Κανόνες για την κατασκευή μιας επέκτασης στο σπίτι του μπαρ

Ξύλινα ιδιωτικά σπίτια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και σε ζήτηση. Είναι κατάλληλα για ένα άνετο και ζεστό, και κυρίως σημαντικό, οικολογικό περιβάλλον. Τα πιο δημοφιλή είναι τα σπίτια των κορμών. Αλλά μερικές φορές η περιοχή του σπιτιού γίνεται ανεπαρκής.

Η επέκταση σε μια ιδιωτική κατοικία είναι μια φθηνή, αισθητική και οικονομικά προσιτή λύση. Εξετάστε τους κανόνες για την κατασκευή τέτοιων δομών, χαρακτηριστικών και απαραίτητων συμβουλών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η διαβίωση σε ένα ιδιωτικό σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα, ένα από τα οποία είναι η δυνατότητα επέκτασης του χώρου διαβίωσης του, ανά πάσα στιγμή, με την οικοδόμηση μιας επέκτασης. Μπορεί να συναντήσετε την ανάγκη να οικοδομήσετε μια τέτοια επέκταση, εάν χάσατε ένα χώρο διαβίωσης όταν αγοράσατε ή έχτισα ένα σπίτι.

Σε γενικές γραμμές, μια επέκταση από μια ράβδο δημιουργείται λαμβάνοντας υπόψη ορισμένους κανόνες, τεχνολογίες και δεξιότητες που πρέπει να ανήκουν για να είναι σε θέση να την οικοδομήσουμε. Μεταξύ των χαρακτηριστικών σχεδιασμού μιας τέτοιας κατασκευής, μπορούν να διακριθούν δύο επιλογές: ένας τοίχος πλαισίου ή πλαισίου.

Το πλεονέκτημα της επέκτασης είναι ότι για μια τέτοια δομή θα χρειαστεί να χτίσετε μόνο τρεις τοίχους, αφού ο τέταρτος τοίχος θα είναι το σπίτι σας. Οποιοδήποτε υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε είναι τούβλο, ξύλο ή οτιδήποτε άλλο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τέτοια χαρακτηριστικά οποιουδήποτε νέου σπιτιού, όπως συρρίκνωση. Είναι η αιτία της σύνδεσης της παλιάς και της νέας κατασκευής. Μετά τη συρρίκνωση, συνήθως πραγματοποιείται καλύτερη στερέωση. Η συρρίκνωση παρατηρείται σε νέα σπίτια και κτίρια για ένα έτος ή και περισσότερο. Εξαιτίας αυτού, η εσωτερική τοποθέτηση πραγματοποιείται αργότερα.

Η σύνδεση των δύο τμημάτων του σπιτιού μπορεί να γίνει μέσω του μεταλλικού βραχίονα.

Το ξύλο γίνεται το χειμώνα για να μειωθεί ο χρόνος συρρίκνωσης. Για να ζεσταθεί ένα τέτοιο δωμάτιο είναι απαραίτητο από το εσωτερικό. Οι ξύλινες κατασκευές επεξεργάζονται με ανθεκτικά στη φωτιά μέσα και άλλα ειδικά παρασκευάσματα που προστατεύουν από την υγρασία, τα επιβλαβή έντομα και άλλες δυσάρεστες συνθήκες.

Αλλά θα πρέπει επίσης να καθορίσει πώς θα ενταχθείτε στο σπίτι και την επέκτασή σας μεταξύ τους.Συχνά απλώς διαχωρίζονται μεταξύ τους από έναν κινητό και αναπνευστικό σύνδεσμο διαστολής, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη συρρίκνωση και εγγυάται την παρουσία ολόκληρων τοιχωμάτων της προέκτασής σας.

Σε μέρη όπου συμβαίνει η σύνδεση ξύλου και τούβλου, θα χρειαστεί να κάνετε στεγάνωση. Και για να καταπολεμήσετε το σχέδιο, θα χρειαστείτε κινητές σφραγίδες ανάμεσα στην ξύλινη και την τούβλα επιφάνεια των τοίχων.

Υλικά

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε ποιο δομικό υλικό θα χρησιμοποιηθεί, καθώς καθορίζει την τιμή και την αντοχή του κτιρίου σας.

Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη δοκό. Και επίσης τέτοια κτίρια δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τη χρήση τούβλων, αεριωθούμενων σκυροδέματος, αφρωδών μπλοκ, καθώς και μοριοσανίδων ή OSB. Μια επέκταση είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τον τύπο της τυποποιημένης κατασκευής ενός σπιτιού από ένα προφίλ μπαρ ή άλλο υλικό.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της ξυλείας μπορούν να εντοπιστούν διάφοροι παράγοντες.

Αυτό, φυσικά, χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και μια ομαλή επιφάνεια των τοίχων. Μια τέτοια επέκταση είναι εύκολο να επισκευαστεί και να τελειώσει μόνη της. Δεν σχηματίζονται παραμορφώσεις και ρωγμές.

Το μικρό βάρος μιας επέκτασης επιτρέπει τη χρήση πιο απλών εκτελούμενων και μη δαπανηρών βάσεων.Ένα άλλο χαρακτηριστικό μιας τέτοιας επέκτασης στην αισθητική εμφάνιση. Επιπλέον, το υλικό είναι ασφαλές για το περιβάλλον.

Η ξυλεία που χρησιμοποιείται ως υλικό μπορεί να είναι είτε προφίλ είτε κολλημένη.

  • Προφίλ ξύλου. Βολικό υλικό. Κατά την εγκατάσταση, κάθε επόμενο στοιχείο εγκαθίσταται στο προφίλ επιστροφής της προηγούμενης δέσμης. Η προκύπτουσα κατασκευή είναι πολύ ανθεκτική. Η στενή τοποθέτηση εξαρτημάτων είναι το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου.
  • Ξυλεία συγκολλημένη με απανωτές στρώσεις. Περισσότερα σύγχρονο υλικό. Περνάει εξαναγκασμένη ξήρανση και επεξεργασία σε εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας. Στη συνέχεια, το προϊόν είναι κατεργασμένο. Η υψηλή αντοχή της γεωμετρίας καθιστά το υλικό αυτό ακριβό και υψηλής ποιότητας.

Έργα

Η επέκταση του ξυλείας σας μπορεί να βρίσκεται σε κάθε πλευρά του σπιτιού, αρκεί να φαίνεται αρμονικά σε σχέση με το γενικό υπόβαθρο και να μην εμποδίζει τα παράθυρα άλλων κτιρίων.

Κατά τη δημιουργία μιας επέκτασης, θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα σχέδιο για τη μελλοντική δομή. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλοί σημαντικοί παράγοντες.

  • Ο πρώτος είναι ο σκοπός των μελλοντικών χώρων (βεράντα ή σοφίτα, γκαράζ, σαλόνι, εργαστήριο ή αποθήκη, τουαλέτα ή μπάνιο).Πολλά εξαρτώνται από αυτό, δηλαδή: ποια δομικά υλικά θα χρησιμοποιηθούν και πόσα ανοίγματα παραθύρων θα υπάρχουν στην επέκτασή σας. Εκτός από μια πρόσθετη κατασκευή μπορεί να έχει και μια ξεχωριστή είσοδο και να συνδεθεί με την κύρια κατοικία. Η μελλοντική σας προσθήκη στο σπίτι μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά μεγέθη, για παράδειγμα, 4x9 ή 6x9 μέτρα. Αλλά το κανονικό μέγεθος της ξυλείας είναι 100x150 χιλιοστά.
  • Η δεύτερη είναι η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στο χώρο της μελλοντικής κατασκευής, δηλαδή, λύματα, ύδρευση, φυσικό αέριο και άλλα. Πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση κατά τη διάρκεια και μετά την κατασκευή.
  • Τρίτον - η επιλογή του υλικού για την κατασκευή. Ένα πολύ σημαντικό σημείο. Μετά από όλα, το υλικό από το οποίο θα χτίσετε μια επέκταση επηρεάζει σημαντικά το κόστος και την αντοχή του.

Θα πρέπει να αποφασίσετε τη μορφή της επέκτασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τοίχους πλαισίου όσο και στερεά χωρίς πλαίσιο από πέτρα ή ξύλο. Δεν μπορείτε να ξεχάσετε τα δάπεδα, την περιοχή, τη διαθεσιμότητα ελεύθερης γης, καθώς και άλλα χαρακτηριστικά του σπιτιού σας.

Η κατασκευή πλαισίων σας επιτρέπει να αποκτήσετε ένα αξιόπιστο κτίριο, το οποίο δεν είναι τρομερό καθίζηση του εδάφους.Ένα τέτοιο κτίριο διατηρεί ήσυχα τον δεύτερο όροφο, και έχει επίσης εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα.

Πώς να συνδέσετε τα χέρια σας;

Η κατασκευή κάθε κτιρίου αρχίζει με το ίδρυμα. Με βάση αυτό, εξετάζουμε πρώτα τη διαδικασία και την τεχνολογία της κατασκευής του ιδρύματος. Πρέπει να τονιστεί ότι στη βάση και την επέκταση θα πρέπει να είναι η ίδια με την εποικοδομητική υπαγωγή της.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε για το θεμέλιο του σπιτιού σας τα ακόλουθα κριτήρια: το μέγεθος και το βάθος της θέσης του, καθώς και το χρησιμοποιούμενο υλικό.

Θα πρέπει να ειπωθεί ότι το ίδρυμα μπορεί να τοποθετηθεί όλο το χρόνο. Ο συντελεστής θερμοκρασίας δεν επηρεάζει καθόλου αυτή τη διαδικασία. Η βάση μπορεί να είναι πολλών τύπων: μονολιθική, σκυρόδεμα ή οπλισμένο σκυρόδεμα. Μετά την κατασκευή του, είναι απαραίτητο να δοθεί χρόνος ώστε να εγκατασταθεί μέσα σε ένα μήνα, όχι λιγότερο.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια. Πρώτον, καθορίζουμε το μέγεθος και το βάθος του ιδρύματος. Στη συνέχεια, σκάβουμε ένα χαντάκι και το γεμίζουμε με ένα μαξιλάρι με θραύση άμμου για 10-20 εκ. Τοποθέτουμε το σκελετό και συναρμολογούμε ένα πλαίσιο από την ενίσχυση με μια δέσμη στα θεμέλια του σπιτιού. Στο τέλος χύνουμε το σκυρόδεμα.

Είναι απαραίτητο να μονωθεί σωστά η βάση της επέκτασης. Για το σκοπό αυτό, το άκρο του θεμελίου είναι λερωμένο με μαστίχα ασφάλτου ή υγρό καουτσούκ. Στη συνέχεια επισυνάπτεται ένα στρώμα stekloizol ή στεφάνης. Αφού ολοκληρώσετε την εργασία, θα πρέπει να περιμένετε περίπου τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσετε τα επόμενα στάδια κατασκευής.

Στη συνέχεια χτίζουμε τοίχους. Τους ζεσταίνουμε και τα ενώσουμε μαζί. Το πλεονέκτημα της επέκτασης είναι ότι η δομή απαιτεί μόνο τρεις, και μερικές φορές ακόμη και δύο τοίχους. Το προφίλ ξύλου πρέπει επίσης να επεξεργάζεται με μέσα που αυξάνουν την υγροσκοπικότητα.

Στο τέλος θα αρχίσουμε να κατασκευάζουμε μια στέγη. Τα κύρια σημεία εδώ θα είναι τα εξής: κατασκευάζουμε δοκάρια, βάζουμε ένα κουφώματα ή συμπαγή δάπεδα πάνω τους και φτιάχνουμε τα φράγματα. Στη συνέχεια βιδώνουμε τις μαρκίζες σας και δημιουργούμε στοιχεία αέρα.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε την επικάλυψη της στέγης. Σε αυτή την περίπτωση, η γωνία κλίσης πρέπει να γίνει έτσι ώστε το χιόνι να μπορεί να γλιστρήσει ελεύθερα. Παραμένει το πάτωμα της συσκευής, η τοποθέτηση των οροφών και άλλες εργασίες φινιρίσματος.

Συμβουλές

Ακολουθούν ορισμένες πολύ χρήσιμες και απαραίτητες συμβουλές. Όταν επιλέγετε το είδος της θεμελίωσης καλύτερα και πιο εύκολο να εφαρμόσετε την εγκατάσταση του θεμελιού πασσάλων.Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε οπές και υποστηρίγματα κίνησης σε αυτά. Μετά από όλα, αν χτίζετε μια επέκταση κάτω από τη βεράντα, τότε ένα τέτοιο ίδρυμα θα είναι η καλύτερη επιλογή. Θα είναι ευκολότερο και πιο οικονομικό από ένα πλήρες ίδρυμα.

Πρέπει να ειπωθεί ότι η επέκταση για μόνιμη κατοικία είναι κατασκευασμένη από πριστή ξυλεία με διατομή τουλάχιστον 200x200 mm, η οποία είναι βαριά και θα συρρικνωθεί.

Είναι αδύνατο να μην σημειωθεί το γεγονός ότι για τη δημιουργία τεκμηρίωσης του σχεδίου θα ήταν καλύτερο να αναζητηθεί η βοήθεια ειδικών σε αυτόν τον τομέα. Με αυτόν τον τρόπο η τεκμηρίωσή σας θα εκτελείται σωστά και με ακρίβεια.

Για να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα στην επέκτασή σας, χρησιμοποιήστε μερικές συμβουλές. Αγοράστε οικοδομικά υλικά το χειμώνα. Η αυτοεφοδιαστική με το ίδρυμα θα αποφύγει επίσης το περιττό κόστος.

Στο ξύλινο σπίτι υπάρχει συνήθως επέκταση πλαισίου-ξυλείας. Ωστόσο, μια τέτοια επέκταση μπορεί επίσης να γίνει στο σπίτι από τούβλο ή σκωρία. Στη συνέχεια, θερμαίνεται και τελειώνει κάτω από το κυρίως σπίτι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εξάρτημα θα στερεωθεί με μεταλλικούς βραχίονες ή πλάκες, καρφιά, βίδες και αγκύλες.

Μετά την πλήρωση του ιδρύματος θα χρειαστεί να περιμένετε μερικές εβδομάδες. Και στη συνέχεια να συνεχίσει τις εργασίες κατασκευής.

Όσο για τον διαστολικό διαστολέα μεταξύ των τοίχων, πρέπει να είναι κινητό. Δηλαδή, ξύλο, τούβλο και άλλα παρόμοια σκληρά υλικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παρέμβυσμα μεταξύ των τοίχων.

Η ξυλεία πρέπει να αγοράζεται με περιεκτικότητα σε υγρασία όχι μεγαλύτερη από 12 τοις εκατό και εμποτισμένη με μια ποικιλία αντισηπτικών παραγόντων.

Το τελικό στάδιο της κατασκευής θα είναι τεκμηρίωση. Πρόσφατα, αυτό δεν προκαλεί δυσκολίες αν έχετε συμμορφωθεί με όλα τα απαραίτητα κατασκευαστικά και επιχειρησιακά πρότυπα. Η εγγραφή όλων των εγγράφων στην επέκταση μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.

Όμορφα παραδείγματα

Ας δούμε τα όμορφα και ασυνήθιστα παραδείγματα επεκτάσεων στο σπίτι σας.

Σε αυτό το παράδειγμα, βλέπουμε μια υπαίθρια βεράντα εξωτερικού χώρου ως επέκταση. Η οροφή του σπιτιού και η προέκταση είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό. Η επέκταση και το σπίτι είναι από ξύλο. Όλα έχουν ένα ζεστό φως σοκολάτας.

Εδώ βλέπουμε μια ήδη κλειστή θερμή βεράντα με μια βεράντα ως επέκταση στο σπίτι τούβλο. Η επέκταση είναι κατασκευασμένη από ξύλο. Με πολλά παράθυρα. Το χρώμα είναι κόκκινο-καφέ.Όλα φαίνονται πολύ ωραία και ακριβά.

Όμορφη και μεγάλη επέκταση ως ένα διάδρομο για το σπίτι. Όλα γίνονται σε ένα κοινό στυλ.

Μερικές από τις αποχρώσεις στην κατασκευή της προσκόλλησης ξυλείας σας περιμένουν στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο