Οι αρμονικές του σχεδιασμού του δωματίου

 Οι αρμονικές του σχεδιασμού του δωματίου

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε ελαφρά τη διακόσμηση του δωματίου. Η εγγραφή αυτής της περιοχής του δωματίου πρέπει να γίνει σωστά, ειδικά αν το κύριο μέρος του σπιτιού είναι ντυμένο σε ένα κομψό και πολυτελές εσωτερικό. Η εμφάνιση αυτής της θέσης επηρεάζει τη συνολική εμφάνιση του σπιτιού. Περαιτέρω στο άρθρο θα μιλήσουμε για το σχεδιασμό του ξενώνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Εξετάστε τους κανόνες για τη δημιουργία μιας άνετης και κομψής ατμόσφαιρας.

Κύριες διατάξεις

Ο ξενώνας είναι μια ξεχωριστή και απομονωμένη περιοχή σχεδιασμένη για άνετη διαμονή των επισκεπτών. Σε αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι όλα όσα χρειάζεστε για ένα πλήρες παιχνίδι. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια αναλογία με ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.Δεν έχει σημασία πού ακριβώς βρίσκεται ένα ξεχωριστό δωμάτιο για τους επισκέπτες. Με βάση ιδιωτικά σπίτια είναι πιο συχνά εξοπλισμένα στο ισόγειο ή σοφίτα.

Πιο συχνά σε αυτό το δωμάτιο υπάρχει έλλειψη φωτισμού. Σπάνια χρησιμοποιείται και επομένως οι καλά φωτισμένες περιοχές αφήνονται στους ιδιοκτήτες του σπιτιού για τον εαυτό τους. Κατά τη διακόσμηση αυτής της θέσης, είναι απαραίτητο να αντισταθμιστεί αυτό το μειονέκτημα, ειδικά αν το δωμάτιο βρίσκεται στο πάτωμα του υπογείου. Η εγκατάσταση μεγάλων παραθύρων και τεχνητών πηγών φωτός θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Μικρός χώρος

Κατά τη διακόσμηση ενός μικροσκοπικού δωματίου πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να είναι σε αυτό:

 • Υπνοδωμάτιο - κρεβάτι ή καναπέ. Αν το δωμάτιο είναι μικροσκοπικό, θα κάνει μια αναδιπλούμενη καρέκλα.
 • Χώρος εργασίας. Γραφείο για εργασία με έγγραφα, σύγχρονη τεχνολογία και άλλα πράγματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για φαγητό.
 • Αποθηκευτικός χώρος. Απαιτείται μια ντουλάπα και πολλά ράφια.
 • Επίσης, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε στο δωμάτιο. καθρέφτη κρεμάστρα ρούχων.

Αν το καθήκον είναι να κανονίσετε ένα μικρό δωμάτιο, οι σχεδιαστές συστήνουν έντονα να κάνουν μια επιλογή υπέρ των αρθρωτών επίπλων γραφείου.Αυτή είναι μια πρακτική και βολική επιλογή για περιορισμένο χώρο. Με σωστή τοποθέτηση στο δωμάτιο υπάρχει ένα μέρος για τα πάντα.

Τα έπιπλα χωρίς πλαίσιο ταιριάζουν τέλεια. Η τσάντα καρέκλα καταλαμβάνει λίγο χώρο, ζυγίζει λίγο και μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα από τόπο σε τόπο. Μοντέρνα εναλλακτική λύση σε κανονικές καρέκλες.

Ένας τοίχος με ευρύχωρα και ανοιχτά ράφια είναι μια πρακτική και κομψή λύση για συμπαγή δωμάτια. Αυτό το έπιπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση πιάτων, προσωπικών αντικειμένων, βιβλίων και πολλά άλλα.

Μην το παρακάνετε με τον αριθμό των επίπλων. Εγκαταστήστε μόνο τα πιο απαραίτητα: κρεβάτι (καναπές), τραπέζι και καρέκλα, ντουλάπα. Εάν υπάρχει ένα μέρος, μπορείτε να βάλετε μια κομοδίνα, καρέκλα.

Για τη διακόσμηση μικροσκοπικών δωματίων, είναι προτιμότερο να επιλέξετε στιλιστικά στοιχεία με βάση τη συνοπτικότητα και τον περιορισμό. Τα πιο δημοφιλή από αυτά - μινιμαλισμό, hi-tech, ιαπωνικό στυλ. Αυτές οι περιοχές χαρακτηρίζονται από ήρεμα, ευαίσθητα και ουδέτερα χρώματα.

Κάθε στυλ έχει μια χαρακτηριστική παλέτα χρωμάτων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημαντική πτυχή - το μέγεθος του δωματίου. Δεν είναι ένα μυστικό σε κανέναν που να διακοσμήσει μικρά δωμάτια πρέπει να κάνετε μια επιλογή υπέρ τουελαφρύ φινίρισμα. Αυτό το χρώμα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν επιλέγετε έπιπλα, κουρτίνες και άλλα στοιχεία.

Ευρύχωρο δωμάτιο

Μεγάλο δωμάτιο σας επιτρέπει να επιλέξετε οποιοδήποτε στυλ. Το ευρύχωρο δωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί σε ένα πολυτελές κλασικό στυλ: κλασικισμός, μπαρόκ, ρόκοκο, μοντέρνο και άλλα. Για το παραπάνω στυλ επιλέξτε έπιπλα πολυτελείας της υψηλότερης ποιότητας. Κλασικές περιοχές - μια εξαιρετική βάση για την τοποθέτηση τεράστιου αριθμού κομψών και πολυτελών διακοσμητικών αντικειμένων: λάμπες, πίνακες ζωγραφικής, ειδώλια και άλλα πράγματα.

7 φωτογραφία

Στην ελεύθερη θέση μπορείτε να εγκαταστήσετε πολλά έπιπλα για άνετη διαμονή των επισκεπτών. Τα έπιπλα είναι καλύτερα να εγκατασταθούν στις γωνίες του δωματίου και κατά μήκος των τειχών. Ο χώρος επιτρέπει, εκτός από τον χώρο ύπνου και εργασίας, να εξοπλιστεί μια μίνι κουζίνα και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να εξοπλίσετε μια υγιεινή ζώνη, χωρίζοντάς την από το δωμάτιο με τη βοήθεια χωρισμάτων γυαλιού, γυψοσανίδας ή άλλου υλικού.

Σε ένα δωμάτιο μεγάλου μεγέθους θα δείτε πολυτελές μεγάλο λαμπτήρα, τοποθετημένο στο κέντρο. Ειδικά πολυτελή εμφάνιση πολυτελή κρύσταλλο πολυέλαιος με μενταγιόν. Πρόκειται για μια τυπική συσκευή για την κλασική κατεύθυνση.Για να φωτίσετε τις πιο σκούρες γωνίες, χρησιμοποιήσατε επιπλέον μικρά φώτα LED.

Ο συνδυασμός ζωνών

Ο χώρος εργασίας είναι ένα είδος μελέτης στην αίθουσα. Για να κανονίσετε αυτήν την τοποθεσία, χρειάζεστε γραφείο γραφείου ή υπολογιστή, καρέκλα και πηγή τεχνητού φωτισμού, ειδικά εάν αυτή η ζώνη βρίσκεται μακριά από το παράθυρο.

Για να μην απορριφθεί ο χώρος, ο χώρος ύπνου δεν διαχωρίζεται από το τμήμα εργασίας από τους τοίχους. Όλα αυτά αρμονικά υπάρχουν στο ίδιο δωμάτιο. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό διαμέρισμα που θα δημιουργήσει οπτική χωροθέτηση.

Παραδείγματα

 • Κομψό και πρακτικό σχεδιασμό του δωματίου για τους επισκέπτες. Η φωτογραφία δείχνει πως ένας χώρος ύπνου, ένας χώρος εργασίας και μια μικροσκοπική περιοχή ανάπαυσης στη γωνία συνδυάζονται καλά. Η εικόνα δείχνει σαφώς ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο χρησιμοποιώντας μια μαλακή παλέτα χρωμάτων: μπεζ, καφέ, λευκό, γκρι.
 • Το δεύτερο παράδειγμα αυτής της διακόσμησης. Ένα διαμέρισμα χρησιμοποιήθηκε ως χωρισμός. Επίσης εκτελεί τη λειτουργία των ανοικτών ράφια. Η παλέτα είναι συγκρατημένη και ευχάριστη.
 • Ευάερο και φωτεινό δωμάτιο σε μινιμαλιστικό στιλ. Κομψή και κομψή σχεδίαση.
 • Ευρύχωρο και κομψό φινίρισμα σε κλασικό στιλ. Όλα τα στοιχεία στο εσωτερικό είναι σε αρμονία μεταξύ τους.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Ο σχεδιασμός του δωματίου πρέπει να συνδυαστεί με το σχέδιο του υπόλοιπου σπιτιού και την είσοδο που οδηγεί σε αυτό το δωμάτιο.
 • Η καλύτερη παλέτα χρωμάτων - παστέλ και μέτριοι ήχοι. Δεν ερεθίζουν τα μάτια και συμβάλλουν στην ειρήνη. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, οποιοσδήποτε επισκέπτης θα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι.
 • Δεν πρέπει να ξεχάσετε τα φωτεινά χρώματα. Χωρίς πολύχρωμους τόνους, το σχέδιο θα είναι θαμπό και ξεθωριασμένο.
 • Φροντίστε για επαρκή αριθμό διαμερισμάτων για την αποθήκευση των αντικειμένων και των κρεμάστρων.
 • Στα έπιπλα με βάση τον επισκέπτη δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται εξωτερικά πράγματα.
 • Το ντουλάπι μπορεί να αντικαταστήσει την ντουλάπα, αλλά στην περίπτωση αυτή εξοπλίστε το δωμάτιο με επιπλέον αγκίστρια ρούχων.
 • Η ιδέα της τοποθέτησης φρέσκων λουλουδιών στο δωμάτιο πρέπει να απορριφθεί. Αυτές είναι πρόσθετες προσπάθειες.
 • Σκεφτείτε τον ελεύθερο χρόνο του επισκέπτη ενώ βρίσκεται στο δωμάτιο. Τοποθετήστε στο δωμάτιο ένα βιβλιοθήκη με ενδιαφέρουσα βιβλιογραφία, προετοιμάστε μια επιλογή με ταινίες και μουσική, βάλτε μερικά νέα περιοδικά στο τραπέζι.
 • Μην ξεχάσετε να εξοπλίσετε τον επιθυμητό αριθμό πριζών.

Στο επόμενο βίντεο περιμένετε 5 συμβουλές για να δημιουργήσετε άνεση στο δωμάτιο επισκεπτών.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο