Κατασκευάζουμε ένα σπίτι από μπρούντζινους όγκους

 Κατασκευάζουμε ένα σπίτι από μπρούντζινους όγκους

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ποιοτικό υλικό που θα έχει όχι μόνο αντοχή, αλλά και άψογη χαρακτηριστικά απόδοσης. Μέχρι σήμερα, τα μπλοκ κεραμζή-μπετόν είναι πολύ δημοφιλή με τους προγραμματιστές. Σας επιτρέπουν να κοστίζουν γρήγορα ένα κτίριο, να είναι προσιτά και να παρέχουν δωμάτια με εξαιρετική θερμομόνωση.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι ενισχυμένοι πηλοί είναι ένα πολύπλευρο οικοδομικό υλικό που κατασκευάζεται από άμμο, τσιμέντο και θρυμματισμένο πηλό. Η αντοχή των μπλοκ εξαρτάται από το κλάσμα του χαγιτίτη που περιλαμβάνεται στη σύνθεσή τους. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μικρότερη είναι η ποιότητα του προϊόντος, καθώς χάνει τις ιδιότητες θερμικής αγωγιμότητας και αντοχής στις εξωτερικές επιδράσεις.

Τα μπλοκ αργίλου παράγονται σύμφωνα με τα πρότυπα του GOST 613399 και χωρίζονται στις ακόλουθες ομάδες:

 • για την κατασκευή δομών στήριξης που έχουν διαστάσεις 188 × 190 × 390 mm ·
 • για την κατασκευή χωρισμάτων, των οποίων οι διαστάσεις είναι 188 × 90 × 390 mm.

Επιπλέον, το υλικό μπορεί να είναι με την παρουσία κενών, πλήρους σώματος, προσώπου και συνηθισμένου. Τα μπλοκ προσώπου, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται για δομές που δεν απαιτούν πρόσθετη επένδυση και οι συνηθισμένες πρέπει να διακοσμηθούν με φινίρισμα. Τα κοίλα προϊόντα επιλέγονται σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να μειωθεί το βάρος της δομής.

Σε αντίθεση με τα κοφτερά κοίλα, υπάρχουν ειδικά ανοίγματα που αυξάνουν τις μονωτικές ιδιότητες του υλικού, αλλά η δεύτερη επιλογή έχει χαμηλή αντοχή και δεν αντέχει το φορτίο. Το κύριο χαρακτηριστικό των τεμαχίων αυτών είναι ότι συχνά έχουν ανακριβείς διαστάσεις, αλλά τέτοιες αποκλίσεις επιτρέπονται στην κατασκευή, εάν το μήκος, το ύψος και το πλάτος της τιμής αποκλίνουν από 10 σε 20 mm.

Πριν από την οικοδόμηση ενός σπιτιού από τούβλα από σκυρόδεμα, είναι σημαντικό να επιλέξουμε τη σωστή πυκνότητα του υλικού, διότι όχι μόνο η αξιοπιστία ολόκληρης της δομής εξαρτάται από αυτό, αλλά και οι ακουστικοί δείκτες εξοικονόμησης θερμότητας.Τυπικά, η πυκνότητα των τεμαχίων κυμαίνεται από 500 έως 1800 kg / m3 και το βάρος τους, αντίστοιχα, μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 23 kg.

Η εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών με αυτό το προϊόν δεν είναι ουσιαστικά διαφορετική από την κατασκευή ενός σπιτιού από τούβλα. Προκειμένου να επιτευχθεί μια θερμή και σταθερή κατασκευή, το πάχος των τοίχων γίνεται στα 0.65 μ. Και εφαρμόζεται στεγανωτικό στρώμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενισχύεται επίσης γύρω από την περίμετρο του σπιτιού, γεγονός που αυξάνει τη δύναμη της δομής. Για μονοκατοικίες χρησιμοποιούνται ελαφρύτερα μπλοκ με θερμομόνωση και για τα πολυώροφα κτίρια προτιμώνται προϊόντα με πυκνότητα μέχρι 1200 kg / m3. Ένα εξίσου σημαντικό σημείο για σπίτια φτιαγμένα από πλακίδια από ενισχυμένη πηλό είναι η επιλογή ενός αξιόπιστου θεμελίου που εμβαθύνει κατά 1,2 μέτρα για να προστατεύσει από την ανώμαλη κατακρήμνιση του εδάφους και την εμφάνιση ρωγμών στους τοίχους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο επεκταμένος άργιλος, ο οποίος αποτελεί μέρος των μπλοκ, είναι ένα ελαφρύ υλικό που παράγεται από οικολογικές πρώτες ύλες χωρίς την προσθήκη βλαβερών συστατικών, επομένως χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή κατοικιών.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του προϊόντος μπορούν επίσης να αποδοθούν.

 • Χαμηλή υγροσκοπικότητα. Παρά το γεγονός ότι το τσιμέντο θεωρείται το κύριο συστατικό του διογκωμένου σκυροδέματος αργίλου, τα μπλοκ έχουν υψηλή αντίσταση στην υγρασία.
 • Αντίσταση παγετού Αυτός ο δείκτης μπορεί να είναι διαφορετικός.Ανάλογα με τον τύπο της μονάδας, ο αριθμός των κύκλων κατάψυξης και απόψυξης είναι από 15 έως 200.
 • Υψηλή αντοχή και πυκνότητα. Οι κατασκευές από διογκωμένο πηλό, κατά κανόνα, λειτουργούν ως 65 χρόνια.
 • Πυρκαγιά.
 • Αντοχή στις διεργασίες αποσύνθεσης, τα αποτελέσματα των τρωκτικών και των εντόμων.
 • Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Τα σπίτια από αυτά τα τετράγωνα φαίνονται ζεστά.
 • Καλή διαπερατότητα ατμών. Το υλικό "αναπνέει", επομένως, παρέχει τη δομή με ένα βέλτιστο μικροκλίμα.
 • Ευκολία κατασκευής. Όλες οι εργασίες για την κατασκευή δομών μπορούν να εκτελεστούν ανεξάρτητα, χωρίς τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων.
 • Μικρό βάρος του προϊόντος. Λόγω αυτής της συρρίκνωσης δεν παρατηρείται.
 • Εύλογη εξοικονόμηση τιμών και λύσεων. Για την τοποθέτηση μπλοκ, απαιτείται δύο φορές λιγότερο μίγμα σκυροδέματος από ό, τι στην κατασκευή κτιρίων από τούβλα.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, είναι λίγες.

 • Η κατασκευή των δομών πραγματοποιείται σε στέρεες βάσεις. Ότι η βάση ήταν αξιόπιστη, είναι αδύνατο να το σώσετε.
 • Κατά την τοποθέτηση των μπλοκ, σχηματίζονται κρύες γέφυρες (ραφές). Πρέπει να είναι ενσωματωμένοι και επιπλέον μονωμένοι τοίχοι.

Έργα

Η κατασκευή του σπιτιού αρχίζει με τη σύνταξη του έργου, γι 'αυτό πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τη διάταξη των χώρων και να προετοιμάσετε την σχετική τεκμηρίωση.Πρώτα απ 'όλα, δίνουν προσοχή στο αρχιτεκτονικό μέρος και καθορίζουν τον αριθμό των ορόφων του κτιρίου, σχεδιάζουν σχέδια και σκίτσα της διάταξης πρόσοψης. Στη συνέχεια, συντάσσει το σχέδιο θεμελίωσης, τα πατώματα και τα τεμάχια τοιχοποιίας. Σε αυτό το στάδιο, είναι επίσης απαραίτητο να περιληφθούν στα σχέδια η διεξαγωγή τέτοιων επικοινωνιών όπως αποχέτευσης, ύδρευσης, ηλεκτρικής καλωδίωσης και τροφοδοσίας αερίου. Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τον υπολογισμό της εκτίμησης, η οποία λαμβάνει υπόψη το κόστος όλων των οικοδομικών υλικών.

Τα μονοθέσια σπίτια θεωρούνται τα πιο οικονομικά, έτσι τα έργα τους είναι πολύ δημοφιλή. Χάρη στον ικανό σχεδιασμό των μπλοκ αργίλου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια άνετη, ζεστή και οικονομικά προσιτή στέγη. Για να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο κτίριο δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό κατασκευής, και το κόστος του υλικού θα είναι μικρό.

Κατά κανόνα, τα μονοκατοικίες έχουν συνολική έκταση έως 81,5 τ.μ., είναι αρκετά για να σχεδιάσουμε ορθολογικά ένα καθιστικό 60 τ.μ. Τυπικά, τέτοια έργα περιλαμβάνουν ένα στούντιο κουζίνας, ένα ευρύχωρο σαλόνι και τρία υπνοδωμάτια. Αυτή η ευέλικτη επιλογή είναι ιδανική για άνετη διαβίωση μιας μεγάλης οικογένειας.

Τα μονοθέσια σπίτια μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με μια μικρή θερμά και μια βεράντα. Μέσα, οι τοίχοι συνιστώνται να είναι κατασκευασμένοι από ξύλο ή γυψοσανίδα, και για εξωτερική επένδυση είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε γύψο. Φαίνεται ελκυστικό και δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες. Εάν το επιτρέπουν οικονομικές ευκαιρίες, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα διώροφο έργο εξοχικό σπίτι. Λόγω της μεγάλης έκτασης, θα είναι δυνατό να εξοπλιστείτε μοναδικά τον χώρο, εφαρμόζοντας σύγχρονες παραλλαγές της στυλίστικης. Η διάταξη σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποτελείται από πολλά υπνοδωμάτια, ένα ευρύχωρο σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και φυτώριο. Επιπλέον, σε ένα τέτοιο σπίτι είναι εύκολο να διαθέσει χώρο για τη βιβλιοθήκη, γραφείο και αίθουσα μπιλιάρδου. Το "highlight" της στέγασης θα είναι επίσης μια κομψή πισίνα.

Οι ξύλινες δοκοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό για τα δάπεδα, αλλά είναι προτιμότερο να προτιμούν τα δάπεδα οπλισμένου σκυροδέματος, καθώς είναι πολύ ισχυρότερα. Όσο για τη βάση, τότε για μια πολυώροφη δομή, μια λεπτή εσοχή λωρίδα θεμέλιο θεωρείται η ιδανική επιλογή, είναι φθηνή και αξιόπιστη σε λειτουργία.

Εσωτερική διακόσμηση μπορεί να γίνει για κάθε γούστο, και εξωτερικά το σπίτι είναι καλά επενδεδυμένο με γύψο ή επενδυμένα με πλαισιώσει.

Επιλέγοντας ένα ίδρυμα

Πρόσφατα, οι περισσότεροι προγραμματιστές χτίζουν σπίτια από τετηγμένα μπλοκ από σκυρόδεμα, καθώς χαρακτηρίζονται από χαμηλό κόστος και αξιοπιστία. Προκειμένου να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά απόδοσης τέτοιων κτιρίων, είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά το θεμέλιο και να το τοποθετήσετε με υψηλή ποιότητα, καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει στο σχέδιο του σπιτιού, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν παραμορφώσεις και ρωγμές στους τοίχους.

Η βάση ελαφρών δομών αδρανών πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • έχουν μεγάλη φέρουσα ικανότητα.
 • έχουν αντίσταση στο νερό.
 • παρέχουν χαμηλή απώλεια θερμότητας στο κτίριο.

Σήμερα συνήθως χρησιμοποιούνται οι παρακάτω τύποι βάσης.

 • Κορδέλα. Η επιλογή της μονολιθικής βάσης είναι κατάλληλη για έργα κατοικιών με υπόγειο. Αυτός ο τύπος θεμελίωσης τοποθετείται σε επίπεδες περιοχές με πυκνή επιφάνεια. Η βάση πρέπει να είναι εξοπλισμένη με θερμότητα και στεγανοποίηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατασκευάζεται επίσης ένα προσκήνιο με λωρίδα, η δομή του είναι παρόμοια με τη μονολιθική και τα μπλοκ τοποθετούνται απευθείας στο τσιμέντο.
 • Σωρός με γρίλια.Μπορεί να εγκατασταθεί σε οικόπεδα με οποιοδήποτε είδος εδάφους, καθώς χρησιμοποιούνται βαρέλια με βαθιά σχάρα. Ένα τέτοιο θεμέλιο είναι ανθεκτικό, οικονομικό και αξιόπιστο. Το μόνο πράγμα που δεν συνιστώνται τα θεμέλια σωρό για την κατασκευή των κτιρίων από το φως μπλοκ.
 • Πλάκα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο είδος του εδάφους και το βάρος της δομής. Αυτό το υπόβαθρο είναι αξιόπιστο, αλλά είναι ακριβό και δεν είναι κατάλληλο για εργοτάξια με περίπλοκο έδαφος.
 • Columnar. Είναι ένας συνδυασμός από κίονες από τούβλα, πέτρα ή σκυρόδεμα. Συνήθως τοποθετείται για ελαφρές κατασκευές τοποθετημένες σε ρυπαρά εδάφη. Δεν υπάρχουν κενά στη βάση, καθώς συνδυάζει μια προσιτή τιμή και υψηλή ποιότητα.

Κατασκευή

Είναι εύκολο να οικοδομήσουμε ένα σπίτι επεκταμένης αργίλου με τα χέρια σας, το κύριο πράγμα είναι συμμορφώνονται με ορισμένους κανόνες στις κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα ακόλουθα βήματα:

 • κατασκευή θεμελίων.
 • τοιχοποιία τοίχους από αργίλιο?
 • τοποθέτηση της οροφής.
 • θέρμανση.
 • αντιμετωπίζοντας.

Οι οδηγίες βήμα προς βήμα θα βοηθήσουν τους αρχιτέκτονες αρχής σε αυτό. Πρώτα απ 'όλα, το θεμέλιο τίθεται, η τεχνολογία της εξαρτάται από τη σύνθεση και τη δομή του εδάφους,καθώς και το επίπεδο των υπόγειων υδάτων. Μετά από μια λεπτομερή ανάλυση του εδάφους, επιλέγεται ένας πιο κατάλληλος τύπος θεμελίωσης.

Τις περισσότερες φορές χύνεται βάση ταινία. Για το σκοπό αυτό προετοιμάζεται η επιφάνεια της πλατφόρμας εργασίας, αφαιρείται η μικρή βλάστηση και εκτελείται ο ξεριζωμός των θάμνων ή των δέντρων. Στη συνέχεια, η βάση σημειώνεται με σχοινί και γόμφους.

Προκειμένου το κτίριο να παραμείνει σε σταθερή βάση, εκσκαφέρεται μια τάφρο, το βάθος του οποίου πρέπει να υπερβαίνει το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους. Ο πυθμένας και τα τοιχώματα της τάφρου είναι προσεκτικά επίπεδα και προετοιμασμένα για την τοποθέτηση του ξυλότυπου ή των τεμαχισμένων σανίδων. Μετά από αυτό, γεμίζεται μείγμα άμμου και ερείπια, το πάχος του είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο και τραβηγμένο. Είναι επίσης απαραίτητο να συναρμολογηθεί ένα ενισχυτικό πλαίσιο · γι 'αυτό, οι ράβδοι στερεώνονται μεταξύ τους μέσω σύρματος πλεξίματος ή συγκόλλησης.

Στη συνέχεια προετοιμάζεται ένα μίγμα σκυροδέματος. Η κατανάλωση διαλύματος ανά 1 m3 καθορίζεται ανάλογα με τον όγκο εργασίας. Η τελική σύνθεση χύνεται σε μια τάφρο έτσι ώστε να μην εμφανίζονται φυσαλίδες αέρα. Η επιφάνεια είναι καλά ισοπεδωμένη και καλυμμένη με πλαστικό περιτύλιγμα για τη διατήρηση της υγρασίας.Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία σκλήρυνσης, αφαιρείται ο ξυλότυπος, τώρα πρέπει να τοποθετήσετε στεγανοποίηση και μόνωση.

Το επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση των μπλοκ και η διαμόρφωση του κουτιού στο σπίτι. Οι ειδικοί συστήνουν την τοποθέτηση του υλικού σε μια ειδική συγκολλητική σύνθεση. Προκειμένου να εκτελεστεί σωστά η τοποθέτηση της πρώτης γραμμής, η εργασία αρχίζει από τη γωνιακή ζώνη, ασκώντας οριζόντιο έλεγχο από το εσωτερικό χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο.

Η επόμενη σειρά είναι ελαφρώς μετατοπισμένη κατά 1/2 ή 1/3 του πάχους του μπλοκ. Κάθε 3-4 σειρές θα πρέπει να ενισχυθούν ενισχυτικό πλέγμα.

Όταν οι τοίχοι είναι έτοιμοι, μπορείτε να προχωρήσετε στη διάταξη της οροφής. Πριν από αυτό, επιλέγεται ένα κατάλληλο υλικό για να το καλύψει. Πρέπει να είναι ισχυρή, ανθεκτική στην επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος και ανθεκτική. Εκτός από το υλικό κατασκευής σκεπής, θα χρειαστεί επίσης μια ξύλινη ράβδος με διατομή 150 × 150 mm, μια σανίδα με άκρα, πείρο και υλικό στερέωσης. Πρώτα απ 'όλα, το κιβώτιο είναι έτοιμο, δοκάρια είναι καρφωμένα σε αυτό, το υλικό τίθεται. Τότε κάνουμε το σπίτι να ζεσταίνει. Για να διατηρείται σταθερά στο κτίριο το μικροκλίμα άνεσης, η θερμομόνωση τοποθετείται τόσο έξω όσο και μέσα στο κτίριο. Για τους σκοπούς αυτούς, τα ορυκτά μαλλιά, τα πλαστικά αφρώδη ή τα πλαίσια επένδυσης είναι τα καλύτερα κατάλληλα.Εξωτερική επένδυση πραγματοποιείται ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις, το κύριο πράγμα είναι ότι το σπίτι αρμονικά ταιριάζει στο σχεδιασμό του τοπίου του χώρου.

Ο φθηνότερος και απλούστερος τρόπος θεωρείται ότι καλύπτει την πρόσοψη με τεμάχια από αφρώδες πολυστυρένιο, φτάνουν έως και 50 εκατοστά και επομένως μπορούν να θερμάνουν καλά το κτίριο. Τα μπλοκ τοποθετούνται σε ειδική λύση και ασφαλίζονται με πείρους. Μετά από αυτό, εγκαθιστούν ένα ενισχυμένο πλέγμα και βάζουν πολυμερή τσιμέντο. Σε αυτή την περίπτωση, το φινίρισμα μπορεί να είναι είτε πλακάκι ή διακοσμητικό γύψο.

Εξαιρετικές δοκιμασμένες καινοτόμες "αεριζόμενες" προσόψεις. Τέτοιες εργασίες εγκατάστασης είναι δύσκολες και δαπανηρές. Πρώτα απ 'όλα, ένα φράγμα ατμού με τη μορφή φύλλου αλουμινίου εφαρμόζεται στη βάση των τοιχωμάτων, τότε οι οδηγοί τοποθετούνται και το ορυκτό μαλλί στερεώνεται σε αυτά. Η εξωτερική επένδυση πραγματοποιείται συνήθως με πάνελ αλουμινίου ή παρακαμπτήριος.

Συστάσεις

Πριν ξεκινήσετε την αυτο-κατασκευή ενός σπιτιού από αργίλιο-σκυρόδεμα, είναι σημαντικό όχι μόνο να καταρτίσετε ένα έργο σωστά, αλλά και να μελετήσετε την ανατροφοδότηση από τους ιδιοκτήτες αυτών των κατοικιών.Το μπλοκ αργιλίου είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, αλλά μερικές φορές κατά τη λειτουργία μπορεί να αποκαλύψει κρυφά προβλήματα. Ως εκ τούτου, τα καλύτερα μπλοκ για την αγορά από τους αποδεδειγμένους κατασκευαστές, παρέχοντας πιστοποιητικά ποιότητας για τα προϊόντα. Θα λάβετε εγγύηση ότι το υλικό δεν είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αξίζει να εξεταστούν οι ακόλουθες συστάσεις εμπειρογνωμόνων.

 • Αφού συρρικνωθεί το θεμέλιο, η επιφάνεια του μπορεί να καμπυλωθεί. Για να εξαλειφθεί αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί μια λύση ισοπέδωσης, ελέγχοντας το επίπεδο της επιπεδότητας.
 • Για να αυξήσει τη ζωή του σπιτιού θα βοηθήσει υψηλής ποιότητας στεγάνωση. Συνεπώς, αφού το σκυρόδεμα έχει σκληρυνθεί πάνω στο θεμέλιο, τοποθετούνται διάφορα στρώματα υλικού στέγης και τοποθετείται μαστίχα μεταξύ τους.
 • Το μπλοκ αργίλου (όπως το μπλοκ αφρού) τοποθετείται πρώτα από τη γωνία, σχηματίζοντας την πρώτη σειρά. Στη συνέχεια βάζουν τις επόμενες σειρές, ελέγχοντας την επίπεδη επιφάνεια των τοίχων.
 • Αν τοποθετηθούν διπλοί τοίχοι, τότε τοποθετούνται δύο σειρές τεμαχίων ταυτόχρονα, δημιουργώντας μια δέσμη μεταξύ τους από κονίαμα άμμου-τσιμέντου.
 • Κατά την κατασκευή ενός διώροφου κτιρίου, οι τοίχοι του πρώτου ορόφου πρέπει να ενισχυθούν με ενισχυτικές ζώνες.Λόγω αυτού, τα φορτία βάρους κατανέμονται ομοιόμορφα στους όγκους τόσο από την πλευρά των τοιχωμάτων του δεύτερου ορόφου όσο και από τα ίδια τα δάπεδα. Μια τέτοια ζώνη είναι κατασκευασμένη από τούβλα ή τούβλα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ο ιμάντας ενίσχυσης πρέπει να θερμανθεί περαιτέρω.

Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε έναν τοίχο από τσιμεντοκονίαμα.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο