Λεπτές λεπτομέρειες της διαδικασίας κατασκευής σπιτιών από τούβλα

Τούβλο σπίτι μπορεί να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες του από 100 έως 150 χρόνια. Είναι χάρη στη δύναμη και την ανθεκτικότητα αυτού του υλικού εκμεταλλεύεται την αγορά κατασκευών. Μια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε διάφορα αρχιτεκτονικά έργα και να μετατρέψετε το σπίτι σε παλάτι.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η κατασκευή είναι μια επίπονη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει την ακρίβεια στην εκτέλεση. Για τα σπίτια από τούβλα, είναι σημαντικό τόσο η ποιότητα του υλικού όσο και η διαδικασία τοποθέτησης.

Τούβλο σπίτι έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα:

 • Ενεργειακή απόδοση. Ένα τούβλο σπίτι με τοίχους 40 εκατοστών χωρίς διάφορα θερμομονωτικά υλικά είναι ανταγωνιστική με ένα ξύλινο τοίχο 1 μέτρο. Αυτός ο δείκτης σάς επιτρέπει να ζείτε στη ζεστασιά του χειμώνα και να μην εξασθενίζεστε από τη θερμότητα το καλοκαίρι.Αντιμετωπίζει επίσης τον αέρα και φυσώντας τη θερμότητα.
 • Ανθεκτικότητα Η ελάχιστη περίοδος ακόμη και για τα τούβλα χαμηλότερης ποιότητας είναι τουλάχιστον 50 έτη. Αυτή η ποιότητα θα σας εξοικονομήσει από τις συνεχείς ανακατασκευές και την αντικατάσταση στοιχείων, όπως συμβαίνει με τα ξύλινα σπίτια.
 • Ευκολία. Τα μικρά μεγέθη σας επιτρέπουν να δημιουργείτε πολύπλοκες κατασκευές - γωνίες, καμάρες, πολυγωνικούς τοίχους, λότζες. Μέσα μπορείτε να κάνετε τζάκι από τον τοίχο, σόμπα.
 • Ποικιλία. Σχεδίαση τούβλων, χρωματική σειρά, σχήμα - όλες αυτές οι ιδιότητες θα κάνουν το κτίριο σας ένα άτομο και όχι σαν τους άλλους.
 • Υγροσκοπικότητα. Το τούβλο είναι ένα πορώδες υλικό. Μαζί με τη δύναμη, απορροφά την υγρασία, η οποία οδηγεί σε καταστροφή. Η λύση αυτού του προβλήματος είναι η κονίαμα κονιάματος με υψηλή περιεκτικότητα σε τσιμέντο.
 • Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Αυτή η ποιότητα μπορεί να είναι ένα συν σε ένα σπίτι με σταθερή θέρμανση. Αλλά αν αυτό είναι εξοχικό σπίτι και δεν είστε συνεχώς εκεί, τότε θα πρέπει να περιμένετε μια υψηλή υγρασία, και, ως εκ τούτου, μούχλα. Δεν είναι δυνατό να ζεσταθεί ένα τέτοιο σπίτι γρήγορα - θα χρειαστούν μερικές μέρες για να αρχίσει η κατασκευή να αποθηκεύει θερμότητα και αργά να κρυώνει.
 • ΒαρύτηταΤο τούβλο είναι ένα βαρύ υλικό σε σύγκριση με τους ομολόγους του, για παράδειγμα, το αεριωμένο σκυρόδεμα. Ως εκ τούτου, απαιτεί ένα τεράστιο και βαθύ θεμέλιο. Ωστόσο, υπάρχει εδώ μια σωτηρία - πυριτικό τούβλο με σχετικά χαμηλό βάρος.
 • Μια μεγάλη ποσότητα γύψου για το εξωτερικό της πρόσοψης, εάν δεν υπάρχουν τούβλα ή, για παράδειγμα, τοίχωμα.

Προς το παρόν, η αγορά κατασκευών προσφέρει δύο τύπους τούβλων για την κατασκευή:

 • Πυριτικό. Ελαφρύ υλικό με μεγάλες διαστάσεις, το οποίο είναι σημαντικό κατά τον υπολογισμό του φορτίου στην βάση. Έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και λόγω του μεγέθους γίνεται γρήγορα. Είναι εύκολο να κοπεί. Κατά την εγκατάσταση δεν χρειάζονται ειδικά εργαλεία και εργαλεία. Είναι σημαντικό ότι ένα τέτοιο τούβλο έχει λογική τιμή.
 • Κεραμικό. Σφιχτή και δυνατή. Έχει μια όμορφη εμφάνιση, επομένως χρησιμοποιείται συχνά στην επένδυση και δεν χρειάζεται πρόσθετο γύψο. Το κοίλο τούβλο έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Με τη σειρά του, το κεραμικό τούβλο χωρίζεται επίσης σε κτίριο και αντιμετωπίζει. Αντιμετωπίζοντας επιλογή έχει μια όμορφη δομή, επειδή χρησιμεύει ως στολίδι και "shistovik" το σπίτι σας.Η τιμή των κεραμικών τούβλων, φυσικά, υψηλότερη.
Πυριτικό
Κεραμικό

Από τους δύο τύπους, το πυριτικό είναι αποδεκτό. Με το χαμηλό κόστος και ένα μικρό χρονικό διάστημα, ακόμη και ένας αρχάριος είναι σε θέση να χτίσει τους τοίχους ενός σπιτιού. Στην ιδανική περίπτωση, είναι καλύτερο να συνδυαστούν δύο τύποι - για να κάνουν τα τοιχώματα πυριτικά, αλλά η επένδυση για την εκτέλεση κεραμικών τούβλο. Ωστόσο, το υλικό επένδυσης σήμερα είναι διαφορετικό, οπότε το τούβλο που βλέπει έχει πολλούς ανταγωνιστές.

Αυτός ο διαχωρισμός των ειδών είναι υπό όρους, καθώς τα δομικά υλικά έχουν σήμερα μεγάλη ποικιλία για κάθε πορτοφόλι και γεύση. Για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας, πρέπει να εξερευνήσετε όλες τις επιλογές που προσφέρονται.

Έργα

Το πιο σημαντικό στάδιο από το οποίο εξαρτάται η όλη κατασκευή του σπιτιού και η θέση του είναι, φυσικά, η κατάρτιση ενός σχεδίου. Πολλά από αυτά αποφασίζονται από το SNiP (κώδικες κτιρίων και κανονισμοί).

Οι επαγγελματίες και όσοι αντιμετωπίζουν την κατασκευή σπιτιών από τούβλα συμβουλεύονται να χρησιμοποιήσουν ένα έργο το οποίο έχει αναπτυχθεί από ανθρώπους που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. Αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία κατασκευής με ελάχιστα πιθανά σφάλματα και όλα όσα σχετίζονται με την καταχώρηση και την καταγραφή των κτηματολογικών υπηρεσιών.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχέδιό σας. Απλά εδώ πρέπει να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί. Στη συνέχεια, θα έχετε ένα σπίτι που ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις σας.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο προγραμματισμός ολόκληρης της επικράτειας, επειδή το αγρόκτημα δεν τελειώνει με ένα σπίτι.

Εξετάστε τη θέση του σπιτιού σε σχέση με το σπίτι του γείτονακαι όχι τα όρια που για τα σπίτια από τούβλα είναι τουλάχιστον 6 μέτρα. Αλλά από τα γειτονικά σύνορα το σπίτι θα πρέπει να βρίσκεται 3 μέτρα μακριά, αλλά αν οι γείτονες δεν έχουν παράπονα, τότε το σπίτι μπορεί να είναι πιο κοντά. Από την κόκκινη γραμμή (υπό όρους μεταξύ της τοποθεσίας σας και του δρόμου) το σπίτι δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 5 μέτρα. Αγνοήστε τους κανόνες δεν πρέπει να είναι, αλλιώς θα σας επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμα και κατεδάφιση και την απαίτηση να μετακινήσετε το κτίριο.

Το σχέδιο μιας ιδιωτικής κατοικίας λαμβάνει υπόψη όλους τους τοίχους, τα παράθυρα, τα ανοίγματα, τα δάπεδα από σκληρό ξύλο. Το πρότυπο για την κατασκευή είναι ένα πυριτικό τούβλο με διαστάσεις 250x120x65 mm. Είναι κάτω από αυτόν που το πάχος του τοίχου είναι προσανατολισμένο. Σε ένα σπίτι με μόνιμη κατοικία, το πάχος του τοίχου πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα και μισό τούβλο. Η ιδανική, αλλά πολύ ακριβή επιλογή είναι 2,5. Για τα εξοχικά σπίτια, όπου η διαβίωση δεν είναι τακτική και δεν προβλέπει χειμωνιάτικη διαμονή, το πάχος του τείχους μπορεί να είναι ένα τούβλο.

Είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε το φέρον τοίχωμα (πρέπει να περάσετε ολόκληρο το κτίριο) και να το ορίσετε στο σχέδιο, να καθορίσετε τα δάπεδα και να εκτελέσετε τη διάταξη του καθενός. Το μέγεθος του σπιτιού μπορεί να είναι διαφορετικό. Για ένα μονοκατοικία, οι βέλτιστες διαστάσεις είναι 8 με 10 μέτρα, το οποίο φιλοξενεί όλους τους απαραίτητους χώρους. Δύο ή τριών ορόφων σπίτι μπορεί να είναι μικρότερο και να κερδίσει σε βάρος του ύψους - 8 έως 8 μ.

Υλικά

Τα παρακάτω υλικά είναι απαραίτητα για την κατασκευή ενός σπιτιού από τούβλα:

 • το υλικό της προτεινόμενης επίστρωσης.
 • τσιμέντο - M-400 μάρκα θα είναι κατάλληλο για την κατασκευή?
 • άμμος ποταμού?
 • Ενυδατωμένο ασβέστη.
 • σκουπίδια ή χαλίκια ·
 • σανίδα, κόντρα πλακέ?
 • θερμομονωτικά υλικά.
 • εξαρτήματα.
 • ξύλινα δάπεδα?
 • ρουμπεροειδή ή υδροϊσοόλη.
 • πλαστικοποιητή για να αυξήσει την ελαστικότητα και την πλαστικότητα του διαλύματος.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε την επιφάνεια, να ισιώσετε την περιοχή, να αφαιρέσετε όλη την περίσσεια, τα σκουπίδια, τους θάμνους. Στη συνέχεια αρχίζει η διάταξη του ιστότοπου κάτω από το ίδρυμα. Λαμβάνει υπόψη τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού. Στη συνέχεια, στη σήμανση, μπορείτε να ξεκινήσετε να σκάβετε τάφρους.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο θεμελίωσης και τοιχοποιίας.

Τύπος ιδρυμάτων:

 • Κορδέλα (πιο δημοφιλής).Οι σχάρες είναι επενδεδυμένες με τούβλο ή σανίδα και χύνεται πάνω σε σχήμα κορδέλας. Εγκαθίσταται κάτω από φέροντες τοίχους. Η κατανάλωση σκυροδέματος σε αυτή την περίπτωση είναι μέση.
 • Πλάκα. Για αυτόν, σκάψιμο κοιλώματα και ρίξτε το θεμέλιο με τη μορφή μιας πλάκας. Αυτό το θεμέλιο θα χωρέσει κάτω από τα βαριά σπίτια. Αλλά με αυτό το σχέδιο χρειάζεστε πολύ σκυρόδεμα.
 • Columnar. Υποστήριξη για το σπίτι - μονολιθικοί πυλώνες, οι οποίοι συμπληρώνουν και συνδέουν τις μεταφράσεις. Μείον - ισχυρή συρρίκνωση.
 • Σωρός Ο τρυπητής κάνει τρύπες και τοποθετεί πασσάλους. Για μια τέτοια πολύπλοκη δομή θα χρειαστεί ειδικός εξοπλισμός.

Όσο υψηλότερο είναι το σπίτι, τόσο πιο βαθιά πρέπει να είναι η τάφρο. Για σπίτια δύο ή τριών ορόφων, ο αριθμός αυτός πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρα.

Οι τοίχοι μπορούν επίσης να είναι διαφορετικοί:

 1. Standard - σε 4 τούβλα.
 2. Με μεταλλικό πλέγμα. Χρησιμεύει ως πρόσθετο υλικό για τη σύνδεση των σειρών. Για την απαιτούμενη ακαμψία τοποθετείται με 5-7 σειρές.
 3. Λοιπόν. Τοιχοποιία για την αύξηση της μόνωσης. Στο εσωτερικό της τοιχοποιίας αφήνουν κενά που είναι γεμάτα με ένα συγκεκριμένο υλικό - διογκωμένο πηλό, αφρό, τσιμέντο. Όχι μόνο αυξάνει τη μόνωση, αλλά καταφέρνει επίσης να εξοικονομήσει τούβλο.
 4. Ελαφρύ.Με ένα τέτοιο κύκλωμα του συμπλέκτη είναι χτισμένο με τη μορφή ενός ενιαίου τούβλο του εξωτερικού τοιχώματος και ένα εσωτερικό. Το κενό μεταξύ τους είναι γεμάτο με μια λύση.

Σε αυτό το στάδιο, ο υπολογισμός του αριθμού των τούβλων. Για αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν οι φέροντες τοίχους (περιμετρικά πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το ύψος). Στη συνέχεια, αφαιρέστε την περιοχή των ανοιγμάτων. Στη συνέχεια, υπολογίστε πόσα τούβλα θα χρειαστείτε ανά τετραγωνικό μέτρο του τοίχου, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο της τοιχοποιίας που επιλέξατε. Ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται με το προκύπτον σχήμα από τα τοιχώματα των εδράνων. Στο προκύπτον σχήμα, προσθέστε 5-10 τοις εκατό για μια εφαρμογή ή σκουπίδια.

Πριν από την κατασκευή, πάρετε ένα μίξερ για την ανάμειξη σκυροδέματος, μίξερ δεξαμενές, φτυάρια, σπάτουλες, επίπεδο, καλώδιο, όπλο, πριόνι, άλεση, σύνδεση. Όλα αυτά θα σας επιτρέψουν να κατασκευάσετε γρήγορα και σωστά τα τείχη του μελλοντικού σπιτιού.

Πώς να χτίζετε με τα χέρια σας;

Μετά την επιλογή του τύπου της θεμελίωσης και τοιχοποιίας μπορεί να προχωρήσει στην κατασκευή του σπιτιού.

Κατά την εγκατάσταση της θεμελίωσης στο κάτω μέρος της τάφρων χύνεται κυρίως μπάζα (~ 5 cm). Έτσι το σχέδιο θα είναι πιο ανθεκτικό. Στη συνέχεια, τοποθετείται η ενίσχυση για τη δέσμη. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μεταλλικά στοιχεία, γωνίες, προφίλ, σύρμα - όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να συνδέσετε το θεμέλιο και να το ενισχύσετε. Παραμένει να γεμίσει και να αφήσει να στεγνώσει.Ο ελάχιστος χρόνος ωρίμανσης είναι 1 μήνα. Μερικοί αφήνουν το ίδρυμα για σκλήρυνση για ένα χρόνο και αρχίζουν να εργάζονται το επόμενο έτος.

Η τελική επίστρωση καλύπτεται με τσιμεντοκονία. Προκειμένου το ίδρυμα να σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια και το σπίτι δεν δίνει ρωγμές και παραμορφώσεις, είναι σημαντικό να στεγανοποιήσετε το θεμέλιο με μια ειδική μεμβράνη ή σύνθεση.

Αυτό θα προστατεύσει από την υγρασία, και τα αποψυγμένα και τα εδαφικά νερά της πηγής δεν θα πέσουν στο υπόγειο του σπιτιού. Κατά την εγκατάσταση της θεμελίωσης, λάβετε υπόψη το βάθος του υπογείου, το σύστημα αποχέτευσης, τη θέση της τουαλέτας και του μπάνιου. Για γρήγορη πρόσβαση στο υπόγειο στο υπόγειο μπορείτε να φτιάξετε μια πόρτα.

Το επόμενο στάδιο - η κατασκευή τοίχων. Το τσιμεντοκονίαμα πρέπει να αναμειχθεί καλά για μεγαλύτερη ικανότητα συγκόλλησης και να αποφευχθεί μεταγενέστερη απόρριψη. Το ποσό της λύσης δεν πρέπει να υπερβαίνει την ταχύτητα του πλοιάρχου, διαφορετικά θα σκληρύνει και θα χάσετε το υλικό.

Η τοποθέτηση αρχίζει με μια γωνία. Η λύση θα πρέπει να γεμίσει ολόκληρο τον χώρο (πλάτος κατά προσέγγιση 1,2 - 1,5 cm). Κάθε τούβλο χτυπά για να αποφευχθεί η περίσσεια του αέρα στις ραφές, και, ως αποτέλεσμα, την ταχεία καταστροφή. Η περίσσεια διαλύματος μπορεί να αφαιρεθεί με σπάτουλα.Λοιπόν, αν το τελευταίο τούβλο της σειράς θα είναι ολόκληρο ή το μισό. Αλλά αν αυτό δεν συνέβη και υπάρχει ένα κενό, τότε μια μεγαλύτερη ποσότητα κονιάματος ή ένα κομμάτι τούβλο θα βοηθήσει. Αν εργάζεστε με ένα πρόσωπο τούβλο, τότε στο τέλος θα πρέπει να εκτελέσετε την εξωτερική σύνδεση - καθαρισμός περίσσεια κονιάματος και ευθυγράμμιση της ραφής. Αν πρόκειται για εσωτερικό τοίχο, τότε πρέπει να αφήσετε μια μικρή απόσταση μεταξύ των ραφών για περαιτέρω πλήρωση με κονίαμα από γειτονικά τούβλα.

Έτσι, οι τάξεις παρατάσσονται στα διάφορα ανοίγματα - πόρτα, παράθυρο. Εδώ πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το μήκος μιας σειράς με ένα άνοιγμα μπορεί να αλλάξει από το τέλος ενός τούβλου μέχρι τη χρήση μόνο ενός μέρους. Είναι εύκολο να το κόψετε με ένα μύλο. Αυτά είναι κενά, το ύψος των οποίων κλείνεται με ενίσχυση - ένα πατάρι. Το πλάτος του πρέπει να αντιστοιχεί στο πάχος των τοίχων. Το μήκος πρέπει, βεβαίως, να είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα κατά 20-30 εκατοστά και να στερεώνεται στις σειρές. Περαιτέρω εργασίες συνεχίζονται ως συνήθως. Στη συνέχεια έρχεται η κατασκευή των εσωτερικών τοίχων. Η καρτέλα τους πρέπει να πάει από τους φέροντες τοίχους, αν το σπίτι σημαίνει τοίχους από τούβλα.

Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση δαπέδων (αγκυροβόλησης) - ενδοδαπέδια, στέγες, σοφίτα.Στο ρόλο της επικάλυψης μπορεί να είναι μια πλάκα, ξύλινα δοκάρια. Πρέπει να είναι ενσωματωμένοι στους τοίχους. Η αγκύρωση περιλαμβάνει την πλήρη διασύνδεση όλων των δομικών στοιχείων του σπιτιού και σας επιτρέπει να αποφύγετε τις παραμορφώσεις και το "περπάτημα" του κτιρίου.

Η τεχνολογία της οροφής περιλαμβάνει δοκούς - ξύλινα δοκάρια, κιβώτιο - τι θα εγκατασταθεί υλικό στέγης, στεγάνωση, επικάλυψη, σύστημα συγκράτησης χιονιού, θερμομόνωση.

Οι τοίχοι από τούβλα μπορούν να κατασκευαστούν από τούβλα ή από άλλα υλικά για να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό ισχύει επίσης για τους τοίχους του σπιτιού - που αντιμετωπίζουν τούβλο, παρακαμπτήριος, μπλοκ σπίτι, γύψο και παρόμοια υλικά.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε το δάπεδο για περαιτέρω κίνηση μέσα. Για αρχάριους, μπορεί να είναι ένα τραχύ πάτωμα στις σανίδες καταγραφής. Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα διοικητικά συμβούλια απευθείας στο έδαφος. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τις σκάλες.

Εάν ολοκληρωθούν αυτά τα στάδια, τότε ολοκληρώνεται το κύριο μέρος του φορτίου στην κατασκευή του σπιτιού. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε με ασφάλεια την εσωτερική ρύθμιση, την εγκατάσταση θυρών, παραθύρων. Η οικοδόμηση του σπιτιού περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση επικοινωνιών - θέρμανσης, αερισμού, καλωδίωσης.

Συμβουλές και κόλπα

 1. Ελέγξτε το έδαφος. Είναι σημαντικό να μελετήσετε το βάθος των υπόγειων υδάτων, το επίπεδο υδάτωσης. Μετά από όλα, θα εξαρτηθεί από αυτούς τους παράγοντες, είτε το σπίτι σας θα παίξει, είτε το ίδρυμα θα υποστεί παραμόρφωση.
 2. Τεκμηρίωση. Η κατασκευή μπορεί να ξεκινήσει μόνο με μια πλήρη σειρά από όλες τις άδειες, το σχέδιο και το σχέδιο.
 3. Στεγανοποίηση θεμελίωσης. Είναι καλύτερα να το κάνετε δύο φορές - ανάμεσα στο υπόβαθρο και το υπόγειο και ανάμεσα στο υπόγειο και τους μελλοντικούς τοίχους. Μην αποθηκεύετε, εξασφαλίζοντας έτσι την ανθεκτικότητα του κτιρίου.
 4. Η τοποθέτηση του θεμελίου γίνεται καλύτερα με τη χρήση ενός σχοινιού ή ενός πυκνού νήματος - αυτό αποτελεί εγγύηση ακρίβειας.
 5. Παρέχετε ένα προεξέχον τμήμα του θεμελίου με δοκούς όταν ρίχνετε, αλλιώς η βάση του θα είναι μικρότερη από την επάνω επιφάνεια, η οποία μπορεί να σπάσει τελείως τις σανίδες με το βάρος τους.
 6. Ο τύπος του ιδρύματος που είναι πιο κατάλληλος για το κλίμα και την ανακούφιση είναι η ταινία. Εάν το σπίτι σχεδιάζεται σε διάφορους ορόφους και σε μια μεγάλη περιοχή, θα πρέπει να κάνετε μια βαθιά θεμέλια. Σκεφτείτε ότι πρέπει να σκεφτείτε την πορεία των επικοινωνιών για να μην το καταστρέψετε αργότερα.
 7. Ποιότητα Όσο καλύτερο είναι το υλικό, τόσο περισσότερο θα παραμείνει η κατασκευή. Επιλέξτε λεία τούβλα χωρίς ρωγμές και τσιπ, με σαφείς γραμμές γωνιών και ακόμη και χρώμα.Εξετάστε και τη δύναμη, η οποία αναφέρεται σε κάθε μάρκα τούβλο. Το M50, για παράδειγμα, μπορεί να επιβιώσει 50 εποχές κατάψυξης και απόψυξης, αντίστοιχα.
 8. Για περισσότερη θερμότητα, χρησιμοποιήστε μονωτικά υλικά στην τοιχοποιία. Αν και είναι δυνατή η θερμομόνωση από το εσωτερικό των τοίχων.
 9. Αφαιρέστε αμέσως την περίσσεια του διαλύματος, αλλιώς θα σκληρύνει και θα εμφανιστεί ένα "βρώμικο" και σαθρό σπίτι πριν από σας. Μετά τη σκλήρυνση, θα είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτό το μαλάκωμα.
 10. Για να διατηρήσετε τους τοίχους ίσια, τούβλο σε τούβλο, τραβήξτε το σχοινί ή το νήμα από τη μία γωνία στο άλλο.
 11. Μετά την ανύψωση των τοίχων είναι απαραίτητη μια διακοπή περίπου έξι μηνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τοίχοι θα εγκατασταθούν και θα εδραιωθούν σταθερά στη θέση τους. Για να αποφύγετε την είσοδο υπερβολικής υγρασίας, καλύψτε την τελευταία σειρά από τούβλα με χαρτί ή μεμβράνη στεγών.
 12. Αν το οικόπεδο δεν είναι ηλεκτροφόρο, αγοράστε μια γεννήτρια.
 13. Το τζάμι τούβλου της μελλοντικής οροφής εγκαθίσταται πριν από την εγκατάσταση των δοκών. Για να μην στρίβει και να είναι ανθεκτική στον άνεμο, χρειαζόμαστε πρόσθετη στήριξη με τη μορφή εγκάρσιων τοιχοποιίας ή παραστάδων.
 14. Για να κρατήσετε το παρακείμενο τοίχωμα σφιχτό, κάντε μια δέσμη κάθε 2-3 σειρές. Για να μην κινείται ο τοίχος,Βάλτε μια εσοχή στο μύλο τούβλου στο ύψος του συνδετικού στοιχείου.

Όμορφα παραδείγματα

Κλασικό κόκκινο τούβλο πάντα φαίνεται υπέροχο. Φαίνεται αξιοπρεπής και συνοπτικός. Και αν η υφή του τούβλου έχει διακόσμηση, τότε το σπίτι θα διακοσμήσει το site σας. Χαριτωμένο βλέμμα και συνδυασμός υφής, πρόσθετο διακοσμητικό τούβλο.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε στο σπίτι διακοσμημένο με έγχρωμο τούβλο - μπλε, τιρκουάζ, καφέ, πορτοκαλί. Cool και ενδιαφέρον.

Διώροφα σπίτια μπορούν να κάνουν μια μικρή περιοχή, αλλά αρκετά ψηλά. Μπορείτε να πάρετε τη σοφίτα.

Το επίκεντρο του σπιτιού σας θα είναι ένα μη τυποποιημένο σχήμα - προεξοχές, πολύγωνα, στρογγυλεμένες γωνίες.

Μια άλλη φωτεινή επιλογή - το παιχνίδι με χρώμα. Ο συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων ανανεώνει την εμφάνιση του σπιτιού, προσελκύει την προσοχή.

Κοιτάξτε όμορφα στο σπίτι με τζάμια. Για το κλίμα της χώρας μας, αυτό θα φαινόταν μια παράξενη απόφαση. Ωστόσο, σήμερα τα δομικά υλικά μπορούν να συγκρατήσουν επαρκώς τη θερμότητα και να δώσουν ένα μεγάλο ποσό φωτός στο σπίτι.

     Το μπαλκόνι του σπιτιού θα είναι ένα άνετο μέρος για καλοκαιρινές διακοπές. Μπορείτε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα, να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα.

     Τούβλο σπίτι - αξιοπιστία και αντοχή.Αυτές οι ιδιότητες αξίζουν όλο το κόστος εγκατάστασης. Η εύκολη εγκατάσταση προσελκύει και επιτρέπει σε έναν αρχάριο να αντιμετωπίσει αυτό το έργο. Ένα τέτοιο σπίτι θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια και θα εξυπηρετήσει περισσότερες από μία γενιές.

     Συμβουλές για την οικοδόμηση ενός σπιτιού τούβλου - στο επόμενο βίντεο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο