Κανόνες υπολογισμού της κατανάλωσης ξυλείας στο σπίτι

Η χρήση ξυλείας ως δομικού υλικού για το σπίτι έχει πολλά θετικά πράγματα. Αυτό το προϊόν είναι φιλικό προς το περιβάλλον, προσιτό και, κατά συνέπεια, το πιο δημοφιλές. Αξίζει μόνο να θεωρηθεί ότι η κατασκευή ενός ξύλινου σπιτιού απαιτεί προκαταρκτική προετοιμασία και μια προσεκτικά υπολογισμένη εκτίμηση. Μετά από όλα, ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο θα σας επιτρέψει να κατανείμετε τα έξοδα ομοιόμορφα και να αποτρέψετε περιττά έξοδα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Όταν επιλέγετε ξύλο ως οικοδομικό υλικό, πρέπει να θυμάστε ότι έχει διάφορα είδη, καθένα από τα οποία έχει τις δικές του διακριτικές ιδιότητες. Το δέντρο των 140x140 mm θεωρείται το πιο αποδεκτό. Και επίσης η ξυλεία μπορεί να είναι φυσικής υγρασίας, μορφοποιημένη και κολλημένη.Η πρώτη επιλογή είναι η πιο κοινή, καθώς το κόστος της είναι σημαντικά χαμηλότερο από το υπόλοιπο. Είναι αρκετά ανθεκτικό και έχει μια όμορφη εμφάνιση που δεν απαιτεί πρόσθετες εργασίες φινιρίσματος.

Ο μορφοποιημένος τύπος ξυλείας είναι περισσότερο ερμητικός. Ένα σπίτι από ένα τέτοιο υλικό δεν χρειάζεται πρόσθετη θέρμανση, καθώς είναι μάλλον στενά στερεωμένο κατά την εγκατάσταση. Η συρρίκνωση είναι περίπου 5%. Η μείωσή του μπορεί να επιτευχθεί λόγω της οριζόντιας εσωτερικής ξυλείας. Η τελική στερέωση των ράβδων μεταξύ τους εξασφαλίζεται από το σύστημα σύνδεσης των κορών αυλακιού.

Πολλοί ιδιοκτήτες ξύλινων κατοικιών κατανοούν πόσο σημαντική είναι αυτή η παράμετρος. Το ποσό της συρρίκνωσης εξαρτάται από πολλούς δείκτες: το χρόνο κοπής ξύλου, το κλίμα, το χρόνο κατασκευής και την τεχνολογία τοποθέτησης. Στα πλανισμένα και στραμμένα κορμούς, η συρρίκνωση είναι περισσότερο από 10%. Ως εκ τούτου, η ξυλεία σε αυτή την περίπτωση έχει τις θετικές πλευρές της.

Η κολλημένη εμφάνιση είναι αρκετά ακριβή, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία συρρίκνωση. Αυτό το πλεονέκτημα σας επιτρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το κτήριο αμέσως μετά την κατασκευή.

Όταν το σπίτι ολοκληρώνεται από ένα ξύλινο σπίτι, θα πρέπει να του δώσετε λίγο χρόνο να σταθεί.Μην κάνετε αμέσως το κόψιμο των ανοιγμάτων για μελλοντικά παράθυρα και πόρτες. Είναι απαραίτητο να περιμένετε συρρίκνωση. Μόνο μετά την παραμονή του κουτιού, είναι δυνατό να κόψετε τα ανοίγματα μέσω της στεφάνης. Για ομαλή συρρίκνωση, οι τοίχοι συναρμολογούνται σε ξύλινους ακροδέκτες που αποτρέπουν την οριζόντια στρέψη της δέσμης. Και επίσης το "χειμερινό" ξύλο είναι πιο κατάλληλο για την οικοδόμηση ενός σπιτιού, αφού είναι ξηρότερο. Συνεπώς, η συρρίκνωση επηρεάζεται από τον συντελεστή χρόνου όταν κόβεται το δέντρο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ξυλεία που έχει κολληθεί και ξεραθεί δεν χρειάζεται "ανάπαυση" μετά την κατασκευή. Το ποσοστό συρρίκνωσης σε αυτά τα είδη είναι είτε ασήμαντο είτε καθόλου. Μόνο εδώ και το κόστος μιας τέτοιας ξυλείας υπερβαίνει κατά 20-60% την έκδοση με προφίλ. Εάν, ωστόσο, εμφανίζονται κενά στα τοιχώματα μεταξύ των αρθρώσεων, τότε αυτά τα μέρη πρέπει να σκαφτούν, για παράδειγμα με βρύα ή γιούτα.

Απλά μην ανησυχείτε. Η εμφάνιση ρωγμών είναι μια φυσιολογική και φυσική διαδικασία που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού και την επιλογή ενός συγκεκριμένου είδους ξυλείας γι 'αυτό.

Cubature 100 τετραγωνικών μέτρων ή 120 τετραγωνικών μέτρων. m μπορεί να υπολογιστεί ανεξάρτητα, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων.Θα έπρεπε να υπάρχει ένας τύπος για τον υπολογισμό κύβων, για να γνωρίζετε το βάρος του υλικού και πόσο η δέσμη πηγαίνει για να χτίσει ένα σπίτι, για παράδειγμα, με μια διατομή 200x200 mm.

Έργα

Η εκπόνηση ενός έργου του μελλοντικού σπιτιού θα σας επιτρέψει να γνωρίζετε ακριβώς τι θα είναι το σπίτι, ποιο υλικό και πού θα χρησιμοποιηθεί και, κυρίως, πώς θα πραγματοποιηθούν οι εκτιμήσεις κόστους. Η προκαταρκτική προετοιμασία θα εξοικονομήσει όχι μόνο τον προϋπολογισμό, αλλά και τον χρόνο που δαπανάται για την κατασκευή. Το έργο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το μέγεθος του σπιτιού, τον αριθμό των δωματίων και την περιοχή τους, τον αριθμό των ορόφων, την παρουσία πρόσθετων κτιρίων δίπλα στο κύριο περίβλημα. Και επίσης πρέπει να καθορίσετε τη θέση του ανοίγματος παραθύρου και θυρών.

Για να υπολογίσετε το μέγεθος, θυμηθείτε ότι το μήκος της δέσμης είναι 6 μέτρα. Εάν ο τοίχος του σπιτιού υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό, θα πρέπει να ενταχθείτε στα δοκάρια.

Όλες αυτές οι δυσκολίες μπορούν να σταματήσουν ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής. Ως εκ τούτου, Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε πλήρως το έργο μόνοι σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Σε αυτή την περίπτωση, παρόλο που θα χρειαστεί να πληρώσετε υπερβολικά, αλλά το κόστος θα είναι δικαιολογημένο.

Πριν την οικοδόμηση της θεμελίωσης, πρέπει να σκάψετε μια τάφρο 70 cm βαθιά, και το πλάτος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ορόφων.Οι τυπικές τιμές είναι 40-50 cm.

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε ένα μείγμα χαλικιών και άμμου, το οποίο τοποθετείται σε χαρακώματα. Μετά την ολοκλήρωση όλων αυτών των σημείων, το ξυλότυπο είναι εγκατεστημένο σε 1 μέτρο. Μόνο τότε μπορείτε να χύσετε σκυρόδεμα, οι αναλογίες των συστατικών του οποίου θα καθοριστούν με προσωπική προτίμηση. Μια πιο υγρή μάζα είναι κατάλληλη μόνο εάν δεν υπάρχουν σχισμές στον ξυλότυπο.

Η κατασκευή των τοίχων είναι η τοποθέτηση ράβδων σε σειρές. Η πρώτη ιμάντα πρέπει να υποβληθεί προσεκτικά σε θεραπεία με αντισηπτικό.

Όλα τα στεφάνια στερεώνονται κάθε 1,5 m με ειδικά καρφιά μεγέθους 6x200 mm ή αλλιώς ονομάζονται καρφίτσες, για να αποφευχθεί η οριζόντια συστροφή των ράβδων όταν στεγνώσει το δέντρο. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό να μειωθεί η συρρίκνωση των τοίχων. Εντοπίστε τους πείρους που πρέπει να κλιμακώσετε και κόψτε τις γωνίες ενός κάθετου δείγματος.

Η στέγη συνήθως αποτελείται από μια δομή στήριξης και τη στέγη του μετάλλου. Για την ενίσχυση του κλουβιού χρήσης. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της στέγης, το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε μια ανώτερη στεφάνη στεφάνης με μια ράβδο με τομή 5x15 cm. Στη συνέχεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα πόδια από τα πέλματα των 100x40 mm με απόσταση περίπου ενός μέτρου μεταξύ τους. Για τα μέτωπα, χρησιμοποιούνται πίνακες με τομή 25x150 mm, τότε γίνεται η εγκατάσταση του δοχείου.

Εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από μαλακό υλικό, τότε πρέπει να το καλύψετε σε δύο στρώματα για να προστατέψετε καλύτερα το σπίτι από την υγρασία. Εάν το έργο προβλέπει μια σοφίτα που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος διαβίωσης, τότε θα χρειαστεί να αγοράσετε θερμομόνωση και να το εγκαταστήσετε πριν την τελική τοποθέτηση της οροφής.

Το σπίτι των μπαρ έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Αυτό ισχύει για τον ίδιο τον τύπο δέντρου, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του. Επομένως, πρέπει να προσεγγιστεί η προετοιμασία και η γραφή του έργου, έχοντας εξοικειωθεί με όλες τις αποχρώσεις, έτσι ώστε στα αρχικά στάδια της κατασκευής να μην υπάρχουν δυσκολίες. Ένα σκελετό, διώροφο σπίτι με σοφίτα μπορεί να είναι 8x8, 9x9, 9x7, 10x10, 6x9 ή 9 ανά 10 m.

Πώς να υπολογίσετε;

Η οικοδόμηση ενός σπιτιού είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία, αλλά αξίζει τον κόπο. Μετά από όλα, το αποτέλεσμα θα είναι το δικό τους προαστιακό στέγαση, το οποίο μπορεί να βρίσκεται κοντά στο δάσος ή τη λίμνη. Αυτό θα επιτρέψει τουλάχιστον αρκετές φορές το χρόνο να ζει κανείς στον καθαρό αέρα ή ακόμη και να μετακομίσει σε μόνιμη κατοικία. Στην πραγματικότητα, ακούγεται υπέροχο να εμπνέετε να χτίσετε το σπίτι σας. Μόνο τώρα, πολλοί κάνουν το ίδιο λάθος κατά την κατασκευή κατοικιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πάγωμα ολόκληρης της διαδικασίας.

Λάθος υπολογισμούς - αυτός είναι ο κύριος εχθρός στην κατασκευή. Οποιοσδήποτε επιπλέον αριθμός στα σχέδια ή τις εκτιμήσεις του έργου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Επομένως, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον σωστό υπολογισμό όλων των μεγεθών και της απαιτούμενης ποσότητας δομικών υλικών. Όλες οι μετρήσεις, κατά κανόνα, εξαρτώνται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • τον τύπο της χρησιμοποιούμενης ξυλείας ·
 • αριθμός μπαρ;
 • ο αριθμός των ράβδων σε 1 κυβικό μέτρο.
 • ποιο έργο χρησιμοποιείται στο σπίτι.

Για τον υπολογισμό της ποσότητας ξυλείας σε 1 κυβικό μέτρο χρησιμοποιείται η απλούστερη μέθοδος μέτρησης. Για να γίνει αυτό, υπολογίστε την περίμετρο του σπιτιού, πολλαπλασιασμένη με το ύψος. Στη συνέχεια, το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με το πάχος του υλικού. Το συνολικό ποσό είναι το ποσό που πρέπει να αγοράσετε. Μόνο αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η μείωση των ανοχών των θυρών και των παραθύρων θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα ξυλείας. Ως εκ τούτου, η συνολική ανάγκη να προστεθεί το 20%. Αυτό σας επιτρέπει να πάρετε το τελικό αποτέλεσμα. Για εσωτερικούς τοίχους, η μέθοδος υπολογισμού θα είναι η ίδια.

Το πρώτο στέμμα είναι πολύ παχύτερο από τους άλλους. Για αυτόν, οι υπολογισμοί γίνονται ξεχωριστά.

Αφού λάβετε δεδομένα σχετικά με τον αριθμό της απαιτούμενης ξυλείας ανά 1 κυβικό μέτρο, μπορείτε να μάθετε πόσα κομμάτια πρέπει να αγοράσετε. Δεν είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον όγκο του προϊόντος απευθείας στο κατάστημα με ένα μέτρο ταινιών.Το πάχος και το ύψος κάθε δοκού μπορεί να διαφέρουν, οπότε πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποιο μέγεθος χρειάζεται. Το πάχος μπορεί να ποικίλει σε ένα δεδομένο εύρος, δηλαδή:

 • 100x100 mm.
 • 100x150 mm.
 • 150x150 mm.
 • 150x200 mm.
 • 200x200 mm.

Το ύψος εξαρτάται από τις επεμβατικές ραφές. Όσο λιγότεροι, τόσο ταχύτερες είναι οι κατασκευαστικές εργασίες. Όσον αφορά το πλάτος, αυτός ο δείκτης είναι πιο σημαντικός. Ειδικά κατά την κατασκευή ενός σπιτιού για μόνιμη κατοικία, για την οποία θα είναι κατάλληλη μία ξυλεία πάχους 200 mm. Προϊόντα διαφορετικού πάχους και πλάτους διαφέρουν μεταξύ τους και είναι εξαιρετικά εξάνθημα για την απόκτηση ράβδων άνισου μεγέθους. Η μελέτη όλων των αποχρώσεων είναι εξαιρετικά σημαντική. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε χρήματα και να μην γίνετε θύμα αθέμιτου πωλητή ξυλείας.

Όλοι οι υπολογισμοί πρέπει να γίνονται στο στάδιο της ανάπτυξης του έργου. Μελετώντας τα προετοιμασμένα σχέδια, θα είναι γνωστό πόσα και ποιο υλικό χρειάζεται. Αν αισθάνεστε ανικανότητα σε αυτό το θέμα, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις κατασκευαστικές εταιρείες ή να διαβάσετε τις πληροφορίες σε εξειδικευμένους δικτυακούς τόπους. Στο Διαδίκτυο μπορείτε επίσης να βρείτε έτοιμα έργα με όλα τα μεγέθη και τις ποσότητες των απαραίτητων υλικών.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της ποσότητας ξυλείας για την κατασκευή ενός σπιτιού στο παρακάτω βίντεο.

Συμβουλές

Ο καθένας θέλει να κάνει κάτι με τα χέρια του.Μια τέτοια εργασία φέρνει περισσότερη ευχαρίστηση. Και για να οικοδομήσουμε ένα σπίτι ο ίδιος είναι πραγματικά ένα μεγάλο επίτευγμα και το αποτέλεσμα της τεράστιας εργασίας που έχει γίνει. Η ξυλεία είναι ένα πολύ καλό οικοδομικό υλικό. Είναι καλό για την υγεία και απολύτως ασφαλές. Το ξύλο, σε αντίθεση με άλλα υλικά, δεν περιέχει επιβλαβείς ακαθαρσίες και έχει θετική επίδραση στην ανθρώπινη ευημερία. Για παράδειγμα, μπορεί να διατηρήσει ένα βέλτιστο ποσοστό υγρασίας σε ένα δωμάτιο.

Για την κατασκευή ξύλου πάρτε ένα ολόκληρο δέντρο και κόψτε ορθογώνια δοκάρια.

Τα κωνοφόρα ταιριάζουν καλύτερα ως το ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό υλικό. Επιπλέον, η ρητίνη εμποδίζει το προϊόν να σαπίζει πολύ καλά.

Ωστόσο, ακόμη και ένα τέτοιο υψηλής ποιότητας και φυσικό υλικό έχει τα μειονεκτήματά του. Απαιτεί συνεχή εμποτισμό, προστατεύοντας το ξύλο από τη διαδικασία αποσύνθεσης. Το επόμενο μείον είναι το υψηλό κόστος, ειδικά για μια ξυλεία σε φύλλα. Αν το υλικό δεν στεγνώσει σωστά, η ποιότητά του θα επιδεινωθεί σημαντικά.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σας επιτρέπουν την προσεκτική προσέγγιση της επιλογής του οικοδομικού υλικού από ξύλο, τον υπολογισμό όλων των αποχρώσεων και την πλήρη προετοιμασία πριν από την έναρξη της κατασκευής.Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες από το Internet και να κάνετε όλους τους υπολογισμούς σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σε έναν ειδικό ιστό σε απευθείας σύνδεση υπολογισμού, πρέπει να εισαγάγετε όλους τους αριθμούς και να κάνετε κλικ σε μερικά κουμπιά. Ο υπολογιστής, με βάση τις παραμέτρους που έχουν εισαχθεί, θα υπολογίσει την ποσότητα ξυλείας που είναι απαραίτητη για την κατασκευή ενός σπιτιού.

Και αξίζει επίσης να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές για την επιλογή του σωστού μεγέθους ξυλείας, όπως:

 • 100x100 mm που χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή ενός μικρού δωματίου ως μπάνιο ή ένα καλοκαιρινό σπίτι.
 • 150x150 mm πιο κατάλληλο για ένα πλήρες κτίριο διαμερισμάτων.
 • 200x200 mm κατάλληλο για οικοδόμηση μεγάλων κατοικιών.

Στις συστάσεις μπορούν να αποδοθούν μερικά στοιχεία. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να παραγγείλετε το επιθυμητό μέγεθος ξυλείας από τον πωλητή. Ο κολλημένος τύπος ξυλείας είναι πιο ανθεκτικός, γεγονός που δικαιολογεί το υπερεκτιμημένο κόστος. Η συμπαγής ξυλεία είναι σχεδόν δύο φορές φθηνότερη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η όλη διαδικασία της κατασκευής είναι ευκολότερη.

   Η προφίλ ξύλου διατηρεί τέλεια όλες τις χρήσιμες ιδιότητες και είναι κατά πρώτο λόγο όσον αφορά την περιβαλλοντική ευελιξία μεταξύ άλλων τύπων προϊόντων. Κατά την οικοδόμηση ενός ξύλινου σπιτιού, που δεν προορίζεται για μόνιμη κατοικία, μια τέτοια παράμετρος όπως το πάχος δεν έχει σημασία.Για όλο το χρόνο η κατοικία θα απαιτήσει επιπλέον τοίχους. Η τελευταία σύσταση είναι ότι δεν πρέπει να αγοράσετε έτοιμα έργα.

   Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να πάρετε σε απατεώνες που ξέρουν πώς να πουλήσουν τα προϊόντα τους όμορφα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον κατασκευαστικό κλάδο. Οι funers κερδίζουν καλά τον αναλφαβητισμό των ανθρώπων. Θα πρέπει να εμπιστεύεστε μόνο ζωντανές αναθεωρήσεις και αξιόπιστους ιστότοπους.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο