Πώς να οικοδομήσουμε ένα σπίτι της σκωρίας μπλοκ;

Πολλοί από εκείνους που θέλουν να οικοδομήσουν ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο σπίτι, επιλέγουν ένα τεμάχιο σκωρίας ως το κύριο υλικό των τοίχων. Τέτοιες πρώτες ύλες είναι γνωστές για τα χαρακτηριστικά αντοχής τους και την ευελιξία στην εργασία. Σήμερα θα μάθουμε για τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σπιτιών που κατασκευάζονται από το μπλοκ σκωρίας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Δεν είναι μυστικό ότι η σημερινή γκάμα των δομικών υλικών είναι γεμάτη με την ποικιλομορφία της. Για την κατασκευή ενός κτιρίου κατοικιών είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ξύλο ή τούβλο, αλλά και πρακτικά στοιχεία μπλοκ. Κατασκευάζονται με διαφορετικές τεχνολογίες και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης. Από πολλά τέτοια προϊόντα θα πρέπει να διατεθούν τεμάχια σκωρίας.

Αυτό το υλικό είναι μια ειδική πέτρα οικοδόμησης.

Η παραγωγή της γίνεται σε ειδικές μορφές.Το συνδετικό συστατικό των τσιμεντόλιθων είναι σκυρόδεμα. Διάφορα εξαρτήματα χρησιμοποιούνται για την πλήρωση - μπορεί να είναι φιλικό προς το περιβάλλον διογκωμένο άργιλο, σκωρία, τούβλα και άλλα παρόμοια στοιχεία.

Τα σπίτια από σκυρόδεμα χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής. Τέτοια κτίρια μπορούν εύκολα να σταθούν για πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα, μια τέτοια κατοικία δεν θα πρέπει να συντηρείται τακτικά, όπως για παράδειγμα κτίρια από φυσικό ξύλο.

Τα σπίτια Slagblock κατασκευάζονται συχνά από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, χωρίς τη συμμετοχή έμπειρων τεχνιτών. Οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και ένας άπειρος χρήστης που δεν έχει συναντήσει προηγούμενες παρόμοιες διαδικασίες μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια εργασία. Φυσικά, αν κάποιος αμφιβάλλει για τη δύναμή του ή φοβάται να κάνει σοβαρά λάθη, είναι καλύτερο για αυτόν να καλέσει επαγγελματίες.

Μερικοί άνθρωποι κάνουν μπαστούνια στο σπίτι. Αυτό γίνεται συνήθως με φθηνές και προσιτές πρώτες ύλες. Προκειμένου να παράγονται υψηλής ποιότητας και ισχυρά υλικά ως αποτέλεσμα της κατασκευής, είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται όλες οι απαιτούμενες αναλογίες. Θεωρήστε ότι είναι αδύνατο να οικοδομήσετε ένα σπίτι από εύθραυστα και χαμηλής ποιότητας μπλοκ, καθώς αυτό θα επηρεάσει την ανθεκτικότητα και την ποιότητα ολόκληρου του κτιρίου στο σύνολό του.

Αυτό το υλικό είναι πολύ ευέλικτο. Έχει συχνά στραφεί για την κατασκευή διαφόρων στοιχείων του χώρου, όπως κιόσκι, μικρή επέκταση, κρεβάτι με λουλούδια ή φράχτη. Επίσης, από το μπλοκ σκωρίας κάνουν διάφορες κατασκευές για οικιακούς σκοπούς. Τέτοιου είδους σχέδια γίνονται εύκολα και γρήγορα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κανείς τη διεξαγωγή μιας τέτοιας εργασίας δεν είναι δύσκολη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα σπίτια Slagblock βρίσκονται με αξιοζήλευτη συχνότητα. Είναι δύσκολο να συγχέονται με άλλα κτίρια, επειδή διακρίνονται από την ανθεκτική εμφάνιση τους, η οποία μιλάει για την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία τους. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να οικοδομήσετε ένα σπίτι από τούβλα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Σήμερα, πολλοί χρήστες σταματούν την επιλογή τους στις μπλοκ σκουριάς, καθώς αναγνωρίζονται ως πυρίμαχες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για κάθε ιδιωτική κατοικία. Τα μπλοκ σκωρίας όχι μόνο δεν προκαλούν την εμφάνιση φλόγας αλλά και δεν υποστηρίζουν την καύση που έχει ήδη δημιουργηθεί.

Τα κτίρια των οικοδομικών τεμαχίων μπορούν να καυχηθούν για μεγάλη διάρκεια ζωής. Δεν υποφέρουν από ισχυρούς ανέμους ή τυφώνες.Φυσικά, τέτοια χρήσιμα χαρακτηριστικά πρέπει να υποστηρίζονται από ενισχυτικά υλικά υψηλής ποιότητας.

Συνήθως σε αυτή την περίπτωση γυρίζουν σε χαλύβδινες ράβδους, οι οποίες είναι ικανές να καταστήσουν τη δομή πιο ανθεκτική στη φθορά.

Τα σπίτια σκωρίας ανακατασκευάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως αποδεικνύεται από την ανατροφοδότηση από τους ιδιοκτήτες τέτοιων κατασκευών. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να επιδιορθώσετε απροσδόκητα σχηματισμένες ρωγμές. Για να πραγματοποιήσετε μια τέτοια εργασία δεν θα χρειαστεί να περάσετε πολλές προσπάθειες, χρόνο και χρήμα.

Τα σπίτια από τούβλα είναι χτισμένα πολύ γρήγορα. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τέτοια δομικά υλικά διαφέρουν στα εντυπωσιακά μεγέθη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ακόμη και ένας άπειρος δάσκαλος, ο οποίος δεν έχει ειδική εκπαίδευση, μπορεί να χτίσει ένα σπίτι από τέτοια μπλοκ. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να μην παραμελήσετε κανένα από τα βήματα της εργασίας.

Δεν πρέπει να σκεφτείτε ότι θα είναι δυνατό να δημιουργήσετε από το μπλοκ σκωρίας μόνο μονές και στερεότυπες δομές που δεν έχουν καμιά επιθυμία. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ πρωτότυπη δομή μιας μη τυποποιημένης διαμόρφωσης. Για να γίνει αυτό, απλά πρέπει να δείξετε λίγη φαντασία και να απευθυνθείτε σε ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε αυτά τα θέματα.

Η εκτέλεση οικοδομικών έργων με τη χρήση σκυροδέματος δεν θα κοστίσει τους ιδιοκτήτες ακριβό. Αυτό το γεγονός επισημαίνεται από πολλούς καταναλωτές που έχουν εξοικονομήσει σημαντικά επιλέγοντας αυτό το υλικό ως βάση. Λίγοι γνωρίζουν ότι οι πέτρες από σκωρίες είναι κατασκευασμένες όχι μόνο με τη χρήση σκωριών. Σήμερα, υπάρχουν προϊόντα που έχουν διαφορετικές συνιστώσες. Εξαιτίας αυτού, θα είναι δυνατή η επιλογή κατάλληλων πρώτων υλών για οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οι πλοίαρχοι λένε ότι κατά την κατασκευή ενός σπιτιού από σκυρόδεμα, αφαιρείται αρκετά κομμάτι τσιμέντου, πράγμα που μειώνει επίσης το κόστος της διαδικασίας.

Παρά το μέγεθός του, το μπλοκ σκωρίας, κατά κανόνα, έχει πολύ μικρό βάρος. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι ένα τέτοιο υλικό είναι κατώτερο από το τούβλο όσον αφορά την πυκνότητα. Χάρη σε αυτό το ακίνητο, μπλοκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν χτίζετε ένα σπίτι σε ένα ελαφρύ θεμέλιο.

Η μονάδα σκωρίας είναι ένα προϊόν που δεν προσελκύει τρωκτικά ή έντομα. Τέτοιες δομές δεν χρειάζεται να υφίστανται κατεργασία με προστατευτικά και αντισηπτικά διαλύματα, επειδή δεν είναι ευαίσθητα στο σχηματισμό μούχλας ή μύκητα. Τέτοια κτίρια κατοικιών δεν φοβούνται τις χαμηλές τιμές θερμοκρασίας, γεγονός που υποδεικνύει την αντοχή στους παγετούς από σκωρίες.

Είναι δυνατή η μεταφορά μπλοκ όχι μόνο με τη χρήση παλετών. Αυτά τα υλικά μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα σε φορτηγό / ρυμουλκούμενο.

Τα σπίτια τους διαθέτουν καλά χαρακτηριστικά μόνωσης θορύβου. Συνήθως δεν ακούνε ενοχλητικούς ήχους από το δρόμο.

Τα τεμάχια σκωρίας είναι υλικά που απορροφούν τη θερμότητα.

Δυστυχώς, τα κτίρια από τα τούβλα έχουν κάποια μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, ορισμένοι τύποι τεμαχίων σκωρίας είναι βαρείς. Σήμερα πωλούνται και βαρέων βαρών επιλογές που είναι δύσκολο να χειριστεί. Σε πολλές περιπτώσεις, με παρόμοια υλικά εργασία, καταφεύγοντας στη χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Πριν ξεκινήσετε την οικοδόμηση ενός σπιτιού, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ημιτελή κτίρια δεν φαίνονται πολύ ελκυστικά. Αν δεν έχετε αποκτήσει ένα ειδικό διακοσμητικό υλικό, τότε θα πρέπει να κόψετε την κατοικία για να φανεί πιο αισθητικά ευχάριστη.

Αν έχετε επιλέξει ένα τεμάχιο σκωρίας για την κατασκευή ενός σπιτιού, τότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η εγκατάσταση σωλήνων και καλωδίων δεν θα είναι η ευκολότερη. Για το λόγο αυτό, οι τεχνίτες συχνά πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές κατά την κατασκευή για να διευκολύνουν αυτό το έργο.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα κοίλο μπλοκ σκωρίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τότε θα πρέπει να το γεμίσετε με σκωρία.για να εξασφαλιστεί υψηλή απόδοση θερμομόνωσης. Μια τέτοια εργασία θεωρείται δύσκολη. Επιπρόσθετα, με την πάροδο του χρόνου, τέτοια απορροή μπορεί να εγκατασταθεί και τα κενά θα εμφανιστούν και πάλι στα υλικά.

Από ένα τέτοιο υλικό δεν θα είναι δυνατό να κατασκευαστεί μια πολυώροφη κατοικία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολύ βαριές δομές μπορούν να μειώσουν την πυκνότητα και τη δύναμη των υλικών.

Δεν είναι απαραίτητο να διακοσμήσετε τα τοιχώματα τούβλων με απλό γύψο. Η έκκληση σε ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι το υλικό απλώς χάνει την πυκνότητα του ανώτερου στρώματος και θα πέσει.

Όπως και τα μπλοκ αφρού, τα τεμάχια σκωρίας δεν έχουν την πιο σωστή γεωμετρία. Εξαιτίας αυτού, κατά τη διάρκεια της κατασκευής, πρέπει να αρχειοθετούν και να αλέθουν για να σχηματίσουν λείες επιφάνειες.

Τα μειονεκτήματα των σπιτιών σκωρίας είναι ακόμα λιγότερα από τα πλεονεκτήματα. Πολλά προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν με την τήρηση της κατάλληλης τεχνολογίας, καθώς και με τη χρήση ποιοτικών (και κατάλληλων) υλικών / εργαλείων.

Είδη υλικού

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα υλικό όπως το μπλοκ σκωρίας έχει διάφορες ποικιλίες, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τους κανόνες εφαρμογής.Ας εξοικειωθούμε περισσότερο με τέτοια προϊόντα.

Κοίλο και κοφτερό

Και οι δύο αυτές επιλογές μπλοκ είναι μεγάλη ζήτηση. Για παράδειγμα, οι συνηθισμένες ποικιλίες είναι συχνά χρησιμοποιούμενες στην κατασκευή δομών θεμελίωσης, στηλών διαφόρων τροποποιήσεων και βάσεων εδράνων. Επιπλέον, τα κοίλα μπλοκ είναι ιδανικά για το σχηματισμό υπογείων.

Τα παραπάνω υλικά χαρακτηρίζονται από αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αντοχής και μπορούν να αντέξουν πιο σοβαρά φορτία από τις κοίλες εκδόσεις.

Όσον αφορά τα κοίλα μπλοκ, αγοράζονται συνήθως για την κατασκευή χωρισμάτων και τοίχων. Έχουν ένα μικρό βάρος, έτσι δεν κάνουν τη γενική βάση της κατοικίας εντελώς βαρύ.

Πλήρης σώμα
Κοίλο

Διακοσμητικά

Τέτοια υλικά επένδυσης έχουν καταλάβει την θέση τους στην αγορά πολύ πρόσφατα. Συμπληρώνονται με ειδική διακοσμητική επίστρωση, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στη μία πλευρά όσο και στις δύο πλευρές του μπλοκ. Αυτό το πρόσθετο στρώμα μπορεί να επαναλάβει όλα τα είδη υφής (για παράδειγμα, πέτρα ή γύψο). Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, θα είναι δυνατή η προστασία των ίδιων των μπλοκ από αρνητικούς παράγοντες όπως η υγρασία και η υγρασία.Εάν έχετε επιλέξει για την κατασκευή διακοσμητικών υλικών, τότε από το εξωτερικό του κτιρίου μπορεί να εγκαταλειφθεί.

Διαμέριση

Εάν έχετε μετακομίσει στην κατασκευή των διαχωριστικών τοίχων σε ένα block house, τότε θα πρέπει να εφαρμόσετε τους καθορισμένους τύπους υλικών. Τέτοια δείγματα διακρίνονται από το γεγονός ότι μπορούν να κατασκευαστούν από τους ίδιους και προσεγμένους τοίχους με εξοικονόμηση στη λύση. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι χωριστές πέτρες σκωρίας είναι ελαφρές και η τοποθέτησή τους είναι γρήγορη και εύκολη.

Ίδρυμα

Οι μπλοκ τύπου βάσης ονομάζονται διαφορετικά δομικά στοιχεία. Αυτά τα υλικά έχουν μεγάλη αντοχή και αντοχή. Με την πάροδο του χρόνου, τέτοια μπλοκ δεν προκαλούν σοβαρή συρρίκνωση και επίσης δεν καταρρέουν, πράγμα που δείχνει την αυξημένη αξιοπιστία τους. Αν θέτετε μπρος μπάρες σε μια αρκετά ισχυρή και σταθερή βάση, τότε θα πρέπει να θυμάστε για την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε ταινία οπλισμένου σκυροδέματος. Το στρώμα του πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 cm.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να δώσουν προσοχή στο γεγονός ότι οι τοίχοι των δομών θεμελίωσης σκωρίας πρέπει να είναι θερμομονωμένοι και να είναι μονωμένοι με ατμό με ειδικά υλικά.

Σπασμένα και χοντρά

Όχι πολύ καιρό πριν, η αγορά οικοδομικών υλικών αναπληρώθηκε με αρχικά τεμάχια σκωρίας που έχουν διακοσμητική επιφάνεια με απομίμηση σχισμένων / θρυμματισμένων τούβλων. Αυτές οι επιλογές χρησιμοποιούνται συνήθως όταν τελειώνετε διάφορα κτίρια και περιφράξεις.

Χρωματισμένο

Υπάρχει μια έγχρωμη εκδοχή του μπλοκ σκωρίας στην αγορά. Από παρόμοιο υλικό κατασκευάζονται συχνά φράκτες, αετώματα ή στήλες. Η απαιτούμενη απόχρωση αυτού του υλικού επιτυγχάνεται στο στάδιο της κατασκευής του.

Συνήθως, αναμιγνύονται κόκκινα τσιπ ή κιμωλία διαφορετικών χρωμάτων για το σκοπό αυτό.

Τα τεμάχια σκωρίας διαφέρουν μεταξύ τους και τα κύρια συστατικά τους.

Με βάση τη σκωρία

Οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τέτοιων τεμαχίων εξαρτώνται καταρχάς από τις ιδιότητες της πρώτης ύλης. Αυτό αφορά κυρίως την περιβαλλοντική ασφάλεια των υλικών (δηλαδή την παρουσία τοξικών ουσιών στη σύνθεση τους). Αυτή η παράμετρος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή μονάδων σκωρίας.

Αυτά τα υλικά διακρίνονται από τις υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες. Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, είναι το ίδιο με εκείνο του τούβλου. Αλλά εδώ είναι απαραίτητο να βασιστείτε στο υλικό πλήρωσης που υπάρχει στο υλικό.Τα μπλοκ σκωρίας θα διαρκέσουν πολύ καιρό και δεν θα προκαλέσουν προβλήματα αν είναι σωστά τοποθετημένα και τελειωμένα.

Arbolitovye

Τα μπλοκ Arbolit βασίζονται σε μεγάλη ζήτηση σήμερα. Αυτά τα υλικά έχουν μεγάλη ζήτηση επειδή έχουν αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά θερμομόνωσης. Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα - δεν μπορούν να καυχηθούν για μια αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Φυσικά, κατά τη διαδικασία κατασκευής μπλοκ μπάρμπολι μπορεί να γίνει πιο ανθεκτικό, αλλά η περιβαλλοντική τους φιλικότητα συνήθως υποφέρει από αυτό. Τέτοιες αρνητικές αλλαγές οφείλονται στο γεγονός ότι προστίθενται ειδικές ουσίες στην κανονική σύνθεση, η οποία δεν μπορεί να καυχηθεί από φυσική προέλευση.

Haydite

Οι πλέον ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον μονάδες αναγνωρίζονται ως βασισμένες σε διογκωμένη πηλό. Τέτοια προϊόντα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες και την αντοχή τους.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι η δημοτικότητα τέτοιων τετραγώνων εξηγείται όχι μόνο από το οικολογικά καθαρό τους υπόβαθρο. Αυτές οι ποικιλίες είναι ελαφρές και υπάρχουν πολλά κενά στη δομή τους.Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν τη χρήση τέτοιων τύπων σκωριών για την κατασκευή του σπιτιού. Επί του παρόντος, περισσότερο από το 50% των κατοικιών στην Ευρώπη έχουν παρόμοια στοιχεία.

Σχεδιασμός

Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι η ικανή κατάρτιση ενός έργου στο σπίτι είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο, το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Για να γίνει αυτό, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς. Εάν είστε περιορισμένοι στον προϋπολογισμό, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε αυτό το έργο μόνοι σας.

Το έργο θα πρέπει κατ 'ανάγκη να αντικατοπτρίζει:

 • παραμετρικές παράμετροι του μελλοντικού σπιτιού.
 • τον αριθμό και τις διαστάσεις των παραθύρων / θυρών και άλλων παρόμοιων στοιχείων.

Δυστυχώς, η παρουσία ενός τέτοιου έργου δεν θα σας επιτρέψει να κάνετε αλλαγές στον προγραμματισμό, οι οποίες συχνά αντιμετωπίζονται από τους ιδιοκτήτες της μελλοντικής κατοικίας.

Αλλά θα είναι ευκολότερο και πιο βολικό για σας να υπολογίσετε τον όγκο και τον συγκεκριμένο τύπο υλικών, καθώς και να υπολογίσετε πόσο θα πάρει η κατασκευή ενός σπιτιού σκυροδέματος.

Υπολογισμός

Είναι αδύνατο να προχωρήσετε στην οικοδόμηση ενός σπιτιού χωρίς να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα υλικών.

Για να καθορίσετε πόσα χρήματα χρειάζεστε, πρέπει να ακολουθήσετε τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 • πρέπει να λάβετε τις διαστασιακές παραμέτρους του ύψους και του μήκους του τοίχου και να τις πολλαπλασιάσετε.
 • αφαιρέστε από την προκύπτουσα τιμή την περιοχή των ανοιγμάτων παραθύρων και θυρών.
 • γίνονται πανομοιότυποι υπολογισμοί για τα υπόλοιπα τοιχώματα της κατοικίας του συγκροτήματος σκωρίας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να καθορίσετε σωστά το πάχος των τοίχων. Η τιμή αυτή θα καθορίζεται από τη συγκεκριμένη μέθοδο τοποθέτησης των τεμαχίων και το κλίμα στην περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες. Σε περιοχές όπου οι χειμώνες είναι αρκετά σκληρές, οι τοίχοι δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 60 εκ. Και στις περιοχές όπου επικρατούν μέτριες θερμοκρασίες, είναι αποδεκτό να κατασκευαστούν τοίχοι λιγότερο πυκνοί.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να προχωρήσετε στον υπολογισμό της περιοχής του χρησιμοποιημένου τεμαχίου σκωρίας (υποδηλώνει την εξωτερική άκρη των στοιχείων).

Το οικοδομικό υλικό που παράγεται στο εργοστάσιο έχει τις ακόλουθες διαστάσεις (στάνταρ):

 • πλάτος - 190 mm.
 • μήκος - 390 mm.
 • ύψος - 188 mm.

  Αν πρόκειται να τοποθετήσετε τούβλα με ένα μεγαλύτερο μισό προς τα έξω, τότε η επιφάνεια των μεμονωμένων στοιχείων θα είναι 0.0741 τετραγωνικά μέτρα. m (πρέπει να πολλαπλασιάσετε 190 με 390). Εάν τα υλικά σχεδιάζονται να τοποθετηθούν από τη στενή πλευρά, τότε η απαιτούμενη τιμή θα πρέπει να υπολογιστεί διαφορετικά - πολλαπλασιάστε 190 με 188.Το αποτέλεσμα είναι η απαιτούμενη περιοχή της οικοδόμησης πέτρα - 0,03572 τετραγωνικών μέτρων. m

  Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε πόσα μπλοκ θα χρειαστούν για να εγκαταστήσετε 1 m2 του τοίχου. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να διαιρέσουμε την περιοχή του χώρου από την περιοχή του μπλοκ που είχε υπολογιστεί προηγουμένως. Ως αποτέλεσμα, έχουμε την αξία που χρειαζόμαστε. Οι τελικοί υπολογισμοί θα είναι εύκολοι, διότι θα γνωρίζετε απολύτως όλες τις τιμές της δομής και τον αριθμό των τεμαχίων σκωρίας για την τοποθέτηση των τοίχων.

  Κατασκευή

  Ο χώρος σκωρίας μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Γι 'αυτό δεν είναι απαραίτητο να είσαι έμπειρος δάσκαλος. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα. Εξετάστε σταδιακά πώς να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο σπίτι.

  Πριν προχωρήσετε στις εργασίες κατασκευής, θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε ορισμένα απαραίτητα εργαλεία:

  • μυστρί?
  • επίπεδο ·
  • μια γραμμή επιπέδου?
  • μια μπανιέρα
  • φτυάρι?
  • pickaxe;
  • ένα κουβά?
  • Ειδικά φορεία;
  • προστατευτικό εξοπλισμό (αναπνευστήρας, γάντια κ.λπ.).

  Εάν έχετε αγοράσει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια στην κατασκευή ενός σπιτιού από σκυρόδεμα.

  Τα κύρια στάδια:

  • Το πρώτο θα είναι χωματουργικά. Θα χρειαστεί να ευθυγραμμίσετε την περιοχή στην οποία σχεδιάζεται η κατασκευή του σπιτιού.
  • Θα χρειαστεί ένα θεμέλιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι κατασκευάζουν την έκδοση της κορδέλας, αφού γίνεται εύκολα, αλλά αποδεικνύεται ισχυρή και αξιόπιστη.
  • Μετά την έκχυση, θα πρέπει να δώσετε στο σκυρόδεμα μια επιδιόρθωση. Διαρκεί συνήθως περίπου 4 εβδομάδες. Μετά από αυτή την περίοδο, μπορείτε να συνεχίσετε τις εργασίες κατασκευής.
  • Όταν το θεμέλιο έχει φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο αντοχής, μπορείτε να βάλετε μπλοκ σκουριάς πάνω του. Ξεκινήστε τον τοποθέτηση πρέπει να είναι από τις γωνίες - ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ομαλή τοίχους.
  • Τοποθετήστε τα τετράγωνα στις γωνίες και τα επίπεδα χρησιμοποιώντας μια γραμμή και επίπεδο επιπέδου.
  • Στη συνέχεια, τραβήξτε τη χορδή μεταξύ των γωνιών, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται στην εξωτερική γωνία των μπλοκ.
  • Τοποθετώντας νέα εξαρτήματα, πρέπει να προσέξετε το γεγονός ότι δεν μετακινούνται το σπάγκο, διαφορετικά οι τοίχοι δεν θα είναι ομαλοί.
  • Προκειμένου να συνδεθούν ξεχωριστά τεμάχια σκωρίας μεταξύ τους, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί τσιμεντοκονίαμα. Κατά την τοποθέτησή του, το πάχος του θα πρέπει να είναι από 1,5 έως 2 εκατοστά. Εάν τοποθετήσετε παχύτερα στρώματα, οι τοίχοι θα είναι κρύο, καθώς σε αυτά θα σχηματιστούν κρύες "γέφυρες".
  • Κατά την τοποθέτηση των μπλοκ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σφυρί ή ένα καουτσούκ σφυρί.Με τη βοήθεια τέτοιων συσκευών μπορείτε εύκολα και απρόσκοπτα να κόψετε τα ήδη τοποθετημένα στοιχεία.
  • Όταν φτάσετε στο άνοιγμα των παραθύρων και των θυρών, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ειδικά μεταλλικά κιγκλιδώματα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή και λειτουργούν καλά για κάμψη, έτσι ώστε οι τοίχοι μαζί τους είναι αρκετά ισχυροί.
  • Αφού ολοκληρώσετε την ανέγερση των δομών τοίχου, πρέπει να τα καλύψετε με ένα ειδικό αντιδιαβρωτικό παράγοντα για προστασία από την υγρασία και την υγρασία. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στο σχεδιασμό της οροφής.

  Συστάσεις

  Για τα τεμάχια σκωρίας χρησιμοποιούνται συνήθως οι ίδιοι συνδετήρες όπως για το σκυρόδεμα. Ωστόσο, οι πιο έμπειροι τεχνίτες συνιστούν να χρησιμοποιείτε μια ειδική χημική άγκυρα. Είναι πιο ακριβό από το συνηθισμένο πείρο, ωστόσο, θα παρέχει μια πιο αξιόπιστη στερέωση των υλικών.

  Κάνοντας την εγκατάσταση των τεμαχίων σκωρίας, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι οι αρμοί μεταξύ τους δεν είναι πολύ ευρύ, διότι μέσω αυτών η θερμότητα θα εγκαταλείψει στη συνέχεια το σπίτι έξω.

  Οι εξωτερικές επιφάνειες των τοιχωμάτων του στρώματος σκωρίας πρέπει να είναι καλυμμένες με υγρά και θερμομονωτικά υλικά.

  Μην παραμελείτε αυτά τα έργα.

  Σκεφτείτε ότι τα σπίτια από σπίτια, αν και είναι φθηνότερα, μπορούν αργότερα να "συμπεριφέρονται" εντελώς απρόβλεπτα, οπότε είναι καλύτερο να αγοράσετε υλικά που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο.

  Τοποθετώντας τα τεμάχια σκωρίας, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρώτη σειρά. Η ποιότητα και η ομαλότητα των επόμενων σειρών θα εξαρτηθούν από αυτήν.

  Πολλοί χρήστες ενδιαφέρονται για το ποια υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τελειώσουν οι εξωτερικοί τοίχοι των σπιτιών σκωρίας. Επιτρέπεται η τοποθέτηση πάνελ τοίχου, τούβλο, διακοσμητική πέτρα ή ξύλο σε μια τέτοια βάση.

  Επιτυχημένα παραδείγματα

  Από το μπλοκ σκωρίας μπορείτε να χτίσετε ένα κομψό διώροφο ή τριώροφο εξοχικό σπίτι με μια μεγάλη γωνιακή οροφή, η οποία έχει αρκετές πλαγιές. Επιτρέπεται η διακόσμηση μιας τέτοιας δομής με συνδυασμό κόκκινων και λευκών τούβλων και η χρήση σκούρου γκρίζου βότσαλα ως στέγη.

  Από τέτοια μπλοκ θα πάρετε ένα εντυπωσιακό μονοόροφο σπίτι, σε σχήμα L, με ξύλινη επένδυση ή φινίρισμα από τούβλο. Στην οροφή, μπορείτε να τοποθετήσετε μια μαλακή αντίθετη στέγη, και το κάτω μέρος του σπιτιού είναι διακοσμημένο με λευκά πάνελ.

  Η ημιτελής οικοδομική κατοικία με δύο ορόφους θα φανεί κομψή αν την καλύψετε με μια υψηλή κωνική οροφή με σκοτεινή σκιά,βάλτε μεγάλα παράθυρα με μαύρα κουφώματα, και στο γκαζόν πριν από την κατασκευή βάζετε λάμπες στο γοτθικό στιλ.

   Πώς να κάνετε ένα μπλοκ σκωρίας στο σπίτι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο