Οι λεπτές αποχρώσεις της οικοδόμησης σπιτιών από την ξυλεία

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να περάσουν χρόνο στη χώρα από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, που ζουν σε ένα άνετο όμορφο σπίτι. Σήμερα, ο καθένας έχει μια τέτοια ευκαιρία χάρη στην τεχνολογία κατασκευής κατοικιών από ξύλο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Σπίτια σε σχήμα μπαρ κερδίζουν δημοτικότητα, οπότε είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί αυτό το υλικό είναι τόσο καλό. Πρώτα απ 'όλα, διακρίνεται από τη διαθεσιμότητα και την τιμή του προϋπολογισμού. Για τη συναρμολόγηση αυτού του ελαφρού υλικού δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και μπορείτε να το αντιμετωπίζετε μόνοι σας και με αρκετούς βοηθούς.

Το ορθογώνιο σχήμα εγκάρσιας τομής επιτρέπει την τοποθέτηση ομοιόμορφων, έτοιμων προς τερματισμό τοίχων.

Πολλοί προσελκύονται από τη θεαματική εμφάνιση ξυλείας που χτίστηκε για να χωρέσει τέλεια στο αγροτικό τοπίο. Από τέτοια σπίτια και χτυπήματα ζεστασιά, άνεση και ηρεμία.Η δοκός σας επιτρέπει να οργανώσετε το δωμάτιο σε οποιοδήποτε στυλ, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες προτιμούν να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά των ξύλινων επιφανειών.

Η επιλογή περιορίζεται μόνο από τις υλικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Η κολλημένη ξυλεία αποτελείται από διάφορους πίνακες διασυνδεδεμένους. Κατασκευάζεται από μασίφ ξύλο. Το μορφοποιημένο υλικό αποκτάται ως αποτέλεσμα ειδικής τεχνικής επεξεργασίας και η μη μορφοποιημένη έκδοση απαιτεί προσαρμογή κατά την κατασκευή.

Κατά την επιλογή μιας ξυλείας αξίζει να δοθεί προσοχή στο επίπεδο υγρασίας, το οποίο καθορίζει το βαθμό συρρίκνωσης της μελλοντικής δομής. Για παράδειγμα, μια ράβδος φυσικής υγρασίας δίνει 3-5% συρρίκνωση σε διάστημα τριών ετών. Η ξηρή ξυλεία που επεξεργάζεται στον κλίβανο του θαλάμου δίνει την ελάχιστη συρρίκνωση - με τη δύναμη 1-2%. Αλλά κοστίζει περισσότερο από μια ξυλεία που στεγνώνει πριν από την έναρξη των εργασιών κατασκευής.

Εξίσου σημαντική είναι η επιλογή του ξύλου. Το πεύκο είναι ισχυρό, ανθεκτικό, σχετικά φθηνό, και επομένως θεωρείται ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατασκευή κατοικιών.

Το μοτίβο ερυθρελάτης δεν είναι ενδιαφέρουσα, η έλατο δεν είναι πολύ δυνατή, η λάριδα είναι πολύ βαρύ, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επεξεργασία του υλικού.Κτίρια βελανιδιάς και κέδρου είναι όμορφα και ανθεκτικά, αλλά η τιμή είναι πολύ "δάγκωμα".

Το κύριο μειονέκτημα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς του υλικού, έτσι ώστε το ξύλο να υποβληθεί σε προσεκτική επεξεργασία με πυρίμαχα μέσα. Η ξυλεία υπόκειται σε σήψη, σχηματίζεται ένας μύκητας και τα ποντίκια σκίζουν στο φυσικό ξύλο και ακονίζουν τα σφάλματα. Η τακτική θεραπεία με ένα ειδικό αντισηπτικό θα βοηθήσει στην προστασία του.

Κατά την οικοδόμηση ενός εξοχικού σπιτιού, είναι σημαντικό να τηρείται η μέγιστη δύναμη πρόσφυσης κάθε μεμονωμένης δοκού με μία πλευρική επιφάνεια.

Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

 • Η επιφάνεια εργασίας της δοκού στην κορυφή και στον πυθμένα είναι εξοπλισμένη με αυλακώσεις και προεξοχές χρησιμοποιώντας μια κοπή μηχανής, η οποία επιτρέπει την ένωση των πλευρικών τμημάτων των δύο δοκών. Στη συνέχεια έρχεται η στροφή των χαλύβδινων ράβδων ή των πείρων, με τα οποία το ξύλο ενισχύεται, αυτό επιτρέπει στους τοίχους και τις οροφές να επιβιώνουν άθικτα και άθικτα μέχρι το κτίριο να είναι πλήρως στερεωμένο.
 • Η ειδική δομή της κόλλας μετατρέπει ένα τοίχωμα σε σχήμα ράβδου στον μονολιθικό πίνακα.

Παρά την ενοχλητική φροντίδα, οι οπαδοί των ξύλινων κτιρίων δεν παίρνουν λιγότερα.

Έργο

Συχνά, οι ιδιοκτήτες καταφεύγουν στις υπηρεσίες κατασκευαστικών εταιρειών για να αγοράσουν μια έτοιμη εξοχική κατοικία από ξύλο με ένα σχέδιο που έχει συνταχθεί σύμφωνα με ένα πρότυπο σχέδιο.

Από τη μία πλευρά - καμία ατομικότητα, από την άλλη - αυτή η επιλογή έχει πολλά πλεονεκτήματα.

 • Ένα τυπικό έργο υλοποιείται σε 1,5-2 εβδομάδες μετά την υπογραφή όλων των απαραίτητων εγγράφων.
 • Η προβολή των υποβαλλόμενων έργων είναι ελκυστική: το καθένα από αυτά παραγγέλθηκε και ο νέος πελάτης έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες μιας παρόμοιας δομής.
 • Το κόστος ενός τυπικού εξοχικού σπιτιού είναι πολύ χαμηλότερο από το άτομο. Επιπρόσθετες εξοικονομήσεις επιτυγχάνονται χάρη σε ενοποιημένες λύσεις σχεδιασμού που δεν απαιτούν την εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων.

Το έργο του σπιτιού μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας, απεικονίζοντας όλα τα συστατικά στοιχεία: αίθουσα, κουζίνα, αποθήκη, καθιστικό, σκάλες στον δεύτερο όροφο, ξενώνας. Ο κατάλογος ποικίλλει ανάλογα με τις διαστάσεις του μελλοντικού σχεδιασμού. Στη συνέχεια, το σχέδιο μεταβιβάζεται στους προγραμματιστές που φέρνουν την ιδέα στο μυαλό. Η καλύτερη επιλογή είναι να φτιάξετε ένα σχέδιο της δικής σας κατοικίας.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τρισδιάστατα προγράμματα για να δείτε το σπίτι από όλες τις πλευρές και προετοιμάστε μια σειρά εγγράφων:

 • συνθέτουν ένα σχέδιο του θεμελίου στο οποίο υποδεικνύεται ο τύπος, το βάθος και τα υλικά που χρησιμοποιούνται,
 • λεπτομερές σχέδιο της διάταξης δοκών δαπέδου, επί των οποίων είναι εγκατεστημένο το δάπεδο.
 • Σχεδιάστε όλους τους ορόφους του σπιτιού, αναφέροντας τη θέση των ανοιγμάτων των παραθύρων, τα χωρίσματα και τους τοίχους, το τζάκι και τη σόμπα, καθώς και τη σύνδεση του σπιτιού με διάφορες επικοινωνίες με ακριβή καθορισμό των διαστάσεών τους.
 • Το σχέδιο τοίχου υποδεικνύει τα συστατικά στοιχεία των τοίχων, καθώς και τις διαστάσεις, τις εγκοπές και τα ανοίγματα τους.
 • ο προσδιορισμός των τμημάτων ενός εξοχικού σπιτιού από μια ράβδο με ένδειξη του γεωμετρικού μεγέθους κάθε στοιχείου πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού προγράμματος.
 • στο σχέδιο της οροφής απεικονίζουν μια πολυστρωματική κατασκευή με μονωτικά υλικά.
 • ο σχεδιασμός των δοκών παρέχει μια ένδειξη για τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται, καθώς και για τις διαστάσεις και τα στοιχεία των συνδετήρων.

Κατά την εκπόνηση ενός έργου, πρέπει να δοθεί προσοχή στην ποιότητα της ξυλείας, καθώς εξαρτάται από το ότι εξαρτάται ο ευχάριστος «καιρός στο σπίτι». Για παράδειγμα, δοκοί πάχους 18-27,5 cm έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν εξωτερικούς και φέροντες τοίχους. Για το εσωτερικό διαμέρισμα κατάλληλη ξυλεία πάχους 9-17 cm. Για να εξοικονομήσετε, μπορείτε να κάνετε τους εσωτερικούς τοίχους του πλαισίου και να τους καλύψετε με ξύλινα πλαίσια για να προσομοιώσετε την ξυλεία.

Απαιτούμενα εργαλεία

Τα εργαλεία πρέπει να αποθηκεύονται εκ των προτέρων, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια των κατασκευαστικών εργασιών. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε τα εργαλεία και οι συνδετήρες να είναι σε θέση. Το καλύτερο μέρος για αυτούς είναι ειδικά ντουλάπια, εγκατεστημένα σε μία από τις εξοχικές κατοικίες. Πριν το εργαλείο γίνει στα κουτιά και στα ράφια, θα πρέπει να το ταξινομήσετε ανά τύπο και μέγεθος.

Τα μεγάλα εργαλεία πρέπει να τοποθετηθούν κατά μήκος των τοίχων ή να τα κρεμάσουν σε ειδικά άγκιστρα. Τα σύγχρονα καταστήματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα για οποιαδήποτε κατασκευαστική εργασία. Μην αγοράζετε τα πάντα - είναι καλύτερο να κάνετε μια λίστα και να ξεκινήσετε με τα πιο απαραίτητα.

 • Με ένα φτυάρι, κάνετε ανασκαφές στα ανώτερα στρώματα του εδάφους και αφαιρέστε το πλεόνασμα.
 • Συμπιεσμένο χώμα. Μπορείτε να το αγοράσετε στο κατάστημα ή να το κάνετε μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, πάρτε μια ράβδο με διατομή 15 cm και μήκος τουλάχιστον 70 cm και κόψτε τα άκρα της. Η γωνία περιθωρίου πρέπει να είναι ευθεία. Αναγράψτε καθαρό γυαλόχαρτο, ενώ ταυτόχρονα στρογγυλεύετε τις αιχμηρές άκρες.
 • Το σετ κατσαβιδιών περιλαμβάνει σφηνοειδές εργαλείο μονής ή διπλής όψεως και εγκάρσια σχήματος.
 • Η σύσφιξη των δομικών μερών γίνεται με χαλύβδινο ή ξύλινο στέλεχος.
 • Passatiazhim ρόλο που ανατίθεται σε ένα εργαλείο που προορίζεται για την εγκατάσταση, καλωδίωση, καθώς και για υδραυλικά έργα. Για λόγους ασφαλείας, τα πένσα αγοράζονται είτε άμεσα με πλαστικές λαβές είτε, εάν είναι μεταλλικά, τυλίγονται με ταινία.
 • Η σμίλη σας επιτρέπει να εργάζεστε σε πέτρα και μέταλλο. Τα χέρια προστατεύονται με ένα ελαστικό μαξιλαράκι, που φοριέται στο εργαλείο.
 • Η γροθιά σας επιτρέπει να τρυπήσετε τρύπες στο μεταλλικό φύλλο και στον τοίχο από σκυρόδεμα. Είναι καλύτερα να πάρετε μια σειρά από διατρήσεις διαφορετικών διαμέτρων.
 • Το Zenzubel ή το otbornik είναι ένας τύπος φυσητή που προορίζεται για επιφανειακή επεξεργασία εντελώς.
 • Ένα faltsgebel ή ένα αεροπλάνο με μια βαθμιδωτή βάση χρησιμοποιείται για την επανεπεξεργασία κόγχες οποιουδήποτε μεγέθους.
 • Μια αυλάκωση γλώσσας είναι δειγματοληψία. Η γλώσσα είναι εφοδιασμένη με ένα χάρακα, το οποίο σας επιτρέπει να υποχωρήσετε από τις άκρες του τμήματος και να κάνετε μια σήμανση αυλάκωσης πάνω σε αυτό.
 • Το αστάρι αποτελείται από έναν κόφτη που μοιάζει με γάντζο και μια βίδα που συνδέει τον κόπτη. Σερβίρει ένα κομμάτι και καθαρίζει αυλακώσεις με τραπεζοειδές τμήμα.
 • Το συρραπτικό με ημικυκλικό άκρο εργασίας έχει σχεδιαστεί για να στρογγυλεύει τα μέρη.
 • Gorbach είναι ένα είδος planer,συνδυάζοντας δύο αποσπώμενα επιθέματα μήκους 25 cm και πλάτους 6 cm. Κατάλληλο για εξώθηση ισχυρών και ασθενών κοίλων στοιχείων.
 • Μια γυαλισμένη σπάτουλα από χάλυβα με ξύλινη ή πλαστική λαβή ονομάζεται σπάτουλα (σπάτουλα). Εφαρμόζεται και το επίπεδο της συγκολλητικής λύσης, καθώς και οι εργασίες επίστρωσης.
 • Η σύνδεση βοηθά να γεμίσουν οι αρθρώσεις με μια λύση, και σας επιτρέπει επίσης να δώσετε μια προσεκτική ματιά στην τοποθέτηση του ιδρύματος.
 • Ένα pickaxe, αν χρειαστεί, χωρίζει ένα τούβλο σε πολλά κομμάτια.
 • Το συρραπτικό ή το συρραπτικό κατασκευής σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα υλικά ταινιών σε ξύλινα στοιχεία.
 • Η ράβδος λείανσης με μια λεπτή και χονδροειδής επιφάνεια επιτρέπει την ακοντοποίηση των εργαλείων κοπής με την πάροδο του χρόνου.

Είναι επίσης απαραίτητο να έχετε ένα εργαλείο ξυλουργικής.

 • Ένα πριόνι με δύο χέρια, το οποίο είναι μια μεταλλική πλάκα με δόντια στην άκρη εργασίας, χρησιμοποιείται για την κοπή χοντρών κορμών. Δεν είναι τυχαίο ότι αναγνωρίζεται ως το πιο αποτελεσματικό πριόνι χειρός.
 • Το αλυσοπρίονο κόπτεται και κόβει κάθε είδους εξαρτήματα. Κάθε τύπος αυτού του εργαλείου εξυπηρετεί ειδικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, για την εγκάρσια κοπή χρησιμοποιείται ένα χορτοκοπτικό με ευρεία λεπίδα και ακόνισμα των δοντιών υπό γωνία 45 μοιρών.Ένα στενό hacksaw υιοθετείται όταν είναι απαραίτητο να κόψει τα φύλλα από μοριοσανίδες ή λεπτές σανίδες.
 • Το επίπεδο κόβει τα ανεπιθύμητα στρώματα του δέντρου και εξομαλύνει την επιφάνεια του.
 • Τα χλοοτάπητα παράγουν λοξότμητα και αλέθουν τα αιχμηρά άκρα των τμημάτων, δίνοντάς τους ένα στρογγυλεμένο σχήμα.
 • Η σμίλη προορίζεται για ξύλινη επιφάνεια προβαλβάνι.
 • Με ένα τσεκούρι, το ξύλο όχι μόνο ψιλοκομμένο, κομμένο και χτυπημένο. Για την κατασκευή ενός σπιτιού πρέπει να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον τρεις τύποι τσεκούρι: κατ 'ευθείαν - κόβουν και κόβουν ξύλο, κοφτερή - κόβουν περιττούς κόμβους και η ανόητη γωνία χρησιμοποιείται για να κόβει το ξύλο.
 • Μια ξύλινη σφυρί διαφέρει από ένα σφυρί από μια μικρότερη δύναμη κρούσης, η οποία εξαλείφει τη ζημιά στα μέρη.
 • Ένα μηχανικό ή χέρι με τρυπάνια έχει σχεδιαστεί για να κάνει τρύπες σε ξύλινες επιφάνειες για βίδες και αιχμές.

Εκτός από το εγχειρίδιο, πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρικά εργαλεία. Είναι ακριβότερα, αλλά επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία της εργασίας.

 • Ηλεκτρικό τρυπάνι σας επιτρέπει να τρυπήσετε την επιφάνεια από σκυρόδεμα, πέτρα ή τούβλο. Ένα μικρό τρυπάνι σε σχήμα κυλίνδρου έχει σχεδιαστεί για γεώτρηση μικρών οπών και η γωνιακή επιλογή τρυπά δύσκολες περιοχές.
 • Οι βίδες στερέωσης, οι βίδες, οι βίδες, οι πείροι και οι άλλοι σύνδεσμοι πραγματοποιούνται με κατσαβίδι, με κάθε στοιχείο στερεωμένο με το εξάρτημα του κατσαβιδιού.
 • Κοπή μεγάλων κορμών και σανίδων, καθώς και κορμοτεμάχια και πλάκες, πραγματοποιείται με ένα ηλεκτρικό πριόνι δίσκου.

Είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε ένα εργαλείο μέτρησης και σήμανσης.

 • Ελέγξτε την ορθότητα της κάθετης. Αυτό είναι απαραίτητο στην κατασκευή κάθε είδους κτιρίων, καθώς και στην εγκατάσταση παραθύρων και θυρών. Μπορεί να γίνει με το χέρι με ένα ισχυρό καλώδιο και ένα μικρό φορτίο.
 • Η ταινία μέτρησης σας επιτρέπει να προσδιορίσετε το γραμμικό μέγεθος των μεγάλων επιφανειών.
 • Αναδιπλούμενο μετρητή κατάλληλο για τη μέτρηση μικροσκοπικών στοιχείων και τμημάτων.
 • Η χρήση ενός ξύλινου ή μεταλλικού τετραγώνου θα εξασφαλίσει ότι όλα τα μέρη της δομής θα είναι υπό γωνία 90 μοιρών η μία ως προς την άλλη.
 • Το υδραυλικό επίπεδο προσδιορίζει την αμοιβαιότητα της θέσης αντικειμένων σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο.
 • Το δομικό γονιόμετρο μετρά όχι μόνο τις γωνίες των δομών αλλά και τις γωνίες των στοιχείων σε σχέση με την επιφάνεια.
 • Η κεντρική τρύπα, στο κέντρο της οποίας είναι εγκατεστημένο το τρυπάνι, φέρει μια κεντρική διάτρηση, η οποία αυξάνει σημαντικά την ακρίβεια της εργασίας.
 • Ο δαγκάνας είναι ένα ευέλικτο εργαλείο.Η κύρια κλίμακα μέτρησής του ονομάζεται ράβδος, και η βοηθητική - η μηδός. Η ευκολία χρήσης το καθιστά προτιμότερο για τους ξυλουργούς και τους ξυλουργούς.
 • Ο μεταλλικός κώνος είναι κατάλληλος για τον προσδιορισμό του πάχους του διαλύματος σκυροδέματος. Μια πλαστική ή ξύλινη πλατφόρμα τοποθετείται στο προετοιμασμένο σκυρόδεμα, τοποθετείται ένας κώνος στην κορυφή του και πιέζεται προς τα κάτω με τα πόδια του. Στη συνέχεια γεμίζουν με τρία στρώματα μπετόν πάχους 10 εκ., Παίρνουν ένα μπαγιονέτα από χάλυβα και τρυπώνουν κάθε στρώμα μαζί του.

Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να αποκόψετε το επιπλέον στρώμα από σκυρόδεμα, απελευθερώνοντας σταδιακά τη μάζα σκυροδέματος και περιμένετε μέχρι να εγκατασταθεί. Στο τελικό στάδιο, ο κώνος τοποθετείται δίπλα στην μόνιμη μάζα, η σιδηροτροχιά τοποθετείται στην κορυφή του κώνου και, στη συνέχεια, η απόσταση από τη σιδηροτροχιά μέχρι τη μάζα του σκυροδέματος καθορίζεται με χάρακα ή ταινία - τόσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση από το σκυρόδεμα, τόσο πιο λεπτή είναι η λύση.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ένας ηλεκτρικός ή χειροκίνητος αναμικτήρας σκυροδέματος είναι χρήσιμος και κάθε άλλο δοχείο θα λειτουργεί επίσης, για παράδειγμα, ένα παλιό καράβι ή ένα βαρέλι κοπής σιδήρου.

Μετά την κατασκευή του ξύλινου σπιτιού θα πρέπει να σκάψετε και να κλείσετε όλα τα κενά. Οι τοίχοι του σπιτιού πρέπει να χρησιμοποιούν ένα σφυρί από καουτσούκ, ένα μέτρο ταινιών, καθώς και μερικές λεπίδες, καρούλια χάλυβα διαφορετικών μεγεθών.

Η επίπεδη λαβή για τη λαβή σας επιτρέπει να τοποθετήσετε έναν θερμαντήρα με δακτυλογραφημένο τρόπο, όταν από όλο το υλικό ένα νήμα υφαίνεται χρησιμοποιώντας ένα σύνολο βρόχων. Στη συνέχεια οι βρόχοι ωθούνται στις ρωγμές μεταξύ των δοκιασμένων δοκών.

Ένα καλαμάκι ποιότητας ανταποκρίνεται στις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • το τμήμα εργασίας του σφραγιστικού σιδήρου πρέπει να είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής ποιότητας.
 • είναι βολικό να κρατάτε στο χέρι σας μια μη λεία λαβή από καουτσούκ ή λάστιχο.
 • το άκρο της λαβής είναι ένα καπάκι με καπάκι.
 • Το βέλτιστο πάχος της λεπίδας είναι 5 mm.

Ένα καλαμάκι μπορεί να γίνει με τα χέρια σας, κόβοντας το από ξύλο. Είναι επιθυμητό να είναι σκληρό ξύλο, διαφορετικά το καλαμάκι θα καταστεί άχρηστο αφού περάσουν μερικά μέτρα. Εάν ο πλοίαρχος χτυπά ένα καλαμάκι με ξύλινη σφυρί ή ελαστικό σφυρί, τότε επιτρέπεται η λεπίδα να είναι από ξύλο. Αλλά εάν χρησιμοποιεί σφυρήλατο σίδερο, τότε είναι απαραίτητο να παράσχει το καλαμάκι με μεταλλική λαβή.

Τεχνολογία κατασκευών

Αν ένα λεπτομερές έργο του σπιτιού καταρτίστηκε με έναν ακριβή υπολογισμό όλων των απαραίτητων υλικών και τον προγραμματισμό των δωματίων, τότε είναι καιρός να προχωρήσουμε σε εργασίες κατασκευής.

Η δέσμη ζυγίζει σχετικά λίγα, η τεχνολογία ανέγερσης είναι απλή, αλλά είναι σημαντικό να το εκτελέσετε σωστά. Η διαδικασία κατασκευής είναι χαρακτηριστική, όπως και για τα περισσότερα κτίρια, αρχίζει με την τοποθέτηση των θεμελίων και τελειώνει με τη διάταξη της οροφής και διακόσμησης τοίχων.

Παρακάτω είναι μια βήμα-προς-βήμα οδηγίες για την κατασκευή των σπιτιών κούτσουρων.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεμελίων στο σπίτι που είναι ρεαλιστικοί για την κατασκευή, ακόμα και αν δεν υπάρχει εμπειρία σε τέτοιου είδους έργα.

Η τεχνολογία της δημιουργίας και των χαρακτηριστικών του μονολιθικού θεμελίου.

 • Για το μονολιθικό θεμέλιο σκάβουν ένα χαντάκι που αντιστοιχεί στις διαστάσεις της μελλοντικής κατασκευής. Τοποθετήστε ένα ξύλινο ξυλότυπο και προετοιμάστε μια λύση από σκυρόδεμα, επιτυγχάνοντας μια ομοιογενή δομή της σύνθεσης. Στη σχάρα τοποθετείται οπλισμός και χύνεται σκυρόδεμα, ξήρανση για 20 ημέρες.
 • Το μονολιθικό θεμέλιο είναι ισχυρό και ανθεκτικό. Ακόμη και αν σχεδιαστεί η κατεδάφιση του παλαιού σπιτιού, τότε αυτό το θεμέλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια νέα κατασκευή, αφού το είχε ενισχύσει προηγουμένως.

Το μόνο μειονέκτημα της θεμελίωσης πλάκας είναι το υψηλό κόστος. Εγκαθίσταται σε αργιλώδη, τυρφώδη, ελώδη και αμμώδη εδάφη που υποβάλλονται σε οίδημα και κατάψυξη.Αυτό είναι ιδανικό για την άνιση συμπίεση του εδάφους.

 • Ένα μονολιθικό θεμέλιο δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη διαφορά ύψους με βάση αυτό - αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί ο κίνδυνος της πλάκας κινείται και την καταστροφή του σπιτιού. Αν ο χώρος έχει υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων, τότε αξίζει να επιλέξετε το σκυρόδεμα ανθεκτικό σε θειάτη ανθεκτικό στις επιθετικές ουσίες για το ίδρυμα.
 • Σε ένα ισχυρό έδαφος, πρώτα να αντικαταστήσετε εν μέρει το έδαφος με χαλίκι ή χαλίκι, και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην κατασκευή του θεμελίου. Η διάταξη του μονολιθικού θεμελίου πάνω στο βραχώδες έδαφος είναι πραγματική, αλλά αυτός ο τύπος εδάφους είναι ο ίδιος μια σταθερή βάση.

Στη συνέχεια στη λίστα βρίσκεται το θεμέλιο σωρού.

 • Κατά μήκος της περιμέτρου του μελλοντικού σπιτιού σκάβουν κοιλώματα σε απόσταση ενάμισι μέτρων το ένα από το άλλο. Στην κοιλότητα χύνεται χαλίκι, θρυμματισμένη πέτρα ή άμμος και στη συνέχεια μεταφέρονται ξύλινοι ή μεταλλικοί σωροί (οι βίδες είναι βιδωμένες). Είναι θαμμένα στο έδαφος τουλάχιστον ενάμιση μέτρα, στεγανά με τσιμεντοκονία ή πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια χύνεται με σκυρόδεμα.
 • Η βάση αποκτά δύναμη μετά από περίπου 30 ημέρες. Μετά από αυτό, το κατώτερο πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή μεταλλικούς σωλήνες, και μόνο τότε κατασκευάζεται ένα πλαίσιο και τοποθετούνται τα τείχη της μελλοντικής κατοικίας.
 • Το θεμέλιο των σωρών είναι καθολικό - είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε έδαφος.Και είναι ακόμα απαραίτητο να προτιμάτε ένα μεταλλικό υλικό, το οποίο δεν μπορεί να φροντίσει ούτε η υψηλή υγρασία ούτε η εγγύτητα των υπόγειων υδάτων.

Το πιο δημοφιλές σήμερα είναι ένα θεμέλιο ταινιών, το οποίο είναι ένας σταυρός μεταξύ ενός μονολιθικού και ενός θεμελιώδους σωρού.

 • Για να το εγκαταστήσετε, σημειώστε την περιοχή γύρω από την περίμετρο του σπιτιού και υποδείξτε τη θέση των φέροντων τοίχων. Οι σκαμμένες τάφροι πρέπει να είναι περίπου 10 cm ευρύτερες από τους τοίχους και όχι λιγότερο από 600 cm βαθύ. Οι τάφροι καλύπτονται με άμμο και ερείπια (το συνολικό πάχος του στρώματος είναι 20 cm) και στη συνέχεια χύνεται με στρώμα σκυροδέματος 5 cm.
 • Ο ξυλότυπος είναι κατασκευασμένος από μια πλάκα πλάτους 2,5 εκατοστών και τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχει περίπου 400 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Στη συνέχεια, προχωράτε στην τοποθέτηση του ενισχυτικού στρώματος: οι μεταλλικές ράβδοι τοποθετούνται κατά μήκος και πέρα ​​και οι αρμοί στερεώνονται με ισχυρό σύρμα. Οι ράβδοι, η διάμετρος των οποίων πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 cm, τοποθετούνται σε δύο στρώσεις.
 • Η αναλογία άμμου και τσιμέντου στο διάλυμα σκυροδέματος πρέπει να είναι 1: 3. Το παρασκευασμένο διάλυμα χύνεται σε τάφους. Για να αποφύγετε τις φυσαλίδες, είναι απαραίτητο να πασπαλίζετε το ακατέργαστο σκυρόδεμα με νερό.Μερικές εβδομάδες αργότερα, το ίδρυμα θα είναι σταθερό και θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε στην επόμενη φάση της κατασκευής.
 • Τα θεμελιωμένα πετρώματα είναι χτισμένα σε πετρώματα ή θραύσματα, καθώς και σε χαμηλό επίπεδο υπογείων υδάτων. Το κεκαθαρμένο υπόβαθρο είναι χτισμένο σε αμμώδη και αργιλώδη εδάφη - είναι κατάλληλο για αμμώδη αργιλίνη και αργιλώδη εδάφη, καθώς και για βραχώδες έδαφος.
 • Η κατασκευή κάθε είδους θεμελίωσης είναι απαράδεκτη, με υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων και ισχυρή πτώση στο ύψος του χώρου. Δεν είναι σωστό να το φτιάξετε σε υγρότοπους ή σε περιοχές όπου το έδαφος παγώνει περισσότερο από δύο μέτρα.

Όταν το θεμέλιο σκληραίνει, επικαλύπτεται με τετηγμένη άσφαλτο και τοποθετείται στρώμα υλικού στέγης, παρέχοντας στεγανοποίηση. Ταυτόχρονα, το υλικό κατασκευής στέγης πρέπει να είναι 300 cm ευρύτερο από το ίδιο το ίδρυμα.

Στη συνέχεια, οικοδομήστε το πρώτο στέμμα. Το ξύλο εμποτίζεται με αντισηπτικά διαλύματα και η πρώτη σειρά ξυλείας τοποθετείται με μέθοδο ημίσειας ξυλείας - στην περίπτωση αυτή, το πάνω μέρος κόβεται σε μία ξυλεία και το κάτω μέρος στο άλλο.

Ο σχεδιασμός της κάτω κορώνας απαιτεί προσεκτική ρύθμιση της ξυλείας. Προ-συναρμολογημένες καρφίτσες ξύλου για τη σύνδεση των σειρών ξυλείας με προκατασκευασμένες τρύπες. Οι τοίχοι τοποθετούνται αυστηρά οριζόντια, συνδέοντάς τους με πείρους.Η μόνωση τοποθετείται μεταξύ των σειρών και η κατακόρυφη πλευρά του τοίχου βαθμονομείται χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο κτιρίου. Μεγάλη αντοχή παρέχει τη χρήση ειδικών ακίδων.

Η οροφή του σπιτιού, ως σημαντικό τμήμα του, σχεδιάζεται εκ των προτέρων.

Για παράδειγμα, μια στέγη υπόστεγο είναι μια επικάλυψη, έκανε μια ενιαία κλίση, η οποία εξοικονομεί χρήματα και σώζει τα νεύρα. Μια τέτοια στέγη έχει μια μικρή κλίση στην πλήρη απουσία του τοίχου του mansard. Η τοποθέτηση του αττικού χώρου είναι αδύνατη, και το ίδιο το σπίτι με μια τέτοια στέγη συχνά φαίνεται πρωτόγονο, τόσο πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν πιο πολύπλοκες επιλογές.

Για παράδειγμα, μια κεκλιμένη ή κεκλιμένη στέγη είναι δημοφιλής παντού.

Για οροφές και δοκούς, θα πρέπει να επιλέξετε ένα τμήμα ξυλείας 15x20 cm και να το διορθώσετε σε βήματα ενός μέτρου - αυτό θα κάνει τη σοφίτα μια κατοικημένη περιοχή. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να οργανώνετε το πλαίσιο της μελλοντικής οροφής.

Οι δοκοί, οι οποίοι αποτελούν τη βάση της οροφής υπό γωνία 35 μοιρών, είναι προσαρτημένοι στο mauerlat, μια παχιά δοκός στήριξης τοποθετημένη κατά μήκος της περιμέτρου του κτιρίου.

Για να αυξήσετε την αντοχή του πλαισίου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν ορθοστάτη και ένα ράφι. Μετά την εγκατάσταση, το σκελετό της οροφής είναι καλυμμένο με μόνωση υψηλής ποιότητας ατμού και προχωρεί στην εγκατάσταση της λάμας.

Για την πλάκα πλάκας 150 mm πλάτους και πάχους 15-20 mm. Η απόσταση μεταξύ τους εξαρτάται από το υλικό στέγης. Για πλακάκια κεραμιδιών καρφωμένα, δημιουργώντας ένα συνεχές κλουβί.

Αν σχεδιάζετε να καλύψετε την οροφή με σχιστόλιθο ή κυματοειδές δάπεδο, πρέπει να στερεώσετε τις σανίδες σε βήματα των 300 cm. Η δυνατότητα χρήσης οποιουδήποτε υλικού στεγών είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα μιας κεκλιμένης οροφής.

Η τετράπλευρη οροφή ισχίου είναι ανθεκτική, ανθεκτική στους ισχυρούς ανέμους, όμορφη, αξιόπιστη και ανθεκτική. Δεν είναι τόσο εύκολο να το καταφέρετε, και ο σχεδιασμός μιας τέτοιας οροφής είναι μια δαπανηρή χαρά, επομένως έχει λίγους οπαδούς.

Για να εκτελέσετε αυτό το σχέδιο, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις.

Κατά μήκος της περιμέτρου των φερόντων τοιχωμάτων πάνω στο στρώμα στεγάνωσης τοποθετείται και στερεώνεται το μωρούλα, πάνω στο οποίο σημειώνονται οι στερεώσεις των μελλοντικών τμημάτων της οροφής. Είναι σημαντικό να συμπίπτουν τα σημάδια και στις δύο πλευρές, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ομοιόμορφης τοποθέτησης όλων των τμημάτων της δομής, συμπεριλαμβανομένων των δοκών δαπέδου, που τοποθετούνται είτε στους τοίχους είτε ακριβώς κάτω από τους τοίχους - σε μια σταθερή δοκό.Μετά από αυτό, το mauerlat είναι στερεωμένο με δέστρες και οι επικάλυψεις είναι κλειστές με δάπεδο σανίδων για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της εργασίας.

Στις ρουφηξίες και τις δοκούς δαπέδου τοποθετήστε ράφι, στερεωμένο στην κορυφή της ακτίνας κορυφογραμμής. Για να το προσαρτήσετε επίσης τα κεντρικά πόδια του φλοιού από το τέλος των πλευρών του ισχίου της οροφής. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις ενδιάμεσες ραβδώσεις από την μετωπική κλίση της οροφής.

Στη συνέχεια προχωρήστε στη διευθέτηση των διαγώνιων δοκών που συνδέουν τις γωνίες του κτιρίου με την κορυφογραμμή. Οι εργασίες στο πλαίσιο ολοκληρώνονται με την τοποθέτηση σκάλων ή βραχέων δοκών. Εάν είναι απαραίτητο, η δομή της στέγης μπορεί να ενισχυθεί με ένα στύλο, να απλώσει ή να τοποθετήσει αλεξήνεμους. Το μήκος των δοκών μπορεί να αυξηθεί με τη βοήθεια "καλαμιών" - κομμάτια σανίδων που σχηματίζουν μια στέγη.

Η τοποθέτηση της οροφής είναι παρόμοια με την παραλλαγή του στύλου, μόνο ανάμεσα στις σανίδες κλουβιών τοποθετείται ένας θερμικός μονωτήρας, πάνω στον οποίο τοποθετείται μια αντισταθμιστική σχάρα. Ανάλογα με το υλικό της στέγης, είτε βιδώνεται αμέσως στο πάγκο, όπως ένα μεταλλικό πλακίδιο, είτε κάτω από την πλάκα τοποθετούνται φύλλα από κόντρα πλακέ ή OSB (κάτω από μια μαλακή οροφή).

Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην τελική εργασία.Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τα εξής: ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί από μια μπάρα ξήρανσης του θαλάμου σας επιτρέπει να πάτε κατευθείαν στο φινίρισμα. Αν το κτίριο είναι κατασκευασμένο από άλλο υλικό, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι να συρρικνωθεί.

Τα σύγχρονα καταστήματα προσφέρουν μια μεγάλη επιλογή για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση, αλλά είναι καλύτερα να περιγράψουμε τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Η επένδυση από τούβλα σας επιτρέπει να εφαρμόσετε διάφορες παραλλαγές της θέσης αυτού του υλικού, δίνοντας ένα μοναδικό ύφος σε ολόκληρη τη δομή. Η αρχική λύση για ανοίγματα θυρών και παραθύρων, καθώς και για το σχεδιασμό των στρωμάτων θα είναι η χρήση στρογγυλών τούβλων. Αυτό το υλικό όχι μόνο θα βελτιώσει τις ιδιότητες εξοικονόμησης θερμότητας, αλλά θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο σπίτι. Το μειονέκτημα της επένδυσης τούβλων είναι το υψηλό κόστος.

Η πλαισιωτική τοποθέτηση είναι ένα τελειωτικό πλαίσιο πάχους ενός χιλιοστού PVC. Βινυλίου πλαισιώσει προστατεύει το σπίτι από τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος, είναι ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και εύκολο στη συντήρηση. Τα μπροστινά πάνελ από PVC μιμούνται επιφάνεια από τούβλο, μάρμαρο ή γρανίτη και είναι ανθεκτικά στις χημικές και μηχανικές καταπονήσεις.

Για εσωτερικούς τοίχους, η χρήση εύκαμπτων και εύκαμπτων φύλλων γυψοσανίδων είναι επιτρεπτή. Πριν από την επένδυση, οι τοίχοι ξυλείας πρέπει να κοπούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία με προστατευτικούς παράγοντες και στη συνέχεια να στερεωθούν στη βάση. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να επισυνάψετε φύλλα γυψοσανίδας σε ξύλινο κιβώτιο, επιτρέποντάς σας να τοποθετήσετε ένα στρώμα μόνωσης.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε μια σειρά διαδοχικών ενεργειών:

 • τοποθετήστε το κιβώτιο ξεκινώντας από τις γωνίες, συνδέοντας τις σχάρες σε απόσταση 40-50 cm στους τοίχους και στην οροφή.
 • βάλτε μόνωση.
 • φύλλα γυψοσανίδας προσάρτηση όχι λιγότερο από εννέα βίδες?
 • γύψο και άλεση ραφές?
 • προχωρήστε στην τελική διακόσμηση - ζωγραφική ή ταπετσαρία.

Φινίρισμα clapboard - μια ενδιαφέρουσα επιλογή, ακριβώς πριν από τη χρήση είναι απαραίτητο να το επεξεργαστείτε με προστατευτικά πυρίμαχων παραγόντων. Αν το σπίτι είναι χτισμένο από πλαστικοποιημένο ξυλεπένδυμα, τότε τα τείχη του είναι όμορφα από μόνα τους - αρκεί να τα στιλβώ και να τα επεξεργαστείτε με ένα αστάρι. Για φυσικό φινίρισμα, μπορείτε να εφαρμόσετε μια πλαστή ξύλο που μιμείται μια ξύλινη επιφάνεια.

Παρακάτω υπάρχουν διάφορες επιλογές για το φινίρισμα του δαπέδου.

 • Το βερνίκωμα προστατεύει την επιφάνεια από ζημιές και δίνει μια αισθητική εμφάνιση.Πριν από την εφαρμογή του βερνικιού, το δάπεδο πλένεται με σαπουνόνερο, αρχικά, και στη συνέχεια εφαρμόζεται βερνίκι με βάση το νερό.
 • Λινοτάπητα, λαμιναρισμένα ή χαλιά καλύπτονται επιτρέπονται στο πάτωμα ενός σπιτιού χωριό.
 • Τα πάνελ και τα φύλλα πολυμερικών υλικών θα μειώσουν την υγρασία, θα βελτιώσουν τη θερμομόνωση και θα μειώσουν το χρόνο των εργασιών φινιρίσματος.

Συμβουλές και κόλπα

Η οικοδόμηση ενός κτιρίου δεν είναι εύκολο έργο, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις εδώ που μπορείτε να υπολογίσετε χρησιμοποιώντας τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων.

Αν είναι απαραίτητο να γίνει η νάτσα μέρος θερινής και χειμερινής αναψυχής, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα υλικό του οποίου το πάχος αντιστοιχεί στις καιρικές συνθήκες της περιοχής κατοικίας. Για ζεστούς νότιους χειμώνες είναι κατάλληλο ένα λεπτό ξύλο, το πάχος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 100 mm.

Οι ψυχρός χειμώνας του εύκρατου κλίματος απαιτούν το πάχος της ξυλείας από το ένα εκατοστό. Μία ράβδος πάχους 200 mm προστατεύει από τους σοβαρούς παγετούς. Δεν πρέπει να αποθηκεύσετε σε υλικά θερμομόνωσης - παραμονή στο σπίτι θα είναι άνετο ανά πάσα στιγμή του έτους.

Εάν δεν υπάρχει εμπειρία στην κατασκευή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα κιτ εργοστασιακής παραγωγής για αυτοσυναρμολόγηση. Περιέχουν όλα όσα χρειάζεστε για κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων και χάρτη της συναρμολόγησης.Με τη σειρά ενός σετ παρέχεται το σχέδιο της βάσης που είναι πιο κατάλληλο για τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής.

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τη σταδιακή εργασία.

    Στο πρώτο στάδιο, χύνεται το θεμέλιο και κατασκευάζεται ξύλινη κατοικία, εγκαθίστανται στέγες και τοποθετείται η οροφή. Στο δεύτερο - εγκατάσταση παράθυρα και πόρτες, περιμένοντας συρρίκνωση στο σπίτι. Δύο στάδια μπορούν να συνδυαστούν κάνοντας περικοπές πάνω από την πόρτα και τα ανοίγματα των παραθύρων μεγέθους 4 cm - το σπίτι θα συρρικνωθεί περίπου στο ύψος αυτό.

    Αν χρειαστεί να φτιάξετε μια βεράντα, ένα υπόστεγο ή οποιαδήποτε άλλη επέκταση του σπιτιού, τότε πρέπει να το κάνετε σε ένα θεμέλιο σωρό, το σχεδιασμό του οποίου δεν χρειάζεται να συνδεθεί με το υπάρχον.

    Για να αλλάξετε το σχέδιο του σπιτιού, πρέπει να πιστοποιήσετε το έργο και να λάβετε άδεια.

    Όμορφα παραδείγματα

    Ένα μικρό σπίτι με κεκλιμένη στέγη είναι μια εξαιρετική λύση για τους καλοκαιρινούς κατοίκους που έρχονται στην περιοχή στη ζεστή εποχή. Αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη λύση για τους ιδιοκτήτες μικρών περιοχών.

    Το ευρύχωρο σπίτι με μεταλλική οροφή φιλοξενεί τόσο νοικοκυριά όσο και επισκέπτες. Σε κακοκαιρία, μπορείτε να κρύψετε πίσω από ξύλινους τοίχους, και μια ευρεία βεράντα πρέπει να καθίσει-πίσω και να έχουν φιλικές συνομιλίες.

    Το συμπαγές διώροφο κτήριο φαίνεται ζεστό και ταιριάζει στο αγροτικό τοπίο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για το οικόπεδο μικρών και μεσαίων μεγεθών.

    Ευρύχωρο φωτιστικό σπίτι με οροφή με γκαράζ μοιάζει με μια καθαρή ουκρανική καλύβα. Το "highlight" του σπιτιού έγινε ζωντανό αμπέλι που ξεκίνησε τη σοφίτα.

    Ένα σπιτάκι σε σχήμα μπάρας με μια στέγη με φτερά είναι ένα ευχάριστο σπίτι με μεγάλη βεράντα. Το μικρό μέγεθος και το δυσδιάκριτο χρώμα συνδυάζονται οργανικά με το περιβάλλον πράσινο. Η έκδοση προϋπολογισμού του κτιρίου έχει σχεδιαστεί για άνετη ξεκούραση στο καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι.

    Ένα χιονισμένο κτίριο με φωτεινά παράθυρα μοιάζει με το καλύτερο των καλών παραμυθιών. Μέσα σε μια τέτοια κατασκευή είναι ζεστή και ζεστή, και έξω υπάρχει μια όμορφη χειμωνιάτικη οργή, για την οποία είναι τόσο ευχάριστο να παρακολουθήσετε από την ευρεία βεράντα.

    Από την ευρύχωρη κουκέτα με κουκούλα, αναπνέει ζεστή ζεστασιά. Η ενότητα του στυλ τονίζεται από κομμάτια επίπλων, πιάτα και ξύλινα κουφώματα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συγκεντρωθεί για πρωινό με όλη την οικογένεια και να συζητήσουν σχέδια για την επόμενη μέρα.

    Σφάλματα στην κατασκευή ενός σπιτιού από ένα μπαρ εμφανίζονται στο παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο