Επιλογή αξεσουάρ για τις πόρτες

Το πιο πιεστικό ζήτημα των σύγχρονων διαμερισμάτων μικρού μεγέθους είναι η εξοικονόμηση χρήσιμου χώρου σε κατοικημένους χώρους. Η χρήση πτυσσόμενων εσωτερικών διακοσμητικών θυρών ως εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά κλινοσκεπάσματα με πόρτες έχει πολλά πλεονεκτήματα, επιτρέποντάς σας να σώσετε το δωμάτιο από περιττές "νεκρές ζώνες". Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να οργανώσετε τα έπιπλα πιο άνετα. Τα εξαρτήματα ειδικά σχεδιασμένα για αναδιπλούμενα μοντέλα, τα οποία διαφέρουν από τα συνηθισμένα, μπορούν να παρέχουν βολική λειτουργία για δομές πόρτας κατασκευασμένες από διάφορα στοιχεία τομής.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Δεν συνιστάται η τοποθέτηση πτυσσόμενου τύπου κατασκευής πόρτας σε μεγάλα ανοίγματα, όπως δεν πρέπει να το κάνετε σε χώρους με μεγάλη κίνηση και όπου η πόρτα συχνά ανοίγει.Αυτό οφείλεται σε όχι πολύ σκληρό συνδετήρες. Επιπροσθέτως, μια ποικιλία συστατικών εδώ είναι παρούσα σε μεγάλες ποσότητες, οι οποίες τελικά μπορούν να επηρεάσουν την μεγαλύτερη πιθανότητα βλάβης κατά τη λειτουργία. Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τέτοιες πόρτες στο εσωτερικό άνοιγμα στο ντουλάπι ή στο υπνοδωμάτιο. Υπάρχει μια άλλη επιλογή - μπορείτε να εγκαταστήσετε μια πτυσσόμενη πόρτα ως διαχωριστική οθόνη για την τοποθέτηση ενός χώρου.

Ο αναδιπλούμενος τύπος όλων των θυρών είναι διατεταγμένος περίπου με τον ίδιο τρόπο, αλλά οι κατασκευές αυτού του είδους μπορούν να χωριστούν σε δύο ξεχωριστά υποείδη:

 • "Ακορντεόν";
 • "Βιβλία".

Ο σχεδιασμός του ακορντεόν πόρτας αποτελείται από ένα ξεχωριστό τμήμα με πλάτος 15 εκατοστών. Συνδέονται με έναν αρθρωτό τύπο προφίλ, μερικές φορές τοποθετημένοι σε ακροδέκτες. Η ήδη συναρμολογημένη πόρτα συνδέεται με μία μόνο ράγα πάνω, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μετακίνησή τους χάρη στους κυλίνδρους. Ο ακραίος πίνακας συνδέεται με το εσωτερικό της άρθρωσης, ενώ τα άλλα τμήματα κατά το άνοιγμα θα είναι διπλωμένα ακορντεόν.

Αλλά ο σχεδιασμός του "βιβλίου" αποτελείται κυρίως από ατομικά κινούμενα φύλλα. Όταν η πόρτα είναι εγκατεστημένη σε ένα μεγάλο άνοιγμα, υπάρχουν πολλά άλλα τμήματα.Κατά τη μετακίνηση των πτυσσόμενων θυρών δεν θα χρησιμοποιηθεί μία άνω σιδηροτροχιά. Εδώ, η κάτω ράγα θα χρησιμεύσει ως στήριγμα για δομές διαστάσεων με τμήματα που συνδέονται με βρόχους.

Πλήρες σετ

Πτυσσόμενος τύπος πόρτας είναι συνήθως κατά την αγορά που παρέχεται με ένα σύνολο εξαρτημάτων, το οποίο είναι απαραίτητο για την εγκατάσταση. Ο αριθμός των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κιτ θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των πλαισίων.

Αυτό το κιτ περιέχει κυρίως:

 • σύνολο τμημάτων.
 • ανώτερος οδηγός κατασκευασμένος από αλουμίνιο ή χάλυβα ·
 • ολισθητήρας μεταφοράς (η ποσότητα εξαρτάται από τον κατασκευαστή).
 • κύλινδροι ·
 • μεντεσέδες ή αρθρωτά προφίλ άρθρωσης.
 • πλήκτρο προσαρμογής που χρησιμοποιείται στη συναρμολόγηση της δομής.
 • πρόσθετο σετ υλικού τοποθέτησης, το οποίο καθορίζεται από τον κατασκευαστή.

Υπάρχουν μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με μηχανισμό ασφάλισης με κατώτερο προφίλ οδήγησης. Σε ένα τέτοιο προφίλ, συνήθως δεν υπάρχει ανάγκη, επειδή η ακορντεόν πόρτας είναι κατασκευασμένη από πολύ ελαφρύ υλικό - πλαστικό. Ακριβά μοντέλα θυρών από τους κατασκευαστές MDF συμπληρώνουν την κάτω σιδηροτροχιά.Τα τμήματα των θυρών ταυτόχρονα έχουν ένα γέμισμα από γυάλινα ένθετα, βαμμένο γυαλί για διακόσμηση ή μερικές ιδέες σχεδίου και απολαυστικές ιδέες.

Η ευθραυστότητα και η ευθραυστότητα των εξαρτημάτων, ο ίδιος ο συνδετήρας, η πλαστική σιδηροτροχιά, η απουσία μεταλλικών πλαισίων στα πλαίσια, η σύνδεση δομών πόρτας με αρθρωτό προφίλ αντί για χρήση μπροστινού μεντεσέ - αυτό αντανακλάται στο προϊόν, επομένως αυτή η πόρτα δεν χρησιμεύει για μεγάλη ή συχνή εκμετάλλευση.

Η χρήση τέτοιων κατασκευών όπως το βιβλίο πόρτας θεωρείται η πιο αξιόπιστη και πρακτική επιλογή για τη δημιουργία δαπέδων σε εσωτερικά ανοίγματα. Ο αριθμός των τμηματικών πλαισίων εδώ θα εξαρτάται από το μέγεθος του ίδιου του ανοίγματος. Φυσικά, για να εγκαταστήσετε τις πόρτες θα απαιτήσει περισσότερο χώρο σε σύγκριση με τις πτυσσόμενες δομές "ακορντεόν". Στην πραγματικότητα, το "βιβλίο" είναι πολύ πιο μαζικό, επομένως είναι πολύ ισχυρότερο.

Διαφορετικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, υλικό αλουμινίου, συνηθισμένο ξύλο ή MDF. Συμβαίνει ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης ασύμμετρες πόρτες που ανοίγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Κατά συνέπεια, το σύνολο των σετ επίπλων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό.

Το σύνολο των θυρών των 2 φύλλων μπορεί να περιλαμβάνει:

 • ρουλεμάν ρουλεμάν για οδηγημένο φύλλο, το οποίο έχει 2 επίπεδα ελευθερίας.
 • περιστροφικούς άξονες από κάτω και από πάνω.
 • στήριξη σιδηροτροχιάς οδηγού στο πάνω και στο κάτω μέρος για το κύριο πλαίσιο.
 • μεντεσέδες με συνδετήρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλα τα υπάρχοντα μέρη του μηχανισμού κατασκευής πόρτας, όπως για παράδειγμα ο φορέας ρουλεμάν, οι αρθρωτοί αρμοί ή ο τύπος πίεσης της συσκευής για τις θωρακίσεις, γίνονται ρυθμιζόμενοι. Αυτό εξασφαλίζει την ασφαλή εφαρμογή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το υψηλό κόστος των εξαρτημάτων θεωρείται το μοναδικό εξαιρετικό μειονέκτημα. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα όλων των εξαρτημάτων, το κόστος της δομής στο σύνολό της θα είναι ακριβότερο.

Πρόσθετα στοιχεία

Εάν εγκαταστήσετε πρόσθετο είδος εξαρτημάτων, μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε πρόσθετη γοητεία σε οποιαδήποτε πτυσσόμενη πόρτα.

Ποικιλία αξεσουάρ:

 • end βρόχους των ασυνήθιστων σχημάτων και των χρωμάτων?
 • άνετες όμορφες λαβές?
 • επενδυμένες επενδύσεις για πτυσσόμενα τοιχώματα.

Επιπλέον, μπορούν να παρασχεθούν πρόσθετες λειτουργίες των δομών διπλώματος πόρτας χρησιμοποιώντας μεντεσέδες με μια κλειστή πόρτα.Αυτοί οι μηχανισμοί θα προσθέσουν ευκολία στο άνοιγμα και στην αναδίπλωση των πάνελ των θυρών. Ο μηχανισμός ρυθμίζει την ταχύτητα κλεισίματος με τη λειτουργία κλειδώματος των βαλβίδων όταν βρίσκονται σε ανοιχτή θέση.

Σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του βιβλίου πόρτας, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο