Προκατασκευασμένα σπίτια και πίνακες CIP: ποια σχέδια είναι καλύτερα;

Το κύριο ερώτημα που τίθεται πριν κάποιος που αποφάσισε να χτίσει το δικό του σπίτι είναι αυτό που θα είναι. Πρώτα απ 'όλα, το σπίτι θα πρέπει να είναι ζεστό και ζεστό. Πρόσφατα, υπήρξε σαφής αύξηση της ζήτησης για σπίτια πλαισίων και κατασκευάστηκε από πίνακες CIP. Πρόκειται για δύο ριζικά διαφορετικές τεχνολογίες κατασκευών. Είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις του καθενός πριν προχωρήσετε στην κατασκευή του σπιτιού των ονείρων σας.

Κτίριο πλαισίου
Το σπίτι των πάνελ Vulture

Τεχνολογία ανέγερσης

Δομή πλαισίου

Υπάρχει ένα άλλο όνομα για ένα τέτοιο σπίτι - frame-frame. Αυτή η τεχνολογία κατασκευής αναπτύχθηκε στον Καναδά και ανήκει ήδη στην κατηγορία των κλασικών. Το πρώτο βήμα στην κατασκευή του ιδρύματος χύνεται. Πιο συχνά σε αυτήν την τεχνολογία χρησιμοποιείται η βάση της στήλης, καθώς είναι ιδανική για το σκελετό.Μόλις το ίδρυμα είναι έτοιμο, αρχίζει η κατασκευή του πλαισίου της μελλοντικής κατοικίας.

Στη βάση του πλαισίου χρησιμοποιείται ξυλεία διαφορετικού πάχους, ανάλογα με τις θέσεις του προβλεπόμενου φορτίου. Μετά την κατασκευή του πλαισίου θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στη βάση, επιμεταλλωμένο υλικό που επιλέγεται για την κατασκευή και τη μόνωση.

Κατασκευή πάνελ σάντουιτς

Ο πίνακας SIP (πάνελ σάντουιτς) είναι δύο προσανατολισμένες σανίδες σκέλος, μεταξύ των οποίων υπάρχει ένα στρώμα μόνωσης (αφρός, αφρώδες πολυστυρένιο). Το σπίτι των πάνελ SIP είναι χτισμένο με βάση μια τεχνολογία πλαισίου-θωράκισης (πλαισίου). Ένα κλασικό παράδειγμα της κατασκευής του σπιτιού των πάνελ CIP μπορεί να χρησιμεύσει ως συναρμολόγηση του σχεδιαστή. Είναι κυριολεκτικά συναρμολογημένο από τα πάνελ, συνδέοντάς τα μεταξύ τους σύμφωνα με την αρχή του αυλακιού. Η ίδρυση σε τέτοια κτίρια είναι κατά κύριο λόγο ταινία.

Αν το εξετάσουμε σε σύγκριση, η κύρια διαφορά μεταξύ των σπιτιών από τους πίνακες CIP είναι φθηνότερη και αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημά τους. Εάν συγκρίνετε τα σχόλια, μπορείτε να δείτε ότι αυτό το υλικό είναι πολύ πιο θετικό.

Υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή

Η κατασκευή οποιουδήποτε κτιρίου αρχίζει με χύτευση θεμελίων.Αυτή είναι η βάση του σπιτιού, οπότε το υλικό γι 'αυτό πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό. Παραδοσιακά, η βάση απαιτεί τα ακόλουθα υλικά:

 • μπλοκ θεμελιωσης;
 • σκουπίδια ή χαλίκια ·
 • τσιμέντο ·
 • εξαρτήματα κατασκευών ·
 • πλέξιμο σύρμα?
 • άμμο

  Εάν η περιοχή όπου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η κατασκευή είναι ελώδης ή τα υπόγεια ύδατα βρίσκονται σε επίπεδο πάνω από το μέσο όρο, τότε το θεμέλιο για το σκελετό πρέπει να τοποθετηθεί σε πασσάλους. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν το έδαφος στο χώρο εργασίας είναι ιδιαίτερα ασταθές, τοποθετείται μια πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος στη βάση του θεμελίου. Εάν είναι επιθυμητό, ​​στο υπόγειο του σπιτιού μπορείτε να κανονίσετε το ισόγειο. Σε αυτή την περίπτωση, θα απαιτηθούν πρόσθετα υλικά. Για παράδειγμα, όπως η στεγανοποίηση.

  Το πλαίσιο μπορεί να είναι ξύλινο, μέταλλο ή οπλισμένο σκυρόδεμα. Για ξύλινο πλαίσιο που χρησιμοποιείται:

  • σκάφους ·
  • μαλακή ξυλεία?
  • συγκολλημένη ελασματοποιημένη ξυλεία ·
  • ξύλινη δοκός Ι (ξύλο + OSB + ξύλο).

  Το μεταλλικό πλαίσιο κατασκευάζεται από μεταλλικό προφίλ. Εδώ το ίδιο το προφίλ μπορεί να είναι διαφορετικό:

  • γαλβανισμένο?
  • ζωγραφισμένο

  Η αντοχή του πλαισίου επηρεάζεται επίσης από το πάχος του προφίλ που χρησιμοποιείται.

  Το σκελετό από σκυρόδεμα (μονολιθικό) είναι το πιο ανθεκτικό, αλλά και το πιο χρονοβόρο και δαπανηρό. Για την κατασκευή του είναι απαραίτητα:

  • εξαρτήματα σιδήρου;
  • σκυρόδεμα

    Για την ανέγερση τοίχων με τεχνολογία πλαισίου πλαισίου απαιτείται η επιπρόσθετη τοποθέτηση της θερμομόνωσης, του αλεξήνεμου, της επένδυσης τοίχων από ινοσανίδες-καμβά και την εξωτερική τοποθέτηση.

    Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού των πάνελ CIP, η ανάγκη για ένα τέτοιο αριθμό δομικών υλικών εξαφανίζεται. Ο πίνακας SIP κατασκευάζεται στο εργοστάσιο. Ήδη στο ίδιο το πάνελ τοποθετείται και ένα θερμομονωτικό, και το τελείωμα. Το μέγιστο υλικό που απαιτείται για την οικοδόμηση ενός σπιτιού των πάνελ CIP πέφτει στη χύτευση θεμελίων.

    Ταχύτητα κατασκευής

    Αν μιλάμε για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής σπιτιών πλαισίων και σπιτιών από πάνελ CIP, τότε ο τελευταίος κερδίζει. Η κατασκευή του πλαισίου και η μετέπειτα κοπή του είναι μια μάλλον χρονοβόρα διαδικασία, η οποία διαρκεί από 5 εβδομάδες και περισσότερο κατά την ελάχιστη ανέγερση της δομής από τους πίνακες CIP διάρκειας δύο εβδομάδων. Η ταχύτητα κατασκευής επηρεάζεται συχνά από το ίδρυμα, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί για ένα σπίτι από τα πάνελ CIP μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

    Εάν η κατασκευή ενός σπιτιού πλαισίου δεν μπορεί να κάνει χωρίς όλα τα είδη της τοποθέτησης,κοπή και ισοπέδωση ξυλείας, τότε οποιαδήποτε δομή των πάνελ CIP μπορεί να παραγγελθεί κυριολεκτικά στο εργοστάσιο σύμφωνα με το απαιτούμενο μέγεθος. Αφού τα πάνελ είναι έτοιμα, απλά τα φέρετε στο εργοτάξιο και συναρμολογήστε. Με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και εξοπλισμό, αυτή είναι μια αρκετά γρήγορη διαδικασία.

    Κόστος του

    Η τιμή είναι ένα σημαντικό επιχείρημα που μπορεί να αντισταθμίσει τις κλίμακες προς την κατεύθυνση της κατασκευής και υπέρ της εγκατάλειψης. Η τιμολόγηση του σπιτιού εξαρτάται άμεσα από τα υλικά από τα οποία θα κατασκευαστεί.

    Η δομή του μεταλλικού προφίλ θα κοστίσει σίγουρα περισσότερο. Η διαφορά με ένα ξύλινο πλαίσιο μπορεί να είναι έως και 30%. Πλέον με την τιμή του σπιτιού πλαισίου είναι μια επιπλέον χρήση υλικών για την κάλυψη του σπιτιού, θερμοσίφωνες και μια παρακαμπτήριος.

    Εκτός από το κόστος των υλικών, το συνολικό κόστος κατασκευής ενός σπιτιού πλαισίου πρέπει να περιλαμβάνει το κόστος των υπηρεσιών διαφόρων ειδών, χωρίς τα οποία δεν μπορεί κανείς να το εγκαταλείψει. Η κατασκευή της ανθεκτικής τεχνολογίας πλαισίου πλαισίου στέγασης απαιτεί τη συμμόρφωση με πολλές τεχνικές αποχρώσεις τις οποίες οι απλοί οικοδόμοι μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι.

    Η κατοικία πλαισίου απαιτεί αρκετά ακριβό δευτερεύον φινίρισμα. Πρόκειται για μια θερμική μεμβράνη, υπερμεμβράνη, υλικά πάνελ. Η κατασκευή πλαισίων CIP πρακτικά δεν απαιτεί πρόσθετα υλικά, εκτός από αυτά που έχουν ήδη τεθεί στη βάση των ίδιων των πάνελ. Κατά συνέπεια, αυτό καθιστά την τιμή τέτοιων σπιτιών πιο ελκυστική.

    Ωστόσο, τα χρήματα που μπορούν να εξοικονομηθούν για την αγορά υλικών, θα πάνε να πληρώσουν για μισθωτές οικοδόμους. Είναι αδύνατο να χτιστεί ένα κτίριο από τους πίνακες SIP χωρίς τη βοήθεια εξοπλισμού και μιας ταξιαρχίας εργαζομένων.

    Μια άλλη στιγμή που επηρεάζει την τιμολόγηση είναι η μεταφορά των πάνελ CIP. Στην περίπτωση ενός σπιτιού πλαισίου, όλες οι εργασίες εκτελούνται απευθείας στον τόπο κατασκευής. Τα πάνελ CIP πρέπει να παραδίδονται από τον τόπο παραγωγής τους στο εργοτάξιο. Δεδομένου του σημαντικού βάρους και του αριθμού των πινάκων, απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για τη μεταφορά, το κόστος των οποίων πρέπει να προστεθούν στο συνολικό κόστος κατασκευής.

    Αντοχή

    Μιλώντας για αυτόν τον δείκτη, πρέπει να βασιστείτε σε δύο παράγοντες: τη διάρκεια ζωής και τη δυνατότητα του μελλοντικού κτιρίου να αντέχει σε μηχανικά φορτία. Στο σκελετό, όλη η κύρια επιβάρυνση πέφτει στα δοκάρια του δαπέδου.Μέχρι να καταστραφεί το ίδιο το δέντρο, ολόκληρο το θεμέλιο του κτιρίου θα έχει επαρκή αντοχή και ανθεκτικότητα. Εδώ ο κύριος ρόλος διαδραματίζει η επιλογή του ξύλου για το πλαίσιο.

    Το μειονέκτημα είναι ότι όλες οι βασικές συνδέσεις πέφτουν στα καρφιά, τις βίδες και τις ξύλινες βίδες. Αυτό μειώνει σημαντικά την ακαμψία του πλαισίου.

    Οι πίνακες SIP, ακόμη και αν είναι εγκατεστημένοι χωρίς πλαίσιο, είναι σταθερά συζευγμένοι μεταξύ τους με εγκοπές. Τα ίδια τα πλαίσια, όταν δοκιμάζονται από ένα φορτηγό που διέρχεται από τα πάνελ, δείχνουν εξαιρετική αντοχή.

    Ο κατά προσέγγιση πίνακας κλώνων, ο οποίος αποτελεί τη βάση για οποιοδήποτε πίνακα CIP, δεν είναι από μόνη της ικανός να αντέξει την παραμικρή μηχανική βλάβη. Εντούτοις, όταν ενισχύονται δύο πλάκες με ένα «ενδιάμεσο στρώμα» ειδικού υλικού, ο πίνακας μπορεί να αντέξει ένα κατακόρυφο φορτίο 10 τόνων ανά μέτρο. Με οριζόντιο φορτίο, είναι της τάξης ενός τόνου ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Η διάρκεια ζωής μιας κάσας πλαισίου είναι 25 χρόνια, μετά την οποία μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τις κύριες δοκούς του πλαισίου. Και πάλι, με τη σωστή επιλογή ξύλου υψηλής ποιότητας και συμμόρφωσης με την τεχνολογία του συστήματος, μια τέτοια δομή μπορεί να λειτουργήσει πολύ περισσότερο.Σύμφωνα με τα επίσημα πρότυπα, η διάρκεια ζωής ενός σπιτιού πλαισίου είναι 75 χρόνια.

    Η διάρκεια ζωής των πάνελ CIP εξαρτάται από το υλικό κατασκευής. Έτσι, τα πάνελ που χρησιμοποιούν πολυστυρένιο θα διαρκέσουν 40 χρόνια, και οι πλάκες μαγνησίτη μπορούν να παρατείνουν αυτή την περίοδο στα 100 χρόνια.

    Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

    Σχεδιασμός και διάταξη του σπιτιού πλαισίου μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Ένα άλλο σημαντικό σημείο: μπορεί να ξαναχτιστεί ανά πάσα στιγμή. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει μόνο να αφαιρέσετε το περίβλημα για να αντικαταστήσετε ορισμένα μέρη του. Το πλαίσιο σε αυτή την περίπτωση θα παραμείνει άθικτο.

    Τι μπορεί να λεχθεί για το σπίτι των πάνελ CIP, το οποίο δεν μπορεί να ξαναχτιστεί χωρίς να το αποσυναρμολογήσει στο έδαφος. Τότε δεν πρόκειται πλέον να είναι για την ανάπλαση, αλλά για την ολοκληρωμένη κατασκευή νέων κατοικιών. Επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι όλα τα πάνελ για το μελλοντικό σπίτι γίνονται εκ των προτέρων, δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για το σχεδιασμό κατοικιών από τους πίνακες CIP.

    Περιβαλλοντική φιλικότητα

    Για όσους ανησυχούν για την φιλικότητα προς το περιβάλλον των σπιτιών τους, προτιμάται η επιλογή ενός σπιτιού πλαισίου. Οι πίνακες SIP περιέχουν ένα χημικό συστατικό με τη μορφή ενός "στρώματος" μεταξύ των πλακών. Από τον τύπο των φύλλων πλήρωσης, οι κίνδυνοι για την υγεία τους μπορεί να διαφέρουν.Τα σπίτια που κατασκευάζονται από πάνελ CIP δεν αντέχουν σε κανένα περιβαλλοντικό ανταγωνισμό με κτίρια από καθαρό ξύλο.

    Σε περίπτωση πυρκαγιάς, η χημική συνιστώσα των πάνελ θα γίνει αισθητή με τη μορφή προϊόντων καύσης που είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

    Θερμομόνωση και ηχομόνωση

    Τα σπίτια από τα πάνελ CIP ονομάζονται συχνά "θερμοστάτες" λόγω των χαρακτηριστικών τους όσον αφορά την αποθήκευση θερμότητας. Έχουν μια καταπληκτική ικανότητα να κρατούν ζεστή μέσα, αλλά πρακτικά δεν αφήνουν τον αέρα μέσα. Ένα τέτοιο σπίτι απαιτεί την εγκατάσταση ενός καλού συστήματος εξαερισμού.

    Οποιοσδήποτε σκελετός μπορεί να γίνει σχεδόν τέλειος από την άποψη της αποθήκευσης θερμότητας. Αρκεί να ξοδέψετε χρόνο και χρήματα σε πρόσθετη επένδυση υψηλής ποιότητας με μονωτικό υλικό.

    Τόσο το σκελετό όσο και το σπίτι από τα πάνελ VULTURE δεν διαφέρουν σε καλή ηχομόνωση. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα για κτίρια αυτού του τύπου.

    Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκές επίπεδο θορύβου μόνο με τη βοήθεια καλής επίστρωσης με ειδικά υλικά.

    Για να μάθετε πώς να χτίζετε σωστά ένα σπίτι από τους πίνακες CIP, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο