιρετικό να ζεσταίνετε το δωμάτιο κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής.
 • Γωνιακό τζάκι - Αυτή είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή. Συχνά δεν χρησιμοποιούμε το χώρο στις γωνίες του δωματίου, αλλά σε ένα μικρό δωμάτιο θέλουμε να βρούμε μια αίτηση για κάθε τετραγωνικό μέτρο. Εάν ένα προεξέχον τζάκι στο κέντρο του τοίχου μειώνει σημαντικά το χώρο διαβίωσης, το τζάκι στη γωνία θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητο. Κυρίως αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για σύγχρονους εσωτερικούς χώρους - αυτή η λύση μπορεί να χτυπηθεί επιλέγοντας μια ασυνήθιστη επένδυση και τοποθετώντας σωστά τα έπιπλα γύρω.
 • Ακόμα και αν αποφασίσετε να δημοσιεύσετε τζάκι πύλη στο κέντρο του δωματίουΜπορείτε να βρείτε τρόπους για να εξοικονομήσετε χώρο. Πρώτα απ 'όλα, η πρόσοψη του τζακιού μπορεί να βοηθήσει. Στην κορυφή και στις πλευρές μπορείτε να τοποθετήσετε ανοιχτά ράφια - μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αυτά βιβλία, πιάτα, μικρά αντικείμενα εξοπλισμού, κιβώτια και κιβώτια αντικειμένων. Συχνά, επίσης στο κατώτατο σημείο του τζακιού υπάρχει ένα κλειστό κουτί για την αποθήκευση καυσόξυλων - μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε και άλλα είδη οικιακής χρήσης σε αυτό.Τέλος, απευθείας στο μπροστινό μέρος του τζακιού, μπορείτε να κρεμάσετε γλάστρες με γλάστρες, να διακοσμήσετε την πύλη με φωτογραφίες και φωτογραφίες μέσα.

Κομψές λύσεις σχεδίασης

Το τζάκι είναι ένα κλασικό στοιχείο του εσωτερικού, το οποίο μπορεί να φαίνεται και πολύ μοντέρνο. Στο σαλόνι ενός ιδιωτικού σπιτιού με τζάκι μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ασυνήθιστες ιδέες που θα κάνουν το χώρο του σπιτιού ατομικό και θα σας επιτρέψουν να νικήσετε την παρουσία ενός τζακιού στο δωμάτιο.

Σημειώστε μερικές θεαματικές ιδέες σχεδίασης:

 • Τώρα δημοφιλής πύλες τζάκι σε συνδυασμό με ένα ενυδρείο. Εάν κρατάτε τα ψάρια στο σπίτι σας, ίσως σας αρέσει αυτή η ιδέα. Μερικές φορές τα ενυδρεία είναι ενσωματωμένα στην πρόσοψη από ψηλά, ωστόσο, θα φαίνονται πιο πρωτότυπα αν το ενυδρείο σχηματίζει ένα τόξο γύρω από την εστία. Μια τέτοια ασυνήθιστη λεπτομέρεια θα αποτελέσει το επίκεντρο στο εσωτερικό κάθε σπιτιού.
 • Αναρτημένη πύλη τζακιού - Αυτή είναι μια άλλη ιδέα σχεδιασμού μόδας που μπορεί να υλοποιηθεί, αν και οι τιμές των τζακιών αυτών εξακολουθούν να είναι σχετικά υψηλές. Τυπικά, οι ανασταλτικές δομές κατασκευάζονται με σύγχρονο στυλ και ταιριάζουν καλύτερα στους μινιμαλιστικούς ή εκλεκτικούς εσωτερικούς χώρους.
 • Τζάκι με πόρτες - Αυτή είναι μια απλή αλλά πρωτότυπη λύση που σίγουρα θα προσελκύσει την προσοχή στο ντεκόρ του δωματίου. Στην κλασική έκδοση του τζακιού είναι κλειστή με δύο πόρτες με γυαλί μέσω των οποίων μπορείτε να παρακολουθήσετε τη φωτιά. Υπάρχουν επίσης συνδυασμένες επιλογές - για παράδειγμα, ένα τζάκι βρίσκεται μόνο στη μία πλευρά, ο χώρος πίσω από τη δεύτερη πόρτα είναι ένα απομονωμένο ντουλάπι για αποθήκευση.
 • Ψηλό τζάκι ενσωματωμένο στον τοίχο - Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή για ένα σύγχρονο μοντέρνο εσωτερικό. Η εστίαση σε αυτή την περίπτωση δεν βρίσκεται κάτω, όπως στην κλασική περίπτωση, αλλά υψηλότερη στον τοίχο. Φαίνεται ιδιαίτερα καλό σε εσωτερικούς χώρους λακωνικού στιλ υψηλής τεχνολογίας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερους εσωτερικούς χώρους με τζάκι.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο