Πώς να φτιάξετε μια επέκταση πλαισίου στο σπίτι;

 Πώς να φτιάξετε μια επέκταση πλαισίου στο σπίτι;

Η οικοδόμηση μιας επέκτασης πλαισίου σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι ένας γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να αυξήσετε την περιοχή του σπιτιού σας. Σήμερα, οι δομές αυτού του τύπου αρχίζουν να είναι σε μεγάλη ζήτηση, καθώς η κατασκευή τους δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και τα δομικά υλικά μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα δομικών υλικών. Εάν προσκολληθείτε με ακρίβεια στην τεχνολογία κατασκευής και υπολογίσετε σωστά κάθε συστατικό της επέκτασης, τότε θα εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια χωρίς να απαιτούνται σημαντικές επισκευές.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η επέκταση του σπιτιού έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία εξαρτώνται από το σκοπό του, καθώς η κουζίνα, η βεράντα, το μπάνιο και το επιπλωμένο σαλόνι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις. Ειδικότερα, η επέκταση μιας άλλης κατοικίας μπορεί να συγκριθεί με την πολυπλοκότητα της κατασκευής ενός μικρού σπιτιού.

Υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την ίδρυση, θερμική προστασία τοίχων, δαπέδου και οροφής. Με την κατασκευή μιας θερινής βεράντα είναι πολύ πιο εύκολο, επειδή είναι μια ελαφριά μη θερμανθεί δομή, για την κατασκευή των οποίων δεν υπάρχει ανάγκη για ένα ισχυρό θεμέλιο. Σε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός της βεράντας περιορίζεται στην κατασκευή τοίχων, οροφής και δαπέδου. Αν και ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν γυάλινη βεράντα. Το κύριο πράγμα είναι ότι η επέκταση δεν πρέπει να ξεχωρίζει από το γενικό στυλ του σπιτιού.

Προβλήματα προκύπτουν με την κουζίνα και το μπάνιο, ειδικά όταν το σύστημα ύδρευσης του σπιτιού είναι ήδη συνδεδεμένο και θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε επιπλέον επικοινωνίες με τις νεόδμητες εγκαταστάσεις. Προβλήματα μπορεί να ξεκινήσουν με το σύστημα θέρμανσης. Θα πρέπει να σκεφτείτε τις επικοινωνίες με την κατασκευή του ιδρύματος, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο στο μέλλον.Στη χειρότερη περίπτωση, θα πρέπει να εξοπλίσετε ή τουλάχιστον να προσδιορίσετε τα σημεία εξόδου του νερού και των αγωγών θέρμανσης. Ανεξάρτητα από το τι θα προσκολληθεί στο σπίτι, αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τα τυπικά βήματα όπως:

 • σχεδιασμός.
 • κατασκευή θεμελίων.
 • την κατασκευή του πλαισίου του τοίχου και της επένδυσης του.
 • συσκευή στέγης.

Αποδεικνύεται ότι η επέκταση του πρόσθετου δωματίου στο σπίτι με τα χέρια τους δεν διαφέρει από την κατασκευή οποιασδήποτε άλλης δομής. Και η δύναμη ολόκληρης της δομής θα καθορίζεται από την ποιότητα του ιδρύματος.

Έργα

Οι εργασίες για την εγκατάσταση πρόσθετων χώρων υπό τη μορφή παραρτήματος περιλαμβάνουν τη διαδικασία σχεδιασμού, την επιλογή υλικών, την προετοιμασία εκτιμήσεων, τη διανομή των επικοινωνιών, τη συσκευή επικοινωνίας με το σπίτι, τη διαρρύθμιση του χώρου.

Η δημιουργία ενός σχεδίου και σχεδίου, καθώς και ο υπολογισμός της επέκτασης σε οποιοδήποτε σπίτι (παλαιό ή νεόδμητο, κούτσουρο, καλοκαίρι, ασπίδα, τούβλο, ξύλο και άλλοι) αρχίζει μετά τον προσδιορισμό του τύπου κτιρίου και του μεγέθους.

Με τη σειρά σας, όταν επιλέγετε ένα επιπλέον δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε όπως: βεράντα, βεράντα, καλοκαιρινή κουζίνα, σαλόνι, γκαράζ, βεράντα, παράθυρο κόλπων και τέντες.Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να προβλεφθεί η κατάσταση των παρακείμενων τοίχων και, αν είναι απαραίτητο, να αντικατασταθούν οι σάπιοι χώροι. Πρέπει να τηρούν ένα ενιαίο ύφος.

Οι διαστάσεις της προέκτασης του πλαισίου δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 2/3 της επιφάνειας του σπιτιού. Για παράδειγμα, η περιοχή της βεράντας, κατά κανόνα, είναι περίπου το 20% της έκτασης του σπιτιού. Το κύριο πράγμα - μην ενοχλείτε το εξωτερικό της πρόσοψης. Για αλλαγές στη δομή μιας κατοικίας, απαιτείται η άδεια της Επιτροπής Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας. Εκπονούνται όλα τα απαραίτητα σχέδια.

Είναι προβληματικό να χρησιμοποιούμε έτοιμα πρότυπα έργα, καθώς πρέπει να δεσμευτούμε με την υπάρχουσα δομή του σπιτιού και την κατάσταση του εδάφους. Λαμβάνονται ως βάση, κάνοντας αλλαγές ποικίλου βαθμού πολυπλοκότητας ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, με αποτέλεσμα μια εξαιρετική λύση μπορεί να επιτευχθεί.

Κτίριο DIY

Η κατασκευή της επέκτασης πλαισίου μπορεί να εφαρμοστεί από τον εαυτό σας, το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές των επαγγελματιών σε αυτό το θέμα. Μόλις είστε έτοιμοι για ένα λεπτομερές έργο της μελλοντικής κατασκευής, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά βήματα που θα ακολουθηθούν από βήμα προς βήμα οδηγίες.

Ετοιμασία χώρου και χύτευση θεμελίων

Πριν από την κατασκευή του πλαισίου θα χρειαστεί ένα θεμέλιο. Μπορεί να είναι ελαφρύ, κολώνα ή ταινία, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ως βάση επιλέξτε μια βάση ταινία του μονολιθικού τύπου, το οποίο είναι το πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό.

Για να δημιουργήσετε το ίδρυμα, θα πρέπει να εκτελέσετε τέτοιες ενέργειες όπως:

 • πρέπει να επισημάνετε την πλοκή. Στις γωνίες του μελλοντικού κτιρίου, θα πρέπει να οδηγήσετε σε μικρούς γόμφους, συνδέοντας σε αυτά ένα κορδόνι (γραμμή αλιείας). Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε ξεκάθαρα τη μορφή του μελλοντικού θεμελίου.
 • είναι απαραίτητο να σκάβουμε μια τάφρο (τάφρο). Το βάθος του εξαρτάται από τις διαστάσεις της βάσης του κυρίως σπιτιού. Το πλάτος της τάφρου πρέπει να είναι 150-170 mm μεγαλύτερο από τους μελλοντικούς τοίχους επέκτασης.
 • ο πυθμένας θα πρέπει να καλυφθεί με λεπτό χαλίκι ή άμμο με στρώμα έως 15 cm, γεμάτο με προσοχή κάτω,
 • απευθείας πάνω σε ένα μαξιλάρι από τα ερείπια ή την άμμο, πρέπει να βάλετε ένα στρώμα στεγανοποίησης?
 • πάνω από το στρώμα στεγανοποίησης πρέπει να οργανώσετε ένα ενισχυτικό πλέγμα για να αυξήσετε την αντοχή του σκυροδέματος.
 • πρέπει να γεμίσετε το στρώμα οπλισμού με το 1/3 του διαλύματος σκυροδέματος, να περιμένετε μέχρι να τοποθετηθεί το κονίαμα και στη συνέχεια να ρίξετε άλλο κονίαμα στο 1/2 του βάθους της τάφρου.
 • πρέπει να εγκατασταθεί ξυλότυπος.Ως υλικό για τη δημιουργία μορφών για την τοποθέτηση σκυροδέματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο, μέταλλο, πλαστικό ή συνδυασμούς αυτών.
 • είναι απαραίτητο να ρίξετε το πάνω μέρος του θεμελίου και αφήστε το σκυρόδεμα να στεγνώσει. Ανάλογα με τον καιρό, αυτό θα διαρκέσει περίπου 14 ημέρες.
 • αφού η λύση είναι εντελώς στεγνή, αξίζει να αφαιρεθεί ο ξυλότυπος και να πραγματοποιηθεί εξωτερική στεγανοποίηση με καουτσούκ ή υλικό στέγης.

Σημαντικό: η ίδρυση της κύριας δομής και του παραρτήματος πρέπει να είναι κοινή, οπότε πριν από το στάδιο της έκχυσης της συγκεκριμένης λύσης είναι απαραίτητο να καθοριστεί η μέθοδος σύνδεσης. Εάν η κατασκευή πραγματοποιείται σε ασταθή εδάφη, για παράδειγμα, χαλαρά ή πηλό, είναι απαραίτητο να δοθεί χρόνος για να συρρικνωθεί το θεμέλιο.

Η άρθρωση της επέκτασης του πλαισίου με την κύρια δομή

Ανεξάρτητα από την ποιότητα του ιδρύματος, λόγω της διαφοράς στο μέγεθος του φορτίου από το οποίο το σπίτι και η επέκταση επηρεάζουν το έδαφος, εξακολουθεί να είναι πιθανό ότι με την πάροδο του χρόνου θα μετατοπιστούν το ένα σε σχέση με το άλλο. Με γνώμονα αυτό, οι ειδικοί δεν συστήνουν ιδιαίτερα έναν σκληρό τρόπο να επισυνάψουν μια επέκταση στο κεντρικό σπίτι.

Είναι πιο ορθολογικό να χρησιμοποιείται η διασταύρωση, παρόμοια κατ 'αρχήν με τον τύπο χτένας.Για τη συσκευή του στον τοίχο της κεφαλαιουχικής κατασκευής, πρέπει να διορθώσετε δύο δοκούς και μεταξύ τους να τοποθετήσετε μια κάθετη δέσμη, η οποία αποτελεί συστατικό στοιχείο του πλαισίου τοιχώματος επέκτασης. Αυτή η μέθοδος διασταύρωσης θα δημιουργήσει συνθήκες για την ισοπέδωση αμοιβαίων κινήσεων. Φυσικά, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ένα μεταλλικό πλαίσιο αντί για ξύλο, στην περίπτωση αυτή όλα τα ενσωματωμένα στοιχεία πρέπει επίσης να είναι μέταλλα. Διαφορετικά, πρέπει να κάνετε περιστροφή στα μπουλόνια.

Κατασκευή τοίχων

Μετά την τελική οριοθέτηση της επιφάνειας του εδάφους, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή των τοίχων της προέκτασης πλαισίου. Βασίζονται σε ράβδους ξύλου επεξεργασμένους με προστατευτικά στοιχεία.

Η διαδικασία κατασκευής τοίχων αντιπροσωπεύεται από τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 • πρέπει να κάνετε το τελικό αποτέλεσμα. Είναι δυνατή η σύνδεση ξυλείας με διάφορους τρόπους, αλλά συχνότερα χρησιμοποιούν μια άρθρωση κάτω από μια κλίση ή χρησιμοποιούν τη μέθοδο ημιδιατροφής. Κλείνουμε τα κενά μεταξύ της ράβδου και του υπογείου με διογκωμένο πολυστυρόλιο.
 • για να δώσετε τα τελειώματα τέλεια αντοχή γωνίες πρέπει να ασφαλίζονται με άγκυρες ή καρφίτσες. Στη βάση, η ξυλεία στερεώνεται στις οπές που έγιναν εκ των προτέρων.
 • οι σανίδες δαπέδου είναι στερεωμένες στην κάτω ταινία σε βήματα 60-70 cm, είναι καλύτερα να στερεώνονται με τη χρήση καρφιών ή βιδών υγρού.
 • οι ράφες πλαισίου για τοίχους πρέπει να στερεώνονται στις μεταλλικές γωνίες και τις βίδες. Πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση ελαφρώς μικρότερη από το πλάτος της θερμομόνωσης.
 • Είναι επιθυμητό να κατασκευαστεί η κορυφαία επένδυση μόνο μετά την τοποθέτηση όλων των ράβδων τοίχου έτσι ώστε η δομή να έχει επαρκή ακαμψία κατά το χρόνο αυτό. Το επάνω τμήμα πρέπει να τοποθετηθεί ομοιόμορφα με τον πυθμένα.
 • για να ενισχύσετε το πλαίσιο, μπορείτε να βάλετε τις διαγώνιες ράβδους.

Αφού τελειώσετε με την ανέγερση των τοίχων, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το κιβώτιο δαπέδου στις προετοιμασμένες καθυστερήσεις της κάτω βάσης. Για αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε συνηθισμένες σανίδες με ύψος 40 mm. Τελειώνοντας το πάτωμα (φινίρισμα) είναι καλύτερο να οργανώσει μόνο μετά από την αντιμετώπιση των τοίχων και στέγες.

Σημαντικό: κατά την κατασκευή μιας βάσης πλαισίου, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ένα επίπεδο κτιρίου, καθώς ακόμη και ένας μικρός κύλινδρος μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση ολόκληρης της δομής.

Στέγη

Ακόμα και στο στάδιο της τοποθέτησης στο τοίχο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τα πλακίδια οροφής κάθε 60-70 mm και να τα στερεώσετε στο επάνω πλαίσιο χρησιμοποιώντας μεταλλικές γωνίες.Ταυτόχρονα, μπορείτε να ράψετε την οροφή με φύλλα από παχύ κόντρα πλακέ ή σανίδες, που θα δώσουν στο πλαίσιο ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία. Μετά από αυτό, πρέπει να τοποθετηθεί ένα στρώμα μόνωσης στην τραχιά κατασκευή του καμβά.

Αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε ένα εύκαμπτο υλικό για τη στέγη, στη συνέχεια στα δοκάρια πρέπει να τοποθετήσετε ένα άλλο στρώμα επένδυσης για το φράγμα ατμού της συσκευής.

Μόνωση και φινίρισμα

Μετά την εγκατάσταση όλων των στοιχείων της κατασκευής πλαισίου, μπορείτε να προχωρήσετε στη μόνωση της προέκτασης. Ως θερμάστρα, κατά κανόνα, χρησιμοποιούν ορυκτοβάμβακα, αφρό πολυστερίνης ή ecowool. Οι πλάκες μόνωσης τοποθετούνται σε πολλές σειρές μεταξύ των υποστηριγμάτων πλαισίου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα σημεία ζευγαρώματος των πλακών για την αποφυγή ρωγμών. Γι 'αυτό, η μόνωση μετατοπίζεται σε διαφορετικές στρώσεις σε σχέση με την άλλη.

Με παρόμοιο τρόπο πραγματοποιήστε την τοποθέτηση της μόνωσης μεταξύ των οροφών και του δαπέδου. Για τις επεκτάσεις, είναι επιθυμητή η εξωτερική μόνωση. Δεν μειώνει τη χρήσιμη επιφάνεια του δωματίου και διατηρεί τη θερμότητα καλά. Μόλις τοποθετηθεί η θερμική μόνωση σε ολόκληρη την επιφάνεια του παραρτήματος, είναι δυνατή η ανάμιξη με ατμό και υγρασία.Το υλικό θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά καρφί προς την κατεύθυνση της επένδυσης, και η λεία πλευρά - στην επιφάνεια της μόνωσης. Προκειμένου να προστατευτεί από τους ανέμους, η προέκταση είναι εξωτερικά επενδυμένη με ταινία ή τσιμεντόλιθος.

Τα τοιχώματα επέκτασης πρέπει να είναι μονωμένα όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια μεμβράνη υπερδιήθησης (μεμβράνη), υλικό μεμβράνης και μόνωση. Η μεμβράνη υπερδιήθησης είναι ένα σύγχρονο μονωτικό υλικό που «αναπνέει». Για να εξοικονομήσετε χρήματα, αντί αυτού, εφαρμόζεται το πλαστικό περιτύλιγμα · ωστόσο, αυτό το υλικό συσσωρεύει την υγρασία, ως αποτέλεσμα της οποίας υπάρχει μούχλα στους τοίχους του σπιτιού.

Τα αφρώδη υλικά εφαρμόζονται στον τοίχο με την πλευρά του αλουμινίου να επικαλύπτεται και να στερεώνεται με συνηθισμένες ελάσματα. Στο τελικό στάδιο, οι τοίχοι πλέκονται με κόντρα πλακέ, OSB ή γυψοσανίδες. Με την τήρηση της τεχνολογίας της χρήσης κατάλληλων υλικών, η χειροποίητη επέκταση πλαισίου θα εξυπηρετεί τον ιδιοκτήτη για πολλά χρόνια.

Όμορφα παραδείγματα

Η κλασική βεράντα είναι μια κορνίζα που καλύπτεται από οροφή και είναι χτισμένη πάνω σε μια στήλη ή λωρίδα. Μπορεί να εκπροσωπείται από γυάλινα ή μερικά γυάλινα τοιχώματα.Δηλώνοντας ότι η βεράντα πρέπει να κατασκευαστεί από τα ίδια υλικά με την κύρια κατοικία, με την εμφάνιση νέων στυλ και τις τάσεις της μόδας στην αρχιτεκτονική έχει χάσει τη σημασία της.

  Σε αυτή τη μικρή άνετη βεράντα αποδείχθηκε να εξοπλιστεί ένα μικρό σαλόνι με χώρο ανάγνωσης. Τα στοιχεία της εσωτερικής διακόσμησης σε αγροτικό στυλ σε αυτή την περίπτωση αποδείχθηκε ότι ήταν σε ισχύ.

  Πώς να κάνετε μια επέκταση πλαισίου, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο