Κανόνες διευθέτησης των επεκτάσεων σε σπίτια πλαισίου

 Κανόνες διευθέτησης των επεκτάσεων σε σπίτια πλαισίου

Μια επέκταση στο σπίτι είναι η πιο οικονομική επιλογή από την άποψη της τεχνολογίας, όταν είναι απαραίτητο να επεκταθεί η περιοχή ενός ιδιωτικού σπιτιού. Μπορεί να χρειαστεί πρόσθετος χώρος για τη διευθέτηση της βεράντας, της καλοκαιρινής κουζίνας, του χώρου αποθήκης ή του λεβητοστασίου.

Μια τέτοια επέκταση μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μόνο μερικές τεχνικές αποχρώσεις. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, μπορείτε να σημειώσετε διάφορες επιλογές για επεκτάσεις: πλαίσιο, τούβλο, μπλοκ αφρού ή ξυλεία.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε βήμα προς βήμα την κατασκευή της επέκτασης του πλαισίου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Από το όνομα είναι ήδη ξεκάθαρο ότι η βάση του σχεδίου είναι ένα πλαίσιο από άκρα ξυλείας. Οι γωνιακοί στύλοι και οι σωληνώσεις κατασκευάζονται από το ίδιο υλικό. Η διαδικασία εγκατάστασης της επέκτασης πλαισίου είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να κάνετε χωρίς εξωτερική βοήθεια. Αυτός ο τύπος δεν είναι κατώτερος από την κατασκευή τούβλων ή σκυροδέματος σε ποιότητα και θερμομόνωση. Ιδιαίτερα συναφείς επεκτάσεις ξύλινου πλαισίου για την κατασκευή του δεύτερου ορόφου λόγω του μικρού τους βάρους.

Το κύριο πλεονέκτημα της επέκτασης του πλαισίου είναι η δυνατότητα της υψηλής σύζευξης του με το σπίτι, ανεξάρτητα από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται, είτε πρόκειται για τούβλο, είτε για ράβδο είτε για ξύλο.

Πλεονεκτήματα επέκτασης πλαισίου:

 • χαμηλό κόστος υλικών ·
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • τη δυνατότητα να χτίζουν τα χέρια τους.
 • μικρό βάρος της δομής.
 • δεν χρειάζεται αρκετός χρόνος για να θερμάνετε το δωμάτιο με σωστή μόνωση.

Αποφασίστε για το σκοπό της επέκτασης, όπως για παράδειγμα για σαλόνι ή διάδρομο, θα χρειαστείτε πρόσθετη ηχομόνωση και θερμομόνωση, όπου δεν συνιστάται η εξοικονόμηση νερού, καθώς και η μόνωση του θεμελίου.

Η επέκταση του σαλόνι πρέπει να μελετηθεί με τη μικρότερη λεπτομέρεια, δεδομένου ότι υπάρχει μια αξιόπιστη μόνωση και υψηλής ποιότητας ηχομόνωση και θερμομόνωση.Το ίδρυμα πρέπει να είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό για να προστατεύει το δωμάτιο από τη φόρμα.

Εάν χρειάζεται πρόσθετος χώρος για τη διαρρύθμιση μιας κουζίνας ή ενός μπάνιου, αξίζει να σκεφτείτε μπροστά για την πραγματοποίηση επικοινωνιών και σωλήνων αποχέτευσης. Όλοι οι σωλήνες θα πρέπει να είναι μονωμένοι σωστά.

Η απλούστερη κατασκευή είναι μια βεράντα που δεν απαιτεί μόνωση, αποτελούμενη από τοίχους, δάπεδα και στέγη σε υποστηρίγματα. Η βεράντα είναι ένα δωμάτιο όπου οι πόρτες και τα παράθυρα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα. Ο σχεδιασμός μοιάζει με ένα πλαίσιο με δάπεδο, όπου οι κίονες είναι διατεταγμένες γύρω από την περίμετρο, στην οποία είναι στερεωμένη η οροφή.

Το ίδρυμα πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι καλά μονωμένο, πράγμα που θα βοηθήσει στην αποφυγή της υγρασίας.

Η τοποθέτηση ενός γκαράζ σε ένα σπίτι είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, η οποία δεν "κλέβει" τον χρησιμοποιήσιμο χώρο, αλλά επιτρέπει την εξοικονόμηση στην κατασκευή ενός τοίχου του δωματίου.

  Αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να νομιμοποιήσουμε το έργο επέκτασης, χωρίς αυτό η κατασκευή θα θεωρηθεί ως παράνομη αύξηση της περιοχής. Έτσι ώστε στο μέλλον δεν θα υπάρξουν προβλήματα, πάρτε άδεια από τη διοίκηση του αρχιτεκτονικού τμήματος, όπου το σχέδιο κατασκευής θα ελεγχθεί για συμμόρφωση με το SNiP.Εάν το έργο δεν περιέχει σφάλματα και είναι εγκεκριμένο, τότε θα λάβετε μια τεκμηρίωση που θα σας βοηθήσει κατά την οργάνωση της επέκτασης.

  Είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε τη νομιμοποίηση πριν από την έναρξη των εργασιών κατασκευής, καθώς η διαδικασία νομιμοποίησης μιας τελικής επέκτασης είναι δύσκολη και αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω των δικαστηρίων. Και τελικά, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι υπέρ του ενάγοντος, και στη συνέχεια θα πρέπει να κατεδαφίσετε όλα όσα έχουν χτιστεί.

  Ίδρυμα

  Λόγω του γεγονότος ότι η επέκταση πλαισίου δεν είναι δυσκίνητη και βαριά κατασκευή, δεν έχει νόημα να ανεγερθεί ένα μονολιθικό θεμέλιο. Για την αξιοπιστία του κτιρίου που κατασκευάζεται, είναι απαραίτητο η ίδρυση του σπιτιού και των παραρτημάτων να είναι είτε ένα κομμάτι είτε να είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια ταινία ή στήλη θεμέλιο.

  Ταινία

  Η κορδέλα μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι.

  • Στο έδαφος γύρω από την περίμετρο της προτεινόμενης επέκτασης εφαρμόζεται σήμανση, η οποία περιγράφει τα όρια. Κατά μήκος των γραμμών σήμανσης, μια τάφρος για το θεμέλιο σκάφεται σε βάθος, όπως στη βάση του ίδιου του σπιτιού, και περίπου 15 cm πλάτος από τους μελλοντικούς τοίχους επέκτασης.
  • Στη συνέχεια, πρέπει να προστατεύσετε το θεμέλιο από τα υπόγεια ύδατα: γι 'αυτό, η άμμος και η θρυμματισμένη πέτρα χύνεται σε τάφους για 15-25 cm, στη συνέχεια χύνεται με λίγο νερό, και στη συνέχεια το καλυμμένο στέγαστρο καλύπτεται.
  • Το επόμενο στάδιο είναι η τοποθέτηση του ξυλότυπου, το ύψος του οποίου ισούται με το ύψος της μελλοντικής βάσης του. Στην τάφρο για να δώσει την αξιοπιστία των εγκατεστημένων εξαρτημάτων.
  • Και στο τέλος τα πάντα χύνεται με σκυρόδεμα. Το σκυρόδεμα μπορεί να γίνει ανεξάρτητα με ανάμιξη άμμου, χαλικιού και τσιμέντου. Σε υψηλές θερμοκρασίες, η βάση πρέπει να υγραίνεται με νερό για να αποφευχθεί η ρωγμή.

  Columnar

  Έξυπνος και ανθεκτικός τύπος θεμελίωσης που είναι κατάλληλος για ελαφρές κατασκευές: λουτρά, επεκτάσεις πλαισίων και άλλα.

  Μετά από προσεκτικό υπολογισμό στο έδαφος, ανοίγουν μικρές τρύπες (20 cm) - οι βάσεις για τα κάτω μέρη των πυλώνων, τα οποία είναι ενισχυμένα με λεπτό πλέγμα και γεμίζουν με μείγμα άμμου και σκυροδέματος. Σωλήνες με διάμετρο 10 cm εγκαθίστανται στο λάκκο, μέσα στους οποίους εισάγονται ενισχυτικές ράβδοι, και στη συνέχεια τα πάντα χύνεται με άμμο από σκυρόδεμα.

  Μετά από 3-5 ημέρες, όταν το σκυρόδεμα σκληραίνει τελείως, ανοίγουν νέα ανοίγματα, όπου στη συνέχεια εισάγονται οι κολώνες που προκύπτουν. Πρέπει να εισαγάγετε πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε ο στύλος να μην καταρρεύσει.

  Το Rostverk για τη βάση της στήλης είναι από μέταλλο ή σκυρόδεμα.

  Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου θεμελίωσης είναι η καθολικότητα: είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους κατασκευών με χαμηλό βάρος, διαρκεί πολύ καιρό, ακόμη και αν το σπίτι βρίσκεται σε βάλτο.

  Κατά την επιλογή του τύπου θεμελίωσης, εξετάστε το χειμώνα οίδημα του εδάφους, την τοπογραφία και τις ιδιότητες του εδάφους.

  Βίδα σωρός

  Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης βιδωτών σωρών για την κατασκευή του ιδρύματος είναι η δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, ολόκληρη η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί σε 1-3 ημέρες. Μετά την ολοκλήρωσή του, μπορείτε να προχωρήσετε αμέσως στην κατασκευή της επέκτασης. Το θεμέλιο των βιδών είναι η ευκολότερη και φθηνότερη επιλογή για μη βαρύ κτίριο, το οποίο μπορεί να γίνει και με το χέρι. Το μόνο μειονέκτημα είναι η ευαισθησία στη διάβρωση, αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί με αντιδιαβρωτική επεξεργασία.

  Εάν η προέκταση γίνεται ως χωριστός χώρος, τότε το θεμέλιο πρέπει να είναι κατασκευασμένο ως ξεχωριστό στοιχείο και να έχει μια άρθρωση παραμόρφωσης.

  Το θεμέλιο του βιδωτού σωληναρίου αποτελείται από μεταλλικούς σωλήνες, οι κοιλότητες των οποίων είναι σχεδιασμένες για να γεμίζουν με σκυρόδεμα.

  Για αρχή, υπολογίζεται ο απαιτούμενος χώρος, πραγματοποιείται σήμανση. Οι καρφίδες οδηγούνται στις γωνίες των σημάνσεων του μελλοντικού θεμελίου, κατόπιν ένα καλώδιο κατασκευής τραβιέται κατά μήκος της περιμέτρου.

  Στη συνέχεια, με το χέρι ή με ένα τρυπάνι, τρύπες σκαμμένες στα μέρη όπου οι σωροί θα εγκατασταθούν.Μετά από αυτό, το βίδωμα των πασσάλων συμβαίνει, είναι αρκετά προβληματικό να το κάνετε μόνοι σας. Όταν ολοκληρωθεί η βίδα, τα στηρίγματα κόβονται στο ίδιο επίπεδο και οι κοιλότητες γεμίζουν με σκυρόδεμα ή χώμα.

  Στο επόμενο βίντεο θα δείτε πόσο γρήγορα και φθηνά να κάνετε μια βάση για ένα σπίτι ή μια επέκταση.

  Τείχη

  Για την κατασκευή των κτιρίων, κατά κανόνα, χρησιμοποιήστε ξύλο. Θα χρειαστείτε ξυλεία 15x15 και ξύλο 10x15, ο αριθμός τους εξαρτάται από το μέγεθος της προτεινόμενης κατασκευής. Απαιτούνται όμως και αναλώσιμα, όπως λύσεις πυροπροστασίας, βίδες και βίδες, σφραγιστικά και ούτω καθεξής.

  Για να ξεκινήσετε με την κατασκευή των τοίχων, είναι οι σωλήνες πυθμένα. Η δέσμη τοποθετείται κατά μήκος του τοίχου του κτιρίου και στη συνέχεια κατά μήκος της περιμέτρου του θεμελίου τοποθετούνται οι υπόλοιπες ράβδοι οι οποίες είναι προσαρτημένες στη βάση του σπιτιού με τη βοήθεια μπουλονιών αγκύρωσης και συνδέονται μεταξύ τους με κόμβους και γωνίες σιδήρου. Για τους μελλοντικούς ορθοστάτες στη λωρίδα, οι ράγες και οι εγκοπές είναι κατασκευασμένες σε απόσταση 50 cm. Τα στηρίγματα εγκαθίστανται σε προετοιμασμένες σχισμές, στερεώνονται με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες και για μεγαλύτερη αξιοπιστία στερεώνονται με παρένθεση.

  Ακολουθεί η εγκατάσταση του ανώτερου περιβλήματος. Η συναρμολόγησή του είναι παρόμοια με την ταινία στο κάτω μέρος.Η μόνη διαφορά είναι ότι η οριζόντια δοκός είναι τοποθετημένη πάνω από την επένδυση στον τοίχο, η οποία θα χρησιμεύσει ως μελλοντική βάση για το σύστημα δοκών. Στον τοίχο η δέσμη στερεώνεται με τη βοήθεια αγκυρών.

  Περαιτέρω, πλαίσια για παράθυρα και πόρτες εισάγονται στην κατασκευή πλαισίου.

  Για να εξασφαλιστεί ακαμψία και αξιοπιστία, ολόκληρη η εξωτερική πλευρά της προέκτασης του πλαισίου είναι επενδυμένη με κόντρα πλακέ ή σανίδες.

  Στέγες

  Το υλικό για την οροφή επιλέγεται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη σπιτιού. Η καλύτερη πρώτη ύλη για σήμερα είναι τα μορφοποιημένα φύλλα ή τα μεταλλικά πλακίδια. Το φθηνότερο υλικό είναι φύλλα σχιστόλιθου ή τσιμεντοκονίαμα, αλλά αυτά τα υλικά δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε οικιακούς χώρους. Αξίζει να δίνετε προσοχή στο υλικό της οροφής, το οποίο ευθυγραμμίζει τη συνολική οροφή του σπιτιού έτσι ώστε να μην υπάρχει ασυνέπεια και γενικά να έχει μια όμορφη αισθητική εμφάνιση του κτιρίου.

  Η οροφή μπορεί να ανεγερθεί ως η ευκολότερη επιλογή, καθώς και ένα φράγμα.

  Μία γραμμή
  Gable

  Η κατασκευή αρχίζει με την τοποθέτηση δοκών, το ένα άκρο, οι οποίες πέφτουν σε μια οριζόντια ράβδο, που συνδέεται με τον τοίχο, και η δεύτερη - στην κορυφή σωληνώσεων. Είναι επιθυμητό να σκεφτούμε τη γωνία κλίσης στο στάδιο του σχεδιασμού.Τα πόδια του ραφιού πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 30 cm πίσω από τον τοίχο.

  Εγκατάσταση δαπέδου

  Υπάρχουν δύο τρόποι για την εγκατάσταση δαπέδων:

  • σκυρόδεμα ·
  • ξύλινα.

  Η πρώτη μέθοδος είναι κατάλληλη για επεκτάσεις με θεμελιώσεις λωρίδων, η οποία παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από άλλους τύπους θεμελίων. Το ξύλινο δάπεδο είναι πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

  Ξύλινο
  Σκυρόδεμα

  Θέρμανση

  Οι αρχές των επεκτάσεων καλοριφέρ πλαισίων είναι πανομοιότυπες με τη θέρμανση ενός σκελετού. Το πρώτο στάδιο της μόνωσης - η επιλογή της μόνωσης. Τα πιο δημοφιλή και δημοφιλή είναι ο ορυκτός και ο αφρός.

  Ορυκτοβάμβακας
  Πλαστικό αφρού

  Το πάτωμα είναι καλυμμένο με γύψο και βαμμένο με ανθεκτικά στα παγετό χρώματα. Στη συνέχεια, επιβάλλετε ένα στρώμα μόνωσης. Το πάτωμα μπορεί επίσης να είναι μονωμένο με ένα στρώμα από εκτονωμένο πηλό ή αφρώδες γυαλί.

  Είναι δυνατό να ζεσταθούν οι τοίχοι όχι μόνο με ορυκτοβάμβακα, αλλά και με γυψοσανίδες. Έτσι, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά και η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Τα φύλλα επισυνάπτονται στο κιβώτιο με βίδες. Αν χρησιμοποιείτε ορυκτοβάμβακα, τότε είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα στρώμα penofol επάνω του, το οποίο θα παρέχει την απαραίτητη μόνωση ατμού και θερμότητας.

  Το ανώτατο όριο είναι μονωμένο με την ίδια αρχή με το πάτωμα.Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε παράθυρα με τριπλά τζάμια για να αποφύγετε τη διαρροή θερμότητας.

  Τελική εργασία

  Το τελικό βήμα κατασκευής είναι η επέκταση της επέκτασης από το εσωτερικό. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό των χώρων, από τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη σπιτιού και από το είδος των θεμελίων και των δοκών, καθώς το βαρύ φινίρισμα θα συντομεύσει τη ζωή τους.

  Συμβουλές

  Πολλοί ιδιοκτήτες βιλών και ιδιωτικών κατοικιών, που αντιμετωπίζουν τη διαδικασία επέκτασης πλαισίου με τα χέρια τους, αφήνουν τα σχόλιά τους, μοιράζονται μυστικά και δίνουν χρήσιμες συμβουλές.

  • Δώστε προσοχή στη συμμόρφωση των υλικών με μια κοινή δομή. Αν το σπίτι είναι ξύλινο, τότε η επέκταση πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ξύλο. Αν το σπίτι είναι τούβλο, τότε όταν τελειώνει είναι καλύτερο να κάνετε την πρόσοψη κάτω από το τούβλο. Έτσι, το κτίριο θα φαίνεται αρμονικό.
  • Συμβουλευτείτε επαγγελματίες ή κηπουρούς με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των κατασκευών για να υπολογίσετε τη μελλοντική επέκταση.
  • Μην αποθηκεύετε τα υλικά.

   Από όλα τα παραπάνω, είναι σαφές ότι η κατασκευή μιας επέκτασης πλαισίου είναι δυνατή με τα χέρια τους χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Το κύριο πράγμα είναι η κατοχή βασικών ξυλουργικών δεξιοτήτων και η μεγάλη επιθυμία για οικοδόμηση.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο