Κανόνες συνδυασμού χρωμάτων στο εσωτερικό του καθιστικού

Η επιλογή του κυρίαρχου χρώματος για το εσωτερικό του σαλόνι εξαρτάται από την ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί. Πράγματι, εκτός από το γεγονός ότι μερικά χρώματα που σας αρέσουν ή δεν σας αρέσουν από αισθητική άποψη, μπορούν επίσης να σας επηρεάσουν με διαφορετικούς τρόπους.

Πώς να δημιουργήσετε αρμονία;

Ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων είναι μια ξεχωριστή ιδέα. Κάποιος προσπαθεί να επιλέξει ανοιχτά χρώματα για να δημιουργήσει μια περιοχή αναψυχής στο δωμάτιο, ενώ άλλοι αραιώνουν το χώρο με φωτεινά χρώματα για να βελτιώσουν τη διάθεσή τους με αυτόν τον τρόπο.

Είναι επίσης σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό τα χρώματα στο εσωτερικό μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αντιληπτός ο περιβάλλον χώρος. Ορισμένες αποχρώσεις κάνουν το δωμάτιο πιο οπτικά, άλλοι βοηθούν να αυξηθεί οπτικά το ύψος των τοίχων.Εάν θέλετε το δωμάτιο να φαίνεται ψηλότερο, χρωματίστε τις οροφές σε ανοιχτά χρώματα και κάνετε τους τοίχους πιο σκούρο. Και για να επεκτείνετε το χώρο, χρησιμοποιήστε δροσερές αποχρώσεις.

7 φωτογραφία

Παίζει σημαντικό ρόλο και υφή. Οι γυαλιστερές επιφάνειες εμφανίζονται πάντα φωτεινότερες και τα χρώματα τους είναι κορεσμένα. Αλλά η ανάγλυφη ταπετσαρία ή τοίχος, διακοσμημένη με γύψο, μοιάζει πιο μπερδεμένη και πιο ήσυχη.

Μπλε

Αν ψάχνετε για ασυνήθιστο σχεδιασμό των τειχών στο σαλόνι, τότε μπορείτε να δώσετε προσοχή στο μπλε χρώμα. Είναι σπάνια χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση των καθιστικών, είναι πιο κοινή στα υπνοδωμάτια. Αλλά αν διακοσμήσετε τους τοίχους στο κοινό δωμάτιο με μπλε ταπετσαρίες διαφορετικών αποχρώσεων, θα πάρετε ήσυχο μέρος για να έχετε μια καλή στιγμή.

Το πλούσιο μπλε χρώμα κάνει το δωμάτιο ευγενέστερο. Και οι αποχρώσεις βοηθούν να συντονιστείτε με ειρηνικό τρόπο. Οι αρμονικά μπλε ταπετσαρίες φαίνονται στο εσωτερικό ενός δωματίου διακοσμημένου σε μεσογειακό στιλ. Οι κορεσμένες αποχρώσεις του μπλε, του aqua ή ακόμα και του indigo θα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό ενός ευρύχωρου δωματίου σε στυλ νεότητας. Οι γαλάζιες επιφάνειες διακοσμούν το δωμάτιο με τον κλασικισμό.

Γκρι

Ένα άλλο ενδιαφέρον σχέδιο χρωμάτων είναι οι γκρι τοίχοι. Με την πρώτη ματιά, αυτό το χρώμα φαίνεται θαμπό και θαμπό. Αλλά, στην πραγματικότητα, είναι αυτός που είναι καθολικός. Έχει πολλές αποχρώσεις που συνδυάζονται τέλεια με παστέλ χρώματα και φωτεινούς πλούσιους τόνους.

Το γκρι μπορεί να κάνει πιο διαφορετικά χρώματα και να τονίσει το βάθος τους. Στο φόντο των γκρι τοίχων, τα φωτεινά έπιπλα στην αίθουσα φαίνονται ιδιαίτερα καλά.

Μπεζ

Όπως το γκρι, αυτό το χρώμα μπορεί να ονομαστεί ουδέτερο. Σε γενικές γραμμές, οι μπεζ αποχρώσεις είναι ζεστές και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Το μπεζ χρώμα είναι απαλό και μανιασμένο. Έτσι, αν έχετε πολλά χρωματιστά στοιχεία στο σαλόνι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπεζ ταπετσαρία, για να ελαχιστοποιήσετε ελαφρώς την ποικιλομορφία.

Λευκό

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν λευκές επενδύσεις τοίχων για τον ίδιο σκοπό. Είναι αλήθεια ότι αξίζει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το λευκό χρώμα κυριαρχεί πάντα στο εσωτερικό. Οι υπόλοιπες αποχρώσεις, ακόμη και φωτεινές και πιασμένες, δρουν ως τόνους.

Αλλά το λευκό χρώμα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πραγματικά αρμονική και ήσυχη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Αυτό το εσωτερικό φαίνεται να είναι πολύ ελαφρύ, ελαφρύ, και το δωμάτιο φαίνεται πολλές φορές πιο ευρύχωρο.

Στο σαλόνι, η λευκή ταπετσαρία χρησιμοποιείται αν το ίδιο το δωμάτιο είναι μικρό.

Τέτοιες ανοιχτό ταπετσαρία βρίσκεται συχνά στο εσωτερικό με το ύφος της σύγχρονης ή υψηλής τεχνολογίας. Η χρήση ελαφρών αποχρώσεων είναι επίσης χαρακτηριστική των ευρωπαϊκών στυλ: Σκανδιναβική, για παράδειγμα, ή Προβηγκία.

Πορτοκαλί

Φωτεινό πορτοκαλί τοίχοι στο σαλόνι είναι επίσης αρκετά σπάνιοι. Αυτό το πλούσιο χρώμα βελτιώνει τη διάθεση και κάνει το εσωτερικό θερμότερο. Το πορτοκαλί χρώμα θα είναι χρήσιμο σε όσους είναι επιρρεπείς σε μελαγχολία, διότι σε μια τόσο ηλιόλουστη ατμόσφαιρα, η δραστηριότητά σας θα αυξηθεί.

Το πορτοκαλί χρώμα πηγαίνει καλά με τις ίδιες θερμές αποχρώσεις - καφέ, κόκκινο, κίτρινο. Καλύτερο φωτεινό πορτοκαλί ταπετσαρίες ταιριάζουν στο εσωτερικό των χώρων διαβίωσης των νέων στο ύφος του σύγχρονου ή σοφίτα. Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο τοίχοι, αλλά και έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα μπορεί να είναι φωτεινά.

Και έτσι ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται πολύ μονότονο, αραιώστε το εσωτερικό με χρώματα όπως πράσινο, τερακότα ή άμμο.

Πράσινο

Αυτό το χρώμα είναι πιο ευέλικτο. Πιστεύεται ότι οι αποχρώσεις του πράσινου είναι καλές για θέαμα. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε τα ανοιχτά χρώματα. Τέτοια χρώματα επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, την οπτική επέκταση του χώρου.Για το σκοπό αυτό, οι σχεδιαστές συστήνουν τη χρήση μέντας, ελιάς ή οποιασδήποτε άλλης σκιάς παστέλ.

Ωστόσο, οι σκοτεινές αποχρώσεις του πράσινου φαίνονται ωφέλιμες. Πλούσια σμαράγδι, φιστίκι ή σκούρο πράσινο χρώμα φαίνονται πολυτελή. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ευρύχωρα δωμάτια, καθώς τα μικρά δωμάτια με σκούρα ταπετσαρία φαίνονται ακόμη μικρότερα.

Για να μην φαίνεται η αίθουσα να είναι πολύ ζοφερή, οι σκούροι τοίχοι μπορούν να προστεθούν με κουρτίνες ή έπιπλα. Έτσι, το δωμάτιο θα γίνει πολύ πιο άνετα.

Brown

Πολλοί άνθρωποι αγνοούν αυτό το χρώμα, θεωρώντας ότι είναι πολύ θαμπό. Αλλά στην πράξη, αποχρώσεις του καφέ μπορεί να κάνει το δωμάτιο ζεστό. Από ψυχολογική άποψη, είναι καφέ που συνδέουμε με τη σταθερότητα και την ευημερία. Ως εκ τούτου συνιστάται να χρησιμοποιείται κατά την κατασκευή του καθιστικού. Ο τοίχος από τούβλα και η καφέ ταπετσαρία φαίνονται εξίσου καλά στο κοινό δωμάτιο.

Δεδομένου ότι το καφέ είναι το χρώμα που βρέθηκε στη φύση, λεπτομέρειες όπως δέρματα ζώων, έπιπλα από φυσικό ξύλο και φρέσκα λουλούδια συνδυάζονται καλά μαζί του. Μπορούν επίσης να αντικατασταθούν από τεχνητή απομίμηση.Για παράδειγμα, καναπέδες επικαλυμμένες κάτω από το δέρμα των ζώων, τεχνητά φυτά σε ξύλινες μπανιέρες και ούτω καθεξής. Αυτός ο συνδυασμός θα σας επιτρέψει να αναδημιουργήσετε στο σπίτι την ηρεμιστική ατμόσφαιρα του δάσους.

Όπως μπορείτε να δείτε, στο διαμέρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλα τα χρώματα. Το κύριο πράγμα είναι να τα συνδυάσουμε σωστά.και έπειτα οποιοσδήποτε συνδυασμός χρωμάτων θα φαίνεται οργανικός.

Κανόνες συμβατότητας τόνων

Κάθε χρώμα έχει ζεστές και κρύες αποχρώσεις. Ανάλογα με τον τόνο που επιλέγετε, το ίδιο χρώμα μπορεί να δημιουργήσει μια πιο άνετη ή λειτουργική ατμόσφαιρα.

Ζεστό

Κατά την κατασκευή καθιστικού, οι περισσότεροι προτιμούν ζεστούς τόνους. Παρέχουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Το ζεστό μπορεί να είναι τόσο αποχρώσεις των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων και του σκοτεινού.

Σε ένα μικρό δωμάτιο φαίνονται καλές φωτεινές ταπετσαρίες. Ένα δωμάτιο στο στυλ του κλασικισμού με τέτοιες ταπετσαρίες θα προσελκύσει ρομαντικούς ανθρώπους και όσους θαυμάζουν το στυλ από τις προηγούμενες εποχές. Ολοκληρώστε τους φωτεινούς τοίχους με σκούρα έπιπλα από φυσικό ξύλο και θα είστε σε θέση να αναδημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα.

Από τα πιο σκούρα χρώματα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε πιο ζεστές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, σοκολάτα, μπορντό και ούτω καθεξής.Ταπετσαρίες σε αποχρώσεις καφέ εμφάνιση ευγενή και κάνουν το δωμάτιο πιο πολυτελή. Το άνετο δωμάτιο θα κάνει σκούρες αποχρώσεις κίτρινου, πορτοκαλί ή κόκκινου χρώματος. Για παράδειγμα, μουστάρδα, τερακότα, ροδάκινο ή λιλά.

Κρύο

Προκειμένου να μεγεθυνθεί οπτικά το δωμάτιο και να αυξηθούν οι τοίχοι και να διευρυνθούν, χρησιμοποιούνται κρύες αποχρώσεις. Η παλέτα των κρύων αποχρώσεων είναι αρκετά πλούσια.

Φρέσκα και μοντέρνα εμφάνιση δροσερές αποχρώσεις του μπλε ή του πράσινου, όπως μέντα, φιστίκι, ελιά, ασβέστη ή celadon, για παράδειγμα. Κάντε το εσωτερικό του δωματίου πιο πολυτελές και πιο πλούσιο θα επιτρέψει διαφορετικές αποχρώσεις του μοβ. Και για διακόσμηση Σκανδιναβικός ή μινιμαλισμός Αξίζει να χρησιμοποιείτε κρύο μονόχρωμους τόνους: μαύρο και άσπρο.

Οι κρύοι ήχοι δεν είναι επιθυμητοί να αναμειγνύονται με το φως, αν θέλετε να τηρήσετε σαφείς κανόνες ενός στυλ.

Πώς να επιλέξετε ένα χρώμα για το συνολικό ύφος του δωματίου;

Με πολλούς τρόπους, η επιλογή του χρώματος για ένα σαλόνι εξαρτάται από το στυλ στο οποίο το σχεδιάζετε. Σε διαφορετικούς χρόνους, τα διαφορετικά χρώματα και οι συνδυασμοί τους ήταν μοντέρνοι.

Για παράδειγμα, στη βικτοριανή εποχή τα σπίτια ήταν διακοσμημένα με σκουρόχρωμες επενδύσεις τοίχων από ύφασμα.Για να αναδημιουργήσετε την ατμόσφαιρα αυτής της ευγενικής εποχής, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο σκούρα χρώματα. Η τέλεια επιλογή είναι μαρσάλα, σκούρο καφέ, σμαραγδένιο πράσινο ή βαθύ μπλε.

Είναι αλήθεια ότι τέτοιες αποχρώσεις πρέπει να αραιώνονται με ελαφριές ενδείξεις, ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται ζοφερό. Στο σκοτεινό σαλόνι δεν θα είναι μόνο λιγότερο χώρος. Ο συνδυασμός της σκοτεινής ταπετσαρίας και των ίδιων σκοτεινών διακοσμητικών στοιχείων θα σας κάνει να είστε σε υποσυνείδητο επίπεδο για να παραμείνετε συνεχώς σε αγωνία.

Στο κλασικό εσωτερικό υπάρχει επίσης ένα μέρος για σκούρα χρώματα. Αλλά το σχέδιο χρώματος φωτός εδώ φαίνεται επίσης καλό. Στο στυλ του κλασικισμού, οι ανοιχτοί μπεζ ή λευκοί τοίχοι φαίνονται υπέροχοι.

Οι φωτεινές συνδυασμοί χρωμάτων είναι εγγενείς σε στυλ ρετρό. Γεωμετρικές ή λουλουδιές εκτυπώσεις, που αποτελούνται από έντονες χρωματικές κηλίδες (ροζ, μοβ), όπως οι οπαδοί αυτής της διάσημης εποχής. Είναι δυνατόν να προσθέσετε ένα τέτοιο εσωτερικό με τις ίδιες φωτεινές διακοσμητικές λεπτομέρειες ή πολύχρωμες κουρτίνες. Όσο περισσότερα χρώματα, τόσο το καλύτερο.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τέτοιες στυλιστικές τάσεις όπως ο μινιμαλισμός ή η σοφίτα. Εδώ, αντιθέτως, δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα περιττό. Το φόντο στο σαλόνι, διακοσμημένο σε αυτό το στυλ, είναι καλύτερα να επιλέξετε το φως.Για παράδειγμα, λευκοί, μπεζ ή γαλακτοκομικοί τοίχοι, ανοιχτό καφέ πλινθοδομή ή ταπετσαρία σε διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι. Σε ένα μοντέρνο εσωτερικό, τα φωτεινά χρώματα χρησιμοποιούνται καλύτερα για την τοποθέτηση των τόνων.

Η σωστή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έγχρωμες ζωγραφιές στο ύφος της ποπ τέχνης ή του ιμπρεσιονισμού, χρωματιστά μαξιλάρια, διακοσμημένα με σχέδια κουρτινών και άλλες εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

Επιλέξτε ένα στυλ που σας αρέσει και χρησιμοποιήστε τη συμβουλή των σχεδιαστών για να δημιουργήσετε το τέλειο εσωτερικό στο οποίο θα ζήσετε άνετα και να δεχτείτε τους επισκέπτες.

Παραμυικά παραδείγματα

Κατανοήστε τα χαρακτηριστικά όλων των χρωμάτων και τις αποχρώσεις τους, καθώς και να κατανοήσετε πώς μπορούν καλύτερα να συνδυαστούν μεταξύ τους εξετάζοντας παραδείγματα όμορφα διακοσμημένων δωματίων.

Το μοντέρνο σαλόνι σε ροζ χρώματα είναι μια επιλογή που θα απευθύνεται όχι μόνο σε νεαρά κορίτσια αλλά και σε νέους δημιουργικούς ανθρώπους. Το φόντο σε αυτό το δωμάτιο είναι φωτεινό - ένας συνδυασμός λευκού και μπεζ, και πλούσιος ροζ χρησιμοποιείται ως λαμπρές προφορές. Είναι μια πλούσια πόρτα σκιάς, πολυθρόνα και αφηρημένο σχέδιο, που συνδυάζει ροζ, πράσινο και μπεζ. Το εσωτερικό είναι ζωηρό και αναζωογονητικό.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια γαλήνια ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. Στο δωμάτιο που έχει επιλεγεί ως παράδειγμα, χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός μπλε, φωτεινού μπλε και γκρι. Ένας γαλάζιος τόνος θέτει την ατμόσφαιρα. Έτσι ώστε ο τοίχος δεν φαίνεται πάρα πολύ άδειος, είναι γεμάτος με αρκετές ζωγραφιές σε μονόχρωμες αποχρώσεις. Σχεδόν όλος ο ελεύθερος χώρος καταλαμβάνεται από έναν γκρι καναπέ. Δίπλα σε αυτό υπάρχει ένα χαμηλό γκρι τραπέζι.

Και έτσι ώστε το δωμάτιο δεν φαίνεται πολύ γκρι και βαρετό, θα πρέπει να αραιώνεται με φωτεινά στοιχεία. Σε αυτό το δωμάτιο, ο σχεδιαστής χρησιμοποιεί χρωματιστά μαξιλάρια και μπλε διακοσμητικά δοχεία. Παίζει σημαντικό ρόλο και φωτισμό. Χρησιμοποιεί μια κρεμαστή λάμπα με αρκετούς λαμπτήρες που δίνουν σβησμένο απαλό φως.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι ένα μοντέρνο σαλόνι με γκρι τόνους. Η πιο ελαφριά σκιά εδώ χρησιμοποιείται ως βάση. Τα τείχη και η οροφή είναι διακοσμημένα στο ίδιο χρώμα. Κυριολεκτικά αρκετές αποχρώσεις πιο σκούρες από τον καναπέ του designer, την πολυθρόνα και το χαλί. Μονοχρωματικές κουρτίνες με υγρό άσφαλτο και μαξιλάρι σε τόνο διακοσμούν το δωμάτιο. Οι πίνακες και τα φώτα γίνονται σε σκούρα χρώματα.Και το εσωτερικό είναι αραιωμένο με μια μικρή ποσότητα φωτεινών λεπτομερειών: μαξιλάρια, κορνίζα φωτογραφιών και λάμπα.

Ο χώρος εργασίας, για τον οποίο υπήρχε μια θέση στη γωνία του σαλόνι, γίνεται με το ίδιο χρώμα και δεν παραβιάζει την αρμονία. Ως αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός φαίνεται άνετος, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει τίποτα περιττό.

Όλα τα χρώματα από τις ζεστές και δροσερές παλέτες είναι εξίσου καλοί και κατάλληλοι για τη διακόσμηση των καθιστικών. Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις και πλαίσια - επιλέξτε εκείνες τις αποχρώσεις που σας αρέσουν, αλλά μην ξεχνάτε ότι για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό εσωτερικό, πρέπει να συνδυαστούν με κατάλληλους τόνους.

Όλοι οι κανόνες συνδυασμών χρωμάτων στο εσωτερικό, βλ. Παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο